Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Politicieni de Perieți

Viața administrativă de la țară

Politicieni de Perieți

Ședințele de consiliu local susținute de aleșii ialomițenilor sînt o sursă nesfîrșită de comic absurd. Din păcate, deciziile luate acolo afectează viața alegătorilor și dezvoltarea județului în ansamblul său... Comuna Perieți s-a aflat în repetate rînduri, de la debutul acestui mandat, în atenția opiniei publice. Cei 13 consilieri locali și primarul Elena Cristea n-au învățat însă nimic din scandalurile publice în care au fost implicați. Iar războiul pe banii contribuabililor din acest consiliu local continuă...

Președintele Ciupercă, învins de propria-i demagogie
Miza ședinței Consiliului Local de vineri, 18 octombrie 2013, la Perieți, a reprezentat-o solicitarea, venită pe filiera Consiliului Județean Ialomița, de «dare în folosință gratuită» a unui teren aparținînd domeniului privat al comunei Perieți. Gratuitatea este justificată de dorința oficialilor județeni de a ridica la Fundata, în colaborare cu Fundația «Memoria unei deportări Fundata 18-19 iunie 1951» un așezămînt cultural muzeal, care să cuprindă «pe lîngă documente autentice din perioada deportării și replici ale locuințelor construite de cei deportați, inclusiv obiecte specifice care să contribuie la reconstruirea stării de fapt în care au trăit deportații». Dată fiind miza acestui proiect de hotărîre, pentru susținerea lui s-a deplasat de la Slobozia însuși președintele Silvian Ciupercă, «cel mai sărac și mai cinstit dintre oficialii administrație județene» de ieri, de azi și dintotdeauna, ca să parafrazăm sintagma favorită a acestuia.  Lăudabilă și rezonabilă la prima vedere, propunerea avansată prin proiectul de hotărîre s-a izbit de rezistența impusă la absurd a consilierilor PNL și PP-DD din Consiliul Local Perieți, conduși de profesorul Pîrvu Nicolae, condamnat penal cu numai o zi în urmă de o instanță pentru mărturie mincinoasă în scandalul armelor de la Ciorogîrla din 2007... Cum vă spuneam, absurd deplin, dar pe banii și interesele alegătorilor. Mai fascinante decît aceste amănunte rămîn însă declarațile celor doi oponenți. Pedant și condescendent, Silvian Ciupercă a încercat preț de o oră de pe poziția de forță pe care a ocupat-o, să explice plebei consiliere, hatîrul pe care i-l face permițîndu-i să voteze pentru acest proiect: «Votul pentru acest proiect tranșează și închide problema, dar e păcat să nu plece vreun consilier acasă cu răspunsul clar la întrebarea: „există vreun risc de natura utilizării terenului în scopuri private? Există vreun risc ca acest teren să fie folosit de către o persoană? Sau acest teren va fi folosit exclusiv pentru utililitatea publică și atunci nu există nici un dubiu în această privință?“». În replică la concluzia formulată de către Silvian Ciupercă, Nicoalae Pîrvu a declarat: «Am să vă vorbesc și eu tot emoțional, așa cum m-ați acuzat că votez. Tot emoțional vă spun că oamenii au avut nevoie de drumuri pietruite la Perieți, cum le-ați promis și vi s-a promis, de locuri de casă, de școală, de locuri de muncă, de dispensar, de doctor... Nu au avut nimic din toate astea, domnule președinte. Poate ar trebui să le aibă pe acesta întîi și apoi un muzeu în localitate!»... Proiectul de hotărîre a fost respins cu 8 voturi «pentru» și 5 «împotrivă». Dincolo de acest episod, șansele de reconciliere între consilerii din cele două tabere politice de la Perieți rămîn în continuare nule...

