Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Stoica-Martin, primarii Sloboziei

Stoica-Martin, primarii Sloboziei

Tocmai cînd spuneam că nimic nu ne mai poate suprinde în politica locală, s-a întîmplat minunea. Ea a avut loc într-o marți (trei ceasuri rele, domnu’ Ionașcu...) la o ședință de Comitet Executiv Municipal al PSD pe care toată suflarea pesedistă slobozeană o aștepta ca pe Sfintele Moaște. E drept, că semne ale trădării primise sărmanul edil de Slobozia încă de la ședința de Consiliu Local de luni, 13 februarie 2012 (ghinion după ghinion, nea Gabi) cînd consilierii locali au tăiat scurt finanțarea pentru cele 5 puțuri de apă restante... Dar de aici și pînă la a-l scoate pe Gabi Întîiul, întemeietorul de apă menajeră, în decorul politicii locale pentru a-l înlocui cu Stoica, ctitorul de parcări, calea era lungă, iar primarul nu-și poate crede ochilor nici acum că i s-a întîmplat o așa rușine. Dar să stăm strîmb și să judecăm drept.

Oficial, aflăm pe 15 martie
Deși, oficial, poporul va afla pe 15 martie lista completă a candidaților PSD din Ialomița, inițiații vorbesc deja despre minunea petrecută săptămîna trecută, într-o zi de marți. Potrivit martorilor oculari, în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv al PSD Slobozia, Gabi Ionașcu a fost anunțat oficial că nu va mai juca sub culorile partidului, din cauze lesne de înțeles. În locul acestuia, previzibil, se încălzește în buiestru un armăsar bătrîn, dar cu potențial, tocmai pentru că nu-i mai stă gîndul la iepele financiare ale Primăriei. Alexandru Stoica, fiindcă despre el vorbim, fost primar pe vremea cînd Slobozia învăța buchea democrației de Bărăgan și actual viceprimar al administrației Ionașcu, este în acest moment omul potrivit la locul potrivit. Adică cel care, spre deosebire de Ionașcu, declară indiferent de problemă: «Ce spune partidul, aia facem!». Iar dacă la acest merit indubitabil adăugăm și cele 5000 de voturi pe care președintele PSD Slobozia, Alexandru Stoica, le poate mobiliza fie vară fie iarnă, avem un posibil scenariu al viitoarelor alegeri. Pînă atunci însă, susțin surse autorizate din Primăria Slobozia, Gabi Ionașcu a instaurat jihadul administrativ în ograda pe care încă o mai cocoșește. Atins de o formă rară de paranoia edilitară și fidel principiului «cine nu e cu mine, e împotriva mea!», el le-a ridicat celor doi viceprimari ai săi dreptul de semnătură într-o încercare disperată de a se proteja.

Martin, primar începînd de marți, 21 februarie
Știm că, milostivi din fire, vă faceți griji pentru bietul primar Gabi Ionașcu. Unde se va duce el și cine îl mai apără pe el de DNA, fără garanția următorilor 4 ani de mandat? Ei bine, nu vă faceți griji. Există soluții pentru orice, iar famenii care își închipuie că Ionașcu se va lăsa spînzurat de grinda partidului fără luptă se bucură prea devreme. Primul dintre scenarii, improbabil, dar demn de amintit, este trecerea lui la PD-L. Astfel, dosarul de la DNA ar rămîne în sertar pînă la noi ordine, iar PD-L ar avea o șansă să intre în viitorul consiliu local cu 2 consilieri în plus pe mîna primarului Ionașcu, că doar acesta n-a făcut umbră orașului degeaba și o avea și el niște clienți politici care să-i cumpere două mii de voturi.
Al doilea scenariu, cel mai drag nouă, este facilitat de o nouă ședință a Comitetului Executiv a PSD Slobozia desfășurată marți, 21 februarie. În cadrul acesteia, Ionașcu a fost anunțat oficial și definitiv că nu mai este candidatul PSD pentru Slobozia. Această decizie, curajoasă apreciem noi, a PSD îl reintroduce în cărți pe Ioan Martin și astfel, acesta devine candidat cu șanse la fotoliul de primar al municipiului, iar Gabi Ionașcu, după alegeri, viceprimar. Suplimentar vă informăm că decizii similare au fost luate și în cazul orașelor Țăndărei și Urziceni unde USL aruncă în competiție două rînduri de candidați.
Un al treilea scenariu, cu șanse bune, presupune ca PSD să semneze cu PD-L un pact de neagresiune penală în privința primarului Gabi Ionașcu, lăsîndu-i pe Stoica, Paros și Martin să se bălăcărească voinicește pentru Primăria Slobozia. În acest caz, indiferent cine cîștigă, USL își va asigura un pachet de consilieri care să-i permită controlarea deciziilor importante în cadrul Consiliului Local Slobozia. În toate cele trei cazuri, primarul Gabi Ionașcu supraviețuiește, iar apa rămîne cum vă curge acum la robinete pînă în 2014 și mai departe.

