Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Asistență socială la standarde europene pentru Fetești

Protopopiatul Fetești vrea să investească 1,5 milioane de euro

Asistență socială la standarde europene pentru Fetești

Orașul Fetești este considerat unul dintre cele mai sărace orașe ale județului. Însă cea mai mare problemă a zonei, apreciază autoritățile locale, o reprezintă lipsa unor servicii sociale adecvate nevoilor populației. Pentru a contrabalansa această carență majoră, Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Fetești propune transformarea fostului sediu al Primăriei Fetești într-un Centru Multifuncțional care să permită asigurarea unor sevicii de asistență socială la standarde europene. Investiția în viitorul Centru se ridică la circa 1,5 milioane de euro și urmează să fie asigurată din fonduri europene.

Sediul vechii Primării, Centru de Asistență Socială
Sediul vechii Primării din Fetești a fost părăsit de către autoritățile locale, aflîndu-se în acest moment în conservare. Protopopiatul Fetești solicită Consiliului Local, printr-o adresă înaintată în luna octombrie 2011, cedarea clădirii cu titlu gratuit, în vederea reabilitării și transformării acesteia într-un centru socio-cultural.
Drumul de la idee la faptă. Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Fetești funcționează din 2004 și a obținut o acreditare legală în 2009. Reprezentantul Biroului, protopopul Marian Pătârlăgeanu, apreciază că ideea asigurării prin intermediul bisericii a unor servicii sociale vine dintr-o necesitate a comunității. «Ne dorim să asigurăm o dezvoltare armonioasă a membrilor comunității prin ajutarea și consolidarea comunității locale. Este un demers necesar și considerăm că biroul nostru de asistență socială a dovedit, prin acțiunile pe care le-a întreprins, că merită sprijinul autorităților locale» a declarat acesta. Potrivit raportului anual depus de către Protopopiatul Fetești, în ultimii doi ani, Biroul de Asistență Socială a desfășurat peste 20 de acțiuni în sprijinul comunității. Printre cele mai reprezentative dintre acesta se numără programul «Hristos a Înviat» care a avut ca scop oferirea de produse alimentare specifice Sărbătorilor Pascale unui număr de 95 de copii, 20 de persoane vîrstnice și 134 de familii din 15 parohii, dar și organizarea la 1 octombrie 2011 a «Zilei Pensionarului», ajunsă la cea de-a treia ediție. Finanțările pentru aceste acțiuni provin din fondurile proprii ale Biroului. Oficialii Biroului apreciază că eforturile de pînă în prezent au fost remarcate la nivelul comunității din Fetești, iar numărul celor care au beneficiat de serviciile sociale oferite se ridică la peste 200 de persoane.
Un sediu pentru servicii sociale. Pentru a susține și extinde serviciile sociale pe care le oferă, Protopopiatul Fetești a solicitat, în luna octombrie a acestui an, autorităților locale «darea cu titlu gratuit» a fostei Primării Fetești, abandonată la acest moment, «în vederea aplicării pe fondurile europene (Axa II și Axa III din Fondul Social European) a unui așezămînt socio-cultural». Potrivit expunerii de motive care însoțește solicitarea, «imobilul este în acest moment nereabilitat și nu există niciun program care să permită includerea lui în circuitul civil». Necesitatea schimbării proprietarului, susține protopopul Marian Pătârlăgeanu, este dictată de condițiile impuse pentru accesarea fondurilor europene necesare reabilitării: «Protopopiatul Fetești nu poate aduce vreo atingere intereselor Consiliului Local al municipiului Fetești întrucît, în aria de atragere de fonduri, administrația publică locală nu are vocație pentru liniile de finanțare pentru care solicitant poate fi doar Biserica. Iar pentru derularea acestei finanțări, finanțatorul nu acceptă reabilitarea și punerea în funcțiune a unui imobil pentru care nu există titlu de proprietate deplin» a declarat preotul Pătârlăgeanu. În cazul în care Consiliul Local Fetești va aproba dreptul de folosință gratuită asupra fostului sediu al Primăriei de către Biroul de Asistență Socială, noul centru socio-cultural se va circumscrie Strategiei de Dezvoltare a municipiului Fetești și va ajuta la realizarea obiectivelor prioritare ale acesteia. Potrivit Strategiei, «în această zonă a orașului este concentrată 65% din populație, a cărei viață socio-culturală este amenințată de scăderea nivelului de trai și insuficiența fondurilor alocate pentru instituțiile culturale și investițiile în acest domeniu». Fondurile care urmează să fie cheltuite pentru reabilitarea și înființarea noului centru socio-cultural urmează să fie accesate prin Măsura 3.1, pentru modernizarea și dezvoltarea serviciilor de educație și cultură, dar și prin Măsura 3.3 pentru creșterea capacității de furnizare a serviciilor sociale și socio-medicale.

