Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Pod rutier peste calea ferată la Drajna

Consiliul Județean Ialomița, obsedat de poduri și podețe

Pod rutier peste calea ferată la Drajna

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe contractul obținut de Oyl Company pentru cei 17 kilometri de drum dintre Slobozia și Iazu și Consiliul Județean recidivează. Într-o adresă datată în 11 octombrie, instituția solicită Ministerului Transporturilor realizarea unui «pasaj rutier peste calea ferată București-Constanța, în punctul Drajna». La mănușa aruncată Ancăi Boagiu a răspuns Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România. Aceasta le-a cerut oficialilor ialomițeni să-și facă provizii de tutun și să aibă răbdare pentru că orizontul de așteptare pentru solicitarea lor depășește anul 2015...

Obsesii popularo-populiste
Preocuparea Consiliului Județean Ialomița pentru podurile și podețele patriei nu este nouă. După opt ani, și cam tot atîtea milioane de lei investiți, Consiliul Județean Ialomița a reușit reabilitarea a doar 267 de metri de poduri. Mai exact a trei poduri, la care se adaugă, de săptămîna trecută, și podețul de 1,5 milioane de lei peste rîul Sărata. În aceste condiții, nu este de mirare că instituția a indentificat un nou posibil obiectiv care ar putea fi construit. Potrivit corespondenței purtate cu Ministerul Transporturilor, oficialii județeni consideră necesară «realizarea unui pasaj rutier peste calea ferată București-Constanța, punct Drajna (...) în scopul fluidizării traficului de tranzit». Conform scrisorii Consiliului Județean (care reflectă, în ultimă instanță, realitatea): «Circulația pe calea ferată București-Constanța impune închideri ale barierei, fapt care conduce la înregistrarea zilnică a unor importante pierderi în exploatare, datorită staționării autovehiculelor la barieră și, astfel, se generează timpi morți pentru toți participanții la trafic. În urma verificărilor preliminare s-a constatat faptul că pierderile de timp, la o staționare, oscilează între 30 și 45 de minute».
Aprobarea unei astfel de investiții, se mai arată în corespondență, ar elimina aceste neajunsuri, reducînd timpul de călătorie, costurile, poluarea mediului dar și posibilitatea unor accidente rutiere nedorite.

Răspunsuri pe măsură
Din păcate, provocarea lansată de administrația județeană nu a avut impact asupra oficialilor Ministerului Transporturilor. La două săptămîni distanță, pe 26 octombrie, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România răspunde solicitării Consiliului Județean Ialomița cu o replică pe măsură: «Avînd în vedere constrîngerile financiare existente, limitele bugetare anuale comunicate de Ministerul Finanțelor Publice la construcția proiectului de buget pe anul 2012 nu permit pe lista obiectivelor de investiții cu finanțare de la bugetul de stat a unor obiective noi în perioada 2012-2015. Menționăm că sîntem real preocupați de fluidizarea traficului și asigurarea siguranței rutiere pe drumurile naționale, însă din datele prelucrate conform recensămîntului general al circulației rutiere din anul 2010, traficul în zona menționată este unul redus, intensitatea medie zilnică anuală în zona Drajna fiind de 1380 de autovehicule».
Altfel spus, orizontul de așteptare al administrației județene (și, implicit, al contribuabililor care se întreabă de ce ajung să aștepte cu jumătățile de oră la bariera de la Drajna) trebuie amînat pentru anul de grație 2016, care, să nu uităm, este și el un an electoral. Pînă atunci, ialomițenii vor trebui să se mulțumească cu reabilitarea DN21 dintre Slobozia și Iazu, investiție finanțată tot de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România, la prețul record pentru un drum județean de 2,6 milioane de lei pe kilometru!

Podurile noastre toate... În Ialomița, administrația județeană a moștenit 13 poduri. Lungimea totală a lor este de 712 metri. Într-o ordine aleatorie, acestea sînt poziționate în localitățile Dridu, Adîncata, Ciulnița, Ciochina, Rași, Bucșa, Bucu, Scînteia, Țăndărei, Movilița, Drăgoești, Albești și Lilieci. Potrivit informațiilor oficiale, 4 dintre ele traversează rîul Ialomița, unul rîul Prahova, iar restul sînt poduri care traversează canale de irigații. Vechi din anii ’65-’68, cele 13 poduri sînt construite în majoritatea lor din beton armat. Singurul care a suferit modificări spectaculoase în structura de rezistență este podul care traversează rîul Ialomița în zona localității Albești. În urma lucrărilor de consolidare începute în urmă cu doi ani, acestuia i s-a adăugat în componență un pilon metalic menit să-i prelungească durata de utilizare. El este însă al patrulea pod ca mărime din cele 13 existente în Ialomița. Pe primele trei locuri se situează podul de la Ciochina, în lungime totală de 132 de metri, urmat de podul de la Dridu, de 104 metri și de podul de la Bucu, de 97 de metri.

