Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

ȘOC: Dumitru Cristudor, reținut pentru 24 de ore

ȘOC: Dumitru Cristudor, reținut pentru 24 de ore

Șeful DNA Slobozia a luat mită de la omul de afaceri Liviu Taifas!

Șoc: Dumitru Cristudor, reținut pentru 24 de ore! La data de 13 iunie 2013, procurorii au dispus reținerea inculpatului CRISTUDOR DUMITRU pe un termen de 24 de ore, urmînd a fi prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Față de învinuita Andronache Monica, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile.

Șeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor ar fi luat mită de la Liviu Taifas, omul de afaceri care a preluat afacerea LaCosta din Slobozia. Legăturile dintre cei doi au mai fost speculate de presă, anchetatorii reținînd în sarcina fostului șef al DNA Slobozia faptul că ar fi primit mită sub formă de materiale de construcții pe firma fiului său.
Vom reveni cu amănunte.

COMUNICAT DNA
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de următoarele persoane:

CRISTUDOR DUMITRU, procuror șef al Biroului Teritorial Slobozia din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și favorizarea infractorului,
TAIFAS DANIEL VASILE, om de afaceri, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de dare de mită și favorizarea infractorului,
ANDRONACHE MONICA, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de complicitate la luare de mită, complicitate la dare de mită și favorizarea infractorului.

Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada 11 februarie 2013 pînă în prezent, învinuitul Cristudor Dumitru, în calitatea sa de procuror, împreună cu învinuiții Taifas Daniel Vasile și Andronache Monica, au sprijinit 3 persoane cercetate pentru evaziune fiscală, într-un dosar aflat pe rolul autorităților judiciare germane, astfel încît persoanele respective să distrugă și să ascundă documente și obiecte compromițătoare ce ar fi putut constitui mijloace de probă, zădărnicind astfel urmărirea penală și, implicit, lipsind de finalitate activitățile de percheziție dispuse de autoritățile judiciare germane pe teritoriul României. Sprijinul de care au beneficiat cele 3 persoane cercetate de autoritățile germane pentru evaziune fiscală a constat în înștiințarea cu privire la data efectuării perchezițiilor domiciliare, procurarea unor sume de bani pentru a părăsi teritoriul țării, suportarea costurilor asistenței juridice.
La data de 23 mai și 1 iunie 2013, în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu și anume neadoptarea unor măsuri de protecție minimale care să asigure conspirativitatea activităților de percheziție ce urmau a fi efectuate de autoritățile judiciare germane în municipiul Slobozia în perioada 03.06.2013-05.06.2013, magistratul Cristudor Dumitru a primit de la Taifas Daniel Vasile, cu ajutorul lui Andronache Monica, materiale de construcție și amenajarea spațiului, în valoare totală de 5354 lei, bunuri utilizate pentru amenajarea unui imobil aparținînd unei societăți comerciale la care asociat este fiul magistratului.


Învinuiților li s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de Procedură Penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE)

Ultima Oră:
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, Consiliul Superior al Magistraturii a eliberat un aviz pentru reținerea șefului DNA Slobozia, Dumitru Cristudor. Urmează ca anchetatorii să decidă asupra reținerii lui Dumitru Cristudor!

COMUNICAT DE PRESĂ
privind încuviințarea reținerii și arestării preventive
a magistratului CRISTUDOR DUMITRU,
procuror șef al Biroului Teritorial Slobozia din cadrul Direcției Naționale Anticorupție

În ședința din data de 12 iunie 2013, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat reținerea și arestarea preventivă a magistratului CRISTUDOR DUMITRU, procuror șef al Biroului Teritorial Slobozia din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.
Hotărârile Secției pentru procurori a CSM au fost luate în baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare, și art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare.
Solicitările au fost prezentate Secției pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-Direcția Națională Anticorupție-Secția de Combatere a Corupției, pentru infracțiuni aflate în competența acestuia.
(CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII, BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS MEDIA)

13 Iunie 2013, 11:03 (54413 vizualizări - 65 comentarii)

Citiți și:
Liviu Taifas și Monica Andronache, pedepse cu suspendare
DNA București vrea să extermine corupția din Ialomița!
Fostul șef al DNA Slobozia, Dumitru Cristudor trimis în judecată pentru «luare de mită»
Mandat european de arestare pentru Liviu Taifas, care a dispărut din țară!

