Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

«Conducerea Consiliului Județean și a Prefecturii nu a reprezentat niciodată nimic și nici nu va reprezenta»

Constantin Sava, un primar prea mare pentru un oraș atît de mic. Sau viceversa

«Conducerea Consiliului Județean și a Prefecturii nu a reprezentat niciodată nimic și nici nu va reprezenta»

Primarul PNL de Urziceni este un exemplu tipic de grobianism politic. L-a dat afară în șuturi din primărie pe prefectul Alecsandru Știucă, și-a repudiat consilierii locali și și-a condus alegătorii la urne cu mîna de fier a vechilului de moșie care face ce vrea pe moșia încredințată de boier. În mod paradoxal însă, atitudinea lui, în loc să-l exileze, l-a propulsat și mai abitir în pseudotopul politicenilor locali. Și pentru că primarul Constantin Sava a văzut că rețeta funcționează, a ales să recidiveze... Iar noi, o dată cu el.

Administrația sînt eu și cu mine
Din biroul lui de primar de Urziceni, unde a ales să ne acorde interviul, lipsește de la ultima noastră vizită tabloul superiorului său politic, Gheorghe Petre. Semn că, o dată cu căderea acestuia în dizgrație, nici simțul artistic al administrației locale nu mai e ce-a fost odată.
-Cîte partide ați schimbat de cînd ați intrat în politică? Cînd ați intrat în această oală?
-În politică am intrat din anul 2000. În anul 2000 am participat pe liste la alegeri în partidul Alianța pentru România, condus de Teodor Mleșcanu. După desființarea APR, o parte din membrii partidului s-a dus către PNL, alții către PSD, alții către alte partide, în funcție de zona de influență. Eu am optat la vremea aceea pentru PDSR, pentru că se știe foarte bine, toții banii erau la Consiliul Județean, iar dacă nu eram la PDSR, nu primeam niciun ban pentru localitatea Manasia, unde eram primar, pentru că președinte era Gheorghe Savu. La alegerile din 2004 nu am acceptat să candidez tot în Manasia pentru PDSR și am intrat în bătălia pentru Urziceni, din partea Partidului Național Liberal, unde am și rămas.
-Cum sînt partidele pentru politicieni? Precum cămășile dimineața?
-De multe ori, primarii fac multe compromisuri pentru comunitate. Vînătorile astea, treci la noi că nu-ți mai dau bani... La mine nu se mai pune problema asta. Pentru că am accesat fonduri europene... Vreo 1300 de miliarde și nu 500 miliarde credite cum are Slobozia pentru a face același lucru, dar prost. Urziceniul a atras, prin forțele proprii, bani europeni. Fără sprijin politic. Sau, dacă vreți, fără aportul stăpînilor de la județ. Și aici mă refer la conducerea Consiliului Județean și a Prefecturii care, pînă acum, pentru mine nu a reprezentat oricum nimic și nici nu va reprezenta. Nu-mi amintesc să fi bătut vreun cui pentru Urziceni cu care să se poată lăuda președintele Consiliului Județean sau fostul prefect. Știucă, cu care eu am avut divergențe nu mari, ci foarte mari. Dar vedeți, Dumnezeu le așează, le adună și de oamenii slabi societatea scapă încet, dar sigur!
-Aveți remușcări că ați îngropat filiala PD-L Urziceni?
-Încă n-am terminat!
-Ieri ați ieșit să spuneți că-l susțineți pe Băsescu, azi ce spuneți? Oprescu?
-Eu nu am ieșit niciodată să spun că-l susțin pe Băsescu. Eu îl susțin, cu toate forțele, pe Crin Antonescu.
-Vă mai ascultă alegătorii din Urziceni?
-O să vedeți...
-Ce le spuneți în campanie?
-Nu m-am implicat niciodată în campaniile electorale așa cum trebuie și o recunosc. Dar, de data asta, am să fac mai mult decît pentru mine. Așa cum au avut încredere în mine să aibă încredere și în cel pe care eu îl propun. Alegătorii, știm foarte bine cu toții cum sînt, unii cred în liderul lor, alții sînt momiți, alții sînt plătiți, iar mie îmi este teamă că cele două partide mai mari vor sta cu traista de bani la colțuri...
-Și PNL-ul știe să plătească?
-Este un partid mai mic, este al treilea partid, nu are resursele PD-L sau ale PSD. O să vedeți oamenii PSD și PD-L cu traista de bani la ușa secțiilor de votare, plătind oamenii.
-PNL-ul este un partid liberal, trimite CEC-uri direct...
-Ar fi bine...
-În concluzie, e bine la PNL, politic vorbind?
-Politic, da. Să vă spune de ce. La orice întîlnire pe care o avem la partid, la orice nivel, discuțiile sînt la fel de libere ca aceasta. La noi nu se spune, «săru' mîna!, să trăiți!».
-Atunci ce are Gogu de nu-l iubește nimeni?
-Nu știu... Președintele nostru de la Slobozia, poate este un pic prea moale, poate nu-l are pe „vino-ncoace“. Asta este structura lui, nu este un om rău, dar îl lipsește ceva din tehnica politică de a-și atrage oamenii lîngă el, lîngă partid. Oricum, nu-l poți schimba, asta este construcția lui...
-Dar îl poți înlocui!
-Nimeni nu este de neînlocuit.
-Visați noaptea să ajungeți președinte?
-Nu. La ora asta am prea multă treabă în Urziceni ca să mă pot ocupa și de altceva.
-Aveți bani pentru partid?
-Nu mi-a cerut nimeni de la centru să pun un leu pentru campania electorală. Campania o să o facem cu materialele pe care le primim, ziare, pliante așa cum și le face fiecare partid. În rest, noi ne constituim în grupuri de persoane pentru susținerea lui Crin Antonescu. Vom face tot ce ne stă în putință ca Antonescu să intre în turul al doilea. Și, eu vă spun, dacă ajunge în turul II, iese președintele României.
-Gheorghe Petre sau Cristina Pocora?
-În niciun caz Cristina Pocora.

