Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

Factură de 240 de miliarde pentru apa lui Ionașcu

Costurile investiției în rețeaua subterană de apă, incluse în ce plătim

Factură de 240 de miliarde pentru apa lui Ionașcu

Preocupată să demonstreze împotriva evidenței faptul că apa din sursa subterană este potabilă, Primăria Slobozia a «uitat» în ultima perioadă să precizeze care sînt costurile la care se ridică această «aventură administrativă» fără precedent la nivelul municipiului Slobozia. Pentru că a uita e la fel de omenește cu a greși, ne-am gîndit să suplinim noi aceasta scăpare pe care o consideram involuntară și să vă oferim o detaliere a principalelor costuri pe care slobozenii le vor regăsi în factura emisă de SC Urban de-acum încolo.

SC Urban nu mai precizează metri cubi de apă facturați
Demersul nostru a plecat de la o sesizare venită pe adresa redacției. Potrivit acesteia, SC Urban nu a mai precizat în factura ultimei luni metri cubi de apă facturați către populație. Cu factura în mînă am solicitat conducerii SC Urban o explicație plauzibilă pentru lipsa unui element de o atare importanță. Cea care a primit aprobarea să răspundă unei întrebări atît de nevinovate a fost directoarea economică a SC Urban, Maria Stan: «Ceea ce aveți dumneavoastră este situația de la scară. Nu știu de ce nu mai sînt precizați numărul de metri cubi, dar pot să vă asigur că oamenii nu plătesc apa care se scurge din spărturi. Aceasta este pierderea Urban. Noi dăm factura și la asociație tot în formatul ăsta; cantitatea este pe baza contoarelor de branșament, iar de plătit se plătește doar ceea ce înregistrează contoarul». Evident, pentru lipsa cantităților de factura din situația de scară nu există nicio explicație logică. Dar promisiunea reprezentanților SC Urban este că, începînd cu viitoarea lună, situația va reveni la normal, iar facturile vor preciza și numărul de metri cubi consumați.

Slobozeni, ni se pregătește ceva!
Revenirea la normal este doar una declarativă. Potrivit informațiilor oficiale furnizate de către SC Urban, în cursul acestei săptămîni, o comisie constituită din reprezentanți ai societății, reprezentați ai Primăriei Slobozia și reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor SC Urban va decide care este soluția pentru potabilizarea apei furnizate din sursa subterană și va stabili noul preț al apei. «Avem o hotărîre AGA prin care au fost numiți trei oameni, comisia se va întîlni în cursul acestei săptămîni, iar acolo se va decide prețul. Și nu numai prețul. Lucrurile se pun în mișcare, veți vedea... Avem nevoie de o prioritizare a programului de înlocuire a conductelor și facem tot ce putem pentru a pune lucrurile la punct» a precizat directorul SC Urban, Valentin Cilibeanu.
Ce se ascunde în spatele declarației sale, vă putem spune noi. O parte din prețul care urmează a fi stabilit în cadrul comisiei îl reprezintă investiția de 160 miliarde de lei, reprezentînd costurile generate de realizarea sursei subterane de apă. O altă parte din acest cost, a cărui valoare o vom preciza imediat, o reprezintă investiția în înlocuirea conductelor de oțel din rețeaua subterană, pentru care au fost alocate săptămîna trecută primele 11,3 miliarde de lei. La acest moment, nimeni nu poate preciza care este procedura legală pentru includerea acestor investiții în costuri. Dar cum pentru administrația locală legea n-a fost niciodată un obstacol insurmontabil, este clar că în curînd vor apărea și soluțiile.

