Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

O lecție despre (non)violența în familie

Al șaselea an de luptă pentru drepturile femeii

O lecție despre (non)violența în familie

Perioada 25 noiembrie-10 decembrie, marchează, anual, lupta permanentă a societății și autorităților cu fenomenul violenței împotriva femeii și combaterea acesteia în cadrul familiei. Anul acesta, la Țăndărei, Asociația Femeilor «Pro Familia» și Protopopiatul Fetești au marcat momentul și au organizat o masă rotundă în cadrul căreia au dezbătut starea de fapt existentă la nivelul județului, precum și progresele legislative înregistrate în ultimul an în combaterea acestui flagel.

Puterea exemplului
Miercuri, 5 decembrie 2012, Primăria Țăndărei, în colaborare cu asociația femeilor «Pro Familia» au organizat o acțiune de susținere a luptei împotriva violenței în familie. Acțiunea s-a desfășurat în sala de ședințe a consiliului local, în fața unui număr impresionant de invitate, dar și în prezența autorităților locale și județene. La eforturile comune ale inițiatorilor proiectului s-a alăturat și protopopul Marian Pătârlăgeanu, militant declarat împotriva abuzurilor familiale. De asemenea, la acțiune au participat și polițiști de proximitate din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița, oficiali județeni,dar și candidații la acel moment pentru Camera Deputaților și Senat, Cristina Pocora și Marian Pavel...
Concret, evenimentul a debutat prin interpretarea unei scenete care prezenta scene de violență domestică în familie. Extrem de veridic, momentula avut rolul de a induce în public emoții contradictorii, fiecare dintre invitați regăsindu-se de o parte sau alta a baricadei. La solicitarea organizatorilor, cei doi actori amatori, profesori ai școlii «Spiru Haret» din Țăndărei, și-au păstrat identitatea impusă de rol și ulterior, pentru a răspunde tirului întrebărilor celor prezenți. Organizatorii au ales această manieră de lucru pentru a asigura interactivitatea acțiunii și a facilita prezentarea cît mai multor puncte de vedere.
Concluziile prezentate au subliniat faptul că violențele împotriva femeii nu pot fi evitate sau controlate în mod eficient și că fiecare dintre membrii societății trebuie să reacționeze direct și imediat pentru raportarea unor astfel de abuzuri și chiar să se implice în combaterea lor pe cale amiabilă. Deși jucată de peste 5 ani, sceneta prezentată rămîne mereu actuală și reflectă nemijlocit o stare de fapt cu care se confruntă zeci de mii de femei din România...

Un pas mic pentru societate, un pas uriaș pentru femei
Dincolo de intensitatea unică a dezbaterii care a urmat și de numărul mare de opinii legate de soluțiile imediate de combatere a violenței împotriva femeii, am remarcat cu plăcere două dintre opiniile oficialilor invitați. Prima aparține Cristinei-Ancuța Pocora, deputat în Colegiul 1 Fetești-Țăndărei. «Acest subiect trena de 8 ani în Parlament. L-am reluat la preluarea mandatului și am reușit să aduc legii o serie de modificări substanțiale... De exemplu, polițistul nu putea interveni decît în cazuri speciale într-o astfel de situație. Am reglementat în Parlament acest aspect, iar acum există instrumente de lucru... Acum instanța poate fi sesizată de Poliție, de vecini, de un ONG, de oricine este interesat și vrea să ia atitudine împotriva unei situații pe care o consideră inumană. De asemenea, în instanță, termenele sînt foarte scurte și în termen de 48 de ore se poate emite un termen de restricție sau de interdicție. În același timp victima este ajutată, consiliată și se poate reintegra cu o mai mare ușurință în societate...» a declarat deputatul liberal.
Însă declarația care a smuls aplauzele asistenței îi aparține comisarului șef Viorel Ștefu care a precizat, ca răspuns la opinia general împărtășită că toți bărbații păcătuiesc prin violență măcar o dață în viață... «Tot ce pot să vă spun e că eu nu mi-am lovit niciodată nevasta, nu mi-am jignit niciodată copilul și... spăl și vasele!» a spus acesta, printre altele, într-un exces de sinceritate.
Atmosfera destinsă, polemicile constructive și sinceritatea neprefăcută au transformat, astfel, o întîlnire de o oră într-o dezbatere care a durat peste trei ore care a permis atît diseminarea informațiilor cît și ridicarea moralului unei asistențe formate, predominant, din femei. Însă «punctul pe i» a fost așezat de către protopopul Marian Pătârlăgeanu, care de mai mulți ani face un lobby activ pentru înființarea unui așezămînt social pentru victime ale violenței în familie în zona Țăndărei-Fetești. «Sperăm ca ceea ce s-a spus în această seară aici să fie scris și povestit pentru ochi și urechi care au puterea să judece și să hotărască ce e mai bine pentru oamenii aflați în suferință și nevoie...» a declarat acesta ulterior întîlnirii.

