Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

USL Ialomița s-a făcut «bucăți» la Perieți

O ședință de consiliu local ilegală?

USL Ialomița s-a făcut «bucăți» la Perieți

Miercuri, 3 aprilie, la Perieți, viceprimarul PNL Adrian Merlea a fost înlocuit din funcție cu Viorel Radu, zis «Picior de Porc». Rocada a avut loc în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, cu largul concurs al unei coaliții PSD-PD-L. În urma incidentului, cinci consilieri (PNL și PP-DD) au sesizat Instituția Prefectului cu privire la ilegalitatea acestui demers. Deși mai există astfel de precedente, încălcarea flagrantă a protocolului PSD-PNL în Ialomița generează noi fisuri în mariajul politic dintre Martin și Ciupercă...

«Monstruoasa coaliție» de miercuri
Miercuri, 3 aprilie, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local a comunei Perieți, viceprimarul PNL Adrian Merlea a fost înlocuit din funcție. Destituirea s-a făcut în prezența reprezentanților Prefecturii și ai presei locale, în calitate de observatori. Dincolo de spectacolul public, povestea este una de manual politic: 8 din cei 13 consilieri locali (4 PSD și 4 PD-L) au decis că viceprimarul Adrian Merlea e indezirabil pentru administrația condusă de Elena Cristea și l-au înlocuit. În aceste condiții, încălcarea procedurilor de ședință, falsificarea unui raport al comisiei de disciplină și încălcarea flagrantă a Legii 393/2004, privind statutul aleșilor locali devin amănunte nesemnificative... Ceea ce contează și atrage atenția este că cei 4 consilieri ai PSD de la Perieți încalcă protocolul USL și se coalizează cu 4 consilieri ai PD-L pentru înlocuirea viceprimarului Adrian Merlea. Și că acest fapt, după cum însuși Adrian Merlea declară, a făcut înconjurul județului: «Știu că schimbarea mea din funcția de viceprimar a făcut înconjurul județului. (...) Consider hotărîrea prin care am fost schimbat drept una ilegală, mai ales că suplimentarea ordinii de zi a unei ședințe de consiliu local se face în condiții excepționale iar problema schimbării mele nu era de acest fel pentru că eu nu am fost adus în discuție la nicio ședință a comisiei de disciplină din cadrul Consiliului Local... E drept că s-a falsificat un proces-verbal în acest sens, dar justiția trebuie să își facă treaba, deoarece s-a depus o plîngere penală pentru membrii comisiei juridice și de disciplină care au falsificat documentele. Conform statutului aleșilor locali, am fost sancționat abuziv pe Legea 393/2004 deoarece nu am încălcat Constituția și legile țării și nu am adus prejudicii localității...».

PNL reacționează, PSD tace
Teoretic, încălcarea protocolului USL atrage după sine excluderea din organizație (și, pe cale de consecință, din Consiliul Local!) a celor 4 consilieri PSD care au acceptat să se coalizeze cu PD-L pentru înlăturarea viceprimarului PNL. În ciuda eforturilor noastre însă, nici Silvian Ciupercă și nici Elena Cristea nu au dorit să facă declarații lămuritoare în acest sens. Singurul care a acceptat să ne ofere o declarație cu privire la incident a fost președintele PNL Ialomița, Ioan Martin. Acesta ne-a declarat: «Tot ce pot să vă spun e faptul că această ședință a fost ilegală. Vom discuta acest incident și vom lua măsurile care se impun!». Deși vagă, declarația lui Ioan Martin aduce în discuție tot mai desele episoade de acest gen din județ. Situații similare s-au înregistrat în ultimele luni la Adîncata și Giurgeni, unde interesele locale au fost mai puternice decît protocolul USL stabilit la județ. Reamintim că, la alegerile locale din 2012, din cele 46 adjudecate de PNL și PSD, au existat 20 de localități în care USL a impus candidați comuni. Acest mariaj politic de conveniență riscă acum, după mai puțin de un an, să paralizeze activitatea administrativă și generează încălcări flagrante ale legii. Iar cazul de la Perieți devine din nou emblematic în acest sens. «Radu Viorel ăsta e cunoscut în sat după poreclă. „Picior de Porc“ îi zice! Habar n-are de administrație, are 8 clase și nu știe ce-i cu el pe lume... Dar nu doar el e problema. Problema e că, o dată cu votarea lui, s-a votat și bugetul! Ilegal și ăsta! Și de-ar fi doar atît... Dar din cele 32 de miliarde pe care le are comuna în buget, doar 1,3 sînt pentru dezvoltare... Și dezvoltarea, la Perieți, înseamnă doar piatră pe străzi prin firmele primăriței...» explică situația Nicolae Pîrvu, unul dintre consilierii PNL care s-a opus înlocuirii viceprimarului Adrian Merlea.

