Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Pod rutier peste calea ferată la Drajna

Consiliul Județean Ialomița, obsedat de poduri și podețe

Pod rutier peste calea ferată la Drajna

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe contractul obținut de Oyl Company pentru cei 17 kilometri de drum dintre Slobozia și Iazu și Consiliul Județean recidivează. Într-o adresă datată în 11 octombrie, instituția solicită Ministerului Transporturilor realizarea unui «pasaj rutier peste calea ferată București-Constanța, în punctul Drajna». La mănușa aruncată Ancăi Boagiu a răspuns Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România. Aceasta le-a cerut oficialilor ialomițeni să-și facă provizii de tutun și să aibă răbdare pentru că orizontul de așteptare pentru solicitarea lor depășește anul 2015...

Obsesii popularo-populiste
Preocuparea Consiliului Județean Ialomița pentru podurile și podețele patriei nu este nouă. După opt ani, și cam tot atîtea milioane de lei investiți, Consiliul Județean Ialomița a reușit reabilitarea a doar 267 de metri de poduri. Mai exact a trei poduri, la care se adaugă, de săptămîna trecută, și podețul de 1,5 milioane de lei peste rîul Sărata. În aceste condiții, nu este de mirare că instituția a indentificat un nou posibil obiectiv care ar putea fi construit. Potrivit corespondenței purtate cu Ministerul Transporturilor, oficialii județeni consideră necesară «realizarea unui pasaj rutier peste calea ferată București-Constanța, punct Drajna (...) în scopul fluidizării traficului de tranzit». Conform scrisorii Consiliului Județean (care reflectă, în ultimă instanță, realitatea): «Circulația pe calea ferată București-Constanța impune închideri ale barierei, fapt care conduce la înregistrarea zilnică a unor importante pierderi în exploatare, datorită staționării autovehiculelor la barieră și, astfel, se generează timpi morți pentru toți participanții la trafic. În urma verificărilor preliminare s-a constatat faptul că pierderile de timp, la o staționare, oscilează între 30 și 45 de minute».
Aprobarea unei astfel de investiții, se mai arată în corespondență, ar elimina aceste neajunsuri, reducînd timpul de călătorie, costurile, poluarea mediului dar și posibilitatea unor accidente rutiere nedorite.

Răspunsuri pe măsură
Din păcate, provocarea lansată de administrația județeană nu a avut impact asupra oficialilor Ministerului Transporturilor. La două săptămîni distanță, pe 26 octombrie, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România răspunde solicitării Consiliului Județean Ialomița cu o replică pe măsură: «Avînd în vedere constrîngerile financiare existente, limitele bugetare anuale comunicate de Ministerul Finanțelor Publice la construcția proiectului de buget pe anul 2012 nu permit pe lista obiectivelor de investiții cu finanțare de la bugetul de stat a unor obiective noi în perioada 2012-2015. Menționăm că sîntem real preocupați de fluidizarea traficului și asigurarea siguranței rutiere pe drumurile naționale, însă din datele prelucrate conform recensămîntului general al circulației rutiere din anul 2010, traficul în zona menționată este unul redus, intensitatea medie zilnică anuală în zona Drajna fiind de 1380 de autovehicule».
Altfel spus, orizontul de așteptare al administrației județene (și, implicit, al contribuabililor care se întreabă de ce ajung să aștepte cu jumătățile de oră la bariera de la Drajna) trebuie amînat pentru anul de grație 2016, care, să nu uităm, este și el un an electoral. Pînă atunci, ialomițenii vor trebui să se mulțumească cu reabilitarea DN21 dintre Slobozia și Iazu, investiție finanțată tot de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România, la prețul record pentru un drum județean de 2,6 milioane de lei pe kilometru!

Podurile noastre toate... În Ialomița, administrația județeană a moștenit 13 poduri. Lungimea totală a lor este de 712 metri. Într-o ordine aleatorie, acestea sînt poziționate în localitățile Dridu, Adîncata, Ciulnița, Ciochina, Rași, Bucșa, Bucu, Scînteia, Țăndărei, Movilița, Drăgoești, Albești și Lilieci. Potrivit informațiilor oficiale, 4 dintre ele traversează rîul Ialomița, unul rîul Prahova, iar restul sînt poduri care traversează canale de irigații. Vechi din anii ’65-’68, cele 13 poduri sînt construite în majoritatea lor din beton armat. Singurul care a suferit modificări spectaculoase în structura de rezistență este podul care traversează rîul Ialomița în zona localității Albești. În urma lucrărilor de consolidare începute în urmă cu doi ani, acestuia i s-a adăugat în componență un pilon metalic menit să-i prelungească durata de utilizare. El este însă al patrulea pod ca mărime din cele 13 existente în Ialomița. Pe primele trei locuri se situează podul de la Ciochina, în lungime totală de 132 de metri, urmat de podul de la Dridu, de 104 metri și de podul de la Bucu, de 97 de metri.

