Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Agenția Domeniilor Statului execută silit Agrofam

Ștefan Poienaru, încolțit

Agenția Domeniilor Statului execută silit Agrofam

În general, oamenii vor să pară altfel decît sînt. Ștefan Poienaru, milionarul doctor în agricultură (în euro sau dolari?) face parte din categoria celor care tot încearcă, de ani buni, să fie altfel. Dar cînd, de fapt, ești evazionist și țepar cu acte în regulă e cam greu să te dai «lebădă». Adică, imaculat și doctor în agricultură, personaj de roman, șamd. Despre Poienaru tot scriem. La fel și serviciile. Au umplut sărăcuțele de ele pagini întregi de inginerii financiar-agrare și le-au remis tuturor instituțiilor de control. Anchetatorii, cei mai mulți dintre ei, s-au făcut că nu observă, unii au fost chiori de-a binelea, alții chiar au înțeles cu cine au de-a face... Și, astfel, Poienaru și-a văzut de treabă, încercînd să pară ceea ce, de fapt, nu este.

Foarte pe scurt...
...vă vom readuce în atenție una dintre țepele de răsunet ale milionarului (în euro sau dolari) Ștefan Poienaru. O facem pentru a vă edifica asupra poveștii și pentru a ajunge în zilele glorioase ale prezentului. Deci, prin anul 2000, după cum vă detaliam anterior într-un amplu articol, Poienaru&Agrofam Holding pune labele pe activele fostului IAS Grădiștea. La un preț derizoriu și fără a le plăti integral. Să vă mai spunem că Poienaru a intrat cu japca pe suprafețele fostului IAS Grădiștea, multe dintre acestea însămînțate deja? Nu vă mai spunem. Că asta face parte din «repertoriul» lui Poienaru. Oricum, licitația de achiziționare a activelor fostului IAS Grădiștea este anulată de DGFP Călărași dar, cu toate acestea, Agenția Domeniilor Statului încheie un contract de concesiune, cu încredințare directă, pentru o suprafață de 5500 hectare. Astfel, Poienaru&Agrofam Holding intră cu tupeu la exploatare și, ulterior, la numărarea milioanelor de euro rezultate din plata subvențiilor. Ca povestea să fie mai plăcută la citit, Poienaru&Agrofam Holding «forțează» și alte 1000 de hectare, învecinate cu cele proaspăt concesionate de la ADS. Și cele 1000 de hectare aparțineau Agenției Domeniilor Statului... După un anumit interval de timp, ADS sesizează ilegalitățile și îl acționează în instanță pe doctorul în agricultură Poienaru. Culmea, Poienaru reușește, ani buni, tergiversarea procesului prin care Agenția Domeniilor Statului îl acuza de «îmbogățire fără justă cauză».
Într-un final, senzațional!, Poienaru&Agrofam Holding pierd procesul.

Statul român...
...din cînd în cînd, se satură de alde Poienaru. Se satură să stea «capră» de fiecare dată cînd Poienaru (și alții) au chef de ore sexuale. Desigur, nu știm dacă doctorul milionar Poienaru (în euro sau dolari?) mai poate, dar statul român, cel puțin în situația de față, a demonstrat că e sătul. Revenind la oile dlui Poienaru (chiar dacă le-a vîndut, noi ne-am amintit de ele!), Agenția Domeniilor Statului, ca urmare a cîștigării definitive și irevocabile a procesului intentat doctorului în agricultură, remite Agrofam Holding două somații de plată. Cu referire la cei peste 11 ani în care nu a plătit un chior ADS, cele două somații însumează peste 3 milioane lei și poartă numerele 144040 și 141034. Mai mult, sesizînd că Poienaru nu se sinchisește de plata redevențelor datorate, Agenția Domeniilor Statului trece la măsuri de executare silită...

