Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

 Ferme de vaci fictive pentru bani europeni

Țeapă «instituționalizată»

Ferme de vaci fictive pentru bani europeni

Timp de 3 ani, în Ialomița, la Giurgeni, un număr de 9 persoane au încasat subvenția pentru bovine, acordată de către Uniunea Europeană, fără să dețină niciun animal. Înființate doar pe hîrtie, fermele «aveau» între 30 și 500 de capete. De-a lungul perioadei în care fermele au fost subvenționate, nici oficialii locali, nici responsabilii Direcției Sanitar-Veterinare și nici cei ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu s-au sesizat cu privire la această fraudă. Declarațiile oficiale susțin la unison că ceea ce s-a întîmplat la Giurgeni este o «hibă a sistemului» și că «nicio instituție nu este vinovată». O anchetă încă nefinalizată, demarată în acest caz, confirmă faptul că frauda a fost posibilă cu sprijinul unor oficiali de rang înalt din Ministerul Agriculturii și că ar fi fost «clonată» în mai multe județe din țară...

Furcile caudine ale autorizării
Un calcul optimist, realizat pentru o fermă zootehnică cu 15 vaci, spune că un fermier își poate amortiza cheltuielile în circa 2 ani. Calculul realist, cel al Uniunii Europene, susține însă că că fermele de vaci nu sînt profitabile, motiv pentru care această activitate este susținută prin subvenții. Teoretic, obținerea acestor subvenții este condiționată de o serie întreagă de acte care ar trebui să facă imposibilă orice fraudă. Astfel, «producătorii agricoli care solicită schemele de plăți (...), vor depune la centrul local/județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (...) unde au înregistrată exploatația, o dată cu cererea de solicitare a primelor sau în termen de 30 de zile calendaristice de la data limită de depunere a cererilor, următoarele documente: adeverința emisă, prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar cu drept de liberă practică împuternicit, care atestă că bovinele existente în exploatație la data depunerii cererii sînt cuprinse în programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor (...), iar acțiunile prevăzute sînt efectuate la zi; adeverință prin care se recunoaște statutul de crescător de bovine al solicitantului, eliberată de către o organizație a crescătorilor de bovine, legal constituită, cu reprezentativitate națională sau de către o asociație a crescătorilor de bovine, legal constituită, afiliată la o organizație a crescătorilor de bovine cu reprezentativitate națională. Adeverința se eliberează gratuit, indiferent dacă solicitantul este membru sau nu al organizației/asociației respective (...)».

Țeapa ialomițeană cu 1860 de vaci
De la teorie la practică drumul e lung, iar scurtăturile la îndemîna oricărui țepar care își respectă profesia. Așa se face că, în Ialomița, prin anul 2010, la Giurgeni, au apărut peste noapte nu mai puțin de 9 astfel de ferme de vaci, doritoare de subvenții. Potrivit anchetei demarate ulterior, numele celor 9 proprietari de vaci care au reușit să fraudeze timp de 3 ani sistemul și să încaseze subvenții pentru vaci inexistente din ferme inexistente sînt Anagnoste Mihai, Anagnoste Sultana, Anagnoste Daniel, Patu Dănuț, Gramatică Zoița, Tănase Vanghele, Gula Vasile și Gigica Ianus. Împreună, toți acești «fermieri» au ridicat, timp de 3 ani, subvenții pentru 1860 de vaci, la o valoare per capita care a variat între 410 și 450 de lei. Țeapa a fost făcută publică abia prin luna august anului 2013, cînd APIA Ialomița aducea la cunoștința a 5 dintre fermierii nominalizați că «că solicitarea trebuie respinsă în baza adresei nr. 26130/28.05.2013 primite de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care a stat la baza respingerii». Altfel spus, în urma unei sesizări oficiale și a unei anchete a Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomița din cadrul IPJ Ialomița, robinetul subvențiiilor a fost închis. Deocamdată, primul rezultatul al acestui demers oficial îl reprezintă faptul că 3 dintre «fermieri» au depus contestații și au făcut apel la instanțele de judecată pentru obținerea subvențiilor...

