Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Proiecte de 1300 de miliarde pentru megainvestiții pe timp de criză

Slobozia se prăbușește sub povara cheltuielilor administrative

Proiecte de 1300 de miliarde pentru megainvestiții pe timp de criză

Înainte de alegerile din 2008, candidatul PDL Maria Petre promitea Sloboziei 10 megainvestiții menite să schimbe fața orașului. Amintim la repezeală portul de pe Ialomița, Champs-Elysees-ul de pe Chimiei și mega-mall-ul de la gară. Fantasmagorice la acel moment pentru a putea atrage voturi, ele au atras însă atenția învingătorilor... Iar la un an distanță au reprezentat baza de pornire pentru 3 megainvestiții care au reușit, în decurs de numai 3 ani, să facă praf bugetul și așa zdruncinat al administrației locale. Noi vom trece astăzi în revistă cele 3 proiecte. Le-am ales pentru că acestea au un numitor comun: deși sînt admirabile, chiar sublime am putea spune parafrazîndu-l pe nenea Iancu, ele ar fi putut lipsi cu desăvîrșire din viața noastră fără ca să le simțim lipsa.

Piața Revoluției, piramida lui Ionașcu
Pentru încălzire, vă reamintim de unul dintre cele mai inutile proiecte care s-ar fi putut naște din altoirea fondurilor europene pe ideile crețe ale administrației locale. Iar afirmația, credeți-ne pe cuvînt, aparține chiar reprezentanților acesteia. Este vorba despre un proiect în valoare de 516 miliarde lei vechi care presupune ca Piața Revoluției din Slobozia să fie renovată integral.
Megalomanie pe bani europeni. Soluția arhitecturală care a cîștigat concursul lansat de către Primăria Slobozia în 2008 presupune construirea unei parcări subterane în fața sediului Prefecturii Ialomița, a unei Aule Municipale în fața sediului Primăriei, precum și lărgirea arterelor de circulație existente și remodelarea peisagistică a pieței existente la acest moment. Iar acestea sînt doar cîteva date succinte privitoare la viitoarea configurație urbană a zonei. Conform proiectului, majoritatea banilor necesari acestei investiții megalomanice provind din fondurile UE. Însă administrația locală cofinanțează această investiție cu circa 140 miliarde de lei vechi, bani care, țineți-vă bine!, urmează să fie asigurați din viitorul împrumut propus de primarul Gabi Ionașcu în luna mai și retras temporar de pe ordinea de zi a Consiliului Local Slobozia în luna iunie. «Nu avem încă toate aprobările necesare pentru depunerea proiectului. Și nu vreau să am vreo surpriză legată de această investiție. De aceea am decis că este mai bine să amînăm luarea unei decizii în acest sens pentru momentul în care vom avea toate hîrtiile semnate» a declarat Valentin Băcanu, viceprimarul orașului Slobozia, pe 27 iunie, în numele primarului Gabi Ionașcu, referitor la acest proiect. Însă ideea rămîne pentru că, susțin surse apropiate acestui proiect, Gabi Ionașcu ține morțiș să intre în cartea de istorie a municipiului cu o lucrare arhitecturală care să șteargă eșecul înregistrat de investiția în sursa de apă. Despre inutilitatea acestei investiții nu trebuie să mai convingem pe nimeni. Dar chiar dacă nu ar fi așa, prețul plătit de slobozeni pentru a avea o parcare subterană într-un centru de oraș închis circulației rutiere este uriaș. Și nu doar pentru că traversăm o perioadă de criză. Ci mai ales pentru că, orbit de megalomanie administrativă, Gabi Ionașcu vrea să finanțeze acest proiect prin majorarea creditului bancar existent. Iar dacă considerați că aceasta apreciere este rău-intenționată și că sîntem prea mici pentru a aprecia viziunea cosmoedilitară a primarului Gabi Ionașcu, vă mai oferim un amănunt sîcîitor. Pentru platforma industrială menită să relanseze economia orașului și să scoată administrația din criză, același primar Gabi Ionașcu a cerut UE de trei ori mai puțin bani, respectiv 174 miliarde lei. Probabil și pentru că viitoarea platformă nu prevede construirea unei parcări subterane sau a unor complexe statuare, cum am auzit mai nou!