Zero taiat în patru=Tinel
Pentru declarațiile făcute în ultimul său interviu, Constantin Sava se judecă și-acum prin instanțele de judecată. Acest neajuns nu l-a învățat însă nimic. Semn că nu poate învăța din greșeli! De aceea, pentru cei mai slabi de înger (și pentru minori) frazele care urmează «pot conține imagini șocante»!
-Lăudați-vă într-un minut.
-1300 de miliarde și punct. Un iluminat public performant, asfaltarea străzilor, pavaj și, dacă-mi reproșez ceva, este aceea că mi-am propus ca anul acesta să încep construcția noii piețe dar nu am reușit. În primăvară, jos cu cea veche și facem una modernă!
-Vă citez: «consilierii sînt proști». S-au mai deșteptat între timp?
-Oi fi zis... Mai sînt și speculații ale presei. Dacă am zis îmi cer scuze acum, dar mi se pare anormal ca orice cetățean ales consilier local să voteze împotriva proiectelor europene atunci cînd banii sînt deja în contul primăriei. Am avut o speță în care în Consiliul Local, cei de la PD-L, nu au votat pentru însușirea unui proiect. Nu făcea mult acea hotărîre, dar era o procedură legală ce trebuia respectată.
-Dar care a fost motivația?
-Să nu se facă în Urziceni ceva în mandatul meu. Vreau să spun că avem un deputat aici, pentru mine o valoare zero tăiată în patru, de la PD-L, care vine și ațîță consilierii spunîndu-le să nu voteze nimic. Bine, el este un venetic și nu-l interesează Urziceniul... Dar, ce este mai grav, cei de sub el, pe care această haimana îi amenință, se conformează. Ăsta și tovarășu' Găină de la PSD, care nu a mai trecut pe aici niciodată de cînd a ieșit senator. A uitat de Urziceni. Spunea că ne va trece de Ilfov... O aberație, un nemernic! O lichea, cu alte cuvinte.
-Cîte hotărîri ilegale a aprobat Consiliul Local Urziceni?
-La 1 septembrie am avut o ședință de Consiliu în care am aprobat bugetul local al municipiului Urziceni pe 2009. Aceeași hotărîre am dat-o și în februarie. Numai că un prefect inconștient sau bolnav mintal, eu așa-l consider pe Știucă, a decis că este ilegală. Acum a fost legală, dar se schimbase prefectul. Vă dați seama ce conducere tîmpită avem la nivel de județ?
-Aveți pile la Prefectură?
-Acum sau înainte?
-Am înțeles, nu ați avut pînă acum...
-Deci, eu l-am dat afară din Primărie. Am zis out!
-Dar cum i-ați zis?
-Păi, prima dată, a venit cu doi «antemergători». Au intrat în sală și le-am zis «poftiți repede afară!». Și gata.
-De ce vă acuză presa că sînteți «tiran» în Consiliul Local?
-Comportamentul meu ca administrator public este adecvat situației de fapt.
-Deci Urziceniul are nevoie de un tiran?
-Nu, are nevoie de un om care să poată, prin orice metode, să ducă la bun sfîrșit ceva bun pentru locuitorii săi. Pentru că la Urziceni opoziția nu votează nici lucrurile bune.
-Atunci care să fie atributul dacă nu tiran?
-Puternic.
-Mînă de fier?
-Un primar puternic!
-Vă e dor de Ceaușescu?
-Nu mi-a fost niciodată, eu nu am fost nici membru de partid.
-Dar este un model bun?
-Nu.

