Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

Primăriile ialomițene, în pragul falimentului administrativ

Primăriile ialomițene, în pragul falimentului administrativ

Restructurare în masă a administrației, orientarea cu prioritate a fondurilor existente către infrastructură, economii bugetare de 125 milioane de euro, un coeficient de angajați bugetari de 0,21 la mia de locuitori ai unei localități, 28 de măsuri anticriză, alocarea a 20 la sută din cheltuielile bugetare pentru investițiile din infrastructură... Și exemplele ar putea continua pe zeci de pagini căci, în urmă cu o lună, Guvernul Boc a avut o perioadă fastă în care previziunile zodiacale anunțau că Marte, în conjuncție cu Saturn, permite susținerea unui discurs populisto-fantastic și recomandă cu tărie gogoșile administrative pentru populație. La o lună de la alinierea planetelor cu Guvernul României, am avut curiozitatea de a verifica cîte din afirmațiile de atunci mai sînt valabile și, mai ales, ce se întîmplă cu primăriile ialomițene, cu 4 luni înainte de finele anului în curs. Rezultatul chestionarului adresat de noi edililor locali e catastrofal: investițiile curente ale primăriilor au fost sistate sau tind către 0, majoritatea celor intervievați funcționează în regim de avarie, iar la unele dintre primării, edilii locali se gîndesc că ar fi mai eficient să pună lacătul pe ușă.
(A. PANAIT)

Coeficient-minune pentru 1247 de angajați
Potrivit unei informații vehiculate în perioada cînd Guvernul Boc promitea un standard general pentru administrație, coeficientul de funcționari publici la mia de locuitori a fost stabilit pe hîrtie la 0,21 la mia de locuitori. În Ialomița însă, coeficientul este la ani lumina distanță de standard. O situație privind numărul personalului din cadrul autorităților publice locale a județului Ialomița la 30 iunie 2009 confirmă nu doar această afirmație, ci și o stare de fapt imposibil de clintit. Conform pretențiilor guvernamentale, Ialomița este un județ supradimensionat administrativ. Iar «supradimensionarea» pentru cei 1247 de funcționari publici din administrația locală începe de la Consiliul Județean Ialomița, unde procentul este de 0,31 la mie, adică 90 de angajați. Potrivit declarațiilor publice făcute de autoritățile județene, «numărul de angajați ai instituției este subdimensionat față de necesități cu aproape 30 de procente». Cum însă Consiliile Județene sînt ultimele vizate de ajustarea conform coeficientului, evident că sîntem ultimii care să le plîngem de milă. Interesant este însă faptul că orașele de mici dimensiuni (ca să nu spunem fostele comune ale județului, devenite peste noapte orașe) depășesc procentual numărul de angajați ai orașului Slobozia (2,36 la mia de locuitori) dovedind că importanța administrativă nu are nici o legătură cu numărul de angajați. Este cazul orașului Țăndărei (3,71), Amara (3,39) sau Căzănești (6,59).
În top, conduc însă, detașat, comunitățile rurale. Lider de clasament este Ciocîrlia (12,38), urmată îndeaproape de Platonești (11,29), Brazii (10,43), Drăgoești (10,88), Colelia (10,59) sau Moldoveni (10,57).
Privit prin prisma coeficientului minune, procentul mare de angajați la mia de locuitori, mai ales în cazul unor comune mici, cu maximum 2-3 mii de locuitori, pare exagerat. În fapt, angajații din primării nu trec de o duzină, iar primele 3-4 poziții, adică primarul, viceprimarul, contabilul și paznicul de noapte nu ajută cu nimic la derularea procesului administrativ.

