Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Încotro se îndreaptă cultura ialomițeană?

Încotro se îndreaptă cultura ialomițeană?

Declarată de mai bine de două mandate drept o prioritate județeană, cultura ialomițeană, vorba ilustrului Nae Cațavencu, «e admirabilă, e sublimă, dar lipsește cu desăvîrșire». Avem, neîndoielnic, și vîrfuri. O revistă culturală de înaltă ținută (Helis), o bibliotecă județeană care organizează unul dintre cele mai mari importante evenimente de gen («Salonul Anual de Carte», ajuns în 2012 la a XXI-a ediție!) din țară și, după zeci de ani de așteptare, o sală de spectacole intrată în circuitul teatral național... Dincolo de acestea însă, cultura ialomițeană, așa cum o propovăduiesc oficialii județeni, e calpă și lipsită de fond. Iar investițiile alocate acestui domeniu nu sînt altceva decît niște găuri negre în care se aruncă fonduri publice!

Veșnicia s-a născut la «sala de spectacole cu geometrie variabilă»
La sfîrșitul anului 2011, sub presiunea presei locale, administrația Ciupercă organiza o conferință de presă în care anunța că reia lucrările la «sala de spectacole cu geometrie variabilă»din incinta palatului administrativ. La aproape 9 luni de la acest anunț, sala rămîne în continuare închisă!
Priorități culturale electorale Pentru că președintele Silvian Ciupercă este intelectual... declarat, una dintre prioritățile administrației sale o reprezintă cultura. Este de notorietate apetența sa pentru evenimente publice cu caracter cultural, programul său de relansare a turismului istoric în Ialomița, investițiile orientate către «Orașul Dispărut» (Tîrgul de Floci de la Giurgeni) sau reabilitarea instituțiilor de cultură ale județului. Însă toate aceste programe concrete sau proiecte de viitor numai bune de fluturat în campaniile electorale NU au reușit, în decursul celor două mandate ale sale în fruntea Consiliului Județean Ialomița, să trezească ialomițenilor (cu atît mai puțin turiștilor români sau străini!) interesul pentru cultură. Și astfel, pentru al treilea mandat consecutiv, cultura ialomițeană rămîne o Cenușăreasă numai bună de fluturat în precampaniile electorale și perfectă pentru exploatat economic în răstimpul mandatelor. Paradoxal, singura salvare a ialomițenilor, o reprezintă lipsa banilor. Cu un buget cultural tot mai sărac de la an la an (mai puțin de 10 milioane de lei...), administrația Ciupercă nu își permite să cheltuiască atît cît își dorește pentru finanțarea investițiilor culturale!
Studiu de caz: sala cu geometrie variabilă! Cel mai important edificiu cultural al administrației Ciupercă, potrivit propriilor sale declarații, îl reprezintă «sala de spectacole cu geometrie variabilă» din incinta palatului administrativ. Aceasta se află în renovare din anul 1995! Potrivit informațiilor oficiale, în perioada scursă de la demararea lucrărilor, administrația județeană a cheltuit peste 3 milioane lei pentru o serie de investiții considerate la acest moment depășite tehnic și moral. Ultima dată cînd sala de spectacole a Consiliului Județean Ialomița a fost adusă în atenția opiniei publice a fost în decembrie 2010. La acel moment, consilierii județeni au aprobat alocarea a 6,3 milioane lei pentru o ceea ce numim acum «o sală cu geometrie variabilă». La aproape un an de la acel moment, din suma alocată inițial au mai rămas doar 1,9 milioane, iar varianta finală a sălii nu a fost încă stabilită. La conferința de presă din toamna anului trecut, oficialii Consiliului Județean au anunțat că în sala respectivă nu s-a mai lucrat efectiv din anul 2005... Potrivit acelorași informații oficiale, singurele lucrări finalizate sînt cele la cabinele artiștilor. În 2012, în luna februarie, plenul Consiliului Județean a aprobat un nou buget pentru modernizarea sălii de spectacole. Inutil să precizăm că acesta a fost mai mic decît cel anterior...

