Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Urban solicită majorarea prețului la apa nepotabilă!

Stația de epurare crește cheltuielile

Urban solicită majorarea prețului la apa nepotabilă!

Oficial: apa de la robinetele slobozenilor este menajeră și poate fi folosită doar în scop menajer (Urban recunoaște într-un comunicat oficial lipit pe toate ușile blocurilor că apa poate fi folosită doar pentru uz gospodăresc).
Neoficial: o soluție de potabilizare a apei lipsește cu desăvîrșire, autoritățile sperînd într-o minune la finalizarea lucrării de înlocuire a conductei (doar că minunile sînt Dumnezeiești și durează 3 zile!).
Oficial: prețul apei va crește cu 0,61 lei! (căci Urban este în pragul falimentului, iar Ionașcu în campanie electorală)
Neoficial: majorarea se datorează costurilor ridicate impuse de funcționarea noii stații de epurare a municipiului (doar factura la energie electrică a stației de epurare a crescut de la 8300 la 57000 lei).

Falimentul Urban este inevitabil
Cu peste 17 milioane lei datorii și în plină procedură de executare silită (proces deja declanșat de Amonil SA!), operatorul local de apă își trăiește ultimele luni de viață. Falimentul Urban este inevitabil, singura soluție de redresare economică a societății fiind preluarea acesteia de către un operator regional, dispus să investească. Nu o spunem noi, o demonstrează datele statistice cu privire la datorii și obligații financiare către diverși furnizori. În plus, pentru ca sfîrșitul Urban să fie din ce în ce mai aproape, Amonil a început executarea silită, iar Consiliul Local Slobozia refuză, în mod sistematic, să ofere sprijin financiar societății furnizoare de apă!
Urban moare și se predă. La finele lunii august 2011, situația financiară a SC Urban este catastrofală. Societatea are datorii de peste 17,2 milioane lei, 14 doar către Amonil SA. E drept, și creanțele Urban sînt de 14,4, însă diferența de 2,8 milioane lei aruncă Urban în aer! Cît despre actualizarea datoriilor, de toate și mai nimic. Urban a încheiat negativ exercițiul financiar la finele lunii august 2011, invocînd pierderi în activitatea de furnizare a apei dar și în activitatea de epurare. În plus, la fel de «triumfător», Urban raportează datorii de peste 950 mii lei către bugetul de stat, invocînd executarea silită a Amonil a încasărilor de la Consiliul Local Amara. Ceea ce devine de-a dreptul îngrijorător este executarea silită pusă în scenă de Amonil SA, prin executorul Ion Nițu. Acesta, la jumătatea lunii iulie, anunța în scris Urban Slobozia despre scoaterea la licitație a sediului administrativ al societății în eventualitatea neachitării a 13 milioane lei în 15 zile. Cele 15 zile au trecut, iar Urban nu a achitat nimic! A transmis însă Consiliului de Administrație o adresă prin care solicită «milă», pardon, eșalonare la plata sumelor neachitate pe o perioadă de 5 ani și suspendarea executării silite pe perioada respectării graficului de eșalonare. Cît a fost de acord sau nu Amonil, nu știm să vă spunem. Știm însă că, cel puțin deocamdată, Urban SA funcționează în același sediu administrativ!
Ionașcu se dezice de Urban. Dincolo de datorii, creanțe, executări silite și debite istorice, situația Urban este cu atît mai gravă cu cît Consiliul Local Slobozia pare să nu mai acorde credit și susținere pentru redresarea societății. Recent, conducerea Urban solicita sprijin pentru încasarea contravalorii serviciilor furnizate către diverse unități administrative. În treacăt, Urban, menționează Consiliul Local Slobozia, Colegiul «Mihai Viteazul», precum și alte instituții publice sau de învățămînt de pe raza municipiului Slobozia... De asemenea, tot din cauza imposibilității achitării datoriilor către stat, Urban Solicită sprijin financiar invocînd o serie de lucrări efectuate pentru Consiliul Local Slobozia, rămase deocamdată nefacturate și nedecontate... Un Consiliu Local Slobozia rămas surd și mut la nevoile Urban ce, pe zi ce trece și cu fiecare penalizare, se apropie tot mai mult de obștescul sfîrșit!

