Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Scandal cu elevi bătuți la Colegiul Național «Mihai Viteazul» din Slobozia

Directorul Paul Frîncu, incapabil să gestioneze conflictele din cadrul instituției

Scandal cu elevi bătuți la Colegiul Național «Mihai Viteazul» din Slobozia

Scandalurile din cadrul Colegiului Național «Mihai Viteazul» din Slobozia sînt de notorietate. De la cel privind cataloagele pînă la conflictul cu iz politic dintre ultimii doi directori și de la scandalul uniformelor și pînă la incidentul de față, această unitate școlară confirmă că performanța și renumele unui liceu pot fi oricînd umbrite de incidente regretabile.

Dreptate, ochii plînși vor să te vadă
Incidentul pe care urmează să-l relatăm a avut loc miercuri, 3 noiembrie, fix în urmă cu o săptămînă, în cadrul orei de engleză a clasei a X-a G, susținută de către profesoara de engleză Karin Ciurea, în intervalul orar 12,00-13,00. Potrivit relatărilor elevilor, doi dintre colegi, Adrian Ghioc și Iulian Teodosiu, «elevi fără probleme școlare deosebite» au fost surprinși de către profesor duelîndu-se cu pixurile în timpul alocat rezolvării unuia dintre exercițiile cerute de către profesor. Iritată de impertinența elevilor, profesoara Karin Ciurea l-a pălmuit pe Adrian Ghioc și a încercat să facă același lucru și cu Iulian Teodosiu. Pentru că acesta s-a ferit, profesoara a renunțat spunînd că «nu-l mai lovește pentru că are inel și acesta ar putea lăsa urme».
Deși banal în aparență, excesul profesoarei a revoltat colegii de clasă și a determinat părinții celor doi elevi să facă o plîngere verbală directorului Colegiului, Paul Frîncu. Întîlnirea a avul loc a doua zi, joi, 4 noiembrie, după ce profesoara Karin Ciurea a încercat să-l determine pe elevul molestat să renunțe la plîngerea sa. Întîlnirea, una desfășurată cu ușile închise, a fost mediată de către directorul Liceului care a refuzat prezența în cabinet a dirigintelului clasei, Daniela Ciocea.
În ciuda revoltei părinților, care au solicitat atît prezența dirigintelui, cît și sancționarea profesoarei, directorul Colegiului, Paul Frîncu, a refuzat adoptarea unei măsuri coercitive fără a oferi nici măcar o explicație reparatorie vreunuia dintre cei implicați în conflict.

Avem un director! Cum procedăm?
Mai mult decît atît, la trei zile de la incident, solicitat telefonic de către ziarul nostru pentru a oferi un punct de vedere oficial vizavi de evenimente, a declarat: «Nu știu despre ce vorbiți. Nu am nicio plîngere scrisă în acest sens. În Liceul acesta treburile merg bine și n-am să distrug cariera niciunui profesor...».
Deloc surprinzătoare în contextul precizat mai sus, declarația directorului Paul Frîncu confirmă faptul că acesta încalcă grav cutumele și regulamentul școlar. Potrivit regulamentului, orice profesor care se face vinovat de o faptă de acest gen, în funcție de gravitatea ei, este sancționat. Cea mai ușoară dintre sancțiunile care pot fi aplicate este observația, însă directorul CNMV a refuzat elevilor molestați și această minimă reparație morală. Refuzul directorului Paul Frîncu de a aplica regulamentul este cu atît mai grav cu cît incidentul este confirmat oficial și de către diriginta clasei, profesorul Daniela Ciocea.
Aceasta ne-a declarat că a fost informată cu privire la fapte, că regretă incidentul, dar consideră că se impun măsuri reparatorii: «Știu ce s-a întîmplat în clasă și vă pot confirma că nu am fost lăsată să particip la medierea conflictului dintre profesorul de limba engleză, părinți și elev. Este regretabil și consider că lucrurile nu pot rămîne așa. De aceea am încercat și voi încerca să iau atitudine împotriva unor astfel de fapte pentru a le stopa și atrag atenția celor care au putere de decizie că Legea trebuie respectată în spiritul și litera ei, de oricine, oriunde și oricînd».

