Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Politicieni de Perieți

Viața administrativă de la țară

Politicieni de Perieți

Ședințele de consiliu local susținute de aleșii ialomițenilor sînt o sursă nesfîrșită de comic absurd. Din păcate, deciziile luate acolo afectează viața alegătorilor și dezvoltarea județului în ansamblul său... Comuna Perieți s-a aflat în repetate rînduri, de la debutul acestui mandat, în atenția opiniei publice. Cei 13 consilieri locali și primarul Elena Cristea n-au învățat însă nimic din scandalurile publice în care au fost implicați. Iar războiul pe banii contribuabililor din acest consiliu local continuă...

Președintele Ciupercă, învins de propria-i demagogie
Miza ședinței Consiliului Local de vineri, 18 octombrie 2013, la Perieți, a reprezentat-o solicitarea, venită pe filiera Consiliului Județean Ialomița, de «dare în folosință gratuită» a unui teren aparținînd domeniului privat al comunei Perieți. Gratuitatea este justificată de dorința oficialilor județeni de a ridica la Fundata, în colaborare cu Fundația «Memoria unei deportări Fundata 18-19 iunie 1951» un așezămînt cultural muzeal, care să cuprindă «pe lîngă documente autentice din perioada deportării și replici ale locuințelor construite de cei deportați, inclusiv obiecte specifice care să contribuie la reconstruirea stării de fapt în care au trăit deportații». Dată fiind miza acestui proiect de hotărîre, pentru susținerea lui s-a deplasat de la Slobozia însuși președintele Silvian Ciupercă, «cel mai sărac și mai cinstit dintre oficialii administrație județene» de ieri, de azi și dintotdeauna, ca să parafrazăm sintagma favorită a acestuia.  Lăudabilă și rezonabilă la prima vedere, propunerea avansată prin proiectul de hotărîre s-a izbit de rezistența impusă la absurd a consilierilor PNL și PP-DD din Consiliul Local Perieți, conduși de profesorul Pîrvu Nicolae, condamnat penal cu numai o zi în urmă de o instanță pentru mărturie mincinoasă în scandalul armelor de la Ciorogîrla din 2007... Cum vă spuneam, absurd deplin, dar pe banii și interesele alegătorilor. Mai fascinante decît aceste amănunte rămîn însă declarațile celor doi oponenți. Pedant și condescendent, Silvian Ciupercă a încercat preț de o oră de pe poziția de forță pe care a ocupat-o, să explice plebei consiliere, hatîrul pe care i-l face permițîndu-i să voteze pentru acest proiect: «Votul pentru acest proiect tranșează și închide problema, dar e păcat să nu plece vreun consilier acasă cu răspunsul clar la întrebarea: „există vreun risc de natura utilizării terenului în scopuri private? Există vreun risc ca acest teren să fie folosit de către o persoană? Sau acest teren va fi folosit exclusiv pentru utililitatea publică și atunci nu există nici un dubiu în această privință?“». În replică la concluzia formulată de către Silvian Ciupercă, Nicoalae Pîrvu a declarat: «Am să vă vorbesc și eu tot emoțional, așa cum m-ați acuzat că votez. Tot emoțional vă spun că oamenii au avut nevoie de drumuri pietruite la Perieți, cum le-ați promis și vi s-a promis, de locuri de casă, de școală, de locuri de muncă, de dispensar, de doctor... Nu au avut nimic din toate astea, domnule președinte. Poate ar trebui să le aibă pe acesta întîi și apoi un muzeu în localitate!»... Proiectul de hotărîre a fost respins cu 8 voturi «pentru» și 5 «împotrivă». Dincolo de acest episod, șansele de reconciliere între consilerii din cele două tabere politice de la Perieți rămîn în continuare nule...

