Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Urban datorează 1,2 milioane lei pentru exploatarea apei din sursa subterană

Cine plătește «apa lui Ionașcu»?

Urban datorează 1,2 milioane lei pentru exploatarea apei din sursa subterană

La începutul lunii februarie a anului în curs, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița anunța demararea procedurii de insolvență a SC Urban pentru o datorie de 1,2 milioane lei noi. În urmă cu două săptămîni, primarul Gabi Ionașcu cataloga această procedură drept «presiune politică» asupra sa și cerea sprijinul Consiliului Local în soluționarea litigiului. Potrivit documentelor oficiale, administrația locală și, ulterior, SC Urban, au datorii restante vechi de peste 3 ani. La acest moment, costurile exploatării pentru mia de metri cubi de apă subterană este de 57,52 de lei.

Fumigene marca Ionașcu
În 2007, cînd primarul Gabi Ionașcu și-a asumat paternitatea (și responsabilitatea!) furnizării apei potabile dintr-o sursă alternativă (sursa subterană de apă), s-a obligat la plata unei taxe de exploatare legale către Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița. Valoarea acestei taxe era la acel moment de circa 10 ori mai mare decît taxa de exploatare a apei din Dunăre, dar Gabi Ionașcu nu s-a încurcat în acest amănunt nesemnificativ. După cum nu s-a încurcat nici cu plata acestei taxe care, în decursul celor 3 ani de exploatare, a ajuns la 1,2 milioane de lei noi. După nenumărate reeșalonări și somații, la începutul lunii februarie, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița a anunțat declanșarea procedurii de insolvență. Speriat de această perspectivă (și contrîns public să dea explicații cu privire la negocierile cu RAJA Constanța de anul trecut!), Gabi Ionașcu a sesizat oportunitatea de a intoxica opinia publică cu declarații nefondate, dar belicoase, despre presiunile la care este supus și el și SC Urban.
«(...)ținem să aducem la cunoștința publicului că se exercită mari presiuni din partea unor instituții, chiar publice, ultima acțiune fiind cea a Administrației Bazinală de Apă Buzău-Ialomița prin care în perioada imediat următoare să se demareze deschiderea acțiunii de insolvență a societății Urban Slobozia. Considerăm că locuitorii municipiului Slobozia, prin autoritățile publice locale alese, au dreptul legitim să decidă în mod autonom modalitatea de asigurare, operare și furnizare a serviciilor publice, inclusiv cel de apă și canal (...)» susținea Gabi Ionașcu într-un comunicat semnat alături de grupul de consilieri PSD, prin care atrăgea atenția asupra pericolului preluării SC Urban de către un operator regional.

Apa subterană, neplătită din 2007
La solicitarea noastră, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița ne-a oferit o versiune proprie asupra acestui litigiu, versiune care contravine flagrant «teoriei conspirației» lansată de primarul Gabi Ionașcu. Potrivit oficialilor instituției, datoriile legate de exploatarea apei din sursa subterană sînt neplătite din 2007. Astfel, pe lîngă plata facturilor curente, încă neonorată la acest moment, SC Urban datorează Apelor Române fix 1147513,94 lei, din care penalitățile, și ele aplicate potrivit legii, reprezintă mai bine de 169 mii lei. Mariana Negroiu, directorul Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița confirmă aceste cifre și susține că, în spatele deciziei privind declanșarea acțiunii de insolvență, nu există niciun fel de presiune politică.
«Nu dorim decît recuperarea banilor pe care SC Urban ni-i datorează. Sîntem o instituție autofinanțată, datoriile restante grevează asupra bunei desfășurări a activității interne, am respectat toate procedurile legale de recuperare a acestor datorii. Nu facem presiuni și nu vrem să declanșăm procedura de insolvență asupra SC Urban. Apa subterană este bun al statului, noi sîntem administratorii statului și cine exploatează aceste ape are obligația să le plătească» a declarat Mariana Negroiu, directorul instituției.