Vinovații fără vină ai instituțiilor publice
Inutil să precizăm că pentru această țeapă «de manual» niciunul dintre oficialii instituțiilor implicate nu este vinovat. După cum ați putut observa mai sus, APIA Ialomița a reacționat prompt și a blocat plata subvențiilor pentru anul în curs, motiv pentru care nu poate fi considerată vinovată sau complice la această fraudă. Mai ales că, susțin oficialii intervievați de noi, «instituția nu avea niciun fel de atribuții de control în cazul acestor ferme». La fel se eschivează și oficialii Direcției Sanitară Veterinară Ialomița, care susțin că, potrivit legii, nu au obligația de a face verificări la fermele de vaci. În plus, susține Mihai Puia, directorul instituției, în cazul anchetei de la Giurgeni s-a confirmat faptul că nu au fost cheltuiți bani publici pentru diferitele tratamentele anuale obligatorii care se efectuează în fermele de vaci. «Nu există niciun prejudiciu financiar la nivelul instituției!» a declarat acesta pentru Independent. Pentru a înțelege declarația lui Mihai Puia trebuie precizat faptul că fiecare medic veterinar de pe teritoriul unei comune are obligația legală de a asigura anual, contra cost, o serie de tratamente specifice pentru efectivele de vaci dintr-o fermă. Valoarea estimativă a costurilor anuale pentru tratarea unui singur animal se ridică la 30 de lei. În cazul celor 9 «ferme» de la Giurgeni, medicul veterinar care ar fi trebuit să asigure aceste tratamente se numește Ștefania Ionescu și este membru al Colegiului Medicilor Veterinari din Ialomița. Intervievată telefonic, dr Ștefania Ionescu ne-a declarat că se consideră nevinovată. «Cine mă acuză vrea să își ascundă vinovăția... N-are nimeni niciun drept să mă acuze! Am procedat conform legii!» ne-a declarat ea.

Cum înființezi o fermă de bovine fictivă?
Răspunsul la această întrebare e banal: cît ai zice pește! În cazul celor 9 ferme de la Giurgeni, lucrurile s-au derulat astfel: cei 9 proprietari de ferme au prezentat medicului veterinar concesionar, respectiv Ștefaniei Ionescu, pașapoarte pentru bovine emise de DSVSA Botoșani. Deși nu putem spune cu certitudine dacă aceste pașapoarte au fost falsificate sau nu, la acest moment informația devine irelevantă. «Am înregistrat efectivele de animale conform actelor prezentate. La cîteva zile, vacile au fost scoase din sistem pentru că proprietarii mi-au spus că n-au mai ajuns. Da, am văzut și eu cîteva dintre aceste animale... Cinci, zece, douăzeci... Nu mai știu!» își amintește Ștefania Ionescu. În baza înregistrărilor operate în sistem la Giurgeni, proprietarii de vaci au depus documentația la APIA Ialomița și au încasat, timp de 3 ani, subvenția despre care vorbeam. În toată această perioadă nici administrația locală, nici DSVSA Ialomița, care realizează anual între 3 și 5 controale tematice obligatorii la fermele de bovine din județ, și nici APIA, care a plătit circa 1 milion de lei anual pentru aceste vaci fictive din ferme fictive și nici vreo altă instituție abilitată a statului nu a deranjat această țeapă «instituționalizată». Luînd în calcul exclusiv obligațiile legale ale instituțiilor menționate pînă la acest, frauda are ca principală cauză o breșă legislativă creată la nivelul sistemului. Surse apropiate anchetei susțin însă că metoda ialomițeană este o clonă întîlnită și în alte județe ale țării și că ea nu ar fi fost posibilă fără oameni plasați în interiorul sistemului. Teoretic, la acest moment această «hibă de sistem» a fost remediată, iar înființarea fermelor de animale și mișcările de efective trebuie făcute obligatoriu în prezența medicului veterian concesionar. În fapt, după cum explică Adrian Mocioniu, președintele Colegiului Medicilor Veterinari, riscurile cresc. «E o reglementare pentru care noi am făcut multe presiuni. Acum se dovedește a fi o sabie cu două tăișuri. Pentru că medicul veterinar e și el om...» ne-a declarat acesta.