Gară de 6 milioane de euro într-un oraș falimentar
Un alt proiect, de astă dată guvernamental, este cel care vizează remodelarea gării orașului. Gîndit inițial după modelul avansat de fostul senator Maria Petre (prietenii înțeleg de ce!) cu spații comerciale și dotări la standardele feroviare din Vest, noua gară va fi construită pe scheletul celei vechi, dar cu bani noi. La o primă strigare, vorbim de 6 milioane de euro.
Gară nouă, dar fără călători. De astă dată nu vom insista prea mult asupra investiției. Ea vine la pachet, cu alte trei investiții similare în gări aparținînd Regionalei CFR Constanța, din același buzunar european despre care vorbeam mai devreme și care asigură 70 la sută din finanțare. Viitoarea stație prevede, ca și piața, un culoar subteran care să facă legătura între liniile secundare și peronul central, refacerea sediului și alte mărunțișuri care să dea senzația că cele 6 milioane nu s-au cheltuit în zadar. Pentru că da, din păcate, și aceste 6 milioane de euro vor fi cheltuite zadarnic. Și iarăși nu spunem noi asta, ci liderul local de sindicat, Gheorghe Șoldan, care susține că în mai puțin de o lună, 20 la sută din cei 50 de angajați rămași în sistem vor fi disponibilizați: «Previziunile privind reorganizarea sistemului sînt sumbre. Pe 11 iulie, 10-12 angajați din cadrul CFR Marfă trebuie să fie disponibilizați. Societatea de Călători vrea să-și retragă din circulație un număr neprecizat de trenuri, fapt care va însemna încasări mai puține, bani mai puțini, călători și mai puțini. Gara este tot ceea ce ne lipsea! Nu pentru că nu ne dorim o investiție în folosul nostru. Ci pentru că această investiție este inutilă în lipsa unor politici guvernamentale care să atragă călătorii către sistemul feroviar. În opinia mea, acolo trebuie orientate investițiile. În loc de asta, cu ce ne-am ales? Obiectivul prioritar al Căilor Ferate Române a fost să dea oamenii afară din sistem!». Conform estimărilor angajaților, traficul de călători în Gara Slobozia a scăzut în ultimii ani cu peste 60 la sută. În aceste condiții, investiția nu este doar inutilă, ci, după cum explică un șef de gară care a ținut să-și păstreze anonimatul, și falimentară: «La ce ne trebuie nouă pasaj subteran? Nu avem destui oameni care să întrețină facilitățile existente, d-apăi unele noi... Eu le-am spus la momentul ăla că e de ajuns să facă niște treceri supraterane marcate, că sînt linii puține și o astfel de investiție nu se justifică. Dar dacă sînt bani de irosit, irosesc! La fel au făcut și al Fetești, iar acum plouă prin plafoane. Și s-au cheltuit acolo bani cu nemiluita!». Proiectul de renovare a Gării din Slobozia se află în acest moment în faza obținerii ultimelor aprobări, după ce a suferit o serie de amputări bugetare extrem de controversate. Și, deși beneficiarii investiției se roagă ca aceasta să nu mai fie demarată niciodată, ea este la un pas de debut. Cel mai probabil în iarnă, pentru că lipsa de utilitate să fie perfect justificată.

Miliarde aruncate pe apa Sîmbetei
Despre sursa de apă subterană a orașului s-au scris deja tomuri. Și, probabil, se vor mai scrie pentru că orașul se află încă departe de ziua în care va avea din nou apă potabilă. Ceea ce frapează la această investiției, devenită inutilă prin gestionarea defectuoasă a fondurilor alocate, este determinarea autorităților locale de a continua derularea ei, indiferent de consecințe.
«Apa de aur». La acest moment, toate termenele scandente impuse sau autoimpuse de către autoritățile centrale și locale au expirat. Începînd cu 1 iulie, SC Urban nu mai are dreptul legal de a furniza apă slobozenilor. Ceea ce desparte Slobozia de întreruperea furnizării serviciilor de apă este decizia Institutului de Sănătate Publică București, instituția în sarcina căreia revine această sarcină. Dan Noel, directorul Direcției de Sănătate Publică Ialomița, declara la începutul acestei săptămîni că încă mai așteaptă această decizie: «Nu am primit răspunsul lor. Îl așteptăm. Și probabil că nu îl vom primi curînd. Pentru că ceea ce se poate întîmpla este ca SC Urban să-și piardă autorizația de funcționare. Retragerea autorizației atrage după sine pierderea licenței. Iar dacă SC Urban pierde licența, conform legii, în 90 de zile autoritatea locală este obligată să găsească un alt furnizor de apă!» declară șeful acestei instituții. În așteptarea unei soluții finale, costurile potabilizării apei subterane cresc. Pe lîngă nota de plată de 500 de miliarde (reprezentînd cheltuielile pentru lucrările executate, dar și cele în curs de execuție, respectiv cele generate de înlocuirea rețelei de apă și refacerea peisagistică a orașului), pentru potabilizarea apei din sursa subterană administrația locală va mai cheltui alte 70 de miliarde pentru o stație nouă de tratare a apei, fără de care orice înlocuire de rețea este inutilă. Adăugați la aceste cheltuieli și cele 150 de miliarde cheltuite în ultimii 4 ani pentru stația de epurare a orașului, fără de care SC Urban nu va putea funcționa începînd cu anul 2013 și veți descoperi că nota de plată a megainvestițiilor locale este mult mai mare. Cum însă nu toate sînt investițiile sînt absolut inutile, vom opina că cifra pentru cele trei detaliate mai sus este una corectă. Rămîne de văzut dacă vreodată aceste investiții pe care astăzi le declarăm inutile și neavenite vor produce efectele promise de autorități la demararea lor. Caz în care promitem să revenim asupra catalogării propuse astăzi...

