Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Tehnologie de 1,7 milioane de euro pentru tratarea apei la Slobozia

Nu există amatori pentru potabilizarea apei din sursa subterană

Tehnologie de 1,7 milioane de euro pentru tratarea apei la Slobozia

Nota de plată a guvernării Ionașcu a mai crescut cu 1 milion de euro. În cadrul ședinței Consiliului Local Slobozia de joi, 26 mai, executivul slobozean a aprobat cu o majoritate zdrobitoate propunerea primarului Gabi Ionașcu de majorare cu 1 milion de euro a cheltuielilor pentru finalizarea stației de tratare a apei. Propunerea vine după ce administrația locală a organizat trei licitații pentru demararea acestei investiții. Conform declarațiilor oficialilor locali, acestea au eșuat din cauza alocărilor bugetare insuficiente. Pentru întîrzieri însă, nu există
explicații oficiale.

Mintea de pe urmă a primarului Ionașcu
Joi, 26 mai, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Slobozia, plenul acestuia a aprobat cu majoritate de voturi majorarea investiției în stația de tratare a apei de la 700 mii de euro la 1,7 milioane de euro.
Propunerea a venit la insistențele primarului Gabi Ioanșcu, cel care a susținut în fața consilierilor locali oportunitatea acestei majorari. «Urgența acestui proiect o reclam prin faptul că și la a treia rundă de licitație nu s-a prezentat nimeni. Consultantul, domnul profesor Marin Sandu de la Universitatea Tehnică din București, opinează că valoarea pe care noi am estimat-o inițial a fost subestimată și, evident, ne-a efectuat un calcul de preevaluare, undeva la 1,4 milioane de euro și, evident, va trebui să aprobăm hotărîrea respectivă și termenii de valoare, dar și de durată» a declarat senin edilul.
Propunera de majorare a alocației bugetare pentru stația de tratare a apei din sursa subterană vine după ce timp de aproape un an de zile administrația locală a susținut că acest proiect poate fi realizat cu mai puțin de jumătate din suma avansată joi. Eugenia Hamza, șef serviciu în cadrul direcției economice din subordinea Primăriei, a explicat și ea plenului Consiliului Local de ce valoarea investiției în stația de apă subterană a orașului este așa de mare. «În urma ședințelor de dialog competitiv pe care le-am avut, am purtat discuții cu potențialii ofertanți. Am mers la obiectivul care urmează să fie reabilitat. S-au făcut calcule, s-au făcut studii. Și soluția inițială de 700 de mii a fost îmbunătățită din punct de vedere tehnic. După cum vedeți, procedura se numește proiectare și execuție. În momentul în care am lansat această procedură, nu am avut un proiect tehnic din care să știm exact cît valoarează lucrările care urmau să fie executate. Această reevaluare, obținută prin consultarea unui profesor ale cărui competențe sînt recunoscute în toată Europa, ne-a ajutat să analizăm ofertele firmelor prezente la dialogul competitiv. Mai exact, ne-a ajutat să întocmim caietul de sarcini care reprezintă, concret, tema de proiectare. Dar valoarea finală a proiectului va rezulta în urma studiului de fezabilitate realizat de către firma care va cîștiga această licitație» a declarat Eugenia Hamza.