26 Noiembrie 2013, 13:19 (45093 vizualizări - 28 comentarii)

Citiți și:
Giurgeni-Ialomița: La «Casa Tudorii», ediție princeps

Comentariile cititorilor:


van vuie:
(30 Mai 2014, 14:18)
la Botosani pe cand un control la subventii  ,la Rachiti stiu cel putin 4 familii care au luat ani la rand subventii pe cap de animal fictiv mana in mana cu medicul veterinar de la Copalau ...de exemplu fam Dascalu ..din Rachiti BOTOSANI.
NICOLAE NACI:
(5 Mai 2014, 16:24)
SA INTRE DNA LA DOCTORUL MANOLE LA STEJARU SA VADA CATE PROSTII A FACUT SI INCA MAI FACE CU BECALI DE STEJARU..MIGIT HRISTU...DAR AKOLO NU PUTETI SA INTRATI CA MANOLE ESTI MANA IN MANA CU DIRECTORUL ANSVSA MANASTIREANU SI CU SOTIA LUI MANOLE LA DSV TULCEA.....
ROBERT:
(29 Aprilie 2014, 08:39)
Mihai, daca se confirma ce spui, e clar ca n-au ,,transat" corect CIOLANUL. Sunt  sigur ca vor iesi la iveala foarte multe lucruri murdare. pana la urma mai trebuie sa pice in plasa si BIBANII nu numai pestisorii mici, folositi pentru momeala. Va mai amintiti cazul acela cu maternitatea  din Bucuresti unde au ars de vii niste ingeri nevinovati? Cine a fost pedepsit?! O biata asistenta care tinea locul la inca 3 persoane nereusind sa fie prezenta in acelasi timp la toate posturile...Ei bine, ar fi cazul sa ne recapatam increderea in justitie si in organele de cercetare penala. Mult succes d-lor, vinovatii trebuie sa platesca (ADEVARATII VINOVATI!)
MIHAI:
(29 Aprilie 2014, 07:29)
Eheeeeeeei, se schimba macazul. Din sursa sigura STIU ca va urma o ANCHETA AMANUNTITA, care va scoate la lumina MUUUUUUULTE!!!!!!!!! Unii vor regreta chiar ca se afla pe ,,niste scaune comode". Se incepe de sus in jos ... cineva si-a amintit ca ...:,,pestele de la cap se strica..". Sa traiti bine!
vali:
(28 Aprilie 2014, 09:14)
de ce nu se fac controale la bovine si la alte judete cum ar fi la apia constanta calarasi braila galati  tulcea si nu ia nimeni masuri despre aceasta frauda
maria:
(23 Aprilie 2014, 20:50)
are dreptate sorin. de vinî sunt cei de la apia care dat legea.
fermierul prostul tarii:
(12 Februarie 2014, 09:58)
fermierii adevarati sunt niste idiotii care nu se pot opri sa nu mai creasca vite,pentru ca genetica din vita a trecut in boul de fermier cinstit .cum pot sa rezist curatind la balegar si lucrind 24 din 24 de ore fara concediu fara uikend si cu o sumedenie de controale la cei corecti .cei cu fermele in diplomat trimit controalele unde stiu bine ca animalele exista si asa sa verificat prin sondaj. ferme fictive le veti gasi cu siguranta la; doctori veterinari ,la ceva functionari si oameni de nimic in combinatie cu veterinarii
doru:
(7 Februarie 2014, 16:45)
am facut toata documentatia ptr. masura 141 fara nici o intentie de excrocherie ptr.cresterea albinelor ''in prina faza cei de la apia slobozia ma anunta ca proiectul este eligibil dupa care ma anunta ca trebuie sa intru la extragere [nu am sarit la cap]asa ca cei de la apia trebuiesc executati
VALI:
(17 Decembrie 2013, 22:28)
CORNELUS... TUNDE IARBA....
CORNEL:
(5 Decembrie 2013, 12:55)
sunt vinovati cu toti ptr ca cei de la APIA si DSV au primit bani de a acesti fermieri,si au relatii peste tot pana si la DNA. asa ca o sa ramana CU BANI SI NU O SA FACA PUSCARIE.
bob:
(5 Decembrie 2013, 09:19)
nu acuzati pe primar animalele nu au fost inregistrate la primaria giurgeni
Cucu:
(4 Decembrie 2013, 21:52)
Am o intrebare ma desteptilor ....... Din minime cunostinte , va spun cu certitudine ca DSV - ul trebuia sa sa vzeze carnetele pt fiecare bovina careia i s-a facut analizele anuale ( sange , TBC , etc )....... Domnul Puia NU STIE destre ce e vb ca doar sunt machedoni si aia , nu sunt mucani cum ne-ar spune panarama asta infecta de om . RUSINE BA OIERULE ca inca nu te mai saturi de prostii..... Va intreb eu pe TOTI , DE CE NU APAR ROMANI DE RAND SI APAR NUMAI MACHEDONI ? Raspunsul il deduceti fiecare acum........ La amante le trebuiesc masini , bani de coafor si multe altele ca altfel nu ar sta cu batranii astia....
pestaru:
(4 Decembrie 2013, 18:15)
-- N-o mai dati pe bietul primar Dinu  ca el saracu o fi semnat si el documente ca primaru , pai NU ??
Paul:
(3 Decembrie 2013, 11:37)
Sistemul e de vina fratilor, sau nu vati dat seama inca in ce tara traim!!!!!
Claudia:
(3 Decembrie 2013, 09:02)
Maria are dreptate, APIA este singura vinovata; cine plateste trebuie sa verifice unde ajung banii. Asa se intampla si la terenuri si la celelalte specii de animale. La primarie si la medic, inregistrarea se face pe DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE. APIA solicita DOCUMENTE! Au existat toate documentele la dosar? S-a facut verificare in baza de date? Lucrez in domeniu si chiar stiu ce spun.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 06 Apr 2020
195 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Fetești: Patroni cercetați pentru evaziune fiscală

