Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Îngerii de la Oncologie

Îngerii de la Oncologie

Sînt optsprezece. O familie! Ultima pe care bolnavii incurabili o văd înainte de a se prăpădi... Martore mute ale unor drame pe care cuvintele nu le pot descrie. Călăuze la granița dintre viață și moarte, îngerii unei lumi despre care nu vorbim niciodată cu adevărat.. Își fac meseria de zeci de ani, neștiute de nimeni și fără să aștepte recunoaștere sau recompense. Sînt asistentele și infirmierele Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean Slobozia.

Lumea de la capătul lumii
Fiecare dintre secțiile Spitalului Județean Slobozia merită, probabil, atenția opiniei publice. Însă cea de Oncologie, de la etajul 5, are un statut special. Pentru că aici se moare în fiecare zi... Și tot în fiecare zi, cele 18 asistente și infirmiere ale secției luptă pentru fiecare oră din viața bolnavilor. Mereu și mereu, de la capăt... Și pînă la capăt! Vineri, 31 ianuarie, puțin după ora prînzului, secția era mută, iar holurile pustii. Un caz fericit, aveam să aflăm. În mod curent, pe secție sînt internați zilnic 30 de bolnavi. Noi sau vechi! În județ sînt peste 5000 de cazuri. Mai exact, 5438. Majoritatea acestora au trecut sau urmează să treacă prin Secția Oncologie a Spitalului Județean Slobozia. Tineri, bătrîni, copii... De-a valma! Boala nu alege. Vin aici să trăiască și vin aici să moară... Vin aici pentru că vor «să moară demn, tratați ca pacienți!». Vin aici pentru că le e milă de rudele de-acasă, pentru că «aparținătorii sînt speriați și neputincioși!». Găsesc aici alinare, speranță, un umăr pe care pot plînge, pe cineva care înțelege prin ce trec și în fața căruia nu se tem să fie slabi. «Avem cea mai bună echipă. Sînt mîndră să lucrez cu aceste fete și am încredere în ele ca în mine însămi...» răspunde, dacă este întrebată, doctorul Valentina Burdeniuc, medic în cadrul Secției de 13 ani.

Pledoarie pentru tratamentul sufletului
Din cele optsprezece angajate ale familiei de la Oncologie, am reușit să stăm de vorbă cu trei. Ribana Săndulache are 41 de ani și este aici de un an și jumătate... Destul pentru a vedea mai mult decît un om într-o viață. Mirela Chiriac este asistenta șefă. Are 38 de ani și toată durerea bolnavilor oglindită în ochi... Mariana Măiță are și ea tot 38 de ani... Ca și șefa ei, lucrează pe Secția Oncologie de 20 de ani. Curînd, va deveni asistent masterand în îngrijiri paliative. Crede într-o lume în care bolnavilor le vor fi îngrijite, o dată cu trupurile, și sufletele. «Pacientul pe care îl vedem, pe stradă, în spital, are multe alte nevoi... Psiho-emoționale, sociale, spirituale, pe care nimeni nu le bagă în seamă. Nu că nu am vrea. Dar nimeni nu are timp, sîntem o secție cu specific curativ, axată pe afecțiunea fizică. Tratăm pacientul și atît. Soluția e să tratezi, o dată cu boala, și sufletele bolnavilor. Pacientul este un întreg. Și nu spun povești! La medic, bolnavul vorbește despre durerile fizice. Dar în spatele lor, sînt durerile sufletului. Un centru de îngrijiri paliative ar îmbunăți calitatea vieții pentru acești bolnavi. Pentru că fiecare dintre ei merită să moară demn, atunci cînd tratamentul vine prea tîrziu sau se dovedește inutil!» ne spune Mariana Măiță.

