Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

10 milioane de euro, averea celor mai bogați țigani

Forbes de Țăndărei

10 milioane de euro, averea celor mai bogați țigani

Averi de milioane de euro. Palate de lux și bolizi de sute de mii de euro. Sînt averile țiganilor din Țăndărei, cuantificate de jurnaliștii de la «VerticalNews» la peste 10 milioane de euro. Un top al celor mai bogați 50 de țigani din România, de unde nu lipsesc nici băștinașii noștri de la Țăndărei, orașul care a speriat Marea Britanie. Rromii nominalizați au în conturi milioane de euro și averi colosale și, cu siguranță, s-ar putea regăsi în prestigiosul Top Forbes. Potrivit «VerticalNews», averile țigănești au fost calculate în funcție de activitatea economică înregistrată la Registrul Comerțului, declarațiile proprii, plus aurul și bijuteriile, palatele și locuințele, dar și terenurile și mașinile pe care aceștia le-au afișat în spațiul public. «Țiganii au două astfel de momente în care își prezintă bogăția. Unul este Săptămîna Mare de dinainte de Paște, iar celălalt Sărbătoarea Sfintei Marii din data de 8 septembrie. De regulă, țiganii din toată România vin să petreacă la Costești de Vîlcea cu grătare, fripturi la proțap, cîrnați și sarmale. De Sfînta Maria, an de an. În 2009, țiganii au petrecut inclusiv cu președintele Traian Băsescu. Cercetarea efectuată de „VerticalNews“ a durat mai bine de șase luni, perioadă de timp în care au fost intervievate cîteva zeci de persoane, efectuate trei reportaje în mari comunități țigănești și analizate sute de firme» se arată în ancheta «VerticalNews».

Țăndărei, orașul unde s-au făcut primele milioane. De euro!
Cel mai fruntaș loc în top este locul 16 și este ocupat de Nicolae Radu, zis Talianu. Potrivit cercetării, Talianu ar avea o avere estimată la 2,3 milioane de euro. Cel mai bogat țigan din Țăndărei ar fi strîns banii din traficul de minori, pe care îi trimitea la cerșit în Marea Britanie. Talianu a fost arestat în aprilie 2010, pe numele său autoritățile metropolitane reținînd că negocia prețul persoanelor transportate, dar se ocupa și de transportul în siguranță al acestora (n. red.: în aprilie 2010, Talianu se numea, de fapt, Ilie Voicu. Este posibil ca acesta să-și fi schimbat numele real).

Locul 22 în topul VerticalNews revine binecunoscutului țigan Radu Constantin, zis Titi Aghiotantu. Averea estimată a acestuia se ridică la 2 milioane de euro. Aghiotantul a fost catalogat drept lider al rețelei interlope de trimis copii la cerșit în Marea Britanie. Potrivit procurorilor, Titi Aghiotantu se ocupa de recrutarea, transportul și cazarea minorilor pe teritoriul țărilor de destinație.

Marian Miliardaru, din Țăndărei, pe numele adevărat de Marian Niculae, ocupă prestigiosul loc 26. Cu o avere estimată la 1,9 milioane de euro, Miliardaru are un nume de stradă predestinat. La rîndu-i, țiganul din Țăndărei a obținut bani din rețeaua de cerșit. La perchezițiile din aprilie 2010, în casa lui Marian Niculae au fost găsite o armă de vînătoare cu glonț, una cu alice, o sabie ninja, 5 pumnale și mai multe cartușe. De asemenea, individul avea peste 3 kilograme de bijuterii, nenumărate certificate de naștere, cărți de identitate, certificate de căsătorie, înscrisuri cu sume de bani dați cu camătă, dar și mai multe contracte de vînzare-cumpărare.

Cu o avere de aproximativ 1,7 milioane de euro, Radu Traian zis Traian Țiganu ocupă locul 31. Se pare că agoniseala a fost strînsă prin implicarea individului în afacerea copiilor traficați.

