Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Alegerile pentru Primăria Slobozia, piatra de moară a politicii locale

Scenarii politice sub zăpadă

Alegerile pentru Primăria Slobozia, piatra de moară a politicii locale

Băsescu a fost salvat de ger. Comasarea se amînă pentru alegerile viitoare. Pentru anticipate nu mai e timp. În Ialomița însă, avem timp berechet pentru scenarii. Iar la -20 grade ele ar putea fi chiar interesante. Așa că reluăm la acest început de an una dintre temele favorite ale publicației noastre, alegerile pentru Slobozia.

Considerațiuni pe o temă dată
În lung de linie, pe parcursul anului 2011, v-am oferit o lungă serie de variante de lucru pentru alegerile locale din 2012, comasate sau nu. Din «best off»-ul publicației reamintim varianta în care Gabi Ionașcu renunța benevol la încă un mandat (am greșit, recunoaștem, dar greșeala recunoscută e pe jumătate iertată!) sau pe aceea, la fel de improbabilă, ca Victor Moraru, primarul orașului Amara, să renunțe la vrabia din biroul primăriei sale proaspăt renovate, pentru cioara de pe gardul și el proaspăt renovat al primarului Gabi Ionașcu. Dar toate acestea sînt acum în urmă, iar alegerile locale la patru luni distanță. Și chiar dacă nu va fi așa, într-o bună zi, anul acesta, vor fi alegeri locale, iar rezultatele deja se cunosc, pentru că sondajele de opinie ne manipulează subtil și ireversibil. Dacă săptămîna viitoare ar avea loc alegeri, USL ar cîștiga în Ialomița cam 60 la sută din voturi, iar noua stea pe firmamentul politicii naționale se anunță a fi Partidul Poporului, a cărui titulatură suferă încă de durerile facerii. În aceste condiții, întrebarea cetățeanului turmentat (că tot am serbat zilele acestea 160 de ani de la nașterea lui!) poate fi parafrazată cum nu se poate mai actual. Încercăm, prin urmare, să vă oferim cîteva răspunsuri pertinente la întrebarea firească «Eu cu cine votez la Slobozia?». Întrebările, ca de obicei, vă lăsam să le formulați singuri.

Lista scurtă a PD-L
Deși Parlamentul e semiparalizat de decizia USL de a intra în șomaj tehnic, Slobozia e departe de «lumea dezlănțuită», iar liderii locali ai PD-L mai defazați decît oricînd. Așa că, în loc să organizeze un contramiting pentru a demonstra populației că este solidar la problemele comunității locale, PD-L comandă sondaje de opinie. Informația a fost făcută publică de către președintele PD-L Ialomița, Cazacu Marinică și, dacă ne întrebați pe noi, sună a banc prost. «Vom organiza un sondaj de opinie profesionist. Iar cel mai bine plasat în acest sondaj va deveni candidatul nostru pentru alegerile locale din acest an. Nu, nu vă putem divulga numele candidaților. Dar vă pot spune că există patru propuneri... chiar cinci, dacă mă gîndesc bine!» a declarat acesta exclusiv pentru cititorii Independent. Sau, cel puțin, așa sperăm! Pentru că nu ne-am putut mulțumi cu un răspuns așa de evaziv, am tras cu coada ochiului la lista scurtă de propuneri care se clocește în sondajele PD-L și am reținut trei nume. E drept, unele dintre ele sînt prăfuite, altele sînt inutile. Dar, în definitiv, ăsta e materialul clientului, cu ăsta defilăm. Primul pe lista PD-L rămîne Radu Paros Mihăiță. Intrat independent în Consiliul Local Slobozia din 2008, autoexilat la PNL și revenit pe ușa din spate în PD-L, Radu Paros are steaua lui în politica locală. Dar, așa cum am mai spus-o, de-abia în 2020, cînd Gabi Ionașcu va fi împrumutat și celelalte 50 de milioane necesare refacerii rețelei de apă a orașului. Al doilea pe lista PD-L rămîne incoruptibilul prefect Mădălin Teculescu. În ciuda gafelor sale administrative răsunătoare, Mandarinul (aceasta este cea mai nouă titulatură a sa) își croiește cu pași de melc un nume în piața electorală locală. Dacă ne întrebați pe noi, el nu are șanse nici măcar în 2020. Dar ar putea pierde politicos, scutindu-ne de bîlciul politic specific unui tîrg de provincie. Ultimul pe lista scurtă a sodajului de opinie este primarul comunei Ciulnița, Gheorghe Stelică. Un primar prea mare pentru o comunitate așa de modestă, Gheorghe Stelică și vrea, și știe, și poate, șamd. Dar, vorba ardeleanului: «De ce atîta grabă?».

