Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Învățământul ialomițean, pe umerii dascălilor pensionari

«Școală, școală vrem profesori tineri»!

Învățămîntul ialomițean, pe umerii dascălilor pensionari

La vremuri noi, școala ialomițeană are profesori vechi. De 30 de ani, aceiași dascăli continuă să predea lecții generațiilor actuale de elevi, după principiile utilizate la începutul carierei. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ialomița o numesc «experiență la catedră», însă în clase se simte nevoia unei revigorări a resursei umane. Din această perspectivă, cifrele sînt uluitoare! Datele oficiale arată că în acest an școlar au fost reîncadrați în sistem un număr de 223 de profesori pensionari! Cel mai în vîrstă are 77 de ani și predă Educație Fizică la Școala Gimnazială «Ion Heliade Rădulescu» din Urziceni...

Cruda realitate din clase
Legea Educației încurajează încadrarea în sistem a profesorilor pensionari, însă fără a oferi și perspective aplicate generațiilor actuale de elevi. Același sistem de educație care dădea rezultate în urmă cu 30 de ani, utilizat în multe din școlile ialomițene, nu mai poate răspunde nevoilor elevilor de astăzi. Proiecția acestei metode se reflectă cel mai bine în rezultatele pe care elevii ialomițeni le obțin la examenele naționale. Continuăm să fim printre județele codașe în ceea ce privește promovabilitatea la Evaluarea Națională sau Bacalaureat și să avem din ce în ce mai puțini olimpici. Foste glorii în trecut, profesorii-pensionari care continuă să ajungă la catedră sînt prea puțin ancorați în realitatea existentă astăzi în școli. «Avem o doamnă profesoară de Chimie care pare destul de depășită. Simțim că ne predă ca la începutul carierei dînsei. Îi mulțumim pentru ceea ce face, dar se simte nevoia unui profesor tînăr!» ne declară Adriana, elevă la prestigiosul Colegiu Național «Mihai Viteazul» din Slobozia. Iar exemplele de acest fel pot continua. Statistic vorbind, 8% dintre profesorii care predau în școlile ialomițene sînt pensionari. Exprimat în cifre, acest procent înseamnă un număr de 223 de veterani care încă mai vin la școală. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Ialomița susțin că se bazează pe experiența acestora și că rezultatele lor sînt excelente. «Decît să angajăm necalificați care nu știu despre ce este vorba în Educație, preferăm domnii profesori pensionari pentru că au în spate atîția ani și se descurcă!» susțin voci din cadrul instituției.

Unde sunt profesorii tineri?
Cît despre profesorii tineri, aceștia renunță la cariera din Învățămînt din cauza salariilor extrem de mici. O știe cel mai bine Violeta Pavelescu, fost profesor de limba engleză la o școală generală din Țăndărei. După 3 ani de practică la catedră a renunțat la statutul de dascăl, pentru cel de angajat la o firmă de crewing în Constanța. Acum cîștigă 2500 de lei pe lună, adică de două ori mai mult decît pe vremea cînd era profesoară. «Este adevărat că tinerii nu îmbrățișează cariera de dascăl din cauza salariilor mici. Eu cîștigam cel mult 1000 de lei pe lună... Eram, într-adevăr, la începutul carierei, însă nu puteam supraviețui cu acești bani!» ne declară fostul dascăl din Țăndărei. În aceste condiții, pentru a umple golurile lăsate de tinerii care au migrat către alte domenii de activitate, sînt reînregimentați profesorii pensionari. Cel mai vîrstnic dascăl din Ialomița care continuă să meargă la catedră are 77 de ani și predă Educația Fizică elevilor Școlii Gimnaziale «Ion Heliade Rădulescu» din Urziceni... Conducerea unității de învățămînt susține că prestația respectivului profesor este ireproșabilă. «Mulți tineri ar trebui să ia exemplu de la acest dascăl. Se descurcă foarte bine și este de apreciat!» ne-a declarat Florin Popescu, directorul Școlii Gimnaziale «Ion Heliade Rădulescu» Urziceni.

21 Martie 2014, 05:15 (24766 vizualizări - 55 comentarii)

Citiți și:
Învățămîntul ialomițean, salvat de pensionari

Comentariile cititorilor:


