Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Agenția Domeniilor Statului execută silit Agrofam

Ștefan Poienaru, încolțit

Agenția Domeniilor Statului execută silit Agrofam

În general, oamenii vor să pară altfel decît sînt. Ștefan Poienaru, milionarul doctor în agricultură (în euro sau dolari?) face parte din categoria celor care tot încearcă, de ani buni, să fie altfel. Dar cînd, de fapt, ești evazionist și țepar cu acte în regulă e cam greu să te dai «lebădă». Adică, imaculat și doctor în agricultură, personaj de roman, șamd. Despre Poienaru tot scriem. La fel și serviciile. Au umplut sărăcuțele de ele pagini întregi de inginerii financiar-agrare și le-au remis tuturor instituțiilor de control. Anchetatorii, cei mai mulți dintre ei, s-au făcut că nu observă, unii au fost chiori de-a binelea, alții chiar au înțeles cu cine au de-a face... Și, astfel, Poienaru și-a văzut de treabă, încercînd să pară ceea ce, de fapt, nu este.

Foarte pe scurt...
...vă vom readuce în atenție una dintre țepele de răsunet ale milionarului (în euro sau dolari) Ștefan Poienaru. O facem pentru a vă edifica asupra poveștii și pentru a ajunge în zilele glorioase ale prezentului. Deci, prin anul 2000, după cum vă detaliam anterior într-un amplu articol, Poienaru&Agrofam Holding pune labele pe activele fostului IAS Grădiștea. La un preț derizoriu și fără a le plăti integral. Să vă mai spunem că Poienaru a intrat cu japca pe suprafețele fostului IAS Grădiștea, multe dintre acestea însămînțate deja? Nu vă mai spunem. Că asta face parte din «repertoriul» lui Poienaru. Oricum, licitația de achiziționare a activelor fostului IAS Grădiștea este anulată de DGFP Călărași dar, cu toate acestea, Agenția Domeniilor Statului încheie un contract de concesiune, cu încredințare directă, pentru o suprafață de 5500 hectare. Astfel, Poienaru&Agrofam Holding intră cu tupeu la exploatare și, ulterior, la numărarea milioanelor de euro rezultate din plata subvențiilor. Ca povestea să fie mai plăcută la citit, Poienaru&Agrofam Holding «forțează» și alte 1000 de hectare, învecinate cu cele proaspăt concesionate de la ADS. Și cele 1000 de hectare aparțineau Agenției Domeniilor Statului... După un anumit interval de timp, ADS sesizează ilegalitățile și îl acționează în instanță pe doctorul în agricultură Poienaru. Culmea, Poienaru reușește, ani buni, tergiversarea procesului prin care Agenția Domeniilor Statului îl acuza de «îmbogățire fără justă cauză».
Într-un final, senzațional!, Poienaru&Agrofam Holding pierd procesul.

Statul român...
...din cînd în cînd, se satură de alde Poienaru. Se satură să stea «capră» de fiecare dată cînd Poienaru (și alții) au chef de ore sexuale. Desigur, nu știm dacă doctorul milionar Poienaru (în euro sau dolari?) mai poate, dar statul român, cel puțin în situația de față, a demonstrat că e sătul. Revenind la oile dlui Poienaru (chiar dacă le-a vîndut, noi ne-am amintit de ele!), Agenția Domeniilor Statului, ca urmare a cîștigării definitive și irevocabile a procesului intentat doctorului în agricultură, remite Agrofam Holding două somații de plată. Cu referire la cei peste 11 ani în care nu a plătit un chior ADS, cele două somații însumează peste 3 milioane lei și poartă numerele 144040 și 141034. Mai mult, sesizînd că Poienaru nu se sinchisește de plata redevențelor datorate, Agenția Domeniilor Statului trece la măsuri de executare silită...