Inspectoratul Școlar susține că va lua măsuri
În ciuda încercărilor directorului Paul Frîncu de a minimiza incidentul și urmările lui, acesta a fost adus la cunoștința inspectorului general Ilie Stavăr. La o săptămînă de la consumarea evenimentului, acesta nu a reușit însă să ia o decizie legată de acest caz.
«Ne preocupă problema și vă asigurăm că vom ajunge la o soluție legată de acest caz. Evident că nu sîntem de acord cu lovirea elevilor în timpul orelor și că pentru astfel de abateri există sancțiuni. Ar fi însă regretabil ca o carieră de excepție, cum este cea a doamnei profesoare, să fie ștearsă cu buretele din cauza unei singure palme» a declarat inspectorul general.
În ciuda asigurărilor oferite de reprezentantul Inspectoratului Școlar este puțin probabil ca acest caz să-și reia cursul normal. Într-adevăr, profesoara Karin Ciurea este un cadrul didactic de excepție, dar nu meritele didactice, ci poziția socială a soțului ar fi motivul care l-ar fi făcut pe directorul Paul Frîncu să refuze sancționarea acesteia. Într-adevăr, CNMV este un liceu de excepție, dar directorul Paul Frîncu nu a ezitat nicio clipă să dea declarații care au denigrat imaginea instituției pentru a ocupa funcția pe care o deține în prezent. Și da, de obicei, inspectorul general Ilie Stavăr ia măsuri, dar niciodată atunci cînd în culpă sînt colegi de partid, ca Paul Frîncu.

10 Noiembrie 2010, 14:20 (180009 vizualizări - 130 comentarii)

Citiți și:
Jacheta care sună la 112
Slobozia: Arme de luptă la Colegiul Național «Mihai Viteazul»
O elevă de la Colegiul Național «Mihai Viteazul» la NASA
Directorul Frâncu, spaima Codului Etic

Comentariile cititorilor:


ce mi-e tuica,ce mi-e vodca...:
(13 August 2012, 09:52)
1 august 2012: i s-a dat un picior undeva lui frincu si l-au re-reînscaunat  pi...buzu!  Aveti vreo mirare?!  Șuica la rece, in frigiderul directorial, c-o  vinit însetat!!!  Ce-am avut si.... ce AVEM!?
c.d.:
(4 Iulie 2012, 09:30)
Cea mai potrivita alegere pentru conducerea  CNMV:  prof. KARIN CIUREA!  Să te ții atunci falsificări de acte, la minut...! Numai să i se  SUGEREZE și ea, docilă și profesoară de excepție,  se va conforma urgent, ce mare scofală...!
NICOLETA:
(9 Iunie 2012, 07:30)
de ce buzu si nu frincu, tot al drac  mai putin alcoolul la frincu. deci e mai treaz frincu da tot prost. DE CE FINCU SI NU BUZU ca tot al drac, mai  mult  alcool la buzu da tot prost....ALEGETI
Halenă alcoolică:
(1 Iunie 2012, 15:58)
Directorul vostru urmează a fi....BUZU!!!!  Victorie!  Daca nu mai are răbdare sa-si facă orele, măcar director să redevină!  Și nu e niciun amestec politic, e doar competență de mahmur! V-a pus D-zeu mâna-n cap, și vodka pe catedre! Un profesor sancționat disciplinar, demis, apoi demisionar, se-ntoarce la tron, îngeraș!
FRÎNCU şi CODU?!:
(12 Mai 2012, 07:45)
Pe Directorul vostru l-au tâmpit meditațiile...L-au tâmpit mai mult decât era pe vremea lui Stan N.!!
FRÎNCU şi CODU:
(11 Mai 2012, 17:01)
Dragă INDEPENDENT, te rog, publică acest bilet desecretizat către DIRECTORUL meu. INTELECTUALUL, FRÂNCU PAUL, de la CNMV, SLOBOZIA. Eu nu pot comunica cu acest intelectual sofisticat ( o fi stricat?), decât în scris. Cum deschide el gura, iese jignirea...Deci: ,,Directore, ai profanat CODUL ETIC cu ,,dezbaterea" de azi, 11 mai 2012, în pauza mare. Nu te mai obosi să mă calomniezi, în lipsă, în fața preacinstitei cancelarii. Mă predau singură, de bunăvoie și nesilită de tine, COMISIEI JUDEȚENE DE ETICĂ ( cred că așa se cheamă): "
Pentru INDPENDENT- Procesul-verbal obiectiv, neutru și complet al acestei ,,DEZBATERI" îți poate fi de folos! Eu nu l-am semnat, nefiind prezentă intenționat la acest bâlci.
Indisciplinata, denigratoarea, tupeista și viitoarea primă sancționată de COMISIA...de sus!
Prof.( încă), Daniela Adriana Ciocea, rog demiterea acestui incompetent.
P.S. Aștept ORDONANȚELE DV. !!!!!!
PROFESOR CNMV:
(28 Aprilie 2012, 05:51)
Frâncule, acum sau niciodată, să te duci unde-a  înțărcat Buzu iapa!  Amândoi ați demonstat cum se poate dărâma, într-o școală de excepție, tot ce alții au clădit cu migală...Luați-o și pe Ciurea Excepționala și  faceți-vă o firmă de BOMBE..FUNEBRE. 
ANA MARIA:
(17 Aprilie 2012, 14:50)
 COD ETIC pentru profesori?!  Să-l  și respecte?!  Să trăim bine și s-o vedem și pe-asta!
PROFESOR CNMV:
(17 Aprilie 2012, 08:12)
Este dat pentru dezbatere proiectul CODULUI ETIC PENTRU INVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR.
Când se va alpica, DACĂ se va aplica, va fi obligatoriu de respectat pentru toată suflarea? Ca și ROI: ținând cont de gradul de excelență, de modificare de note...neintenționată la o lună după ce EXCELENȚA SA le-a consemnat in catalog, ținănd cont de moralitatea DIRECTORULUI, inspectorului... și alte circumstanțe, care au fost omise din noul COD, foarte tolerant și permisibil...
Shakespeare:
(20 Martie 2012, 16:44)
@ GIGI cel curajos, care director se menține prin șantaj? Aici era vorba de un DASCĂL....DE EXCEPȚIE, de! care a scăpat basma curată, dintr-o măgărie și dintr-un fals în acte oficiale.
Directorul CNMV și fostul general i-au parfumat fecalele, dacă mă-nțelegi....în traducere liberă!
Vali:
(3 Martie 2012, 14:41)
Ciurea împarte mărțișoare fraierilor care au susținut-o, băgând mizeriile ei în tăcere complotistă! Directorul care se menține prin șantaj, are tot fraieri în jur! Amândoi sunt "mișto" că, deocamdată, sunt de neatins, orice idioțenie ar face!!
gigi:
(3 Martie 2012, 10:03)
Ciurea da martisoare, altul se mentine director cu santajul. Care-i mai misto?
DISPREȚ BOIERESC:
(2 Martie 2012, 16:54)
Ce n-a făcut CIUREA de când e ea printre români, face acum: DĂ MĂRȚIȘOARE...UNORA! Doamne, câtă falsitate. ipocrizie, prostie! Pe cine crede ea că mai "cumpără" acum?! Pe cei deja...vânduți!
VREM numai SERBARI:
(21 Ianuarie 2012, 14:01)
FRINCU, inca director, vrea acordul parintilor elevilor din liceu pentru anularea sau scurtarea programului scolar, in anumite zile si facerea de bilciuri, ca cel de la Craciun, pentru care a anulat toate orele, din 23 dec. 2011. PDL/istul vrea serbari, ca toate celelalte merg struna!
IOI, Domne! `:
(21 Ianuarie 2012, 08:22)
Scuze, era "cui sa-i spui... " (eram pe drum)!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
22 Oct 2017
129 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

APIA Ialomița: Cereri de plată pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31.10.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 15:45
(247 vizualizări - 0 comentarii)