12 Iulie 2011, 08:58 (6988 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Dosarul «Apa lui Ionașcu», redeschis de DNA
Gabi Frankenstein și Iuda Bowling Paros
Ionașcu este angajatul lui Stoica
Primăria Slobozia a îngropat 2000 de miliarde în investiții
150 mii euro pentru rromii din cartierul Bora

Comentariile cititorilor:


Gigică:
(15 Iulie 2011, 06:10)
Oamenii ăștia nici acum nu realizează marea diferență între investiție și cheltuială. Investiția trebuie să producă după finalizare activitate economică. Reamenajarea pieței nu aduce în viitor nimic la buget, ci, culmea, aduce cheltuieli în plus cu întreținerea (electricitate mai multă, spații verzi mai multe etc). Altfel se punea problema dacă s-ar fi făcut de exemplu o conductă, un drum, o fabrică. O nouă clădire administrativă și un mini parc nu este o investiție, ci este o mare CHELTUIALĂ. Da, exact, gaură în buget. Sper să se audă la Primărie: faceți drumuri, alimentări cu apă (POTABILĂ!), gaze, curent. De aici provin în viitor banii pentru buget - pentru că infrastructura este baza economiei (unii o știu de 100 de ani, alții nici în ziua de azi nu pricepe :))
geo:
(14 Iulie 2011, 08:56)
Dementa totala.
asd:
(13 Iulie 2011, 03:53)
proiectul arata ca un cacat, daca tot cheltuim o gramada de bani, macar sa faca dracu ceva de calitate.
ion:
(12 Iulie 2011, 20:46)
Ce vor face cu pomii din acest perimetru. Sper sa nu-i taie.
mircea:
(12 Iulie 2011, 15:21)
era de asteptat...primarul-care-este-ionascu e buba in materie de arhitectura...daca asta este "viziunea" lui in ceace priveste centrul orasului,inseamna ca a luat-o rau de tot pe aratura...ceace am vazut in fotografie,pur si simplu zgarie retina si imaginatia...sper sa n-o faca niciodata...
hm:
(12 Iulie 2011, 10:14)
vrem apa nu mall-urii....orasul e prea sarac ptr asa ceva.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 15 Aug 2020
415 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 15 august a.c., între localitățile Movila și Fetești. Cinci persoane au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Printre ...[citește_toată_știrea]

15 August 2020, 11:00
(378 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor

Joi, 13 august a.c., polițiștii din Slobozia au organizat o razie de amploare cu scopul de a preveni și combate faptele antisociale pe raza orașului. Astfel, au fost controlate 333 de autovehicule și legitimate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:30
(161 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Urziceni: «Alături de oameni... pentru oameni»

Protopopiatul Urziceni continuă și în acest an programul social, lansat în urmă cu 11 ani, «Alături de oameni... pentru oameni». Astfel, joi, 13 august a.c., preoții din zona Urziceniului au donat bunuri ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:25
(73 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Transporta ilegal peste 2 tone de roșii

Un bărbat s-a ales cu un dosar penal după ce a fost depistat în trafic transportând peste 2 tone de roșii, fără a avea documente de proveniență a mărfii. În valoare de peste 2300 de lei, întreaga cantitate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:20
(132 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie în zona Cartierului Buliga din Fetești

Ca urmare a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Călarași din orașul Fetești, RAJA Constanța a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:15
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2020, 17:10


Slobozia: Minor surprins la volan

Polițiștii din Slobozia au identificat miercuri, 12 august a.c., pe raza orașului, un minor de 17 ani care se afla la volanul unei mașini. Acesta s-a deplasat de la Amara către Slobozia, chiar dacă era ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:50
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Lazăr: Cinci persoane, rănite într-un accident rutier

