Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

RAJA da, Ionașcu ba

A început bătălia pentru apă!

RAJA da, Ionașcu ba

În urmă cu două săptămîni, Independent publica primele informații legate de stadiul negocierilor dintre RAJA Constanța, al doilea operator ca mărime pe piața națională a serviciilor de apă, și administrația locală. Revenim astăzi, în exclusivitate, cu declarații incendiare ale celor implicați în această negociere, care să vă permită să trageți singuri concluzii asupra viitorului SC Urban, unul dintre ultimii supraviețuitori în calea regionalizării serviciilor de apă din România.

Povestea fără sfîrșit a asocierii RAJA Constanța cu SC Urban
RAJA Constanța este dispusă să se asocieze cu SC URBAN. Mai mult decît atît, susține Stroe Felix, directorul acestei societăți de stat, firma este dispusă să preia datoriile istorice ale SC Urban, să plătească debitul pe care aceasta îl are către SC Amonil și să asigure potabilizarea sursei de apă în timp record. Ce s-ar ascunde în spatele «bunelor intenții» ale societății constănțene? Evident, profitul! Și, mai presus de acesta, dorința expansionistă a RAJA Constanța de a deveni primul operator de apă al țării! O dorință care a împins societatea pînă la Chișinău și dincolo de el...
Un Făt Frumos de 238 milioane de euro. În România, RAJA Constanța este al doilea operator ca mărime pe piața serviciilor de apă, după Apa Nova București. N-a fost însă dintotdeauna așa. În 2003, RAJA Constanța era un soi de Urban mai mare care încerca să-și revină după două campanii electorale devastatoare. Efectele dezastrului se reflectau la momentul respectiv în bilanțul societății: 238 miliarde de lei vechi datorii, 174 de miliarde credite scadente și 411 miliarde datorii neîncasate...
Conștientă de declin, conducerea Consiliului Județean de atunci a schimbat directorul. Din nou ca la SC Urban! Numai că spre deosebire de conducerea SC Urban, conducerea RAJA a schimbat și macazul. A închis robinetele financiare, a evitat in extremis o privatizare dubioasă și a pariat fără rezerve pe investițiile europene. După 7 ani de luptă, în condițiile unei piețe dure condusă după principiul «operatorul cel mare îl înghite pe cel mic», RAJA Constanța a reușit: 5 județe arondate, 108 localități deservite, un sistem unic de tarifare și profit de peste 200 de miliarde în 2009 și 2010.
Însă cea mai mare performanță a societății n-o reprezintă redresarea, profitul ori expansiunea teritorială. Nu! Ceea ce o singularizează pe RAJA Constanța (e drept, de-abia din 2010!) este capacitatea de absorbție a fondurilor europene. Iar setea societății a fost atît de mare încît din cele 554 milioane de euro cît a atras România în 2010 pentru investiții, 238 de milioane au fost adjudecate de RAJA Constanța. Aceasta este societatea care, de 5 luni încoace, vrea să se însoare (prin asociere) cu SC Urban, rămasă fată bătrînă în curtea administrației locale din Slobozia.
RAJA, îndrăgostită de Urban. Interesul RAJA Constanța pentru SC Urban a apărut în 2010, în plină criză financiară. Convinsă fiind că în perioadele de criză trebuie să investești, RAJA a făcut ochii roată către ce a mai rămas neînghițit și a descoperit la un lat de palmă pe harta României un operator care deservește 100 mii de beneficiari. Deși n-a avut la îndemînă decît conturul județului, a fost dragoste la prima vedere. Drept pentru care, în vara lui 2010, primarul muncipiului Slobozia, Gabi Ionașcu, a fost invitat la o degustare de apă. Degustarea s-a făcut la Constanța, acolo unde apa de Medgidia pe care o vinde RAJA e mai pură decît multe dintre apele plate îmbuteliate în România. Și primarul Gabi Ionașcu a degustat apa RAJA nu o dată, ci de două ori, ca să se convingă că dragostea RAJA, deși interesată, e sinceră. Numai că la zestre, negocierile s-au blocat! Și, deși RAJA Constanța a acceptat și asocierea cu un operator pitic și preluarea datoriilor către Amonil, autoritățile slobozene au spus pas. Și așa a rămas SC Urban fată bătrînă pînă de Anul Nou! În 2011 însă...