1

ITM Ialomița: 300 de persoane, depistate muncind «la negru»

Pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, în primele 9 luni ale anului 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat 972 controale, în care au fost depistate 300 de ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2017, 14:20
(293 vizualizări - 0 comentarii)


2

anunț angajare

OUAI SCÂNTEIA
cu sediul în comuna Scânteia,
județul Ialomița

angajează
contabil

(studii medii)
Relații la telefon 0763/630.407

19 Octombrie 2017, 13:20


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Octombrie 2017, 18:20


Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți-20.10.2017

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței
de Muncă Ialomița va organiza în data de
20 octombrie 2017, orele 9,00,

«Bursa locurilor de muncă
pentru absolvenți»

eveniment care va avea loc la Slobozia
Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea».
Absolvenții promoției 2017 care doresc
să își găsească un loc de muncă adecvat
studiilor și pregătirii profesionale, sunt
așteptați să se înscrie la sediul Agenției
Locale Slobozia, strada Matei Basarab,
bl. F1, parter, sau la Punctele de Lucru
din Urziceni, Fetești și Țăndărei.
De asemenea, agenții economici
care dispun de locuri de muncă
și doresc încadrarea tinerilor absolvenți,
pot depune ofertele de locuri de muncă
vacante la sediul AJOFM Ialomița sau
la sediile punctelor de lucru, precum și
la adresa de e-mail ajofm@il.anofm.ro
Relații suplimentare se pot obține
la telefon 0243/231.809, 0243/230.999,
la sediul AJOFM Ialomița,
loc. Slobozia, str. Lacului, nr.10, et. 3

17 Octombrie 2017, 17:10


5

Școlile de agenți de Poliție organizează concurs de admitere în luna ianuarie 2018

În perioada 13-21 ianuarie 2018, Școala de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina și Școala de Agenți de Poliție «Septimiu Mureșan» Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 16:20
(394 vizualizări - 0 comentarii)


6

«Meditații gratuite» la Protopopiatul Slobozia

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia și Seminarul Teologic Ortodox «Sf. Ioan Gură de Aur» Slobozia continuă și în anul școlar 2017-2018 proiectul socio-educativ ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:55
(313 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: SOLVIT-Rezolvarea eficientă a problemelor în Europa

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al companiilor românești care își desfășoară activitatea în state membre ale Uniunii Europene și care se confruntă cu probleme în exercitarea drepturilor ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:35
(280 vizualizări - 0 comentarii)


8

DSVSA Ialomița: A început campania de vaccinare a câinilor și pisicilor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de câini și pisici că, în conformitate cu prevederile Ordinului Autorității Naționale Sanitare ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2017, 15:20
(282 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

17 Octombrie 2017, 15:10


Acțiuni ale IPJ Ialomița

La acest sfârșit de săptămână, 13-15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat acțiunile în locurile și zonele de interes operativ din județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 17:05
(352 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La furat de fier

Sâmbătă, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană înceracă să sustragă materiale feroase din curtea unei clădiri. Oamenii ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:40
(339 vizualizări - 0 comentarii)


12

«Târgul de Toamnă» de la Fetești, în vizorul polițiștilor

Sancțiuni contravenționale de aproape 7000 de lei au fost aplicate de polițiștii ialomițeni, vineri, 13 octombrie a.c., în urma activităților desfășurate cu ocazia organizării «Târgului de Toamnă», pe raza ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:25
(388 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni silvice și piscicole

Polițiștii ialomițeni acționează periodic, pe raza de competență, în vederea apărării patrimoniului piscicol și combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, dar și pentru prevenirea și combaterea ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 16:15
(380 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Sesiune de admitere pentru candidați

O nouă sesiune de admitere pentru Școala militară de subofițeri Pompieri și Protecție Civilă «Pavel Zăgănescu» Boldești a fost aprobată pentru luna ianuarie a anului 2018. Astfel, tinerii care doresc să ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:25
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Ion Roată

