Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Pod rutier peste calea ferată la Drajna

Consiliul Județean Ialomița, obsedat de poduri și podețe

Pod rutier peste calea ferată la Drajna

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe contractul obținut de Oyl Company pentru cei 17 kilometri de drum dintre Slobozia și Iazu și Consiliul Județean recidivează. Într-o adresă datată în 11 octombrie, instituția solicită Ministerului Transporturilor realizarea unui «pasaj rutier peste calea ferată București-Constanța, în punctul Drajna». La mănușa aruncată Ancăi Boagiu a răspuns Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România. Aceasta le-a cerut oficialilor ialomițeni să-și facă provizii de tutun și să aibă răbdare pentru că orizontul de așteptare pentru solicitarea lor depășește anul 2015...

Obsesii popularo-populiste
Preocuparea Consiliului Județean Ialomița pentru podurile și podețele patriei nu este nouă. După opt ani, și cam tot atîtea milioane de lei investiți, Consiliul Județean Ialomița a reușit reabilitarea a doar 267 de metri de poduri. Mai exact a trei poduri, la care se adaugă, de săptămîna trecută, și podețul de 1,5 milioane de lei peste rîul Sărata. În aceste condiții, nu este de mirare că instituția a indentificat un nou posibil obiectiv care ar putea fi construit. Potrivit corespondenței purtate cu Ministerul Transporturilor, oficialii județeni consideră necesară «realizarea unui pasaj rutier peste calea ferată București-Constanța, punct Drajna (...) în scopul fluidizării traficului de tranzit». Conform scrisorii Consiliului Județean (care reflectă, în ultimă instanță, realitatea): «Circulația pe calea ferată București-Constanța impune închideri ale barierei, fapt care conduce la înregistrarea zilnică a unor importante pierderi în exploatare, datorită staționării autovehiculelor la barieră și, astfel, se generează timpi morți pentru toți participanții la trafic. În urma verificărilor preliminare s-a constatat faptul că pierderile de timp, la o staționare, oscilează între 30 și 45 de minute».
Aprobarea unei astfel de investiții, se mai arată în corespondență, ar elimina aceste neajunsuri, reducînd timpul de călătorie, costurile, poluarea mediului dar și posibilitatea unor accidente rutiere nedorite.

Răspunsuri pe măsură
Din păcate, provocarea lansată de administrația județeană nu a avut impact asupra oficialilor Ministerului Transporturilor. La două săptămîni distanță, pe 26 octombrie, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România răspunde solicitării Consiliului Județean Ialomița cu o replică pe măsură: «Avînd în vedere constrîngerile financiare existente, limitele bugetare anuale comunicate de Ministerul Finanțelor Publice la construcția proiectului de buget pe anul 2012 nu permit pe lista obiectivelor de investiții cu finanțare de la bugetul de stat a unor obiective noi în perioada 2012-2015. Menționăm că sîntem real preocupați de fluidizarea traficului și asigurarea siguranței rutiere pe drumurile naționale, însă din datele prelucrate conform recensămîntului general al circulației rutiere din anul 2010, traficul în zona menționată este unul redus, intensitatea medie zilnică anuală în zona Drajna fiind de 1380 de autovehicule».
Altfel spus, orizontul de așteptare al administrației județene (și, implicit, al contribuabililor care se întreabă de ce ajung să aștepte cu jumătățile de oră la bariera de la Drajna) trebuie amînat pentru anul de grație 2016, care, să nu uităm, este și el un an electoral. Pînă atunci, ialomițenii vor trebui să se mulțumească cu reabilitarea DN21 dintre Slobozia și Iazu, investiție finanțată tot de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România, la prețul record pentru un drum județean de 2,6 milioane de lei pe kilometru!

Podurile noastre toate... În Ialomița, administrația județeană a moștenit 13 poduri. Lungimea totală a lor este de 712 metri. Într-o ordine aleatorie, acestea sînt poziționate în localitățile Dridu, Adîncata, Ciulnița, Ciochina, Rași, Bucșa, Bucu, Scînteia, Țăndărei, Movilița, Drăgoești, Albești și Lilieci. Potrivit informațiilor oficiale, 4 dintre ele traversează rîul Ialomița, unul rîul Prahova, iar restul sînt poduri care traversează canale de irigații. Vechi din anii ’65-’68, cele 13 poduri sînt construite în majoritatea lor din beton armat. Singurul care a suferit modificări spectaculoase în structura de rezistență este podul care traversează rîul Ialomița în zona localității Albești. În urma lucrărilor de consolidare începute în urmă cu doi ani, acestuia i s-a adăugat în componență un pilon metalic menit să-i prelungească durata de utilizare. El este însă al patrulea pod ca mărime din cele 13 existente în Ialomița. Pe primele trei locuri se situează podul de la Ciochina, în lungime totală de 132 de metri, urmat de podul de la Dridu, de 104 metri și de podul de la Bucu, de 97 de metri.