Istoria Ialomiței, lăsată în paragină
Monumentele istorice din Ialomița sînt în prag de dispariție. Deși au nevoie urgentă de restaurare, costurile pentru reparații sînt fabuloase, iar fondurile inexistente. Vorbim despre un număr de peste 200 de castele, conace boierești sau școli, toate vechi de mai bine de două veacuri...
Restaurarea costă Din zona Urziceniului și pînă la Fetești, Ialomița are o istorie extrem de bogată. Stau mărturie cele peste 200 de conace boierești, castele, școli, biserici sau așezări umane din vremurile antichității, scoase la lumină de către arheologi. Toată această «avere» a Bărăganului se află acum în paragină. Aceste piese din «tezaurul» Ialomiței au nevoie urgentă de restaurare. E greu însă de reparat ceva. O restaurare ca la carte costă sume fabuloase, care depășesc ordinul milioanelor de euro... «Orice plan, orice proiect prin care s-ar putea realiza restaurarea unui monument este foarte scump. Astfel de lucrări se realizează doar de către experți în arhitectură sau istorie, iar prețurile practicate de aceștia sînt imense...» declară Elena Pacală, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Ialomița. Printre cele mai afectate monumente istorice din Ialomița se numără Biserica «Sfîntul Nicolae» de la Orboiești, Școala Generală de la Andrășești sau Conacul Bolomey de la Cosîmbești.
Monumente salvate de la «moarte» Din pleiada de monumente «condamnate la moarte», doar trei au reușit să fie salvate. Este vorba despre Mînăstirea «Sfinții Voievozi» de la Slobozia, Conacul Marghiloman de la Hagiești, precum și ansamblul arheologic «Orașul de Floci», de la Giurgeni. Cele trei monumente au fost introduse în Planul Național de Restaurare, o directivă a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național prin care se realizează, an de an, restaurarea monumenteleor cu valoare culturală și istorică. Cu toate acestea, pentru anul 2012 Ministerul a decis să acorde fonduri doar pentru restaurarea sitului de la Giurgeni. Este vorba de suma de 300 mii de lei, necesară reabilitării ruinelor bisericii descoperită în incinta «Orașului de Floci». «În ceea ce privește celelalte două monumente, nu se știe cînd vor fi alocați banii...» a mai declarat directorul Elena Pacală.

Excepția care confirmă regula
Prima sală de spectacole funcțională, la Slobozia!