Doi administratori ai unei societăți comerciale din Fetești sînt cercetați de polițiștii de Investigare a Fraudelor. Respectivii au adus un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 16600 lei. În fapt ...[citește_toată_știrea]

10 Mai 2012, 11:16
(4733 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

Clinica SANTE angajează
-asistent medical (cu experiență în recoltare);
-reprezentant medical pentru punctul de recoltare din Slobozia.
CV-urile vă rugăm să le trimiteți la adresa soare_elenaalexandra@yahoo.com

9 Mai 2012, 12:02


AJOFM Ialomița: Rata șomajului, în scădere

Potrivit datelor statistice ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, rata șomajului înregistrată, la finele lunii aprilie 2012, la nivel județean, a fost de 6,62%. Procentul indică ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 15:56
(5596 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Expoziție de 9 mai, «La mulți ani, Europa!»

Miercuri, 9 mai 2012, Muzeul Județean Ialomița este gazda unei sesiuni de referate cu tema «România europeană-135 de ani de la proclamarea independenței». Lucrările expuse aparțin elevilor Colegiului Național ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 15:53
(5545 vizualizări - 0 comentarii)


4

DGFP Ialomița: Situații financiare de sfîrșit de an, obligatoriu de depus pînă la 29 mai

Potrivit unei informări a Direcției Generale a Finanțelor Publice Ialomița, contribuabilii al căror exercițiu financiar coincide cu anul calendaristic au obligația să întocmească și să depună la administrațiile ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 15:49
(5052 vizualizări - 0 comentarii)


Tînăr din Miloșești, arestat pentru mai multe infracțiuni

Un tînăr de 23 ani, din Miloșești, a fost reținut luni, 7 mai a.c., de polițiștii Secției Rurale Grivița pentru comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, loviri sau alte violențe, furt ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 15:39
(7137 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: 3 patroni, cercetați pentru evaziune fiscală