10 Aprilie 2013, 12:11 (12378 vizualizări - 26 comentarii)

Citiți și:
Comuna Perieți are un nou viceprimar

Comentariile cititorilor:


Emilia:
(15 Mai 2013, 09:28)
  Eu personal nu o cunosc pe doamna primar,dar ii doresc in continuare mult succes pentru ca sunt de acord cu urcarea pe scara erarhica a persoanelor luptatoare.Doamna are ceva vreme pe la primaria Perieti si ca locuitor al comunei  am o intrebare pentru doamna;.cand are in proiect asfaltarea strazii lalomita?Eu sunt un locuitor  de wekeend  si nu vreau sa -mi mai rup cauciucurile la masina mult pe aceasta strada.Craterele de pe aceasta strada  sunt de comuna primitiva nu de sec.xx.
ioana:
(30 Aprilie 2013, 20:24)
desteapta pe naiba
Vasile :
(28 Aprilie 2013, 21:10)
Desteapta femeie își merita funcția,Pirvule nu te mai oftica este prea buna pt tine.
Ion:
(24 Aprilie 2013, 10:06)
Nea stelică, se va termina procesul d-tale, după ce analfabetul vizat va ieși la pensie! Auzi, a depus plângere penală! Să trăiești bine până va fi soluționată!!
stelica:
(24 Aprilie 2013, 05:02)
am depus plangere penala impotriva lui radu viorel pentru fals intelectual
din Perieti:
(22 Aprilie 2013, 09:08)
Cu ocazia sarbatorilor pascale ii urez doamnei primar Elena Cristea un sincer la multi anii si un paste fericit ALATURI DE DOMNU PARVU NICOLAE SI ECHIPA P.N.L.-ului.
dracu:
(22 Aprilie 2013, 08:30)
ha,ha am citit comentariul scris de Radu Viorel ba daca urasti intelectuali de ce nu stai acasa? Ca aici la primarie femeia de serviciu, iti spun eu e mai intelectuala de cat tine.Mama,mama uitate in oglinda prietene sa vezi ce fatza de sadic ai, pe bune si fara caterinca, ai o fata de criminal.
007:
(22 Aprilie 2013, 08:23)
Am citit aceste comentarii si SUNT  uimit  de prostia umana.Unii tin cu primarul actual al comunei altii arunca sageti otravitoare si pe cine-o nimeri nici ei nu stiu, se vede din avion ca Perietul e inconjurat doar de oameni care urmaresc un interes si aici ma refer la aparatul primariei. -Voi consilieri apropiati dansei cand votati ce comanda ea nu va ganditi ca votati ilegalitati ? Pai nu va ganditi ca de .....Dragi cosilieri nu mai fiti partiali pentru ca atunci cand se apropie sorocul s-a mergeti acolo unde nimeni nu vrea (adica la puscarie) nu vine echipa s-a va ajute tot voi suferiti.Orice factura se plateste ca fiti siguri ea nu v-a domni o vesnicie si sunt acte care altii mai destepti si corecti l-e v-a pune pe masa justitiei. Mai bine mancati bani de consilieri in libertate decat sa va petreceti anii prin tribunale. Domnului care a fost destituit din functie ii transmit un singur mesaj. -Domnule fost vice.de Perieti dumneata ai avut sansa s-a fii viceprimar  si sunt sigur ca tot tu vei fi in continuare pentru ca dreptatea nu se pierde asa usor LUPTA MAI MULT PENTRU COMUNA.Chiar daca uni urasc intelectualii cum am citit mai sus da-le peste nas ca tara asta nu poate fi conduse de CIOBANI. Va las, si  urez succes tuturor care tineti cu dreptatea. Si pentru ca se apropie sfanta sarbatoare , doamnei primar ii urez un paste fericit alaturi de cetateni comunei si respect pentru domnul profesor antrenor de lupte.De...si domn profesor e cetatean al comunei. Un proverb din batrani spune ca :NU MOR CAII CAND VOR CAINII. 
georgia:
(21 Aprilie 2013, 10:23)
elena cristea a trecut la psd.i-am atras atentia lui cazacu la bucureti la delegatia permanenta dar nu a crezut.....abia astept sa vina din s.u.a.
adina:
(20 Aprilie 2013, 15:14)
deci ,esti un viceprimar ,,necalificat,,
radu viorel:
(19 Aprilie 2013, 18:28)
nu am liceul terminat dar sunt viceprimar ...ca asa e la perieti,uram intelectualii
ultima ora:
(17 Aprilie 2013, 18:12)
s-au inceput cercetarile privid modul cum s-au cheltuit banii cu sala de sedinte,de acolo de unde primarita a impartit cu constructorul un miliard.frumos nu!  SI mai spuneti stimati cetateni ca aceasta primarita este in slujba noastra ? de ce creati aceata stare mincinoasa asupra unor oameni care nu au acces la informatii?
CEZAR:
(16 Aprilie 2013, 17:28)
Proiectul, sapaturile pentru conductele de apa in localitatea Perieti au fost realizate in mandatele dl Mihai MARCU(Dumnezeu sa-l ierte). Va rugam sa atribuiti si sa nominati corect faptele fiecarui primar ce a avut mandate dupa 1990
AURELIA:
(16 Aprilie 2013, 12:04)
APA A BAGAT-O TATA.
hoata:
(16 Aprilie 2013, 12:01)
asa este ,acum ca a scapat de vice se plimba primarita pe banii prostilor,ce amarata era,imi amintesc ca a venit la primarie in primele zile cu autobuzul..acum nu ai mai ajunge nimeni la nas.halal primar avem! HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 22 Feb 2020
130 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