Demagogie politică pe spinarea primăriilor
Preocuparea autorităților județene de a găsi soluții pentru economisirea celor 125 de milioane de euro promise de Boc luna trecută poporului prin concedierea a 20 la sută din angajați a îmbrăcat, în Ialomița, forme ilare. Este de notorietate ieșirea la rampă a președintelui PD-L Ialomița care a anunțat că filiala locală sprijină inițiativa lui Boc. «Într-o localitate unde au loc 10 nașteri si 5 căsătorii civile nu știu de ce mai e nevoie de un om angajat special pentru asta și nu se face cum se făcea înainte, adică să oficieze secretarul» a declarat cu curaj Cazacu Marinică.
Prinse între demagogia guvernametală și cea politică, autoritățile locale dezvoltă însă metode de apărare inedite, care să permită supraviețuirea administrație pînă la sfîrșitul anului în curs. Așa se face că, de exemplu, primarul de la Ograda, Lilian Badea, se gîndește să recupereze banii din amenzile aplicate prostituatelor, la Platonești, primarul Negraru Florinel amenință că va pune lacătul pe primărie, la Mărculești, Ciriblan Gheorghe a concediat 4 angajați, iar cu unul dintre ei se războiește prin instanțele de judecată, iar în celălalt capăt al județului, la Roșiori, de exemplu, primarul Dobre Nicolae a făcut din primărie crîșmă comunală ca să mai scoată un ban.

Ograda mizează pe amenzile din prostituție
Comuna Ograda are 3100 de locuitori și tocmai a pierdut o finanțare europeană de 2,5 milioane de euro pentru alimentare cu apă. Asta deși primarul Badea Lilian este primar PSD și se bucură de susținere necondiționată din partea partidului pe care îl reprezintă. «Teoretic, pentru că, în fapt, am ajuns să mă întreb dacă n-ar fi mai bine să renunțăm să mai facem ceva. Dacă n-am bani să plătesc energia electrică, Fiscul îmi blochează conturile. Păi, e normal? De ce sînt tratat eu ca o societate comercială? Îmi răspund tot eu. Pentru că se vrea să nu facem nimica. E mai bine așa. Numai că eu am lucrări în desfășurare, vreau să lansez niște lucrări noi de asfaltare. Cu ce bani?» se plînge Lilian Badea. Și, pentru că e deja la al doilea mandat, identifică singur soluțiile, glumind. Ca să nu pună lacăt pe Primărie, va cere la rîndul lui celor 3 prostituate care sînt amendate constant pe teritoriul comunei să plătescă amenzile strînse în decursul unui an la primărie. «Poate așa ne ajungem!» încheie, glumind, primarul.

La Țăndărei, personalul e «bob numărat», dar investițiile sînt în aer
Vicepreședinte al Asociației Orașelor din România, primarul Vasile Sava nu concepe să pună lacăt pe primărie. Deocamdată. Pentru că semne de faliment sînt suficiente. «Eu am primit o informare la nivel național de la Asociație. Sînt lucruri care ne bucură, sînt lucruri care ne întristează. La noi chestiunea e în felul următor. Cîți sîntem, sîntem „bob numărat“. N-am nici un interes să încarc organigrama. Problema nu e asta! Problema sînt investițiile. Avem o grădiniță de un milion de euro, avem 2 proiecte PHARE la care plătim TVA-ul din bugetul propriu. Astea sînt investiții care secătuiesc bugetul, iar guvernanții ar trebui să se gîndească la asta înainte de a reduce din personal» filozofează primarul oamenilor din Țăndărei.
Dacă va fi cazul, susține primarul Vasile Sava, se va reduce și schema de personal. Dar nu mai devreme de sfîrșitul anului. Pentru că experiența din cadrul Asociațieil-a învățat pe primarul din Țăndărei un lucru extrem de interesant. «Acum, abordarea în administrație se bazează pe două componente: buget de dezvoltare și buget de funcționare. Noi aici vrem să asigurăm un echilibru» concluzionează Sava.