29 Februarie 2012, 09:49 (29072 vizualizări - 18 comentarii)

Citiți și:
Gabi Ionașcu dixit: «Radu Paros este solidar cu mine!»
Primarul a murit, trăiască primarul!
Paros, ce bine ți-ar sta la UNPR!
Slobozia politică vrea primar nou pentru alegerile din 2016

Comentariile cititorilor:


SORIN:
(5 Martie 2012, 07:46)
Sandu Stoica nu numai că nu este analfabet, dar știe destulă carte, cât o mie d'alde viv la un loc. Măi dragă viv, dacă ești prieten cu cineva, cum poți să-l ataci atât de josnic?! Eu nu pot spune că suntem prieteni, deși ne cunoaștem de patruzeci de ani, încă din liceu, și-ți spun eu: Sandu știe multă carte, chiar din domenii diferite. Așa că mai terminați cu "prieteniile", tâmpiților!!!
dascal:
(4 Martie 2012, 18:54)
pentu viv nu cred ca armata romana pina in 1990 avea ofiteri analfabeti nu ii esti prieten cum pretinzi ca daca ii esti inseamna ca ai stat de vorba cu el dar cred ca nu stii ce inseamna analfabet concluzia CINE ESTE ANALFABET IN ACEST CAZ
Alegator:
(4 Martie 2012, 11:01)
Nici Stoica, nici Martin! Altul...mai cautati,ca poate este pe undeva, altul, gospodar si hot atat cat sa nu sara-n ochi...
alba ca zapada:
(4 Martie 2012, 06:33)
Io il votez pe ala care zice ca va reda slobozenilor apa potabila . Daca doar va zice si nu va face, Dumnezeu e sus!
viv:
(4 Martie 2012, 01:00)
Hai ca suntem culmea! Ne meritam soarta,daca gandim ca un taran incult din Marculesti,cu doua clase si agramat ne-ar putea conduce. Suntem prieteni buni si l-ar durea daca ar sti cine sunt,dar sincer ,ca si prieten,e analfabet Stoica asta.
felix:
(3 Martie 2012, 12:20)
el este singurul care a aratat ce a facut primarul cu puturile lui si in ce stare au ajuns tevile... fantanile trebuiau sa fie forate in alta parte nu langa combinat
SORIN:
(2 Martie 2012, 13:18)
Sunt unii care tot o dau cu "independenții". Să fie foarte clar: nimeni nu e independent total. Dacă ar candida o persoană așa-zis bun gospodar, fără notorietate, mă întreb cine ar vota-o?! Ce mare gospodar a fost șoldoveanu' mustăcios, sau mai bine-zis, cine n-ar fi gospodar cu o grămadă de bani la dispoziție?! Cu niște condiții esențiale: să nu bage vastul prea adânc, să nu-și facă nu știu ce căsoaie,în cel mai scurt timp, să n-aibă terenuri, decât moștenite de la ta'su sau cumpărate la vedere, să nu-și "împroprietărească" odraslele cu nu știu ce spații fără licitație, vezi Doamne, pentru rezolvarea cariilor dentare concitadinilor, și nu în ultimul rând, SĂ NU ATENTEZE LA SĂNĂTATEA POPULAȚIEI!!! Nu vreau să dau nume dar, Slobozia are o serie de personalități care orcând ar face față la Primărie, numai să iasă la luptă fățișă cu otrepele de joasă speță (sic!) care se dau mari politicieni, dar care, până în prezent, n-au demonstrat altceva decât "expertiza" lor în a fura tot ce se poate, în folos propriu, sau de partid.
ion:
(2 Martie 2012, 09:40)
Din atiti moldoveni destepti noi l-am ales pe cel mai prost Gurile rele spun ca chiar si acesta tot e cel mai bun din judet DOVADA E ca nu am gasit altu mai bun dintre noi ialomiteni
Kevin:
(2 Martie 2012, 07:17)
Alti oameni,aceeasi problema,tot la tras pe lume le sta gandul.
UMILITUL,:
(1 Martie 2012, 18:16)
Cel mai bun ar fi un primar independent dar , cu calitati de bun gospodar, ca pana la urma, de asa ceva avem nevoie. Un primar ne indoctrinat politc s-ar potrivi cel mai bine acestui oras, care a batut pasul pe loc doua zeci si doi de ani.Daca nu se intampla acest lucru ,SLOBOZIA se va zbate in aceiasi mocirla.Rog oamenii ce cunosc bine edili orasului sa propuna . Pana la alegeri este timp .
domn detectiv:
(1 Martie 2012, 11:23)
Alta zdreanta.
Vrem Primar adevarat:
(1 Martie 2012, 07:39)
Daca Ionascu trece la pdl agatandu-se cu mainile alea manjite de rugina de putere, slobozenii vor detesta si mai mult acest partid care va pierde enorm prin demonstratia ca revopseste cu orice pret pe oricine contra unor avantaje.Eu cred ca e o greseala politica majora cooptarea lui Ionascu.