Comentariile cititorilor:


Andra:
(26 Iunie 2013, 06:18)
@D'arc, ti se pare ca 4500 Euro pe luna era un salariu mic?Si mai este o vorba:"Pana la Dumnezeu te mananca sfintii!"
D'arc:
(25 Iunie 2013, 21:29)
Interesante comentarii! Oare nu credeti ca sistemul romanesc e vinovat de tot acest circ? Oare daca unul din voi ar fi fost procuror in tara asta, cu asemenea salarii si cu asemenea legi, nu ar fi facut aceleasi greseli?  Nu judecati pe altii pentru ca va judeca Dumnezeu si pe voi, pentru ca pe ei i-a judecat de mult! Fiecare pasare pe limba ei piere si fiecare isi poarta crucea! Hmmm! ,,Verdictul'' il da doar Dumnezeu, fiti siguri de asta! 
Cine e Bebiță?:
(21 Iunie 2013, 13:23)
Domnilor, scuzați, cine e Bebiță? Curiozitate.
ion:
(21 Iunie 2013, 10:19)
Sunt curiuos daca afacerea sa va mai merge atat de bine acun cand Bebita nu mai e sef, o sa iasa afara ca nu il tin aia acolo ca este de-al lor acest caz este de urmarit, dar ce o face dumnealui fara alcool acolo ca nu putea sa stea nici 10ore fara alcool ori de cate ori discutai cu el duhnea, dar asta este, bine ar fi sa ii ia si averea
suparata:
(20 Iunie 2013, 20:10)
primarita penala ELENA Cristea din perieti a fost amendata ieri de I.T.M. VA URMA !
Lucian:
(18 Iunie 2013, 04:19)
E normal ca așteptările legate de bac 2012 să fie mari! Cine ne învață copiii? Profesori pușcăriabili? Se va elucida cazul, cu toate încercările disperate de a-l îngropa. Șpăgarii sunt profesori încă! Prezumția de nevinovăție! E prea mare hora, ca să se poată opri prea ușor....
Pia:
(17 Iunie 2013, 20:13)
Asteptarile legate de bacalaureatul din 2012 sunt prea mari ca justitia sa ignore in continuare acest subiect.O sa se clarifice lucrurile.
Chiru V.:
(17 Iunie 2013, 09:51)
Pentru situația gravă cu mita la bac 2012, nu se face " tamtam" degeaba. Sunt mulți profesori și inspectori implicați. Sunt zeci de familii care au dat mită, deci nu se poate da NUP. Ar fi încă o gafă făcută de justiție. Vom vedea, e foarte grav ce a fost la acel examen! Atunci au fost turnați, dar experiență au de ani de zile....
NUP- nu e cazul!:
(16 Iunie 2013, 12:11)
@un cunoscător Ai dat sau ai luat mită la examene din 2012? Sigur ești unul din ei.
Lipoveanu C.:
(16 Iunie 2013, 10:00)
Unele medii la bacul din 2012 sunt luate pe șpagă. Câte dovezi vă mai trebuie? Ce e atâta timp pierdut? Așteptați ca respectivii să termine și facultatea la fel ca liceul?!
Tribunul:
(16 Iunie 2013, 08:58)
Da nimeni nu pomeneste de prietenul sau de la Parchet, primul carmaci al procurorilor ialomiteni, cel care bea pana cand se ia la harta cu finantatorii sai mai ciocolatii de fel. Sau cand arunca cu pahare in prietenii de-o viata prin carciumile slobozene. Oricum se aude prin targ ca anumiti oameni de afaceri locali au facut deja reclamatii dar la un alt procuror considerat mai ponderat si intelept. Probabil datorita varstei. Cica ar fi produs si ceva documente.
Profesor mai corect:
(16 Iunie 2013, 08:17)
Cine e vinovat în cazul de mare popularitate, ȘPAGĂ LA BACALAUREAT 2012, să plătească! Nu e corect să planeze suspiciuni pe toată șatra profesorală din județ! Cel puțin, nu în șpăgărit! Să rămână doar jigodismul și prostia, adică, Romalinele!
Un cunoscator:
(16 Iunie 2013, 08:06)
Astia cu BAC-ul stati calmi. O sa se dea un NUP frumos si gata. Credeti ca o sa le convina sa anuleze diplomele? Prea mare tamtamul!
Profesorul corect:
(16 Iunie 2013, 07:39)
Astept cu nerabdare sa vad finalitatea in dosarul cu spaga la bac. Sa-i vad pe studenti cum se anuleaza diplomele alea luate pe kaskaval. Huo!
Bacalaureat 2012?!:
(15 Iunie 2013, 19:20)
Profesorii au luat mită la Bacalaureat 2012! Mulți actuali studenți au luat note pe bani! Cine a dat, cine a luat?! De ce au fost închiși 24 de ore? Care este pedeapsa?! Băgați-i și acum, a inceput bac 2013! Au experiență de ani de zile la șpăguit.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 18 Feb 2020
222 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Țăndărei: Polițiștii au dispus confiscarea a peste 160 kg de pește

