Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Stația de epurare de 4,5 milioane de euro, nefuncțională!

Scandalul Dytras revine în actualitate

Stația de epurare de 4,5 milioane de euro, nefuncțională!

În luna iunie a anului trecut, Independent publica un articol amplu despre investiția în stația de epurare de la Slobozia. În valoare de 4,5 milioane de euro, investiția este parte componentă a programului de conformare în baza căruia SC Urban a reușit să-și păstreze licența de funcționare. Potrivit unor acuzații aduse de către consilierii locali PSD, Gabi Ionașcu se face vinovat de recepționarea unor lucrări executate incomplet. În replică, Gabi Ionașcu susține că este vina constructorului...

O istorie neepurată
Pe 20 decembrie, 2007, Consiliul local Slobozia aproba atribuirea unui contract de modernizare a stației de epurare de la Slobozia către firma spaniolă Dytras. Valoarea de execuție a contractului, derulat prin Administrația Națională a Fondului de Mediu și Consiliul Local Slobozia, se ridică la circa 4,5 milioane de euro. De atunci au trecut 4 ani și un termen scadent, la 1 iunie 2011, iar stația de epurare municipală continuă să fie nefuncțională. Teoretic, stația de epurare de la Slobozia a fost finalizată și se află în probe tehnologice premergătoare intrării în exploatare. Practic, de la începutul anului 2011 și pînă în prezent, SC Urban nu a reușit să obțină autorizația de deversare a apelor uzate. Conducerea societății susține că a făcut toate demersurile necesare pentru urgentarea situației, dar pînă la acest moment nu a obținut niciun rezultat. În aceste condiții, factura curentă a SC Urban către Apele Române pentru dreptul de exploatare a apei din sursa subterană se ridică la 50 mii lei lunar. Iar explicația pentru aceste amenzi a fost furnizată oficial de către Apele Române încă din vara anului trecut: «depășirile de concentrații, față de concentrațiile admise la evacuarea apei într-un receptor natural». Adăugați la aceste sincope și scandalul național în care a fost implicată firma Dytras, lipsa oricărui control asupra lucrărilor efectuate la stația de epurare, infiltrațiile în cofrajele de beton din jurul bazinelor de apă și ajungeți la punctul de repornire a unui nou scandal cu iz penal.

Consilierii, împotriva primarului
După ce au tăcut chitic timp de 4 ani, consilierii locali PSD își reglează tirul acuzațiilor în vederea declanșării unei contracampanii electorale. Dănuț Nedelcu, consilierul PSD acuzat de Gabi Ionașcu că îi amenință angajații, declară că: «Nu vrem ca Slobozia să ajungă în situația Țăndăreiului. Urban plătește 230 milioane de lei vechi amendă la Apele Române pentru că apele deversate în Ialomița nu sînt conforme. I-am cerut să facă public contractul semnat cu firma Dytras, dar nici la ora actuală nu a fost pus pe site. Credem că domnul primar a făcut o treabă pe la spatele consilierilor!».
Vocea acestuia este dublată de cea a consilierului PSD Emil Constantinescu: «Primarul ascultă ce face toată lumea și face doar ce vrea el. Am făcut cerere, pentru că avem dreptul prin lege, și vrem să știm care sînt prevederile contractuale ale documentelelor încheiate de Primărie cu Dytras, contracte plătite din bani publici. Din constatările noastre și realitate, Urban a plătit 5 miliarde de lei vechi la energie electrică pe perioada probelor tehnologice care nu s-au finalizat, iar această sumă ar fi trebuit să fie suportată de constructor. Dytras n-a plătit și a plătit Urban pentru el. Cine a dispus acest lucru nu știu și vrem să aflăm și noi, consilierii! Tocmai de aceea am făcut presiuni la adresa primarului...».