SORIN:
(1 Martie 2012, 06:27)
Corleone are dreptate. Sandu Stoica este un tip jovial, de obicei se ține de cuvânt, în limita posibilităților politice (nici un politician nu este adevărat, dacă nu e și puțin gargaragiu), are destulă experiență administrativă deci, l-aș vota! Foarte importantă va fi lista consilierilor locali, unde n-ar trebui să apară tot felul de indivizi gen Nedelcu Dănuț, un analfabet infatuat care a furat cât a putut pe când lucra la ULTEX, ulterior dând vina pe Măcelaru, buni prieteni cândva. Cu asemenea specimene, Slobozia nu va ajunge mai sus de cât este, adică jos, jos de tot.
corleone:
(29 Februarie 2012, 18:47)
Am spus si repet nu va jucati cu Stoica.Sa-u cam saturat oamenii de scortosi ,figuranti,corupti etc ,are un stil deosebit de a comunica cu cetatenii ,in fine nu cred ca are contracandidat serios
Neslobozitul:
(29 Februarie 2012, 13:21)
@soferii: Pronosticul se referea la decizia PAC-ului (cu ala micu' cu tot). Dar ce sa-i faci, a venit frigul si gerul, au ..... soferii.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 26 Aug 2019
108 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(304 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Peste 60 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești și Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în cadrul unei ample acțiuni pe linia pisciculturii, combaterii ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:10
(275 vizualizări - 0 comentarii)


Accident între Movila și Fetești, patru victime

Miercuri, 21 august a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Fetești au intervenit la un eveniment rutier produs pe DJ212, în afara municipiului Fetești, soldat cu rănirea a patru ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:15
(380 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație

Miercuri, 21 august a.c., polițiștii ialomițeni au întocmit dosare penale unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Astfel, un bărbat, de 36 de ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:10
(357 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Acțiune împotriva «taximetriștilor-pirat»

Joi, 22 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat în flagrant delict un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Mărculești, în timp ce efectua transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:05
(365 vizualizări - 0 comentarii)


5

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(401 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(371 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(417 vizualizări - 2 comentarii)


8

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(574 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(434 vizualizări - 0 comentarii)


10

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(447 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(493 vizualizări - 0 comentarii)


12

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(1065 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(924 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(1111 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(1025 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(928 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(1068 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(890 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(1088 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(963 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(959 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(1183 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(1157 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(1156 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(1137 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(1213 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...