Lista de așteptare a PSD
Marea surpriză a viitoarelor alegeri rămîne însă lista de așteptare a PSD Ialomița. Veți spune, și nu vă condamnăm, că delirăm și că la umbra stejarului moldovenesc nu poate crește nimic. Ei bine, greșiți fundamental. E drept, posibilul candidat al PNL pentru Slobozia, Ioan Martin, s-a ofilit și nu mai reprezintă o variantă electorală nici pentru preșcolarii grădiniței Junior, care neînchipuim că sînt mai creduli. Dar el s-a ofilit la umbra USL, alegînd să ne sacrifice speranțele de dragul fotosintezei politice din mediul rural. La umbra stejarului Ionașcu și în culisele PSD Ialomița se naște încet, dar sigur, o opoziție solidă, cu lideri determinați și dispuși la orice vitejie politică pentru a pune capăt unei dictaturi locale care a spart multe bătături. Oficial, reprezentanții filialei sînt muți ca peștii (din cauza apei, ne dăm noi cu părerea...) și nu pot confirma intențiile filialei de a juca fără asul de pică Ionașcu, pardon de expresie. Neoficial însă, surse din cadrul Partidului ne-au confirmat că la ultimele întîlniri de alcov, pe lista de așteptare a organizației figurează un full de popi cu 5 mii de susținători în coadă. Primul dintre aceștia este viceprimarul Alexandru Stoica, cel care se jură cui stă să-l asculte că nu-i mai trebuie Primărie cîtă viață de apevist o mai avea, dar care nu mai prididește să deseneze la parcări, doar-doar și-o aminti electoratul, la caz de nevoie, că lui i se datorează. Al doilea, și cu cele mai mari șanse de a face schimbul de gardă, e actualul deputat Marian Neacșu. Deși administrația locală îi pare o preocupațiune plebee după ce a sorbit din aerul tare al Parlamentului, acesta are și carisma de a seduce electoratul local de stînga, dar și tăria de caracter necesară pentru a călca pe cadavrul politic al lui Ionașcu pentru gloria partidului și siguranța unui viitor politic personal. Iar cel de-al treilea înscris pe lista de «potențiali înlocuitori ai primarului Ionașcu în caz de nevoie» este, cu voia dumneavoastră, Cornel Vasile. Da, da, ați citit corect și ați înțeles bine. Cîndva cel mai tînăr primar din România, astăzi un om de afaceri local, consilierul PSD Cornel Vasile visează în secret la revenirea în viața politică și a promis în biserica partidului că, dacă va fi ales, nu va dezamăgi. Dacă ne întrebați pe noi.... Dar mai bine nu ne întrebați! Cum am așteptat 4 ani, n-om muri dacă mai așteptăm 4 luni...

17 Februarie 2012, 09:21 (18450 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Cazacu, reales cu 488 de voturi...
Marinică forever!

