Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Pod rutier peste calea ferată la Drajna

Consiliul Județean Ialomița, obsedat de poduri și podețe

Pod rutier peste calea ferată la Drajna

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe contractul obținut de Oyl Company pentru cei 17 kilometri de drum dintre Slobozia și Iazu și Consiliul Județean recidivează. Într-o adresă datată în 11 octombrie, instituția solicită Ministerului Transporturilor realizarea unui «pasaj rutier peste calea ferată București-Constanța, în punctul Drajna». La mănușa aruncată Ancăi Boagiu a răspuns Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România. Aceasta le-a cerut oficialilor ialomițeni să-și facă provizii de tutun și să aibă răbdare pentru că orizontul de așteptare pentru solicitarea lor depășește anul 2015...

Obsesii popularo-populiste
Preocuparea Consiliului Județean Ialomița pentru podurile și podețele patriei nu este nouă. După opt ani, și cam tot atîtea milioane de lei investiți, Consiliul Județean Ialomița a reușit reabilitarea a doar 267 de metri de poduri. Mai exact a trei poduri, la care se adaugă, de săptămîna trecută, și podețul de 1,5 milioane de lei peste rîul Sărata. În aceste condiții, nu este de mirare că instituția a indentificat un nou posibil obiectiv care ar putea fi construit. Potrivit corespondenței purtate cu Ministerul Transporturilor, oficialii județeni consideră necesară «realizarea unui pasaj rutier peste calea ferată București-Constanța, punct Drajna (...) în scopul fluidizării traficului de tranzit». Conform scrisorii Consiliului Județean (care reflectă, în ultimă instanță, realitatea): «Circulația pe calea ferată București-Constanța impune închideri ale barierei, fapt care conduce la înregistrarea zilnică a unor importante pierderi în exploatare, datorită staționării autovehiculelor la barieră și, astfel, se generează timpi morți pentru toți participanții la trafic. În urma verificărilor preliminare s-a constatat faptul că pierderile de timp, la o staționare, oscilează între 30 și 45 de minute».
Aprobarea unei astfel de investiții, se mai arată în corespondență, ar elimina aceste neajunsuri, reducînd timpul de călătorie, costurile, poluarea mediului dar și posibilitatea unor accidente rutiere nedorite.

Răspunsuri pe măsură
Din păcate, provocarea lansată de administrația județeană nu a avut impact asupra oficialilor Ministerului Transporturilor. La două săptămîni distanță, pe 26 octombrie, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România răspunde solicitării Consiliului Județean Ialomița cu o replică pe măsură: «Avînd în vedere constrîngerile financiare existente, limitele bugetare anuale comunicate de Ministerul Finanțelor Publice la construcția proiectului de buget pe anul 2012 nu permit pe lista obiectivelor de investiții cu finanțare de la bugetul de stat a unor obiective noi în perioada 2012-2015. Menționăm că sîntem real preocupați de fluidizarea traficului și asigurarea siguranței rutiere pe drumurile naționale, însă din datele prelucrate conform recensămîntului general al circulației rutiere din anul 2010, traficul în zona menționată este unul redus, intensitatea medie zilnică anuală în zona Drajna fiind de 1380 de autovehicule».
Altfel spus, orizontul de așteptare al administrației județene (și, implicit, al contribuabililor care se întreabă de ce ajung să aștepte cu jumătățile de oră la bariera de la Drajna) trebuie amînat pentru anul de grație 2016, care, să nu uităm, este și el un an electoral. Pînă atunci, ialomițenii vor trebui să se mulțumească cu reabilitarea DN21 dintre Slobozia și Iazu, investiție finanțată tot de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România, la prețul record pentru un drum județean de 2,6 milioane de lei pe kilometru!