Gîlceava pentru doctorul pe care comuna nu îl are
Dacă în privința deciziilor cu impact la nivelul întregului județ consilierii din Perieți s-au dovedit lamentabili, demonstrînd rea voință și obtuzitate, în privința problemelor locale, absurdul s-a dovedit a fi total. După ce au respins «pentru că au putut» toate proiectele de hotărîre care aveau nevoie de votul a două treimi din numărul de consilieri, dezbaterile s-au blocat asupra proiectului de hotărîre prin care doctorul Stoica Ștefan, ajuns între timp senator de Ialomița, solicita prelungirea contractului pentru următorii 4 ani... Deciși să plătească cu aceeași monedă afrontul adus, consilierii PSD au cerut respingerea proiectului de hotărîre și, pe cale de consecință, anularea contractului de închiriere. În această formă, decizia, una politică, ar fi lăsat comunitatea fără doctor de familie și fără posibilitatea de a beneficia, fie și de un tratament ambulatoriu minimal, la dispensarul din Perieți. Prezent în sală, senatorul Ștefan Stoica a pledat pentru păstrarea contractului în forma actuală, avertizînd consilierii locali ai PSD asupra pericolului la care expun comunitatea. «Nu lăsați comunitatea din cele 5 sate fără doctor doar de dragul războiului dintre dumneavoastră... Nu aveți un doctor care să mă poată înlocui, dar vrei să mă dați afară din cabinet. (...) Din păcate, nu există nimeni care să mă înlocuiască permanent, dar de la 1 noiembrie comuna va avea un doctor cîteva ore pe zi. Garantez personal pentru acest lucru!». În urma acestei pledoarii, viceprimarul Viorel Radu a propus prelungirea contractului pentru o perioadă de 3 luni. Necunoașterea procedurilor de vot a permis votarea proiectului în forma sa inițială, contractul fiind prelungit pentru o perioadă de 4 ani...
Cele două exemple alese de noi pentru a exemplifica activitatea administrativă deficitară din cadrul Consiliului Local Perieți  sînt doar partea văzută a unor practici care durează de cel puțin două mandate... Condamnată de oficialii județeni și de proprii consilieri, comuna Perieți își desfășoară activitatea în regim de avarie, prejudiciind ocazional interesele unui județ întreg și, permanent, pe cele ale celor 3500 de locuitori din cele 5 sate componente. Întrebată cum s-a ajuns la această situație, primarul Elena Cristea ne-a declarat: «Sînt nebuni de legat! O țin una și bună că eu fur! Și resping orice proiect care are nevoie de votul lor pentru a fi aprobat, orice proiect care ar putea aduce bani comunității... Apoi acuză că nu sînt bani la buget sau susțin că au făcut asta ca să nu mai pot fura eu!».

25 Octombrie 2013, 10:37 (6162 vizualizări - 14 comentarii)

Comentariile cititorilor:


pardalian:
(14 Noiembrie 2013, 21:27)
Oaaaa ce tare,si cat da ca-l trimit pe socr-miu ca e in somaj,,,,poate asa facem ceva bni sa platim intretinere .
Eu:
(14 Noiembrie 2013, 14:54)
Doamna primar, daca i se poate spune doamna, plateste barbati ca sa o iubeasca!!! De unde are bani? De acolo de unde fura!!! Si Viorel, care nu stiu ce hram poarta in primarie, daca-l intrebi tabla inmultirii sau ceva istorie despre Romanica, habar nu are!!! Incercati!!!
Milka:
(8 Noiembrie 2013, 07:37)
Citesc un comentariu de kkt si-mi vine sa plang de prostia unora.@Mosu mai ia putina Viagra ca gandirea dumitale are intarzieri si mari disfunctii in gandire. Caut-o online ca e mai eftina,si dale si babalacilor din consiliu comunal.
arlechino:
(6 Noiembrie 2013, 19:28)
a luat-o iar psd in freaza....pnl e de 10 ori mai puternic ...chiar daca ....
belzebut:
(6 Noiembrie 2013, 19:11)
Mosule eu cred ca are dreptate L"attacco della Piovra, nu am auzit vreodata ca cineva sa primeasca niscai bani degeaba decat in bazmele bunicilor(pestisoru auriu cu cele trei dorinte,Ali Baba,,etc) aici daca primesti bani degeaba se cheama: MIta,Trafic de influenta,etc. Asa ca nu ma face sa explic ca si Ultimului Prost.Mai bine faceti-va strazile ca numai gropi aveti pe drumul biserici din Perieti.
carolica:
(6 Noiembrie 2013, 17:30)
uitati-va la nuti dumitrascu ce atenta isi priveste presedintele de partid....
Mosu:
(6 Noiembrie 2013, 05:32)
Muzeul nu se face din banii Perietenilor. Ei nu contribuie cu niciun ban. Banii vin din alte surse. Fondurile necesare pentru trotuare si ce mai spuneti ar trebui sa vina din banii Primariei. Aici nu faceti deosebirea (in mod intentionat zic eu - caci nu poti sa admiri niste lepre ca cei 3 muschetari, cum le spui, decat daca esti ca ei sau chiar unul dintre ei). Nu vreti muzeu? Nu-i nimic, nu se va face. Se va face insa in alta localitatea unde alesii locali, CARE REPREZINTA INTERESELE CETATENILOR, vor intelege ca banii vin fara ca ei sa faca ceva (decat sa voteze). Trebuie sa fii neghiob sa dai cu piciorul unei astfel de investitii. E ca si cum cineva ti-ar da niste bani pe gratis, iar tu sa-i refuzi. Am ajuns sa explic ca si ultimului prost.
L'attacco della Piovra:
(4 Noiembrie 2013, 08:09)
Consilieri au drepate,cum poti face un muzeu atata timp cat nu ai nici apa buna in comuna. La ce le trebuie localnicilor muzeu,sa retraiasca batranii satului acele momente apocaliptice,pai nu va e teama ca pot face infarct cand vor vedea scenele comuniste in frunte cu Ciupi taind banda tricolora.Localnicii sunt de alta parere: mai intai, turnati aleile pietonale, asfaltati drumurile comunei,puneti filtre de apa si apoi bazgaiti-va cu alte mofturi. Din partea mea puteti face si bordeluri ,dar mai inainte faceti ce a-ti promis in campaniile electorale,si aici ma refer la toti si-n primul rand la domnul Silvian Ciuperca tatal P.S.D-eilor.Cat despre cei trei Muschetari (Parvu,Merlea,Nelu) nu pot spune decat ca isi tin cuvantul fata de electori de a nu vota proicte neviabile pt. comunitate,chiar cu riscul de a-l supara pe tata Ciupi.Cei de la PP-DD sunt oameni care doresc doar binele locuitorilor nu binele Ciocoilor. Doctoru din sat trebuie sa-si faca meseria pt. care a jurat nu sa faca politica. Felicit consilieri care nu voteaza proicte aiurea doar de dragul de a mai cheltui din banii nostri sau ai europenilor.
cezarica:
(30 Octombrie 2013, 14:14)
mai vedeti ce se intimpla si pe la traianu!
SORIN:
(30 Octombrie 2013, 09:01)
Ce să faci cu politicieni de doi lei, precum penalul Pârvu și oierul analfabet Severică?! O fi și primărița o lepră, dar nici cu ăștia nu-mi e rușine. Oare locuitorii comunei Perieți nu mai au discernământ?!
vasile:
(29 Octombrie 2013, 16:38)
Domnul ciuperca a vorbit si de banii pentru transportul elevilor ?. Nu s-au decontat abonamentele de peste un an de zile
emilia :
(28 Octombrie 2013, 17:02)
ce nebunie la perieti
pirvu 2:
(27 Octombrie 2013, 19:27)
are dreptate primarita. niste nebuni. ce dracu or cauta acolo adunatura asta de nemernici?
pirvu:
(25 Octombrie 2013, 18:27)
asa e viata la Perieti....

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 20 Aug 2019
158 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(54 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(31 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(44 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(46 vizualizări - 0 comentarii)


4

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(581 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(561 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(703 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(640 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(574 vizualizări - 0 comentarii)


10

Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(672 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(533 vizualizări - 0 comentarii)


12

Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(689 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(584 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(575 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(818 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(787 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(766 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(782 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(853 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(958 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(918 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(895 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1346 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(875 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan cu un permis fals

Luni, 5 august a.c., polițiștii feteșteni au surprins în flagrant un bărbat, de 37 de ani, din Fetești, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu fără a deține permis de conducere. Șoferul a ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:55
(970 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție emise de polițiștii ialomițeni

Marți, 6 august a.c., polițiștii alobozeni au emis două ordine de protecție provizorii pe numele a doi bărbați, de 29 și 30 de ani. În primul caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:50
(919 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru depistarea transportatorilor neautorizați de persoane

În perioada 1-4 august a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au controlat 21291 autovehicule și 13 societăți comerciale în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:45
(838 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...