Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Credincioșii din Reviga, sub amenințarea blestemelor Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Pentru că participă la slujbele preotului Pandelică

Credincioșii din Reviga, sub amenințarea blestemelor Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Scandalul în care este implicat părintele Casian Pandelică de la Reviga capătă proporții. Potrivit unui comunicat de presă remis de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor, acesta se face vinovat de schismă și păcatul săvîrșirii lucrărilor sfinte în stare canonică de suspendare, iar credincioșii sînt amenințați de «un adevărat blestem prin participarea la actele liturgice». În ciuda avertismentelor, preotul Casian Pandelică refuză să dea ascultare Episcopiei și continuă să slujească la Biserică.

Episcopia face public acuzații grave
Exilat la mînăstirea Balaciu pentru neascultare în urmă cu două luni, preotul Casian Pandelică refuză să se supună canoanelor impuse de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor și continuă să slujească la biserica din Reviga. Lui i se alătură tatăl acestuia, Gheorghe Pandelică, care îl sprijină «în neascultare». Scandalul declanșat este unul fără precedent care a determinat instituția să reacționeze public printr-un comunicat de presă.

«Pentru părintele Casian Ovidiu Pandelică, paroh al parohiei Reviga și părintele Gheorghe Pandelică, paroh al parohiei Mircea cel Bătrîn, ascultarea a devenit opțională, un dialog în care se poartă o negociere perpetuă. Dar faptele sînt cele care ne definesc, și tot acestea singure rămîn ca mărturie de netăgăduit al adevărului pe care îl susținem. Părintele Casian Ovidiu Pandelică, de la parohia Reviga, a refuzat să răspundă în fața Consistoriului pentru următoarele abateri de la disciplina bisericească: schismă-nesupunere și refuzul repetat de a asculta autoritatea bisericească legală și păcatul săvîrșirii lucrărilor sfinte în stare canonică de suspendare. Episcopia Sloboziei și Călărașilor ia act cu responsabilitate de faptul că părintele Casian Ovidiu Pandelică, de la parohia Reviga, a slujit Sfînta Liturghie, cu toate că era oprit de la slujirea celor sfinte, mai ales că în această perioadă actele liturgice ale preotului nu sînt primite înaintea lui Dumnezeu, fiind rod al neascultării și un adevărat blestem pentru toți credincioșii care le primesc. De aceea, în spiritul tradiției creștine și cu respect față de normele canonice, statutare și regulamentare, Consistoriul Bisericesc al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor nu dorește „moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu“(Iezechiel 33,11), a acordat celor doi preoți alte termene de judecată, cu mențiunea că preotul care refuză să se prezinte în fața judecății bisericești, poate fi caterisit, adică scos din rîndul clerului (can.15, 77 Cartagina și art.133 din Regulamentul de procedură al Instanțelor disciplinare și de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române)» se arată în comunicatul remis de către Episcopie.

6 Decembrie 2011, 17:39 (42454 vizualizări - 27 comentarii)

Citiți și:
Preoții din Reviga, răspopiți!
Preotul Casian de la Reviga s-a întors la slujbă
Ialomița: Revoltă la biserica din Reviga

Comentariile cititorilor:


Narcisa:
(8 Decembrie 2017, 21:10)
Preot cu har,ce sa facem daca au fost si sunt si farisei.
Dumnezeu sa.i aiba in paza pe preotul Pandelica ,un om bun,un preot cu har.
Ana-Maria S:
(15 Ianuarie 2017, 18:14)
In prima zi a anului s-a interzis citirea Sfintelor Molivte ale Sf. Vasile cel Mare, datorita faptului ca sunt rugaciuni foarte puternice cand se cere neaparat post negru chiar din partea preotului care le citeste si a celor care il asculta, iar cum in prima zi a anului lumea mananca carnuri si tot felul de produse animaliere si mai si bea un pahar de vin mai mult poate, atunci aceste rugaciuni pot dauna si preotului si oamenilor, oricat de bine ar fi cu totii intentionati, cand nu sunt facute cu post total sau macar partial (vegetal). Nu le-a interzis BOR-ul pt. ca sunt neintelegeri intre frati, spre bucuria sectantilor si mai ales a celor care urasc si Biserica si pe slujitorii ei!!!

