Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

10 milioane de euro, averea celor mai bogați țigani

Forbes de Țăndărei

10 milioane de euro, averea celor mai bogați țigani

Averi de milioane de euro. Palate de lux și bolizi de sute de mii de euro. Sînt averile țiganilor din Țăndărei, cuantificate de jurnaliștii de la «VerticalNews» la peste 10 milioane de euro. Un top al celor mai bogați 50 de țigani din România, de unde nu lipsesc nici băștinașii noștri de la Țăndărei, orașul care a speriat Marea Britanie. Rromii nominalizați au în conturi milioane de euro și averi colosale și, cu siguranță, s-ar putea regăsi în prestigiosul Top Forbes. Potrivit «VerticalNews», averile țigănești au fost calculate în funcție de activitatea economică înregistrată la Registrul Comerțului, declarațiile proprii, plus aurul și bijuteriile, palatele și locuințele, dar și terenurile și mașinile pe care aceștia le-au afișat în spațiul public. «Țiganii au două astfel de momente în care își prezintă bogăția. Unul este Săptămîna Mare de dinainte de Paște, iar celălalt Sărbătoarea Sfintei Marii din data de 8 septembrie. De regulă, țiganii din toată România vin să petreacă la Costești de Vîlcea cu grătare, fripturi la proțap, cîrnați și sarmale. De Sfînta Maria, an de an. În 2009, țiganii au petrecut inclusiv cu președintele Traian Băsescu. Cercetarea efectuată de „VerticalNews“ a durat mai bine de șase luni, perioadă de timp în care au fost intervievate cîteva zeci de persoane, efectuate trei reportaje în mari comunități țigănești și analizate sute de firme» se arată în ancheta «VerticalNews».

Țăndărei, orașul unde s-au făcut primele milioane. De euro!
Cel mai fruntaș loc în top este locul 16 și este ocupat de Nicolae Radu, zis Talianu. Potrivit cercetării, Talianu ar avea o avere estimată la 2,3 milioane de euro. Cel mai bogat țigan din Țăndărei ar fi strîns banii din traficul de minori, pe care îi trimitea la cerșit în Marea Britanie. Talianu a fost arestat în aprilie 2010, pe numele său autoritățile metropolitane reținînd că negocia prețul persoanelor transportate, dar se ocupa și de transportul în siguranță al acestora (n. red.: în aprilie 2010, Talianu se numea, de fapt, Ilie Voicu. Este posibil ca acesta să-și fi schimbat numele real).

Locul 22 în topul VerticalNews revine binecunoscutului țigan Radu Constantin, zis Titi Aghiotantu. Averea estimată a acestuia se ridică la 2 milioane de euro. Aghiotantul a fost catalogat drept lider al rețelei interlope de trimis copii la cerșit în Marea Britanie. Potrivit procurorilor, Titi Aghiotantu se ocupa de recrutarea, transportul și cazarea minorilor pe teritoriul țărilor de destinație.

Marian Miliardaru, din Țăndărei, pe numele adevărat de Marian Niculae, ocupă prestigiosul loc 26. Cu o avere estimată la 1,9 milioane de euro, Miliardaru are un nume de stradă predestinat. La rîndu-i, țiganul din Țăndărei a obținut bani din rețeaua de cerșit. La perchezițiile din aprilie 2010, în casa lui Marian Niculae au fost găsite o armă de vînătoare cu glonț, una cu alice, o sabie ninja, 5 pumnale și mai multe cartușe. De asemenea, individul avea peste 3 kilograme de bijuterii, nenumărate certificate de naștere, cărți de identitate, certificate de căsătorie, înscrisuri cu sume de bani dați cu camătă, dar și mai multe contracte de vînzare-cumpărare.

Cu o avere de aproximativ 1,7 milioane de euro, Radu Traian zis Traian Țiganu ocupă locul 31. Se pare că agoniseala a fost strînsă prin implicarea individului în afacerea copiilor traficați.

1,2 milioane de euro este averea ce îl plasează pe Ion Varga, un alt țigan din Țăndărei, pe locul 36. Potrivit jurnaliștilor de la «VerticalNews» povestea lui Varga începe în 2003, cînd țiganul a zburat către Franța dar a aterizat la Londra. «Ne-am făcut și noi cîte o posibilitate. Mergeam cu ziarele, mergea cerșitul atunci. Spălam parbrizele la mașini și mai mergea... Acum nu mai merge» citează «VerticalNews» o declarație a acestuia.