19 Decembrie 2012, 10:42 (8371 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
«O lecție care NU trebuie învățată»

Comentariile cititorilor:


Acelasi mascarici:
(22 Decembrie 2012, 18:34)
Si, apropos, acei "mascarici", fara pretentia de "actori", sunt profesori! Si nu sunt facuti cu norma "la pacanele' la grandioasa Universitate "Spiru Haret". In ceea ce o priveste pe doamna Mirela Alexandrescu, fie-i tarana usoara, nu cred ca i-a luat cineva vre-un merit. De altfel, ce rost mai are sa polemizam cu niste "subiecti" frustrati de propria lor imagine... Si preotul ce vina are?... Ca-l apropie pe fiul sau de Biserica? Ce-ar trebui sa faca? Sa-l lase sa fie un vagabond care fumeaza si bea precum odraslele voastre? Vai voua nestiutorilor! Sa va fereasca bunul Dumnezeu de " blestemul popii", ca va ajunge pana la a saptea generatie! Oricum, Dumnezeu sa va ierte! Sa aveti sarbatori cu liniste sufleteasca!
Mascariciul de seviciu :
(22 Decembrie 2012, 18:09)
Eu cred c o anumita invatatoare este foarte ofticata ca al ei consort nu mai este edil local! Ei, deh, roata se mai invarte! Anul trecut, cand edilul cu pricina abera pe marginea acelei scenete, totul era O.K. ... Rusinica bre!!!
Observator:
(22 Decembrie 2012, 09:38)
Aia care rad,rad pentru ca au vazut sceneta aia de n ori in acesti ani si probabil s-au plictisit .Tot ce mai pot face e sa zambeasca superior la mascaricii de serviciu de pe scena,cu ajutorul carora mai bifeaza o actiune facuta din complezenta.Asteptam aceasta sceneta si la anul si ..la multi ani..
Io te te :
(21 Decembrie 2012, 13:30)
De-ar fi sa te uiți în poză, nu știi ce să crezi! În timp ce unii sunt adânc pătrunși de cele întâmplate, alți-s veseli și se hlizesc. Io cred că s-au adunat ca să se strângă, că dacă Marean Pavel, Pocorița, Popa Pătlăgică sau altcineva, vroiau să facă ceva, nu era musai să se întâlnească la Țăndărei, unde oricum n-o să se facă ceva trainic vreodată...Publicitaaaaaaate.
Urechiusa zbarlita:
(20 Decembrie 2012, 19:05)
In ce hal se poate exprima acest preot!Zice ca tot ce au facut ei acolo trebuie povestit pentru ,,ochi si urechi care au puterea sa judece".Poate el judeca cu urechile.Eu nu cunosc alt caz asemanator.
Tot eu:
(20 Decembrie 2012, 12:41)