Asistență pentru trup și viața de dincolo
Între visul unei vieți demne pentru pacienții incurabili și realitatea crudă a fiecărei zile, pe Secția Oncologie a spitalului e un hău imens... Iar pe puntea subțire dintre aceste lumi, de 20 de ani, Mirela Chiriac stă strajă de-a dreapta bolnavilor. Tace atunci cînd ei vorbesc, vorbește atunci cînd simte că ei nu mai pot și le poartă durerile atunci cînd nimeni nu le mai vrea. Nu crede că face ceva special: «Toate colegele mele fac la fel. Toate! Chiar dacă nu sînt asistente, colegele mele infirmiere și îngrijitoare sînt mîinile noastre drepte. Lucrăm împreună și, după atîta timp, ne înțelegem din priviri...». Și tot din priviri, recunoaște Mirela Chiriac, înțeleg și că bolnavii se prăpădesc. «Cînd vine ultimul ceas, aparținătorii se pierd. Iar noi, după atîția ani, știm. Nu sîntem Dumnezei, dar intervine experiența, capacitatea de a recunoaște starea comatoasă. Și-atunci, singurul lucru pe care îl mai poți face e să aprinzi lumînarea pentru ei, în locul celor dragi... Iar uneori bolnavii ne devin atît de apropiați încît, atunci cînd îi pierdem, pierdem și o parte din noi. Mai ales că în ultima vreme mor oameni tineri, prea tineri ca să îi poți uita...». Tînără este și pacienta îngrijită de Ribana Săndulache, săptămîna trecută... «Avea 26 de ani și un cancer de col uterin. Și un rinichi afectat. Ca să vină la noi, a trebuit să-și trimită familia departe de ea. Un copil la o rudă, altul la părinți, soțul în altă parte. Și toți trăiau dintr-o alocație. Femeia asta era un munte de durere. Nu pentru ea și viața ei condamnată, ci pentru familia ei risipită în patru zări...».

11 Februarie 2014, 07:30 (20074 vizualizări - 63 comentarii)

Citiți și:
Medicamentele oncologice expirate, imputate Spitalului Județean de Urgență Slobozia
«Coasa» doctorului Lăzărescu

Comentariile cititorilor:


Alina:
(15 Aprilie 2018, 13:05)
Afirmatiile negative se fac in baza experiențelor trāite ☝sunt curioasa din cale afara de ce majoritatea cadrele medicale de pe oncologie trântesc si bufnesc,vorbesc urât pacientilor,intra pe sectie cu fetele acre,etc.in urma studiilor efectuate si a profesiei alese nu asa trebuie sa va purtati cu bieții de ei ...nici nu vreau sa-mi mai amintesc prin ce am trecut cu mama,Dumnezeu sa o ierte.Rusine sa va fie.Rusine mare ruines.Daca nu am filmat si nu am mers mai departe a fost pt ca i-am promis ca nu o sa fac nimic din ceea ce nu-si doreste.mentionez ca sunt cadru medical,stiu ce presupune si nu aveți nici o scuza.daca v.ati gresit cariera nu este vina nimănui.este un vis urât la voi acolo si totul din vina unora.
Marina:
(18 Februarie 2018, 19:06)
La oncologie multi ani (12-15)in urma era un grup de asistente medicale foarte bun acum au ramas foarte putine din acel grup, cele noi lasa de dorit, asistenta sefa daca o putem numi asa este una care tipa,fumeaza pe sectie, vrea tot timpul spaga ( invatata de seful de sectie care si el are un carater de om fara suflet) nu vine la servici in tura de noapte dar indemnizatia o primeste, curatenia si organizarea in sectie lasa de dorit.... Oare nu poate fi schimbata din functie acesta persoana?
Marieta:
(18 Februarie 2018, 12:11)
Andreea...cine esti tu de faci asemenea afirmatii?De ce nu vii tu sa vezi ce se intampla acolo atat noaptea cat si ziua?E regretabil ca exista oameni ca tine...e regretabil ca munca...determinarea si profesionalismul nostru nu sunt suficiente pt a schimba o imagine gresit inteleasa a profesiei de asistenta!
Ana:
(18 Februarie 2018, 10:21)
D-na dr Burdeniuc a plecat definitiv la munca in Franta .
@andreea:
(18 Februarie 2018, 09:31)
@andreea. TU ZICI ADEVĂRUL!! NU CREDEA NIMENI IN ASEMENEA MINCIUNI. NU NUMAI LA ONCOLOGIE, DAR ACOLO E CEA MAI MARE DRAMĂ TOTUȘI!!!
Andreea :
(17 Februarie 2018, 21:21)
La oncologie e vai și amar...asistentele se încuie noaptea in cabinet iar pt a nu fi deranjate , trag in fața ușii căruciorul de metal..pacientii , însoțitorii stiu foarte bine astea ..nu e valabil articolul decât în imaginația voastră!
iordache :
(20 Februarie 2017, 08:12)
va rog din suflet am si eu nevoie de numarul doamnei doctor burdeniuc.va rog din inima am o problema cu tatal meu si vreau sa vb cu domna doctor
elena:
(28 Octombrie 2014, 22:25)
dr. Burdeniuc este o profesonista  dar si un dr. cu care poti sa-i spui ce te doare  si te sfatuieste ce trebuie , fara nici o pretentie 
Vali:
(23 Februarie 2014, 07:17)
@Vali Și totuși nu știi să faci injecții!? Ia mai gândește-te, poate...Tu, cu iPad 4, să nu știi să faci injecții!? Posibil așa ceva? Nici să nu-ndrăznești să treci pe Centură!
Vali:
(22 Februarie 2014, 21:59)
@Valentina. Nu era atât de grav dacă ai fi fost ,,el". Cu vocabularul ăla și cu faptul ca ești ,,ea"....aduci mult a ,,centuristă". Și mai ești și un pic idioată. Repet. Nu lucrez in spital și nu știu să fac injecții.
Valentina:
(22 Februarie 2014, 09:27)
@Vali Eu sunt Vali-ea! iPad 4 e învechit. Ești depășit demult. Mai fă niște injecții, la domiciliul pacientului!
Vali:
(21 Februarie 2014, 20:52)
Apropo de ,,săracule de Bărăgan" și ,,tastatură cu diacritice" ,eu scriu cu un IPad 4. Ai văzut măcar vreodată unul ?
Vali:
(21 Februarie 2014, 20:42)
Stăm de vorba cu un alt șobolan . Și ăsta se ascunde in spatele pseudonimelor . Cum dracu te cheamă? Diacritice trebuia să folosește tu in post-ul tău semianalfabetule(o). Nu știu dacă ești un EL sau o EA, de acolo paranteza. Nu despre mine e vorba in articol și in nici un caz despre un hemoroid ca tine. Nu am scris aici pentru cei care între partide de autosatisfacere (așa cum ești tu de exemplu)butonează pe site-uri și scriu ce le vine prima dată in neuron. Care este legătura ta cu situația? Despre ce vorbim? Acum chiar îmi doresc să experimentez pe tine și pe cei asemeni ție. Și nu doar injecții. După vocabular nu îmi dau seama dacă ai trecut de majorat, dacă ți-au trecu coșii, dacă încă te mai trezești dimineața că ai ejaculat involuntar in chiloți(dacă ești băiețel bineînțeles). Aici vorbim despre OAMENI. Despre persoane care văd murind alte persoane. Despre drame,aduse de aceste fete in casele lor. Care e locul tău in poveste ?
@@vali, EL...:
(21 Februarie 2014, 17:30)
@vali: bă hermafroditule, care ești un EL! Vali e și nume de damă! Dar tu ai o tastatură de doi bani, săracule de Bărăgan! Nu știi să faci injecții că ai fi luat și tu un ban cinstit, îți puteai cumpăra o tastatură cu diacritice, șef al proștilor!
Vali:
(21 Februarie 2014, 15:53)
Ce simplă-i viața fără diacritice. Nu sunt ,,șefa", pentru ca sunt un ,,el" ,nu o ,,ea"(dacă citeai mai atent poate te lămureai). Nu lucrez in spital și nu știu să fac injecții, dar aș experimenta pe tine.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 25 Mar 2019
216 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

22 Martie 2019, 18:10


Proiectile descoperite la Sudiți

Proiectile descoperite la Sudiți

Un bărbat din Sudiți a sesizat joi, 21 martie a.c., în jurul orelor 11,00, printr-un apel la 112, faptul că a descoperit 3 proiectile pe un teren agricol. Echipa pirotehnică a Inspectoratului a fost alertată ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2019, 15:40
(449 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gura Văii

Joi, 21 martie a.c., 4 tone de lucernă și 8 metri liniari din gardul unei gospodării din satul Gura Văii au fost distruse de flăcări. Cauza incendiului a fost un foc deschis, nesupravegheat corespunzător ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2019, 15:30
(418 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «The Way after Postmodernism»

Luni, 25 martie 2019, orele 17,00, se va desfășura cea de-a II-a etapă a evenimentului «The Way after Postmodernism» România. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea», Galeriile ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2019, 15:20
(428 vizualizări - 0 comentarii)


4

DSVSA Ialomița: Ridicare în totalitate a restricțiilor pentru Pesta Porcină Africană la Rovine

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/ deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale, cât și din gospodăriile populației că, în data de ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2019, 10:05
(480 vizualizări - 0 comentarii)