Soluția de 80 de miliarde
Mai întîi de toate însă administrația locală are nevoie de o soluție pentru potabilizarea apei. Ea costă, potrivit estimărilor făcute de primarul Gabi Ionașcu, 80 de miliarde de lei și presupune înlocuirea celor 42 de kilometri de conducte de oțel ale orașului. «Oamenii trebuie să aibă încredere în ceea ce spun eu. O să schimbăm conductele și o să scăpăm de rugina din apă.Ca cetățenii să vadă că sînt un om foarte serios, în rectificarea bugetară am cuprins 10 miliarde din 80 cîte ne trebuie ca să începem lucrările încă de anul acesta» susține primarul Gabi Ionașcu. Iar pentru ca seriozitatea lui să nu poată fi contestată în vreun fel, Gabi Ionașcu mai neagă, încă o dată, evidența, susținînd că presiunea costurilor nu numai că nu va mări prețul apei, ci, dimpotrivă, îl va reduce la jumătate. «Prețul apei se micșorează, în niciun caz nu va crește. Este firesc ca aceste costuri ale investiției să se regăsească în prețul apei, dar chiar și așa, prețul apei se va situa la jumătate din prețul apei furnizate de Amonil. Dacă Amonil-ul ne dădea apă la 7-8 mii de lei metrul cub, noi o scoatem la patru mii, patru mii două sute...» a încheiat edilul.
Nu știm cine îl va crede pe primarul Gabi Ionașcu, dar știm cu siguranță că, în acest moment, în prețul viitor al metrului cub de apă se va regăsi și valoarea investițiilor generate de schimbarea și potabilizarea sursei de apă subterană. Costuri care, doar pînă la acest moment, sînt estimate la 240 miliarde de lei.

Soluțiile pentru potabilizarea apei bat pasul pe loc
Cum nici schimbarea conductelor și nici scăderea prețului la apă (o gogoriță electorală, susținută pînă în prezent exclusiv pe baza unor declarații publice) nu rezolvă imediat problema potabilizării apei furnizate populației, eforturile autorităților județene în această privință continuă în același ritm de pînă acum. În cursul dimineții de luni, prefectul Mădălin Teculescu a primit o nouă delegație formată din reprezentanți ai SC Urban și ASP, care au susținut, încă o dată, oficial, că apa e bună de băut și că SC Urban se încadrează în programul de conformare, fapt care îi permite să funcționeze la fel ca pînă în prezent. Justificările sînt evident eronate în condițiile în care termenele de conformare avansate de SC Urban au fost amînate, iar singura măsură a reprezentanților Direcției de Sănătate Publică este aceea de calmare a populație prin declarații de genul «apa e potabilă». În culisele acestei afaceri publice însă, problemele legate de calitatea apei din sursa subterană fac obiectul unei corespondențe asidue între instituții. O adresă internă remisă de SC Urban către Autoritatea de Sănătate Publică confirmă faptul că această instituție a cerut imperativ societății să găsească soluții pentru potabilizarea apei furnizate populației. În replică, SC Urban a răspuns: «Vă aducem la cunoștință faptul că, la ultima rectificare de buget, în ședința Consiliului Local au fost alocate fonduri de 1380000 lei, în prima fază, pentru înlocuirea rețelelor de distribuție din oțel necorespunzătoare». În mod paradoxal, nici această adresă internă nu precizează termenul final de înlocuire a conductelor de oțel (și implicit momentul în care apa va redeveni potabilă), ci doar demararea unei prime etape care presupune înlocuirea a cel mult 20 la sută din cei 42 de kilometri existenți. Altfel spus, SC Urban cumpără deocamdată timp pentru a identifica noi soluții pentru ieșirea din criză. Iar despre prețul acestui timp cumpărat am discutat deja...