Sînt primar, dar mă tratez. La Miami!
Și ca să nu credeți cumva că puseele de grobianism politic despre care vorbeam la începutul interviului sînt fără acoperire, am ales pentru finalul interviului o serie scurtă de întrebări extra-politice. Ele au menirea să-i lămurească pe eventualii naivi de unde își trage primarul Constantin Sava fervoarea administrativ-financiară, atît de necesară în lupta pentru supremația politică. Și, mai ales, să ne convingă pe noi toți că administrația e și ea, în ultimă instanță, o afacere ca oricare alta!
-Sînteți și om de afaceri.
-Absolut. Din 1991.
-Mai aveți depozitul de materiale de construcții?
-Da, îl am, am numit acolo un administrator.
-Se simte criza în afacerea dumneavostră?
-Sincer, da.
-Dar în administrația publică se simte?
-Aici nu. Urzcieniul nu a avut atît de mulți bani niciodată.
-Ce faceți cu banii? Îi puneți la saltea? Îi investiți?
-Nu. Afacerea nu mai este așa profitabilă cum era înainte.
-Și cum faceți să uitați de afacere cînd sînteți la Primărie?
-Am trei băieți de încredere acolo.
-Cît mai stați la Primărie?
-Încă un mandat!
-Se poate fura la Primărie?
-Eu, cînd am venit în 2004, la Urziceni se făcea jumătate de trotuar în jumătate de an. Eu am început să fac tot orașul. De ce eu pot și înainte nu? Să nu credeți că peste zi au venit bani la Primărie. Numai că anumite planșe se făceau cu 400-500 milioane și acum se fac gratis...
-Deci se poate fura la Primărie...
-Toată lumea știe situația mea financiară...
-Mai mergeți la Miami în concedii?
-Sigur.

20 Octombrie 2009, 14:36 (4629 vizualizări - 1 comentariu)

Comentariile cititorilor:


elena banisor:
(22 Octombrie 2009, 18:09)
un articol bun intrbarea mea din ce am inteles conducerea nu trebuie sa fie puternica? daca primarul se trateaza la Miami poate vede multe lucruri care le poate aplica in urziceni cea mai buna lozinca pentru toti NU MAI FURATI OCUPATI-VA DE ORGANIZARE SI CURATEIA ORASELOR

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 02 Iul 2020
115 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(61 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(95 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(48 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(62 vizualizări - 0 comentarii)


Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(121 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(95 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(249 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(189 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 432 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 1 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 432, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:05
(145 vizualizări - 0 comentarii)


9

RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Principală din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile joi, 2 iulie 2020, în intervalul orar 9,00-15.00. ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 11:40
(48 vizualizări - 0 comentarii)