Vrem fapte de la biserica si de la preoti,nu scenete si discutii intre ei.Sa ne spuna Patarlageanu cate femei aflate in dificultate din cauza violentei domestice a ajutat.Nu am auzit de niciuna.Dar jucam in scenete de doi bani.Aplauze ...
Contranas:
(20 Decembrie 2012, 12:30)
Vantura activitatea asta de 6 ani ,in acelasi format,fara vreo adaugire sau imbunatatire ,de ni s-a acrit de ea.Pardon,s-a schimbat distributia:interpretii actuali sunt colorati politic in rosu.Iar ideea nu a apartinut lui Patarlageanu,ci a fost preluata de la Mirela Alexandrescu,de care nu se mai face nicio pomenire.Ca preot,este obligat sa puna adevarul in fagasul sau si,tot ca preot,daca nu ca om,sa recunoasca meritele defunctei si sa ii multumeasca macar prin cateva momente de reculegere.Dar ,,unde nu e,nici dumnezeu nu cere".Prea interesat de cele lumesti acest Patarlageanu care acum merge cu icoana pe la casele enoriasilor si asteapta sa primeasca bani chiar si de la cei mai oropsiti .Isi iau de la gura amaratii ca sa ii dea lui acei cativa banuti pe care ii mai gasesc prin casa.Oare stie el,ca preot prin ce greutati trec acei oameni?Habar nu are .Sau chiar daca stie nu face nimic pentru ei si ,in plus,se bucura si la acei ultimi banuti pe care ii ia cu cinism de la ei.Nu mai zic ca in loc de dascal il ia pe baiatul lui,un pusti de 10- 11 ani care se fonfaie si el cum poate sa ii tina isonul lui taica.
Bla,bla,bla.:
(19 Decembrie 2012, 17:33)
Nasi,fini,cumetrii si multa cumetrie politica.Campanie electorala ca intre ei si atat.Bani accesati din fonduri europene de nasu primarului si directoarea scolii.Numai membrii USL,in sala si atat.Oamenii de rand nu au voie sa participe,doar ei mafiotii trebuie sa stie cum si unde se duc banii europeni si ce proiecte eligibile se duc catre buzunarele clanului USL.Doar redactia a mai scris de accesarea de fonduri europene la Fetesti de catre Patarlageanu.Este nasul actualului primar,care este mana dreapta a mai marelui domn profesor Silvian.Locatia deja s-a gasit. pentru asezamantul social,fosta casa a pionierului din Tandarei.A  fost data cu titlu gratuit unei fundatii crestine,infiintate  si patronate,de catre cine??Exact de preotul Patarlageanu,nasul nasilor.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 20 Sep 2019
221 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