Alocarea bugetară da, soluții ba
Altfel spus, timp de aproape un an de zile, administrația locală din Slobozia habar n-a avut care este soluția tehnică pentru potabilizarea apei furnizate populației și care este valoarea unei eventuale investiții. Cît de grav este acest lucru? Extrem de grav, consideră surse apropiate administrației locale, în condițiile în care la Urziceni și Fetești, unde s-au înregistrat situații similare, autoritățile locale au reușit să reabiliteze și să pună în funcțiune stațiie de tratare a apei. E drept, cu costuri comparative cu cele avansate joi în cadrul Consiliului Local!
Dar acest amănunt demonstrează, o dată în plus, că administrația locală din Slobozia a fost și rămîne în continuare incapabilă să gestioneze corect această criză a apei. Adăugați la aceste informații și faptul că investiția aprobată joia trecută nu are, deocamdată, surse de finanțare și aveți un tablou apropiat de realitate în privința felului în care s-a gestionat această situație. O situație pe care administrația locală continuă să o cosmetizeze. Iată de ce. Într-adevăr, primarul Gabi Ionașcu a declarat în Consiliul Local Slobozia că această investiție va fi una bianuală. El a omis însă în mod deliberat să precizeze că suma alocată în acest an pentru demararea investiției este de 10 la sută din valoarea preestimată de către celebrul profesor universitar «recunoscut în toată Europa» Marin Sandu. Pentru restul banilor, deocamdată, nu există surse de finanțare.
Un alt aspect despre care primarul Gabi Ionașcu refuză să vorbească este faptul că valoarea aceastei investiții este comparabilă cu valoarea datoriilor pe care SC Urban le are către SC Amonil. Dar poate că această comparație este forțată și investiția într-o stație de tratare a apei este cea mai bună soluție pentru viitorul Sloboziei? Ei bine, nu! Aceleași surse, mereu mai bine informate decît noi, susțin că administrația locală nu este capabilă să administreze un proiect de această anvergură, în condițiile în care primarul Gabi Ionașcu rămîne tributar clienților politici abonați în mod tradițional la lucrările de investiții de la nivelul orașului.
O dovadă că această teorie nu reprezintă doar folclor urban sau «minciuni ordinare», cum atît de plastic știe să se exprime primarul Gabi Ionașcu, o reprezintă întîrzierile extrem de mari pe care le înregistrează lucrările de reabilitare a stației de epurare a orașului. Dar, asupra acestui subiect și a actorilor lui sperăm să vă oferim mai multe amănunte cu proxima ocazie...

3 Iunie 2011, 04:04 (7252 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Dosarul «Apa lui Ionașcu», redeschis de DNA
Gabi Frankenstein și Iuda Bowling Paros
Ionașcu este angajatul lui Stoica
PSD Ialomița repetă istoria la Slobozia

Comentariile cititorilor:


shawnek:
(7 Iunie 2011, 13:07)
daca tot nu vom avea apa buna...macar sa o platim ca menajera...k oricum nu ti vine nici sa te speli cu ea uneori.
George:
(7 Iunie 2011, 10:43)
Pt. asd Atunci, in studiul de fezabilitate ce a premers investitia in apa de adancime (si care sigur nu a fost facut pe bani putini), ce s-a scris? Am banuiala ca despre compozitia aceea de care vorbesti tu... mai nimic! Altfel, se incepea cu noua statie de tratare. Acum, ca se reface si statia, oare in (noul) studiu de fezabilitate al noii investitii, se specifica ce compozitie chimica are apa dintre Slobozia si Drajna? Incep sa am indoieli...
asd:
(7 Iunie 2011, 05:36)
George ai dreptate dar uiti sau nu sti un lucru compozitia chimica a apei din subteran difera mult fata de apa de suprafata incit impune o noua tehnologie de tratare lucru ce actuala statie nu il poate realiza
George:
(5 Iunie 2011, 14:14)
Pt. asd si nu numai Stim ca sunt conducte vechi sau daca nu stim, uite, aflam acum datorita tie! Dar stii ca in Bucuresti sunt conducte si de peste 100 ani iar apa este (totusi) incolora? Stii ca sunt cartiere in Roma unde apa vine prin conducte de pe timpul lui Cezar si nimeni nu se gandeste ca trebuie inlocuite? Si as mai putea da astfel de exemple. Dar toate (ceea ce nu e cazul Sloboziei) au apa curata de la sursa, sau, ma rog, macar de la iesirea din statia de tratare. Conductele pe care le invoci acum existau si acum 2 ani, iar apa era curata! Sa nu spui ca intre conductele de 33 ani si cele de 35 este o diferenta majora. Dar exista o diferenta, si anume apa ce curge prin ele, acum e toxica, plina de substante si compusi chimici care ataca orice: conducte, robineti, chiuvete, cazi de baie, ligheane, dar mai ales corpul omenesc!!!
asd:
(5 Iunie 2011, 09:45)
stiti ca mai sunt coloane de alimentare cu apa mai vechi de 35 ani? le schimbam sau nu? hotariti-va.
fier,clor:
(5 Iunie 2011, 04:57)
Bine le ziceti, d-le George!
MIAI tacsu' lu'Ion:
(4 Iunie 2011, 12:21)
La fel a spus la saparea puturilor ,apoi ca schimba tevile ,acum o trateaza ...Ar trebui sa-i aplicam noi un tratament ,sa nu-l uite toate viata !
ion a lu' miai:
(4 Iunie 2011, 10:47)
Pai de unde credeti ca vor veni banii? Din impozitele anuale pe care noi, slobozenii (adica prostii), le vom plati pe locurile de parcare. Impozitul pe care vrea sa ni-l puna pe locurile de parcare (100 lei) este aproape dublu fata de Bucuresti. De aici vrea sa scoata moldoveanul (nu am nimic cu moldovenii...destepti) banii pentru intraga kknarie cu apa.
Cl -Fe:
(3 Iunie 2011, 17:04)
Va fi ultimul 'tun ' dat de Ionascu ! Modernizarea statiei de tratare din Slobozia costa mai mult decit statia noua de la Fetesti (proiectata de specialisti elvetieni ). Lasa-ne Ionascu ,lasa-ne PSD !Ne-ATI prostit destul !
H2o:
(3 Iunie 2011, 10:15)
Si daca apa nu va fi buna ??? Si daca va cistiga licitatia direct sau prin intermediar Negoita ?
George:
(3 Iunie 2011, 08:25)
Toata lumea vrea apa buna! Dar de ce acest pret? Si, mai ales, de ce nu se acceseaza bani din fonduri europene? Adica, Ionascu e mai prejos decat multi primari de comune din judet, care fac treaba asta folosind fonduri nerambursabile? Sau... la mijloc or fi tot felul de "calcule", stiut fiind ca accesarea unor astfel de fonduri nu prea lasa posibilitati de a folosi banii si in alte scopuri (mai o vilisoara, mai o excursie prin tari aiurea, mai o masina-doua mai deosebite, mai o ingrosare a unui cont bancar, etc.). Si pana la urma... cine plateste? Ionascu? Am mari indoieli! Dar cine se va impauna cu realizarea? La asta n-am indoieli: Ionascu!
asd:
(3 Iunie 2011, 05:39)
Vreti apa buna in Slobozia sa nu?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 15 Aug 2020
409 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 15 august a.c., între localitățile Movila și Fetești. Cinci persoane au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Printre ...[citește_toată_știrea]

15 August 2020, 11:00
(382 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor

Joi, 13 august a.c., polițiștii din Slobozia au organizat o razie de amploare cu scopul de a preveni și combate faptele antisociale pe raza orașului. Astfel, au fost controlate 333 de autovehicule și legitimate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:30
(162 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Urziceni: «Alături de oameni... pentru oameni»

Protopopiatul Urziceni continuă și în acest an programul social, lansat în urmă cu 11 ani, «Alături de oameni... pentru oameni». Astfel, joi, 13 august a.c., preoții din zona Urziceniului au donat bunuri ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:25
(73 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Transporta ilegal peste 2 tone de roșii

Un bărbat s-a ales cu un dosar penal după ce a fost depistat în trafic transportând peste 2 tone de roșii, fără a avea documente de proveniență a mărfii. În valoare de peste 2300 de lei, întreaga cantitate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:20
(133 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie în zona Cartierului Buliga din Fetești

Ca urmare a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Călarași din orașul Fetești, RAJA Constanța a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:15
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2020, 17:10


Slobozia: Minor surprins la volan

Polițiștii din Slobozia au identificat miercuri, 12 august a.c., pe raza orașului, un minor de 17 ani care se afla la volanul unei mașini. Acesta s-a deplasat de la Amara către Slobozia, chiar dacă era ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:50
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Lazăr: Cinci persoane, rănite într-un accident rutier

Cinci persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Accidentul rutier s-a petrecut miercuri, 12 august a.c., în localitatea Gheorghe Lazăr. Victimele au primit ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:45
(237 vizualizări - 0 comentarii)