Stroe Felix, directorul general al RAJA Constanța: «Vom potabiliza apa și vom prelua datoriile Urban!»
În exclusivitate pentru ziarul Independent, Felix Stroe, directorul general al SC RAJA Constanța a acceptat să ne acorde un scurt interviu. Declarațiile directorului general al RAJA confirmă integral intențiile de asociere cu SC Urban și oferă o perspectivă interesantă asupra evoluției viitoare a serviciilor de apă în România.
-De ce Urban Slobozia?
-Pentru că este inevitabil! Mai devreme sau mai tîrziu SC Urban tot va fi înghițită. Politica europeană în acest domeniu este aceea de a restrînge numărul operatorilor de apă din România la 10-12 firme regionale. Eu sînt și prim vicepreședintele Asociației Române a Apei din România! Și în această calitate vă asigur că știu ce ne așteaptă. Uniunea Europeană își dorește parteneri de dialog puternici la nivel regional. Aceștia vor accesa fondurile europene și vor stabili politicile naționale în acest domeniu. Așa că, mai devreme sau mai tîrziu, tot veți negocia cu noi! Cu noi sau cu alții ca noi... Numai că acum aveți șansa să o faceți în condiții avantajoase pentru dumneavoastră! Pe de altă parte, nu vă ascundem că RAJA Constanța este o societate în plină expansiune. Gestionăm serviciile de apă ale localităților în 5 județe și intenționăm să ne extindem. Cu sau fără Urban Slobozia...
-De ce RAJA?
-De ce nu?! Sîntem un operator cu capital integral de stat, sîntem dispuși să investim în reabilitarea și rentabilizarea sistemelor de apă, putem să vă oferim apă și servicii de o calitate superioară. În plus, sîntem dispuși să acceptăm două dintre principalele condiții impuse de administrația locală, respectiv calitatea de asociat a SC Urban și preluarea datoriilor societății. Ce v-ați putea dori mai mult?!
-Apă la prețuri mici!
-Din păcate, nimeni nu vă mai poate oferi asta! Ceea ce aveți acum este apă de proastă calitate pe care o plătiți ca apă potabilă... Este anormal. Dar, dacă slobozenilor le convine situația, eu nu mă pot opune! Beți apa pe care o aveți la prețul pe care îl cere SC Urban!
-În cît timp puteți oferi apă potabilă Sloboziei?
-Nu poți face lucrul ăsta de marți pînă miercuri. Dar... Dacă am veni să operăm în Slobozia, împreună cu reprezentanți ai cetățenilor, ai presei locale, ai Prefecturii, ai autorităților publice, am putea realiza un plan de conformare. Am stabili foarte exact care sînt problemele și ce investiții trebuie făcute. Să presupunem că aveți nevoie de 10 milioane de euro investiții pentru ca apa să fie potabilă. Nu-i putem investi cît ai bate din palme! Dar putem stabili lunar ce probleme se rezolvă, sumele care se investesc, informăm permanent populația și vom reuși, într-un termen rezonabil, poate trei luni, poate un an, să oferim apă la parametri de Uniunea Europeană! Că din 2007 facem parte din Uniunea Europeană...
-Ce se întîmplă cu instalațiile din interior?
-Aveți dreptate! Noi răspundem de calitatea apei apă pînă la intrarea în casa omului. Și vă asigurăm că acolo va fi impecabilă. Pentru instalațiile interioare putem face contracte cu asociațiile de proprietari, le vom repara și stabilim plata eșalonată pe 12-15 luni! Așa cum se procedează pentru acoperișuri, pentru reparațiile curente... Iar la Constanța facem acest lucru de mai mulți ani!

