Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Stația de epurare de 4,5 milioane de euro, nefuncțională!

Scandalul Dytras revine în actualitate

Stația de epurare de 4,5 milioane de euro, nefuncțională!

În luna iunie a anului trecut, Independent publica un articol amplu despre investiția în stația de epurare de la Slobozia. În valoare de 4,5 milioane de euro, investiția este parte componentă a programului de conformare în baza căruia SC Urban a reușit să-și păstreze licența de funcționare. Potrivit unor acuzații aduse de către consilierii locali PSD, Gabi Ionașcu se face vinovat de recepționarea unor lucrări executate incomplet. În replică, Gabi Ionașcu susține că este vina constructorului...

O istorie neepurată
Pe 20 decembrie, 2007, Consiliul local Slobozia aproba atribuirea unui contract de modernizare a stației de epurare de la Slobozia către firma spaniolă Dytras. Valoarea de execuție a contractului, derulat prin Administrația Națională a Fondului de Mediu și Consiliul Local Slobozia, se ridică la circa 4,5 milioane de euro. De atunci au trecut 4 ani și un termen scadent, la 1 iunie 2011, iar stația de epurare municipală continuă să fie nefuncțională. Teoretic, stația de epurare de la Slobozia a fost finalizată și se află în probe tehnologice premergătoare intrării în exploatare. Practic, de la începutul anului 2011 și pînă în prezent, SC Urban nu a reușit să obțină autorizația de deversare a apelor uzate. Conducerea societății susține că a făcut toate demersurile necesare pentru urgentarea situației, dar pînă la acest moment nu a obținut niciun rezultat. În aceste condiții, factura curentă a SC Urban către Apele Române pentru dreptul de exploatare a apei din sursa subterană se ridică la 50 mii lei lunar. Iar explicația pentru aceste amenzi a fost furnizată oficial de către Apele Române încă din vara anului trecut: «depășirile de concentrații, față de concentrațiile admise la evacuarea apei într-un receptor natural». Adăugați la aceste sincope și scandalul național în care a fost implicată firma Dytras, lipsa oricărui control asupra lucrărilor efectuate la stația de epurare, infiltrațiile în cofrajele de beton din jurul bazinelor de apă și ajungeți la punctul de repornire a unui nou scandal cu iz penal.

Consilierii, împotriva primarului
După ce au tăcut chitic timp de 4 ani, consilierii locali PSD își reglează tirul acuzațiilor în vederea declanșării unei contracampanii electorale. Dănuț Nedelcu, consilierul PSD acuzat de Gabi Ionașcu că îi amenință angajații, declară că: «Nu vrem ca Slobozia să ajungă în situația Țăndăreiului. Urban plătește 230 milioane de lei vechi amendă la Apele Române pentru că apele deversate în Ialomița nu sînt conforme. I-am cerut să facă public contractul semnat cu firma Dytras, dar nici la ora actuală nu a fost pus pe site. Credem că domnul primar a făcut o treabă pe la spatele consilierilor!».
Vocea acestuia este dublată de cea a consilierului PSD Emil Constantinescu: «Primarul ascultă ce face toată lumea și face doar ce vrea el. Am făcut cerere, pentru că avem dreptul prin lege, și vrem să știm care sînt prevederile contractuale ale documentelelor încheiate de Primărie cu Dytras, contracte plătite din bani publici. Din constatările noastre și realitate, Urban a plătit 5 miliarde de lei vechi la energie electrică pe perioada probelor tehnologice care nu s-au finalizat, iar această sumă ar fi trebuit să fie suportată de constructor. Dytras n-a plătit și a plătit Urban pentru el. Cine a dispus acest lucru nu știu și vrem să aflăm și noi, consilierii! Tocmai de aceea am făcut presiuni la adresa primarului...».

Declarația lui nea Gabi
Acuzațiile consilierilor PSD nu îl sperie pe primarul Gabi Ionașcu. Acesta a declarat, în exclusivitate pentru Independent, că... vina este a constructorului: «Au încălcat termenul de punere în funcțiune a utilajelor, iar reacția biologică de conformare a apei mai durează pînă cînd se va realiza. Îi vom da în judecată pentru acest lucru!». Mai mult, Gabi Ionașcu susține și faptul că, pe toată durata probelor tehnologice care nu s-au finalizat, societatea Urban a încasat de două ori banii de la cetățeni pentru apa menajeră. «Societatea Urban, pe toată durata acestor probe tehnologice, a încasat de la populație de două ori apa menajeră, iar acest lucru este ilegal. Acum tot ei se plîng că nu mai fac față cheltuielilor...».