F. adevarat, acum se poarta santajul peste tot in lume si cum nimeni nu se mai jertfeste, atunci se lasa santajat, ceea ce nu inseamna decat iadul pe pamant. Poate ca sunt mai de plans ca noi, cei santajati si posibil sa le fie si viata pusa in pericol, cine sa stie, ca acum la tot ce este mai rau ne putem astepta, de cand lipsa de iubire este tot mai mult prezenta in intreaga lume...

Iti face cadou o masina si tu poate crezi ca ti-a oferit-o pt. ca esti iubit si apreciat pt. ceea ce esti si faci, si cand colo pt. ea te poate santaja pe viata, nimic nu este imposibil la vremurile care le traim...Fereasca Dumnezeu de mai rau, pt. ca neiertarea, invrajbirea, dezbinarea si lipsa de iubire, duce la necazuri mai multe decat le putem duce!!!
Pricila:
(27 August 2013, 14:05)
Inteleg ce vreti sa spuneti, dar sa nu foliosm cuvinte tari... vorbim, totusi, de un teolog al dogmei Sfintei Treimi, e greu sa-l acuzi de lipsa de curaj, nu?Nu ne ramane decat sa fim noi mai "curajosi" :)
mirela :
(21 August 2013, 08:24)
va rog vreau si eu nr telefon al preotului argatu slobozia -ciorasti!multumesc
Ionel bràila:
(29 Septembrie 2012, 14:05)
Cine imi poate da nr de telef al pàrintelui din reviga.và rog din suflet,sunt disperat,mail meu este gomel78@libero.it.
flori:
(22 Iulie 2012, 17:59)
pr pandelica este un om deosebit' pacat de ce i s-a intimplat
ANNA:
(5 Mai 2012, 05:39)
BUNA ZIUA  CINE MA POATE AJUTA CU O ADRESA SAU NR DE TELEFON A LUI PARINTELE GHEORGHE PANDELICA VA ROG DIN SUFLET AM NEVOIE DE OMUL ASTA MULTUMESC
anonim:
(8 Februarie 2012, 15:33)
Din pacate multe vorbe putine fapte.Cei ce se cred Dumnezei si au sansa de a se afla la carmuirea B.O.R. fac legea pamanteasca fara a tine seama de ceea ce ei insisi propovaduiesc.Suntem oameni si suntem supusi greseli,tocmai de aceia exista iertarea.Cine sa ierte insa cand trufia si puterea le ia mintile.Cine crede in dreptatea facuta de oameni se inseala(fie chiar si fete bisericesti).
MARIAN,BRAILA:
(20 Ianuarie 2012, 21:47)
VREAU SA MENTIONEZ CA AM PARTICIPAT LA MULTE SLUJBE LA BISERICA DIN REVIGA ,PE VREMEA ACEEA SLUJEA PREOTUL GHEORGHE PANDELICA ,MENTIONEZ CA ESTE UN PREOT CARE ESTE SLUJITOR L UI DUMNEZEU CU ADEVARAT SI DEACEEA ARE ENORIASI DIN TOATE ZONELE TARII ,ESTE DEDICAT TRUP SI SUFLET PENTRU DUMNEZEU SI PENTRU SLUJBELE PE CARE LE FACE .EU CRED CA IN TOT ACEST SCANDAL ESTE CEVA PUDRED LA MIJLOC ,ADICA COLEGII DANSULUI CARE DUPA SLUJBE POATE MERG LA CARCIUMA SI BEAU PANA DANSEAZA PE MESE IL INVIDIAZA ,CHIAR SI SUPERIORII PENTRU CA NU AU HARUL PARINTELUI GHEORGHE PANDELICA ,EU SUNT O PERSOANA CREDINCIOASA CARE MERG LA BISERICA D-AR SA MA IERTE DUMNEZEU MULTI PREOTI SLUJESC PT BANI ,NU CA PREOTUL GHEORGHE PANDELICA CARE SLUJESTE PT DUMNEZEU SI CRED CA SI M-AI MARII BISERICII SUNT SUS PUSI PE CRITERII POLITICE NU PE CRITERII ORTODOXE, DUMNEZEU SAI AJUTE PE ACESTI DOI PREOTI DE MARE VALOARE GHEORGHE SI CASIAN PANDELICA. NU MERITA ATATA DISPRETIURE .SA-I FIE RUSINE EPISCOPULUI CALARASILOR SI SLOBOZIEI SI SA SE RUSINEZE CA LA MOLIFTELE SF VASILE CEL MARE
Anonim:
(11 Ianuarie 2012, 10:44)
Lasati preotii sa-si faca meseria hotilor sau va e teama ca s-au ajuns mai mult ca voi,stiti voi la cine ma refer .Se pare ca au platit ponoasele sa vedeti cand o sa platiti voi cum va fi .Nu va este teama de dumnezeu ca urmati?
danut:
(30 Decembrie 2011, 22:38)
