Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Îngerii de la Oncologie

Îngerii de la Oncologie

Sînt optsprezece. O familie! Ultima pe care bolnavii incurabili o văd înainte de a se prăpădi... Martore mute ale unor drame pe care cuvintele nu le pot descrie. Călăuze la granița dintre viață și moarte, îngerii unei lumi despre care nu vorbim niciodată cu adevărat.. Își fac meseria de zeci de ani, neștiute de nimeni și fără să aștepte recunoaștere sau recompense. Sînt asistentele și infirmierele Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean Slobozia.

Lumea de la capătul lumii
Fiecare dintre secțiile Spitalului Județean Slobozia merită, probabil, atenția opiniei publice. Însă cea de Oncologie, de la etajul 5, are un statut special. Pentru că aici se moare în fiecare zi... Și tot în fiecare zi, cele 18 asistente și infirmiere ale secției luptă pentru fiecare oră din viața bolnavilor. Mereu și mereu, de la capăt... Și pînă la capăt! Vineri, 31 ianuarie, puțin după ora prînzului, secția era mută, iar holurile pustii. Un caz fericit, aveam să aflăm. În mod curent, pe secție sînt internați zilnic 30 de bolnavi. Noi sau vechi! În județ sînt peste 5000 de cazuri. Mai exact, 5438. Majoritatea acestora au trecut sau urmează să treacă prin Secția Oncologie a Spitalului Județean Slobozia. Tineri, bătrîni, copii... De-a valma! Boala nu alege. Vin aici să trăiască și vin aici să moară... Vin aici pentru că vor «să moară demn, tratați ca pacienți!». Vin aici pentru că le e milă de rudele de-acasă, pentru că «aparținătorii sînt speriați și neputincioși!». Găsesc aici alinare, speranță, un umăr pe care pot plînge, pe cineva care înțelege prin ce trec și în fața căruia nu se tem să fie slabi. «Avem cea mai bună echipă. Sînt mîndră să lucrez cu aceste fete și am încredere în ele ca în mine însămi...» răspunde, dacă este întrebată, doctorul Valentina Burdeniuc, medic în cadrul Secției de 13 ani.

Pledoarie pentru tratamentul sufletului
Din cele optsprezece angajate ale familiei de la Oncologie, am reușit să stăm de vorbă cu trei. Ribana Săndulache are 41 de ani și este aici de un an și jumătate... Destul pentru a vedea mai mult decît un om într-o viață. Mirela Chiriac este asistenta șefă. Are 38 de ani și toată durerea bolnavilor oglindită în ochi... Mariana Măiță are și ea tot 38 de ani... Ca și șefa ei, lucrează pe Secția Oncologie de 20 de ani. Curînd, va deveni asistent masterand în îngrijiri paliative. Crede într-o lume în care bolnavilor le vor fi îngrijite, o dată cu trupurile, și sufletele. «Pacientul pe care îl vedem, pe stradă, în spital, are multe alte nevoi... Psiho-emoționale, sociale, spirituale, pe care nimeni nu le bagă în seamă. Nu că nu am vrea. Dar nimeni nu are timp, sîntem o secție cu specific curativ, axată pe afecțiunea fizică. Tratăm pacientul și atît. Soluția e să tratezi, o dată cu boala, și sufletele bolnavilor. Pacientul este un întreg. Și nu spun povești! La medic, bolnavul vorbește despre durerile fizice. Dar în spatele lor, sînt durerile sufletului. Un centru de îngrijiri paliative ar îmbunăți calitatea vieții pentru acești bolnavi. Pentru că fiecare dintre ei merită să moară demn, atunci cînd tratamentul vine prea tîrziu sau se dovedește inutil!» ne spune Mariana Măiță.