1,2 milioane de euro este averea ce îl plasează pe Ion Varga, un alt țigan din Țăndărei, pe locul 36. Potrivit jurnaliștilor de la «VerticalNews» povestea lui Varga începe în 2003, cînd țiganul a zburat către Franța dar a aterizat la Londra. «Ne-am făcut și noi cîte o posibilitate. Mergeam cu ziarele, mergea cerșitul atunci. Spălam parbrizele la mașini și mai mergea... Acum nu mai merge» citează «VerticalNews» o declarație a acestuia.

Locul 45 în topul celor mai bogați țigani din țara noastră este deținut de Nicolae Ciprian, zis Poligrad. Averea individului a fost estimată la 900 mii de euro și, potrivit procurorilor, acesta era secundul liderului grupării mafiote destructurate în aprilie 2010.

Ultimul, dar nu cel din urmă, loc în top, respectiv locul 50 aparține lui Mircea Niculae zis Bocioc. Averea acestuia a fost estimată la 700 mii de euro, banii provenind de asemenea din traficul de minori. Bocioc se ocupa de negocierea și plata prețului transportului din România în străinătate pentru minori din județele Călărași și Ialomița.

...
O parte a traficanților de minori din Țăndărei a fost pusă în libertate. Decizia a aparținut magistraților Curții de Apel Tîrgu Mureș. 19 dintre arestații în dosarul «Mafia din Țăndărei» au fost puși în libertate, măsura judecătorilor impunînd obligația de a nu părăsi localitatea. Reamintim faptul că, în luna aprilie a anului 2010, la Țăndărei s-a desfășurat cea mai spectaculoasă și de anvergură acțiune polițienească din ultimii ani. Bilanțul oficial al operațiunii de destructurare a grupului infracțional din Țăndărei era stabilit la 34 de percheziții domiciliare, 27 de persoane urmărite penal pentru trafic de minori, 24 de persoane reținute și 168 de victime-copii. Potrivit Rechizitoriului, rromii erau acuzați de activități de crimă organizată pe linia migrației ilegale și a traficului de minori spre țări din Europa Occidentală. Acțiunea din aprilie 2010 a mobilizat, pe lîngă procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, peste 120 de ofițeri de poliție din cadrul IGPR-DCCO, DGIPI și 200 de lucrători din cadrul Jandarmeriei Române. În plus, operațiunea a beneficiat de sprijinul Poliției Metropolitane din Marea Britanie, care au reușit ceea ce poliția ialomițeană nici nu îndrăznea să viseze: destructurarea celui mai mare grup infracțional specializat în trafic de minori și criminalitate organizată!

20 Decembrie 2011, 06:19 (23287 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Agresorii polițiștilor bătuți la Țăndărei sunt greu de identificat
Țăndărei: Agenți de poliție agresați de romi
Dosar penal pentru viol, înregistrat la Poliție

Comentariile cititorilor:


dragos:
(18 Iunie 2014, 11:39)
Articolul este unul exagerat din punct de vedere al sumelor prezentate, sunt nascut si crescut in Tandarei, comunitate controlata clar de rromi, sunt generatia anilor 80 am crescut cu ei, am lucrat pentru ei, sunt oameni ca si noi, cu bune si cu rele,s-au descurcat in strainatate cum multi dintre romani nu o vor face niciodata, unii au riscat,altii mai putin.Sa nu judecam gresit pe unii din ei,binecunoscutii Marian si Bociog sunt chiar doi frati de toata isprava, oameni ce au ajutat si probabil vor mai ajuta comunitatea in sine. Referitor la postarile privindu-l pe Scutaru....mai bine va abtineti si nu faceti greseala sa iesiti din anonimat, omul a plecat de jos, a muncit pentru asta si munceste in continuare si merita respectul oricui.
MAFIA:
(26 Martie 2014, 23:34)
SCUTARU E UN TARAN LA TANDAREI
fara nume:
(9 Iunie 2012, 21:23)
mai scutare ai uitat de unde ai plcat ca la tigani ai crescut 