1,5 milioane de euro pentru comunitatea feteșteană
Protopopul Marian Pătârlăgeanu susține activitatea Biroului de Asistență Socială a Protopopiatului Fetești de peste doi ani. Din păcate, eforturile sale de pînă acum pentru înființarea unui Centru socio-cultural la Fetești, s-au izbit de lipsa resurselor financiare. Axele de finanțare asigurate de către Uniunea Europeană reprezintă însă o oportunitate pe care părintele Marian Pătârlăgeanu speră să nu o rateze.
-Acreditarea obținută în 2009 și parteneriatele încheiate cu autoritățile locale ne recomandă ca un partener stabil și serios. Ceea ce dorim noi este să construim un ansambul de măsuri, programe și activități destinate copiilor, persoanelor vîrstnice, persoanelor cu handicap și familiilor aflate în dificultate sau cu grad de risc social care nu au posibilitatea de a-și realiza prin mijlocale proprii un mod normal și decent de viață.
-Care sînt facilitățile pe care intenționați să le construiți?
-Sediul fostei Primării Fetești este o clădire suficient de mare pentru a asigura toată gama de servicii socio-culturale pe care dorim să le asigurăm. Vom construi acolo cabinete medicale care vor asigura servicii gratuite către cetățeni, un Centru de asistență socială pentru cei fără adăpost sau cei aflați în dificultate, dar și o sală de spectacole care să permită desfășurarea de activități culturale. La acest moment orașul nu are o sală de spectacole suficient de mare pentru elevi, iar aceștia sînt obligați să-și desfășoare activitățile în spații improprii. Este doar un exemplu, mai sînt și alte necesități pe care le putem acoperi.
-Ce șanse aveți să accesați fondurile europene despre care vorbim?
-Nu vorbim de șanse, ci de certitudini. Avem convingerea că, de la momentul aprobării proiectului, în mai puțin de 6 luni vom avea acces la aceste fonduri. Evident, acest deziderat nu este posibil fără sprijinul Consiliului Local Fetești, fără acordul consilierilor și al comunității. Tocmai de aceea facem acest lobby permanent, pe care îl considerăm necesar pentru înțelegerea exactă a mizei. Cerințele finanțării impun această variantă legală de transfer. Altfel, investiția nu este posibilă!
-Garantați apariția noului Centru socio-cultural?
-El există deja, într-o fomă incipientă. Toate proiectele și acțiunile noastre din ultimii ani reprezintă, fiecare în parte, garanția a ceea ce se va întîmpla în viitor. Un sediu și facilitățile pe care le putem asigura prin intermediul lui vor permite extinderea și consolidarea acestor servicii. În zona Fetești sînt cel puțin zece mii de persoane care au nevoie de asistență socială, într-un fel sau altul. Și noi, și celelalte asociații de profil care activează în zonă avem nevoie de un start instituțional. Acest sediu reprezintă doar începutul...
(articol apărut în Independent nr. 574/07.12.2011)

30 Decembrie 2011, 08:21 (14598 vizualizări - 4 comentarii)

Citiți și:
Protopopiatul Fetești: «Împreună pentru semeni»

Comentariile cititorilor:


Gigi:
(16 Ianuarie 2012, 09:38)
Mă minunez cum toată lumea atacă fără să se informeze înainte. Poate fondurile sunt alocate pentru renovare și nu pot fi "redirecționate" către altceva! Când faci ceva bine e de rău, când faci ceva rău e tot de rău, toată lumea este suspicioasă la absolut orice și nimeni nu mai apreciază nici un efort.
Amir:
(2 Ianuarie 2012, 17:22)
No drumul spre iad e pavat de bune intentii, pai cum zicea cineva mai inainte, de 1,5 milioane euro se construiau 10 spatii cu aceasta destinatie, da popa minte si cine-i fraier il crede.Daca tot sunt ei oamenii biserici, interesati de bunul mers al lucrurilor prin comunitate, de ce nu ajuta spitalele deja existente, scolile si institutiile de cultura, da lor li-i gandul la pomeni, chestii cu titlu gratuit, pentru ei si sefii lor.
Cunoscator:
(30 Decembrie 2011, 19:37)
Nu s-a găsit un popa mai cinstit decât cel din Țăndărei sa ceară înființarea unui asemenea centru în Fetești????? După părerea mea cu 1,5 milioane de euro se poate crea un centru mult mai performant de la pământ, decât să se reabiliteze vechiul sediu al primăriei. Oare nu sunt alte locuri în Fetești unde s-ar putea construi așa ceva????Aici s-ar putea să fie alte interese mult mai mari decât renovarea localului.....prin târg a umblat vorba ca vechea primărie este deja a unuia care tot construiește pe unde vrea. Oare această cerință a „Sfântului” popă de la Țăndărei nu este doar un braț al episcopului Vicențiu, care spun „sutanele preoțești” l-ar fi întrecut pe Teodosie „Șpagoveanu”...poate sunt doar vorbe. Acum către redacția ziarului, parcă în aceste pagini am citit de „harul și sfințenia” popi din Țăndărei care vrea să parvină cu orice preț....sau erau doar comentarii de la atei:)))
asd:
(30 Decembrie 2011, 12:04)
Din doua una: ori popa este inconstient si risca viata altora intr-un sediu care sta sa cada, ori primarul minte si sediul este ok pentru a fi folosit de oameni.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 29 Sep 2020
372 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Alegeri Locale 2020: Incidente electorale sesizate autorităților la Făcăeni și Țăndărei