«Minte sănătoasă în corp sănătos»

Duminică, 8 noiembrie 2009, s-a desfășurat, la Centrul de Agrement «Pavilioane» din Amara, faza finală a Concursului Interliceal «Minte sănătoasă în corp sănătos». În organizarea Asociației Județene «Sportul ...[citește_toată_știrea]

11 Noiembrie 2009, 11:24
(8067 vizualizări - 0 comentarii)


Elevi cercetați pentru furtul unui telefon mobil

Vineri, în jurul orelor 13,30, o femeie în vîrstă de 37 de ani, din Slobozia, a sesizat Poliția despre faptul că, în urmă cu aproximativ 3 ore, fiicei sale, în vîrstă de 14 ani, elevă în clasa a IX-a la ...[citește_toată_știrea]

11 Noiembrie 2009, 11:13
(6639 vizualizări - 0 comentarii)


Prevenirea accidentelor rutiere

Prevenirea accidentelor rutiere și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere rămîne și în această perioadă o prioritate pentru polițiștii ialomițeni. Astfel, în perioada 6-8 noiembrie 2009, ...[citește_toată_știrea]

11 Noiembrie 2009, 11:13
(7226 vizualizări - 0 comentarii)


3

Suspecți de furt, identificați la scurt timp de la sesizarea faptei

Doi ialomițeni, în vîrstă de 24, respectiv 40 de ani, sînt cercetați de polițiști sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de furt calificat. Asta după ce au sustras din incinta Căminului Cultural din localitatea ...[citește_toată_știrea]

11 Noiembrie 2009, 11:13
(6929 vizualizări - 0 comentarii)


4

Incendii, accidente și sinucideri de weekend

Echipajul de prim-ajutor al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost solicitat în municipiul Fetești la două tentative de suicid, una dintre acestea fiind anunțată vineri, 6 noiembrie, iar celalaltă ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2009, 11:21
(5218 vizualizări - 0 comentarii)


Controale ale inspectorilor DSV

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au desfășurat, în luna octombrie 2009, 78 de controale în cantinele unităților școlare. În mare, verificările ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2009, 11:13
(6410 vizualizări - 0 comentarii)


Liber la credite în zootehnie

Începînd de vineri, 6 noiembrie 2009, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură eliberează adeverințe pentru beneficiarii Plăților Naționale Directe Complementare în sectorul zootehnic care intenționează ...[citește_toată_știrea]

9 Noiembrie 2009, 11:10
(6056 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrîn dispărut din Centrul de la Balaciu

Miercuri, în jurul orelor 10,30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Balaciu au fost sesizați de un reprezentant al Căminului de Persoane Vîrstnice din localitate despre faptul că Neagu Andrei, de ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2009, 16:14
(6436 vizualizări - 0 comentarii)


8

Bătrînă accidentată pe trecerea de pietoni

O femeie în vîrstă de 73 ani a fost victima unui accident rutier petrecut, miercuri, 4 noiembrie, în Slobozia. Bătrîna se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde a semaforului ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2009, 16:14
(7732 vizualizări - 0 comentarii)


9

Cu sabia în mașină

În continuare, un tînăr de 30 ani din Țăndărei este cercetat penal de polițiștii ialomițeni după ce în autoturismul pe care acesta îl conducea a fost găsită o sabie. Mașina a fost oprită pentru control ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2009, 16:13
(6956 vizualizări - 0 comentarii)


10

Peste 4 tone fier vechi confiscate de polițiști

Miercuri, 4 noiembrie, polițiștii din Țăndărei au executat o acțiune pe linia respectării prevederilor legale privind colectarea deșeurilor reciclabile. Urmare a acțiunii la un punct de lucru din localitate ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2009, 16:12
(6844 vizualizări - 1 comentariu)


Polițiștii au prins spărgătorii de apartamente

Marți, 3 octombrie, la primele ore ale dimineții, polițiștii au fost sesizați asupra unei spargeri de apartament din Slobozia. Acționînd cu rapiditate și efective mărite, polițiștii au observat în zona ...[citește_toată_știrea]

4 Noiembrie 2009, 14:02
(5754 vizualizări - 1 comentariu)


12

Accidente

Marți, 3 octombrie, în Țăndărei, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unui pieton. Pe scurt, în timp ce un bărbat în vîrstă de 55 de ani, din Slobozia, conducea un autoturism pe ...[citește_toată_știrea]

4 Noiembrie 2009, 13:57
(5741 vizualizări - 0 comentarii)


Casa unei bătrâne a ars în întregime

Casa unei bătrîne a ars în întregime

Marți, 3 noiembrie, la primele ore ale dimineții, casa unei bătrîne din Miloșești a ars în întregime din cauza unui foc lăsat nesuprevegheat. Încendiul a izbucnit în jurul orelor 08,00 și nu a putut fi ...[citește_toată_știrea]