Gîlceava pentru doctorul pe care comuna nu îl are
Dacă în privința deciziilor cu impact la nivelul întregului județ consilierii din Perieți s-au dovedit lamentabili, demonstrînd rea voință și obtuzitate, în privința problemelor locale, absurdul s-a dovedit a fi total. După ce au respins «pentru că au putut» toate proiectele de hotărîre care aveau nevoie de votul a două treimi din numărul de consilieri, dezbaterile s-au blocat asupra proiectului de hotărîre prin care doctorul Stoica Ștefan, ajuns între timp senator de Ialomița, solicita prelungirea contractului pentru următorii 4 ani... Deciși să plătească cu aceeași monedă afrontul adus, consilierii PSD au cerut respingerea proiectului de hotărîre și, pe cale de consecință, anularea contractului de închiriere. În această formă, decizia, una politică, ar fi lăsat comunitatea fără doctor de familie și fără posibilitatea de a beneficia, fie și de un tratament ambulatoriu minimal, la dispensarul din Perieți. Prezent în sală, senatorul Ștefan Stoica a pledat pentru păstrarea contractului în forma actuală, avertizînd consilierii locali ai PSD asupra pericolului la care expun comunitatea. «Nu lăsați comunitatea din cele 5 sate fără doctor doar de dragul războiului dintre dumneavoastră... Nu aveți un doctor care să mă poată înlocui, dar vrei să mă dați afară din cabinet. (...) Din păcate, nu există nimeni care să mă înlocuiască permanent, dar de la 1 noiembrie comuna va avea un doctor cîteva ore pe zi. Garantez personal pentru acest lucru!». În urma acestei pledoarii, viceprimarul Viorel Radu a propus prelungirea contractului pentru o perioadă de 3 luni. Necunoașterea procedurilor de vot a permis votarea proiectului în forma sa inițială, contractul fiind prelungit pentru o perioadă de 4 ani...
Cele două exemple alese de noi pentru a exemplifica activitatea administrativă deficitară din cadrul Consiliului Local Perieți  sînt doar partea văzută a unor practici care durează de cel puțin două mandate... Condamnată de oficialii județeni și de proprii consilieri, comuna Perieți își desfășoară activitatea în regim de avarie, prejudiciind ocazional interesele unui județ întreg și, permanent, pe cele ale celor 3500 de locuitori din cele 5 sate componente. Întrebată cum s-a ajuns la această situație, primarul Elena Cristea ne-a declarat: «Sînt nebuni de legat! O țin una și bună că eu fur! Și resping orice proiect care are nevoie de votul lor pentru a fi aprobat, orice proiect care ar putea aduce bani comunității... Apoi acuză că nu sînt bani la buget sau susțin că au făcut asta ca să nu mai pot fura eu!».

25 Octombrie 2013, 10:37 (6601 vizualizări - 14 comentarii)

Comentariile cititorilor:


pardalian:
(14 Noiembrie 2013, 21:27)
Oaaaa ce tare,si cat da ca-l trimit pe socr-miu ca e in somaj,,,,poate asa facem ceva bni sa platim intretinere .
Eu:
(14 Noiembrie 2013, 14:54)
Doamna primar, daca i se poate spune doamna, plateste barbati ca sa o iubeasca!!! De unde are bani? De acolo de unde fura!!! Si Viorel, care nu stiu ce hram poarta in primarie, daca-l intrebi tabla inmultirii sau ceva istorie despre Romanica, habar nu are!!! Incercati!!!
Milka:
(8 Noiembrie 2013, 07:37)
Citesc un comentariu de kkt si-mi vine sa plang de prostia unora.@Mosu mai ia putina Viagra ca gandirea dumitale are intarzieri si mari disfunctii in gandire. Caut-o online ca e mai eftina,si dale si babalacilor din consiliu comunal.
arlechino:
(6 Noiembrie 2013, 19:28)
a luat-o iar psd in freaza....pnl e de 10 ori mai puternic ...chiar daca ....
belzebut:
(6 Noiembrie 2013, 19:11)
Mosule eu cred ca are dreptate L"attacco della Piovra, nu am auzit vreodata ca cineva sa primeasca niscai bani degeaba decat in bazmele bunicilor(pestisoru auriu cu cele trei dorinte,Ali Baba,,etc) aici daca primesti bani degeaba se cheama: MIta,Trafic de influenta,etc. Asa ca nu ma face sa explic ca si Ultimului Prost.Mai bine faceti-va strazile ca numai gropi aveti pe drumul biserici din Perieti.
carolica:
(6 Noiembrie 2013, 17:30)
uitati-va la nuti dumitrascu ce atenta isi priveste presedintele de partid....
Mosu:
(6 Noiembrie 2013, 05:32)
Muzeul nu se face din banii Perietenilor. Ei nu contribuie cu niciun ban. Banii vin din alte surse. Fondurile necesare pentru trotuare si ce mai spuneti ar trebui sa vina din banii Primariei. Aici nu faceti deosebirea (in mod intentionat zic eu - caci nu poti sa admiri niste lepre ca cei 3 muschetari, cum le spui, decat daca esti ca ei sau chiar unul dintre ei). Nu vreti muzeu? Nu-i nimic, nu se va face. Se va face insa in alta localitatea unde alesii locali, CARE REPREZINTA INTERESELE CETATENILOR, vor intelege ca banii vin fara ca ei sa faca ceva (decat sa voteze). Trebuie sa fii neghiob sa dai cu piciorul unei astfel de investitii. E ca si cum cineva ti-ar da niste bani pe gratis, iar tu sa-i refuzi. Am ajuns sa explic ca si ultimului prost.
L'attacco della Piovra:
(4 Noiembrie 2013, 08:09)
Consilieri au drepate,cum poti face un muzeu atata timp cat nu ai nici apa buna in comuna. La ce le trebuie localnicilor muzeu,sa retraiasca batranii satului acele momente apocaliptice,pai nu va e teama ca pot face infarct cand vor vedea scenele comuniste in frunte cu Ciupi taind banda tricolora.Localnicii sunt de alta parere: mai intai, turnati aleile pietonale, asfaltati drumurile comunei,puneti filtre de apa si apoi bazgaiti-va cu alte mofturi. Din partea mea puteti face si bordeluri ,dar mai inainte faceti ce a-ti promis in campaniile electorale,si aici ma refer la toti si-n primul rand la domnul Silvian Ciuperca tatal P.S.D-eilor.Cat despre cei trei Muschetari (Parvu,Merlea,Nelu) nu pot spune decat ca isi tin cuvantul fata de electori de a nu vota proicte neviabile pt. comunitate,chiar cu riscul de a-l supara pe tata Ciupi.Cei de la PP-DD sunt oameni care doresc doar binele locuitorilor nu binele Ciocoilor. Doctoru din sat trebuie sa-si faca meseria pt. care a jurat nu sa faca politica. Felicit consilieri care nu voteaza proicte aiurea doar de dragul de a mai cheltui din banii nostri sau ai europenilor.
cezarica:
(30 Octombrie 2013, 14:14)
mai vedeti ce se intimpla si pe la traianu!
SORIN:
(30 Octombrie 2013, 09:01)
Ce să faci cu politicieni de doi lei, precum penalul Pârvu și oierul analfabet Severică?! O fi și primărița o lepră, dar nici cu ăștia nu-mi e rușine. Oare locuitorii comunei Perieți nu mai au discernământ?!
vasile:
(29 Octombrie 2013, 16:38)
Domnul ciuperca a vorbit si de banii pentru transportul elevilor ?. Nu s-au decontat abonamentele de peste un an de zile
emilia :
(28 Octombrie 2013, 17:02)
ce nebunie la perieti
pirvu 2:
(27 Octombrie 2013, 19:27)
are dreptate primarita. niste nebuni. ce dracu or cauta acolo adunatura asta de nemernici?
pirvu:
(25 Octombrie 2013, 18:27)
asa e viata la Perieti....

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 14 Dec 2019
348 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ordin de protecție provizoriu pentru un bărbat din Ion Roată

Miercuri, 11 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 de Poliție Ion Roată au fost sesizați de o femeie, de 46 de ani, din comuna Ion Roată, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de soțul ei ...[citește_toată_știrea]

12 Decembrie 2019, 14:55
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Bătrână de 72 de ani, accidentată

Miercuri, 11 decembrie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza municipiului Fetești, soldat cu rănirea unui pieton. Din primele cercetări efectuate de ...[citește_toată_știrea]

12 Decembrie 2019, 14:45
(147 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Tânăr din Țăndărei, arestat pentru săvârșirea de ««infracțiuni contra libertății și integrității sexuale»

Polițiștii din Țăndărei au acționat pe raza județului, pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Astfel, ...[citește_toată_știrea]

12 Decembrie 2019, 14:40
(237 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Hoții îți invadează intimitatea»

În perioada decembrie 2019-februarie 2020, Poliția Română derulează, la nivel național, Campania de prevenire a furturilor din locuințe «Hoții îți invadează intimitatea». În județul Ialomița, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:45
(156 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ciocârlia: Legume și fructe, confiscate de polițiști

Peste o tonă de legume și fructe au confiscat polițiștii ialomițeni de la un tânăr, de 22 de ani, din județul Prahova, care transporta bunurile în vederea comercializării, fără a îndeplini condițiile legale ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:40
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire în școlile din Fetești

Polițiștii feteșteni au desfășurat marți, 10 decembrie 2019, activități de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor la 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Fetești. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:35
(134 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere București și ai Ocolului Silvic Fetești au organizat marți, 10 decembrie 2019, o acțiune pentru ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:30
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Decembrie 2019, 17:40