Scandal cu urna mobilă la Făcăeni. Biroul Electoral Județean a aprobat solicitarea venită din partea unui candidat pentru funcția de primar în care acesta a reclamat faptul că procedura pe care președinții ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 17:15
(861 vizualizări - 0 comentarii)


Alegeri Locale 2020: 11 sesizări privind incidente electorale în Ialomița

De la începerea procesului de votare, duminică 27 septembrie 2020, au fost înregistrate 11 sesizări privind incidente electorale:
-influențare alegători în localitatea Traian (neconfirmată) ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 13:50
(561 vizualizări - 0 comentarii)


Alegeri Locale 2020: Reclamații privind transportul alegătorilor la Slobozia, Rădulești și Scânteia

Alte 3 incidente electorale au fost sesizate Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița. Potrivit polițiștilor, reclamațiile respective fac referire la transportul alegătorilor către Secțiile de ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 13:20
(344 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1225 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 27 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1225, cu 12 cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 13:05
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Alegeri Locale 2020: La Amara se transportă persoane spre secțiile de votare

Ziua Alegerilor Locale nu este lipsită de incidente electorale în localitatea vecină Sloboziei. Astfel, duminică, 27 septembrie 2020, la Amara, au existat numeroase sesizări privind transportul persoanelor ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 11:20
(551 vizualizări - 0 comentarii)


Alegeri Locale 2020: Incidente electorale în Ialomița

Conform Biroului Electoral Județean, instituția a fost sesizată cu privire la faptul că într-una dintre secțiile de votare din județ membrii Secției nu poartă măștile de protecție și nu folosesc dezinfectanți ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2020, 10:20
(338 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1213 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 26 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1213, cu 8 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2020, 13:05
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Șase persoane, rănite într-un accident rutier

Movilița: Șase persoane, rănite într-un accident rutier

Pompierii militari din cadrul ISU Ialomița au intervenit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 25/26 septembrie a.c., în jurul orelor 23,00, la un accident rutier produs pe DN2, în localitatea Movilița ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2020, 08:15
(220 vizualizări - 1 comentariu)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

25 Septembrie 2020, 19:10


Beat la volan pe străzile Sloboziei

Un bărbat, de 53 de ani, din Slobozia, a fost oprit în seara zilei de joi, 24 septembrie a.c., pe un drum public din oraș de către un echipaj de Poliție. Oamenii legii au observat că mergea cu mașina pe ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2020, 16:15
(236 vizualizări - 0 comentarii)


10

Fetești: Arestat pentru «furt calificat»

Joi, 24 septembrie a.c., polițiștii din Stelnica au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2020, 16:10
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1205 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 25 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1205, cu 14 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2020, 13:05
(132 vizualizări - 0 comentarii)


12

AJFP Ialomița: 30 septembrie 2020, termen limită pentru depunerea notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare

Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește că termenul limită de depunere a notificării prin care se manifestă intenția de a beneficia de măsura de restructurare a obligațiilor bugetare restante ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2020, 10:35
(137 vizualizări - 0 comentarii)


Primăria Slobozia: Termen scadent pentru plata impozitelor

Serviciul Taxe și Impozite al Primăriei Slobozia aduce la cunoștință contribuabililor care au ales să-și plătească taxele locale în două rate faptul că termenul scadent pentru plata celei de-a doua rate ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2020, 17:10
(194 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Cu sturionii în mașină