21 Februarie 2020, 18:20


ISU Ialomița: 28 Februarie-Ziua Protecției Civile din România

Protecția civilă este o structură înființată încă de acum 87 de ani în România, cu scopul îndeplinirii sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 10:50
(91 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Primăria Municipiului Slobozia prin Servicii Publice Slobozia SRL, în parteneriat cu Casa Mierii Cooperativă Agricolă, vă face cunoscut faptul că, în perioada 28 februarie-1 martie 2020, se va desfășura ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 09:40
(91 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tânăr reținut pentru «furt calificat»

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat un bărbat, de 28 de ani, din Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunii de «furt ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 16:15
(143 vizualizări - 0 comentarii)


4
Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Polițiștii din Ialomița au reținut trei bărbați în urma unor percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite de «braconaj piscicol» și «furt calificat». Au fost descoperite peste 570 kilograme ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 08:10
(197 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița și IPJ Ialomița, controale în trafic

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează ialomițenii că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului Ialomița, desfășoară ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 18:10
(165 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în școli

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii rutieri și cei de Ordine Publică din Slobozia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în incinta și în zonele adiacente unităților ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:25
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Grecii de Jos: Șoferul de 87 de ani a acroșat cu mașina un biciclist

Marți, 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DJ101, în localitatea Grecii de Jos, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:20
(185 vizualizări - 1 comentariu)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Marți, 18 februarie a.c., în jurul orelor 16,00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pe DN2, pe raza comunei Movilița, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din Coșereni ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:15
(157 vizualizări - 0 comentarii)


9

Mărculești: A intrat cu tractorul în gard

Marți, 18  februarie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin 112 de o femeie din localitatea Mărculești, despre faptul că un tractor ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:10
(204 vizualizări - 0 comentarii)


10

Slobozia: Vernisaj la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție de lucrări a 22 de artiști plastici, din colecțiile Muzeului. 31 de tablouri ale unor artiști renumiți, printre care și Constantin Piliuță, Dona Noni Delavrancea ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:05
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Evaziunea fiscală cu achiziții intracomunitare, în vizor!

