Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Îngerii de la Oncologie

Îngerii de la Oncologie

Sînt optsprezece. O familie! Ultima pe care bolnavii incurabili o văd înainte de a se prăpădi... Martore mute ale unor drame pe care cuvintele nu le pot descrie. Călăuze la granița dintre viață și moarte, îngerii unei lumi despre care nu vorbim niciodată cu adevărat.. Își fac meseria de zeci de ani, neștiute de nimeni și fără să aștepte recunoaștere sau recompense. Sînt asistentele și infirmierele Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean Slobozia.

Lumea de la capătul lumii
Fiecare dintre secțiile Spitalului Județean Slobozia merită, probabil, atenția opiniei publice. Însă cea de Oncologie, de la etajul 5, are un statut special. Pentru că aici se moare în fiecare zi... Și tot în fiecare zi, cele 18 asistente și infirmiere ale secției luptă pentru fiecare oră din viața bolnavilor. Mereu și mereu, de la capăt... Și pînă la capăt! Vineri, 31 ianuarie, puțin după ora prînzului, secția era mută, iar holurile pustii. Un caz fericit, aveam să aflăm. În mod curent, pe secție sînt internați zilnic 30 de bolnavi. Noi sau vechi! În județ sînt peste 5000 de cazuri. Mai exact, 5438. Majoritatea acestora au trecut sau urmează să treacă prin Secția Oncologie a Spitalului Județean Slobozia. Tineri, bătrîni, copii... De-a valma! Boala nu alege. Vin aici să trăiască și vin aici să moară... Vin aici pentru că vor «să moară demn, tratați ca pacienți!». Vin aici pentru că le e milă de rudele de-acasă, pentru că «aparținătorii sînt speriați și neputincioși!». Găsesc aici alinare, speranță, un umăr pe care pot plînge, pe cineva care înțelege prin ce trec și în fața căruia nu se tem să fie slabi. «Avem cea mai bună echipă. Sînt mîndră să lucrez cu aceste fete și am încredere în ele ca în mine însămi...» răspunde, dacă este întrebată, doctorul Valentina Burdeniuc, medic în cadrul Secției de 13 ani.

Pledoarie pentru tratamentul sufletului
Din cele optsprezece angajate ale familiei de la Oncologie, am reușit să stăm de vorbă cu trei. Ribana Săndulache are 41 de ani și este aici de un an și jumătate... Destul pentru a vedea mai mult decît un om într-o viață. Mirela Chiriac este asistenta șefă. Are 38 de ani și toată durerea bolnavilor oglindită în ochi... Mariana Măiță are și ea tot 38 de ani... Ca și șefa ei, lucrează pe Secția Oncologie de 20 de ani. Curînd, va deveni asistent masterand în îngrijiri paliative. Crede într-o lume în care bolnavilor le vor fi îngrijite, o dată cu trupurile, și sufletele. «Pacientul pe care îl vedem, pe stradă, în spital, are multe alte nevoi... Psiho-emoționale, sociale, spirituale, pe care nimeni nu le bagă în seamă. Nu că nu am vrea. Dar nimeni nu are timp, sîntem o secție cu specific curativ, axată pe afecțiunea fizică. Tratăm pacientul și atît. Soluția e să tratezi, o dată cu boala, și sufletele bolnavilor. Pacientul este un întreg. Și nu spun povești! La medic, bolnavul vorbește despre durerile fizice. Dar în spatele lor, sînt durerile sufletului. Un centru de îngrijiri paliative ar îmbunăți calitatea vieții pentru acești bolnavi. Pentru că fiecare dintre ei merită să moară demn, atunci cînd tratamentul vine prea tîrziu sau se dovedește inutil!» ne spune Mariana Măiță.

