Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Dytras, acționată în instanță de Primăria Slobozia

Investiție de peste 7 milioane de euro, nefuncțională

Dytras, acționată în instanță de Primăria Slobozia

În urma articolului «Stația de epurare de 4,5 milioane de euro, nefuncțională!», apărut în Independent, primarul Gabi Ionașcu a organizat o conferință de presă în care a făcut o serie de precizări legate de subiect. Potrivit declarațiilor sale, stația de epurare a orașului Slobozia reprezintă o prioritate investițională pentru administrația locală și «se fac eforturi pentru punerea ei în funcțiune». În așteptarea atingerii acestui obiectiv, declarat «prioritate 0», administrația locală anunță demararea procedurilor de acționare în instanță a firmei Dytras pentru «întîrzieri și neconformități»...

N-ar fi rău să fie bine
Miercuri, 11 aprilie 2012, primarul Gabi Ionașcu a organizat o conferință de presă în care a făcut precizări legate de eșecul investiției în stația de epurare a orașului Slobozia. Așa cum precizam în articolul menționat, lucrările de reabilitare ale stației de epurare a Sloboziei au fost inițiate în anul 2008 și ar fi trebuit să fie finalizate integral la începutul anului 2011. Potrivit declarațiilor făcute de primarul Gabi Ionașcu, la acest moment stația de epurare rămîne nefuncțională, în pofida faptului că valoarea investiției aproape că s-a dublat în cei 5 ani de la demararea acesteia. Concret, de la 4,5 milioane de euro, prețul de adjudecare al licitației, valoarea investiției a crescut la 7 milioane de euro. Întrebat de ce administrația locală a reacționat atît de tîrziu, Gabi Ionașcu a declarat. «Nu am crezut că va fi atît de grav. Am sperat că problemele se vor rezolva... Am chemat Dytras-ul la negocieri și vrem să ajungem la o înțelegere amiabilă care să permită finalizarea lucrărilor în cel mai scurt timp!» a declarat primarul Gabi Ionașcu.
Referitor la acuzele aduse de către consilierii locali, Gabi Ionașcu s-a disculpat, susținînd că nu a făcut parte niciodată din comisia de recepție a lucrărilor. «După cum știți, din comisie a făcut parte viceprimarul Alexandru Stoica. Foștii mei „camarazi“, respectiv Cornel Vasile, Dănuț Nedelcu și Emil Constantinescu ar trebui să ceară socoteală acestuia, nu mie. E trist că cei cu care am lucrat și cărora le-am dat o pîine de mîncat s-au întors împotriva mea...» a mai declarat Ionașcu.

5 adiționale pentru o investiție obligatorie
Investiția în modernizarea stației de epurare a orașului este considerată una obligatorie în procesul de aliniere a SC Urban la standardele europene în domeniu. Potrivit informațiilor făcute publice de către Primăria Slobozia, valoarea inițială de adjudecare a acestor lucrări a fost de 18,3 milioane de lei. «Procedura aleasă a fost aceea a celei mai avantajoase oferte economice. Personal, nu sînt de acord cu această reglementare legală, dar nu am avut încotro. De-asta am ajuns să lucrăm cu Dytras!» a explicat Gabi Ionașcu maniera în care firma incriminată a reușit să-și adjudece contractul.
Conform aceleiași surse, imediat după adjudecarea licitației, administrația locală a solicitat schimbarea soluției tehnice, fapt care a condus la creșterea valorii contractului de la 18 la 24 milioane de lei. «Concret, în locul soluției de modernizare cu fermentație aerobă, am ales soluția care presupune fermentarea anaerobă, în spații închise!».
Ulterior acestei majorări, în perioada mai 2010-aprilie 2011, au fost realizate alte 3 acte adiționale, care au majorat valoarea finala a contractului la 28,6 milioane de lei. Oficialii Primăriei susțin însă că, în ciuda plăților efectuate, firma Dytras și subcontractorii autorizați de aceasta nu au realizat decît parțial lucrările de investiție.
«Comisia de recepție a constatat că sînt lucrări restante și a avansat noi termene. Bineînțeles că aceste termene nu au fost respectate... De aceea, sîntem obligați în acest moment să acționăm în judecată firma. S-a acordat, conform codului de procedură civilă, un termen de 15 zile pentru conciliere, dar ne este teamă că firma Dytras nu va înțelege să se conformeze obligațiilor care îi revin!» a explicat primarul Gabi Ionașcu.