Declarația lui nea Gabi
Acuzațiile consilierilor PSD nu îl sperie pe primarul Gabi Ionașcu. Acesta a declarat, în exclusivitate pentru Independent, că... vina este a constructorului: «Au încălcat termenul de punere în funcțiune a utilajelor, iar reacția biologică de conformare a apei mai durează pînă cînd se va realiza. Îi vom da în judecată pentru acest lucru!». Mai mult, Gabi Ionașcu susține și faptul că, pe toată durata probelor tehnologice care nu s-au finalizat, societatea Urban a încasat de două ori banii de la cetățeni pentru apa menajeră. «Societatea Urban, pe toată durata acestor probe tehnologice, a încasat de la populație de două ori apa menajeră, iar acest lucru este ilegal. Acum tot ei se plîng că nu mai fac față cheltuielilor...».

Potrivit unui referat al SC Urban (înaintat către Primăria Slobozia la jumătatea anului trecut!), «activitatea de epurare a înregistrat pierderi în anul 2010, iar în perioada următoare costurile vor crește foarte mult comparativ cu anul precedent, urmare a creșterii consumului energetic prin darea în exploatare a noii stații de epurare. Valoarea facturii de energie electrică în luna august a fost de 57029,87 lei, față de valoarea medie a unei facturi din 2010, respectiv 8340,55 lei!» precizează referatul. Asta în condițiile în care, la momentul emiterii referatului, doar unul dintre cele două bazine de decantare era funcțional.

6 Aprilie 2012, 06:13 (7649 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Slobozia: Investiții noi la stația de epurare a apei
Administrația slobozeană a ratat investiția în stația de epurare!
Urban solicită majorarea prețului la apa nepotabilă!
Dytras, acționată în instanță de Primăria Slobozia

Comentariile cititorilor:


@Sorin:
(9 Aprilie 2012, 13:14)
Rudotel la superoferta ! Pentru cei cronici , camasi de forta ! La fiecare comanda se ofera bonus o seara romantica in compania lui Tudorica , in ghena acestuia de langa stadion ! Curaj , domnu Sorin ! Sunati acum ....apa din cap !!!!!!
SORIN:
(9 Aprilie 2012, 09:59)
"Nea Nae", șeful Antenei 1 Slobozia este "de stânga", dreapta fiind ocupată cu prostii, adică face
reclamă hotelului unde fi'su este mare și la propriu, și la figurat. N-are rost să mai amintim cum
a ajuns acest comunist analfabet subalternul (aliatul?!) direct al lui Felix , alias Dan Voiculescu, "doctorul" economiei românești, al cărui partid conservator n-a trecut niciodată, în sondaje, de genunchiul broaștei, "partid" care a făcut alianțe de la stânga la dreapta, după cum a bătut vântul
(sau vânturile) voiculescului. Toată ziua, bună ziua, la postul local de televiziune (?!), ca și la postul
de radio care știe (pe dracu) ce vrei, sunt invitați "marii oameni politici ai stângii ialomițene", care mai de care mai penal, ca și cei "de dreapta", de altfel.
Niciodată n-am înțeles cum a reușit Felix să "pună mâna" pe hotelul ceapiștilor, din Amara,  și cum l-a dat unui neisprăvit infatuat, securist și semidoct, ca să nu-i zic altfel, ajuns mare manager peste nunți și botezuri. Cu asemenea specimene "beton" vrea useleul să aducă bunăstarea românilor?!
ion:
(9 Aprilie 2012, 07:09)
Toti sa plateasca sa li se confiste averile si sa se coplecteze  pina se acopera paguba inclusiv cu desfiintarea firmei care a executat lucrarea   Numai asa se poate stopa tilhariile din ROMANIA
puscasu marin:
(6 Aprilie 2012, 15:00)
Nea Ionescu de la Antena sa faca bine si sa prezinte pe post sedintele de Consiliu, sa vedem si noi cum au votat consilierii in cele mai importante momente care vizeaza comunitatea. Nu de alta, dar se comporta ca si cand nu ar avea nicio vina. Sa vedem si noi de partea cui este nea Nae! 
antijavros:
(6 Aprilie 2012, 13:42)
Mama voastră de consilieri hoți ai PSD-ului, javre și jigodii. Unde erați când se votau aceste proiecte, nu împărțeați voi ciolanul, jigodiilor?  Acum vă pute, n-ați supt la a  lui Ionașcu până acum? Acu sugeți de la Stoica? Încă e sterp Săndel, nu se știe...! Rușine!
Când îl văd pe Săndel îmi vine să vărs, parcă ar fi Hitlet în agonia din aprilie ` 45! 
credeam în social- democrație, dar de când cu jigodiile astea de pe meleagurile noastre... mai bine nu merg la vot! Sunt valori incontestabile în PSD, cum ar fi S. Ciupercă, Știucă A., etc, în fața cărora îmi ridic pălăria..Oameni decenți, care exprimă încredere! Dar în fața acestor javre de consilieri slobozeni...scuip! Alde Iuda! 
dan buzdugan:
(6 Aprilie 2012, 09:23)
Rusine, psd-istilor, sa vina DNA!
SORIN:
(6 Aprilie 2012, 07:07)
TOȚI sunt de vină și TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ PERSONAL. Până acum s-au înfruptat din banii publici așa cum au vrut mușchii lor, iar acum,  când le-a ajuns cuțitul la os, dau vina unii pe alții.
Dacă a greșit primarul, unde au fost consilierii până acum?! De ce nu și-au impus punctul de vedere, de ce n-a cerut Dănuț Nedelcu "desecretizarea" contractului, chiar cu sprijinul justiției, dacă bănuia niscaiva nereguli?! Au pus batista pe țambal, cum se spune, iar acum se sparg în figuri, vrând să demonstreze cât sunt ei de grijulii față de cheltuirea banilor publici. Hai sictir, băi consilierii lu' pește prăjit!!!
aleinad:
(6 Aprilie 2012, 06:41)
:))mai fratie dar acum toti il vor jos pe primar:)) Ce au facut consilierii pana acum? au frecat menta iar cand partidul a decis:)) au sarit si ei precum potaile sa latre ursul:))


Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 12 Dec 2019
246 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: «Hoții îți invadează intimitatea»

În perioada decembrie 2019-februarie 2020, Poliția Română derulează, la nivel național, Campania de prevenire a furturilor din locuințe «Hoții îți invadează intimitatea». În județul Ialomița, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:45
(51 vizualizări - 0 comentarii)


Ciocârlia: Legume și fructe, confiscate de polițiști

Peste o tonă de legume și fructe au confiscat polițiștii ialomițeni de la un tânăr, de 22 de ani, din județul Prahova, care transporta bunurile în vederea comercializării, fără a îndeplini condițiile legale ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:40
(108 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire în școlile din Fetești

Polițiștii feteșteni au desfășurat marți, 10 decembrie 2019, activități de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor la 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Fetești. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:35
(49 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere București și ai Ocolului Silvic Fetești au organizat marți, 10 decembrie 2019, o acțiune pentru ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:30
(94 vizualizări - 0 comentarii)


4

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Decembrie 2019, 17:40


Manasia: Tânăr de 17 ani, reținut de polițiști după ce a furat o mașină și a condus beat la volan

Un tânăr de 17 ani, din județul Buzău, a fost reținut de polițiștii ialomițeni după ce a furat un autoturism staționat în localitatea Manasia, pe care ulterior l-a condus sub influența băuturilor alcoolice ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:50
(110 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Evenimente dedicate memoriei muzicianului Ionel Perlea

Anul acesta, pe data de 13 decembrie, se împlinesc 119 ani de la naștererea dirijorului ialomițean Ionel Perlea. Pentru a marca acest eveniment, reprezentanții Centrului Cultural din Slobozia, al cărui ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:35
(84 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Și-au pierdut viața sub roțile mașinilor

Luni, 9 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu decesul a două persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 12, ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:20
(195 vizualizări - 0 comentarii)


8

ANOFM a împlinit 21 de ani de activitate

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a împlinit marți, 10 decembrie 2019, 21 de ani de activitate. ANOFM funcționează sub autoritatea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și are rolul ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:05
(79 vizualizări - 0 comentarii)


9
Polițiști noi la IPJ Ialomița

Polițiști noi la IPJ Ialomița

44 de absolvenți ai unităților de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne își încep cariera de polițist la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița. Cei 44 de absolvenți ai unităților de învățământ ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:55
(235 vizualizări - 1 comentariu)