Asistență pentru trup și viața de dincolo
Între visul unei vieți demne pentru pacienții incurabili și realitatea crudă a fiecărei zile, pe Secția Oncologie a spitalului e un hău imens... Iar pe puntea subțire dintre aceste lumi, de 20 de ani, Mirela Chiriac stă strajă de-a dreapta bolnavilor. Tace atunci cînd ei vorbesc, vorbește atunci cînd simte că ei nu mai pot și le poartă durerile atunci cînd nimeni nu le mai vrea. Nu crede că face ceva special: «Toate colegele mele fac la fel. Toate! Chiar dacă nu sînt asistente, colegele mele infirmiere și îngrijitoare sînt mîinile noastre drepte. Lucrăm împreună și, după atîta timp, ne înțelegem din priviri...». Și tot din priviri, recunoaște Mirela Chiriac, înțeleg și că bolnavii se prăpădesc. «Cînd vine ultimul ceas, aparținătorii se pierd. Iar noi, după atîția ani, știm. Nu sîntem Dumnezei, dar intervine experiența, capacitatea de a recunoaște starea comatoasă. Și-atunci, singurul lucru pe care îl mai poți face e să aprinzi lumînarea pentru ei, în locul celor dragi... Iar uneori bolnavii ne devin atît de apropiați încît, atunci cînd îi pierdem, pierdem și o parte din noi. Mai ales că în ultima vreme mor oameni tineri, prea tineri ca să îi poți uita...». Tînără este și pacienta îngrijită de Ribana Săndulache, săptămîna trecută... «Avea 26 de ani și un cancer de col uterin. Și un rinichi afectat. Ca să vină la noi, a trebuit să-și trimită familia departe de ea. Un copil la o rudă, altul la părinți, soțul în altă parte. Și toți trăiau dintr-o alocație. Femeia asta era un munte de durere. Nu pentru ea și viața ei condamnată, ci pentru familia ei risipită în patru zări...».

11 Februarie 2014, 07:30 (19331 vizualizări - 63 comentarii)

Citiți și:
Medicamentele oncologice expirate, imputate Spitalului Județean de Urgență Slobozia
«Coasa» doctorului Lăzărescu

Comentariile cititorilor:


Alina:
(15 Aprilie 2018, 13:05)
Afirmatiile negative se fac in baza experiențelor trāite ☝sunt curioasa din cale afara de ce majoritatea cadrele medicale de pe oncologie trântesc si bufnesc,vorbesc urât pacientilor,intra pe sectie cu fetele acre,etc.in urma studiilor efectuate si a profesiei alese nu asa trebuie sa va purtati cu bieții de ei ...nici nu vreau sa-mi mai amintesc prin ce am trecut cu mama,Dumnezeu sa o ierte.Rusine sa va fie.Rusine mare ruines.Daca nu am filmat si nu am mers mai departe a fost pt ca i-am promis ca nu o sa fac nimic din ceea ce nu-si doreste.mentionez ca sunt cadru medical,stiu ce presupune si nu aveți nici o scuza.daca v.ati gresit cariera nu este vina nimănui.este un vis urât la voi acolo si totul din vina unora.
Marina:
(18 Februarie 2018, 19:06)
La oncologie multi ani (12-15)in urma era un grup de asistente medicale foarte bun acum au ramas foarte putine din acel grup, cele noi lasa de dorit, asistenta sefa daca o putem numi asa este una care tipa,fumeaza pe sectie, vrea tot timpul spaga ( invatata de seful de sectie care si el are un carater de om fara suflet) nu vine la servici in tura de noapte dar indemnizatia o primeste, curatenia si organizarea in sectie lasa de dorit.... Oare nu poate fi schimbata din functie acesta persoana?
Marieta:
(18 Februarie 2018, 12:11)
Andreea...cine esti tu de faci asemenea afirmatii?De ce nu vii tu sa vezi ce se intampla acolo atat noaptea cat si ziua?E regretabil ca exista oameni ca tine...e regretabil ca munca...determinarea si profesionalismul nostru nu sunt suficiente pt a schimba o imagine gresit inteleasa a profesiei de asistenta!
Ana:
(18 Februarie 2018, 10:21)
D-na dr Burdeniuc a plecat definitiv la munca in Franta .
@andreea:
(18 Februarie 2018, 09:31)
@andreea. TU ZICI ADEVĂRUL!! NU CREDEA NIMENI IN ASEMENEA MINCIUNI. NU NUMAI LA ONCOLOGIE, DAR ACOLO E CEA MAI MARE DRAMĂ TOTUȘI!!!
Andreea :
(17 Februarie 2018, 21:21)
La oncologie e vai și amar...asistentele se încuie noaptea in cabinet iar pt a nu fi deranjate , trag in fața ușii căruciorul de metal..pacientii , însoțitorii stiu foarte bine astea ..nu e valabil articolul decât în imaginația voastră!
iordache :
(20 Februarie 2017, 08:12)
va rog din suflet am si eu nevoie de numarul doamnei doctor burdeniuc.va rog din inima am o problema cu tatal meu si vreau sa vb cu domna doctor
elena:
(28 Octombrie 2014, 22:25)
dr. Burdeniuc este o profesonista  dar si un dr. cu care poti sa-i spui ce te doare  si te sfatuieste ce trebuie , fara nici o pretentie 
Vali:
(23 Februarie 2014, 07:17)
@Vali Și totuși nu știi să faci injecții!? Ia mai gândește-te, poate...Tu, cu iPad 4, să nu știi să faci injecții!? Posibil așa ceva? Nici să nu-ndrăznești să treci pe Centură!
Vali:
(22 Februarie 2014, 21:59)
@Valentina. Nu era atât de grav dacă ai fi fost ,,el". Cu vocabularul ăla și cu faptul ca ești ,,ea"....aduci mult a ,,centuristă". Și mai ești și un pic idioată. Repet. Nu lucrez in spital și nu știu să fac injecții.
Valentina:
(22 Februarie 2014, 09:27)
@Vali Eu sunt Vali-ea! iPad 4 e învechit. Ești depășit demult. Mai fă niște injecții, la domiciliul pacientului!
Vali:
(21 Februarie 2014, 20:52)
Apropo de ,,săracule de Bărăgan" și ,,tastatură cu diacritice" ,eu scriu cu un IPad 4. Ai văzut măcar vreodată unul ?
Vali:
(21 Februarie 2014, 20:42)
Stăm de vorba cu un alt șobolan . Și ăsta se ascunde in spatele pseudonimelor . Cum dracu te cheamă? Diacritice trebuia să folosește tu in post-ul tău semianalfabetule(o). Nu știu dacă ești un EL sau o EA, de acolo paranteza. Nu despre mine e vorba in articol și in nici un caz despre un hemoroid ca tine. Nu am scris aici pentru cei care între partide de autosatisfacere (așa cum ești tu de exemplu)butonează pe site-uri și scriu ce le vine prima dată in neuron. Care este legătura ta cu situația? Despre ce vorbim? Acum chiar îmi doresc să experimentez pe tine și pe cei asemeni ție. Și nu doar injecții. După vocabular nu îmi dau seama dacă ai trecut de majorat, dacă ți-au trecu coșii, dacă încă te mai trezești dimineața că ai ejaculat involuntar in chiloți(dacă ești băiețel bineînțeles). Aici vorbim despre OAMENI. Despre persoane care văd murind alte persoane. Despre drame,aduse de aceste fete in casele lor. Care e locul tău in poveste ?
@@vali, EL...:
(21 Februarie 2014, 17:30)
@vali: bă hermafroditule, care ești un EL! Vali e și nume de damă! Dar tu ai o tastatură de doi bani, săracule de Bărăgan! Nu știi să faci injecții că ai fi luat și tu un ban cinstit, îți puteai cumpăra o tastatură cu diacritice, șef al proștilor!
Vali:
(21 Februarie 2014, 15:53)
Ce simplă-i viața fără diacritice. Nu sunt ,,șefa", pentru ca sunt un ,,el" ,nu o ,,ea"(dacă citeai mai atent poate te lămureai). Nu lucrez in spital și nu știu să fac injecții, dar aș experimenta pe tine.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 17 Dec 2018
173 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Cocora: Înșelată la telefon prin metoda «Accidentul»

Doi bărbați, de 20 și 27 de ani, din județul Constanța, au înșelat o femeie de 64 de ani, din comuna Cocora, prin metoda «Accidentul». Persoana în cauză le-a relatat anchetatorilor că a fost contactată ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2018, 17:15
(337 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Contrabandă cu țigări

Miercuri, 13 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Coșereni au efectuat o percheziție pe raza localității Sinești, la domiciliul unui bărbat de 38 de ani. În urma perchezițiilor ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2018, 17:10
(265 vizualizări - 0 comentarii)


