Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

USL Ialomița s-a făcut «bucăți» la Perieți

O ședință de consiliu local ilegală?

USL Ialomița s-a făcut «bucăți» la Perieți

Miercuri, 3 aprilie, la Perieți, viceprimarul PNL Adrian Merlea a fost înlocuit din funcție cu Viorel Radu, zis «Picior de Porc». Rocada a avut loc în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, cu largul concurs al unei coaliții PSD-PD-L. În urma incidentului, cinci consilieri (PNL și PP-DD) au sesizat Instituția Prefectului cu privire la ilegalitatea acestui demers. Deși mai există astfel de precedente, încălcarea flagrantă a protocolului PSD-PNL în Ialomița generează noi fisuri în mariajul politic dintre Martin și Ciupercă...

«Monstruoasa coaliție» de miercuri
Miercuri, 3 aprilie, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local a comunei Perieți, viceprimarul PNL Adrian Merlea a fost înlocuit din funcție. Destituirea s-a făcut în prezența reprezentanților Prefecturii și ai presei locale, în calitate de observatori. Dincolo de spectacolul public, povestea este una de manual politic: 8 din cei 13 consilieri locali (4 PSD și 4 PD-L) au decis că viceprimarul Adrian Merlea e indezirabil pentru administrația condusă de Elena Cristea și l-au înlocuit. În aceste condiții, încălcarea procedurilor de ședință, falsificarea unui raport al comisiei de disciplină și încălcarea flagrantă a Legii 393/2004, privind statutul aleșilor locali devin amănunte nesemnificative... Ceea ce contează și atrage atenția este că cei 4 consilieri ai PSD de la Perieți încalcă protocolul USL și se coalizează cu 4 consilieri ai PD-L pentru înlocuirea viceprimarului Adrian Merlea. Și că acest fapt, după cum însuși Adrian Merlea declară, a făcut înconjurul județului: «Știu că schimbarea mea din funcția de viceprimar a făcut înconjurul județului. (...) Consider hotărîrea prin care am fost schimbat drept una ilegală, mai ales că suplimentarea ordinii de zi a unei ședințe de consiliu local se face în condiții excepționale iar problema schimbării mele nu era de acest fel pentru că eu nu am fost adus în discuție la nicio ședință a comisiei de disciplină din cadrul Consiliului Local... E drept că s-a falsificat un proces-verbal în acest sens, dar justiția trebuie să își facă treaba, deoarece s-a depus o plîngere penală pentru membrii comisiei juridice și de disciplină care au falsificat documentele. Conform statutului aleșilor locali, am fost sancționat abuziv pe Legea 393/2004 deoarece nu am încălcat Constituția și legile țării și nu am adus prejudicii localității...».

PNL reacționează, PSD tace
Teoretic, încălcarea protocolului USL atrage după sine excluderea din organizație (și, pe cale de consecință, din Consiliul Local!) a celor 4 consilieri PSD care au acceptat să se coalizeze cu PD-L pentru înlăturarea viceprimarului PNL. În ciuda eforturilor noastre însă, nici Silvian Ciupercă și nici Elena Cristea nu au dorit să facă declarații lămuritoare în acest sens. Singurul care a acceptat să ne ofere o declarație cu privire la incident a fost președintele PNL Ialomița, Ioan Martin. Acesta ne-a declarat: «Tot ce pot să vă spun e faptul că această ședință a fost ilegală. Vom discuta acest incident și vom lua măsurile care se impun!». Deși vagă, declarația lui Ioan Martin aduce în discuție tot mai desele episoade de acest gen din județ. Situații similare s-au înregistrat în ultimele luni la Adîncata și Giurgeni, unde interesele locale au fost mai puternice decît protocolul USL stabilit la județ. Reamintim că, la alegerile locale din 2012, din cele 46 adjudecate de PNL și PSD, au existat 20 de localități în care USL a impus candidați comuni. Acest mariaj politic de conveniență riscă acum, după mai puțin de un an, să paralizeze activitatea administrativă și generează încălcări flagrante ale legii. Iar cazul de la Perieți devine din nou emblematic în acest sens. «Radu Viorel ăsta e cunoscut în sat după poreclă. „Picior de Porc“ îi zice! Habar n-are de administrație, are 8 clase și nu știe ce-i cu el pe lume... Dar nu doar el e problema. Problema e că, o dată cu votarea lui, s-a votat și bugetul! Ilegal și ăsta! Și de-ar fi doar atît... Dar din cele 32 de miliarde pe care le are comuna în buget, doar 1,3 sînt pentru dezvoltare... Și dezvoltarea, la Perieți, înseamnă doar piatră pe străzi prin firmele primăriței...» explică situația Nicolae Pîrvu, unul dintre consilierii PNL care s-a opus înlocuirii viceprimarului Adrian Merlea.