@strainul si georgian Mai agramatilor din Buzau,luati si voi alte teme in frecarea tastaturii pe bani...Ce firme jalnice au pdlistii la Buzau....sunteti mai jalnici decat orice postac pdlist citit de mine pan' la voi!
strainul:
(30 Decembrie 2011, 20:17)
danut tu esti un mare timpit omule nu sti ce vorbesti,,esti o javra de om care isi linge seful in cur.tie nu iti este frica de dumnezeu?nu te juca cu vorbele si nu mai critica pe altii ca esti vai de tine
Alex:
(30 Decembrie 2011, 11:33)
Suntem foarte buni la a-i judeca pe altii. Poate ca unii (chiar inalti prelati) au gresit si au aderat la aceasta uscaciune perversa denumita masonerie, dar de acolo se iese foarte greu, pentru ca se bazeaza pe santaj si pe cruzime (vedeti cazul Mihail Sadoveanu, care s-a pocait in ultimii ani ai vietii si a reusit cu greu sa iasa din aceasta increngatura nenorocita denumita masonerie). Avem conducatorii pe care ii meritam - daca eram mai buni, primeam de la Dumnezeu conducatori mai buni. Oricum, nu ne da Dumnezeu mai mult de carat decat putem duce. Sa ne rugam deci pentru ei, pentru suferintele lor, pentru luminarea mintii lor, sa incercam sa ii iubim asa cum sunt, si sa nu ne osandim pe noi insine judecandu-i.
georgian:
(29 Decembrie 2011, 19:45)
Un alt slujitor al ADEVARATEI biserici ortodoxe romane, preotul Argatu de la Ciorasti, fiul preotului Ilarion Argatu de la Cernica, unul dintre putinii preoti precum preotul Gheorghe Pandelica de la Reviga care aveau puterea slujbei Molitfelor Sfântului Vasile cel Mare a fost trimis de catre Masonica Biserica Ortodoxa nu se stie unde. TOTI acesti slujitori ai bisericii care cu harul si puterea lor au curajul,curatenia si mai ales sfintenia de a citi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare sunt indepartati. Inca o dovada ca mai marii bisericii ortodoxe romane se indeparteaza de adevarata credinta ortodoxa si se indreapta catre masoneria care-l slaveste pe Lucifer...
georgian:
(29 Decembrie 2011, 09:34)
Si inca ceva. Preotul Gheorghe oficia la inceput de an slujba citirii Molitfelor Sfântului Vasile cel Mare. Dar Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a stabilit ca este INTERZISA aceasta slujba la inceput de an. De ce ? Albert Pike (1809 – 1891), mason, gradul 33 ritul scotian sustinea in lucrarea sa “DOGMĂ ȘI RITUAL” ca: “Lucifer, Zeul Luminii, lupta împotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; da, lucifer e Dumnezeu “ „Lucifer este purtătorul luminii. Nume straniu și misterios al celui ce este Spiritul întunericului! Lucifer, fiul dimineții! Este cel care aduce lumina și în toată splendoarea sa intolerabilă orbește pe cei slabi sau sufletele egoiste. „

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 14 Oct 2019
226 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Octombrie 2019, 17:55


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(128 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


3

Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(160 vizualizări - 0 comentarii)


4

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

8 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(137 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(154 vizualizări - 0 comentarii)


9

Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(138 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(306 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(230 vizualizări - 1 comentariu)