Inaugurată la debutul acestei precampanii electorale, Casa de Cultură Muncipală din Slobozia este singura investiție culturală din Ialomița care poate fi considerată un succes. După mai puțin de trei luni de la inaugurarea oficială, aceasta a reușit să intre în circuitul teatral național, să susțină spectacole și chiar să-și acopere cheltuielile de funcționare.
O sală salvată din ghearele RADEF Demersurile pentru transformarea cinematografului GALAX (fost «23 August») într-o sală de spectacole datează din 2009. Ionel Constantin, actualul director al Direcției Municipale pentru Cultură Slobozia, își amintește că ea a fost salvată in extremis de la reprezentantul RADEF-România Film: «Mi-aduc aminte că cel mai greu lucru a fost să aduc reprezentatul RADEF aici, să semneze hîrtiile! I-am promis că vom avea grijă de el, că vom face tot ce trebuie, numai să vină... Și a venit, domnule! Nu ne-a costat bani, evident, dar am fost atenți cu el. Iar cînd a semnat, am zis că l-am prins pe Dumnezeu de picior...». Deși sala a fost transferată administrației locale din 2009, pînă la sfîrșitul lui 2010 de-abia s-a reușit izolarea sălii. «Și asta cu mare greutate. Am avut 40 mii de lei la dispoziție. Din banii ăștia am cumpărat noi materialele, am găsit un constructor care să izoleze și numai bine că au început ploile... Dar am fost mulțumiți! De-atunci nu s-a mai infiltrat un strop, iar garanția este de 10 ani!» mai spune Ionel Constantin. Cu banii rămași, s-au făcut demersuri pentru demararea unui studiu de fezabilitate pentru viitoarea investiție. «Nu ne voia nimeni, erau prea puțini bani! Noroc cu Pro Civil, care a înțeles nevoia noastră și ne-a făcut acest studiu gratis. Un alt noroc, căci în anul următor, 2011, am putut fi bugetați ca pentru o investiție în  continuare...».
«Avem un public avizat!» În ciuda subfinanțării cronice cu care s-a confruntat acest obiectiv, în mai 2011, la ediția a XI-a a Sărbătorilor Sloboziei, ea era inaugurată. «Bine ați venit în casa voastră!» spunea atunci ex-primarul Gabi Ionașcu, arogîndu-și meritele acestei investiții. Însă inaugurarea obiectivului nu a fost suficientă. Timp de mai multe luni, Ionel Constantin a căutat cu încăpățînare să includă sala în circuitul teatral național: «Acum, după o primă stagiune încheiată, am prins curaj. Oamenii mă opresc și mă întreabă cînd reluăm spectacolele. Le spunem că vom face lucrul acesta în toamnă. Și știm ce trebuie făcut! Pentru că, după unul dintre spectacole, am avut surpriza să descoperim că unii spectatori și-au cumpărat în avans biletele. Atunci am înțeles că există un public avizat și că un nume mare al scenei naționale umple sala!». Pentru stagiunea din toamnă, Ionel Constantin are ambiții mari. Adică își dorește o stagiune teatrală «ca la carte», cu spectacole din două în două săptămîni, nume celebre care să umple sala și o viață culturală vie, care să umple scena și să atragă publicul: «Nu doar spectacolele de teatru sînt importante. Vreau să atragem aici și trupele locale de teatru, și elevii, și părinții acestora... Pînă acum 10 ani, cînd am rămas fără o sală adecvată, slobozenii veneau la spectacole cu plăcere. Sînt convins că se vor întoarce, dacă vor avea ce să să vadă!».

26 Iunie 2012, 05:44 (8093 vizualizări - 8 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Armaghedon:
(27 Iunie 2012, 12:56)
Despre tovarasul Constantin nimic de spus.......chiar nimic......decat ca este in continuare un membru marcant al Partidului  Comunist Roman.......care isi face datoria pana la moarte....:)
cristi:
(27 Iunie 2012, 12:38)
am citit tot articolul dar vreau sa comentez doar partea care face referire la sala de spectacole de la fostul cinema galax. din pacate de cand s-a dechis am vazut doar o piesa de  teatru si 2 filme 3d chiar daca mi-as fi dorit  sa am posibilitatea sa ajung si sa vad mai multe.chiar daca nu au fost bani multi alocati, persoanele care s-au ocupat de proiect au facut o treaba foarte buna. sala arata foarte bine, ai o vizibilitate ff buna la scena, se audeperfect.piesa de treatru a fost exceptionala, vocile actorilor s-au auzit ff bine iar expresivitatea lor s-a putut vedea perfect. filmele 3d la care am fost s-au vazut bine.mai trebuie reglata aparatura.    bravo celor care s-au ocupat de proiect pt ca au facut o treaba ff buna si spun asta fara sa fiu partinitor. pe viitor as vrea sa vad si spectalole gratuite, cu artisti din zona noastra, tineri si copii  din oras care sa urce pe scena si sa ne incante, sa ii promovam. orasul are nevoie de asa ceva.
OBIECTIV:
(26 Iunie 2012, 13:24)
Poate ca noua conducere amunicipiului intelege sitagma - la vremuri noi, oameni noi. Asa ca scapati orasul de individul oportunist constantin. Sa fim seriosi - puneti acolo un om care cu adevarat este interesat de arta si sport. 
ivan:
(26 Iunie 2012, 10:31)
domnul constantin este un escroc ca si ionascu era sageata fostului primar un fel de mapet daia a si fost pus director caci omul era si este depasit total,pana sa fie director se plimba omu cu o amarata de dacie acum nu si mai da okelarii de soare de la oki jos k are omu ford doar de...un infect k si ionascu.
lila:
(26 Iunie 2012, 08:41)
Am facut facultatea cu Ionel Constantin si mereu era pe "invers" nu-i placea nimic, dificil om.
SORIN:
(26 Iunie 2012, 08:22)
Constantin Ionel ar trebui lăsat în pace, chiar dacă face parte din "tagma jefuitorilor" culturali. Dacă
nu l-a "executat" nimeni până acum, la ce bun schimbarea?! Numai că se "pupa" cu șoldoveanul agramat?! De bine, de rău, a reușit renovarea și darea în folosință a Case de Cultură a Municipiului,
un lucru demn de luat în considerare. Dacă schimbă "partenerul" e bine?! Lăsați omu'n pace, că face asta de-o viață, și ce bine se'nțelege cu Puiu Crețu și-a lui ceată!!!
Am văzut deunăzi la televizor halul în care a ajuns biserica de aproape două sute de ani din Ivănești. Cultele, mai ales Episcopia, cu ce s-or mai ocupa?! Chiar și așa retrasă și părăsită, acea biserică este o bijuterie arhitecturală și cu picturi murale de o rară frumusețe, ajunsă în paragină. Ea n-a ajuns în halul ăsta nici după toate vicisitudinile vremurilor trecute peste ea. A ajuns un fel de cocină de porci, coteț de găini și/sau loc unde sălășluiesc tot felul de ciudați contemporani.
geo:
(26 Iunie 2012, 08:17)
Salvam ruine, dar pe noi, cine?. Nu trebuie sa uitam ce a fost in trecut, dar mai importanta este viata de ziz cu zi. Apreciez faptul ca, in loc de brutarie, in fostul cinematograf s-a facut un lucru frumos.
Ionel C.:
(26 Iunie 2012, 07:22)
asta daca o sa mai fie director pana atunci ,constantin...k am auzit k e pe sforas.....k prea se pupa toata ziua cu pretenu Ionascu....

