Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Încotro se îndreaptă cultura ialomițeană?

Încotro se îndreaptă cultura ialomițeană?

Declarată de mai bine de două mandate drept o prioritate județeană, cultura ialomițeană, vorba ilustrului Nae Cațavencu, «e admirabilă, e sublimă, dar lipsește cu desăvîrșire». Avem, neîndoielnic, și vîrfuri. O revistă culturală de înaltă ținută (Helis), o bibliotecă județeană care organizează unul dintre cele mai mari importante evenimente de gen («Salonul Anual de Carte», ajuns în 2012 la a XXI-a ediție!) din țară și, după zeci de ani de așteptare, o sală de spectacole intrată în circuitul teatral național... Dincolo de acestea însă, cultura ialomițeană, așa cum o propovăduiesc oficialii județeni, e calpă și lipsită de fond. Iar investițiile alocate acestui domeniu nu sînt altceva decît niște găuri negre în care se aruncă fonduri publice!

Veșnicia s-a născut la «sala de spectacole cu geometrie variabilă»
La sfîrșitul anului 2011, sub presiunea presei locale, administrația Ciupercă organiza o conferință de presă în care anunța că reia lucrările la «sala de spectacole cu geometrie variabilă»din incinta palatului administrativ. La aproape 9 luni de la acest anunț, sala rămîne în continuare închisă!
Priorități culturale electorale Pentru că președintele Silvian Ciupercă este intelectual... declarat, una dintre prioritățile administrației sale o reprezintă cultura. Este de notorietate apetența sa pentru evenimente publice cu caracter cultural, programul său de relansare a turismului istoric în Ialomița, investițiile orientate către «Orașul Dispărut» (Tîrgul de Floci de la Giurgeni) sau reabilitarea instituțiilor de cultură ale județului. Însă toate aceste programe concrete sau proiecte de viitor numai bune de fluturat în campaniile electorale NU au reușit, în decursul celor două mandate ale sale în fruntea Consiliului Județean Ialomița, să trezească ialomițenilor (cu atît mai puțin turiștilor români sau străini!) interesul pentru cultură. Și astfel, pentru al treilea mandat consecutiv, cultura ialomițeană rămîne o Cenușăreasă numai bună de fluturat în precampaniile electorale și perfectă pentru exploatat economic în răstimpul mandatelor. Paradoxal, singura salvare a ialomițenilor, o reprezintă lipsa banilor. Cu un buget cultural tot mai sărac de la an la an (mai puțin de 10 milioane de lei...), administrația Ciupercă nu își permite să cheltuiască atît cît își dorește pentru finanțarea investițiilor culturale!
Studiu de caz: sala cu geometrie variabilă! Cel mai important edificiu cultural al administrației Ciupercă, potrivit propriilor sale declarații, îl reprezintă «sala de spectacole cu geometrie variabilă» din incinta palatului administrativ. Aceasta se află în renovare din anul 1995! Potrivit informațiilor oficiale, în perioada scursă de la demararea lucrărilor, administrația județeană a cheltuit peste 3 milioane lei pentru o serie de investiții considerate la acest moment depășite tehnic și moral. Ultima dată cînd sala de spectacole a Consiliului Județean Ialomița a fost adusă în atenția opiniei publice a fost în decembrie 2010. La acel moment, consilierii județeni au aprobat alocarea a 6,3 milioane lei pentru o ceea ce numim acum «o sală cu geometrie variabilă». La aproape un an de la acel moment, din suma alocată inițial au mai rămas doar 1,9 milioane, iar varianta finală a sălii nu a fost încă stabilită. La conferința de presă din toamna anului trecut, oficialii Consiliului Județean au anunțat că în sala respectivă nu s-a mai lucrat efectiv din anul 2005... Potrivit acelorași informații oficiale, singurele lucrări finalizate sînt cele la cabinele artiștilor. În 2012, în luna februarie, plenul Consiliului Județean a aprobat un nou buget pentru modernizarea sălii de spectacole. Inutil să precizăm că acesta a fost mai mic decît cel anterior...