29 Noiembrie 2011, 20:04 (21829 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Președintele Moraru semnează contractele ex-președintelui Ciupercă
Fața nevăzută a președintelui Moraru în afacerea «Green Harvest»
Comisie de analiză pentru recuperarea prejudiciului din afacerea «Green Harvest»

Comentariile cititorilor:


adi:
(23 August 2016, 22:30)
pasajul rutier e imposibil fara zeci de procese cu cei din zona. nu asta e solutia. solutia e un semi-tunel feroviar care sa treaca evident pe sub sosea. ar costa muuult mai putin si nu ar deranja afacerile si proprietarii din zona. nu pot fi expropriati cei din zona asa aiurea. se va lasa cu zeci de procese la cedo. tunelul e ideea perfecta.
K-401:
(12 Septembrie 2012, 08:33)
hehehe...mai rumini, mai...  dupa ce fac pasajul (nu pod, ca ala e altceva) de la Drajna, o sa va dati seama ca va "gatuiti" la... Bora!  ca acolo sunt : un semafor de trecere de pietoni,o intersectie catre cartierul Bora,un podet din anii '70 cu o banda pe sens si o intersectie complicata lipita de un supermarket, toate ticsite de tiruri ,carute, rable,pietoni cu sacul in circa . Corect?  Si iar o sa fiti nemultumiti ! Nu va saturati de sosele.
Bogdan:
(12 Septembrie 2012, 08:18)
am stati aseara la bariera Drajna: 45 Minute (patru zeci si cinci) adica 3 sferturi de ceas. 

45 MINUTE la bariera la DRAJNA.

Ironia e si mai mare, ca in drumul meu spre Braila, dinspre Bucuresti, am stat si la bariera de la Slobozia aproape 10 minute.


ROMANIA, TE IUBESC!


Rasvan:
(31 Ianuarie 2012, 12:52)
Este urgent nevoie de un pasaj denivelat la Drajna. Avind in vedere amplasamentul e mai potivit un pasaj pe sub calea ferata. Si investitia trebuie facuta de CNADNR. Faptul ca CJ Ialomita a pus problema la Ministerul Transporturilor e foarte bine. Se face o legatura " fara gituiri" a Sloboziei cu Bucurestiul. Se intimpla sa faci circa 1 ora din marginea Bucurestiului pina la Drajna (pe A2 spun) si sa stai cite o jumatate de ora la bariera.
adi:
(6 Decembrie 2011, 17:34)
de ce investitia o face ialomita si nu calarasiul? sau domn ciuperca vrea sa ne unim sa recreem judetul istoric ialomita(baraganul central si de sud)? nu inteleg. drajna e la 7 km de ialomita si nu vad de ce trebuie sa investim noi.pai in ideea lu' domn ciupi hai sa modernizam si drumul national pana la baraganu sau insuratei, drumul de la padina si tot asa... schimbati-l naibii odata pe escrocul asta ca ramanem de-a pururi in urma fata de restul tarii. pesedisti tupeisti.
eu, din slobozia:
(3 Decembrie 2011, 13:00)
poate ne spune dl- presedinte de ce s-a abtinut ?( e vorba de votul pe care l-a dat in PSD , fara sa aiba mandat de la cineva ?...
SILVIA:
(1 Decembrie 2011, 17:59)
AR FI NECSAR UN POD LA DRAJNA PENTRU A FLUIDIZA CIRCULATIA. NUMAI CINE NU CIRCULA PE ACEASTA RUTA NU REALIZEAZA CAT DE AGLOMERATA E SOSEAUA , NU MAI ZIC DE FAPTUL CA SE MAI STA SI LA BARIERA DE STUL DE MULT. MAI GANDITI-VA SI LA IALOMITENI SI NU NUMAI.
VALERIU:
(30 Noiembrie 2011, 13:56)
Da, este absolut necesar un pod peste calea ferata la Drajna. De fiecare data ma enervez cand trec pe acolo. Uneori asteptam sa treaca doua trenuri.
marcu:
(30 Noiembrie 2011, 07:42)
degeaba ar face ei pasaj peste bariera de la Drajna ca in Bora totul se gatuieste iar.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 12 Aug 2020
415 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