12

Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Tovărășia

Miercuri, 2 octombrie a.c., în jurul orelor 13,00, un incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească din Tovărășia. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:25
(289 vizualizări - 0 comentarii)


Filmul «Între Chin și Amin», premieră la Slobozia

Vineri, 4 octombrie a.c., începând cu orele 18,00, la Sala «Europa» a Consiliului Județean Ialomița va avea loc premiera filmului «Între Chin și Amin» . Filmul independent al lui Toma Enache este un omagiu ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:20
(375 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice»

Cu ocazia «Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice», Protopopiatul Slobozia în colaborare cu Asociația «Samarineni în comunitate» au organizat miercuri, 2 octombrie a.c., o activitate dedicată seniorilor ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:15
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor feteșteni

Miercuri, 2 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. Astfel, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:10
(193 vizualizări - 0 comentarii)


ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

În perioada 20-30 Septembrie 2019, Hotelul Aurora din localitatea Mamaia a găzduit Divizia A de șah clasic pe echipe. Divizia A este eșalonul secund al Campionatului Național de șah clasic pe echipe, o ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 15:35
(228 vizualizări - 2 comentarii)


Armășești: Arestat pentru «furt calificat» și «violare de domiciliu»

Marți, 1 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit depistarea unui bărbat, de 25 de ani, din Armășești, pe numele căruia Judecătoria Urziceni a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:30
(267 vizualizări - 0 comentarii)


Activități preventive ale polițiștilor în școlile din Fetești

Marți, 1 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o serie de activități pe linia prevenirii faptelor cu violență, a traficului și a consumului de droguri, precum și siguranța rutieră în școlile ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:25
(229 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La volan cu permisul suspendat

Polițiștii slobozeni au depistat un tânăr, de 24 de ani, din Amara, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Slobozia luni, 1 octombrie a.c., deși avea acest drept suspendat. În cauză, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:20
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Zilele Recoltei 2019»

În perioada 5-6 octombrie 2019, în Piața Agroalimentară din Slobozia, va avea loc tradiționala manifestare a toamnei «Zilele Recoltei 2019», organizată de Primăria Municipiului Slobozia în parteneriat cu ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 15:20
(326 vizualizări - 0 comentarii)


Șofer din Scânteia, urmărit de polițiști

Sâmbătă, 28 septembrie a.c., Poliția Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că un șofer ar circula haotic dinspre Bucu către Țăndărei, punând în pericol ceilalți participanți la trafic. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:20
(329 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Șoferi beți la volan

În perioada 27-28 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat patru conducători auto, cu vârste cuprinse între 32 și 47 de ani, în timp ce șofau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:15
(898 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Lemne confiscate de polițiști

Vineri, 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au depistat, pe raza comunei Săveni, un bărbat de 60 de ani, din Platonești, în timp ce transporta cu ajutorul unei ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:10
(308 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, urmărit de polițiști pe autostrada A3 București-Ploiești. A fost prins și arestat, fiind bănuit de furt din mașini!

Polițiștii de Investigații Criminale din Ialomița au depistat un bărbat bănuit că ar fi participat la săvârșirea infracțiunii de furt din auto, faptă comisă pe raza municipiului Slobozia. În continuarea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:50
(460 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Verde la Educație pentru Circulație»

Poliția Română și Lidl lansează, la nivel național, a VII-a ediție a campaniei de educație rutieră «Verde la Educație pentru Circulație». Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 28 septembrie a.c., începând ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:40
(303 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor la Slobozia și Fetești

În perioada 25-26 septembrie, în intervalul orar 7,30-16,00, polițiștii slobozeni, precum și cei din cadrul Poliției Municipiului Fetești, au organizat și pus în aplicare o serie de acțiuni în unitățile ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:35
(491 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: 22 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, la data de 27 septembrie 2019, pe raza județului Ialomița sunt declarate 22 focare de Pestă Porcină Africană. Acestea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:30
(353 vizualizări - 0 comentarii)


Patruzeci de Sfinte Liturghii la Catedrala Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, începând cu data de  30 septembrie 2019, în Catedrala din Urziceni se vor oficia 40 de Sfinte Liturghii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie vindecătorul ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:25
(329 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...