2

Rădulești: Articole pirotehnice confiscate

Miercuri, 13 decembrie a.c., pe raza comunei Rădulești a fost organizată o acțiune pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice. În urma acesteia, polițiștii au identificat o femeie ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2018, 17:05
(229 vizualizări - 0 comentarii)


3
Slobozia: Concert de Crăciun, susținut de îndrăgita soprană Mirela Bunoaica

Slobozia: Concert de Crăciun, susținut de îndrăgita soprană Mirela Bunoaica

Elevii și profesorii Liceului de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia organizează duminică, 16 decembrie 2018, începând cu orele 15,00, un concert de Crăciun. Evenimentul se va desfășura în Sala «Europa» a ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2018, 09:20
(507 vizualizări - 1 comentariu)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

12 Decembrie 2018, 16:10


Accident în apropiere de Sinești produs de un șofer beat

Marți, 11 decembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că în apropierea localității Sinești s-a produs un accident soldat cu pagube materiale. Astfel, polițiștii au stabilit că în timp ce ...[citește_toată_știrea]

12 Decembrie 2018, 15:40
(400 vizualizări - 0 comentarii)


6

ANOFM: Ucenicia la locul de muncă

În condițiile Legii nr. 279/2005, privind ucenicia la locul de muncă, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă acordă angajatorilor care încheie contracte de ucenicie un sprijin financiar în cuantum ...[citește_toată_știrea]

12 Decembrie 2018, 15:25
(418 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Majorarea salariului minim

Conform HG nr. 937/7 decembrie 2018, începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de ...[citește_toată_știrea]

12 Decembrie 2018, 15:10
(524 vizualizări - 1 comentariu)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Decembrie 2018, 09:20


Incendiu la Spitalul Țăndărei. Pacienți evacuați de urgență!

Duminică, 9 decembrie a.c., pe Secția Psihiatrie a Spitalului Orășenesc Țăndărei a fost semnalizată, în jurul orelor 9,30, prezența unui fum dens ce inunda întreg palierul. Cei 13 pacienți internați au ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2018, 15:15
(468 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Pestă Porcină Africană la un mistreț vânat pe Fondul de Vânătoare 12 Săveni

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației că joi, 6 decembrie ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 15:50
(1017 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Copil de 12 ani, acroșat de o mașină

Joi, 6 decembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipului Urziceni s-a produs un accident. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului au stabilit că în timp ce un ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:35
(742 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


12

Ialomița: Beți la volan

Joi, 6 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat trei bărbați, cu vârste între 33 și 58 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși anterior au consumat băuturi alcoolice. Cei în ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:30
(863 vizualizări - 1 comentariu)


Articole pirotehnice, confiscate de polițiștii ialomițeni

Poliția Română desfășoară acțiunea națională «Foc de Artificii» pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice. Polițiștii ialomițeni au ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:25
(615 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Copil de un an și jumătate, bolnav de gripă

Caz de gripă confirmat în județul Ialomița. Este vorba despre un copil de un an și cinci luni din comuna Alexeni, care în prezent se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2018, 12:20
(744 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Alexeni gripă


Fetești: «Tentativă de furt calificat» și «distrugere»

Marți, 4 decembrie a.c., polițiștii feteșteni au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-un autovehicul aflat parcat în incinta unei societăți comerciale ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2018, 14:40
(907 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Deținere ilegală de lemne, beat la volan și fără permis

Marți, 4 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza localității Ion Roată un bărbat, de 41 de ani, conducând o autoutilitară în stare de ebrietate și fără a poseda permis de conducere. Acesta ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2018, 14:25
(895 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Subvenții lunare de 2250 de lei pentru angajatorii care încadrează șomeri

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aplică o serie de măsuri active ce vizează integrarea pe piața muncii a șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Printre măsurile destinate ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:20
(1221 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional, depistat la Urziceni

Luni, 3 decembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au acționat pe raza județului pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:15
(933 vizualizări - 0 comentarii)


Sfântu Gheorghe: Beat la volan și fără permis de conducere

Luni, 3 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza localității Sfântu Gheorghe un bărbat, de 32 de ani, din comuna Ion Roată. Acesta conducea pe drumurile publice în stare de ebrietate, având ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:10
(873 vizualizări - 0 comentarii)