Asistență pentru trup și viața de dincolo
Între visul unei vieți demne pentru pacienții incurabili și realitatea crudă a fiecărei zile, pe Secția Oncologie a spitalului e un hău imens... Iar pe puntea subțire dintre aceste lumi, de 20 de ani, Mirela Chiriac stă strajă de-a dreapta bolnavilor. Tace atunci cînd ei vorbesc, vorbește atunci cînd simte că ei nu mai pot și le poartă durerile atunci cînd nimeni nu le mai vrea. Nu crede că face ceva special: «Toate colegele mele fac la fel. Toate! Chiar dacă nu sînt asistente, colegele mele infirmiere și îngrijitoare sînt mîinile noastre drepte. Lucrăm împreună și, după atîta timp, ne înțelegem din priviri...». Și tot din priviri, recunoaște Mirela Chiriac, înțeleg și că bolnavii se prăpădesc. «Cînd vine ultimul ceas, aparținătorii se pierd. Iar noi, după atîția ani, știm. Nu sîntem Dumnezei, dar intervine experiența, capacitatea de a recunoaște starea comatoasă. Și-atunci, singurul lucru pe care îl mai poți face e să aprinzi lumînarea pentru ei, în locul celor dragi... Iar uneori bolnavii ne devin atît de apropiați încît, atunci cînd îi pierdem, pierdem și o parte din noi. Mai ales că în ultima vreme mor oameni tineri, prea tineri ca să îi poți uita...». Tînără este și pacienta îngrijită de Ribana Săndulache, săptămîna trecută... «Avea 26 de ani și un cancer de col uterin. Și un rinichi afectat. Ca să vină la noi, a trebuit să-și trimită familia departe de ea. Un copil la o rudă, altul la părinți, soțul în altă parte. Și toți trăiau dintr-o alocație. Femeia asta era un munte de durere. Nu pentru ea și viața ei condamnată, ci pentru familia ei risipită în patru zări...».

11 Februarie 2014, 07:30 (17501 vizualizări - 63 comentarii)

Citiți și:
Medicamentele oncologice expirate, imputate Spitalului Județean de Urgență Slobozia
«Coasa» doctorului Lăzărescu

Comentariile cititorilor:


Alina:
(15 Aprilie 2018, 13:05)
Afirmatiile negative se fac in baza experiențelor trāite ☝sunt curioasa din cale afara de ce majoritatea cadrele medicale de pe oncologie trântesc si bufnesc,vorbesc urât pacientilor,intra pe sectie cu fetele acre,etc.in urma studiilor efectuate si a profesiei alese nu asa trebuie sa va purtati cu bieții de ei ...nici nu vreau sa-mi mai amintesc prin ce am trecut cu mama,Dumnezeu sa o ierte.Rusine sa va fie.Rusine mare ruines.Daca nu am filmat si nu am mers mai departe a fost pt ca i-am promis ca nu o sa fac nimic din ceea ce nu-si doreste.mentionez ca sunt cadru medical,stiu ce presupune si nu aveți nici o scuza.daca v.ati gresit cariera nu este vina nimănui.este un vis urât la voi acolo si totul din vina unora.
Marina:
(18 Februarie 2018, 19:06)
La oncologie multi ani (12-15)in urma era un grup de asistente medicale foarte bun acum au ramas foarte putine din acel grup, cele noi lasa de dorit, asistenta sefa daca o putem numi asa este una care tipa,fumeaza pe sectie, vrea tot timpul spaga ( invatata de seful de sectie care si el are un carater de om fara suflet) nu vine la servici in tura de noapte dar indemnizatia o primeste, curatenia si organizarea in sectie lasa de dorit.... Oare nu poate fi schimbata din functie acesta persoana?
Marieta:
(18 Februarie 2018, 12:11)
Andreea...cine esti tu de faci asemenea afirmatii?De ce nu vii tu sa vezi ce se intampla acolo atat noaptea cat si ziua?E regretabil ca exista oameni ca tine...e regretabil ca munca...determinarea si profesionalismul nostru nu sunt suficiente pt a schimba o imagine gresit inteleasa a profesiei de asistenta!
Ana:
(18 Februarie 2018, 10:21)
D-na dr Burdeniuc a plecat definitiv la munca in Franta .
@andreea:
(18 Februarie 2018, 09:31)
@andreea. TU ZICI ADEVĂRUL!! NU CREDEA NIMENI IN ASEMENEA MINCIUNI. NU NUMAI LA ONCOLOGIE, DAR ACOLO E CEA MAI MARE DRAMĂ TOTUȘI!!!
Andreea :
(17 Februarie 2018, 21:21)
La oncologie e vai și amar...asistentele se încuie noaptea in cabinet iar pt a nu fi deranjate , trag in fața ușii căruciorul de metal..pacientii , însoțitorii stiu foarte bine astea ..nu e valabil articolul decât în imaginația voastră!
iordache :
(20 Februarie 2017, 08:12)
va rog din suflet am si eu nevoie de numarul doamnei doctor burdeniuc.va rog din inima am o problema cu tatal meu si vreau sa vb cu domna doctor
elena:
(28 Octombrie 2014, 22:25)
dr. Burdeniuc este o profesonista  dar si un dr. cu care poti sa-i spui ce te doare  si te sfatuieste ce trebuie , fara nici o pretentie 
Vali:
(23 Februarie 2014, 07:17)
@Vali Și totuși nu știi să faci injecții!? Ia mai gândește-te, poate...Tu, cu iPad 4, să nu știi să faci injecții!? Posibil așa ceva? Nici să nu-ndrăznești să treci pe Centură!
Vali:
(22 Februarie 2014, 21:59)
@Valentina. Nu era atât de grav dacă ai fi fost ,,el". Cu vocabularul ăla și cu faptul ca ești ,,ea"....aduci mult a ,,centuristă". Și mai ești și un pic idioată. Repet. Nu lucrez in spital și nu știu să fac injecții.
Valentina:
(22 Februarie 2014, 09:27)
@Vali Eu sunt Vali-ea! iPad 4 e învechit. Ești depășit demult. Mai fă niște injecții, la domiciliul pacientului!
Vali:
(21 Februarie 2014, 20:52)
Apropo de ,,săracule de Bărăgan" și ,,tastatură cu diacritice" ,eu scriu cu un IPad 4. Ai văzut măcar vreodată unul ?
Vali:
(21 Februarie 2014, 20:42)
Stăm de vorba cu un alt șobolan . Și ăsta se ascunde in spatele pseudonimelor . Cum dracu te cheamă? Diacritice trebuia să folosește tu in post-ul tău semianalfabetule(o). Nu știu dacă ești un EL sau o EA, de acolo paranteza. Nu despre mine e vorba in articol și in nici un caz despre un hemoroid ca tine. Nu am scris aici pentru cei care între partide de autosatisfacere (așa cum ești tu de exemplu)butonează pe site-uri și scriu ce le vine prima dată in neuron. Care este legătura ta cu situația? Despre ce vorbim? Acum chiar îmi doresc să experimentez pe tine și pe cei asemeni ție. Și nu doar injecții. După vocabular nu îmi dau seama dacă ai trecut de majorat, dacă ți-au trecu coșii, dacă încă te mai trezești dimineața că ai ejaculat involuntar in chiloți(dacă ești băiețel bineînțeles). Aici vorbim despre OAMENI. Despre persoane care văd murind alte persoane. Despre drame,aduse de aceste fete in casele lor. Care e locul tău in poveste ?
@@vali, EL...:
(21 Februarie 2014, 17:30)
@vali: bă hermafroditule, care ești un EL! Vali e și nume de damă! Dar tu ai o tastatură de doi bani, săracule de Bărăgan! Nu știi să faci injecții că ai fi luat și tu un ban cinstit, îți puteai cumpăra o tastatură cu diacritice, șef al proștilor!
Vali:
(21 Februarie 2014, 15:53)
Ce simplă-i viața fără diacritice. Nu sunt ,,șefa", pentru ca sunt un ,,el" ,nu o ,,ea"(dacă citeai mai atent poate te lămureai). Nu lucrez in spital și nu știu să fac injecții, dar aș experimenta pe tine.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 24 Apr 2018
155 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Mandate de arestare preventivă în dosarul scandalului de la Fetești