APIA Ialomița: Interdicția arderii miriștilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:20
(101 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Trei bărbați, reținuți pentru «lovire sau alte violențe» și «violare de domiciliu»

Polițiștii ialomițeni au identificat și reținut pentru 24 de ore trei persoane, bănuite că ar fi intrat în curtea unui bărbat din localitatea Miloșești, pe care l-ar fi lovit. Astfel, polițiștii Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:10
(90 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căutat de autoritățile germane, identificat de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza orașului Țăndărei, un tânăr de 17 ani, din comuna Săveni, pe numele căruia autoritățile judiciare din  Germania au emis un mandat european de arestare ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:20
(75 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajatori amendați pentru «muncă la negru»

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna iulie 2020, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:10
(76 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Brăilean prins șofând beat, fără permis și la volanul unei mașini furate

Un tânăr de 21 de ani din județul Brăila este cercetat penal de polițiști pentru furtul unui autoturism, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. La data de 9 august a.c., polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:05
(83 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 829 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 11 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 829, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 13:10
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 824 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 10 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 824, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

10 August 2020, 13:10
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: A murit încercâd să-și salveze soția de la înec

Tragedie în localitatea Vlădeni, în după-amiaza zilei de Duminică, 9 august 2020. Pompierii ialomițeni au intervenit pentru a salva din apele brațului Borcea un bărbat care a intrat în apă pentru a-și salva ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 17:30
(470 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 822 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 822, cu 35 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 13:05
(166 vizualizări - 0 comentarii)


9
Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Pompierii din Ialomița și Călărași acționează de mai bine de 48 de ore pentru stingerea unui incendiu, produs în satul Horia, comuna Axintele. Focul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7/8 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 12:00
(164 vizualizări - 0 comentarii)


10

Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(547 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(204 vizualizări - 0 comentarii)


12

Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(184 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(394 vizualizări - 0 comentarii)


Sâmbătă, 29 august 2020, zi de donare la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ialomița vor organiza o campanie de donare de sânge în ziua de sâmbătă, 29 august 2020. Astfel, în această zi instituția își va desfășura activitatea în ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:15
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor de 15 ani, surprins la volanul unei mașini

Aflați în timpul misiunilor specifice privind prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au întocmit două dosare penale pe numele a doi șoferi, surprinși în trafic fără permis de conducere. ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:10
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Femeie rănită în urma unui incendiu

În dimineața zilei de joi, 6 august a.c., pompierii din Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un bloc de locuințe din municipiu. Din cauza flăcărilor, o femeie de 63 de ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:05
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Căutat de autoritățile ungare, descoperit în localitatea de domiciliu

Polițiștii ialomițeni au reușit identificare unui tânăr, de 39 de ani, din Bordușani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare preventivă. Acesta era urmărit ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:55
(193 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Anexă cuprinsă de flăcări

Pompierii din  Urziceni au intervenit în seara zilei de miercuri, 5 august a.c., pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească a unei locuințe din Drăgoești, dar și acoperișul ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:50
(148 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie în localitatea Dridu

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare, de pe strada Lăcrămioarei, din localitatea Dridu/Ialomița, RAJA SA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercduri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:45
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 784 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 784, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 13:05
(286 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: 37 de candidați au obținut definitivatul

La nivelul județului Ialomița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este de 53,62%. Astfel, din totalul de ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 21:20
(350 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 773 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 773, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 13:05
(289 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere

Miercuri dimineață, 5 august a.c., în jurul orei 2,30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control, pe raza municipiului Fetești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani. Șoferul a refuzat în ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 11:20
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(547 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(199 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
@Suporter în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița Vorba lui Vadim în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare tratat cu tratament în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița pe bune în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare Anonim în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare lantul slabiciunilor în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița scaunul electric în Omorât cu sânge rece pentru 20 de lei Rautate mică în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare Unirea în Unirea Slobozia a promovat în «B» Popescu în Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare Anca în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița Gigel în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița Radu în Unirea Slobozia a promovat în «B» Daniela în Omorât cu sânge rece pentru 20 de lei Cetățean de la bloc în Unirea Slobozia a promovat în «B» Suporter. în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița Parpala în Unirea Slobozia a promovat în «B» Altius în «Împreună pentru Țăndărei!»: PSD l-a lansat în cursa electorală pe Cristian Roman Stelnica în Omorât cu sânge rece pentru 20 de lei Ialomitean în Ialomițenii au plătit pentru mediatizarea președintelui Victor Moraru 2 milioane de lei
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...