Locul 45 în topul celor mai bogați țigani din țara noastră este deținut de Nicolae Ciprian, zis Poligrad. Averea individului a fost estimată la 900 mii de euro și, potrivit procurorilor, acesta era secundul liderului grupării mafiote destructurate în aprilie 2010.

Ultimul, dar nu cel din urmă, loc în top, respectiv locul 50 aparține lui Mircea Niculae zis Bocioc. Averea acestuia a fost estimată la 700 mii de euro, banii provenind de asemenea din traficul de minori. Bocioc se ocupa de negocierea și plata prețului transportului din România în străinătate pentru minori din județele Călărași și Ialomița.

...
O parte a traficanților de minori din Țăndărei a fost pusă în libertate. Decizia a aparținut magistraților Curții de Apel Tîrgu Mureș. 19 dintre arestații în dosarul «Mafia din Țăndărei» au fost puși în libertate, măsura judecătorilor impunînd obligația de a nu părăsi localitatea. Reamintim faptul că, în luna aprilie a anului 2010, la Țăndărei s-a desfășurat cea mai spectaculoasă și de anvergură acțiune polițienească din ultimii ani. Bilanțul oficial al operațiunii de destructurare a grupului infracțional din Țăndărei era stabilit la 34 de percheziții domiciliare, 27 de persoane urmărite penal pentru trafic de minori, 24 de persoane reținute și 168 de victime-copii. Potrivit Rechizitoriului, rromii erau acuzați de activități de crimă organizată pe linia migrației ilegale și a traficului de minori spre țări din Europa Occidentală. Acțiunea din aprilie 2010 a mobilizat, pe lîngă procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, peste 120 de ofițeri de poliție din cadrul IGPR-DCCO, DGIPI și 200 de lucrători din cadrul Jandarmeriei Române. În plus, operațiunea a beneficiat de sprijinul Poliției Metropolitane din Marea Britanie, care au reușit ceea ce poliția ialomițeană nici nu îndrăznea să viseze: destructurarea celui mai mare grup infracțional specializat în trafic de minori și criminalitate organizată!

20 Decembrie 2011, 06:19 (23562 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Agresorii polițiștilor bătuți la Țăndărei sunt greu de identificat
Țăndărei: Agenți de poliție agresați de romi
Dosar penal pentru viol, înregistrat la Poliție

Comentariile cititorilor:


dragos:
(18 Iunie 2014, 11:39)
Articolul este unul exagerat din punct de vedere al sumelor prezentate, sunt nascut si crescut in Tandarei, comunitate controlata clar de rromi, sunt generatia anilor 80 am crescut cu ei, am lucrat pentru ei, sunt oameni ca si noi, cu bune si cu rele,s-au descurcat in strainatate cum multi dintre romani nu o vor face niciodata, unii au riscat,altii mai putin.Sa nu judecam gresit pe unii din ei,binecunoscutii Marian si Bociog sunt chiar doi frati de toata isprava, oameni ce au ajutat si probabil vor mai ajuta comunitatea in sine. Referitor la postarile privindu-l pe Scutaru....mai bine va abtineti si nu faceti greseala sa iesiti din anonimat, omul a plecat de jos, a muncit pentru asta si munceste in continuare si merita respectul oricui.
MAFIA:
(26 Martie 2014, 23:34)
SCUTARU E UN TARAN LA TANDAREI
fara nume:
(9 Iunie 2012, 21:23)
mai scutare ai uitat de unde ai plcat ca la tigani ai crescut 