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 15 percheziții domiciliare, în cadrul unei operațiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 09:05
(502 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Februarie 2020, 18:20


13

Slobozia: Ordine de protecție provizorie pentru violență domestică

Polițiștii din Slobozia au emis marți, 17 februarie a.c., două ordine de protecție provizorie. Documentele au fost eliberate după ce două femei, victime ale violenței domestice, au făcut solicitări în acest ...[citește_toată_știrea]

18 Februarie 2020, 18:05
(244 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Polițiștii au dispus confiscarea a peste 160 kg de pește

Țăndărei: Polițiștii au dispus confiscarea a peste 160 kg de pește

Peste 160 de kilograme de pește din specia caras au fost confiscate de polițiștii ialomițeni pe raza localității Țăndărei. Astfel, duminică, 16 februarie a.c., polițiștii, în timp ce patrulau pe DN2A în ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 23:05
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Arestat pentru «act sexual cu un minor»

Vineri, 14 februarie a.c., polițiștii au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:55
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Un tânăr din Făcăeni a modificat data inspecției tehnice periodice la mașină

Sâmbătă, 15 februarie a.c., polițiștii au oprit, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe DN3B, din direcția Fetești către Chirana, condus de un tânăr, de 21 de ani, din Făcăeni. În urma verificării ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:50
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Șase șoferi, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice fără a deține permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Alți ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:45
(196 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Urziceni și Manasia

Aproape 100 de polițiști ialomițeni au efectuat luni, 17 februarie 2020, pe raza municipiului Urziceni și a comunei Manasia 12 percheziții domiciliare. În urma acestora au fost ridicate 4 arme, fiind aplicate ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:40
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Contractele de muncă cu timp parțial, în atenția ITM Ialomița

În perioada 13-23 ianuarie 2020, s-a desfășurat, la inițiativa Inspecției Muncii, o campanie națională privind respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la încheierea, modificarea ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 16:05
(246 vizualizări - 2 comentarii)


AJOFM Ialomița: Prima de activare

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița aduce la cunoștința șomerilor înregistrați în evidențele Agenției, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj că, în conformitate cu prevederile ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 10:50
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minoră de 13 ani, apel fals la 112 sub pretextul de răpire

Zeci de polițiști și jandarmi s-au mobilizat joi, 13 februarie a.c., pentru a localiza o minoră în vârstă de 13 ani care a apelat, la orele 14,00, numărul unic de urgență pentru a anunța că ar fi fost răpită ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:35
(393 vizualizări - 1 comentariu)


Alexeni: Bărbat de 56 de ani, mort după ce a traversat prin loc nepermis

Joi, 13 februarie a.c., în jurul orelor 19,00, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit pe raza localității Alexeni după ce un bărbat, în vârstă de 47 de ani, a accidentat mortal un altul în vârstă de ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:25
(310 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Accident rutier pe raza municipiului Slobozia, în dimineața zilei de joi, 13 februarie 2020. O mașină în care se aflau un adult și doi minori a intrat într-o țeavă de gaze. Pompierii Detașamentului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2020, 14:05
(449 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

Întrucât condițiile meteorologice s-au îmbunătățit, miercuri, 12 februarie a.c., în jurul orelor 10,00, s-au reluat căutările pe Brațul Borcea al Dunării, în zona localității Vlădeni, pentru cele două persoane ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 16:10
(542 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinții de Jos: Avarie la conducta de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Podgoriilor, din localitatea Fierbinții de Jos, județul Ialomița, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 15:20
(246 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Pieton acroșat de un autoturism

Luni, 10 februarie 2020, polițiștii din Urziceni au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Coșereni, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 16:10
(306 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 10 februarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii au oprit în trafic pe DN2C, pe raza localității Grivița, un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din județul Mureș. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:50
(314 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: Focare de pestă stinse oficial

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează cu privire la faptul că, în perioada 30 ianuarie-3 februarie 2020, la nivelul județului au fost stinse 17 focare de pestă ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:45
(360 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA Constanța ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:40
(335 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
giovani în Afaceri administrative de 5 milioane de euro în «eurocomuna» Valea Ciorii slobozean în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Ciuma rosie nu moare în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Petrica cu teava mica în Fantezii edilitare cu gaze naturale, marcă înregistrată Consiliul Județean Nini în «Slobozia nu e groapa de gunoi a nimănui!» un om simplu în Afaceri administrative de 5 milioane de euro în «eurocomuna» Valea Ciorii Ilie. în 3 amicale până la startul returului @.... în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Incet si sigur în Fantezii edilitare cu gaze naturale, marcă înregistrată Consiliul Județean .... în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei adevar în Fondurile europene din containerele de la Traian carmen în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei cetatean în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Maria Irina în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Alx în «La Cluj, jucătoarele au evoluat execrabil!» platitor în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei @Marian&Miruna în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Slobozia în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Leonard în 3 amicale până la startul returului @Bogdan în Liviu Patrichi, director la Spitalul Fetești
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...