scutaru:
(25 Aprilie 2012, 13:10)
din partea mea nu am nici o treaba cu tigani din Tandarei  ,eu le_am aratat ca sunt mai greu ca ei si ii astept la cotitura sa maraie vreunu ori la bar ori la spital.
realitate:
(23 Decembrie 2011, 09:06)
veniti la discoteca la saveni sau al tandarei la pasare faceti un control sa vedeti kati din tigani sunt in regula au arme albe la ei tuturor le e frik de ei ,ar trebuii sa luati o masura...
pedro slobozia:
(22 Decembrie 2011, 12:01)
o parte din ei aveau averi si pe timpu comunistilor,dar cat ar avea tiganu tot tigan ramane.
hmmmm...:
(21 Decembrie 2011, 11:09)
pasarica alba-n cioc a adus jale si foc!!!
OBIECTIV:
(20 Decembrie 2011, 20:03)
Sunt multe capete implicate. Pai uitativa putin in ograda unor capi ai judetului- Protectia copilului, politie, etc. Pai astia chiar nu stiau... sigur ca da, dar le mai pica si lor cate ceva.AAA era sa uitam Primaria - care are acolo un "baiat destept". O lume murdara... sau o lume murdarita in primul rand de mmai sus plasatii care sau complacut ca leo placut. Pai NU?
LEX ET HONOR:
(20 Decembrie 2011, 18:39)
Articol foarte slab documentat.Bocioc din 2008 are 5 mil.euro la CEC.Toti tiganii au banii la CEC Tandarei.De ce nu ziceti nimic de Bucuroiu Marian,care si deunazi se plimba in jeep cu tiganii.Si toata ziua sta la mese intinse cu acestia la Restaurantul Unirea.Nici numele tiganilor nu sunt corecte.De Sava Vasile si de notara nu ziceti nimic.Si nici de Nitu,Serban,Manolache,Barsan.De ce??Trebuia sa vina Secret Service GB sa faca ordine la noi???
ion:
(20 Decembrie 2011, 15:34)
Ce fac ANAF-ul si politia?
mircea:
(20 Decembrie 2011, 14:36)
In primul rand,respectivele "palate" sunt cele mai urate cladiri,si,avand in vedere uratenia morala si fizica a proprietarilor este normal sa fie asa,in a doilea rand,faptul ca uratenia tiganeasca in tota splendoarea ei a cuprins orasul Tandarei,este in primul rand din vina autoritatilor locale si centrale,toti ai stiut ce se intampla acolo,dar, toti si-au luat "prima" de la magraoni,asta e...o vorba spune asa,daca te bagi in troaca te mananca porcii...cam asta s-a intamlat cu Tandarei, s-a transfrmat intr-o imensa troaca, plina de oribilitati numite pompos palate si populata de magraoni burtosi si analfabeti...
gion 0243:
(20 Decembrie 2011, 09:37)
MA bucur ca in Romania se mai spune si adevarul dar degeaba nu avem instituti care sa vegheze asupra ordini disciplini si dreptati Hitler dupa cum vad in ziua de azi avea dreptate abia acum imi dau seama cita dreptate avea, Hitler daca mai traia poate ca-i civiliza Si traiam astazi ca frati cu tigani emancipati
SORIN:
(20 Decembrie 2011, 07:24)
Spui că poliția ialomițeană nici nu îndrăznea să viseze. Păi nici nu și-a propus vreodată așa ceva, ba, mai mult, era mână-n mână cu infractorii, fapt dovedit nu de puține ori. Bun, și dacă i-a "destructurat", ce?! Te pomenești că de a doua zi, țiganii-miliardari și-au căutat de muncă pentru a-și putea întreține "căsuțele" și "familiile". Ce nu voi înțelege niciodată, dacă tot s-a făcut dovada infracțiunilor, de ce aceste palate nu sunt confiscate, dânduli-se altă destinație, eventual socială. Chiar s-a ajuns ca oficialităților statale să le fie frică de niște baragladine infractoare?! Nu peste mult timp, țara noastră se va numi RRomânia. Bravo nouă !!!
un top trist:
(20 Decembrie 2011, 06:27)
Felicitari pentru subiectul abordat, atat de rar de altfel, in alte media.Traficul de minori, se intampla in Ialomita, copiii aceia sunt victime sigure si nestiute, de cele mai multe ori, iar pentru ei nu exista nici cadouri, nici poleiala de sarbatori si nici vreun Mos Craciun.Un top trist.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 19 Iul 2019
229 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