Istoria Ialomiței, lăsată în paragină
Monumentele istorice din Ialomița sînt în prag de dispariție. Deși au nevoie urgentă de restaurare, costurile pentru reparații sînt fabuloase, iar fondurile inexistente. Vorbim despre un număr de peste 200 de castele, conace boierești sau școli, toate vechi de mai bine de două veacuri...
Restaurarea costă Din zona Urziceniului și pînă la Fetești, Ialomița are o istorie extrem de bogată. Stau mărturie cele peste 200 de conace boierești, castele, școli, biserici sau așezări umane din vremurile antichității, scoase la lumină de către arheologi. Toată această «avere» a Bărăganului se află acum în paragină. Aceste piese din «tezaurul» Ialomiței au nevoie urgentă de restaurare. E greu însă de reparat ceva. O restaurare ca la carte costă sume fabuloase, care depășesc ordinul milioanelor de euro... «Orice plan, orice proiect prin care s-ar putea realiza restaurarea unui monument este foarte scump. Astfel de lucrări se realizează doar de către experți în arhitectură sau istorie, iar prețurile practicate de aceștia sînt imense...» declară Elena Pacală, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Ialomița. Printre cele mai afectate monumente istorice din Ialomița se numără Biserica «Sfîntul Nicolae» de la Orboiești, Școala Generală de la Andrășești sau Conacul Bolomey de la Cosîmbești.
Monumente salvate de la «moarte» Din pleiada de monumente «condamnate la moarte», doar trei au reușit să fie salvate. Este vorba despre Mînăstirea «Sfinții Voievozi» de la Slobozia, Conacul Marghiloman de la Hagiești, precum și ansamblul arheologic «Orașul de Floci», de la Giurgeni. Cele trei monumente au fost introduse în Planul Național de Restaurare, o directivă a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național prin care se realizează, an de an, restaurarea monumenteleor cu valoare culturală și istorică. Cu toate acestea, pentru anul 2012 Ministerul a decis să acorde fonduri doar pentru restaurarea sitului de la Giurgeni. Este vorba de suma de 300 mii de lei, necesară reabilitării ruinelor bisericii descoperită în incinta «Orașului de Floci». «În ceea ce privește celelalte două monumente, nu se știe cînd vor fi alocați banii...» a mai declarat directorul Elena Pacală.

Excepția care confirmă regula
Prima sală de spectacole funcțională, la Slobozia!