22 Octombrie 2009, 12:05 (6870 vizualizări - 6 comentarii)

Comentariile cititorilor:


mike:
(4 Noiembrie 2009, 15:30)
Cine afirma ca apa e potabila sa o faca in scris, sub semnatura si cu data pusa; apoi sa se ia probe de catre un Laborator autorizat, din alta localitate decat Slobozia si daca apa nu e potabila sa se intocmeasca dosare penale.Poate reuseste prefectul sa-i dea de capat!
pedro slobozia:
(26 Octombrie 2009, 04:10)
la asa lume asa primar,de ce?pt.ca un oras intreg nu a fost in stare sa gaseasca un om din oras get beget pe care sa-l cunoasca si sa-l aleaga primar.asta denota caci toti din oras nu ai baza pe ei.ionascu isi face interesele lui nu ale locuitorilor din aceasta urbe,asa ca datii innainte cu prostia.
mircea:
(24 Octombrie 2009, 07:26)
dom' primar...care este si la noi,o sa intre in istoria orasului sub numele de primarul "dezastru" faptul ca a reusit sa lase peste 50000 oameni fara apa este o "realizare" nu?...daca ar fi dupa mine...l-as tine numai cu paine si apa de ghiveta...in alta ordine de idei....cred c n-ar strica deloc o mare adunare in fata primariei...poate s-o uda nitel...ce ziceti?
Rudotel:
(23 Octombrie 2009, 13:47)
Domnul primar nu scrie. El doar vorbeste. Desi are multi "slugoi" prin jur( sa nu uite cum ii place lui sa spuna), pe care i-ar putea pune sa scrie. Dar ii va fi greu sa mai gaseasca vreo justificare.
Eva:
(23 Octombrie 2009, 12:04)
Cat de cretina poate fi populatia unei urbe? Sau, mai bine spus, cat de cretina crede primarul ca este populatia urbei sale? Daca ceea ce s-a afirmat in articol (referitor la includerea in pretul metrului cub de apa a cheltuielilor facute de primarie in vederea potabilizarii acesteia) este adevarat...atunci, da! Primarul poate sa dispuna ce vrea, cum vrea si cat vrea, caci noi, locuitorii, suntem predispusi la prostie cronica. Intai ni se toarna pe gat o apa infecta, mizerabila, cu miros de hazna, care nici macar budele nu le spala cum trebuie, sustinandu-se ca este potabila, dupa care ni se aduce la cunostinta ca vom plati tot noi potabilizarea potabilei. Oameni buni, suntem prosti? Sau nu cuprindem? Orice investitie facuta de marita primarie, este facuta cu banii nostri, platiti sub forma de impozite si taxe locale. Cum adica sa se recupereze investitia? Ce, a platit Ionascu cu banii lui de acasa, si acum ne imputa noua, beneficiarilor, recuperarea sumelor? Sa platim de doua ori ceea ce se face o singura data? O data pentru noi si inca o data...pentru cine? Si de ce, ma rog frumos? Am dreptul sa intreb.Iar primarul are OBLIGATIA sa raspunda. Dar nu cu raspunsuri de doi bani, ci clar, cu cifre justificate. Fac pariu ca pricepem multe, chiar daca atitudinea noastra pasiva nu este in masura sa sustina pariul meu. Raspundeti provocarii, domnule primar? Presupun ca nu....
E pi cur:
(23 Octombrie 2009, 11:27)
De ceva timp, dupa ce am citit articolul, privesc siderat la chestia aia din poza, care isi spune primar. Seamana mult cu un urangutan. Si nu neaparat la fizionomie, desi sincer aduce mult cu acest animalut, ci mai mult in comportament si modul in care isi foloseste eficient cei doi neuroni si o sinapsa, restul materiei relativ cenusie fiind folosita pe post de balast, pentru a echilibra restul corpului. Totusi prefer sa-l apelez cu "domnule primar " pentru a-i respecta pe cei care l-au votat. Le iertam greseala iar daca ei cred in continuare in " domnul primar " le iertam si prostia. Prostia este o stare specifica omului. Iertarea ne face mai umani si mai rationali. Si pe domnul primar il iertam. Si pe domnul cilibeanu, acest lemurian supraponderal si zemos la buze, il iertam. Fericiti cei ca ei pentru ca a lor este imparatia cerului. In schimb nu pot ierta pe cei care, desi sunt competenti si pot, nu iau nici o masura impotriva starii de nesimtire si deciziilor absurde luate de alesul nostru, in detrimentul populatiei acestui orasel . Ei se stiu asa ca nu sunt obligat sa dau vreun nume. Sunt cei care stau infipti in scaunele lor directoriale si mediteaza indelung la cat de mult sunt ei iubiti de Dumnezeu, de ministru, de secretar de stat sau de presedinte de partid. Asa de mult incat nu doresc sa supere pe nimeni. Si cum " somnul lor naste monstri " noi astia mai de jos, care mai si gandim, stam si privim siderati cum suntem calcati in picioare de domni primari , de tip Vanghelie, ca urangutanul nostru. Ma scuzati ; ca domnul nostru primar. Deci sa revenim putin la analiza. Domnul nostru primar decide, cu concursul dat de cativa