DSVSA Ialomița: Controale în piețe la tarabe

În perioada 12-14 iulie a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița și ai Inspectoratului de ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 16:10
(112 vizualizări - 0 comentarii)


Baza 86 Aeriană, la «Royal International Air Tattoo 2019»

În perioada 19-21 iulie 2019, la Baza Aeriană FAIRFORD, GLOUCESTERSHIRE din Marea Britanie, aparținând Forțelor Aeriene Regale, are loc «Royal International Air Tattoo 2019», unul dintre cele mai mari mitinguri ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 11:40
(129 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Arme găsite în casă

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare la Țăndărei. În urma ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:35
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gârbovi

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orelor 12,30, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni și un echipaj SMURD au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:30
(161 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


4

Platonești: Accident rutier soldat cu o victimă

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orei 13,50, un autoturism care se deplasa pe direcția de mers Movila-Platonești a părăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un parapet aflat pe marginea șoselei. ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:25
(160 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 21 de ani, din Făcăieni, în timp ce șofa pe raza localității de domiciliu deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:20
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Iulie 2019, 18:50


IPJ Ialomița: Nereguli constatate la taximetriștii slobozeni

Luni, 15 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:50
(360 vizualizări - 1 comentariu)


8
Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Luni, 15 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe raza localității Cotorca s-a produs o coliziune între 5 autovehicule. Pentru salvarea celor două victime, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 41 de ani, au ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:35
(306 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


9

Gârbovi: Tânăr prins la volan cu un pistol

Sâmbătă, 13 iulie a.c., în jurul orelor 21,00, în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au depistat un tânăr, de 18 ani, care deținea în habitaclul autoturismului ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:30
(339 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi pistol


Ordin de protecție pentru un tată agresor din Cosâmbești

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cosâmbești după ce acesta și-ar fi agresat fiica. În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:25
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:20
(279 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Fără permis de conducere pe drumurile publice

Doi bărbați, de 32 de ani, din Țăndărei, și de 44 de ani, din Căzănești, au fost depistați de polițiștii ialomițeni vineri, 12 iulie a.c., în timp ce șofau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:15
(293 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Bărbat depistat la volanul unui vehicul neînmatriculat

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din Urziceni au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Urziceni, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:10
(286 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Fii inteligent, nu fi violent!»

În perioada 1 iulie-30 septembrie 2019, Poliția Municipiului Slobozia desfășoară campania «Fii inteligent, nu fi violent!». Principalele obiective ale polițiștilor de Ordine Publică sunt reprezentate de ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:05
(291 vizualizări - 0 comentarii)


deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(972 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(686 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(588 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(677 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(671 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(680 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(614 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(760 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(1068 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(1028 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Axintele

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat 6 percheziții pe raza localității Axintele la persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuința unei persoane din localitatea Horia. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:40
(1106 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni premiază spiritul civic

Vineri, 5 iulie a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul IPJ Ialomița au premiat doi ialomițeni pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Astfel, un tânăr de 15 ani, din Slobozia, și o femeie de 26 ani ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:35
(1049 vizualizări - 1 comentariu)


Stejaru: Autoturism răsturnat, patru persoane rănite

Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița au intervenit în cazul unui accident rutier petrecut vineri, 5 iunie 2019, la intrare în localitatea Stejaru. Din primele informații, este vorba despre un automobil ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 15:20
(1089 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stejaru accident


Incendiu la o stână din Făcăeni

Miercuri, 3 iulie a.c., în jurul orelor 18,30, două adăposturi de animale ale unui localnic din Făcăeni au luat foc. Pompierii Stației Fetești s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:30
(1063 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...