Poienaru vrea să scape...
...de toată această tevatură. Cel puțin astea sînt informațiile noastre. Chiar dacă sună incredibil și teoria deja am lansat-o în paginile ziarului nostru, Ștefan Poienaru deja tratează vînzarea holdingului de firme către un actual guvernant. Acesta se intitulează Dan Voiculescu iar una dintre firmele sale de succes, Grivco, intenționează preluarea holdingului de societăți aparținînd milionarului (în euro sau dolari?) Ștefan Poienaru. Acum, în condițiile în care, la rîndu-i, Voiculescu are ceva probleme la ADS, în sensul de neplată a redevențelor datorate statului, și cu un ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, președinte al PC, cu instituție subordonată Agenția Domeniilor Statului, este foarte probabil ca statul să-și reia poziția de penetrare și Poienaru să reușească vînzarea. Și, completînd cu aspectul că județul Ialomița așteaptă cu limba atîrnînd de căldură instalarea prefectului conservator, se poate spune că Balta își va schimba concesionarii în scurt timp...

17 Iulie 2012, 18:48 (11583 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Latifundiarul Ștefan Poienaru a primit 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare
Afacerea Agrofam Holding a fost protejată de Consiliul Județean Ialomița
Fiscul a pus sechestru pe bunurile firmelor lui Poienaru
ANIF Ialomița, păgubită cu 500 mii de lei

Comentariile cititorilor:


jimy:
(27 Iulie 2012, 03:47)
interesant este ca toti isi dau cu presupusul despre acest ADS, insa putini stiu ca institutia este singura de la madr care aduce bani la bugetul statului.....toti terfelesc acest ads, intr-o zi va dispare si aceasta institutie, inca un gol la buget, si incet bani la bugetul statului ioc!!!....ciudat este cum ajung documente oficiale la presa, este un mare semn de intrebare!!!...din ce lecturez pe site, toti trag de aceasta institutie, pana o va reduce la tacere...!!
nicoleta:
(24 Iulie 2012, 12:02)
Nu merge treaba asa si nici nu o sa mearga niciodata. Cu ADS-ul care sta capra la tot ce spun guvernantii(indiferent cine ar fi ei). Aceasta "vaca de muls" ar trebui desfiintata si de aceste recuperari sa se ocupe firme de avocatura sau (de ce nu) firme de recuperare din strainatate.
Altfel ciocoii politici vor sta in continuare cu limba scoasa la mogulii care conduc din umbra tara.
Veti vedea(de fapt a inceput sa se vada) ca s-a schimbat Maria cu Zambilica(PDL cu USL) dar smecherii raman pe pozitii. Pacat de justitia romana care a inceput sa-si faca treaba! Zic pacat ptr ca "smecherii"(politici sau nu) se vor invarti cum stiu ei mai bine si vor cadea tot in picioare.
ptr @poprietar: ai mare dreptate. daca se dadeau terenurile ADSului la primarii poate se spargea buboiul. Asa stati fratilor pe liste ca in 40-50 de ani o sa primiti pamant pe luna(ca in Romania l-au luat smecherii).
ionel:
(19 Iulie 2012, 13:06)
,,sorin'', e bine ca te-ai lamurit ce-au facut uslasii, din mai 2012 si pana in prezent: NIMIC pentru RO, ciolane pentru gasca lor de mincinosi, hoti, plagiatori, puturosi, nesimtiti!
SORIN:
(19 Iulie 2012, 05:26)
@AntiSorin. Dacă eu sunt aerian, tu cum ești, dacă nu te prinzi de "mișto"*?! Cred că n-ai citit pe-ndelete finalul postării mele. Mai încearcă, mai ai o șansă!
AntiSorin:
(18 Iulie 2012, 17:23)
Bai nene esti aerian daca-l vrei pe Diaconescu! Cred ca Elodia, avocata de profesie, va ocupa postul de MJ!!!
SORIN:
(18 Iulie 2012, 05:50)
Niciodată să nu luați apărarea statului, acesta fiind cel mai mare evazionist (prin regii și alte forme de "organizare"). Cum scriam și ieri, pe mine nu mă interesează cine "ia", pe mine mă interesează dacă e cu "plata la zi", și dacă va fi mai bine pentru populația din zonă și nu numai. Cu alte ocazii eram catalogat drept comunist, retrograd, că iau apărarea "foștilor". Eu scriam atunci că dacă pân'la revoluție ne "conduceau" "cizmarii" și "analfabeții", astăzi, ne conduc "doctorii" în toate cele. Numai că "cizmarii" și "analfabeții" au lăsat destule'n urma lor, iar "doctorii" și alți "licențiați" au furat aproape tot. Dacă te uiți la d'alde Videanu, Berceanu, Blejnar, Blaga, Udrea, Ridzi, Plăcintă și alți potentați ai zilei, din toate partidele, toți, dar toți, se mândresc cu "expertiza" lor în domeniu, ca să nu mai vorbim de atotcunoscătorii Popoviciu, Boureanu, Vișan, Spânu, CostiCĂ CAnacheu-electricianul autodidact, blonda Paul ex Vass, culminând cu "expertul în constituție", Boc, cel care devenise chiar o unitate de măsură pentru unul cu broasca-n gât. Ar fi păcat dacă mafiei portocalii i-ar lua locul mafia uselistă, și asta destul de rapace. Modificările rapide promise de Ponta n-au avut loc, și, iată, caracatița uselistă începe să-și întindă tentaculele. Să le dăm un an pentru a demonstra ce pot face pentru cetățeni, și de nu se țin de cuvânt, jos, și să vină Dan Diaconescu, ANTIDOTUL, sau ANTITOTUL, cu CIOCOII VECHI ȘI ... Ei.
proprietar:
(17 Iulie 2012, 18:08)
RETROCEDARE- De asa ceva a mai auzit cineva? Adica ADS-UL nu cumva isi aminteste ca are de retrocedat mai multor fraieri niste sute de ha de pamint si motiveaza de vreo 10 ani ca nu mai are pamint iar fraierii stau pe niste liste si atit. Ne tot intrebam cine se foloseste de acest pamint si iata raspunsul. De la ADS a facut cineva puscarie? Nu putem decit sa le uram la toti sa-i inghita pamintul.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 26 Mai 2020
239 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