Inaugurată la debutul acestei precampanii electorale, Casa de Cultură Muncipală din Slobozia este singura investiție culturală din Ialomița care poate fi considerată un succes. După mai puțin de trei luni de la inaugurarea oficială, aceasta a reușit să intre în circuitul teatral național, să susțină spectacole și chiar să-și acopere cheltuielile de funcționare.
O sală salvată din ghearele RADEF Demersurile pentru transformarea cinematografului GALAX (fost «23 August») într-o sală de spectacole datează din 2009. Ionel Constantin, actualul director al Direcției Municipale pentru Cultură Slobozia, își amintește că ea a fost salvată in extremis de la reprezentantul RADEF-România Film: «Mi-aduc aminte că cel mai greu lucru a fost să aduc reprezentatul RADEF aici, să semneze hîrtiile! I-am promis că vom avea grijă de el, că vom face tot ce trebuie, numai să vină... Și a venit, domnule! Nu ne-a costat bani, evident, dar am fost atenți cu el. Iar cînd a semnat, am zis că l-am prins pe Dumnezeu de picior...». Deși sala a fost transferată administrației locale din 2009, pînă la sfîrșitul lui 2010 de-abia s-a reușit izolarea sălii. «Și asta cu mare greutate. Am avut 40 mii de lei la dispoziție. Din banii ăștia am cumpărat noi materialele, am găsit un constructor care să izoleze și numai bine că au început ploile... Dar am fost mulțumiți! De-atunci nu s-a mai infiltrat un strop, iar garanția este de 10 ani!» mai spune Ionel Constantin. Cu banii rămași, s-au făcut demersuri pentru demararea unui studiu de fezabilitate pentru viitoarea investiție. «Nu ne voia nimeni, erau prea puțini bani! Noroc cu Pro Civil, care a înțeles nevoia noastră și ne-a făcut acest studiu gratis. Un alt noroc, căci în anul următor, 2011, am putut fi bugetați ca pentru o investiție în  continuare...».
«Avem un public avizat!» În ciuda subfinanțării cronice cu care s-a confruntat acest obiectiv, în mai 2011, la ediția a XI-a a Sărbătorilor Sloboziei, ea era inaugurată. «Bine ați venit în casa voastră!» spunea atunci ex-primarul Gabi Ionașcu, arogîndu-și meritele acestei investiții. Însă inaugurarea obiectivului nu a fost suficientă. Timp de mai multe luni, Ionel Constantin a căutat cu încăpățînare să includă sala în circuitul teatral național: «Acum, după o primă stagiune încheiată, am prins curaj. Oamenii mă opresc și mă întreabă cînd reluăm spectacolele. Le spunem că vom face lucrul acesta în toamnă. Și știm ce trebuie făcut! Pentru că, după unul dintre spectacole, am avut surpriza să descoperim că unii spectatori și-au cumpărat în avans biletele. Atunci am înțeles că există un public avizat și că un nume mare al scenei naționale umple sala!». Pentru stagiunea din toamnă, Ionel Constantin are ambiții mari. Adică își dorește o stagiune teatrală «ca la carte», cu spectacole din două în două săptămîni, nume celebre care să umple sala și o viață culturală vie, care să umple scena și să atragă publicul: «Nu doar spectacolele de teatru sînt importante. Vreau să atragem aici și trupele locale de teatru, și elevii, și părinții acestora... Pînă acum 10 ani, cînd am rămas fără o sală adecvată, slobozenii veneau la spectacole cu plăcere. Sînt convins că se vor întoarce, dacă vor avea ce să să vadă!».

26 Iunie 2012, 05:44 (8218 vizualizări - 8 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Armaghedon:
(27 Iunie 2012, 12:56)
Despre tovarasul Constantin nimic de spus.......chiar nimic......decat ca este in continuare un membru marcant al Partidului  Comunist Roman.......care isi face datoria pana la moarte....:)
cristi:
(27 Iunie 2012, 12:38)
am citit tot articolul dar vreau sa comentez doar partea care face referire la sala de spectacole de la fostul cinema galax. din pacate de cand s-a dechis am vazut doar o piesa de  teatru si 2 filme 3d chiar daca mi-as fi dorit  sa am posibilitatea sa ajung si sa vad mai multe.chiar daca nu au fost bani multi alocati, persoanele care s-au ocupat de proiect au facut o treaba foarte buna. sala arata foarte bine, ai o vizibilitate ff buna la scena, se audeperfect.piesa de treatru a fost exceptionala, vocile actorilor s-au auzit ff bine iar expresivitatea lor s-a putut vedea perfect. filmele 3d la care am fost s-au vazut bine.mai trebuie reglata aparatura.    bravo celor care s-au ocupat de proiect pt ca au facut o treaba ff buna si spun asta fara sa fiu partinitor. pe viitor as vrea sa vad si spectalole gratuite, cu artisti din zona noastra, tineri si copii  din oras care sa urce pe scena si sa ne incante, sa ii promovam. orasul are nevoie de asa ceva.
OBIECTIV:
(26 Iunie 2012, 13:24)
Poate ca noua conducere amunicipiului intelege sitagma - la vremuri noi, oameni noi. Asa ca scapati orasul de individul oportunist constantin. Sa fim seriosi - puneti acolo un om care cu adevarat este interesat de arta si sport. 
ivan:
(26 Iunie 2012, 10:31)
domnul constantin este un escroc ca si ionascu era sageata fostului primar un fel de mapet daia a si fost pus director caci omul era si este depasit total,pana sa fie director se plimba omu cu o amarata de dacie acum nu si mai da okelarii de soare de la oki jos k are omu ford doar de...un infect k si ionascu.
lila:
(26 Iunie 2012, 08:41)
Am facut facultatea cu Ionel Constantin si mereu era pe "invers" nu-i placea nimic, dificil om.
SORIN:
(26 Iunie 2012, 08:22)
Constantin Ionel ar trebui lăsat în pace, chiar dacă face parte din "tagma jefuitorilor" culturali. Dacă
nu l-a "executat" nimeni până acum, la ce bun schimbarea?! Numai că se "pupa" cu șoldoveanul agramat?! De bine, de rău, a reușit renovarea și darea în folosință a Case de Cultură a Municipiului,
un lucru demn de luat în considerare. Dacă schimbă "partenerul" e bine?! Lăsați omu'n pace, că face asta de-o viață, și ce bine se'nțelege cu Puiu Crețu și-a lui ceată!!!
Am văzut deunăzi la televizor halul în care a ajuns biserica de aproape două sute de ani din Ivănești. Cultele, mai ales Episcopia, cu ce s-or mai ocupa?! Chiar și așa retrasă și părăsită, acea biserică este o bijuterie arhitecturală și cu picturi murale de o rară frumusețe, ajunsă în paragină. Ea n-a ajuns în halul ăsta nici după toate vicisitudinile vremurilor trecute peste ea. A ajuns un fel de cocină de porci, coteț de găini și/sau loc unde sălășluiesc tot felul de ciudați contemporani.
geo:
(26 Iunie 2012, 08:17)
Salvam ruine, dar pe noi, cine?. Nu trebuie sa uitam ce a fost in trecut, dar mai importanta este viata de ziz cu zi. Apreciez faptul ca, in loc de brutarie, in fostul cinematograf s-a facut un lucru frumos.
Ionel C.:
(26 Iunie 2012, 07:22)
asta daca o sa mai fie director pana atunci ,constantin...k am auzit k e pe sforas.....k prea se pupa toata ziua cu pretenu Ionascu....