Prețul apei va crește
Săptămîna trecută, la Slobozia a fost AGA Urban. O întrunire lunară, unde consilierii locali slobozeni discută cîte-n lună și-n stelele societății de distribuție a apei în localitate. A Urbanului și a apei nepotabile furnizate în sistem public slobozenilor. De regulă plicticoase și fără sens, ședința din septembrie 2011 a fost animată de o fantezie aproape incredibilă a conducerii Urban. Căci consilierii locali tocmai au intrat în posesia unei note de fundamentare a majorării prețului la apa nepotabilă furnizată slobozenilor. Este vorba de documentația analizată deocamdată de Comisia de Servicii, urmînd ca ulterior să fie transmisă Autorității Naționale de Reglementare pentru Servicii Comunitare...
Așa că ultima noutate în materie de apă este fix majorarea prețului. Deși inițial primarul Ionașcu anunța scăderi ale prețului apei potabile cu pînă la 30%, actual solicitarea Urban apoape că frapează. Asta pentru că apa de la Slobozia nu poate fi folosită decît în scop menajer, iar slobozenii continuă să cumpere apă plată la bidoane de 1-10 litri. Majorarea prețului ce urmează a fi solicitată Consiliului Local Slobozia va fi de «doar» 0,61 lei, ceea ce înseamnă că prețul unui metru cub de apă va fi de 2,84 lei! Cel puțin așa reiese din solicitarea SC Urban, operatorul serviciului de alimentare cu apă și canalizare, adresată Comisiei Servicii din cadrul Consiliul Local Slobozia Astfel, potrivit unui referat de specialitate, Urban dorește majorarea prețului apei potabile din subteran de la 2,23 lei, cît este actual, la 2,84 lei!
Totodată, conducerea URBAN intenționează să stabilească un nou preț și pentru serviciile de canal, valoarea acestuia urmînd a fi de 2,02 lei, față de 1,67 lei cît este în prezent. Însă, mai interesant decît toate acestea, rămîne creșterea tarifului serviciilor de epurare, ce urmează a se majora cu peste 270%. Da, da, serviciile de epurare ce se realizează cu noua Stație de epurare, o investiție finalizată recent și unde Primăria Slobozia a îngropat nu mai puțin de 28,7 milioane lei. Este vorba de «Modernizare Stație Epurare-treapta biologică a municipiului Slobozia» o investiție ce culmea (!!!) dublează costurile epurării. Potrivit unui referat de specialitate înaintat Comisiei, «activitatea de epurare a înregistrat pierderi în anul 2010, iar în perioada următoare costurile vor crește foarte mult comparativ cu anul precedent, urmare a creșterii consumului energetic prin darea în exploatare a noii stații de epurare. Valoarea facturii de energie electrică în luna august a fost de 57029,87 lei, față de valoarea medie a unei facturi din 2010, respectiv 8340,55 lei!».

Slobozenii vor plăti cea mai scumpă apă nepotabilă!
În eventualitatea în care majorarea prețului la apa furnizată în sistem public slobozenilor va fi acceptată de ANRSC și aprobată de Consiliul Local Slobozia (ceea ce probabil se va întîmpla!), Urban va factura slobozenilor apă menajeră la un preț colosal. 2,84 lei metrul cub! Adică, un preț cu mult peste cel de la Țăndărei, localitate unde RAJA Constanță furnizează localnicilor apă potabilă la un tarif de 2,5 lei/mc. Inevitabil, slobozenii își amintesc cum contesta primarul Gabi Ionașcu o eventuală preluare a SC Urban de operatorul constănțean, pasînd întreaga problemă în sfera politică și inventînd prețuri astronomice practicate de RAJA. La momentul respectiv, după o rundă de negocieri, primarul Ionașcu a fost cît pe ce să predea frîiele Urban către RAJA Constanța, răzgîndindu-se ulterior și refuzînd orice fel de negociere în această direcție. E drept, ineficiența unei investiții precum sursa de apă subterană e greu de recunoscut! Iar noi mai înțelegători cu primarul Ionașcu decît toți slobozenii la viitoarele alegeri.

5 Octombrie 2011, 06:34 (11726 vizualizări - 2 comentarii)

Citiți și:
Slobozia bea apă cu trihalometani
Primăria Slobozia plătește de două ori pentru stația de tratare
Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit
Slobozia: Amonil vrea să preia Urban!
Apa mizerabilă și scandalul etern Ionașcu-RAJA

Comentariile cititorilor:


dsv:
(5 Octombrie 2011, 14:51)
cereti parerea a puliticului puia expert in recolatat probe pe autocontrol cu laborator fara acreditare dar cu buletine de analiza date pt. subventii de miliarde alo dna.
ionel:
(5 Octombrie 2011, 09:28)
Asadar prefectu' avea dreptate cand sustinea, contrazis de ionasco si conducerea urban, ca apa nu-i potabila!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 15 Aug 2020
377 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 15 august a.c., între localitățile Movila și Fetești. Cinci persoane au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Printre ...[citește_toată_știrea]

15 August 2020, 11:00
(379 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor

Joi, 13 august a.c., polițiștii din Slobozia au organizat o razie de amploare cu scopul de a preveni și combate faptele antisociale pe raza orașului. Astfel, au fost controlate 333 de autovehicule și legitimate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:30
(162 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Urziceni: «Alături de oameni... pentru oameni»

Protopopiatul Urziceni continuă și în acest an programul social, lansat în urmă cu 11 ani, «Alături de oameni... pentru oameni». Astfel, joi, 13 august a.c., preoții din zona Urziceniului au donat bunuri ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:25
(73 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Transporta ilegal peste 2 tone de roșii