Urban cesionează pielea ursului din pădure
În paralel cu eforturile primarului Gabi Ionașcu de a abate atenția opiniei publice de la problemele reale legate de exploatarea apei din sursa subterană, SC Urban caută soluții disperate pentru a scăpa de datoriile legate de exploatarea apei din sursa subterană. Astfel, în două întîlniri desfășurare în 2 și 17 februarie, SC Urban a propus Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița cesionarea creanțelor Consiliului Local Amara, în valoare de 927945 lei noi. Mai mult decît atît, pe lîngă aceste creanțe, SC Urban a propus și cesionarea datoriilor populației, unele vechi de peste 10 ani, către aceeași instituție, respectiv Apele Române...
Într-o adresă din 18 februarie, Administrația Bazinală Apele Buzău-Ialomița respinge însă propunerea SC Urban și acordă furnizorului local de apă o perioadă de grație de 1 an pentru plata celor 1,2 milioane lei restanță: «(...) vă propunem să analizați posibilitatea de a achita debitul restant eșalonat, într-un termen de un an, începînd cu data de 1 martie 2011».
De ce perioadă de grație? Ei bine, pentru că potrivit acestei adrese, SC Urban are libertatea totală de a alege maniera de plată, de la rate lunare și pînă la achitarea integrală a debitului, cu condiția ca, între timp, să achite datoriile curente.
Contactat telefonic, directorul SC Urban, Valentin Cilibeanu afirmă că a răspuns ultimatumului Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița, cerînd o prelungire a scadenței: «Am cerut o reeșalonare la plată pe o perioadă de trei ani. În funcție de răspunsul la această nouă cerere formulată de noi, vom lua o decizie în viitoarea ședință AGA a SC Urban». AGA SC urban este formată din consilierii locali ai muncipiului Slobozia, iar ședința de care amintește Valentin Cilibeanu se va desfășura joi, 24 februarie, la orele 16.00.

Slobozia plătește pentru deversarea «apei cancerigene». Factura curentă a SC Urban către Apele Romîne, pentru dreptul de exploatare a apei din sursa subterană, se ridică la 50 mii lei lunar. În această sumă este inclusă furnizarea apei din sursa de subterană, deversarea apei uzate în sursele de suprafață, penalitățile de întîrziere la plata acestor servicii și, atenție!, «depășirile de concentrații, față de concentrațiile admise la evacuarea apei într-un receptor natural». Cu alte cuvinte, nu numai că apa furnizată la robinetele populației este scumpă și menajeră (asta ca să nu spunem că are «potențial cancerigen»!), dar mai și poluează la deversarea ei în Ialomița suficient de mult pentru a determina Apele Române să ceară, conform legii, bani pentru «depășirile de concentrații».

25 Februarie 2011, 07:59 (8854 vizualizări - 3 comentarii)

Citiți și:
Slobozia bea apă cu trihalometani
Primăria Slobozia plătește de două ori pentru stația de tratare
Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit

Comentariile cititorilor:


Bebe:
(26 Februarie 2011, 17:21)
Asa sa fie ,Blajinule !Martin sau Tron va fi viitorul primar si cine stie ce "gaura financiara" vor descoperi la primaria Slobozia !
blajinul:
(25 Februarie 2011, 17:23)
te asteptai la ma mult de la un psd-ist ? uite-te la guvernarile psd-iste anterioare si vei vedea aceleasi "mitocanii".Dumnezeu sa-i tina cit mai departe de ciolan. putem trai si fara "CIUMA ROSIE"
pedro slobozia:
(25 Februarie 2011, 11:10)
fonfaila ca si cei din tagma lui[psd]are interese personale mari intr-un oras ca slobozia.pe care lau acaparat si l-au distrus sistematic.doar D-zeu mai poate face dreptate lundui pe rand,sau pe toti odata.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
19 Ian 2020
211 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(135 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(110 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

16 Ianuarie 2020, 18:55


4

DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(183 vizualizări - 1 comentariu)


8

Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(219 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


9

Bucu: La volan cu permisul suspendat

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din București, care a ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:35
(242 vizualizări - 1 comentariu)


10

Acțiune a polițiștilor feteșteni

Marți, 14 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:30
(231 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă în Germania pentru studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita anunță ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:15
(190 vizualizări - 0 comentarii)