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 07 Iul 2020
176 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IȘJ Ialomița: Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat

În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 21:20
(125 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 iulie a.c., în jurul orei 9,30, polițiștii din Slobozia au oprit pentru control, pe raza localității Misleanu, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate. În urma solicitării ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 16:10
(82 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 444 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 6 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 444, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 13:05
(129 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni integrate pentru combaterea COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Ialomița se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2020, 08:20
(88 vizualizări - 0 comentarii)


Șosele însângerate în județul Ialomița

Șosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița sâmbătă, 4 iulie 2020. Cinci persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(575 vizualizări - 4 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

3 Iulie 2020, 17:10


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(204 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(143 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(189 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


9
Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(95 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


10

Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(143 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(154 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


12

Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(218 vizualizări - 0 comentarii)


13

Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(170 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(191 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(193 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(310 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(274 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 432 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 1 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 432, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:05
(190 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Principală din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile joi, 2 iulie 2020, în intervalul orar 9,00-15.00. ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 11:40
(74 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

30 Iunie 2020, 19:10


Țăndărei: Copil de 9 ani, rănit într-un accident rutier

Un tânăr de 17 ani din orașul Țăndărei s-a ales cu un dosar penal după ce a provocat un accident rutier. Acesta se deplasa pe un moped înmatriculat cu un număr fals și fără a avea permis de conducere, moment ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:25
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Razie a polițiștilor

În cursul zilei de luni, 29 iunie 2020, polițiștii din cadrul tuturor serviciilor Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au organizat o razie de amploare pe străzile din Slobozia. În urma acțiunii ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:10
(225 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: 4,13%-rata șomajului în mai 2020

La sfârșitul lunii mai 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3864 șomeri (din care 1777 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:20
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 430 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 30 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 430, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:05
(207 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 425 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 29 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 425, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 13:05
(268 vizualizări - 1 comentariu)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește localitatea Dridu, RAJA Constanța va sista furnizarea apei marți, 30 iunie 202 ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 11:55
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Borănești

Razie de amploare la Borănești

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat vineri după amiază, 26 iunie a.c., în comuna Borănești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea climatului de ordine publică. Au ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2020, 10:40
(194 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...