Podurile noastre toate... În Ialomița, administrația județeană a moștenit 13 poduri. Lungimea totală a lor este de 712 metri. Într-o ordine aleatorie, acestea sînt poziționate în localitățile Dridu, Adîncata, Ciulnița, Ciochina, Rași, Bucșa, Bucu, Scînteia, Țăndărei, Movilița, Drăgoești, Albești și Lilieci. Potrivit informațiilor oficiale, 4 dintre ele traversează rîul Ialomița, unul rîul Prahova, iar restul sînt poduri care traversează canale de irigații. Vechi din anii ’65-’68, cele 13 poduri sînt construite în majoritatea lor din beton armat. Singurul care a suferit modificări spectaculoase în structura de rezistență este podul care traversează rîul Ialomița în zona localității Albești. În urma lucrărilor de consolidare începute în urmă cu doi ani, acestuia i s-a adăugat în componență un pilon metalic menit să-i prelungească durata de utilizare. El este însă al patrulea pod ca mărime din cele 13 existente în Ialomița. Pe primele trei locuri se situează podul de la Ciochina, în lungime totală de 132 de metri, urmat de podul de la Dridu, de 104 metri și de podul de la Bucu, de 97 de metri.

29 Noiembrie 2011, 20:04 (20728 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Fața nevăzută a președintelui Moraru în afacerea «Green Harvest»
Comisie de analiză pentru recuperarea prejudiciului din afacerea «Green Harvest»
Ministerul Dezvoltării, parte civilă în dosarul penal al lui Silvian Ciupercă

Comentariile cititorilor:


adi:
(23 August 2016, 22:30)
pasajul rutier e imposibil fara zeci de procese cu cei din zona. nu asta e solutia. solutia e un semi-tunel feroviar care sa treaca evident pe sub sosea. ar costa muuult mai putin si nu ar deranja afacerile si proprietarii din zona. nu pot fi expropriati cei din zona asa aiurea. se va lasa cu zeci de procese la cedo. tunelul e ideea perfecta.
K-401:
(12 Septembrie 2012, 08:33)
hehehe...mai rumini, mai...  dupa ce fac pasajul (nu pod, ca ala e altceva) de la Drajna, o sa va dati seama ca va "gatuiti" la... Bora!  ca acolo sunt : un semafor de trecere de pietoni,o intersectie catre cartierul Bora,un podet din anii '70 cu o banda pe sens si o intersectie complicata lipita de un supermarket, toate ticsite de tiruri ,carute, rable,pietoni cu sacul in circa . Corect?  Si iar o sa fiti nemultumiti ! Nu va saturati de sosele.
Bogdan:
(12 Septembrie 2012, 08:18)
am stati aseara la bariera Drajna: 45 Minute (patru zeci si cinci) adica 3 sferturi de ceas. 

45 MINUTE la bariera la DRAJNA.

Ironia e si mai mare, ca in drumul meu spre Braila, dinspre Bucuresti, am stat si la bariera de la Slobozia aproape 10 minute.


ROMANIA, TE IUBESC!


Rasvan:
(31 Ianuarie 2012, 12:52)
Este urgent nevoie de un pasaj denivelat la Drajna. Avind in vedere amplasamentul e mai potivit un pasaj pe sub calea ferata. Si investitia trebuie facuta de CNADNR. Faptul ca CJ Ialomita a pus problema la Ministerul Transporturilor e foarte bine. Se face o legatura " fara gituiri" a Sloboziei cu Bucurestiul. Se intimpla sa faci circa 1 ora din marginea Bucurestiului pina la Drajna (pe A2 spun) si sa stai cite o jumatate de ora la bariera.
adi:
(6 Decembrie 2011, 17:34)
de ce investitia o face ialomita si nu calarasiul? sau domn ciuperca vrea sa ne unim sa recreem judetul istoric ialomita(baraganul central si de sud)? nu inteleg. drajna e la 7 km de ialomita si nu vad de ce trebuie sa investim noi.pai in ideea lu' domn ciupi hai sa modernizam si drumul national pana la baraganu sau insuratei, drumul de la padina si tot asa... schimbati-l naibii odata pe escrocul asta ca ramanem de-a pururi in urma fata de restul tarii. pesedisti tupeisti.
eu, din slobozia:
(3 Decembrie 2011, 13:00)
poate ne spune dl- presedinte de ce s-a abtinut ?( e vorba de votul pe care l-a dat in PSD , fara sa aiba mandat de la cineva ?...
SILVIA:
(1 Decembrie 2011, 17:59)
AR FI NECSAR UN POD LA DRAJNA PENTRU A FLUIDIZA CIRCULATIA. NUMAI CINE NU CIRCULA PE ACEASTA RUTA NU REALIZEAZA CAT DE AGLOMERATA E SOSEAUA , NU MAI ZIC DE FAPTUL CA SE MAI STA SI LA BARIERA DE STUL DE MULT. MAI GANDITI-VA SI LA IALOMITENI SI NU NUMAI.
VALERIU:
(30 Noiembrie 2011, 13:56)
Da, este absolut necesar un pod peste calea ferata la Drajna. De fiecare data ma enervez cand trec pe acolo. Uneori asteptam sa treaca doua trenuri.
marcu:
(30 Noiembrie 2011, 07:42)
degeaba ar face ei pasaj peste bariera de la Drajna ca in Bora totul se gatuieste iar.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 19 Iul 2019
217 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