Potrivit unui referat al SC Urban (înaintat către Primăria Slobozia la jumătatea anului trecut!), «activitatea de epurare a înregistrat pierderi în anul 2010, iar în perioada următoare costurile vor crește foarte mult comparativ cu anul precedent, urmare a creșterii consumului energetic prin darea în exploatare a noii stații de epurare. Valoarea facturii de energie electrică în luna august a fost de 57029,87 lei, față de valoarea medie a unei facturi din 2010, respectiv 8340,55 lei!» precizează referatul. Asta în condițiile în care, la momentul emiterii referatului, doar unul dintre cele două bazine de decantare era funcțional.

6 Aprilie 2012, 06:13 (7862 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Slobozia: Investiții noi la stația de epurare a apei
Administrația slobozeană a ratat investiția în stația de epurare!
Urban solicită majorarea prețului la apa nepotabilă!
Dytras, acționată în instanță de Primăria Slobozia

Comentariile cititorilor:


@Sorin:
(9 Aprilie 2012, 13:14)
Rudotel la superoferta ! Pentru cei cronici , camasi de forta ! La fiecare comanda se ofera bonus o seara romantica in compania lui Tudorica , in ghena acestuia de langa stadion ! Curaj , domnu Sorin ! Sunati acum ....apa din cap !!!!!!
SORIN:
(9 Aprilie 2012, 09:59)
"Nea Nae", șeful Antenei 1 Slobozia este "de stânga", dreapta fiind ocupată cu prostii, adică face
reclamă hotelului unde fi'su este mare și la propriu, și la figurat. N-are rost să mai amintim cum
a ajuns acest comunist analfabet subalternul (aliatul?!) direct al lui Felix , alias Dan Voiculescu, "doctorul" economiei românești, al cărui partid conservator n-a trecut niciodată, în sondaje, de genunchiul broaștei, "partid" care a făcut alianțe de la stânga la dreapta, după cum a bătut vântul
(sau vânturile) voiculescului. Toată ziua, bună ziua, la postul local de televiziune (?!), ca și la postul
de radio care știe (pe dracu) ce vrei, sunt invitați "marii oameni politici ai stângii ialomițene", care mai de care mai penal, ca și cei "de dreapta", de altfel.
Niciodată n-am înțeles cum a reușit Felix să "pună mâna" pe hotelul ceapiștilor, din Amara,  și cum l-a dat unui neisprăvit infatuat, securist și semidoct, ca să nu-i zic altfel, ajuns mare manager peste nunți și botezuri. Cu asemenea specimene "beton" vrea useleul să aducă bunăstarea românilor?!
ion:
(9 Aprilie 2012, 07:09)
Toti sa plateasca sa li se confiste averile si sa se coplecteze  pina se acopera paguba inclusiv cu desfiintarea firmei care a executat lucrarea   Numai asa se poate stopa tilhariile din ROMANIA
puscasu marin:
(6 Aprilie 2012, 15:00)
Nea Ionescu de la Antena sa faca bine si sa prezinte pe post sedintele de Consiliu, sa vedem si noi cum au votat consilierii in cele mai importante momente care vizeaza comunitatea. Nu de alta, dar se comporta ca si cand nu ar avea nicio vina. Sa vedem si noi de partea cui este nea Nae! 
antijavros:
(6 Aprilie 2012, 13:42)
Mama voastră de consilieri hoți ai PSD-ului, javre și jigodii. Unde erați când se votau aceste proiecte, nu împărțeați voi ciolanul, jigodiilor?  Acum vă pute, n-ați supt la a  lui Ionașcu până acum? Acu sugeți de la Stoica? Încă e sterp Săndel, nu se știe...! Rușine!
Când îl văd pe Săndel îmi vine să vărs, parcă ar fi Hitlet în agonia din aprilie ` 45! 
credeam în social- democrație, dar de când cu jigodiile astea de pe meleagurile noastre... mai bine nu merg la vot! Sunt valori incontestabile în PSD, cum ar fi S. Ciupercă, Știucă A., etc, în fața cărora îmi ridic pălăria..Oameni decenți, care exprimă încredere! Dar în fața acestor javre de consilieri slobozeni...scuip! Alde Iuda! 
dan buzdugan:
(6 Aprilie 2012, 09:23)
Rusine, psd-istilor, sa vina DNA!
SORIN:
(6 Aprilie 2012, 07:07)
TOȚI sunt de vină și TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ PERSONAL. Până acum s-au înfruptat din banii publici așa cum au vrut mușchii lor, iar acum,  când le-a ajuns cuțitul la os, dau vina unii pe alții.
Dacă a greșit primarul, unde au fost consilierii până acum?! De ce nu și-au impus punctul de vedere, de ce n-a cerut Dănuț Nedelcu "desecretizarea" contractului, chiar cu sprijinul justiției, dacă bănuia niscaiva nereguli?! Au pus batista pe țambal, cum se spune, iar acum se sparg în figuri, vrând să demonstreze cât sunt ei de grijulii față de cheltuirea banilor publici. Hai sictir, băi consilierii lu' pește prăjit!!!
aleinad:
(6 Aprilie 2012, 06:41)
:))mai fratie dar acum toti il vor jos pe primar:)) Ce au facut consilierii pana acum? au frecat menta iar cand partidul a decis:)) au sarit si ei precum potaile sa latre ursul:))


Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 02 Iul 2020
141 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(81 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(56 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(227 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 432 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 1 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 432, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:05
(124 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Principală din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile joi, 2 iulie 2020, în intervalul orar 9,00-15.00. ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 11:40
(38 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

30 Iunie 2020, 19:10


Țăndărei: Copil de 9 ani, rănit într-un accident rutier

Un tânăr de 17 ani din orașul Țăndărei s-a ales cu un dosar penal după ce a provocat un accident rutier. Acesta se deplasa pe un moped înmatriculat cu un număr fals și fără a avea permis de conducere, moment ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:25
(135 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Razie a polițiștilor

În cursul zilei de luni, 29 iunie 2020, polițiștii din cadrul tuturor serviciilor Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au organizat o razie de amploare pe străzile din Slobozia. În urma acțiunii ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:10
(159 vizualizări - 1 comentariu)


9

AJOFM Ialomița: 4,13%-rata șomajului în mai 2020

La sfârșitul lunii mai 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3864 șomeri (din care 1777 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:20
(130 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 430 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 30 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 430, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:05
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 425 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 29 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 425, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 13:05
(214 vizualizări - 1 comentariu)


12

RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește localitatea Dridu, RAJA Constanța va sista furnizarea apei marți, 30 iunie 202 ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 11:55
(114 vizualizări - 0 comentarii)


13
Razie de amploare la Borănești

Razie de amploare la Borănești

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat vineri după amiază, 26 iunie a.c., în comuna Borănești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea climatului de ordine publică. Au ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2020, 10:40
(152 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Un mort și trei răniți, este bilanțul unui accident petrecut în urmă cu aproximativ 40 de minute, în zona Urziceni. Din primele informații, se pare că două mașini s-au ciocnit. La fața locului au intervenit ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 19:15
(596 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

26 Iunie 2020, 16:30


Țăndărei: Căruță implicată într-un accident rutier

Trei tineri din Țăndărei, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, au ajuns la spitalul din oraș fiind victime ale unui accident rutier. Aceștia se aflau într-o căruță care a fost lovită de o mașină. În cauză ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:20
(190 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Scânteia, arestat pentru «conducere fără permis»

Un bărbat, de 49 de ani, din localitatea Scânteia, care se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani și 20 de zile, a ajuns după gratii. El a fost identificat de polițiștii din Grivița vineri, 26 mai ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:15
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Bărcănești: 3 hectare de grâu, incendiate

Pompierii din Urziceni au intervenit joi, 25 iunie 2020, pentru stingerea unui incediu produs într-un lan de grâu de pe raza localității Bărcănești. Flăcările au distrus aproximativ 3 hectare de grâu, cauza ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:10
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 420 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 26 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 420, cu 2 cazuri mai mult față de ziua precedentă ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 13:05
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Mașini de lux cu defecțiuni tehnice