3 Noiembrie 2009, 14:02
(8274 vizualizări - 0 comentarii)


Sindicaliștii de la Mediu, nemulțumiți de decizia Elenei Udrea

Sindicaliștii de la Mediu, nemulțumiți de decizia Elenei Udrea

«În data de 27 octombrie 2009, a fost publicată în Monitorul Oficial HG 1249/21.10.2009, prin care se intenționează întărirea Gărzii Naționale de Mediu prin diminuarea capacității instituționale a agențiilor ...[citește_toată_știrea]

30 Octombrie 2009, 10:15
(6526 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal în apropiere de Fetești

Un grav accident rutier s-a produs în dimineața zilei de vineri, 30 octombrie, în apropiere de municipiul Fetești. Astfel, în jurul orelor 8,00, pe DN3A, un bărbat în vîrstă de 35 ani, din Fetești, aflat ...[citește_toată_știrea]

30 Octombrie 2009, 08:13
(6400 vizualizări - 0 comentarii)


Sprijin pentru IMM

Joi, 29 octombrie 2009, orele 11,00, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Ialomița se va desfășura întîlnirea de lucru avînd ca temă «Sprijin pentru IMM și microîntreprinderi privind accesarea ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2009, 13:05
(6542 vizualizări - 1 comentariu)


Infractori reținuți

În cursul zilei de marți, 27 octombrie 2009, polițiștii ialomițeni au reținut două persoane pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Astfel, pe numele lui Dumitru ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2009, 12:20
(5417 vizualizări - 2 comentarii)


Beat la volan

În noaptea de 25 spre 26 octombrie 2009, în jurul orelor 02,30, pe raza orașului Căzănești a fost oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe direcția Urziceni-Slobozia. Avînd un mers sinuos, a ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2009, 11:55
(7195 vizualizări - 1 comentariu)


A furat o mașină

Duminică, 25 octombrie a.c., polițiștii din Movila au fost sesizați de către un bărbat din localitate asupra faptului că, în cursul nopții, persoane necunoscute i-au sustras din fața locuinței sale o autoutilitară ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2009, 11:25
(6195 vizualizări - 1 comentariu)


Orașul de Floci, deschis pentru public

Joi, 29 octombrie, Consiliul Județean Ialomița inaugurează site-ul muzeal Orașul de Floci-Giurgeni. Manifestările vor debuta la orele 10,30, iar la eveniment vor participa reprezentanți ai instituțiilor ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2009, 07:00
(6961 vizualizări - 2 comentarii)


Simpozionul Național de Terapii Complementare și Alternative

Simpozionul Național de Terapii Complementare și Alternative

Cea de-a VII-a ediție a Simpozionului Național de Terapii Complementare și Alternative s-a desfășurat în intervalul 24-25 octombrie 2009, la Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea». Tema acestui simpozion ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2009, 06:00
(8179 vizualizări - 3 comentarii)


Tăriceanu la Kogălniceanu, Antonescu la Urziceni

La aproape o săptămînă de la debutul oficial al campaniei electorale, PNL Ialomița iese pentru prima oară în public. Marți, 27 octombrie 2009, Călin Popescu Tăriceanu, ex-premierul României, a fost invitat ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2009, 05:00
(6333 vizualizări - 2 comentarii)


Soluții pentru deșeurile menajere

Miercuri, 28 octombrie, la Căzănești, se va desfășura o dezbatere publică pe tema «Salubritatea în orașul Căzănești». Acțiunea are loc în cadrul unui proiect aministrativ mai larg, desfășurat sub sloganul ...[citește_toată_știrea]

27 Octombrie 2009, 15:48
(7306 vizualizări - 4 comentarii)


Record de credincioși la Sfântul Dimitrie

Record de credincioși la Sfîntul Dimitrie

Mii de slobozeni s-au călcat în picioare, duminică, 25 octombrie, la tîrnosirea celei mai noi biserici ridicate în Slobozia, cea purtînd hramul Sfîntul Mare Mucenic Dimitrie. Încă de la primele ore ale ...[citește_toată_știrea]