consilieri, sa foreze niste puturi intr-o zona netestata, dar intr-un strat freatic indelung criticat, intens otravit de defunctul Amonil. Nu mai conteaza pretul, desi la cat au costat puturile ne asteptam sa ne livreze petrol in loc de apa menajera. Nu mai conteaza nici cat au costat terenurile unde s-au forat puturile si nici ale cui au fost acestea. Nu conteaza nici cum s-a fundamentat aceasta cheltuiala, nici cum s-au platit banii si nici macar cum s-a adjudecat firma care a efectuat lucrarile. Nu conteaza atat timp cat curtea de conturi doarme. Doamna directoare le la Curtea de conturi este interesata mai mult de ula decat de caciula. Din folclor se stie ca doamna este mai mult interesata de sexul tare si foarte tare decat de problemele urbei. Domnul primar nu prea are ce sa-i arate asa ca il lasa in pace. Buuuun. Dupa ce a realizat investitia asta se dovedeste ca apa nu este potabila. Ce face domnul primar. Se jura ca nu este asa si gaseste si vinovatul. Ceasusescu e de vina, ca pe timpul lui s-au montat tevi de otel, care culmea, acum s-au gasit sa rugineasca si sa transforme o apa asa buna in apa menajera. Ce-i de facut ? Sa schimbam tevile. Cine sa faca asta ? Nimeni alta decat firma care a forat puturile, care a facut canalizarile, care a spart tot asfaltul din oras, etc. Nu-i nimic rau in asta. Cat costa investitia? Eeee, o nimica toata. Vreo 80 miliarde. Un fleac, pe langa cele 160 miliarde cat au costat puturile. Deci o povara de 240 miliarde in spinarea cetatenilor. Dar ce conteaza. In ochii primarului Slobozia este un mic Monaco. Buuun si pana aici. Deja si parchetul si politia sunt cuprinse de aceeasi stare de beatitudine si nu i-au nici o masura. O gandire de om normal si nu neaparat cu facultate, se gandeste ca inainte de a se lua decizia efectuarii acestor investitii s-a luat in calcul si ce sursa de finantare se va folosi. Bugetul primariei suplimentat cu un credit, enorm pentru oraselul asta. Dar ce mai conteaza. Noi suntem buni platnici si vrem sa avem conditii de trai echivalente cu restul Europei civilizate. Dar domnul primar se trezeste din starea lui de neandhertal si spune ca toate costurile vor fi suportate tot de cetateni si nu prin impozite si taxe locale ci incluse in pretul apei. Deci fraierii vor plati de doua ori, odata prin taxele platite si care cu siguranta vor fi majorate si odata prin marirea costului apei. Dar tot primarelul nostru reinventeaza economia. Cheltuielile incluse in costul apei nu vor mari pretul acesteia. Hai ca asta ne-a dat peste cap. Cum naiba. Ori pretul metrului cub de apa menajera facturata drept apa potabila, a fost marit exagerat pana acum, ori primarul nostru traieste pe luna. Noi credem ca cea de-a doua varianta este posibila. Pai sa facem un calcul simplu. Populatia orasului nu cred ca depaseste 40000 de suflete. Totalul investitiei , fara asfaltare (ca primarul omite sa spuna si ca dupa schimbarea conductelor va trebui sa asfalteze orasul), 240 miliarde impartit la 40000 da un rezultat de 6 milioane pe cap de locuitor credul. Cum, pe medie, o familie are 3 membri , rezulta o cheltuiala suportata de fiecare familie de 18 milioane lei vechi. Un cadou facut de domnul nostru primar, pentru fiecare locuitor al acestui oras, datorat deciziei intelepte de a schimba sursa de apa. Noi il iertam pentru scaparile irationale pe care le are dar il intrebam : De ce ? De ce sa platim asta sau de ce sa mai platim impozite si taxe locale ? Chiar asa de prosti suntem ? Pai la jumatate din suma asta, fiecare scara poate sapa un put de adancime, in fata blocului si nu mai depindem de monopolul creeat de urban. Sau fiecare familie isi poate lua un filtru de apa performant, la jumatate din acesta suma, fara sa mai tinem cont ca, in acest caz, am plati apa la pret de apa menajera. Intrebam inca o data : de ce sa platim ? Atat timp cat aceste investitii sunt in sarcina primariei, ca d'aia este infiintata. Si uite cum stau si privesc iar siderat la urangutanul din poza si raman siderat cum a prostit el un oras intreg, cu tot cu procurori, politisti, controlori de la curtea de conturi, directii de sanatate, etc. Pe el il iertam dar ce facem cu cei care sunt reprezentantii statului si sunt platiti sa ia masuri impotriva celor care isi bat joc de cetatean si de banul public. Lor le uram din suflet sanatate …si …SA VA FIE RUSINE.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
05 Apr 2020
244 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Amara: Incendiu la o fermă de animale