26 Mai 2020, 18:10


Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Joi, 28 mai 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători hramul de primăvară al Catedralei Episcopale «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 14:05
(60 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au acționat luni, 25 mai 2020, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. În urma activităților desfășurate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:30
(54 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la decesul unui bătrân, de 87 de ani, din județul Ialomița, din cauza infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2). Acesta a fost confirmat pozitiv pentru ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:20
(50 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 354 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 26 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 354 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:10
(58 vizualizări - 0 comentarii)


Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței

«În ședința de Guvern din data de 21 mai 2020 a fost aprobată Hotărârea nr. 399, publicată în Monitorul Oficial nr. 431 din 22.05.2020, privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 16:25
(376 vizualizări - 2 comentarii)


Accident rutier pe centura Sloboziei

Accident rutier pe centura Sloboziei

Pompierii din Slobozia, împreună cu paramedicii SMURD au intervenit în după amiaza zilei de luni, 25 mai 2020, pentru a acorda îngrjiri medicale victimelor unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 14:10
(307 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a izbit de un alt autoturism și a fost proiectat cu mașina într-un copac

Sâmbătă, 23 mai 2020, în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri au intervenit, pe raza comunei Movilița, la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:35
(119 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic, pe raza municipiului, un șofer de 25 de ani, cu domiciliul în Grivița, în timp ce conducea un autoturism sub ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:30
(91 vizualizări - 0 comentarii)


9

Grupul de Comunicare Strategică: 352 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 25 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 352 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:10
(150 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 347 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 23 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 347 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2020, 13:05
(341 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: S-a răsturnat cu mașina

Manasia: S-a răsturnat cu mașina

O tânără de 19 ani și un bărbat de 23 de ani au fost victimele unui accident rutier petrecut în dimineața zilei de vineri, 22 mai 2020, pe raza localității Manasia. Aflat la volan, bărbatul de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:40
(303 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