Rugăciuni și cruci:
(28 Februarie 2015, 10:09)
Pregătiți osanalele, puneți-vă două lacrimi pe obraz, evaluați câți Oameni au scos din voi Istrate Ioana și Maleficul Antonescu Gheorghe, că de la anu', 2015-2016, vom scăpa! Adio și....rețete gratuite! Pentru ei și pentru foștii lor elevi. Mulțumim Domnului!
Tata catre Mama:
(27 Februarie 2015, 23:08)
Stimata doamna, am fost elev al doamnei Istrate si ii multumesc pentru faptul de a fi fost exigenta la clasa. Altfel n-am fi invatat carte. Si nu numai... Ne-a invatat intai de toate sa fim oameni! Bietii copii pe care ii compatimiti sa puna mana la modul serios pe carte, sa studieze, sa munceasca. Sunt suficiente atatea generatii de analfabeti de dupa 89 incoace. N-a murit nimeni din studiu.
Acorduri si dezacorduri:
(28 Martie 2014, 18:16)
Omenilor care nu sunt in deplinatatea facultatilor mintale nu ar trebui sa li se dea voie sa profeseze. (Nu, nu ma refer la profesorii iesiti la pensie). Doamna C.D., va simtiti?
Doamnei Adriana:
(28 Martie 2014, 14:23)
Din cate stiu, sunteti singura profesoara din liceu care la ora dicteaza de pe tableta, de pe diferite site-uri, inclusiv de pe Wikipedia. Daca nu puteti sa predati, de ce mai incercati sa starniti scandaluri ?
Adriana:
(28 Martie 2014, 12:49)
Romalină este folosit de ceva timp și prin ziare naționale! Ca Păcală, Nasrtatin Hogea....proasta satului etc. ,,invenția'' nu-mi aparține, îmi pare rău! Cuvântul, cu sens peiorativ bineînțeles, l-am auzit acum 3-4 ani la un elev; a picat la fix, că CĂutam un termen exponențial pentru moromețianul EȘTI PROST! Sau să se oftice proștii! Sau mult folositul ,,Să moară Dușmanii mei...''! Și gata! S-a născut un cuvânt nevinovat, preluat și de alții cu gust pentru exprimare concisă. Orice asemănare cu vreo paranoică, e întâmplătoare. Nu cuvântul in sine deranjează, ci similitudinea semantică cu una care nu e-n stare măcar să-și schimbe numele...de domnișoară! Romalină...de!
Adriana:
(28 Martie 2014, 06:35)
@eleva CNMV, cu Romalina ei sfoiegită Nu înțeleg la cine te referi! Fii mai clară in exprimare, că ai luat simularea, deocamdată. Faci relaționări ca aia cu musca pe căciulă! Orice asemănare in muzicalitatea acestei etichete, ROMALINĂ, este o speculație care-ți aparține!
Oltenia:
(28 Martie 2014, 04:48)
Ni s-au sculat lăudătorii, ne-au speriat pețitorii. Dă-mi Doamne ce n-am avut că îți zic cu cine f...!
ELEVA CNMV:
(27 Martie 2014, 19:56)
As ruga persoanele ce au comentat sub numele de "Adriana" , "Oltenia" si alte pseudonime sa isi masoare cuvintele in ceea ce priveste "Romalina". Esti un/o bolnav/a psihic daca ai ajuns in stadiul in care sa inventezi termeni pentru a le face rau unor persoane ! Profesoara in cauza este o persoana de nota 10, o profesoara extraordinara si care se implica foarte mult in relatia cu elevii.Personal, nu am mai intalnit un profesor atat de bine pregatit si ma bucur enorm ca am avut ocazia sa-mi fie profesoara.Acest lucru a fost dovedit la simularile nationale, in care toti elevii dansei am avut rezultate bune datorita efortului dumneaei. Astfel de persoane ma fac mandra ca sunt eleva Colegiului si preocuparea si interesul dansei pentru materia pe care o preda asigura oricarui elev dornic sa invete promovarea examenului de bacalaureat ! Multumesc, doamna profesoara !! 
Saful:
(27 Martie 2014, 19:41)
Stai dracu cuminti, cateilor! Ati veni si in carje la scoala pentru bani, acasa mancati mamaliga cu branza si la scoala veniti cu haine de blana din porc mistret.
Daniela:
(27 Martie 2014, 18:38)
 De fapt,  90 % din comentatorii de pe acest forum sunt o singura persoana, bolnava psihic, depasita de vreme si vremuri,  cu multiple personalitati, care a gasit aici un debuseu al frustarilor, neputintelor, inferioritatilor, care se straduieste sa traiasca cu cosmarurile sale, cu demonii sai, cu dezamagirile sale . E greu sa treci de la statutul de activist comunist la cel de concurent intr-o lume deschisa.
Sever:
(27 Martie 2014, 18:25)
@unul din elevi. Ceva e putred pe-acolo! Ce se face cu elevii cei mai buni? Praf si pulbere! Cââh! Chemați senilii pensionari la școala! Si la inspectoratul Sc. Salvarea să fie prezenta 7 ore la poarta! Mai leșină vreo relicvă.
Eleva CNMV :
(27 Martie 2014, 17:55)
Incetati cu asemenea afirmatii!Meniul s-a stabilit,toti elevii au fost informati ca meniul de persoana va fi de 160 lei si evenimentul se va tine la Ingrid Ballroom,dovada clara e pe pagina de Facebook a liceului!De ce sa facem dintr-un moment asa frumos pentru sfarsitul vietii de licean un adevarat scandal care sa scarbeasca pe toata lumea?Ca de fiecare data,elevii sunt folositi ca "arme" in conflictele dintre profesori.Datorita unui om scurt la minte,acum organizarea banchetului e o adevarata bataie de cap,in niciun caz o placere cum ar fi normal!NU vreau sa plec din aceasta institutie cu o parere proasta si cu amintiri amare.Lasati-ne sa ne facem banchetul asa cum ne dorim,cum se procedeaza de ani de zile..
elev cnmv:
(27 Martie 2014, 17:25)
Scandaluri.Ipocrizii.Prof colegiului sunt intr-o continua lupta.Paranoici si batrani,se acuza unul pe altul de vrute si nevrute,mai mai sa-si dea in cap.Pff,si au pretentii de la copii...Sa-si vada de catedra lor si sa tina naibii ora cum se cuvine...Nici elevilor nu le este bine cand intra prof frustrat in clasa si incepe sa tipe ca nebunul din n motive stupide si banale.Macar materia sa si-o predea,daca de elevi nu stiu sa se apropie...
Elevă CNMV :
(27 Martie 2014, 17:15)
Protestez! CNMV este cel mai de elita școala! Și se mai face!
Elev CNMV:
(27 Martie 2014, 16:58)
Denigrati.Stupid.De la sistemul liceului,la intreaga poezie.Unii profesori sunt niste prof extraordinari,altii,nu numai ca lasa de dorit,dar te fac sa vrei sa te arunci pe geam,sau sa le dai cu ceva in cap in speranta ca se vor trezi la realitate.Cnmv este ca un teren de lupta cu copii.Si copiii sunt profesorii...Ei nu devin exemple,ci niste simple arme in demonstrarea unei imaturitati nemarginite...Si oameni buni,se presupune ca ei sunt adultii..