Trei administratori ai unor societăți comerciale din Țăndărei au intrat în ancheta Formațiunii de Investigare a Fraudelor din localitate, pentru evaziune fiscală. Cei trei, doi bărbați și o femeie, cu vîrste ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 15:37
(6718 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 47 de locuri de muncă vacante în străinătate

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cetățenii cu privire la publicarea în rețeaua EURES a 47 de locuri de muncă în străinătate. Astfel, potrivit intistuției, ialomițenii ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 15:35
(9262 vizualizări - 4 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri de mică publicitate din Ialomița.

8 Mai 2012, 14:33


9

Ion Roată: Beat fiind, i-au furat banii din buzunar

Secția Poliție Rurală Ion Roată a fost sesizată prin 112 duminică, 6 mai a.c., despre faptul că persoane necunoscute au sustras unui bărbat de 53 ani, din satul Broșteni, suma de 1000 lei. Bărbatul a relatat ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 05:39
(7453 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Ion Roată furt


10

Țăndărei: A încercat să fure din incinta unei unități militare

Sîmbătă, 5 mai a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat un tînăr de 17 ani, din comuna Mihail Kogălniceanu, care în noaptea de 2/3 mai a.c. a încercat să sustragă cablu electric din ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 05:38
(6114 vizualizări - 2 comentarii)


Un echipaj al ISU Ialomița, la finala «UEFA Europa League»

Premergător și pe timpul desfășurării finalei «UEFA Europa League» ce va avea loc pe stadionul «Național Arena» miercuri, 9 mai 2012, un echipaj de descarcerare și prim ajutor din cadrul Inspectoratului ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 05:33
(5515 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Beți la volan

Duminică, 6 mai a.c., polițiștii au prin în trafic trei tineri, cu vîrste cuprinse între 22 și 35 ani, în timp ce conduceau deși băuseră zdravăn.
Primul dintre aceștia, un individ de 22 ani, din ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 05:30
(7021 vizualizări - 1 comentariu)


13

Poliția Rutieră Ialomița: 300 de amenzi de peste 59000 lei, 10 șoferi au rămas fără permise

În perioada 4-6 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au continuat acțiunile desfășurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere în trafic. Astfel, încălcările normelor rutiere au fost sancționate de ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 05:30
(6543 vizualizări - 0 comentarii)


DGFP Ialomița: Redirecționarea celor 2% din impozit, spre final

«Reamintim persoanelor fizice care în anul 2011 au obținut venituri din salarii și asimilate salariilor și celor care au obținut venituri: comerciale, din profesii libere, din drepturi de proprietate intelectuală ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2012, 05:26
(4768 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tînăr de 33 ani, reținut pentru 24 de ore după ce a condus fără permis, a produs beat fiind un accident, a fugit de la locul faptei, iar mașina nu avea drept de circulație în România

Un bărbat de 33 ani, din Urziceni, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore de polițiștii ialomițeni și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Ialomița, fiind învinuit de ...[citește_toată_știrea]

5 Mai 2012, 09:08
(6172 vizualizări - 0 comentarii)


DGFP Ialomița: Declarația 200, obligatoriu de depus pînă la 25 mai

DGFP Ialomița, printr-un comunicat de presă, reamintește persoanelor fizice care au realizat în anul 2011, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani și/sau în natură provenind din ...[citește_toată_știrea]

5 Mai 2012, 09:05
(5873 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Hoț de cabluri, reținut de polițiști

În noaptea de 3/4 mai a.c., în jurul orei 3,30, o echipă din cadrul Poliției Urziceni-Biroul de Investigații Criminale ce acționa pe raza municipiului Urziceni a depistat un bărbat de 53 ani, din comuna ...[citește_toată_știrea]

5 Mai 2012, 09:02
(5425 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: «Bursa generală a locurilor de muncă» a oferit 229 posturi vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița a organizat în data de 27 aprilie 2012, ora 9,00, «Bursa generală a locurilor de muncă», la Clubul Tineretului din Slobozia. La nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