Țăndărei: Polițiștii au dispus confiscarea a peste 160 kg de pește

Peste 160 de kilograme de pește din specia caras au fost confiscate de polițiștii ialomițeni pe raza localității Țăndărei. Astfel, duminică, 16 februarie a.c., polițiștii, în timp ce patrulau pe DN2A în ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 23:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Arestat pentru «act sexual cu un minor»

Vineri, 14 februarie a.c., polițiștii au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:55
(112 vizualizări - 0 comentarii)


Un tânăr din Făcăeni a modificat data inspecției tehnice periodice la mașină

Sâmbătă, 15 februarie a.c., polițiștii au oprit, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe DN3B, din direcția Fetești către Chirana, condus de un tânăr, de 21 de ani, din Făcăeni. În urma verificării ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:50
(100 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Șase șoferi, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice fără a deține permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Alți ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:45
(75 vizualizări - 0 comentarii)


4

Percheziții la Urziceni și Manasia

Aproape 100 de polițiști ialomițeni au efectuat luni, 17 februarie 2020, pe raza municipiului Urziceni și a comunei Manasia 12 percheziții domiciliare. În urma acestora au fost ridicate 4 arme, fiind aplicate ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:40
(75 vizualizări - 0 comentarii)


Contractele de muncă cu timp parțial, în atenția ITM Ialomița

În perioada 13-23 ianuarie 2020, s-a desfășurat, la inițiativa Inspecției Muncii, o campanie națională privind respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la încheierea, modificarea ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 16:05
(67 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Prima de activare

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița aduce la cunoștința șomerilor înregistrați în evidențele Agenției, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj că, în conformitate cu prevederile ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 10:50
(72 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Februarie 2020, 09:10


8

Țăndărei: Minoră de 13 ani, apel fals la 112 sub pretextul de răpire

Zeci de polițiști și jandarmi s-au mobilizat joi, 13 februarie a.c., pentru a localiza o minoră în vârstă de 13 ani care a apelat, la orele 14,00, numărul unic de urgență pentru a anunța că ar fi fost răpită ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:35
(293 vizualizări - 1 comentariu)


9

Alexeni: Bărbat de 56 de ani, mort după ce a traversat prin loc nepermis

Joi, 13 februarie a.c., în jurul orelor 19,00, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit pe raza localității Alexeni după ce un bărbat, în vârstă de 47 de ani, a accidentat mortal un altul în vârstă de ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:25
(170 vizualizări - 0 comentarii)


