Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Urban datorează 1,2 milioane lei pentru exploatarea apei din sursa subterană

Cine plătește «apa lui Ionașcu»?

Urban datorează 1,2 milioane lei pentru exploatarea apei din sursa subterană

La începutul lunii februarie a anului în curs, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița anunța demararea procedurii de insolvență a SC Urban pentru o datorie de 1,2 milioane lei noi. În urmă cu două săptămîni, primarul Gabi Ionașcu cataloga această procedură drept «presiune politică» asupra sa și cerea sprijinul Consiliului Local în soluționarea litigiului. Potrivit documentelor oficiale, administrația locală și, ulterior, SC Urban, au datorii restante vechi de peste 3 ani. La acest moment, costurile exploatării pentru mia de metri cubi de apă subterană este de 57,52 de lei.

Fumigene marca Ionașcu
În 2007, cînd primarul Gabi Ionașcu și-a asumat paternitatea (și responsabilitatea!) furnizării apei potabile dintr-o sursă alternativă (sursa subterană de apă), s-a obligat la plata unei taxe de exploatare legale către Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița. Valoarea acestei taxe era la acel moment de circa 10 ori mai mare decît taxa de exploatare a apei din Dunăre, dar Gabi Ionașcu nu s-a încurcat în acest amănunt nesemnificativ. După cum nu s-a încurcat nici cu plata acestei taxe care, în decursul celor 3 ani de exploatare, a ajuns la 1,2 milioane de lei noi. După nenumărate reeșalonări și somații, la începutul lunii februarie, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița a anunțat declanșarea procedurii de insolvență. Speriat de această perspectivă (și contrîns public să dea explicații cu privire la negocierile cu RAJA Constanța de anul trecut!), Gabi Ionașcu a sesizat oportunitatea de a intoxica opinia publică cu declarații nefondate, dar belicoase, despre presiunile la care este supus și el și SC Urban.
«(...)ținem să aducem la cunoștința publicului că se exercită mari presiuni din partea unor instituții, chiar publice, ultima acțiune fiind cea a Administrației Bazinală de Apă Buzău-Ialomița prin care în perioada imediat următoare să se demareze deschiderea acțiunii de insolvență a societății Urban Slobozia. Considerăm că locuitorii municipiului Slobozia, prin autoritățile publice locale alese, au dreptul legitim să decidă în mod autonom modalitatea de asigurare, operare și furnizare a serviciilor publice, inclusiv cel de apă și canal (...)» susținea Gabi Ionașcu într-un comunicat semnat alături de grupul de consilieri PSD, prin care atrăgea atenția asupra pericolului preluării SC Urban de către un operator regional.

Apa subterană, neplătită din 2007
La solicitarea noastră, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița ne-a oferit o versiune proprie asupra acestui litigiu, versiune care contravine flagrant «teoriei conspirației» lansată de primarul Gabi Ionașcu. Potrivit oficialilor instituției, datoriile legate de exploatarea apei din sursa subterană sînt neplătite din 2007. Astfel, pe lîngă plata facturilor curente, încă neonorată la acest moment, SC Urban datorează Apelor Române fix 1147513,94 lei, din care penalitățile, și ele aplicate potrivit legii, reprezintă mai bine de 169 mii lei. Mariana Negroiu, directorul Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița confirmă aceste cifre și susține că, în spatele deciziei privind declanșarea acțiunii de insolvență, nu există niciun fel de presiune politică.
«Nu dorim decît recuperarea banilor pe care SC Urban ni-i datorează. Sîntem o instituție autofinanțată, datoriile restante grevează asupra bunei desfășurări a activității interne, am respectat toate procedurile legale de recuperare a acestor datorii. Nu facem presiuni și nu vrem să declanșăm procedura de insolvență asupra SC Urban. Apa subterană este bun al statului, noi sîntem administratorii statului și cine exploatează aceste ape are obligația să le plătească» a declarat Mariana Negroiu, directorul instituției.

Urban cesionează pielea ursului din pădure
În paralel cu eforturile primarului Gabi Ionașcu de a abate atenția opiniei publice de la problemele reale legate de exploatarea apei din sursa subterană, SC Urban caută soluții disperate pentru a scăpa de datoriile legate de exploatarea apei din sursa subterană. Astfel, în două întîlniri desfășurare în 2 și 17 februarie, SC Urban a propus Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița cesionarea creanțelor Consiliului Local Amara, în valoare de 927945 lei noi. Mai mult decît atît, pe lîngă aceste creanțe, SC Urban a propus și cesionarea datoriilor populației, unele vechi de peste 10 ani, către aceeași instituție, respectiv Apele Române...
Într-o adresă din 18 februarie, Administrația Bazinală Apele Buzău-Ialomița respinge însă propunerea SC Urban și acordă furnizorului local de apă o perioadă de grație de 1 an pentru plata celor 1,2 milioane lei restanță: «(...) vă propunem să analizați posibilitatea de a achita debitul restant eșalonat, într-un termen de un an, începînd cu data de 1 martie 2011».
De ce perioadă de grație? Ei bine, pentru că potrivit acestei adrese, SC Urban are libertatea totală de a alege maniera de plată, de la rate lunare și pînă la achitarea integrală a debitului, cu condiția ca, între timp, să achite datoriile curente.
Contactat telefonic, directorul SC Urban, Valentin Cilibeanu afirmă că a răspuns ultimatumului Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița, cerînd o prelungire a scadenței: «Am cerut o reeșalonare la plată pe o perioadă de trei ani. În funcție de răspunsul la această nouă cerere formulată de noi, vom lua o decizie în viitoarea ședință AGA a SC Urban». AGA SC urban este formată din consilierii locali ai muncipiului Slobozia, iar ședința de care amintește Valentin Cilibeanu se va desfășura joi, 24 februarie, la orele 16.00.

