Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Învățământul ialomițean, pe umerii dascălilor pensionari

«Școală, școală vrem profesori tineri»!

Învățămîntul ialomițean, pe umerii dascălilor pensionari

La vremuri noi, școala ialomițeană are profesori vechi. De 30 de ani, aceiași dascăli continuă să predea lecții generațiilor actuale de elevi, după principiile utilizate la începutul carierei. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ialomița o numesc «experiență la catedră», însă în clase se simte nevoia unei revigorări a resursei umane. Din această perspectivă, cifrele sînt uluitoare! Datele oficiale arată că în acest an școlar au fost reîncadrați în sistem un număr de 223 de profesori pensionari! Cel mai în vîrstă are 77 de ani și predă Educație Fizică la Școala Gimnazială «Ion Heliade Rădulescu» din Urziceni...

Cruda realitate din clase
Legea Educației încurajează încadrarea în sistem a profesorilor pensionari, însă fără a oferi și perspective aplicate generațiilor actuale de elevi. Același sistem de educație care dădea rezultate în urmă cu 30 de ani, utilizat în multe din școlile ialomițene, nu mai poate răspunde nevoilor elevilor de astăzi. Proiecția acestei metode se reflectă cel mai bine în rezultatele pe care elevii ialomițeni le obțin la examenele naționale. Continuăm să fim printre județele codașe în ceea ce privește promovabilitatea la Evaluarea Națională sau Bacalaureat și să avem din ce în ce mai puțini olimpici. Foste glorii în trecut, profesorii-pensionari care continuă să ajungă la catedră sînt prea puțin ancorați în realitatea existentă astăzi în școli. «Avem o doamnă profesoară de Chimie care pare destul de depășită. Simțim că ne predă ca la începutul carierei dînsei. Îi mulțumim pentru ceea ce face, dar se simte nevoia unui profesor tînăr!» ne declară Adriana, elevă la prestigiosul Colegiu Național «Mihai Viteazul» din Slobozia. Iar exemplele de acest fel pot continua. Statistic vorbind, 8% dintre profesorii care predau în școlile ialomițene sînt pensionari. Exprimat în cifre, acest procent înseamnă un număr de 223 de veterani care încă mai vin la școală. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Ialomița susțin că se bazează pe experiența acestora și că rezultatele lor sînt excelente. «Decît să angajăm necalificați care nu știu despre ce este vorba în Educație, preferăm domnii profesori pensionari pentru că au în spate atîția ani și se descurcă!» susțin voci din cadrul instituției.

Unde sunt profesorii tineri?
Cît despre profesorii tineri, aceștia renunță la cariera din Învățămînt din cauza salariilor extrem de mici. O știe cel mai bine Violeta Pavelescu, fost profesor de limba engleză la o școală generală din Țăndărei. După 3 ani de practică la catedră a renunțat la statutul de dascăl, pentru cel de angajat la o firmă de crewing în Constanța. Acum cîștigă 2500 de lei pe lună, adică de două ori mai mult decît pe vremea cînd era profesoară. «Este adevărat că tinerii nu îmbrățișează cariera de dascăl din cauza salariilor mici. Eu cîștigam cel mult 1000 de lei pe lună... Eram, într-adevăr, la începutul carierei, însă nu puteam supraviețui cu acești bani!» ne declară fostul dascăl din Țăndărei. În aceste condiții, pentru a umple golurile lăsate de tinerii care au migrat către alte domenii de activitate, sînt reînregimentați profesorii pensionari. Cel mai vîrstnic dascăl din Ialomița care continuă să meargă la catedră are 77 de ani și predă Educația Fizică elevilor Școlii Gimnaziale «Ion Heliade Rădulescu» din Urziceni... Conducerea unității de învățămînt susține că prestația respectivului profesor este ireproșabilă. «Mulți tineri ar trebui să ia exemplu de la acest dascăl. Se descurcă foarte bine și este de apreciat!» ne-a declarat Florin Popescu, directorul Școlii Gimnaziale «Ion Heliade Rădulescu» Urziceni.

21 Martie 2014, 05:15 (23821 vizualizări - 55 comentarii)

Citiți și:
Învățămîntul ialomițean, salvat de pensionari

Comentariile cititorilor:


Rugăciuni și cruci:
(28 Februarie 2015, 10:09)
Pregătiți osanalele, puneți-vă două lacrimi pe obraz, evaluați câți Oameni au scos din voi Istrate Ioana și Maleficul Antonescu Gheorghe, că de la anu', 2015-2016, vom scăpa! Adio și....rețete gratuite! Pentru ei și pentru foștii lor elevi. Mulțumim Domnului!
Tata catre Mama:
(27 Februarie 2015, 23:08)
Stimata doamna, am fost elev al doamnei Istrate si ii multumesc pentru faptul de a fi fost exigenta la clasa. Altfel n-am fi invatat carte. Si nu numai... Ne-a invatat intai de toate sa fim oameni! Bietii copii pe care ii compatimiti sa puna mana la modul serios pe carte, sa studieze, sa munceasca. Sunt suficiente atatea generatii de analfabeti de dupa 89 incoace. N-a murit nimeni din studiu.
Acorduri si dezacorduri:
(28 Martie 2014, 18:16)
Omenilor care nu sunt in deplinatatea facultatilor mintale nu ar trebui sa li se dea voie sa profeseze. (Nu, nu ma refer la profesorii iesiti la pensie). Doamna C.D., va simtiti?
Doamnei Adriana:
(28 Martie 2014, 14:23)
Din cate stiu, sunteti singura profesoara din liceu care la ora dicteaza de pe tableta, de pe diferite site-uri, inclusiv de pe Wikipedia. Daca nu puteti sa predati, de ce mai incercati sa starniti scandaluri ?
Adriana:
(28 Martie 2014, 12:49)
Romalină este folosit de ceva timp și prin ziare naționale! Ca Păcală, Nasrtatin Hogea....proasta satului etc. ,,invenția'' nu-mi aparține, îmi pare rău! Cuvântul, cu sens peiorativ bineînțeles, l-am auzit acum 3-4 ani la un elev; a picat la fix, că CĂutam un termen exponențial pentru moromețianul EȘTI PROST! Sau să se oftice proștii! Sau mult folositul ,,Să moară Dușmanii mei...''! Și gata! S-a născut un cuvânt nevinovat, preluat și de alții cu gust pentru exprimare concisă. Orice asemănare cu vreo paranoică, e întâmplătoare. Nu cuvântul in sine deranjează, ci similitudinea semantică cu una care nu e-n stare măcar să-și schimbe numele...de domnișoară! Romalină...de!
Adriana:
(28 Martie 2014, 06:35)
@eleva CNMV, cu Romalina ei sfoiegită Nu înțeleg la cine te referi! Fii mai clară in exprimare, că ai luat simularea, deocamdată. Faci relaționări ca aia cu musca pe căciulă! Orice asemănare in muzicalitatea acestei etichete, ROMALINĂ, este o speculație care-ți aparține!
Oltenia:
(28 Martie 2014, 04:48)
Ni s-au sculat lăudătorii, ne-au speriat pețitorii. Dă-mi Doamne ce n-am avut că îți zic cu cine f...!
ELEVA CNMV:
(27 Martie 2014, 19:56)
As ruga persoanele ce au comentat sub numele de "Adriana" , "Oltenia" si alte pseudonime sa isi masoare cuvintele in ceea ce priveste "Romalina". Esti un/o bolnav/a psihic daca ai ajuns in stadiul in care sa inventezi termeni pentru a le face rau unor persoane ! Profesoara in cauza este o persoana de nota 10, o profesoara extraordinara si care se implica foarte mult in relatia cu elevii.Personal, nu am mai intalnit un profesor atat de bine pregatit si ma bucur enorm ca am avut ocazia sa-mi fie profesoara.Acest lucru a fost dovedit la simularile nationale, in care toti elevii dansei am avut rezultate bune datorita efortului dumneaei. Astfel de persoane ma fac mandra ca sunt eleva Colegiului si preocuparea si interesul dansei pentru materia pe care o preda asigura oricarui elev dornic sa invete promovarea examenului de bacalaureat ! Multumesc, doamna profesoara !! 
Saful:
(27 Martie 2014, 19:41)
Stai dracu cuminti, cateilor! Ati veni si in carje la scoala pentru bani, acasa mancati mamaliga cu branza si la scoala veniti cu haine de blana din porc mistret.
Daniela:
(27 Martie 2014, 18:38)
 De fapt,  90 % din comentatorii de pe acest forum sunt o singura persoana, bolnava psihic, depasita de vreme si vremuri,  cu multiple personalitati, care a gasit aici un debuseu al frustarilor, neputintelor, inferioritatilor, care se straduieste sa traiasca cu cosmarurile sale, cu demonii sai, cu dezamagirile sale . E greu sa treci de la statutul de activist comunist la cel de concurent intr-o lume deschisa.
Sever:
(27 Martie 2014, 18:25)
@unul din elevi. Ceva e putred pe-acolo! Ce se face cu elevii cei mai buni? Praf si pulbere! Cââh! Chemați senilii pensionari la școala! Si la inspectoratul Sc. Salvarea să fie prezenta 7 ore la poarta! Mai leșină vreo relicvă.
Eleva CNMV :
(27 Martie 2014, 17:55)
Incetati cu asemenea afirmatii!Meniul s-a stabilit,toti elevii au fost informati ca meniul de persoana va fi de 160 lei si evenimentul se va tine la Ingrid Ballroom,dovada clara e pe pagina de Facebook a liceului!De ce sa facem dintr-un moment asa frumos pentru sfarsitul vietii de licean un adevarat scandal care sa scarbeasca pe toata lumea?Ca de fiecare data,elevii sunt folositi ca "arme" in conflictele dintre profesori.Datorita unui om scurt la minte,acum organizarea banchetului e o adevarata bataie de cap,in niciun caz o placere cum ar fi normal!NU vreau sa plec din aceasta institutie cu o parere proasta si cu amintiri amare.Lasati-ne sa ne facem banchetul asa cum ne dorim,cum se procedeaza de ani de zile..
elev cnmv:
(27 Martie 2014, 17:25)
Scandaluri.Ipocrizii.Prof colegiului sunt intr-o continua lupta.Paranoici si batrani,se acuza unul pe altul de vrute si nevrute,mai mai sa-si dea in cap.Pff,si au pretentii de la copii...Sa-si vada de catedra lor si sa tina naibii ora cum se cuvine...Nici elevilor nu le este bine cand intra prof frustrat in clasa si incepe sa tipe ca nebunul din n motive stupide si banale.Macar materia sa si-o predea,daca de elevi nu stiu sa se apropie...
Elevă CNMV :
(27 Martie 2014, 17:15)
Protestez! CNMV este cel mai de elita școala! Și se mai face!
Elev CNMV:
(27 Martie 2014, 16:58)
Denigrati.Stupid.De la sistemul liceului,la intreaga poezie.Unii profesori sunt niste prof extraordinari,altii,nu numai ca lasa de dorit,dar te fac sa vrei sa te arunci pe geam,sau sa le dai cu ceva in cap in speranta ca se vor trezi la realitate.Cnmv este ca un teren de lupta cu copii.Si copiii sunt profesorii...Ei nu devin exemple,ci niste simple arme in demonstrarea unei imaturitati nemarginite...Si oameni buni,se presupune ca ei sunt adultii..