În urma unei acțiuni desfășurată la Țăndărei miercuri, 24 iunie 2020, polițiștii au descoperit faptul că multe dintre mașinile de lux cu care o parte dintre cetățeni se afișează prin oraș au serioase probleme ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2020, 14:20
(341 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Abateri la regulile de circulație sancționate de polițiști

5 șoferi din zona Urziceni și Țăndărei au fost sancționați de polițiștii ialomițeni pentru abateri la Codul Rutier. Aceștia au fost identificați în trafic fie sub influența băuturilor alcoolice, fie fără ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2020, 14:10
(176 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Comandamentul pentru Situații de Urgență, activ până luni, 29 iunie 2020

Ținând cont de avertizările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) de instabilitate atmosferică temporar accentuată în următoarele zile, cu ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2020, 13:40
(146 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 418 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 25 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 418, cu 3 cazuri mai mult față de ziua precedentă, ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2020, 13:05
(188 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozean prins cu arme neletale în portbagajul mașinii

Slobozean prins cu arme neletale în portbagajul mașinii

Un ialomițean de 45 de ani este cercetat penal de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de «contrabandă calificată» și «nerespectarea regimului armelor și munițiilor», după ce a fost depistat în trafic ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2020, 14:55
(298 vizualizări - 0 comentarii)


Femeie din Fetești, arestată pentru «evaziune fiscală» și «spălarea banilor»

Marți, 23 iunie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din Fetești au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2020, 14:45
(397 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Marți, 23 iunie a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii din Slobozia, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza municipiului, au oprit un autoturism condus de un bărbat, de ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2020, 14:40
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Percheziții la domiciliile unor funcționari publici, cercetați pentru fapte de corupție

Miercuri, 24 iunie 2020, ofițeri de Poliție Judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2020, 12:05
(1273 vizualizări - 4 comentarii)


Slobozia din nou sub ape: Peste 50 de locuințe și gospodării, inundate

Slobozia din nou sub ape: Peste 50 de locuințe și gospodării, inundate

 În contextul prognozei meteorologice de ploi abundente și instabilitate atmosferică de Cod Portocaliu, pompierii militari au acționat încă din seara zilei de marți ...[citește_toată_știrea]

24 Iunie 2020, 09:15
(296 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 415 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 23 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 415, cu 5 cazuri mai mult față de ziua precedentă ...[citește_toată_știrea]

23 Iunie 2020, 13:10
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
colocatar cartier katanga în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia Pensionar în Frizerie cu dosar penal Ofuscații în «Am o datorie morală față de acești oameni!» Cristian în Frizerie cu dosar penal Ofuscații în «Am o datorie morală față de acești oameni!» Client Bogdan în Frizerie cu dosar penal Urbanistul în Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial Vorbareata în Evaluări «magna cum laude» pentru directorii instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Nu te lasa Anca! în Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial Lumi în Handbalul a înghețat la stadiul de proiect Hâtz! în Deputatul PSD Ștefan Mușoiu: «Consider că PNL trebuie să răspundă în fața oamenilor și să justifice lacunele guvernării!» Târcovnicu în Un preot și trei membri ai personalului clerical, confirmați pozitiv la testul pentru depistarea SARS-CoV-2 Silviu în Frizerie cu dosar penal Vasile Pipinezu în Frizerie cu dosar penal Ionut în Un preot și trei membri ai personalului clerical, confirmați pozitiv la testul pentru depistarea SARS-CoV-2 Luminița de la... în Handbalul a înghețat la stadiul de proiect Luminița de la... în Handbalul a înghețat la stadiul de proiect DNA în Un preot și trei membri ai personalului clerical, confirmați pozitiv la testul pentru depistarea SARS-CoV-2 vax în Deputatul PSD Ștefan Mușoiu: «Consider că PNL trebuie să răspundă în fața oamenilor și să justifice lacunele guvernării!» Constantin Marian în Un preot și trei membri ai personalului clerical, confirmați pozitiv la testul pentru depistarea SARS-CoV-2
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...