Acordarea salariilor, preocuparea primordială a administrației feteștene
La momentul la care am documentat materialul de față, primarul orașului Fetești era ocupat cu cheltuirea celor 2 miliarde de lei alocate anul acesta activităților culturale pentru sărbătoarea anuală a Zilelor Orașului Fetești. Așa că ne-am mulțumit cu declarația viceprimarului Mitache Gheorghe. El a susținut că cei 90 de angajați (plus sutele de asistați sociali care fac din administrația de la Fetești cel mai mare angajator public din județ) nu au de ce să se teamă. «Mai degrabă renunțăm la cheltuielile curente decît să dăm oamenii afară. Unde să se ducă acum, că e criză? Și-așa la noi e greu cu locurile de muncă» spune vicele. Opinia viceprimarului Mitache Gheorghe este că preocuparea principală a administrației locale este asigurarea salariilor, iar instituția nu precupețește niciun efort pentru a garanta siguranța financiară a funcționarilor publici. «Am mai redus niște cheltuieli curente, am mai amînat furnizorii, am redus consumul de carburanți... Facem și noi ce putem ca să asigurăm salariile. Eu am mai lucrat și în alte societăți și știu că acest lucru e primordial» adaugă Mitache.

Mărculești supraviețuiește din concedieri
Primarul din Mărculești, Ciriblan Gheorghe, a înțeles că nu mai poate susține cheltuielile Primăriei încă din martie 2009. Drept pentru care, ca un primar PD-L care se respectă și anticipează visele prim-mi­ nistrului Boc, a concediat 4 angajați dintr-o singură zvîcnitură de condei. «Noi sîntem de culoarea aialaltă și cu 1,3 miliarde de lei primite la rectificare nu ne puteam descurca. Așa că am tăiat din organigramă angajatul care se ocupa de rromi, din 5 paznici am lăsat 2, iar cu Șerbănescu Rodica, angajatul care se ocupa de cadastru, mă judec în instanță. Dar nu mi-e frică. Din cele 17 responsabilități din fișa postului, se mai ocupa de vreo 4» ne declară domnia sa, convins că a găsit soluția eficientizării administrației. Și a găsit-o, căci angajații concediați au degrevat bugetul de aproape un miliard de lei, bani cu care acum se asigură iluminatul public, serviciile curente de funcționare, telefonul. Anul viitor însă, primarul Ciriblan nu știe ce va face. Dar are de unde. Deși este, practic, singura administrație locală care a dat afară oameni, organigrama rămîne supradimensionată. Conform coeficientului înaintat de Guvern luna trecută, Mărculești ocupă un loc fruntaș în statistici, cu 16 angajați pentru doar 1665 de locuitori. Adică 9,61! Deci, mai e loc, nu-i așa?

Primarul-«șmecherie» din Platonești închide Primăria
Nici nu apucăm bine să deschidem discuția căci primarul Florinel Negraru e croit pe subiect și începe să turuie minute în șir despre necesitățile financiare ale administrației pe care o conduce. Aproape că ne face să ne credem dezinformați întrebîndu-l cînd dă faliment. La primărie, firește. «Sîntem deja în faliment. Nu avem niciun ban. Am fond de salarii 200 de milioane pe lună și mă chinui de pe o zi pe alta ca, la finele lunii, să dau banii oamenilor» spune revoltat edilul. Nu-i trebuie mult și își amintește despre mult mediatizata problemă de la începutul anului, cînd Platonești a fost Primăria cu cel mai mic buget de la Consiliul Județean. «Știți bine că la începutul anului eu am primit cel mai puțin. M-a văzut Ciupercă mai șmecher, așa și a zis, „lu' prostu' ăsta-i dau mai puțin că se descurcă el“. Uite că nu mă descurc și am să pun lacăt pe Primărie» adaugă Negraru. Situația financiară precară de la Platonești afectează direct și cetățenii din localitate. Iluminatul public a fost redus la o oră pe timp de noapte, școala din localitate a fost spoită cu două găleți de var, iar autoritățile... «Intrăm în grevă chinezească, poate dacă ne vede Ciupercă cu bandă pe mînă s-o gîndi că la noi e mai rău ca peste tot» completează primarul. Ca să ajungă la finele anului cu Primăria funcționînd, Negraru a estimat un necesar de 700-800 milioane. «Așteptăm o rectificare, dar tare mi-e frică că așteptăm degeaba» încheie democrat-liberalul.