Un incendiu puternic a curpins în seara zilei de sâmbătă, 4 aprilie 2020, o fermă de animale din localitatea Amara. Pompierii Detașamentului Slobozia s-au luptat mai bine de 3 ore să stingă flăcările. ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2020, 23:16
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 45 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 45 de persoane ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 13:10
(336 vizualizări - 3 comentarii)


Intervenții ale pompierilor ialomițeni

Intervenții ale pompierilor ialomițeni

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 13 intervenții destinate protecției comunității, din care 8 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență. Astfel ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 11:05
(102 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Detalii despre șomajul tehnic

Pentru a facilita accesul în ceea ce privește depunerea documentelor de către agenții economici care vor beneficia de prevederile art. XI din OUG nr. 30/2020, pentru modificarea și completarea unor acte ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 10:40
(113 vizualizări - 0 comentarii)


4

Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 37 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 37 de persoane ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:10
(364 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de protecție emis pe numele unui bărbat care și-ar fi lovit concubina

Polițiștii ialomițeni au emis miercuri, 1 aprilie .a.c., un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 34 de ani, din comuna Ograda, care și-ar fi lovit concubina. Poliția Municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:05
(140 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan fără permis și amendați pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare

Joi, 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de bărbat de 48 de ani din orașul Amara. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 12:40
(212 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Miercuri, 1 aprilie, a.c., în jurul orelor 13,10, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Drăgoești. ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 10:20
(108 vizualizări - 0 comentarii)


8
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit. Dacă în perioada 11-20 martie 2020 retragerile de numerar, de la BNR, ale instituțiilor de credit, ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:40
(231 vizualizări - 0 comentarii)


9

IPJ Ialomița: Sancțiuni aplicate de peste 414000 de lei

Marți, 31 martie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 65 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au constatat 14 infracțiuni și au aplicat peste 250 de sancțiuni contravenționale. Valoarea ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:35
(145 vizualizări - 1 comentariu)


10

Roșiori: Fără permis și beat la volan

Marți, 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au oprit pentru control, pe DJ02, pe raza comunei Roșiori, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Drăgoești ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:30
(103 vizualizări - 0 comentarii)