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 30 Mar 2020
166 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Prefectura Ialomița, Coronavirus: Posibil infectat cu noul Coronavirus, decedat la Țăndărei

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a inițiat o anchetă epidemiologică în urma decesului unui bărbat, de 39 de ani, din orașul Țăndărei. Acesta a fost consultat la Spitalul Orășenesc din Țăndărei, unde ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:40
(713 vizualizări - 4 comentarii)


Ialomița: Polițiștii sunt la datorie pe străzile din județ

Ialomița: Polițiștii sunt la datorie pe străzile din județ

În urma unei acțiuni preventive desfășurate la nivelul județului joi, 26 martie a.c., polițiștii au intervenit la 72 de evenimente, cele mai multe dintre acestea sesizate pe numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:35
(295 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică

Din cauza lucrărilor de reparații ale rețelelor de distribuție a energiei electrice, Enel Dobrogea anunță faptul că, în perioada 30 martie-3 aprilie 2020, în anumite zone din localitățile Urziceni, Rași ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 16:30
(194 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Obținerea certificatului de situație de urgență

În Monitorul Oficial nr. 248, a fost publicat Ordinul nr. 791/24.03.2020, privind acordarea certificatelor de situație de urgență operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:35
(146 vizualizări - 0 comentarii)


4

Incendiu la un autocamion pe Autostrada A2/km 146

Joi, 26 martie, a.c., în jurul orelor 23,35, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la un autocamion cu semiremorcă, produs pe Autostrada A2, în zona podului de la ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:10
(152 vizualizări - 0 comentarii)


Ciochina: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 26 martie, a.c., în jurul orelor 19,15, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Ciochina. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2020, 11:05
(97 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: La volan sub influența drogurilor

Un tânăr de 21 de ani a intrat în vizorul organelor de anchetă fiind depistat în trafic sub influența substanțelor interzise. El a fost oprit pentru un control de rutină în ziua de miercuri, 25 martie ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 17:45
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomițeni cercetați penal pentru că și-au agresat soțiile

Doi bărbați, de 40 și 33 de ani, domiciliați în Gheorghe Lazăr și Slobozia, sunt cercetați penal pentru că și-au agresat soțiile. În ziua de miercuri, 25 martie a.c., ambii au fost reclamați, prin numărul ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 17:40
(159 vizualizări - 0 comentarii)


8

Prefectura Ialomița, Coronavirus: Peste 2500 de ialomițeni sunt autoizolați la domiciliu

Potrivit unei informări transmise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, la nivelul județului nostru există 77 de persoane aflate în carantină și alte 2551 autoizolate la ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 17:35
(265 vizualizări - 0 comentarii)


9

Federația «Solidaritatea Sanitară»: Dacă refuzați în continuare testarea personalului atunci nu va mai avea cine să vă trateze!