10 Aprilie 2013, 12:11 (12224 vizualizări - 26 comentarii)

Citiți și:
Comuna Perieți are un nou viceprimar

Comentariile cititorilor:


Emilia:
(15 Mai 2013, 09:28)
  Eu personal nu o cunosc pe doamna primar,dar ii doresc in continuare mult succes pentru ca sunt de acord cu urcarea pe scara erarhica a persoanelor luptatoare.Doamna are ceva vreme pe la primaria Perieti si ca locuitor al comunei  am o intrebare pentru doamna;.cand are in proiect asfaltarea strazii lalomita?Eu sunt un locuitor  de wekeend  si nu vreau sa -mi mai rup cauciucurile la masina mult pe aceasta strada.Craterele de pe aceasta strada  sunt de comuna primitiva nu de sec.xx.
ioana:
(30 Aprilie 2013, 20:24)
desteapta pe naiba
Vasile :
(28 Aprilie 2013, 21:10)
Desteapta femeie își merita funcția,Pirvule nu te mai oftica este prea buna pt tine.
Ion:
(24 Aprilie 2013, 10:06)
Nea stelică, se va termina procesul d-tale, după ce analfabetul vizat va ieși la pensie! Auzi, a depus plângere penală! Să trăiești bine până va fi soluționată!!
stelica:
(24 Aprilie 2013, 05:02)
am depus plangere penala impotriva lui radu viorel pentru fals intelectual
din Perieti:
(22 Aprilie 2013, 09:08)
Cu ocazia sarbatorilor pascale ii urez doamnei primar Elena Cristea un sincer la multi anii si un paste fericit ALATURI DE DOMNU PARVU NICOLAE SI ECHIPA P.N.L.-ului.
dracu:
(22 Aprilie 2013, 08:30)
ha,ha am citit comentariul scris de Radu Viorel ba daca urasti intelectuali de ce nu stai acasa? Ca aici la primarie femeia de serviciu, iti spun eu e mai intelectuala de cat tine.Mama,mama uitate in oglinda prietene sa vezi ce fatza de sadic ai, pe bune si fara caterinca, ai o fata de criminal.
007:
(22 Aprilie 2013, 08:23)
Am citit aceste comentarii si SUNT  uimit  de prostia umana.Unii tin cu primarul actual al comunei altii arunca sageti otravitoare si pe cine-o nimeri nici ei nu stiu, se vede din avion ca Perietul e inconjurat doar de oameni care urmaresc un interes si aici ma refer la aparatul primariei. -Voi consilieri apropiati dansei cand votati ce comanda ea nu va ganditi ca votati ilegalitati ? Pai nu va ganditi ca de .....Dragi cosilieri nu mai fiti partiali pentru ca atunci cand se apropie sorocul s-a mergeti acolo unde nimeni nu vrea (adica la puscarie) nu vine echipa s-a va ajute tot voi suferiti.Orice factura se plateste ca fiti siguri ea