29 Noiembrie 2011, 20:04 (21307 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Președintele Moraru semnează contractele ex-președintelui Ciupercă
Fața nevăzută a președintelui Moraru în afacerea «Green Harvest»
Comisie de analiză pentru recuperarea prejudiciului din afacerea «Green Harvest»

Comentariile cititorilor:


adi:
(23 August 2016, 22:30)
pasajul rutier e imposibil fara zeci de procese cu cei din zona. nu asta e solutia. solutia e un semi-tunel feroviar care sa treaca evident pe sub sosea. ar costa muuult mai putin si nu ar deranja afacerile si proprietarii din zona. nu pot fi expropriati cei din zona asa aiurea. se va lasa cu zeci de procese la cedo. tunelul e ideea perfecta.
K-401:
(12 Septembrie 2012, 08:33)
hehehe...mai rumini, mai...  dupa ce fac pasajul (nu pod, ca ala e altceva) de la Drajna, o sa va dati seama ca va "gatuiti" la... Bora!  ca acolo sunt : un semafor de trecere de pietoni,o intersectie catre cartierul Bora,un podet din anii '70 cu o banda pe sens si o intersectie complicata lipita de un supermarket, toate ticsite de tiruri ,carute, rable,pietoni cu sacul in circa . Corect?  Si iar o sa fiti nemultumiti ! Nu va saturati de sosele.
Bogdan:
(12 Septembrie 2012, 08:18)
am stati aseara la bariera Drajna: 45 Minute (patru zeci si cinci) adica 3 sferturi de ceas. 

45 MINUTE la bariera la DRAJNA.

Ironia e si mai mare, ca in drumul meu spre Braila, dinspre Bucuresti, am stat si la bariera de la Slobozia aproape 10 minute.


ROMANIA, TE IUBESC!


Rasvan:
(31 Ianuarie 2012, 12:52)
Este urgent nevoie de un pasaj denivelat la Drajna. Avind in vedere amplasamentul e mai potivit un pasaj pe sub calea ferata. Si investitia trebuie facuta de CNADNR. Faptul ca CJ Ialomita a pus problema la Ministerul Transporturilor e foarte bine. Se face o legatura " fara gituiri" a Sloboziei cu Bucurestiul. Se intimpla sa faci circa 1 ora din marginea Bucurestiului pina la Drajna (pe A2 spun) si sa stai cite o jumatate de ora la bariera.
adi:
(6 Decembrie 2011, 17:34)
de ce investitia o face ialomita si nu calarasiul? sau domn ciuperca vrea sa ne unim sa recreem judetul istoric ialomita(baraganul central si de sud)? nu inteleg. drajna e la 7 km de ialomita si nu vad de ce trebuie sa investim noi.pai in ideea lu' domn ciupi hai sa modernizam si drumul national pana la baraganu sau insuratei, drumul de la padina si tot asa... schimbati-l naibii odata pe escrocul asta ca ramanem de-a pururi in urma fata de restul tarii. pesedisti tupeisti.
eu, din slobozia:
(3 Decembrie 2011, 13:00)
poate ne spune dl- presedinte de ce s-a abtinut ?( e vorba de votul pe care l-a dat in PSD , fara sa aiba mandat de la cineva ?...
SILVIA:
(1 Decembrie 2011, 17:59)
AR FI NECSAR UN POD LA DRAJNA PENTRU A FLUIDIZA CIRCULATIA. NUMAI CINE NU CIRCULA PE ACEASTA RUTA NU REALIZEAZA CAT DE AGLOMERATA E SOSEAUA , NU MAI ZIC DE FAPTUL CA SE MAI STA SI LA BARIERA DE STUL DE MULT. MAI GANDITI-VA SI LA IALOMITENI SI NU NUMAI.
VALERIU:
(30 Noiembrie 2011, 13:56)
Da, este absolut necesar un pod peste calea ferata la Drajna. De fiecare data ma enervez cand trec pe acolo. Uneori asteptam sa treaca doua trenuri.
marcu:
(30 Noiembrie 2011, 07:42)
degeaba ar face ei pasaj peste bariera de la Drajna ca in Bora totul se gatuieste iar.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 21 Ian 2020
140 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Ianuarie 2020, 17:15


Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Aproape 300 de kilograme de pește din speciile crap și somn precum și o barcă pneumatică și plase de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în localitatea Valea Ciorii. Astfel, luni, 20 ianuarie ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:15
(44 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 20 ianuarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Stelnica, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza comunei Vlădeni, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:10
(36 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: 16 persoane evacuate dintr-un bloc cu 4 etaje