5
Fierbinți-Târg: Bătrân găsit carbonizat în propria locuință

Fierbinți-Târg: Bătrân găsit carbonizat în propria locuință

Un bărbat de 87 ani din Fierbinți Târg a fost găsit carbonizat în propria locuință. Focul a fost observat în jurul orelor 22,30 la casa bătrânului. Voluntarii localității și pompierii de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2019, 15:05
(659 vizualizări - 0 comentarii)


6

comunicat

Conform dispozițiilor pct. 15
din Programul calendaristic
pentru realizarea acțiunilor necesare
pentru alegerea membrilor din România
în Parlamentul European din anul 2019,
aprobat prin HG nr. 81/2019, vă aducem
la cunoștință că în data
de 28 martie 2019, orele 13,00,
la sediul Tribunalului Ialomița,
va avea loc desemnarea judecătorilor în
Biroul Electoral de Circumscripție
Județean Ialomița,
prin tragere la sorți dintre judecătorii
aflați în exercițiu ai aTribunalului Ialomița.
Slobozia, 22.03.2019
președintele Tribunalului Ialomița,
judecător Mușat Viorica

21 Martie 2019, 14:50


Accident rutier soldat cu trei victime la Coșereni

Accident rutier soldat cu trei victime la Coșereni

Accidentul s-a produs în dimineața zilei de miercuri, 20 martie a.c., în jurul orelor 7,30, între un autoturism și o autoutilitară care se deplasau pe DN2, în zona comunei Coșereni. Din impact au rezultat ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2019, 18:55
(834 vizualizări - 0 comentarii)


8

Accident în apropiere de Ciulnița. A intrat cu mașina într-o bornă kilometrică!

Un slobozean de 69 de ani a intrat într-o bornă kilometrică marți, 19 martie a.c., în jurul orelor 13,30. Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în timp ce conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2019, 16:15
(838 vizualizări - 0 comentarii)


9

Bărbat din Bărbulești, arestat pentru «ultraj»

Marți, 19 martie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit identificarea unui bărbat, de 44 ani, din Bărbulești, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul a fost ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2019, 16:05
(802 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

19 Martie 2019, 19:45


AJOFM Ialomița: 5,55%-rata șomajului în luna ianuarie 2019

La sfârșitul lunii ianuarie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 5248 șomeri (din care 2148 femei), rata șomajului fiind de 5,55%. Comparativ ...[citește_toată_știrea]

19 Martie 2019, 16:30
(1004 vizualizări - 0 comentarii)


12

Polițiștii ialomițeni donează sânge

În perioada 18-19 martie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Ialomița o acțiune de donare de sânge. Scopul acestei acțiuni este de a contribui ...[citește_toată_știrea]

19 Martie 2019, 16:15
(925 vizualizări - 0 comentarii)


13

ANOFM: Calendarul burselor locurilor de muncă în 2019

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță graficul de desfășurare a burselor locurilor de muncă ce se vor desfășura la nivel național în acest an. Astfel, în data de 12 aprilie 2019, va fi ...[citește_toată_știrea]

19 Martie 2019, 15:55
(990 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: Șase tineri, cercetați pentru «furt calificat»

Marți, 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au surprins în flagrant șase tineri, cu vârste cuprinse între 15-27 ani, din Vlădeni, în timp încercau să sustragă componente ...[citește_toată_știrea]

19 Martie 2019, 15:45
(1035 vizualizări - 0 comentarii)


Protest #șâeu, la Slobozia

Protest #șîeu, la Slobozia

Slobozia s-a alăturat orașelor care au susținut protestul privind construcția de autostrăzi, inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi. Vineri, 15 martie 2019, puțin după orele 15,00, câțiva cetățeni ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 16:10
(1836 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Dridu, arestat pentru «abandon de familie»

Joi, 14 martie a.c., polițiștii ialomițeni au reșit identificarea unui bărbat, de 49 de ani, din Dridu, pe numele căruia Judecătoria Vălenii de Munte a emis un mandat de executare a pedepsei. Bărbatul a ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:30
(1608 vizualizări - 0 comentarii)


Stejari și tei plantați de polițiștii ialomițeni

Vineri, 15 martie 2019, polițiștii din cadrul IPJ Ialomița, împreună cu reprezentanți ai Primăriei comunei Perieți, alături de copii au plantat 400 puieți de stejar și tei în Pădurea Călugăreasca, la intrare ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:25
(1532 vizualizări - 0 comentarii)


Sălcioara: Contrabandă cu țigări

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Ion Roată au descoperit în urma unei percheziții efectuate joi, 14 martie a.c., pe raza localității Sălcioara, la domiciliul unui bărbat de 48 ani, 53 pachete de ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 15:20
(1509 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Alege factura electronică, protejează mediul înconjurător!