8

Țăndărei: Autocamion cuprins de flăcări

Un autocamion care transporta sticlă a luat foc în ziua de joi, 13 august 2020. Autotrenul se afla parcat pe marginea dreaptă a drumului, cel care a observat flăcările fiind șoferul. Acesta a sunat la ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:40
(157 vizualizări - 0 comentarii)


9

Slobozia: În trafic, băut și fără permis

Polițiștii ialomițeni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat, de 56 de ani, din localitatea Albești. Acesta a fost identificat în trafic miercuri, 12 august a.c., la volanul unui autovehicul, ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:35
(124 vizualizări - 0 comentarii)


10

Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști

Polițiștii ialomițeni au organizat miercuri, 12 august a.c., o acțiune preventivă pe raza municipiului Urziceni. Scopul său a fost acela de a asigura un climat de ordine și siguranță publică. Astfel, au ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:30
(138 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 856 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 13 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 856, cu 18 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 13:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 838 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 12 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 838, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 13:05
(203 vizualizări - 2 comentarii)


13

Fetești: Șoferi beți la volan, prinși de aceeași patrulă de polițiști

Polițiștii ialomițeni au întocmit noaptea trecută două dosare penale pentru refuz de recoltare a probelor biologice de sânge, pe numele a doi bărbați din Fetești, depistați în trafic în stare vădită de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 11:20
(190 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «TEZAUR» continuă în perioada 10-31 august 2020

Românii pot subscrie, începând de luni, 10 august 2020 pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 09:35
(213 vizualizări - 0 comentarii)


APIA Ialomița: Interdicția arderii miriștilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:20
(190 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Trei bărbați, reținuți pentru «lovire sau alte violențe» și «violare de domiciliu»

Polițiștii ialomițeni au identificat și reținut pentru 24 de ore trei persoane, bănuite că ar fi intrat în curtea unui bărbat din localitatea Miloșești, pe care l-ar fi lovit. Astfel, polițiștii Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:10
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căutat de autoritățile germane, identificat de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza orașului Țăndărei, un tânăr de 17 ani, din comuna Săveni, pe numele căruia autoritățile judiciare din  Germania au emis un mandat european de arestare ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:20
(159 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajatori amendați pentru «muncă la negru»

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna iulie 2020, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:10
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Brăilean prins șofând beat, fără permis și la volanul unei mașini furate

Un tânăr de 21 de ani din județul Brăila este cercetat penal de polițiști pentru furtul unui autoturism, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. La data de 9 august a.c., polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:05
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 829 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 11 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 829, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 13:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 824 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 10 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 824, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

10 August 2020, 13:10
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: A murit încercâd să-și salveze soția de la înec

Tragedie în localitatea Vlădeni, în după-amiaza zilei de Duminică, 9 august 2020. Pompierii ialomițeni au intervenit pentru a salva din apele brațului Borcea un bărbat care a intrat în apă pentru a-și salva ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 17:30
(545 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 822 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 822, cu 35 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 13:05
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Pompierii din Ialomița și Călărași acționează de mai bine de 48 de ore pentru stingerea unui incendiu, produs în satul Horia, comuna Axintele. Focul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7/8 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 12:00
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(636 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(245 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(491 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Mecanic în Alexandru Potor, primul care a depus dosarul de candidat Cetatean sincer în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia Gica în Partidele ialomițene și-au stabilit candidații pentru Consiliul Județean Relu în Spitalul Județean de Urgență Slobozia are nevoie de teste pentru depistarea COVID-19 cetatean în Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști cetatean în Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor Cunostinta în Fotografii care NU au făcut istorie Potorist în Alexandru Potor, primul care a depus dosarul de candidat Io în Fotografii care NU au făcut istorie vasile în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia Viitor ancorat in Trecut în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro M&M's în Fotografii care NU au făcut istorie garsonieră de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 august 2020 Benoit în Unirea Slobozia a promovat în «B» Gigel în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia lovrin în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tratat cu tratament în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tandarean în «Împreună pentru Țăndărei!»: PSD l-a lansat în cursa electorală pe Cristian Roman Mitu în Fotografii care NU au făcut istorie Ialomitean în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...