Cinci persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Accidentul rutier s-a petrecut miercuri, 12 august a.c., în localitatea Gheorghe Lazăr. Victimele au primit ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:45
(237 vizualizări - 0 comentarii)


8

Țăndărei: Autocamion cuprins de flăcări

Un autocamion care transporta sticlă a luat foc în ziua de joi, 13 august 2020. Autotrenul se afla parcat pe marginea dreaptă a drumului, cel care a observat flăcările fiind șoferul. Acesta a sunat la ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:40
(157 vizualizări - 0 comentarii)


9

Slobozia: În trafic, băut și fără permis

Polițiștii ialomițeni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat, de 56 de ani, din localitatea Albești. Acesta a fost identificat în trafic miercuri, 12 august a.c., la volanul unui autovehicul, ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:35
(124 vizualizări - 0 comentarii)


10

Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști

Polițiștii ialomițeni au organizat miercuri, 12 august a.c., o acțiune preventivă pe raza municipiului Urziceni. Scopul său a fost acela de a asigura un climat de ordine și siguranță publică. Astfel, au ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:30
(137 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 856 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 13 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 856, cu 18 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 13:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 838 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 12 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 838, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 13:05
(203 vizualizări - 2 comentarii)


13

Fetești: Șoferi beți la volan, prinși de aceeași patrulă de polițiști

Polițiștii ialomițeni au întocmit noaptea trecută două dosare penale pentru refuz de recoltare a probelor biologice de sânge, pe numele a doi bărbați din Fetești, depistați în trafic în stare vădită de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 11:20
(190 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «TEZAUR» continuă în perioada 10-31 august 2020

Românii pot subscrie, începând de luni, 10 august 2020 pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 09:35
(213 vizualizări - 0 comentarii)


APIA Ialomița: Interdicția arderii miriștilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:20
(190 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Trei bărbați, reținuți pentru «lovire sau alte violențe» și «violare de domiciliu»

Polițiștii ialomițeni au identificat și reținut pentru 24 de ore trei persoane, bănuite că ar fi intrat în curtea unui bărbat din localitatea Miloșești, pe care l-ar fi lovit. Astfel, polițiștii Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:10
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căutat de autoritățile germane, identificat de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza orașului Țăndărei, un tânăr de 17 ani, din comuna Săveni, pe numele căruia autoritățile judiciare din  Germania au emis un mandat european de arestare ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:20
(159 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajatori amendați pentru «muncă la negru»

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna iulie 2020, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:10
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Brăilean prins șofând beat, fără permis și la volanul unei mașini furate

Un tânăr de 21 de ani din județul Brăila este cercetat penal de polițiști pentru furtul unui autoturism, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. La data de 9 august a.c., polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:05
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 829 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 11 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 829, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 13:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 824 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 10 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 824, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

10 August 2020, 13:10
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: A murit încercâd să-și salveze soția de la înec

Tragedie în localitatea Vlădeni, în după-amiaza zilei de Duminică, 9 august 2020. Pompierii ialomițeni au intervenit pentru a salva din apele brațului Borcea un bărbat care a intrat în apă pentru a-și salva ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 17:30
(544 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 822 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 822, cu 35 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 13:05
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Pompierii din Ialomița și Călărași acționează de mai bine de 48 de ore pentru stingerea unui incendiu, produs în satul Horia, comuna Axintele. Focul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7/8 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 12:00
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(636 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(270 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(245 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(491 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Mecanic în Alexandru Potor, primul care a depus dosarul de candidat Cetatean sincer în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia Gica în Partidele ialomițene și-au stabilit candidații pentru Consiliul Județean Relu în Spitalul Județean de Urgență Slobozia are nevoie de teste pentru depistarea COVID-19 cetatean în Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști cetatean în Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor Cunostinta în Fotografii care NU au făcut istorie Potorist în Alexandru Potor, primul care a depus dosarul de candidat Io în Fotografii care NU au făcut istorie vasile în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia Viitor ancorat in Trecut în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro M&M's în Fotografii care NU au făcut istorie garsonieră de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 august 2020 Benoit în Unirea Slobozia a promovat în «B» Gigel în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia lovrin în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tratat cu tratament în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tandarean în «Împreună pentru Țăndărei!»: PSD l-a lansat în cursa electorală pe Cristian Roman Mitu în Fotografii care NU au făcut istorie Ialomitean în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...