Ilegalitățile din domeniul silvic, în atenția polițiștilor ialomițeni

Duminică, 3 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. În urma verificărilor efectuate pe raza ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 17:05
(910 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Examene pentru depistarea trichinelozei

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița atenționează, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, asupra riscului de îmbolnăvire cu trichineloză. Astfel, pentru a preveni îmbolnăvirea ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2018, 08:10
(1049 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Ridicare restricție Pestă Porcină Africană la Andrășești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează deținătorii de porcine cu privire la faptul că, în perioada 18.10-19.11.2018, s-au examinat toate porcinele existente în ...[citește_toată_știrea]

30 Noiembrie 2018, 11:05
(1535 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Restricții de circulație de Ziua Națională a României

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, începând cu orele 9,00, se vor impune restricții de circulație pe bulevardul Matei Basarab (de la intersecția cu strada Ardealului la intersecția cu bulevardul Cosminului) și ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2018, 18:10
(1405 vizualizări - 0 comentarii)


Campanie de donare de sânge în Protopopiatul Urziceni

Pentru a veni în sprijinul semenilor noștri aflați în suferință, joi, 29 noiembrie 2018, în intervalul orar 8,00-13,00, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni a continuat acest ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2018, 15:45
(1140 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cod Galben de ninsori și vânt puternic, valabil până vineri, 30 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Ialomița o avertizare meteo Cod Galben, de ninsori și vânt puternic. Avertizarea intră în vigoare miercuri, 28 noiembrie 2018, la orele 2,0 ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 16:10
(1470 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Sfântul Stelian-ocrotitorul copiilor»

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a desfășurat marți, 27 noiembrie 2018, acțiunea «Sfântul Stelian-ocrotitorul copiilor» la ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 11:50
(1473 vizualizări - 0 comentarii)


Delictele silvice, în atenția polițiștilor ialomițeni

În perioada 19-25 noiembrie a.c., polițiștii de Ordine Publică din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură. ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 11:45
(1396 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Slobozia și Dridu

Luni, 26 noiembrie a.c., Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipului Slobozia s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2018, 11:30
(1430 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Șofer căutat de polițiști, după ce a produs un accident rutier

Polițiștii din Ialomița sunt pe urmele unui șofer care a lovit cu mașina un copil de 12 ani din Țăndărei, pe trecerea de pietoni, iar apoi a fugit de la locul accidentului. Se pare că bărbatul a ajuns la ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2018, 19:48
(1832 vizualizări - 3 comentarii)


Ultimele comentarii
Gby în Primăria Slobozia cheltuie 40 mii de lei pe mese festive Dan în Primăria Slobozia cheltuie 40 mii de lei pe mese festive DORA în Primăria Slobozia cheltuie 40 mii de lei pe mese festive petru în Pictorițele lumii trecătoare x în Angajații DADP Slobozia au ajuns spaima pisicilor Sircuta ionel gelu în ITM Ialomița: Majorarea salariului minim Medic în Infecții cu bacterii care provoacă boli digestive grave, în spitalele din Ialomița Cetațean al jud.Ialomita în Senatorul Pavel, noul șef al PSD Ialomița Membru PNL în Investiție blocată în Consiliul Local M. Kogălniceanu Ialomițean în Ionel Gae vrea să dubleze numărul de aleși locali în 2020 Cetatean în Dezastrul administrativ de la Miloșești dinel în Senatorul Pavel, noul șef al PSD Ialomița dottore în Risipă de fonduri publice pentru servicii de asistență juridică Un cetățean în Infecții cu bacterii care provoacă boli digestive grave, în spitalele din Ialomița Andra în Adolescent de la Centrul de Plasament Slobozia, arestat preventiv pentru «furt calificat» @flory în Infecții cu bacterii care provoacă boli digestive grave, în spitalele din Ialomița Bravo, Laurentiu! în Marian Laurențiu Furtună: «Viața continuă și în scaunul cu rotile...» @Tiberiu în Infecții cu bacterii care provoacă boli digestive grave, în spitalele din Ialomița Petre în Dezastrul administrativ de la Miloșești Dragos în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 decembrie 2018
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...