Deși Președintele României a solicitat public autorităților să testeze cu prioritate salariații din Sănătate;
În condițiile în care absența testării a generat tragedia de la Spitalul Județean Suceava ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2020, 10:20
(235 vizualizări - 0 comentarii)


10
Făcăeni: L-ați văzut?

Făcăeni: L-ați văzut?

Polițiștii ialomițeni au dat în urmărire un tânăr de 17 ani, domiciliat în comuna Făcăeni, care a dispărut de la domiciliu. Miercuri, 25 martie a.c., familia acestuia a sesizat Poliția precizând faptul ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:25
(503 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Platformă digitală adresată profesorilor

Ministerul Educației și Cercetării a lansat platforma Digital pe educred.ro (digital.educred.ro), un spațiu creat pentru toate cadrele didactice care doresc să valorifice noile tehnologii în activitățile ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:20
(203 vizualizări - 0 comentarii)


12

RAJA SA Constanța: Înrerupere apă la Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul 150 mm, de pe strada Vlad Țepeș, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:15
(136 vizualizări - 0 comentarii)


13

ISU Ialomița: Măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație uscată

Pompierii ialomițeni adresează cetățenilor o serie de recomandări cu privire la arderea controlată a vegetației uscată care acoperă miriștile. Operațiunea este strict interzisă, dacă nu este aplicată ca ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 16:10
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Federația «Solidaritatea Sanitară»: Modelul pe care se bazează Guvernul în gestionarea crizei Coronavirus este greșit!

Federația «Solidaritatea Sanitară» lansează o solicitare publică, adresată Guvernului, de reanalizare a strategiei ce stă la baza managementului crizei declanșate de COVID 19, propunând două completări ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 12:05
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Comunicat de presă al Comitetului de Supraveghere al Băncii Naționale a României

Comitetul de Supraveghere al Băncii Naționale a României, întrunit în ședință de urgență, a clarificat modul în care băncile și IFN-urile din România trebuie să aplice reglementările în vigoare în contextul ...[citește_toată_știrea]

25 Martie 2020, 11:50
(216 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Unde se pot obține relații despre procedura de finanțare a șomajului tehnic?

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița pune la dispoziția angajatorilor ce urmează să trimită salariații în șomaj tehnic, două numere de telefon și o adresă de e-mail mail dedicată, ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2020, 16:50
(265 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști

Polițiștii din Slobozia au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 46 de ani, care domiciliază în oraș. În cursul zilei de luni, 23 martie 2020, oamenii legii au fost sesizați de ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2020, 16:45
(325 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Polițiștii au aplicat amenzi de 62000 de lei

Slobozia: Polițiștii au aplicat amenzi de 62000 de lei

Intrarea în vigoare a Ordonanței Militare Nr. 2 s-a lăsat cu amenzi la Slobozia. 37 de persoane au fost sancționate contravențional de polițiști în seara zilei de luni, 23 martie 2020, deoarece nu și-au ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2020, 16:40
(694 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Și-a pierdut viața într-un accident rutier

Urziceni: Și-a pierdut viața într-un accident rutier

Un tânăr de 32 de ani a murit și un altul, în vârstă de 19 ani, a fost grav rănit după ce mașinile în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier. Automobilele s-au ciocnit în dimineața zilei ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:55
(525 vizualizări - 1 comentariu)


Grivița: Rănit într-un accident rutier

Un bărbat de 34 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind victimă a unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut în ziua de 22 martie 2020, pe raza localității Grivița, ca urmare a impactului ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:50
(347 vizualizări - 0 comentarii)