La propunerea polițiștilor și procurorilor din Fetești, doi bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în urma scandalului provocat vineri, 13 aprilie 2018, în cartierul Vlașca. Este vorba despre ...[citește_toată_știrea]

20 Aprilie 2018, 22:21
(434 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

20 Aprilie 2018, 18:05


2

Ialomița: Întreruperi programate la rețeaua de energie electrică și gaze

Potrivit furnizorului de energie electrică E-Distribuție Dobrogea, pe parcursul săptămânii viitoare, 23-27 aprilie 2018, mai multe localități din Ialomița vor fi afectate parțial de întreruperi de electricitate ...[citește_toată_știrea]

20 Aprilie 2018, 17:10
(404 vizualizări - 0 comentarii)


3

AJOFM Ialomița: Rezultate Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Vineri, 20 aprilie 2018, la nivel național, s-a desfașurat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost organizat ...[citește_toată_știrea]

20 Aprilie 2018, 14:05
(408 vizualizări - 1 comentariu)


Un protest la Școala Gimnazială «Spiru Haret» din Țăndărei

Joi, 19 aprilie 2018, la Țăndărei, a fost organizat un protest spontan la Școala Gimnazială «Spiru Haret». Manifestarea a fost organizată de cadrele didactice ale unității de învățământ ca reacție la atitudinea ...[citește_toată_știrea]