Comentariile cititorilor:


SORIN:
(22 Februarie 2012, 12:16)
Vreți să vă dau eu un sfat? Nu știu dacă este membru vreunui partid, știu că este finul familiei Pinter, mai știu că este un om extrem de serios, ale cărui afaceri n-au stârnit nu știu ce controverse, n-a apărut prea des în mass media. Propunerea mea pentru atragerea sa ca viitor potențial candidat la funcția de primar al Sloboziei este domnul Dumitru Pop, patronul firmei Orion. Mai gândiți-vă!
WWW:
(20 Februarie 2012, 11:04)
cred ca moraru ar fi cel mai potrivit primar pentru slobozia;a demonstrat cu brio la amara cum se face administratie si cum sa dezvolti comunitatea care te-a ales.dar parca vad ca-l alege lumea iar pe ionascu.doamne fereste!
saturatus stresatus:
(19 Februarie 2012, 16:04)
e posibil sa mai fie cineva nitel integru si competent in oras sau inprejurimi(moraru poate?), dar am niste indoieli. pana la urma poate ii facem o invitatie lui dragu de la calarasi sau lui costica de la ciulnita. orice ar fi cei din spatele lor din ultimele banci trag cam toate sforile, asa ca nu va iesi nici cu astia ceva extraordinar. sa vina armata! ps glumeam.
pedro slobozia:
(19 Februarie 2012, 11:31)
oare slobozenii sa nu mai gaseasca un primar din urbea natala?il aducem pe mircea dinescu cu toate ca-si renega bastina.
doru:
(18 Februarie 2012, 11:16)
Pentru cine nu stie: e mare lucru sa fii mandarin, nu oricine-i in stare, uitati-va la sms-ul lui ciuperca trimis aiurea, la gardul propietatii lu' ionascu-bidon, la cartea de munca a fiicei lui neacsu, parlamentaru' psd ce incaseaza bani neminciti, ca si madam pocora...ma opresc(u, cetateni (ne)turmentati.
unul care cara apa:
(18 Februarie 2012, 11:00)
daca iar votam orice altceva suntem pierduti definitiv! nu pledez pt ionascu ,dar orice numai el nu va rezolva problemele orasului. asa ca trebuie sa ne gandim serios pt ca am simtit pe pielea noastra ce a insemnat votarea lui basescu ,nu pt ca a fost cel mai bun ci pt ca trebuia oricine altcineva!?
mircea:
(17 Februarie 2012, 16:04)
orice numai ionascu-bidon nu...pe bune

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 15 Aug 2020
453 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 15 august a.c., între localitățile Movila și Fetești. Cinci persoane au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Printre ...[citește_toată_știrea]

15 August 2020, 11:00
(393 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor

Joi, 13 august a.c., polițiștii din Slobozia au organizat o razie de amploare cu scopul de a preveni și combate faptele antisociale pe raza orașului. Astfel, au fost controlate 333 de autovehicule și legitimate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:30
(164 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Urziceni: «Alături de oameni... pentru oameni»

Protopopiatul Urziceni continuă și în acest an programul social, lansat în urmă cu 11 ani, «Alături de oameni... pentru oameni». Astfel, joi, 13 august a.c., preoții din zona Urziceniului au donat bunuri ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:25
(73 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Transporta ilegal peste 2 tone de roșii

Un bărbat s-a ales cu un dosar penal după ce a fost depistat în trafic transportând peste 2 tone de roșii, fără a avea documente de proveniență a mărfii. În valoare de peste 2300 de lei, întreaga cantitate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:20
(135 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie în zona Cartierului Buliga din Fetești

Ca urmare a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Călarași din orașul Fetești, RAJA Constanța a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:15
(112 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2020, 17:10


Slobozia: Minor surprins la volan

Polițiștii din Slobozia au identificat miercuri, 12 august a.c., pe raza orașului, un minor de 17 ani care se afla la volanul unei mașini. Acesta s-a deplasat de la Amara către Slobozia, chiar dacă era ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:50
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Lazăr: Cinci persoane, rănite într-un accident rutier

Cinci persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Accidentul rutier s-a petrecut miercuri, 12 august a.c., în localitatea Gheorghe Lazăr. Victimele au primit ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:45
(237 vizualizări - 0 comentarii)


8

Țăndărei: Autocamion cuprins de flăcări

Un autocamion care transporta sticlă a luat foc în ziua de joi, 13 august 2020. Autotrenul se afla parcat pe marginea dreaptă a drumului, cel care a observat flăcările fiind șoferul. Acesta a sunat la ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:40
(158 vizualizări - 0 comentarii)