Gabi Ionașcu nu neagă posibilitatea asocierii RAJA-Urban: «Cine vine și investește împreună cu noi, poate negocia preluarea Urban!»
După 6 luni de așteptare, primarul Gabi Ionașcu recunoaște existența unor negocieri preliminare legate de asocierea SC Urban cu RAJA Constanța. Edilul local respinge însă orice înțelegere care nu ia în calcul «protejarea intereselor comunității». Iată, într-un interviu negociat, poziția oficială a administrației locale în privința viitorului sursei de apă.
-Ați negociat preluarea SC Urban de către RAJA?
-Da și nu! Întîi că n-a fost vorba despre o negociere, ci de niște discuții preliminare. Apoi nu putem vorbi de o preluare, ci de o asociere! Au fost discuții neoficiale, de tatonare și cunoaștere reciprocă. De aceea nu am considerat necesar să fac publice aceste întîlniri. Nu mă pot prezenta în fața Consiliului Local și a cetățenilor Sloboziei fără rezultate concrete...
-Ce ați obținut?
-Promisiuni! Asocierea SC Urban cu RAJA Constanța, preluarea datoriilor pe care le avem către Amonil și o viitoare negociere asupra prețului apei, cunoscut fiind că tarifele unice practicate de catre RAJA Constanța sînt mai mari decît cele practicate de SC Urban. A... Și promisiunea că RAJA va păstra personalul SC Urban! Din păcate, niciuna dintre aceste promisuni nu a fost garantată în vreun fel.
-Unde s-au blocat negocierile?
-În toate discuțiile pe care le-am avut, proiectele aflate în execuție la nivelul orașului Slobozia nu au putut face obiectul negocierilor. Este vorba despre modernizarea stației de apă, reabilitarea sistemului de apă și extinderea sistemului de canalizare. Cunoaștem cu toții faptul că fondurile europene nu asigură continuarea investițiilor în derulare. Ori interesul nostru, interesul comunității, este ca investițiile începute să fie susținute. Am spus atunci și o spun și acum. Cine vine și investește împreună cu noi, poate negocia preluarea SC Urban! Preluarea pasivului nu este suficient. Trebuie să fim realiști! Dacă noi n-am reușit să luăm fondurile alea europene datorită faptului că Urban nu este fată frumoasă și cu zestre, așa cum impune programul, evident că nu putem fi de acord cu concesii de genul acesta. Dacă tot ne-am chinuit pînă acum și dacă tot am pus bugetul la bătaie, evident că nu putem negocia cu ochii închiși. Indiferent cine va fi în locul meu.
-Sînt singurele rețineri?
-Nu! Nu vă ascund că una dintre reținerile mele a fost legată de speculațiile politice. Pe unele dintre acestea le-ați publicat și dumneavoastră! RAJA este o societate controlată politic de PSD. N-am vrut să se spună vreodată că am făcut afaceri de partid. Am primit prea multe bastoane pentru această societate (n. red.: Urban) și am suferit prea mult ca să mai fiu acuzat pe nedrept. Această societate este a comunității și ea poate rezista încă mulți ani de-acum încolo dacă rezolvăm problemele pe care le are.
-Respingeți orice posibilă preluare a SC Urban de către un operator regional?
-Nu! Și eu sînt conștient că, mai devreme sau mai tîrziu, acest lucru este inevitabil! Ceea ce îmi doresc se referă la susținerea investițiilor în desfășurare și protejarea intereselor cetățenilor prin menținerea unui preț scăzut al apei. Cine ne poate asigura aceste concesii, are permanent deschisă ușa administrației locale.

Analize gratuite la apă în laboratoarele RAJA Constanța
Una dintre cheltuielile necontabilizate în scandalul sursei de apă subterană din Slobozia o reprezintă costurile analizelor pentru apă. Cifrate oficial la peste 2,5 miliarde de lei vechi, acestea continuă să crească cu fiecare set de probe de apă nou-prelevate. Aceste costuri sînt suportate de SC Urban și se descarcă, firesc, în facturile beneficiarilor. Adică ale noastre! Interesată direct de calitatea apei furnizată slobozenilor, RAJA Constanța propune autorităților locale o soluție inedită de eliminare a acestor cheltuieli: analize gratuite la apă în laboratoarele proprii!
RAJA exploatează breșele războiului local pentru calitatea apei. Preocupată să devină unul dintre protagoniștii rezolvării crizei apei potabile la Slobozia, RAJA Constanța se declară dispusă o ofere sprijin direct autorităților locale în identificarea problemelor legate de calitatea apei din sursa subterană. Irina Oprea, purtătorul de cuvînt al SC RAJA Constanța a declarat pentru Independent că societatea este dispusă să ofere gratuit (dar la cererea autorităților locale!) analize complete pentru apa furnizată populației: «Compania noastră are cele mai moderne laboratoare din România. Laboratoarele noastre sînt acreditate RENAR, cea mai înaltă acreditare din România în acest domeniu. Dacă autoritățile locale ne solicită acest lucru, specialiștii noștri pot preleva probe de apă în diferite puncte din oraș și pot da publicității rezultatele obținute. Recomandarea noastră este să facem acest lucru timp de 10 zile la rînd, pentru ca validitatea rezultatelor să nu poată fi pusă la îndoială». Dincolo de interesul declarat al acestui sprijin, propunerea RAJA Constanța ar putea tranșa definitiv polemicile generate de rezultatele contradictorii ale ultimelor trei seturi de analize ale apei făcute publice de către SC Urban. Potrivit declarațiilor oficiale ale reprezentanților RAJA, laboratorele interne ale instituției pot face analize pentru 10 tipuri diferite de compuși, printre care și amoniu, trihalometani și fier.