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 05 Aug 2020
369 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(32 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(33 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(68 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(155 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(110 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(102 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(118 vizualizări - 1 comentariu)


9

IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(116 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(147 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(153 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(260 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(525 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Slobozia: Femeie agresată de soț

Joi, 30 iulie a.c., în jurul orelor 12,00, polițiștii din Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că este agresată fizic de soțul său.
În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:30
(289 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,34%-rata șomajului în iunie 2020

La sfârșitul lunii iunie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4060 șomeri (din care 1896 femei), rata șomajului fiind de 4,34%, cu 0,49% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 10:45
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto

Printr-un comunicat de presă, prefectul Tonița Manea aduce în discuție «atribuția prefectului de stabilire a modului de organizare la nivel local a examinării în vederea obținerii permisului de conducere ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:45
(432 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 724 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 724, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:30
(375 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tânăr de 19 ani, arestat preventiv întrucât conducea o mașină fără a avea permis

Miercuri, 29 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au observat în trafic un autoturism condus de un șofer despre care se cunoștea că nu deține permis auto. În momentul în care a sesizat echipajul Poliției ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 11:20
(265 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Proba scrisă la Titularizare 2020

Miercuri, 29 iulie 2020, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2020. În județul Ialomița ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 21:35
(466 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Zilierii, introduși în REVISAL

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița anunță beneficiarii care utilizează zilieri că, în condițiile Legii nr.52/2011, modificată, prin Ordinul Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr.1140/23.0 ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:20
(303 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 715 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 29 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 715, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:10
(310 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Pe raza municipiului Urziceni, au fost constituite filtre rutiere pentru verificarea documentelor necesare circulației pe drumurile publice, în conformitate cu legislația în vigoare. La activitățile desfășurate ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 11:20
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi aplicate de inspectorii ITM Ialomița pentru «muncă la negru»

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii, stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2020, în perioada 20-22.07.2020 s-a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 09:50
(346 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajați chemați la muncă deși se aflau în șomaj tehnic

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat în această lună o serie de acțiuni de control pentru a verifica modul în care angajatorii respectă legislația în domeniu. Controlul a vizat acele situații ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:55
(437 vizualizări - 0 comentarii)


Vitezoman în localitatea Ciochina

Un bărbat, de 42 de ani, s-a aleds cu un dosar penal după ce a fost depistat conducând în interiorul localității Ciochina cu o viteză de 106 kilometri la oră. În aceeași mașină se aflau alți patru tineri ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:45
(372 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Șofer de autobuz cu alcoolemie de 1,13 mg/l

Un accident rutier a fost semnalat polițiștilor marți, 28 iulie 2020, în zona localității Coșereni. Cel care l-a provocat este un bărbat de 44 de ani, șofer al unui autobuz. În timp ce se deplasa pe DN ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:35
(332 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița, Titlularizare 2020: Emoții pentru 271 de profesori

Miercuri, 29 iulie 2020, la Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia se desfășoară proba scrisă a examenului de Titularizare 2020. Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:30
(379 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 710 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 28 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 710, cu 15 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 13:05
(479 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...