Dytras, acționată în judecată
În luna aprilie a anului 2012, după mai multe runde de negocieri legate de întîrzierile apărute și «remedierea neconformităților», Primăria Slobozia a decis acționarea în instanță a firmei Dytras. Un raport al directorului Administrației Publice Locale, Valentin Tudoran, precizează clar acuzele care i se aduc SC Dytras: «Conform referatului nr (...) al Serviciului Investiții-Achiziții Publice din Primăria Slobozia, obiectele necorespunzătoare sînt: bazinul de aerare, desfosfatare și clorinare, în valoare totală de 5,8 milioane de lei. Aplicînd la această valoare cota procentuală de 0,1% pe fiecare zi de întîrziere pînă la data de 1.03.2012 rezultă o penalitate în valoare de 2,7 milioane de lei, ce este datorată bugetului local de către consorțiul de firme compus de UTE Dytras SPANIA, sucursala București și SC Dytras România SRL. Evident, la aceste sume se mai adaugă și penalitățile plătite de SC Urban SA către RA Apele Române pentru neîncadrarea în parametri stabiliți (...) a apelor deversate în rîul Ialomița din stația de epurare. Din procesele verbale aflate în posesia SC Urban SA Slobozia, pentru perioada 6 mai 2011-6 februarie 2012 au fost achitați 77 mii de lei».
Pe lîngă sumele imputate direct firmei Dytras, există și cheltuieli indirecte. În cei 4 ani de derulare a lucrărilor, valoarea consumului de energie a crescut exponențial atingînd o valoare de 5824 de kwh zilnic. «Din datele furnizate de SC Urban a rezultat faptul că consumul total înregistrat la stația de epurare pentru perioada mai-decembrie 2011 a fost cuprins între 20000 și 139000 kwh, fiind înregistrat un vîrf de consum în luna septembrie 2011, de 153000 kwh» mai precizează raportul.

«Prioritate 0»: «Lucrările de modernizare continuă!» În așteptarea procesului , primarul Gabi Ionașcu dă asigurări că lucrările de modernizare a  stației de epurare a Sloboziei continuă: «Stația de epurare, ca și rezolvarea problemei calității apei, reprezintă o „prioritate 0“ a administrației. Am finalizat procedurile de acționare în instanță a firmei Dytras pentru a garanta că, în final, stația va funcționa conform prevederilor stipulate în legea mediului. De altfel, și SC Urban a remediat o parte din problemele existente, refăcînd echilibrul biologic în reactorul biologic al stației». Pentru a grăbi procesul investițional, administrația locală a blocat o sumă de 740 mii lei din banii facturați către firma Dytras. Potrivit declarațiilor oficiale, aceste fonduri vor fi folosite pentru finanțarea lucrărilor de modernizare a stației și încadrarea acesteia în parametri stabiliți prin HC nr. 352 din 2005.

2 Mai 2012, 15:43 (9377 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
PSD Ialomița repetă istoria la Slobozia
Scrisoare deschisă către primarul Alexandru Stoica
«Administrația Stoica nu este calificată pentru a conduce Slobozia!»
«E posibil să nu avem stație de epurare nici peste doi ani!»
Dytras, groparul unei stații de epurare de 4,5 milioane de euro

Comentariile cititorilor:


anonim:
(7 Mai 2012, 14:46)
nu doar moldoveanul este de vina avem si consilieri domnilor.......
Pedro:
(3 Mai 2012, 12:50)
Nu sunt de acord să-l "alintăm" cu "șoldovean" pe Ionașcu. E mai simplu și elegant la vot. Hai să-l trimitem în civilie și să nu-l mai votăm! EU NU VOTEZ GABI IONAȘCU, TU CE MAI AȘTEPȚI!
adeeee:
(3 Mai 2012, 11:36)
dar banii de i-ai dat pentru toata lucrarea ca si cand ar fi terminata si statia ar functiona la parametri cine te-a pus saii dai mai soldovene si 70la suta din garantii cine tea pus sa-i dai
SORIN:
(3 Mai 2012, 08:13)
Șoldoveanul de Bărăgan se dă iar lovit. Văleu, cum a dat el "o pâine de mâncat" viceprimarilor, consilierilor, de parcă Primăria era vreo societate comercială de tip s.r.l., unde agramatul primar
"dădea de mâncare" cuiva. Auzi, nea Caisă, nu eu ți-am completat lista de consilieri, consilieri de
care, acum, te dezici, ca și de "vici". De o bună bucată de timp îi tot atrag atenția șoldoveanului că
nu știe carte, așa cum pretinde. Să-i explic, gratis: rezolvarea unui litigiu contractual se poate face
pe cale amiabilă, sau în instanță. Sintagma folosită de agramat "înțelegere amiabilă" este pleonastică. ÎNȚELEGEREA NU POATE FI DECÂT AMIABILĂ.
misu:
(3 Mai 2012, 07:19)
O mare teapa .
Banii nu vor mai fi recuperati si nici nu vor fi remediate deficientele.
Ma intreb de ce oare a fost achitata o lucrare neconforma fara a se opri macar garantiile legale.
voi avea stampila la vot:
(3 Mai 2012, 05:52)
Esec dupa esec domnule Ionascu!In ce gauri negre ai mai bagat banii comunitatii??Dupa a mea parere o alternativa la indemana dvs ar fi fost demisia de onoare. Pentru ca oricum nu va  mai voteaza nimeni 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
09 Aug 2020
291 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Vlădeni: A murit încercâd să-și salveze soția de la înec