2 Februarie 2011, 09:56 (14639 vizualizări - 3 comentarii)

Citiți și:
Istoria unui dezastru administrativ
EXCLUSIV: Amonil și RAJA au licitat pentru sediul SC URBAN
Ionașcu strigă «Lupu’!», RAJA tace

Comentariile cititorilor:


ninel:
(6 Februarie 2011, 17:10)
domnul primar are dreptate, pretul apei nu trebuie dublat,raja are un interes material,altfel cum de ar dori sa plateasca datoriile la sc amonil ...........populatia este prea saraca pentru a plati si mai mult...
mircea:
(4 Februarie 2011, 06:09)
unde a ajuns raja s-a dublat pretul apei,asta a fost prima masura luata,apoi,o sa dubleze pretul si tot apa menajera o sa curga....
Potabilul Gabi:
(2 Februarie 2011, 12:57)
Primarul spune ca-si doreste "un pret scazut al apei". Atunci de ce ne furnizeaza apa menajera la pret de potabila?!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 07 Aug 2020
329 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Sâmbătă, 29 august 2020, zi de donare la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ialomița vor organiza o campanie de donare de sânge în ziua de sâmbătă, 29 august 2020. Astfel, în această zi instituția își va desfășura activitatea în ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:15
(77 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor de 15 ani, surprins la volanul unei mașini

Aflați în timpul misiunilor specifice privind prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au întocmit două dosare penale pe numele a doi șoferi, surprinși în trafic fără permis de conducere. ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:10
(60 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Femeie rănită în urma unui incendiu

În dimineața zilei de joi, 6 august a.c., pompierii din Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un bloc de locuințe din municipiu. Din cauza flăcărilor, o femeie de 63 de ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:05
(69 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Căutat de autoritățile ungare, descoperit în localitatea de domiciliu

Polițiștii ialomițeni au reușit identificare unui tânăr, de 39 de ani, din Bordușani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare preventivă. Acesta era urmărit ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:55
(62 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Anexă cuprinsă de flăcări

Pompierii din  Urziceni au intervenit în seara zilei de miercuri, 5 august a.c., pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească a unei locuințe din Drăgoești, dar și acoperișul ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:50
(60 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie în localitatea Dridu

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare, de pe strada Lăcrămioarei, din localitatea Dridu/Ialomița, RAJA SA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercduri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:45
(59 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 784 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 784, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 13:05
(149 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: 37 de candidați au obținut definitivatul

La nivelul județului Ialomița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este de 53,62%. Astfel, din totalul de ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 21:20
(229 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 773 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 773, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 13:05
(216 vizualizări - 0 comentarii)


9

Fetești: Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere

Miercuri dimineață, 5 august a.c., în jurul orei 2,30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control, pe raza municipiului Fetești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani. Șoferul a refuzat în ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 11:20
(146 vizualizări - 0 comentarii)


10
Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(390 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


12

Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(138 vizualizări - 0 comentarii)


13

Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(218 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(310 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(211 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(413 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(668 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Slobozia: Femeie agresată de soț

Joi, 30 iulie a.c., în jurul orelor 12,00, polițiștii din Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că este agresată fizic de soțul său.
În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:30
(412 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,34%-rata șomajului în iunie 2020

La sfârșitul lunii iunie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4060 șomeri (din care 1896 femei), rata șomajului fiind de 4,34%, cu 0,49% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 10:45
(329 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto

Printr-un comunicat de presă, prefectul Tonița Manea aduce în discuție «atribuția prefectului de stabilire a modului de organizare la nivel local a examinării în vederea obținerii permisului de conducere ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:45
(544 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 724 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 724, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:30
(501 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tânăr de 19 ani, arestat preventiv întrucât conducea o mașină fără a avea permis

Miercuri, 29 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au observat în trafic un autoturism condus de un șofer despre care se cunoștea că nu deține permis auto. În momentul în care a sesizat echipajul Poliției ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 11:20
(370 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Ialomitean în Moștenirea administrației Moraru Amarean în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara George în Galben-albaștrii, cu un picior în Liga a II-a Darius G în Galben-albaștrii, cu un picior în Liga a II-a Camatarel în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Ionita Bogdan în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Sandel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 4 august 2020 VASILE în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara VASILE în Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto Amara nouă în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Radu în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Eminescu în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Fost brutar pt. ionel în Alexandru Stoica se întoarce la PSD Amara în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Leana în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Aurel în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei #pasajladrajna în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Ionel pentru No Name în Alexandru Stoica se întoarce la PSD Flori în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei pe bune în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...