12
Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul «Zilei Culturii Naționale» și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu» din Slobozia, elevii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:10
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

În noaptea de marți spre miercuri, 14/15 ianuarie 2020, puțin trecut de miezul nopții, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Moldoveni. La ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 11:20
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

14 Ianuarie 2020, 17:10


Amara: Biciclist acroșat de un autoturism

Luni, 13 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs în localitatea Amara, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2020, 11:50
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cu permisul suspendat și beat la volan a produs un accident rutier

Sâmbătă, 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe raza localității Bucu, pe linia depistării persoanelor care conduc autovehicule aflate sub influența băuturilor ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:50
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Secției 6 Ion Roată au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Ion Roată, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de «tăiere ilegală ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:45
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în seara zilei de vineri, 10 ianuarie 2020, în zona Chirana. Se pare că șoferul unui autovehicul, identificat în persoana unui bărbat de 68 de ani, cu domiciliul în ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 20:20
(771 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Chirana accident


Taximetriștii din Fetești, amendați de polițiști

Taxiurile din Fetești au fost verificate de polițiștii ialomițeni. În urma controalelor, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, dar și faptul ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:20
(295 vizualizări - 1 comentariu)


Ajutoare de peste 500 mii de lei, acordate de Epsicopia Sloboziei și Călărașilor

Reprezentanții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au realizat un bilanț al ajutoarelor pe care le-au acordat persoanelor aflate în dificultate din cadrul Episcopiei în ultimul trimestru al anului 2019 ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:05
(289 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au depistat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată» săvârșită în data de 3 noiembrie 2019, asupra unei femei din municipiul Slobozia. Bărbatul în cauză a ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 14:35
(474 vizualizări - 0 comentarii)


Două fete din Amara, dispărute

Două fete din Amara, dispărute

Polițiștii din Ialomița caută două minore, de 14 și 15 ani, care au plecat de la domiciliu. Persoanele care pot oferi informații care să conducă la depistarea acestora, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:40
(940 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara dispărute


Tânăr din Slobozia, arestat

Miercuri, 8 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:35
(278 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia arestare


Primăria Slobozia: Obligativitatea de înscriere în Registrul Agricol

Primăria Municipiului Slobozia aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice obligația acestora de a declara următoarele date pentru înscrierea în Registrul Agricol. Astfel, între 5 ianuarie și ultima ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2020, 11:20
(584 vizualizări - 0 comentarii)


Cosâmbești: Bătrână de 77 de ani, acroșată de o mașină

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Cosâmbești, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 14:50
(432 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Constănțean reținut pentru «înșelăciune» și «fals în înscrisuri sub semnătură privată»

Un bărbat de 34 de ani a fost reținut luni, 6 ianuarie 2020, de polițiștii ialomițeni, pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și de fals în înscriuri sub semnătură privată ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:55
(346 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Făcăeni, depistat băut la volan

Luni, 6 decembrie a.c., polițiștii din Fetești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu în timp ce se afla sub influența alcoolului. ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:45
(211 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 5 permise reținute, amenzi de peste 79 mii de lei

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 24 de evenimente, dintre care 23 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, au fost sesizate 8 infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:40
(412 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,38%

La sfârșitul lunii noiembrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4094 șomeri (din care 1867 femei), rata șomajului fiind de 4,38%, cu 0,97 pp ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 10:20
(272 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
@cetatean în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației @Ialomiten(!?)psd în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Simi On Line în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! plătitor de taxe în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia sandu în Reținut pentru că vindea ilegal icre negre cetatean în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației Ialomiten în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia alegator în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia curiosul în Întrerupere voluntară a activității la fostul Combinat Chimic Chelu în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! Trilogia din fundu curtii în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! @haiduc în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia A în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! Alegator în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Denzel W în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia PSD ist în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia PSD ist de Slobozia în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Anda Vasile în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia Raquell de Marakes în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia dojean în Primărie «în familie» la Gheorghe Doja și Albești
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...