20 Aprilie 2018, 11:05
(458 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Incendiu la o fabrică de mase plastice

4 tone de mase plastice au ars în seara zilei de miercuri, 18 aprilie 2018, în curtea unui depozit de  PET-uri din Urziceni. La fața locului au intervenit pompierii din localitate, cu două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

20 Aprilie 2018, 10:15
(384 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni incendiu


6

Slobozia: Sărbătoare dedicată cărților

Luni, 23 aprilie 2018, la Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea» din Slobozia se va sărbători «Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor. Ziua Bibliotecarului și 85 de ani de bibliotecă publică ...[citește_toată_știrea]

20 Aprilie 2018, 08:45
(327 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC Agromas Grup SRL
furnizor de produse
și servicii agricole,
cu sediul în Cosâmbești-Ialomița,
angajează
ȘOFER DUBĂ
Cerințe
-studii medii
-permis de conducere categoria B
-experiență în conducerea autoturismelor tip dubă
-fără cazier judiciar
Responsabilități
-participă la operațiunile de încărcare
și descărcare a autovehiculului
-disponibil la deplasări în alte orașe
din Ialomița, Călărași, Buzău, Brăila
-livrează comenzile conform
programului de distribuție
Beneficii
-pachet salarial atractiv
-tichete de masă
-card analize medicale
-telefon
CV-urile se pot depune atât la sediul
din Cosâmbești cât și pe următoarea
adresă de e-mail
agromasgrup@gmail.com
Relații se pot obține la telefon 0749/162.458

20 Aprilie 2018, 08:05


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Aprilie 2018, 18:15


ISU Ialomița: Două persoane, rănite într-un accident rutier

Pompierii din Urziceni au acordat primul ajutor victimelor unui accident rutier petrecut duminică, 15 aprilie 2018, pe raza localității Căldărușanca. Victimele erau pasageri într-o mașină care s-a lovit ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2018, 17:50
(575 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Șomajul, în scădere ușoară

La sfârșitul lunii martie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița se aflau înregistrați 6043 șomeri, din care 1131 șomeri erau indemnizați, respectiv 4912 șomeri neindemnizați ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2018, 17:35
(520 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

PREMIER
Transport Auto SRL
angajează
șoferi profesioniști,
categ. C+E,
cu minim de experiență

salariu atractiv
Relații la sediul firmei
Șos. Brăilei, nr. 5, Slobozia
telefon 0733/449.841

17 Aprilie 2018, 17:20


12

ISU Ialomița: Incendiu din cauza unei lumânări aprinse

În noapte de 14/15 aprilie 2018, pompierii Detașamentului de Intervenție Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la casa unui localnic din satul buzoian ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2018, 17:10
(451 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Vin banii pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură anunță fermierii că s-au început procedurile de plata a subvenției pentru motorină, pentru perioada 1 octombrie-31 decembrie 2017. Valoarea totală a acestor ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2018, 15:30
(500 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

închiriem spații comerciale,
hală, teren depozitare
materiale
și utilaje construcții

Relații la sediul firmei din
str. Gării Noi, nr. 5, Slobozia,

telefon 0243/211.406

17 Aprilie 2018, 14:40


ISU Ialomița: Intervenție pe Autostrada Soarelui

Echipajul de descarcerare și paramedicii SMURD din Fetești au intervenit duminică, 15 aprilie 2018, pe Autostrada Soarelui pentru a acorda primul ajutor victimei unui accident de circulație. Este vorba ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2018, 14:15
(604 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cercetat penal pentru «dare de mită»

Un tânăr din Ialomița s-a ales cu un dosar penal după ce a încercat să mituiască un polițist de la Circulație. La sfârșitul lunii martie a acestui an, suspectul a fost oprit în trafic, în urmă verificărilor ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2018, 15:10
(904 vizualizări - 0 comentarii)


Scânteia: Incendiu într-o gospodărie

2 tone de lemne de foc și alte 2 tone de furaje au fost cuprinse de flăcări într-o gospodărie din comuna Scânteia. Focul a fost stins de pompierii Gărzii de Intervenție Țăndărei. De asemenea, flăcările ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2018, 12:10
(880 vizualizări - 0 comentarii)


18

Ialomița: 3 ani cu executare pentru fapte de corupție

Trimis în judecată după ce procurorii au dovedit că a mituit un polițist cu 500 de euro, inculpatul Gabriel Marian Nicolau a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 3 ani ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2018, 09:35
(999 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt așteptate vineri, 20 aprilie 2018, să participe la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, eveniment organizat la Slobozia, în incinta Centrului Cultural ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2018, 17:20
(1086 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Vehicule neînmatriculate