Făcăeni: Cu sturionii în mașină

Un bărbat, de 44 de ani, din Fetești, s-a ales cu un dosar penal după ce asupra sa au fost descoperite 10 exemplare de cegă, pentru care nu avea documente legale cu privire la proveniență. Bărbatul a fost ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2020, 17:00
(276 vizualizări - 1 comentariu)


Făcăeni: Alcoolul l-a lăsat fără permis

În urma unei acțiuni preventive desfășurată miercuri, 23 septembrie a.c., pe zona de Est a județului Ialomița, polițiștii au oprit în trafic un șofer care, înainte de a se urca la volan, consumase băuturi ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2020, 16:55
(170 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1191 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 24 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1191, cu 8 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2020, 13:10
(148 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la firmele care folosesc zilieri

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2020, în perioada 14-19.09.2020 s-a desfășurarat ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2020, 12:15
(143 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Campanie europeană de conștientizare a lucrătorilor și angajatorilor cu privire la beneficiile muncii declarate

În cadrul campaniei lansate de European Commission și de European Labour  Authority, începând cu data de 21.09.2020 și până vineri 25.09.2020 vor avea loc evenimente și activități pentru promovarea ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 15:50
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1183 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 23 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1183, cu 1 caz mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 13:10
(141 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programarea on-line, un nou serviciu electronic la dispoziția contribuabililor

Ministerul Finanțelor Publice, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, și ANAF au colaborat la dezvoltarea și implementarea unui nou serviciu electronic, Programarea on-line, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 12:55
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Probleme tehnice la APM Ialomița

Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița informează publicul interesat asupra faptului că, în urma unor defecțiuni tehnice la nivel național, nu sunt funcționale atât pagina web a instituției și e-mailul ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2020, 15:50
(119 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1182 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 22 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1182, cu 13 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2020, 13:05
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1169 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Luni, 21 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1169, cu 8 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 13:05
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii intenționate pe miriști de porumb la Armășești și Balaciu

În cursul zilei de duminică, 20 septembrie a.c, în jurul orelor 20,30, pompierii ialomițeni au fost solicitați, printr-un apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu de miriște de porumb care ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 11:20
(259 vizualizări - 0 comentarii)


11,13 tone de tutun, confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă

De la începutul lunii septembrie a.c., inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au confiscat 11138 kg de tutun brut, provenit din Bulgaria ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 09:10
(231 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1161 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Duminică, 20 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1161, cu 20 cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2020, 13:05
(185 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1141 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Sâmbătă, 19 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1141, cu 12 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2020, 13:05
(284 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1129 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Vineri, 18 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1129, cu 19 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2020, 13:10
(328 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1110 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 17 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1110, cu 21 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2020, 13:05
(364 vizualizări - 1 comentariu)


Ultimele comentarii
T,B, în Liberalul Dragoș Soare, NOUL PRIMAR al Sloboziei Unul în Liberalul Dragoș Soare, NOUL PRIMAR al Sloboziei Viorel în «Mulțumesc Echipei PSD pentru implicarea de care a dat dovadă!» Mary în «Mulțumesc Echipei PSD pentru implicarea de care a dat dovadă!» Vali în «Mulțumesc Echipei PSD pentru implicarea de care a dat dovadă!» Succesuri în 38 primari-PSD, 17 primari-PNL, 2 primari-ALDE, 3 primari-PRO România, 2 primari-Partidul Ialomițenilor, 2 primari-USR PLUS, 1 primar-AUR, 1 primar-independent Gina în «Mulțumesc Echipei PSD pentru implicarea de care a dat dovadă!» Octavia în Ialomițeanul care a ajuns în Antarctica Analist în Liberalul Dragoș Soare, NOUL PRIMAR al Sloboziei ANALIST în «Mulțumesc Echipei PSD pentru implicarea de care a dat dovadă!» libertini în Dan Anton a falimentat SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA (II) munteanul în Liberalul Dragoș Soare, NOUL PRIMAR al Sloboziei un functionar scarbit în «Mulțumesc Echipei PSD pentru implicarea de care a dat dovadă!» gigi în Liberalul Dragoș Soare, NOUL PRIMAR al Sloboziei Cetățean în «Mulțumesc Echipei PSD pentru implicarea de care a dat dovadă!» Cetatean în Liberalul Dragoș Soare, NOUL PRIMAR al Sloboziei Cetatean în «Mulțumesc Echipei PSD pentru implicarea de care a dat dovadă!» Radu în Liberalul Dragoș Soare, NOUL PRIMAR al Sloboziei mitu în Liberalul Dragoș Soare, NOUL PRIMAR al Sloboziei Cetățean în Liberalul Dragoș Soare, NOUL PRIMAR al Sloboziei
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...