Federația «Solidaritatea Sanitară»: Strategia de protecție a salariaților din sănătate este eronată, crescând riscul de infectare

Federația «Solidaritatea Sanitară» solicită Ministerului Sănătății introducerea purtării măștii chirurgicale și a mănușilor ca precauțiune minimă împotriva COVID-19 pentru toți salariații din spitalele ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:10
(98 vizualizări - 0 comentarii)


12

Coșereni: Cu mașina la plimbare, deși trebuia să stea autoizolat

Tot mai mulți ialomițeni sunt sancționați de polițiști întrucât nu respectă obligativitatea izolării la domiciliu, așa cum prevede Ordonanța Militară Nr. 3. Un tânăr de 20 de ani din Coșereni a fost prins ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 15:25
(248 vizualizări - 0 comentarii)


13

Căzănești: Reținut pentru 24 de ore pentru că și-a agresat fiică

Un bărbat de 46 de ani din Căzănești a fost reținut luni, 30 martie 2020, după ce a provocat un scandal monstru în familia sa. Acesta și-a lovit fiica, apoi și-a amenințat soția. Foarte revoltat, bărbatul ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 15:20
(307 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație uscată la Valea Ciorii, Amara și Rovine. Incendiu într-o curte din Țăndărei!

Incendii de vegetație uscată la Valea Ciorii, Amara și Rovine. Incendiu într-o curte din Țăndărei!

Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Valea Ciorii.
Luni, 30 martie, a.c., în jurul orelor 13,20, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu de vegetație uscată ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 10:40
(218 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița atenționează asupra cumpărăturilor on-line

În contextul evoluției pandemiei de COVID -19 și a măsurilor de restricție dispuse de Guvernul României pe perioada instituirii stării de urgență, există posibilitatea creșterii numărului de persoane care ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2020, 09:10
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Prefectura Ialomița, Coronavirus: 2245 de persoane sunt autoizolate la domiciliu

Reprezentanții Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Ialomița informează, printr-un comunicat de presă, faptul că la această oră, pe raza județului nostru, există 2245 de persoane ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 16:30
(311 vizualizări - 0 comentarii)


Medici pentru România: Suport on-line gratuit pentru pacienții cu boli cronice

Lansat în octombrie 2019, proiectul «Medici pentru România» vine în sprijinul pacienților cu boli cronice, în pandemie COVID-19. Pacienții cronici care nu se pot deplasa la cabinetele medicale, pot beneficia ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 16:20
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Locuință cuprinsă de flăcări

Axintele: Locuință cuprinsă de flăcări

Locuința unui localnic din comuna Axintele a fost cuprinsă de flăcări sâmbătă, 28 martie 2020. La fața locului au intervenit pompierii din Urziceni, care au stins focul după aproximativ o oră și jumătate ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 16:10
(219 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Axintele incendiu


Gheorghe Lazăr: Dosar penal pentru conducere fără permis

Polițiștii din comuna Gheorghe Lazăr i-au întocmit dosar penal unui tânăr de 27 de ani, din comuna Bucu, pentru faptul că a condus pe drumurile publice fără a avea permis de conducere. Acesta a fost identificat ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 16:00
(191 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Acțiuni preventive ale polițiștilor

Ialomița: Acțiuni preventive ale polițiștilor

Polițiștii ialomițeni au desfășurat sâmbătă, 28 martie 2020, o acțiune preventivă pe raza municipiului Slobozia. Oamenii legii s-au deplasat în zona centrelor comerciale din oraș și au discutat cu cetățenii ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 15:50
(196 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Incendii de vegetație uscată

Peste 11 hectare de vegetație uscată au ars la sfârșitul săptămânii trecute. Pompierii ialomițeni au intervenit în zona localităților Bărbulești, Fierbinți Târg, Platonești și Bărcănești pentru a stinge ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2020, 15:40
(125 vizualizări - 0 comentarii)