5 Mai 2012, 08:22
(5623 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Un tînăr cu probleme psihice a încercat să se sinucidă

Joi, 3 mai a.c., un bărbat de 23 ani, cu probleme psihice, a fost salvat de pompieri după ce, în încercarea de a se sinucide, a intrat într-un lac de pe raza municipiului Urziceni. Evenimentul a fost anunțat ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2012, 11:01
(4881 vizualizări - 1 comentariu)


Sudiți: Proiectil descoperit de o femeie în timp ce săpa în curte

Un proiectil de calibru 57 mm a fost descoperit joi, 3 mai a.c., în jurul orei 11,30, de către o femeie din localitatea Sudiți, în timp ce executa săpături în curtea locuinței. Speriată, aceasta a sunat ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2012, 10:58
(7973 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: Poliția a făcut portretul-robot al «pedofilului de la MB-uri»

Slobozia: Poliția a făcut portretul-robot al «pedofilului de la MB-uri»

Inspectoratul de Poliție al județului Ialomița solicită sprijinul cetățenilor pentru identificarea unui suspect de corupție sexuală. Polițiștii ialomițeni efectuează ample cercetări pentru identificarea ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2012, 06:17
(5626 vizualizări - 3 comentarii)


Stelnica: Cercetat pentru port de cuțit în locuri publice

În seara zilei de 1 mai, în jurul orei 23,15, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica ce executa serviciul de patrulare pe raza comunei Stelnica a depistat doi tineri ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2012, 06:13
(7467 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stelnica cuțit


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

În noaptea de 28/29 aprilie a.c., în jurul orei 02.20, polițiștii rutieri au oprit pentru control, pe raza comunei Bordușani, un autoturism înmatriculat în județul Ialomița, condus de un localnic în vîrstă ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2012, 06:07
(4114 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița avertizează proprietarii de animale de companie

DSVSA avertizează proprietarii de animale de companie (cîini, pisici și dihori domestici) care intenționează să  călătorească în spațiul intracomunitar. Astfel, avînd în vedere Regulamentul (CE) nr ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2012, 06:02
(5241 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 7 persoane, rănite ușor în accidente

7 persoane au fost ușor rănite în urma unor accidente rutiere produse în perioada 28 aprilie-1 mai pe arterele județului. Nicio persoană nu a fost grav rănită. Primul eveniment rutier s-a produs pe raza ...[citește_toată_știrea]

3 Mai 2012, 12:35
(5783 vizualizări - 0 comentarii)


DGFP Ialomița: Debite la bugetul statului de aproape 75 milioane lei pe primul trimestru din 2012

Potrivit DGFP Ialomița, la data de 30 aprilie 2012, pe site-ul ANAF figurau 1924 agenți economici care figurau cu obligații restante la bugetul general consolidat la data de 31.03.2012, neachitate pînă ...[citește_toată_știrea]

2 Mai 2012, 10:58
(6735 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: I-au dat foc la mașină

Sîmbătă, 28 aprilie a.c., în jurul orei 14,00, pompierii slobozeni au acționat pentru lichidarea flăcărilor ce se manifestau la o autoutilitară ce aparține unei societăți comerciale, pe raza orașului Amara ...[citește_toată_știrea]

2 Mai 2012, 10:35
(8515 vizualizări - 0 comentarii)


Jilavele: Accident cu intervenție SMURD

În urma unui accident rutier produs pe raza comunei Jilavele, un bărbat a rămas prins între fiarele contorsionate ale autotirului pe care îl conducea. Evenimentul a fost anunțat în după-amiaza zilei de ...[citește_toată_știrea]

2 Mai 2012, 10:34
(11886 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Ograda și Fetești

Duminică, 29 aprilie a.c., în jurul orei 9,50, locuința unui cetățean din comuna Ograda a fost cuprinsă de flăcări, după ce proprietarul a lăsat nesupravegheată o lumînare aprinsă în dormitorul locuinței ...[citește_toată_știrea]

2 Mai 2012, 10:34
(9642 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...