Jilavele: Două tone de furaje s-au făcut scrum

Pompierii din Urziceni au intervenit sâmbătă, 21 martie 2020, pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria unui localnic din localitatea Jilavele. Flăcările au cuprins un grajd, în care se aflau ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:45
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Platonești: Incendii de vegetație

Pompierii din Țăndărei au intervenit, în ziua de 21 martie 2020, pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, sesizate pe raza localității Platonești. Astfel, au ars aproximativ 600 mp de teren ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:40
(285 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Coș de fum, cuprins de flăcări

Locatarii unui imobil din localitatea Maia au trecut duminică, 22 martie 2020, prin clipe de panică. Totul din cauza unui incendiu care a cuprins coșul de fum al centralei termice, pe care oamenii o foloseau ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:35
(161 vizualizări - 0 comentarii)


ONRC: Se suspendă depunerea declarației privind beneficiarul real

Activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului, în sensul depunerii declarației privind beneficiarul real, se suspendă din cauza epidemiei provocată de noul Coronavirus. Suspendarea vizează întreaga ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:30
(242 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Conducea în stare de ebrietate

Polițiștii din Fetești au depistat în trafic un bărbat de 41 ani, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența buturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul Drager, acesta a indicat o ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2020, 14:20
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbulești: Șofer de ocazie la 16 ani

Un minor de 16 ani din comuna Bărbulești i-a pus pe jar pe polițiștii din zonă. Acesta a furat un automobil și a făcut câteva ture prin localitate. Pentru a fi oprit, polițiștii au instituit filtre și l ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2020, 14:50
(351 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Prinși la volanul mașinilor pe care le-au furat

Doi tineri de 19 și 28 de ani, din localitățile Adâncata și Manasia, s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificați în trafic, pe data de 19 martie 2020, la volanul unor automobile pe care le-au ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2020, 14:45
(312 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Circula pe drumurile publice cu viteză ilegală

Polițiștii ialomițeni au întocmit un dosar penal unui cetățean bulgar, în vârstă de 51 de ani, care a fost depistat conducând pe drumurile publice cu viteză prea mare. El a fost tras pe dreapa în ziua de ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2020, 14:40
(382 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Măsuri pentru protejarea angajaților din fermele zootehnice

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează administratorii fermelor de animale din județ cu privire la implementarea unor măsuri de autoprotecție a angajaților. Astfel ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2020, 12:55
(279 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
test în Trei ialomițeni infectați cu noul Coronavirus au murit Gogu în Comunitatea romă din Căzănești se pregătește să iasă din izolare @@PSD ist în Comunitatea romă din Căzănești se pregătește să iasă din izolare Tandarean în Trei ialomițeni infectați cu noul Coronavirus au murit Stie Tot în Prefectura Ialomița, Coronavirus: Posibil infectat cu noul Coronavirus, decedat la Țăndărei @GUVID 19 în Prefectura Ialomița refuză să ofere informații publice! Georgica în Trei ialomițeni infectați cu noul Coronavirus au murit LA SA - NE în Aproape 1 milion de lei pentru un loc de joacă în Cartierul Bora! PSD ist în Comunitatea romă din Căzănești se pregătește să iasă din izolare gigel în Comunitatea romă din Căzănești se pregătește să iasă din izolare @PSD ist în Comunitatea romă din Căzănești se pregătește să iasă din izolare patriot în Trei ialomițeni infectați cu noul Coronavirus au murit Ferguson în Trei ialomițeni infectați cu noul Coronavirus au murit @Georgica în Trei ialomițeni infectați cu noul Coronavirus au murit Emilia în Ialomița și-a uitat istoria El Dictator în Comunitatea romă din Căzănești se pregătește să iasă din izolare vrem ancheta jurnalistică în Trei ialomițeni infectați cu noul Coronavirus au murit Georgica în Trei ialomițeni infectați cu noul Coronavirus au murit disoluție în Marian Neacșu decide viitorul politic al județului #pasajladrajna în Trei ialomițeni infectați cu noul Coronavirus au murit
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...