RAJA Constanța încurajează clienții să aleagă factura electronică în locul celei imprimate pe hârtie pentru că este o opțiune mai rapidă, mai sigură, mai eficientă, dar, cel mai important, protejează mediul ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2019, 11:05
(1475 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: Interzicerea arderilor de miriști

Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița informează și atenționează cetățenii care obișnuiesc să dea foc miriștilor și altor resturi de vegetație uscată fără a urmări procesul arderii. Arderea miriștilor ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 18:20
(1511 vizualizări - 0 comentarii)


Caravana «Fii pregătit!», revine în Ialomița

Caravana «Fii pregătit!» va ajunge sâmbătă, 16 martie 2019, în orașul Slobozia, și va fi amplasată pe bulevardul Chimiei, în Piața Unirii, iar duminică, 17 martie a.c., în orașul Fetești, fiind amplasată ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 18:10
(1520 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: La furat de fier vechi

Doi bărbați, de 19 și 40 de ani, din Urziceni, au fost surprinși în flagrant miercuri, 13 martie 2019, de polițiștii din Urziceni în timp ce încercau să sustragă deșeuri feroase dintr-o clădire dezafectată ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 17:20
(1523 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Autoturism neînmatriculat, depistat în trafic

Un bărbat, de 49 de ani, din Armășești, a fost depistat, miercuri, 13 martie a.c., pe raza municipiului Urziceni, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 17:10
(1452 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 20 martie 2019, în intervalul orar 8,00-12,00, Parohiile Gârbovi I și Gârbovi II, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița organizează o acțiune de donare de sânge în cadrul campaniei ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:25
(1534 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Deșeuri feroase confiscate de polițiști

Miercuri, 13 martie a.c., polițiștii slobozeni au depistat un bărbat, de 57 ani, în timp ce transporta cu o căruță pe raza localității de domiciliu 290 kg de deșeuri feroase. Acesta nu deținea documente ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:15
(1459 vizualizări - 0 comentarii)


Produse contrafăcute, confiscate de polițiștii din Urziceni

Miercuri, 13 martie a.c., polițiștii din Urziceni au depistat un bărbat, de 52 de ani, care încerca să comercializeze, pe raza municipiului, produse cosmetice care purtau însemnele unor mărci înregistrate ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 16:05
(1531 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Ziua Poliției Române» 2019

În contextul aniversării, la data de 25 martie 2019, a 197 de ani de tradiție și continuitate a Poliției în slujba cetățenilor, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează, în perioada 1 ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 14:45
(1492 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Țăndărei!

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Constanței din orașul Țăndărei, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 14 martie 2019, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2019, 10:35
(1839 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 260000 de lei, 44 permise reținute

În perioada 8-10 martie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit pe raza județului la 121 evenimente, dintre care 108 sesizate prin 112. În urma activităților, au fost constatate 61 infracțiuni. Pentru ...[citește_toată_știrea]

12 Martie 2019, 10:10
(1960 vizualizări - 1 comentariu)


Ultimele comentarii
felicitari în ArtRobotiX trăiește «visul american» la Slobozia La abator în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Lola în Coșmarul locatarilor din blocul T2 Urmașul lui urmașul lui Sava în șpaga e în ADN-ul nostru cultural valentin p. în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 20 martie 2019 curiosul în ANAF ridică popririle debitorilor după 2 ani Dumitru N. în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia gigi în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Orasul meu, judetul lor în Coșmarul locatarilor din blocul T2 Digi24 în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia #șîeu#puiemsd în Coșmarul locatarilor din blocul T2 Tineret pensionar în Coșmarul locatarilor din blocul T2 Locatar în Coșmarul locatarilor din blocul T2 Sicomor pt. ultima data în EXCLUSIV: Moartea suspectă a unui bebeluș, anchetată de procurori Cetățean 8 în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Cetățean român în Toți cei 600 de medici din Ialomița, verificați de autoritățile sanitare @Un lucrator in slujba.. în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Cetățean în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Un lucrator in slujba vietii v în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Ina în Noi acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...