nu v-a domni o vesnicie si sunt acte care altii mai destepti si corecti l-e v-a pune pe masa justitiei. Mai bine mancati bani de consilieri in libertate decat sa va petreceti anii prin tribunale. Domnului care a fost destituit din functie ii transmit un singur mesaj. -Domnule fost vice.de Perieti dumneata ai avut sansa s-a fii viceprimar  si sunt sigur ca tot tu vei fi in continuare pentru ca dreptatea nu se pierde asa usor LUPTA MAI MULT PENTRU COMUNA.Chiar daca uni urasc intelectualii cum am citit mai sus da-le peste nas ca tara asta nu poate fi conduse de CIOBANI. Va las, si  urez succes tuturor care tineti cu dreptatea. Si pentru ca se apropie sfanta sarbatoare , doamnei primar ii urez un paste fericit alaturi de cetateni comunei si respect pentru domnul profesor antrenor de lupte.De...si domn profesor e cetatean al comunei. Un proverb din batrani spune ca :NU MOR CAII CAND VOR CAINII. 
georgia:
(21 Aprilie 2013, 10:23)
elena cristea a trecut la psd.i-am atras atentia lui cazacu la bucureti la delegatia permanenta dar nu a crezut.....abia astept sa vina din s.u.a.
adina:
(20 Aprilie 2013, 15:14)
deci ,esti un viceprimar ,,necalificat,,
radu viorel:
(19 Aprilie 2013, 18:28)
nu am liceul terminat dar sunt viceprimar ...ca asa e la perieti,uram intelectualii
ultima ora:
(17 Aprilie 2013, 18:12)
s-au inceput cercetarile privid modul cum s-au cheltuit banii cu sala de sedinte,de acolo de unde primarita a impartit cu constructorul un miliard.frumos nu!  SI mai spuneti stimati cetateni ca aceasta primarita este in slujba noastra ? de ce creati aceata stare mincinoasa asupra unor oameni care nu au acces la informatii?
CEZAR:
(16 Aprilie 2013, 17:28)
Proiectul, sapaturile pentru conductele de apa in localitatea Perieti au fost realizate in mandatele dl Mihai MARCU(Dumnezeu sa-l ierte). Va rugam sa atribuiti si sa nominati corect faptele fiecarui primar ce a avut mandate dupa 1990
AURELIA:
(16 Aprilie 2013, 12:04)
APA A BAGAT-O TATA.
hoata:
(16 Aprilie 2013, 12:01)
asa este ,acum ca a scapat de vice se plimba primarita pe banii prostilor,ce amarata era,imi amintesc ca a venit la primarie in primele zile cu autobuzul..acum nu ai mai ajunge nimeni la nas.halal primar avem! HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 20 Sep 2019
170 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