Prefectura Ialomița, Coronavirus: Posibil infectat cu noul Coronavirus, decedat la Țăndărei

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a inițiat o anchetă epidemiologică în urma decesului unui bărbat, de 39 de ani, din orașul Țăndărei. Acesta a fost consultat la Spitalul Orășenesc din Țăndărei, unde ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:40
(877 vizualizări - 4 comentarii)


Ialomița: Polițiștii sunt la datorie pe străzile din județ

Ialomița: Polițiștii sunt la datorie pe străzile din județ

În urma unei acțiuni preventive desfășurate la nivelul județului joi, 26 martie a.c., polițiștii au intervenit la 72 de evenimente, cele mai multe dintre acestea sesizate pe numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:35
(411 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică

Din cauza lucrărilor de reparații ale rețelelor de distribuție a energiei electrice, Enel Dobrogea anunță faptul că, în perioada 30 martie-3 aprilie 2020, în anumite zone din localitățile Urziceni, Rași ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:30
(293 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Obținerea certificatului de situație de urgență

În Monitorul Oficial nr. 248, a fost publicat Ordinul nr. 791/24.03.2020, privind acordarea certificatelor de situație de urgență operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:35
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la un autocamion pe Autostrada A2/km 146

Joi, 26 martie, a.c., în jurul orelor 23,35, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la un autocamion cu semiremorcă, produs pe Autostrada A2, în zona podului de la ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:10
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Ciochina: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 26 martie, a.c., în jurul orelor 19,15, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Ciochina. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:05
(212 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: La volan sub influența drogurilor

Un tânăr de 21 de ani a intrat în vizorul organelor de anchetă fiind depistat în trafic sub influența substanțelor interzise. El a fost oprit pentru un control de rutină în ziua de miercuri, 25 martie ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 17:45
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomițeni cercetați penal pentru că și-au agresat soțiile

Doi bărbați, de 40 și 33 de ani, domiciliați în Gheorghe Lazăr și Slobozia, sunt cercetați penal pentru că și-au agresat soțiile. În ziua de miercuri, 25 martie a.c., ambii au fost reclamați, prin numărul ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 17:40
(233 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
cetatean în Orașul Țăndărei, OFICIAL în carantină Coruptia ucide în Orașul Țăndărei, OFICIAL în carantină Solutie în Înfrățirea Sloboziei: «Frații» chinezi din Nanyang nu (mai) răspund la e-mail lia în Orașul Țăndărei, OFICIAL în carantină Răduță Aurelian-Constantin în Orașul Țăndărei, OFICIAL în carantină Vela în Orașul Țăndărei, OFICIAL în carantină Nero în Orașul Țăndărei, OFICIAL în carantină Răduță Aurelian-Constantin în Orașul Țăndărei, OFICIAL în carantină Un om în Carantina la Sfântu Gheorghe: Cartonașe colorate la ferestre! Nicu miraj în Stare de urgență la Spitalul Slobozia: Medici și asistente, izolați la domiciliu din cauza unei paciente infectate cu COVID-19 Nicu miraj în Acțiune de amploare: Palatele romilor din Bărbulești, luate cu asalt de polițiști Om în Orașul Țăndărei, OFICIAL în carantină Mihai în Acțiune de amploare: Palatele romilor din Bărbulești, luate cu asalt de polițiști liviu în Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 45 de cazuri de infecție COVID-19 Nae în Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 45 de cazuri de infecție COVID-19 Flame în Trei decese provocate de COVID-19 în Ialomița într-o singură zi! Ion în Trei decese provocate de COVID-19 în Ialomița într-o singură zi! Vasile în Trei decese provocate de COVID-19 în Ialomița într-o singură zi! Cici în Fermierii cer Ministerului Agriculturii un cadru legal pentru constatarea calamităților culturilor agricole Mimi în Fermierii cer Ministerului Agriculturii un cadru legal pentru constatarea calamităților culturilor agricole
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...