16 persoane au fost evacuate în cursul zilei de marți, 21 ianuarie 2020, dintr-un bloc cu 4 etaje din Fetești, din cauza unei butelii care a luat foc. La locul intervenției au participat pompierii Gărzii ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 12:35
(65 vizualizări - 0 comentarii)


4

DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că luni, 20 ianuarie 2020, pe raza județului Ialomița, sunt declarate 17 focare de pestă porcină africană. Astfel, în localitatea ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 15:10
(127 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: 190 kg de pește, confiscate

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii au oprit pentru control, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din județul Ilfov. În urma verificării autovehiculului, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:45
(103 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Săli de jocuri de noroc, verificate de polițiști

Duminică, 19 ianuarie a.c., polițiștii de Ordine Publică și Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat o acțiune preventivă pentru creșterea gradului de siguranță al ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:40
(113 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au oprit pentru control, pe raza comunei Săveni, un autoturism condus de un bărbat de 60 ani. În urma testării cu aparatul ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:35
(70 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: 4 accidente, cinci victime

În ultimele 48 ore, la nivelul județului Ialomița, pompierii au acționat pentru gestionarea a 62 intervenții destinate protecției comunității, din care 57 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 10:40
(76 vizualizări - 0 comentarii)


9

Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(286 vizualizări - 0 comentarii)


10

Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(169 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(141 vizualizări - 0 comentarii)


12

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

16 Ianuarie 2020, 18:55


DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(482 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(243 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(262 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Bucu: La volan cu permisul suspendat

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din București, care a ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:35
(291 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiune a polițiștilor feteșteni

Marți, 14 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:30
(255 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă în Germania pentru studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita anunță ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:15
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul «Zilei Culturii Naționale» și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu» din Slobozia, elevii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:10
(332 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

În noaptea de marți spre miercuri, 14/15 ianuarie 2020, puțin trecut de miezul nopții, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Moldoveni. La ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 11:20
(239 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Biciclist acroșat de un autoturism

Luni, 13 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs în localitatea Amara, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2020, 11:50
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cu permisul suspendat și beat la volan a produs un accident rutier

Sâmbătă, 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe raza localității Bucu, pe linia depistării persoanelor care conduc autovehicule aflate sub influența băuturilor ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:50
(233 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Secției 6 Ion Roată au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Ion Roată, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de «tăiere ilegală ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:45
(288 vizualizări - 0 comentarii)


Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în seara zilei de vineri, 10 ianuarie 2020, în zona Chirana. Se pare că șoferul unui autovehicul, identificat în persoana unui bărbat de 68 de ani, cu domiciliul în ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 20:20
(820 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Chirana accident


Taximetriștii din Fetești, amendați de polițiști

Taxiurile din Fetești au fost verificate de polițiștii ialomițeni. În urma controalelor, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, dar și faptul ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:20
(328 vizualizări - 1 comentariu)


Ajutoare de peste 500 mii de lei, acordate de Epsicopia Sloboziei și Călărașilor

Reprezentanții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au realizat un bilanț al ajutoarelor pe care le-au acordat persoanelor aflate în dificultate din cadrul Episcopiei în ultimul trimestru al anului 2019 ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:05
(335 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au depistat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată» săvârșită în data de 3 noiembrie 2019, asupra unei femei din municipiul Slobozia. Bărbatul în cauză a ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 14:35
(511 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Cunoscător în Mișcări de trupe pentru promovare @incompatibil în Spitalul Județean de Urgență Slobozia este cel mai mare angajator din Ialomița loc de casă Misleanu în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 22 ianuarie 2020 M-L în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia @ suporter: în Mișcări de trupe pentru promovare de închiriat garsonieră în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 22 ianuarie 2020 CETATEAN în Luminița Barcari zice că depolitizează școlile ialomițene incompetent în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu Vio în Slobozia: Săli de jocuri de noroc, verificate de polițiști Un cetatean în Gropile de gunoi neconforme au fost înlocuite cu «depozitări necontrolate» PSD ist de Slobozia în Slobozia bea apă cu trihalometani Dimache în Șpăgile luate de agenții Poliției Autostrăzi-Fetești trebuie probate din nou UE rade în Agricultura din Ialomița, în pericol din cauza secetei pedologice in vestitoru primaverii în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! emigrant pe marte în Agricultura din Ialomița, în pericol din cauza secetei pedologice Slobozia în Agricultura din Ialomița, în pericol din cauza secetei pedologice Gabi în Agricultura din Ialomița, în pericol din cauza secetei pedologice Ce Mă în Agricultura din Ialomița, în pericol din cauza secetei pedologice YESS! în «Candidez pentru Primăria Slobozia și Consiliul Județean Ialomița!» jos mafia, sus patria în Legăturile primăriilor din Ialomița cu rețeaua infracțională destructurată de polițiștii din Giurgiu
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...