Tragedie în localitatea Vlădeni, în după-amiaza zilei de Duminică, 9 august 2020. Pompierii ialomițeni au intervenit pentru a salva din apele brațului Borcea un bărbat care a intrat în apă pentru a-și salva ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 17:30
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Pompierii din Ialomița și Călărași acționează de mai bine de 48 de ore pentru stingerea unui incendiu, produs în satul Horia, comuna Axintele. Focul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7/8 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 12:00
(74 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(427 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(158 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(125 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(165 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(307 vizualizări - 0 comentarii)


Sâmbătă, 29 august 2020, zi de donare la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ialomița vor organiza o campanie de donare de sânge în ziua de sâmbătă, 29 august 2020. Astfel, în această zi instituția își va desfășura activitatea în ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:15
(195 vizualizări - 0 comentarii)


8

Țăndărei: Minor de 15 ani, surprins la volanul unei mașini

Aflați în timpul misiunilor specifice privind prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au întocmit două dosare penale pe numele a doi șoferi, surprinși în trafic fără permis de conducere. ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:10
(153 vizualizări - 0 comentarii)


9

Fetești: Femeie rănită în urma unui incendiu

În dimineața zilei de joi, 6 august a.c., pompierii din Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un bloc de locuințe din municipiu. Din cauza flăcărilor, o femeie de 63 de ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:05
(162 vizualizări - 0 comentarii)


10

Bordușani: Căutat de autoritățile ungare, descoperit în localitatea de domiciliu

Polițiștii ialomițeni au reușit identificare unui tânăr, de 39 de ani, din Bordușani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare preventivă. Acesta era urmărit ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:55
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Anexă cuprinsă de flăcări

Pompierii din  Urziceni au intervenit în seara zilei de miercuri, 5 august a.c., pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească a unei locuințe din Drăgoești, dar și acoperișul ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:50
(128 vizualizări - 0 comentarii)


12

RAJA Constanța: Avarie în localitatea Dridu

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare, de pe strada Lăcrămioarei, din localitatea Dridu/Ialomița, RAJA SA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercduri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:45
(146 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 784 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 784, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 13:05
(247 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: 37 de candidați au obținut definitivatul

La nivelul județului Ialomița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este de 53,62%. Astfel, din totalul de ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 21:20
(297 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 773 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 773, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 13:05
(258 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere

Miercuri dimineață, 5 august a.c., în jurul orei 2,30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control, pe raza municipiului Fetești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani. Șoferul a refuzat în ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 11:20
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(463 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(167 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(306 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(255 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(344 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Auto sh în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 4 august 2020 @@alegeri covid în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Linux în Salvați Conacul «Ioan Chiroiu»! Exjucator în Galben-albaștrii, cu un picior în Liga a II-a A în Salvați Conacul «Ioan Chiroiu»! jos cu hahalerele din CJ IL în Luminița Barcari candidează pentru șefia Consiliului Județean Ialomița Da cu virgulă în Moștenirea administrației Moraru Vali dar nu ala. în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei @alegeri covid în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Nae în Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare Luminita în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei 000 în Alexandru Stoica se întoarce la PSD Alegeri Covid în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Erdocana în Moștenirea administrației Moraru Ionita Bogdan în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Alegator în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Alegator în Moștenirea administrației Moraru Luigi în Valeriu Roșca a revenit în funcția de director al DADP Slobozia ALT AMAREAN în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Moraru în Moștenirea administrației Moraru
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...