27 Octombrie 2009, 15:01
(8045 vizualizări - 1 comentariu)


Pocora a obținut scutirea microbuzelor școlare de taxarea la trecerea podului Fetești-Cernavodă

Pocora a obținut scutirea microbuzelor școlare de taxarea la trecerea podului Fetești-Cernavodă

«După ce a tergiversat o lungă perioadă reglementarea taxei de trecere peste podul Fetești-Cernavodă, ministrul Radu Berceanu a emis, în cele din urmă, Ordinul prin care stabilește tarifele de traversare ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2009, 05:00
(7923 vizualizări - 1 comentariu)


Ziua Eroilor, la Slobozia

Reprezentanții Instituției Prefectului Ialomița au lansat cetățenilor invitația de a participa la manifestările organizate cu prilejul «Zilei Armatei». Astfel, duminică, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor ...[citește_toată_știrea]

24 Octombrie 2009, 10:00
(6408 vizualizări - 0 comentarii)


Apa «grea» a lui Ionașcu, verificată de Institutul de Sănătate Publică București

Apa din rețeaua subterană a orașului Slobozia se va afla, timp de trei săptămîni, sub lupa Institutului de Sănătate Publică București. Astfel, în perioada 26 octombrie-9 noiembrie, inspectorii ISP București ...[citește_toată_știrea]

24 Octombrie 2009, 05:00
(6114 vizualizări - 2 comentarii)


8 miliarde lei anual pentru terenurile din zona Giurgeni-Vlădeni

8 miliarde lei anual pentru terenurile din zona Giurgeni-Vlădeni

Marți, 20 octombrie, s-a desfășurat o nouă licitație pentru concesionarea unor terenuri agricole neproductive din zona Giurgeni-Vlădeni, aflate în proprietatea Consiliului Județean Ialomița. La licitație ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2009, 09:05
(5728 vizualizări - 1 comentariu)


Încă o rambursare de TVA pentru Paul Toma-Eldaga?

Încă o rambursare de TVA pentru Paul Toma-Eldaga?

Sursele noastre din cadrul Ministerului de Finanțe ne-au dezvăluit cum o altă firmă controlată de Paul Toma, respectiv TRB Group, ar fi beneficiat de o rambursare de TVA cel puțin egală cu cea încasată ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2009, 12:32
(7852 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Rahat administrativ în Oficialii județului au inaugurat toalete de 200 mii de lei la Mărculești Amarean în Amara cheltuie 414 mii de lei pentru potabilizarea apei @ suporter: în Golurile căpitanului Toma Legea 489/2006 în Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» Ateu! în Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» Klaus cel mic în Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis vasile în Amara cheltuie 414 mii de lei pentru potabilizarea apei Ministrul sanatatii în Medicii din Ialomița negociază «ca la piață» transferurile bolnavilor către spitalele din alte orașe Marcel în Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis Ministrul sănătății în Medicii din Ialomița negociază «ca la piață» transferurile bolnavilor către spitalele din alte orașe Bossu' din Gigi Lazar în Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis Ministrul sanatatii în Medicii din Ialomița negociază «ca la piață» transferurile bolnavilor către spitalele din alte orașe Pt xxx în Medicii din Ialomița negociază «ca la piață» transferurile bolnavilor către spitalele din alte orașe @mircea în PS Vincențiu a blocat investiția la «groapa lui Stoica» Urmașul lui urmașul lui Sava în Primarul din Urziceni vrea serviciu de salubritate propriu xxx în Medicii din Ialomița negociază «ca la piață» transferurile bolnavilor către spitalele din alte orașe mircea în PS Vincențiu a blocat investiția la «groapa lui Stoica» Alin în Golurile căpitanului Toma @Jeni în Seceta pedologică afectează terenurile agricole din Ialomița @Zau asa? în Medicii din Ialomița negociază «ca la piață» transferurile bolnavilor către spitalele din alte orașe
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...