Focul a alertat locatarii duminică, 15 octombrie a.c., în jurul orelor 18,00, când au și sesizat echipajele de pompieri prin apel la numărul 112. La locul intervenției s-au deplasat salvatorii de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 15:05
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța anchetează dispariția unui tânăr din Ialomița

Polițiștii din Constanța au demarat cercetările cu privire la dispariția unui tânăr de 20 de ani, din Fetești. Pe data de 9 octombrie 2017, băiatul, identificat în persoana numitului Ion Ilie, și-a anunțat ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2017, 14:59
(936 vizualizări - 1 comentariu)


Căutat de autoritățile italiene, reținut la Slobozia

Polițiștii din Slobozia au reușit să identifice și să rețină un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare. Acesta era căutat în Italia ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:25
(570 vizualizări - 0 comentarii)


18

Mașină furată, descoperită de polițiștii slobozeni

O mașină care figura în baza de date a polițiștilor ca fiind sustrasă confiscării în Polonia a fost descoperită de oamenii legii din Slobozia în curtea unui bărbat, de 35 de ani, din oraș. Mașina a fost ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 17:10
(496 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Locuri disponibile în unitățile de învățământ ale Jandarmeriei Române

Absolvenții de liceu, care dețin diplome de Bacalaureat, sunt așteptați la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița pentru a-și depune dosarele în vederea ocupării unui loc în instituțiile de ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:55
(593 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Atenție, se opresc gazele !

Din cauza lucrărilor de întreținere și reparații ale rețelelor de distribuție, Distrigaz Sud Rețele informează că luni, 16 octombrie 2017, se va opri furnizarea cu gaz în Amara, pe străzile Tudor Vladimirescu ...[citește_toată_știrea]

13 Octombrie 2017, 16:40
(489 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Pește confiscat

Patru bărbați din Ialomița, cu vârste cuprinse între 35 și 63 de ani, au ajuns să aibă probleme cu legea după ce au fost identificați de polițiști comercializând pește fără documente legale. Marfa a fost ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 18:10
(568 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Doi tineri din Ialomița, de 21 și 31 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificați în trafic conducând sub influența băuturilor alcoolice. Primul avea o alcoolemie de 0,59 miligrame alcool ...[citește_toată_știrea]

12 Octombrie 2017, 17:25
(556 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: S-a dispus confiscarea a peste 840 mc de lemn de plop!

Polițiști din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. Marți, 10 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:10
(709 vizualizări - 2 comentarii)


Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Fetești: Tineri reținuți pentru furt calificat

Marți, 10 octombrie 2017, polițiștii feteșteni au identificat principalii bănuiți de săvârșirea infracțiunii de «furt» din incinta unei societăți comerciale din Fetești. Unul dintre aceștia, tânărul de ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 17:05
(667 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești furt


Ialomițeni bănuiți de contrabandă cu țigări

La data de 10 octombrie 2017, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 3 percheziții pe raza județului, la sediul unei societăți comerciale, precum și la ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:55
(568 vizualizări - 1 comentariu)


Se oprește gazul la Slobozia

Distrigaz Sud Rețele informează cu privire la faptul că în data de joi, 12 octombrie 2017, la Slobozia, va fi întreruptă furnizarea de gaz pe strada Aleea Parcului, între orele 08,00-15,00. Măsura este ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 16:45
(509 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie de toamnă vaccinare antirabică vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează locuitorii județului că, în perioada 2-11.10.2017, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel național ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 14:45
(549 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Arestat pentru viol

Un tânăr din localitatea Bucu a fost arestat de procurorii din Slobozia după ce a violat o vecină pensionară. El va sta după gratii pentru următoarele 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat riscă ani ...[citește_toată_știrea]

11 Octombrie 2017, 09:10
(599 vizualizări - 0 comentarii)


Centrul Militar Județean Ialomița: Recrutare rezerviști voluntari

Centrul Militar Județean Ialomița continuă recrutarea candidaților care doresc să devină soldat sau gradat voluntary, până la data de 20 octombrie 2017. La prezentarea la Centrul Militar Județean ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2017, 17:05
(783 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...