8

Manasia: Tânăr de 17 ani, reținut de polițiști după ce a furat o mașină și a condus beat la volan

Un tânăr de 17 ani, din județul Buzău, a fost reținut de polițiștii ialomițeni după ce a furat un autoturism staționat în localitatea Manasia, pe care ulterior l-a condus sub influența băuturilor alcoolice ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:50
(154 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Evenimente dedicate memoriei muzicianului Ionel Perlea

Anul acesta, pe data de 13 decembrie, se împlinesc 119 ani de la naștererea dirijorului ialomițean Ionel Perlea. Pentru a marca acest eveniment, reprezentanții Centrului Cultural din Slobozia, al cărui ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:35
(146 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Și-au pierdut viața sub roțile mașinilor

Luni, 9 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu decesul a două persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 12, ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:20
(306 vizualizări - 0 comentarii)


ANOFM a împlinit 21 de ani de activitate

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a împlinit marți, 10 decembrie 2019, 21 de ani de activitate. ANOFM funcționează sub autoritatea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și are rolul ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:05
(135 vizualizări - 0 comentarii)


12
Polițiști noi la IPJ Ialomița

Polițiști noi la IPJ Ialomița

44 de absolvenți ai unităților de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne își încep cariera de polițist la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița. Cei 44 de absolvenți ai unităților de învățământ ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:55
(317 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Peste 500 de kilograme de pește din speciile crap și fitofag precum și setci și unelte de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni. Sâmbătă, 7 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:35
(227 vizualizări - 1 comentariu)


Șofer din Amara, urmărit din polițiști

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Amara, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la efectuarea semnalelor de oprire unui conducător auto ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:20
(157 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Coșereni au depistat un bărbat, de 45 de ani, din comuna Roșiori, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:15
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Păltinișu

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, în jurul orei 2,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Perieți-sat Păltinișu. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 11:35
(132 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,30%

La sfârșitul lunii octombrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4023 șomeri (din care 1840 femei), rata șomajului fiind de 4,30%, cu 0,97% sub ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 09:40
(154 vizualizări - 0 comentarii)


Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Vineri, 6 decembrie 2019, copiii aflați în Complexul de Servicii Sociale Urziceni au avut o frumoasă surpriză. Momentul a fost plănuit de parintele Bogdan Ionuț Stancu, parohul Catedralei din Urziceni, ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 08:10
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

6 Decembrie 2019, 19:05


Traian: Polițiștii ialomițeni, în rolul lui Moș Nicolae

Moș Nicolae a venit cu autospeciala de poliție la un copil de numai 10 luni, din localitatea Traian, abandonat de mamă la naștere. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost joi, 5 decembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2019, 13:40
(319 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din Slobozia, a desfășurat joi, 5 decembrie 2019, activitatea «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae». Micii creștini ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 13:20
(225 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Pește confiscat

Movilița: Pește confiscat

65 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 41 de ani, care transporta pe raza comunei Movilița pește fără documente ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:50
(298 vizualizări - 1 comentariu)


Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a inițiat o campanie internă de donare voluntară de sânge, ca un demers de salvare de vieți omenești, prin sprijinirea eforturilor de refacere a rezervei de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:35
(241 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populației cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoștința consumatorilor ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:10
(371 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la Gârbovi

Un accident rutier s-a produs în localitatea Gârbovi, pe DJ 203B. Evenimentul a fost înregistrat marți, 3  decembrie a.c., în jurul orelor 19,20, un autoturism părăsind partea carosabilă și acroșând ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:35
(290 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi accident


Fetești: Bărbat găsit mort în propriul apartament

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul zilei de marți, 3 decembrie 2019, în jurul orelor 15,10, pentru asigurarea accesului în apartamentul unui bărbat, de 48 de ani. Pompierii de la Stația de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:15
(364 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Avarie la conducta principală de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă de pe strada Veșniciei, din orașul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri, 4 decembrie ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:05
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Liceul Tehnologic Special «Ion Teodorescu» a serbat Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

Marți, 3 decembrie 2019, cei 140 de elevi ai Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» din Slobozia au marcat printr-o serbare Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În cadrul ceremoniei ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 16:25
(374 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Copil posibil înecat în Borcea

Încă de duminică, 1 decembrie 2019, salvatorii de la Stația de pompieri Fetești, la solicitarea forțelor de Poliție, au intervenit pentru căutarea unui minor dispărut în zona pontonului din comuna Bordușani ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 08:20
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...