10
Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Accident rutier pe raza municipiului Slobozia, în dimineața zilei de joi, 13 februarie 2020. O mașină în care se aflau un adult și doi minori a intrat într-o țeavă de gaze. Pompierii Detașamentului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2020, 14:05
(362 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

Întrucât condițiile meteorologice s-au îmbunătățit, miercuri, 12 februarie a.c., în jurul orelor 10,00, s-au reluat căutările pe Brațul Borcea al Dunării, în zona localității Vlădeni, pentru cele două persoane ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 16:10
(410 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fierbinții de Jos: Avarie la conducta de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Podgoriilor, din localitatea Fierbinții de Jos, județul Ialomița, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 15:20
(169 vizualizări - 0 comentarii)


13

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

11 Februarie 2020, 17:20


Coșereni: Pieton acroșat de un autoturism

Luni, 10 februarie 2020, polițiștii din Urziceni au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Coșereni, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 16:10
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 10 februarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii au oprit în trafic pe DN2C, pe raza localității Grivița, un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din județul Mureș. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:50
(223 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: Focare de pestă stinse oficial

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează cu privire la faptul că, în perioada 30 ianuarie-3 februarie 2020, la nivelul județului au fost stinse 17 focare de pestă ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:45
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA Constanța ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:40
(211 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița/Prahova: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă

Polițiștii specializați în Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au indisponibilizat peste 4300 de țigarete, 25 litri de băuturi ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:40
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă și duminică, 8/9 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza județului patru șoferi ialomițeni care au condus pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorii ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:25
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Polițiștii au amendat cerșetorii

Duminică, 9 februarie a.c., polițiștii din Fetești au acționat pe linia prevenirii și combaterii parazitismului stradal, depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:20
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Infractori arestați

Miercuri, 5 februarie a.c., polițiștii din Jilavele, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite și a celor care posedă mandate de executare a pedepsei, au identificat, pe raza comunei ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2020, 13:40
(421 vizualizări - 0 comentarii)


Cod Roșu de viscol și ninsori în Ialomița

Cod Roșu de viscol și ninsori în Ialomița

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi vizate de Cod Roșu de viscol și ninsori. Astfel, Ialomița va intra sub incidența Codului Roșu de viscol și ninsori de miercuri, 5 februarie 2020, orele 22,00, până joi, 6 februarie 2020, orele 8,00. Să precizăm că fenomenele vizate de Codul Roșu de viscol și ninsori fac referire la intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85-90 km/h, viscol, ninsori relativ abundente, vizibilitatea fiind redusă semnificativ. ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 11:50
(1115 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Marți, 4 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente de circulație, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul accident rutier s-a produs în jurul orei 9,00, pe DJ213, în afara ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 11:45
(407 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: Bărbat de 60 de ani, mort în casa incendiată

Miloșești: Bărbat de 60 de ani, mort în casa incendiată

În noaptea de marți spre miercuri, 4/5 februarie 2020, în jurul orelor 23,45, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Miloșești. La locul intervenției ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 09:10
(428 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal la Căzănești: Pieton lovit de o mașină!

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DN2A, în localitatea Căzănești, soldat cu decesul unei persoane. Din primele cercetări ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 16:40
(503 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, drogat la volan

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din Urziceni, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza de competență, au oprit în trafic un tânăr, de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 16:35
(465 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Arestat pentru «vătămare corporală»

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din Coșereni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:25
(347 vizualizări - 0 comentarii)


AJPIS Ialomița: Modificări privind cuantumul alocației de stat pentru copii

În conformitate cu prevederile Legii nr. 214/2019, pentru completarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, începând cu data de 1 ianuarie 2020, cuantumul alocației de stat ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:20
(505 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA SA Constanța activează Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de intensificări ale vântului (cu rafale ce vor depăși 60-70 km/h) și ninsori viscolite, la nivelul RAJA SA Constanța s-a decis activarea Comandamentului pentru ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:15
(492 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...