Nici să mori, nici să trăiești la Gheorghe Lazăr
Ca în majoritatea primăriilor din județ, criza financiară face ravagii și la Gheorghe Lazăr. Administrația locală funcționează la cote de avarii, iar banii sînt din ce în ce mai puțini. «Practic, la acest moment, nu mai avem niciun ban, strîngem de la o lună la alta» spune primarul, Marian Pavel. Grav este că în comună se află în desfășurare și cîteva investiții, iar banii pentru continuarea acestora nu mai există. «Noroc cu constructorul care înțelege și continuă lucrările deși nu avem cu ce să le achităm acum. Vedem ce vom face pe viitor» completează Pavel. Fondul de salarii la administrația din Gheorghe Lazăr atinge 1,5 miliarde, bani pe care primarul se chinuie să-i economisească de la o lună la alta. «Mai avem cîțiva agenți economici... Și taxele și impozitele de la populație. Astfel am reușit să asigur fondul de salarii. Dar în astea 4 luni nu știu ce mai fac» încheie edilul...

Criza nu există la Bucu
Situația nu este într-atît de gravă la Bucu. Administrația locală funcționează, concedieri de personal nu se întrevăd, funcționarii își primesc salariile, iar criza nu afectează buna desfășurare a activității Primăriei. «Nu ne plîngem, trăim cu spe ranța că o să avem bani pînă la finalul anului. E bine...» spune, pe scurt, primarul Ion Drăgușin.

Scăderi de 20% din încasări la Amara
Lipsa banilor se resimte și la Primăria din orașul Amara, însă nu la un grad alarmant. Încasările de la populație au scăzut cu 20%, însă declarațiile primarului sînt promițătoare. «Dacă ne raportăm la situația de la nivel național, care este dezastruoasă, la noi este bine. Desigur că sîntem afectați, însă nu într-o măsură atît de mare încît să ne fie perturbată activitatea. Noi am anticipat această criză și am gestionat corespunzător fondurile» susține Victor Moraru, primarul orașului Amara.

8 Septembrie 2009, 17:02 (8233 vizualizări - 0 comentarii)


Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 28 Mai 2020
179 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 355 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 27 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 355 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 13:10
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Arestat pentru «refuz de prelevare a mostrelor biologice»

Polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:40
(114 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza comunei Sinești, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, din București. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:35
(64 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Slobozia au confiscat 1,3 metri cubi de material lemnos, transportat fără documente legale de un tânăr, de 31 de ani, din județul Vrancea. Acesta a fost identificat pe raza localității Bucu ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:30
(138 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

26 Mai 2020, 18:10


Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Joi, 28 mai 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători hramul de primăvară al Catedralei Episcopale «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 14:05
(245 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au acționat luni, 25 mai 2020, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. În urma activităților desfășurate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:30
(126 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la decesul unui bătrân, de 87 de ani, din județul Ialomița, din cauza infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2). Acesta a fost confirmat pozitiv pentru ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:20
(274 vizualizări - 2 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 354 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 26 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 354 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:10
(151 vizualizări - 0 comentarii)


9

Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței

«În ședința de Guvern din data de 21 mai 2020 a fost aprobată Hotărârea nr. 399, publicată în Monitorul Oficial nr. 431 din 22.05.2020, privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 16:25
(499 vizualizări - 3 comentarii)


10
Accident rutier pe centura Sloboziei

Accident rutier pe centura Sloboziei

Pompierii din Slobozia, împreună cu paramedicii SMURD au intervenit în după amiaza zilei de luni, 25 mai 2020, pentru a acorda îngrjiri medicale victimelor unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 14:10
(384 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a izbit de un alt autoturism și a fost proiectat cu mașina într-un copac