DSVSA Ialomița: Controale în piețe la tarabe

În perioada 12-14 iulie a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița și ai Inspectoratului de ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 16:10
(117 vizualizări - 0 comentarii)


Baza 86 Aeriană, la «Royal International Air Tattoo 2019»

În perioada 19-21 iulie 2019, la Baza Aeriană FAIRFORD, GLOUCESTERSHIRE din Marea Britanie, aparținând Forțelor Aeriene Regale, are loc «Royal International Air Tattoo 2019», unul dintre cele mai mari mitinguri ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 11:40
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Arme găsite în casă

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare la Țăndărei. În urma ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:35
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gârbovi

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orelor 12,30, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni și un echipaj SMURD au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:30
(163 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


4

Platonești: Accident rutier soldat cu o victimă

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orei 13,50, un autoturism care se deplasa pe direcția de mers Movila-Platonești a părăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un parapet aflat pe marginea șoselei. ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:25
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 21 de ani, din Făcăieni, în timp ce șofa pe raza localității de domiciliu deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:20
(176 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Iulie 2019, 18:50


IPJ Ialomița: Nereguli constatate la taximetriștii slobozeni

Luni, 15 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:50
(362 vizualizări - 1 comentariu)


8
Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Luni, 15 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe raza localității Cotorca s-a produs o coliziune între 5 autovehicule. Pentru salvarea celor două victime, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 41 de ani, au ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:35
(308 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


9

Gârbovi: Tânăr prins la volan cu un pistol

Sâmbătă, 13 iulie a.c., în jurul orelor 21,00, în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au depistat un tânăr, de 18 ani, care deținea în habitaclul autoturismului ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:30
(341 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi pistol


Ordin de protecție pentru un tată agresor din Cosâmbești

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cosâmbești după ce acesta și-ar fi agresat fiica. În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:25
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:20
(283 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Fără permis de conducere pe drumurile publice

Doi bărbați, de 32 de ani, din Țăndărei, și de 44 de ani, din Căzănești, au fost depistați de polițiștii ialomițeni vineri, 12 iulie a.c., în timp ce șofau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:15
(296 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Bărbat depistat la volanul unui vehicul neînmatriculat

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din Urziceni au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Urziceni, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:10
(288 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Fii inteligent, nu fi violent!»

În perioada 1 iulie-30 septembrie 2019, Poliția Municipiului Slobozia desfășoară campania «Fii inteligent, nu fi violent!». Principalele obiective ale polițiștilor de Ordine Publică sunt reprezentate de ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:05
(294 vizualizări - 0 comentarii)


deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(974 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(687 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(589 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(678 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(672 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(681 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(615 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(761 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(1069 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(1029 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Axintele

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat 6 percheziții pe raza localității Axintele la persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuința unei persoane din localitatea Horia. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:40
(1107 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni premiază spiritul civic

Vineri, 5 iulie a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul IPJ Ialomița au premiat doi ialomițeni pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Astfel, un tânăr de 15 ani, din Slobozia, și o femeie de 26 ani ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:35
(1050 vizualizări - 1 comentariu)


Stejaru: Autoturism răsturnat, patru persoane rănite

Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița au intervenit în cazul unui accident rutier petrecut vineri, 5 iunie 2019, la intrare în localitatea Stejaru. Din primele informații, este vorba despre un automobil ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 15:20
(1090 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stejaru accident


Incendiu la o stână din Făcăeni

Miercuri, 3 iulie a.c., în jurul orelor 18,30, două adăposturi de animale ale unui localnic din Făcăeni au luat foc. Pompierii Stației Fetești s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:30
(1064 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...