Poienaru vrea să scape...
...de toată această tevatură. Cel puțin astea sînt informațiile noastre. Chiar dacă sună incredibil și teoria deja am lansat-o în paginile ziarului nostru, Ștefan Poienaru deja tratează vînzarea holdingului de firme către un actual guvernant. Acesta se intitulează Dan Voiculescu iar una dintre firmele sale de succes, Grivco, intenționează preluarea holdingului de societăți aparținînd milionarului (în euro sau dolari?) Ștefan Poienaru. Acum, în condițiile în care, la rîndu-i, Voiculescu are ceva probleme la ADS, în sensul de neplată a redevențelor datorate statului, și cu un ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, președinte al PC, cu instituție subordonată Agenția Domeniilor Statului, este foarte probabil ca statul să-și reia poziția de penetrare și Poienaru să reușească vînzarea. Și, completînd cu aspectul că județul Ialomița așteaptă cu limba atîrnînd de căldură instalarea prefectului conservator, se poate spune că Balta își va schimba concesionarii în scurt timp...

17 Iulie 2012, 18:48 (11388 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Latifundiarul Ștefan Poienaru a primit 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare
Afacerea Agrofam Holding a fost protejată de Consiliul Județean Ialomița
Fiscul a pus sechestru pe bunurile firmelor lui Poienaru
ANIF Ialomița, păgubită cu 500 mii de lei

Comentariile cititorilor:


jimy:
(27 Iulie 2012, 03:47)
interesant este ca toti isi dau cu presupusul despre acest ADS, insa putini stiu ca institutia este singura de la madr care aduce bani la bugetul statului.....toti terfelesc acest ads, intr-o zi va dispare si aceasta institutie, inca un gol la buget, si incet bani la bugetul statului ioc!!!....ciudat este cum ajung documente oficiale la presa, este un mare semn de intrebare!!!...din ce lecturez pe site, toti trag de aceasta institutie, pana o va reduce la tacere...!!
nicoleta:
(24 Iulie 2012, 12:02)
Nu merge treaba asa si nici nu o sa mearga niciodata. Cu ADS-ul care sta capra la tot ce spun guvernantii(indiferent cine ar fi ei). Aceasta "vaca de muls" ar trebui desfiintata si de aceste recuperari sa se ocupe firme de avocatura sau (de ce nu) firme de recuperare din strainatate.
Altfel ciocoii politici vor sta in continuare cu limba scoasa la mogulii care conduc din umbra tara.
Veti vedea(de fapt a inceput sa se vada) ca s-a schimbat Maria cu Zambilica(PDL cu USL) dar smecherii raman pe pozitii. Pacat de justitia romana care a inceput sa-si faca treaba! Zic pacat ptr ca "smecherii"(politici sau nu) se vor invarti cum stiu ei mai bine si vor cadea tot in picioare.
ptr @poprietar: ai mare dreptate. daca se dadeau terenurile ADSului la primarii poate se spargea buboiul. Asa stati fratilor pe liste ca in 40-50 de ani o sa primiti pamant pe luna(ca in Romania l-au luat smecherii).
ionel:
(19 Iulie 2012, 13:06)
,,sorin'', e bine ca te-ai lamurit ce-au facut uslasii, din mai 2012 si pana in prezent: NIMIC pentru RO, ciolane pentru gasca lor de mincinosi, hoti, plagiatori, puturosi, nesimtiti!
SORIN:
(19 Iulie 2012, 05:26)
@AntiSorin. Dacă eu sunt aerian, tu cum ești, dacă nu te prinzi de "mișto"*?! Cred că n-ai citit pe-ndelete finalul postării mele. Mai încearcă, mai ai o șansă!
AntiSorin:
(18 Iulie 2012, 17:23)
Bai nene esti aerian daca-l vrei pe Diaconescu! Cred ca Elodia, avocata de profesie, va ocupa postul de MJ!!!
SORIN:
(18 Iulie 2012, 05:50)
Niciodată să nu luați apărarea statului, acesta fiind cel mai mare evazionist (prin regii și alte forme de "organizare"). Cum scriam și ieri, pe mine nu mă interesează cine "ia", pe mine mă interesează dacă e cu "plata la zi", și dacă va fi mai bine pentru populația din zonă și nu numai. Cu alte ocazii eram catalogat drept comunist, retrograd, că iau apărarea "foștilor". Eu scriam atunci că dacă pân'la revoluție ne "conduceau" "cizmarii" și "analfabeții", astăzi, ne conduc "doctorii" în toate cele. Numai că "cizmarii" și "analfabeții" au lăsat destule'n urma lor, iar "doctorii" și alți "licențiați" au furat aproape tot. Dacă te uiți la d'alde Videanu, Berceanu, Blejnar, Blaga, Udrea, Ridzi, Plăcintă și alți potentați ai zilei, din toate partidele, toți, dar toți, se mândresc cu "expertiza" lor în domeniu, ca să nu mai vorbim de atotcunoscătorii Popoviciu, Boureanu, Vișan, Spânu, CostiCĂ CAnacheu-electricianul autodidact, blonda Paul ex Vass, culminând cu "expertul în constituție", Boc, cel care devenise chiar o unitate de măsură pentru unul cu broasca-n gât. Ar fi păcat dacă mafiei portocalii i-ar lua locul mafia uselistă, și asta destul de rapace. Modificările rapide promise de Ponta n-au avut loc, și, iată, caracatița uselistă începe să-și întindă tentaculele. Să le dăm un an pentru a demonstra ce pot face pentru cetățeni, și de nu se țin de cuvânt, jos, și să vină Dan Diaconescu, ANTIDOTUL, sau ANTITOTUL, cu CIOCOII VECHI ȘI ... Ei.
proprietar:
(17 Iulie 2012, 18:08)
RETROCEDARE- De asa ceva a mai auzit cineva? Adica ADS-UL nu cumva isi aminteste ca are de retrocedat mai multor fraieri niste sute de ha de pamint si motiveaza de vreo 10 ani ca nu mai are pamint iar fraierii stau pe niste liste si atit. Ne tot intrebam cine se foloseste de acest pamint si iata raspunsul. De la ADS a facut cineva puscarie? Nu putem decit sa le uram la toti sa-i inghita pamintul.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 17 Oct 2019
204 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(7 vizualizări - 0 comentarii)


Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(27 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(24 vizualizări - 0 comentarii)


3

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(145 vizualizări - 0 comentarii)


4

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(106 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(133 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(133 vizualizări - 0 comentarii)


9
Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(114 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(115 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(89 vizualizări - 0 comentarii)


12

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Octombrie 2019, 17:55


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(195 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(231 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(173 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(199 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(199 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(390 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(284 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(275 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Tovărășia

Miercuri, 2 octombrie a.c., în jurul orelor 13,00, un incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească din Tovărășia. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:25
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Filmul «Între Chin și Amin», premieră la Slobozia

Vineri, 4 octombrie a.c., începând cu orele 18,00, la Sala «Europa» a Consiliului Județean Ialomița va avea loc premiera filmului «Între Chin și Amin» . Filmul independent al lui Toma Enache este un omagiu ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:20
(452 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice»

Cu ocazia «Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice», Protopopiatul Slobozia în colaborare cu Asociația «Samarineni în comunitate» au organizat miercuri, 2 octombrie a.c., o activitate dedicată seniorilor ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:15
(317 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor feteșteni

Miercuri, 2 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. Astfel, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:10
(240 vizualizări - 0 comentarii)


ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

În perioada 20-30 Septembrie 2019, Hotelul Aurora din localitatea Mamaia a găzduit Divizia A de șah clasic pe echipe. Divizia A este eșalonul secund al Campionatului Național de șah clasic pe echipe, o ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 15:35
(297 vizualizări - 2 comentarii)


Armășești: Arestat pentru «furt calificat» și «violare de domiciliu»

Marți, 1 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit depistarea unui bărbat, de 25 de ani, din Armășești, pe numele căruia Judecătoria Urziceni a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:30
(335 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...