Un bărbat de 60 de ani, din Fetești, a fost identificat pe o șosea din zona localității Stelnica, la volanul unui tractor agricol, fără ca vehiculul să fie înmatriculat. De asemenea, un localnic de 49 de ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2018, 16:25
(1038 vizualizări - 1 comentariu)


IJJ Ialomița: Vindea pește ilegal

Un bărbat de 43 de ani din comuna ialomițeană Bucu a fost identificat de jandarmi pe raza orașului Amara în timp ce comercializa fără drept 11 kilograme de caras. Marfa a fost confiscată, iar cazul a fost ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2018, 15:40
(1032 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă pentru șomeri

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița pune la dispoziția persoanelor aflate în șomaj peste 500 de locuri de muncă în această săptămână. Persoanele interesate pot obține mai multe detalii ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2018, 15:05
(1107 vizualizări - 0 comentarii)


Peste 200 de polițiști ialomițeni, în stradă de Paște

Polițiștii din cadrul IPJ Ialomița vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de Sfintele Sărbători de Paște. Astfel, peste 200 de polițiști vor fi în stradă și ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2018, 14:20
(1108 vizualizări - 0 comentarii)


Taina încondeierii ouălor, împărtășită la Catedrala din Urziceni

Taina încondeierii ouălor, împărtășită la Catedrala din Urziceni

Miercuri, 4 aprilie 2018, în Săptămâna Patimilor, copiii de la Grupul de Cateheză parohial «Vlăstare Ortodoxe» au avut parte de o experiență cu totul deosebită. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2018, 10:10
(1121 vizualizări - 0 comentarii)


Programul magazinelor Kaufland de Paște

Cu prilejul Sărbătorilor de Paște, magazinele Kaufland vor avea un program de funcționare special. Astfel, sâmbătă, 07.04.2018, ora deschiderii va fi 7,00, iar ora închiderii va varia în funcție de magazin ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2018, 09:20
(1376 vizualizări - 0 comentarii)


Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Secu, la Slobozia

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Secu, la Slobozia

În perioada 11-16 aprilie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului «Izvorul ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2018, 08:45
(1334 vizualizări - 0 comentarii)


Programul Punctelor Enel în perioada Sărbătorilor Pascale

Punctele Enel din județele Constanța, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi închise în zilele de 6 și 9 aprilie 2018,  zile libere legale. În celelalte zile, Punctele Enel vor funcționa după ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2018, 08:25
(1375 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au aplicat  sancțiuni contravenționale în valoare de 50000 de lei în urma unor acțiuni derulate pe raza județului Ialomița. Astfel, marți, 3 aprilie ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2018, 08:05
(1302 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Prima livrare de purcei din rasa Mangalița

Luni, 2 aprilie 2018, s-a efectuat prima livrare de purcei din rasa Mangalița în cadrul schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2018, 16:15
(1448 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Vladimir în Inspectoratul Școlar Județean Ialomița are un șef provizoriu jean în Inspectoratul Școlar Județean Ialomița are un șef provizoriu Confuz în Inspectoratul Școlar Județean Ialomița are un șef provizoriu Guest în Inspectoratul Școlar Județean Ialomița are un șef provizoriu Nedumerit în Trotuarul «subteran» de la Slobozia Și cu banii luați,.... în Procurorii din Ialomița au clasat 800 de dosare cu autori necunoscuți @nina în Plajă cu acces restricționat în stațiunea Amara Jony în Membrii grupării «Rolex» din Ialomița au fost arestați de carabinieri în Italia Liviu în Procurorii din Ialomița au clasat 800 de dosare cu autori necunoscuți Dorel în 16 percheziții domiciliare la Fetești. Scandalagiii din Vlașca au fost săltați de mascați! La puscarie cu multi dintre ei în Procurorii din Ialomița au clasat 800 de dosare cu autori necunoscuți Vrem stadion fara handbal în Victorie muncită Nina în Plajă cu acces restricționat în stațiunea Amara Mmc în Trotuarul «subteran» de la Slobozia Tot o realitate în Peste 300 de medii de 3 la simulările Examenelor Naționale VANATOR în 200 de șacali în pădurile din Ialomița PAGUBAS în Procurorii din Ialomița au clasat 800 de dosare cu autori necunoscuți alta realitate în Peste 300 de medii de 3 la simulările Examenelor Naționale Ion în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 18 aprilie 2018 Urmasul lui Urmasul lui Sava în Controale anunțate în spitalele din Ialomița
8408-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...