29 Noiembrie 2011, 20:04 (21073 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Președintele Moraru semnează contractele ex-președintelui Ciupercă
Fața nevăzută a președintelui Moraru în afacerea «Green Harvest»
Comisie de analiză pentru recuperarea prejudiciului din afacerea «Green Harvest»

Comentariile cititorilor:


adi:
(23 August 2016, 22:30)
pasajul rutier e imposibil fara zeci de procese cu cei din zona. nu asta e solutia. solutia e un semi-tunel feroviar care sa treaca evident pe sub sosea. ar costa muuult mai putin si nu ar deranja afacerile si proprietarii din zona. nu pot fi expropriati cei din zona asa aiurea. se va lasa cu zeci de procese la cedo. tunelul e ideea perfecta.
K-401:
(12 Septembrie 2012, 08:33)
hehehe...mai rumini, mai...  dupa ce fac pasajul (nu pod, ca ala e altceva) de la Drajna, o sa va dati seama ca va "gatuiti" la... Bora!  ca acolo sunt : un semafor de trecere de pietoni,o intersectie catre cartierul Bora,un podet din anii '70 cu o banda pe sens si o intersectie complicata lipita de un supermarket, toate ticsite de tiruri ,carute, rable,pietoni cu sacul in circa . Corect?  Si iar o sa fiti nemultumiti ! Nu va saturati de sosele.
Bogdan:
(12 Septembrie 2012, 08:18)
am stati aseara la bariera Drajna: 45 Minute (patru zeci si cinci) adica 3 sferturi de ceas. 

45 MINUTE la bariera la DRAJNA.

Ironia e si mai mare, ca in drumul meu spre Braila, dinspre Bucuresti, am stat si la bariera de la Slobozia aproape 10 minute.


ROMANIA, TE IUBESC!


Rasvan:
(31 Ianuarie 2012, 12:52)
Este urgent nevoie de un pasaj denivelat la Drajna. Avind in vedere amplasamentul e mai potivit un pasaj pe sub calea ferata. Si investitia trebuie facuta de CNADNR. Faptul ca CJ Ialomita a pus problema la Ministerul Transporturilor e foarte bine. Se face o legatura " fara gituiri" a Sloboziei cu Bucurestiul. Se intimpla sa faci circa 1 ora din marginea Bucurestiului pina la Drajna (pe A2 spun) si sa stai cite o jumatate de ora la bariera.
adi:
(6 Decembrie 2011, 17:34)
de ce investitia o face ialomita si nu calarasiul? sau domn ciuperca vrea sa ne unim sa recreem judetul istoric ialomita(baraganul central si de sud)? nu inteleg. drajna e la 7 km de ialomita si nu vad de ce trebuie sa investim noi.pai in ideea lu' domn ciupi hai sa modernizam si drumul national pana la baraganu sau insuratei, drumul de la padina si tot asa... schimbati-l naibii odata pe escrocul asta ca ramanem de-a pururi in urma fata de restul tarii. pesedisti tupeisti.
eu, din slobozia:
(3 Decembrie 2011, 13:00)
poate ne spune dl- presedinte de ce s-a abtinut ?( e vorba de votul pe care l-a dat in PSD , fara sa aiba mandat de la cineva ?...
SILVIA:
(1 Decembrie 2011, 17:59)
AR FI NECSAR UN POD LA DRAJNA PENTRU A FLUIDIZA CIRCULATIA. NUMAI CINE NU CIRCULA PE ACEASTA RUTA NU REALIZEAZA CAT DE AGLOMERATA E SOSEAUA , NU MAI ZIC DE FAPTUL CA SE MAI STA SI LA BARIERA DE STUL DE MULT. MAI GANDITI-VA SI LA IALOMITENI SI NU NUMAI.
VALERIU:
(30 Noiembrie 2011, 13:56)
Da, este absolut necesar un pod peste calea ferata la Drajna. De fiecare data ma enervez cand trec pe acolo. Uneori asteptam sa treaca doua trenuri.
marcu:
(30 Noiembrie 2011, 07:42)
degeaba ar face ei pasaj peste bariera de la Drajna ca in Bora totul se gatuieste iar.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 22 Oct 2019
230 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Trafic blocat între Slobozia și Drajna din cauza unui accident rutier

Cinci persoane au fost rănite, după ce mașina în care se aflau s-a lovit de un tir. Accidentul s-a petrecut în seara zilei de duminică, 20 octombrie 2019, pe șoseaua dintre Slobozia și Drajna. Victimele ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2019, 21:34
(677 vizualizări - 0 comentarii)


Trei persoane, rănite într-un accident rutier între Slobozia Nouă și Iazu

Trei persoane au fost rănite după ce mașinile în care se aflau s-au ciocnit. Accidentul rutier s-a petrecut între Slobozia Nouă și Iazu, duminică, 20 octombrie 2019, în jurul orelor 11,00. Una dintre victime ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2019, 11:40
(452 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


3

AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(144 vizualizări - 0 comentarii)


4

Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(117 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(225 vizualizări - 0 comentarii)


8
Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(161 vizualizări - 0 comentarii)


9

Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(157 vizualizări - 0 comentarii)


10

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(161 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(128 vizualizări - 0 comentarii)


12

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(157 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(182 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(185 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(171 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(162 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(257 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(252 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(232 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(258 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(243 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(461 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...