Un bărbat s-a ales cu un dosar penal după ce a fost depistat în trafic transportând peste 2 tone de roșii, fără a avea documente de proveniență a mărfii. În valoare de peste 2300 de lei, întreaga cantitate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:20
(133 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie în zona Cartierului Buliga din Fetești

Ca urmare a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Călarași din orașul Fetești, RAJA Constanța a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:15
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2020, 17:10


Slobozia: Minor surprins la volan

Polițiștii din Slobozia au identificat miercuri, 12 august a.c., pe raza orașului, un minor de 17 ani care se afla la volanul unei mașini. Acesta s-a deplasat de la Amara către Slobozia, chiar dacă era ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:50
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Lazăr: Cinci persoane, rănite într-un accident rutier

Cinci persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Accidentul rutier s-a petrecut miercuri, 12 august a.c., în localitatea Gheorghe Lazăr. Victimele au primit ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:45
(237 vizualizări - 0 comentarii)


8

Țăndărei: Autocamion cuprins de flăcări

Un autocamion care transporta sticlă a luat foc în ziua de joi, 13 august 2020. Autotrenul se afla parcat pe marginea dreaptă a drumului, cel care a observat flăcările fiind șoferul. Acesta a sunat la ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:40
(157 vizualizări - 0 comentarii)


9

Slobozia: În trafic, băut și fără permis

Polițiștii ialomițeni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat, de 56 de ani, din localitatea Albești. Acesta a fost identificat în trafic miercuri, 12 august a.c., la volanul unui autovehicul, ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:35
(124 vizualizări - 0 comentarii)


10

Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști

Polițiștii ialomițeni au organizat miercuri, 12 august a.c., o acțiune preventivă pe raza municipiului Urziceni. Scopul său a fost acela de a asigura un climat de ordine și siguranță publică. Astfel, au ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:30
(137 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 856 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 13 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 856, cu 18 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 13:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 838 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 12 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 838, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 13:05
(203 vizualizări - 2 comentarii)


13

Fetești: Șoferi beți la volan, prinși de aceeași patrulă de polițiști

Polițiștii ialomițeni au întocmit noaptea trecută două dosare penale pentru refuz de recoltare a probelor biologice de sânge, pe numele a doi bărbați din Fetești, depistați în trafic în stare vădită de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 11:20
(190 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «TEZAUR» continuă în perioada 10-31 august 2020

Românii pot subscrie, începând de luni, 10 august 2020 pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 09:35
(213 vizualizări - 0 comentarii)


APIA Ialomița: Interdicția arderii miriștilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:20
(190 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Trei bărbați, reținuți pentru «lovire sau alte violențe» și «violare de domiciliu»

Polițiștii ialomițeni au identificat și reținut pentru 24 de ore trei persoane, bănuite că ar fi intrat în curtea unui bărbat din localitatea Miloșești, pe care l-ar fi lovit. Astfel, polițiștii Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:10
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căutat de autoritățile germane, identificat de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza orașului Țăndărei, un tânăr de 17 ani, din comuna Săveni, pe numele căruia autoritățile judiciare din  Germania au emis un mandat european de arestare ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:20
(159 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajatori amendați pentru «muncă la negru»

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna iulie 2020, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:10
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Brăilean prins șofând beat, fără permis și la volanul unei mașini furate

Un tânăr de 21 de ani din județul Brăila este cercetat penal de polițiști pentru furtul unui autoturism, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. La data de 9 august a.c., polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:05
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 829 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 11 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 829, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 13:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 824 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 10 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 824, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

10 August 2020, 13:10
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: A murit încercâd să-și salveze soția de la înec

Tragedie în localitatea Vlădeni, în după-amiaza zilei de Duminică, 9 august 2020. Pompierii ialomițeni au intervenit pentru a salva din apele brațului Borcea un bărbat care a intrat în apă pentru a-și salva ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 17:30
(544 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 822 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 822, cu 35 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 13:05
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Pompierii din Ialomița și Călărași acționează de mai bine de 48 de ore pentru stingerea unui incendiu, produs în satul Horia, comuna Axintele. Focul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7/8 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 12:00
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(636 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(270 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(245 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(491 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Mecanic în Alexandru Potor, primul care a depus dosarul de candidat Cetatean sincer în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia Gica în Partidele ialomițene și-au stabilit candidații pentru Consiliul Județean Relu în Spitalul Județean de Urgență Slobozia are nevoie de teste pentru depistarea COVID-19 cetatean în Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști cetatean în Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor Cunostinta în Fotografii care NU au făcut istorie Potorist în Alexandru Potor, primul care a depus dosarul de candidat Io în Fotografii care NU au făcut istorie vasile în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia Viitor ancorat in Trecut în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro M&M's în Fotografii care NU au făcut istorie garsonieră de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 august 2020 Benoit în Unirea Slobozia a promovat în «B» Gigel în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia lovrin în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tratat cu tratament în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tandarean în «Împreună pentru Țăndărei!»: PSD l-a lansat în cursa electorală pe Cristian Roman Mitu în Fotografii care NU au făcut istorie Ialomitean în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...