12

Audiențe digitale pentru clienții ENEL

Începând de luni, 25 mai 2020, companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Enel în România, vor introduce o soluție digitală pentru audiențe, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:25
(179 vizualizări - 0 comentarii)


13

Rată de vindecare a pacienților COVID-19 de 64% în Spitalul Fetești

Reprezentanții Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești au precizat faptul că 64% dintre pacienții bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Estimativ, în cadrul unității medicale, au fost internați 187 de ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:05
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Axintele, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «amenințare», «nerespectare ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:40
(152 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Se prelungește perioada de acordare a indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că beneficiarii de indemnizație de șomaj, aflați în plată la data de 22 mai 2020, dreptul la indemnizație de șomaj ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:20
(193 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 346 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 22 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 346 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:05
(170 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 342 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 21 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 342 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2020, 13:10
(308 vizualizări - 0 comentarii)


Feteși: Lovit de tren la trecerea de cale ferată

Un bărbat de 49 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la București după ce a fost lovit de un tren de marfă. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:20
(298 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Modele de bună practică privind educația on-line

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a dat publicității lista localităților unde administrațiile locale au făcut eforturi pentru a-i sprijini pe elevii fără posibilități materiale să aibă acces la resursele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:10
(302 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pasagera unui taxi, victimă a unui accident rutier

O femeie de 29 de ani, din Fetești, pasageră a unui taxi, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier produs miercuri, 20 mai 2020. Șoferul taxiului nu a respectat ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 14:05
(221 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Țăndărei: Anexă gospodărească cuprinsă de flăcări

Pompierii din Țăndărei au intervenit miercuri, 20 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodăria unui localnic. Flăcările au cuprins o anexă și au ars aproximativ 5 mp din acoperișul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:45
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Incendiu de vegetație uscată

Pompierii din Fetești au intervenit marți, 19 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în zona localității Stelnica. Flăcările au distrus un hectar cultivat cu grâu. Cel mai probabil ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:30
(189 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stelnica incendiu


ITM Ialomița: Măsuri de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în căminele pentru bătrâni

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că administratorii centrelor dedicate îngrijirii vârstnicilor trebuie să ia măsuri de prevenire a infectării cu ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:20
(203 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun alt caz de COVID-19 înregistrat în Ialomița în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Ialomița nu au fost înregistrate cazuri noi de COVID-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor este ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:05
(241 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Panică pe Secția Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, din cauza unei candele rămasă aprinsă. Flăcările au cuprins o ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 08:05
(521 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Pomana regelui Cioabă», o nouă metodă de înșelăciune

Polițiștii ialomițeni atrag atenția cu privire la o nouă metodă de înșelăciune pe care escrocii o folosesc. Este vorba despre metoda «Pomana regelui Cioabă». Potrivit oamenilor legii, infractorii acostează ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 16:05
(427 vizualizări - 0 comentarii)


S-a răsturnat cu mașina într-un șanț între Slobozia și Amara

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de luni, 18 mai 2020. Evenimentul rutier s-a petrecut pe șoseaua care leagă orașele Amara și Slobozia din cauza unui șofer de 45 de ani. Acesta s-a angajat ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:55
(288 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Măsuri de asigurare la locul de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la măsurile de protecție pe care trebuie să le ia atât angajatorii, cât și angajații, pentru a preveni riscul infectării cu SARS-CoV-2 în ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:50
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 336 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 19 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 336 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 13:00
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
urzicenean în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Hastag în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița UN simplu cetățean în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Antonescu în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți gigi friptu în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița coteanul în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Punct în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta VID în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița CETATEAN în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți Tedy în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Gură satului în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta @nicu smardoi în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Vasile în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Vasile în Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței nicu smardoi în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Fă ca ei din Făcăieni în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Gore dân Fitila în Controale amănunțite în școlile și liceele din Ialomița Tombola de succes în Spitalul Județean de Urgență Slobozia poate efectua teste pentru depistarea noului Coronavirus (SARS-CoV-2) Observator în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Dalay Lama în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...