scutaru:
(25 Aprilie 2012, 13:10)
din partea mea nu am nici o treaba cu tigani din Tandarei  ,eu le_am aratat ca sunt mai greu ca ei si ii astept la cotitura sa maraie vreunu ori la bar ori la spital.
realitate:
(23 Decembrie 2011, 09:06)
veniti la discoteca la saveni sau al tandarei la pasare faceti un control sa vedeti kati din tigani sunt in regula au arme albe la ei tuturor le e frik de ei ,ar trebuii sa luati o masura...
pedro slobozia:
(22 Decembrie 2011, 12:01)
o parte din ei aveau averi si pe timpu comunistilor,dar cat ar avea tiganu tot tigan ramane.
hmmmm...:
(21 Decembrie 2011, 11:09)
pasarica alba-n cioc a adus jale si foc!!!
OBIECTIV:
(20 Decembrie 2011, 20:03)
Sunt multe capete implicate. Pai uitativa putin in ograda unor capi ai judetului- Protectia copilului, politie, etc. Pai astia chiar nu stiau... sigur ca da, dar le mai pica si lor cate ceva.AAA era sa uitam Primaria - care are acolo un "baiat destept". O lume murdara... sau o lume murdarita in primul rand de mmai sus plasatii care sau complacut ca leo placut. Pai NU?
LEX ET HONOR:
(20 Decembrie 2011, 18:39)
Articol foarte slab documentat.Bocioc din 2008 are 5 mil.euro la CEC.Toti tiganii au banii la CEC Tandarei.De ce nu ziceti nimic de Bucuroiu Marian,care si deunazi se plimba in jeep cu tiganii.Si toata ziua sta la mese intinse cu acestia la Restaurantul Unirea.Nici numele tiganilor nu sunt corecte.De Sava Vasile si de notara nu ziceti nimic.Si nici de Nitu,Serban,Manolache,Barsan.De ce??Trebuia sa vina Secret Service GB sa faca ordine la noi???
ion:
(20 Decembrie 2011, 15:34)
Ce fac ANAF-ul si politia?
mircea:
(20 Decembrie 2011, 14:36)
In primul rand,respectivele "palate" sunt cele mai urate cladiri,si,avand in vedere uratenia morala si fizica a proprietarilor este normal sa fie asa,in a doilea rand,faptul ca uratenia tiganeasca in tota splendoarea ei a cuprins orasul Tandarei,este in primul rand din vina autoritatilor locale si centrale,toti ai stiut ce se intampla acolo,dar, toti si-au luat "prima" de la magraoni,asta e...o vorba spune asa,daca te bagi in troaca te mananca porcii...cam asta s-a intamlat cu Tandarei, s-a transfrmat intr-o imensa troaca, plina de oribilitati numite pompos palate si populata de magraoni burtosi si analfabeti...
gion 0243:
(20 Decembrie 2011, 09:37)
MA bucur ca in Romania se mai spune si adevarul dar degeaba nu avem instituti care sa vegheze asupra ordini disciplini si dreptati Hitler dupa cum vad in ziua de azi avea dreptate abia acum imi dau seama cita dreptate avea, Hitler daca mai traia poate ca-i civiliza Si traiam astazi ca frati cu tigani emancipati
SORIN:
(20 Decembrie 2011, 07:24)
Spui că poliția ialomițeană nici nu îndrăznea să viseze. Păi nici nu și-a propus vreodată așa ceva, ba, mai mult, era mână-n mână cu infractorii, fapt dovedit nu de puține ori. Bun, și dacă i-a "destructurat", ce?! Te pomenești că de a doua zi, țiganii-miliardari și-au căutat de muncă pentru a-și putea întreține "căsuțele" și "familiile". Ce nu voi înțelege niciodată, dacă tot s-a făcut dovada infracțiunilor, de ce aceste palate nu sunt confiscate, dânduli-se altă destinație, eventual socială. Chiar s-a ajuns ca oficialităților statale să le fie frică de niște baragladine infractoare?! Nu peste mult timp, țara noastră se va numi RRomânia. Bravo nouă !!!
un top trist:
(20 Decembrie 2011, 06:27)
Felicitari pentru subiectul abordat, atat de rar de altfel, in alte media.Traficul de minori, se intampla in Ialomita, copiii aceia sunt victime sigure si nestiute, de cele mai multe ori, iar pentru ei nu exista nici cadouri, nici poleiala de sarbatori si nici vreun Mos Craciun.Un top trist.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 22 Oct 2019
216 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Trafic blocat între Slobozia și Drajna din cauza unui accident rutier

Cinci persoane au fost rănite, după ce mașina în care se aflau s-a lovit de un tir. Accidentul s-a petrecut în seara zilei de duminică, 20 octombrie 2019, pe șoseaua dintre Slobozia și Drajna. Victimele ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2019, 21:34
(672 vizualizări - 0 comentarii)


Trei persoane, rănite într-un accident rutier între Slobozia Nouă și Iazu

Trei persoane au fost rănite după ce mașinile în care se aflau s-au ciocnit. Accidentul rutier s-a petrecut între Slobozia Nouă și Iazu, duminică, 20 octombrie 2019, în jurul orelor 11,00. Una dintre victime ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2019, 11:40
(450 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


3

AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(143 vizualizări - 0 comentarii)


4

Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(117 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(224 vizualizări - 0 comentarii)


8
Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(161 vizualizări - 0 comentarii)


9

Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(157 vizualizări - 0 comentarii)


10

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(161 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(128 vizualizări - 0 comentarii)


12

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(157 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(182 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(185 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(171 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(257 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(252 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(232 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(258 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(242 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(461 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...