Sâmbătă, 23 mai 2020, în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri au intervenit, pe raza comunei Movilița, la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:35
(168 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic, pe raza municipiului, un șofer de 25 de ani, cu domiciliul în Grivița, în timp ce conducea un autoturism sub ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:30
(131 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 352 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 25 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 352 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:10
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 347 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 23 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 347 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2020, 13:05
(384 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: S-a răsturnat cu mașina

Manasia: S-a răsturnat cu mașina

O tânără de 19 ani și un bărbat de 23 de ani au fost victimele unui accident rutier petrecut în dimineața zilei de vineri, 22 mai 2020, pe raza localității Manasia. Aflat la volan, bărbatul de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:40
(348 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


Audiențe digitale pentru clienții ENEL

Începând de luni, 25 mai 2020, companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Enel în România, vor introduce o soluție digitală pentru audiențe, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:25
(212 vizualizări - 0 comentarii)


Rată de vindecare a pacienților COVID-19 de 64% în Spitalul Fetești

Reprezentanții Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești au precizat faptul că 64% dintre pacienții bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Estimativ, în cadrul unității medicale, au fost internați 187 de ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:05
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Axintele, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «amenințare», «nerespectare ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:40
(191 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Se prelungește perioada de acordare a indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că beneficiarii de indemnizație de șomaj, aflați în plată la data de 22 mai 2020, dreptul la indemnizație de șomaj ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:20
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 346 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 22 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 346 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:05
(211 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 342 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 21 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 342 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2020, 13:10
(328 vizualizări - 0 comentarii)


Feteși: Lovit de tren la trecerea de cale ferată

Un bărbat de 49 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la București după ce a fost lovit de un tren de marfă. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:20
(338 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Modele de bună practică privind educația on-line

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a dat publicității lista localităților unde administrațiile locale au făcut eforturi pentru a-i sprijini pe elevii fără posibilități materiale să aibă acces la resursele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:10
(370 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pasagera unui taxi, victimă a unui accident rutier

O femeie de 29 de ani, din Fetești, pasageră a unui taxi, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier produs miercuri, 20 mai 2020. Șoferul taxiului nu a respectat ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 14:05
(266 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Țăndărei: Anexă gospodărească cuprinsă de flăcări

Pompierii din Țăndărei au intervenit miercuri, 20 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodăria unui localnic. Flăcările au cuprins o anexă și au ars aproximativ 5 mp din acoperișul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:45
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Incendiu de vegetație uscată

Pompierii din Fetești au intervenit marți, 19 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în zona localității Stelnica. Flăcările au distrus un hectar cultivat cu grâu. Cel mai probabil ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:30
(229 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stelnica incendiu


ITM Ialomița: Măsuri de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în căminele pentru bătrâni

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că administratorii centrelor dedicate îngrijirii vârstnicilor trebuie să ia măsuri de prevenire a infectării cu ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:20
(244 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun alt caz de COVID-19 înregistrat în Ialomița în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Ialomița nu au fost înregistrate cazuri noi de COVID-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor este ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:05
(284 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Panică pe Secția Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, din cauza unei candele rămasă aprinsă. Flăcările au cuprins o ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 08:05
(571 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
dufu în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 @Nutu în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene spaţiu birou de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 27 mai 2020 cetatean în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor tratat cu tratament în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Gigel în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor despagubitu în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor tratat cu tratament în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor Cici în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor gigi friptu în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor Vio în Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19 Unul din Braila în În căutarea brand-ului pierdut Axinte în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Cetatean în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 Un părinte în Controale amănunțite în școlile și liceele din Ialomița Mimi în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 Om în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți SILLY în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Gabi în Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței @Nuti spaima Constitutii în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...