Slobozia plătește pentru deversarea «apei cancerigene». Factura curentă a SC Urban către Apele Romîne, pentru dreptul de exploatare a apei din sursa subterană, se ridică la 50 mii lei lunar. În această sumă este inclusă furnizarea apei din sursa de subterană, deversarea apei uzate în sursele de suprafață, penalitățile de întîrziere la plata acestor servicii și, atenție!, «depășirile de concentrații, față de concentrațiile admise la evacuarea apei într-un receptor natural». Cu alte cuvinte, nu numai că apa furnizată la robinetele populației este scumpă și menajeră (asta ca să nu spunem că are «potențial cancerigen»!), dar mai și poluează la deversarea ei în Ialomița suficient de mult pentru a determina Apele Române să ceară, conform legii, bani pentru «depășirile de concentrații».

25 Februarie 2011, 07:59 (8776 vizualizări - 3 comentarii)

Citiți și:
Primăria Slobozia plătește de două ori pentru stația de tratare
Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit
Dosarul «Apa lui Ionașcu», redeschis de DNA

Comentariile cititorilor:


Bebe:
(26 Februarie 2011, 17:21)
Asa sa fie ,Blajinule !Martin sau Tron va fi viitorul primar si cine stie ce "gaura financiara" vor descoperi la primaria Slobozia !
blajinul:
(25 Februarie 2011, 17:23)
te asteptai la ma mult de la un psd-ist ? uite-te la guvernarile psd-iste anterioare si vei vedea aceleasi "mitocanii".Dumnezeu sa-i tina cit mai departe de ciolan. putem trai si fara "CIUMA ROSIE"
pedro slobozia:
(25 Februarie 2011, 11:10)
fonfaila ca si cei din tagma lui[psd]are interese personale mari intr-un oras ca slobozia.pe care lau acaparat si l-au distrus sistematic.doar D-zeu mai poate face dreptate lundui pe rand,sau pe toti odata.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 14 Nov 2019
227 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

În cursul zilei de miercuri, 13 noiembrie a.c., pe raza municipiului Slobozia au fost angrenate aproximativ 40 de efective de Ordine Publică, Poliție Rutieră și Investigații Criminale, precum și luptători ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:15
(35 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia razie


DN21: Accident rutier soldat cu trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 6,20, s-a produs o coliziune între două autoturisme pe Drumul Național 21. Pentru salvarea victimelor, au acționat salvatorii de la Detașamentul Slobozia cu o autospecială ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:10
(38 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN21 accident


Căzănești: «Cupa Bărăganului la Oină»

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la Sala de Sport a orașului Căzănești se va desfășura, începând cu orele 10,00, prima ediție «Cupa Bărăganului la Oină». Competiția, organizată de Federația Română de Oină împreună ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:05
(35 vizualizări - 0 comentarii)


La volan prin Urziceni, fără permis de conducere

Marți, 12 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat un tânăr, de 18 ani, din județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, fără a deține permis de conducere pentru ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:25
(115 vizualizări - 0 comentarii)


4
Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Peste 200 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, care transporta pe DN2A pește fără documente de proveniență ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:20
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Accident rutier soldat cu cinci victime pe DJ212

Evenimentul s-a produs marți, 12 noiembrie a.c., în jurul orelor 19,30, când un autoturism a părărăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un pom aflat pe marginea șoselei. La locul intervenției au ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 13:05
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Salonul de toamnă 2019»

Vineri, 15 noiembrie 2019, începând cu orele 13,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Salonul de toamnă 2019». Evenimentul este organizat de Consiliul Județean ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 12:10
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Noiembrie 2019, 17:10


8

Slobozia: Și-a înscenat singur o tâlhărie după ce a pierdut banii la păcănele

Polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Slobozia, care și-ar fi înscenat singur o tâlhărie calificată. În fapt, luni, 11 noiembrie 2019, în jurul orelor 18,00, un bărbat a apelat numărul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:15
(235 vizualizări - 0 comentarii)


9

Beat și fără permis: Tânăr din Săveni, prins de polițiști la volanul unei mașini pe care o furase!