20 Septembrie 2019, 16:15


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 23-27 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2019, 15:20
(47 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

Servicii Publice Slobozia SRL
vă face cunoscut faptul că,
în perioada 05-06.10.2019,
se vor desfășura
«Zilele Recoltei»
în incinta Pieței Agroalimentare Ialomița

20 Septembrie 2019, 08:10


3

Biciclist acroșat de o mașină între Bucu și Ograda

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe DN2A, între localitățile Bucu și Ograda. În timp ce un bărbat, de 39 de ani, din Țăndărei, conducea ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:10
(151 vizualizări - 0 comentarii)


4

Urziceni: Acțiune de prevenire a furturilor de și din autovehicule

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de și din autovehicule pe raza localităților ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:05
(89 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea de apă în Fetești

Pentru remedierea unei avarii survenite joi, 19 septembrie 2019, la nivelul unui branșament de pe strada Garofiței, din orașul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea de ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:55
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Miercuri, 18 septembrie 2019, părintele protopop Laurențiu Cioranu, împreună cu părintele Daniel Ferbințeanu de la Parohia Ograda au săvârșit Slujba sfeștaniei, Sfințirea cea mică a apei și au rostit rugăciuni ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:50
(194 vizualizări - 2 comentarii)


DSVSA Ialomița: 21 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, la data de 18.09.2019, pe raza județului Ialomița sunt declarate 21 focare de Pestă Porcină Africană. Acestea au fost ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:30
(146 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat din Manasia


Marți, 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 41 de ani, din Manasia, și-ar fi agresat și amenințat fosta soție. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:25
(112 vizualizări - 0 comentarii)


9

APM Ialomița: Zi pentru combaterea ambroziei

Conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului a propus ziua de sâmbătă, 28 septembrie a.c., o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională când, într-o singură zi, prin ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:20
(126 vizualizări - 0 comentarii)


10

Gheorghe Lazăr: Beat la volan

Marți, 17 septembrie 2019, polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 29 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:15
(129 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Clean Stations»

Miercuri, 18 septembrie a.c., la nivel național, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi a desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor CFR. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:10
(125 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Septembrie 2019, 18:20


AJOFM Ialomița: 320 locuri de muncă în Europa

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 320 locuri de muncă vacante. Țările vizate sunt Austria, Franța, Germania, Irlanda, Norvegia, Olanda, Polonia și ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 17:10
(202 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 83 mii de lei, 12 permise reținute

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, polițiștii au intervenit la 98 evenimente, cele ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:55
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Târgul «Pâinea și Vinul» la Muzeul Agriculturii

În perioada 20-22 septembrie 2019, orele 11,00-18,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va desfășura, în cadrul Târgului «Pâinea și Vinul», expoziția și lansarea albumului «Pâinea noastră cea de toate ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:50
(192 vizualizări - 0 comentarii)


«Săptămâna Mobilității Europene», la Slobozia

În perioada 16-22 septembrie a.c., se desfășoară la nivel european Campania «Săptămâna Mobilității Europene». Astfel, Primăria municipiului Slobozia, prin Direcția Educație, Cultură și Tineret, în parteneriat ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:45
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic doi conducători auto, de 22 și 39 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice fără a avea acest drept. În fapt, polițiștii Secției ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:40
(181 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie vaccinare vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează locuitorii județului că, începând cu data de 23 septembrie 2019, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:35
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2325 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(238 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(286 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(414 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(516 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(407 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(324 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(489 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(335 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(451 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Anca în În sfârșit, doamna Mariana are diplomă! Lupu în În sfârșit, doamna Mariana are diplomă! Gogu în Primarul din Urziceni vrea serviciu de salubritate propriu Din ciclul în 30 mii de manuale de clasa a VII-a lipsesc din școlile ialomițene Liliana în 30 mii de manuale de clasa a VII-a lipsesc din școlile ialomițene Rahat administrativ în Oficialii județului au inaugurat toalete de 200 mii de lei la Mărculești Amarean în Amara cheltuie 414 mii de lei pentru potabilizarea apei @ suporter: în Golurile căpitanului Toma Legea 489/2006 în Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» Ateu! în Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» Klaus cel mic în Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis vasile în Amara cheltuie 414 mii de lei pentru potabilizarea apei Ministrul sanatatii în Medicii din Ialomița negociază «ca la piață» transferurile bolnavilor către spitalele din alte orașe Marcel în Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis Ministrul sănătății în Medicii din Ialomița negociază «ca la piață» transferurile bolnavilor către spitalele din alte orașe Bossu' din Gigi Lazar în Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis Ministrul sanatatii în Medicii din Ialomița negociază «ca la piață» transferurile bolnavilor către spitalele din alte orașe Pt xxx în Medicii din Ialomița negociază «ca la piață» transferurile bolnavilor către spitalele din alte orașe @mircea în PS Vincențiu a blocat investiția la «groapa lui Stoica» Urmașul lui urmașul lui Sava în Primarul din Urziceni vrea serviciu de salubritate propriu
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...