9

Slobozia: În trafic, băut și fără permis

Polițiștii ialomițeni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat, de 56 de ani, din localitatea Albești. Acesta a fost identificat în trafic miercuri, 12 august a.c., la volanul unui autovehicul, ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:35
(124 vizualizări - 0 comentarii)


10

Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști

Polițiștii ialomițeni au organizat miercuri, 12 august a.c., o acțiune preventivă pe raza municipiului Urziceni. Scopul său a fost acela de a asigura un climat de ordine și siguranță publică. Astfel, au ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:30
(138 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 856 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 13 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 856, cu 18 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 13:10
(162 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 838 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 12 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 838, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 13:05
(204 vizualizări - 2 comentarii)


13

Fetești: Șoferi beți la volan, prinși de aceeași patrulă de polițiști

Polițiștii ialomițeni au întocmit noaptea trecută două dosare penale pentru refuz de recoltare a probelor biologice de sânge, pe numele a doi bărbați din Fetești, depistați în trafic în stare vădită de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 11:20
(190 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «TEZAUR» continuă în perioada 10-31 august 2020

Românii pot subscrie, începând de luni, 10 august 2020 pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 09:35
(213 vizualizări - 0 comentarii)


APIA Ialomița: Interdicția arderii miriștilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:20
(190 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Trei bărbați, reținuți pentru «lovire sau alte violențe» și «violare de domiciliu»

Polițiștii ialomițeni au identificat și reținut pentru 24 de ore trei persoane, bănuite că ar fi intrat în curtea unui bărbat din localitatea Miloșești, pe care l-ar fi lovit. Astfel, polițiștii Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:10
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căutat de autoritățile germane, identificat de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza orașului Țăndărei, un tânăr de 17 ani, din comuna Săveni, pe numele căruia autoritățile judiciare din  Germania au emis un mandat european de arestare ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:20
(159 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajatori amendați pentru «muncă la negru»

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna iulie 2020, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:10
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Brăilean prins șofând beat, fără permis și la volanul unei mașini furate

Un tânăr de 21 de ani din județul Brăila este cercetat penal de polițiști pentru furtul unui autoturism, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. La data de 9 august a.c., polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:05
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 829 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 11 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 829, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 13:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 824 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 10 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 824, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

10 August 2020, 13:10
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: A murit încercâd să-și salveze soția de la înec

Tragedie în localitatea Vlădeni, în după-amiaza zilei de Duminică, 9 august 2020. Pompierii ialomițeni au intervenit pentru a salva din apele brațului Borcea un bărbat care a intrat în apă pentru a-și salva ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 17:30
(545 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 822 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 822, cu 35 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 13:05
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Pompierii din Ialomița și Călărași acționează de mai bine de 48 de ore pentru stingerea unui incendiu, produs în satul Horia, comuna Axintele. Focul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7/8 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 12:00
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(636 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(245 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(491 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Mecanic în Alexandru Potor, primul care a depus dosarul de candidat Cetatean sincer în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia Gica în Partidele ialomițene și-au stabilit candidații pentru Consiliul Județean Relu în Spitalul Județean de Urgență Slobozia are nevoie de teste pentru depistarea COVID-19 cetatean în Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști cetatean în Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor Cunostinta în Fotografii care NU au făcut istorie Potorist în Alexandru Potor, primul care a depus dosarul de candidat Io în Fotografii care NU au făcut istorie vasile în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia Viitor ancorat in Trecut în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro M&M's în Fotografii care NU au făcut istorie garsonieră de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 august 2020 Benoit în Unirea Slobozia a promovat în «B» Gigel în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia lovrin în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tratat cu tratament în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tandarean în «Împreună pentru Țăndărei!»: PSD l-a lansat în cursa electorală pe Cristian Roman Mitu în Fotografii care NU au făcut istorie Ialomitean în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...