Luni, 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au fost sesizați de o femeie, de 40 de ani, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras autoturismul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:10
(170 vizualizări - 0 comentarii)


10

RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Țăndărei

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unui hidrant de la intersecția străzilor Artelor cu Mecanizării, din orașul Țăndărei, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile marți ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:05
(94 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Misiuni pentru siguranța desfășurării Alegerilor Prezidențiale

În perioada 9-10 noiembrie 2019, polițiștii, jandarmii și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor asigura paza și protecția a 220 secții de votare ce s-au constituit pe raza județului ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:25
(249 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 11-15 noiembrie a.c., E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:20
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor în zona Urziceni

Marți, 7 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie în municipiul Urziceni și comuna Bărbulești pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:15
(140 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de prevenire în unitățile de învățământ din Fetești

Aproximativ 800 de elevi din cadrul a 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Fetești au participat la activități preventive în cadrul cărora au fost dezbătute diferite teme care să conducă la prevenirea ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:10
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție, se oprește apa în municipiul Fetești pentru lucrări E-Distribuție Dobrogea!

Pentru efectuarea lucrărilor anuale de reparații și întreținere a unor instalații și rețele electrice din municipiul Fetești, E-Distribuție Dobrogea va întrerupe furnizarea energiei electrice vineri, 8 ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2019, 17:10
(308 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Jandarmii, prezenți la «Târgul de Toamnă»

În perioada 8-9 noiembrie a.c., jandarmii ialomițeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în localitatea Munteni Buzău cu ocazia «Târgului de Toamnă». În plus, în cadrul acestui eveniment ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2019, 16:10
(225 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Marți, 5 noiembrie a.c., 49 de polițiști  ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Slobozia. Astfel, au fost efectuate percheziții domiciliare ce au vizat documentarea activității ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:20
(372 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia razie


Slobozia: Tânăr reținut după ce a fost prins la volanul mașinii pe care o furase

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii slobozeni au reținut pentru 24 ore doi tineri bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de «furt calificat», «tentativă de furt calificat» și «distrugere», fapte săvârșite ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:15
(246 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Fetești, arestat pentru conducere fără permis

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Fetești au identificat pe raza municipiului Fetești un bărbat, de 37 de ani, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:10
(187 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești arestare


Slobozia: Cercetat pentru «deținere de obiecte periculoase»

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza municipiului Slobozia un tânăr de 19 ani care avea asupra sa un baston metalic cu 3 elemenți. Cel în cauză a fost sancționat contravențional ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:05
(255 vizualizări - 0 comentarii)


Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Adam, la Slobozia

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Adam, la Slobozia

Marți, 5 noiembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu toți preoții Eparhiei noastre și peste 4000 de credincioși au întâmpinat la Catedrala Episcopală «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 19:05
(426 vizualizări - 1 comentariu)


S-a stins din viață antrenorul de handbal Liviu Paraschiv

S-a stins din viață antrenorul de handbal Liviu Paraschiv

Ziua de 5 noiembrie 2019 a început cu o veste extrem de tristă pentru handbalul românesc. S-a stins din viață, la vârsta de 72 de ani, unul dintre cei mai longevivi și valoroși antrenori pe care i-a avut ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:45
(588 vizualizări - 2 comentarii)


Movilița: Persoane intoxicate cu monoxid de carbon

Luni, 4 noiembrie a.c., în jurul orelor 23,00, o femeie de 52 de ani, din localitatea Movilița, a apelat numărul de urgență 112 sesizând faptul că fiul ei, în vârstă de 31 de ani, are stări de leșin. În ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:40
(258 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Beat la volan, a provocat un accident

Duminică, 3 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au intervenit la un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În fapt, în timp ce se afla la volanul unui autoturism ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:35
(174 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 500 sancțiuni contravenționale aplicate

În perioada 1-3 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 155 evenimente și au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale. Astfel, în urma activităților au fost constatate 37 infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:30
(189 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: 15 focare active de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine atât din exploatațiile comerciale, cât și din gospodăriile populației despre situația ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:25
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Lansare de carte pentru copii

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, începând cu orele 12,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia va avea loc lansarea de carte pentru copii «Povestea Mimozei». ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:20
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Percheziție la un hoț din locuințe

Luni, 4 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Axintele au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Axintele pentru documentarea activității infracționale a unei persoane bănuite ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:15
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Scânteia: Ordin de protecție emis pe numele unui brăilean

Luni, 4 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Grivița au fost sesizați cu privire la un scandal în familie produs în localitatea Scânteia. În fapt, un bărbat, de 36 de ani, din ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:10
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Nedumerit în Administrația din Ciulnița amenință cu evacuarea o familie cu trei copii UnuDoisiTreide0 în Moraru-omul și opera (III) Vlad în Moraru-omul și opera (III) Halal competenta în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel adi în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel Bertolt Brecht în Moraru-omul și opera (III) @Scartz partzz în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean @Vasile în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel @Geo în Moraru-omul și opera (III) lamaie în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel Un simplu cetatean în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean Ha ha ha în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean @ Geo în Moraru-omul și opera (III) Scartz partzz în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean Vasile în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel gogu de la borduri în PSD a pierdut controlul asupra Ialomiței Geo în Moraru-omul și opera (III) GanterA în Deputatul Mușoiu prezintă simptome de «disonanță cognitivă» Mortii lui Dragnea în PSD a pierdut controlul asupra Ialomiței cetatean în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...