10

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

30 Iunie 2020, 19:10


Țăndărei: Copil de 9 ani, rănit într-un accident rutier

Un tânăr de 17 ani din orașul Țăndărei s-a ales cu un dosar penal după ce a provocat un accident rutier. Acesta se deplasa pe un moped înmatriculat cu un număr fals și fără a avea permis de conducere, moment ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:25
(148 vizualizări - 0 comentarii)


12

Slobozia: Razie a polițiștilor

În cursul zilei de luni, 29 iunie 2020, polițiștii din cadrul tuturor serviciilor Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au organizat o razie de amploare pe străzile din Slobozia. În urma acțiunii ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:10
(175 vizualizări - 1 comentariu)


13

AJOFM Ialomița: 4,13%-rata șomajului în mai 2020

La sfârșitul lunii mai 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3864 șomeri (din care 1777 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:20
(141 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 430 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 30 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 430, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:05
(176 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 425 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 29 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 425, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 13:05
(218 vizualizări - 1 comentariu)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește localitatea Dridu, RAJA Constanța va sista furnizarea apei marți, 30 iunie 202 ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 11:55
(116 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Borănești

Razie de amploare la Borănești

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat vineri după amiază, 26 iunie a.c., în comuna Borănești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea climatului de ordine publică. Au ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2020, 10:40
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Un mort și trei răniți, este bilanțul unui accident petrecut în urmă cu aproximativ 40 de minute, în zona Urziceni. Din primele informații, se pare că două mașini s-au ciocnit. La fața locului au intervenit ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 19:15
(601 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

26 Iunie 2020, 16:30


Țăndărei: Căruță implicată într-un accident rutier

Trei tineri din Țăndărei, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, au ajuns la spitalul din oraș fiind victime ale unui accident rutier. Aceștia se aflau într-o căruță care a fost lovită de o mașină. În cauză ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:20
(191 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Scânteia, arestat pentru «conducere fără permis»

Un bărbat, de 49 de ani, din localitatea Scânteia, care se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani și 20 de zile, a ajuns după gratii. El a fost identificat de polițiștii din Grivița vineri, 26 mai ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:15
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Bărcănești: 3 hectare de grâu, incendiate

Pompierii din Urziceni au intervenit joi, 25 iunie 2020, pentru stingerea unui incediu produs într-un lan de grâu de pe raza localității Bărcănești. Flăcările au distrus aproximativ 3 hectare de grâu, cauza ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:10
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 420 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 26 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 420, cu 2 cazuri mai mult față de ziua precedentă ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 13:05
(198 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Mașini de lux cu defecțiuni tehnice

În urma unei acțiuni desfășurată la Țăndărei miercuri, 24 iunie 2020, polițiștii au descoperit faptul că multe dintre mașinile de lux cu care o parte dintre cetățeni se afișează prin oraș au serioase probleme ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2020, 14:20
(345 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Abateri la regulile de circulație sancționate de polițiști

5 șoferi din zona Urziceni și Țăndărei au fost sancționați de polițiștii ialomițeni pentru abateri la Codul Rutier. Aceștia au fost identificați în trafic fie sub influența băuturilor alcoolice, fie fără ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2020, 14:10
(178 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Comandamentul pentru Situații de Urgență, activ până luni, 29 iunie 2020

Ținând cont de avertizările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) de instabilitate atmosferică temporar accentuată în următoarele zile, cu ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2020, 13:40
(147 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 418 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 25 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 418, cu 3 cazuri mai mult față de ziua precedentă, ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2020, 13:05
(190 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozean prins cu arme neletale în portbagajul mașinii

Slobozean prins cu arme neletale în portbagajul mașinii

Un ialomițean de 45 de ani este cercetat penal de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de «contrabandă calificată» și «nerespectarea regimului armelor și munițiilor», după ce a fost depistat în trafic ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2020, 14:55
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Femeie din Fetești, arestată pentru «evaziune fiscală» și «spălarea banilor»

Marți, 23 iunie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din Fetești au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2020, 14:45
(401 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...