10
Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Peste 500 de kilograme de pește din speciile crap și fitofag precum și setci și unelte de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni. Sâmbătă, 7 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:35
(182 vizualizări - 1 comentariu)


Șofer din Amara, urmărit din polițiști

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Amara, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la efectuarea semnalelor de oprire unui conducător auto ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:20
(131 vizualizări - 1 comentariu)


12

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Coșereni au depistat un bărbat, de 45 de ani, din comuna Roșiori, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:15
(116 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Păltinișu

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, în jurul orei 2,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Perieți-sat Păltinișu. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 11:35
(93 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,30%

La sfârșitul lunii octombrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4023 șomeri (din care 1840 femei), rata șomajului fiind de 4,30%, cu 0,97% sub ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 09:40
(103 vizualizări - 0 comentarii)


Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Vineri, 6 decembrie 2019, copiii aflați în Complexul de Servicii Sociale Urziceni au avut o frumoasă surpriză. Momentul a fost plănuit de parintele Bogdan Ionuț Stancu, parohul Catedralei din Urziceni, ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 08:10
(118 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

6 Decembrie 2019, 19:05


Traian: Polițiștii ialomițeni, în rolul lui Moș Nicolae

Moș Nicolae a venit cu autospeciala de poliție la un copil de numai 10 luni, din localitatea Traian, abandonat de mamă la naștere. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost joi, 5 decembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2019, 13:40
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din Slobozia, a desfășurat joi, 5 decembrie 2019, activitatea «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae». Micii creștini ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 13:20
(198 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Pește confiscat

Movilița: Pește confiscat

65 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 41 de ani, care transporta pe raza comunei Movilița pește fără documente ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:50
(254 vizualizări - 1 comentariu)


Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a inițiat o campanie internă de donare voluntară de sânge, ca un demers de salvare de vieți omenești, prin sprijinirea eforturilor de refacere a rezervei de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:35
(200 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populației cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoștința consumatorilor ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:10
(318 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la Gârbovi

Un accident rutier s-a produs în localitatea Gârbovi, pe DJ 203B. Evenimentul a fost înregistrat marți, 3  decembrie a.c., în jurul orelor 19,20, un autoturism părăsind partea carosabilă și acroșând ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:35
(249 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi accident


Fetești: Bărbat găsit mort în propriul apartament

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul zilei de marți, 3 decembrie 2019, în jurul orelor 15,10, pentru asigurarea accesului în apartamentul unui bărbat, de 48 de ani. Pompierii de la Stația de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:15
(297 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Avarie la conducta principală de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă de pe strada Veșniciei, din orașul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri, 4 decembrie ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:05
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Liceul Tehnologic Special «Ion Teodorescu» a serbat Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

Marți, 3 decembrie 2019, cei 140 de elevi ai Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» din Slobozia au marcat printr-o serbare Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În cadrul ceremoniei ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 16:25
(318 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Copil posibil înecat în Borcea

Încă de duminică, 1 decembrie 2019, salvatorii de la Stația de pompieri Fetești, la solicitarea forțelor de Poliție, au intervenit pentru căutarea unui minor dispărut în zona pontonului din comuna Bordușani ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 08:20
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Minor dispărut fără urmă

Bordușani: Minor dispărut fără urmă

Polițiștii ialomițeni desfășoară activități de căutare a unui minor de 13 ani, Costel Cătălin Ioniță. Joi, 28 noiembrie 2019, băiatul a plecat de la domiciliul unchiului său din comuna ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:45
(440 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Manifestări dedicate «Zilei Naționale a României»

Spectacole de muzică folclorică și tradiționala paradă militară sunt principalele evenimente care se vor desfășura la Slobozia cu ocazia «Zilei Naționale a României». Manifestările debutează la ora 11, ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:40
(473 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Un bărbat de 59 de ani, din Urziceni, care se sustrăgea executării unei pedepse de 7 luni închisoare a fost indentificat de polițiști și încarcerat. Acesta a fost condamnat definitiv, printr-o sentință ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:35
(321 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni arestare


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...