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 20 Ian 2020
233 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(149 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

16 Ianuarie 2020, 18:55


4

DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(305 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(402 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(214 vizualizări - 1 comentariu)


8

Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(231 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


9

Bucu: La volan cu permisul suspendat

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din București, care a ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:35
(277 vizualizări - 1 comentariu)


10

Acțiune a polițiștilor feteșteni

Marți, 14 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:30
(251 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă în Germania pentru studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita anunță ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:15
(208 vizualizări - 0 comentarii)


12
Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul «Zilei Culturii Naționale» și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu» din Slobozia, elevii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:10
(320 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

În noaptea de marți spre miercuri, 14/15 ianuarie 2020, puțin trecut de miezul nopții, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Moldoveni. La ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 11:20
(230 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

14 Ianuarie 2020, 17:10


Amara: Biciclist acroșat de un autoturism

Luni, 13 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs în localitatea Amara, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2020, 11:50
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cu permisul suspendat și beat la volan a produs un accident rutier

Sâmbătă, 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe raza localității Bucu, pe linia depistării persoanelor care conduc autovehicule aflate sub influența băuturilor ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:50
(217 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Secției 6 Ion Roată au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Ion Roată, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de «tăiere ilegală ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:45
(273 vizualizări - 0 comentarii)


Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în seara zilei de vineri, 10 ianuarie 2020, în zona Chirana. Se pare că șoferul unui autovehicul, identificat în persoana unui bărbat de 68 de ani, cu domiciliul în ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 20:20
(804 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Chirana accident


Taximetriștii din Fetești, amendați de polițiști

Taxiurile din Fetești au fost verificate de polițiștii ialomițeni. În urma controalelor, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, dar și faptul ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:20
(301 vizualizări - 1 comentariu)


Ajutoare de peste 500 mii de lei, acordate de Epsicopia Sloboziei și Călărașilor

Reprezentanții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au realizat un bilanț al ajutoarelor pe care le-au acordat persoanelor aflate în dificultate din cadrul Episcopiei în ultimul trimestru al anului 2019 ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:05
(317 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au depistat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată» săvârșită în data de 3 noiembrie 2019, asupra unei femei din municipiul Slobozia. Bărbatul în cauză a ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 14:35
(490 vizualizări - 0 comentarii)


Două fete din Amara, dispărute

Două fete din Amara, dispărute

Polițiștii din Ialomița caută două minore, de 14 și 15 ani, care au plecat de la domiciliu. Persoanele care pot oferi informații care să conducă la depistarea acestora, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:40
(1008 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara dispărute


Tânăr din Slobozia, arestat

Miercuri, 8 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:35
(287 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia arestare


Primăria Slobozia: Obligativitatea de înscriere în Registrul Agricol

Primăria Municipiului Slobozia aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice obligația acestora de a declara următoarele date pentru înscrierea în Registrul Agricol. Astfel, între 5 ianuarie și ultima ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2020, 11:20
(600 vizualizări - 0 comentarii)


Cosâmbești: Bătrână de 77 de ani, acroșată de o mașină

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Cosâmbești, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 14:50
(462 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Constănțean reținut pentru «înșelăciune» și «fals în înscrisuri sub semnătură privată»

Un bărbat de 34 de ani a fost reținut luni, 6 ianuarie 2020, de polițiștii ialomițeni, pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și de fals în înscriuri sub semnătură privată ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:55
(352 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Făcăeni, depistat băut la volan

Luni, 6 decembrie a.c., polițiștii din Fetești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu în timp ce se afla sub influența alcoolului. ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:45
(216 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 5 permise reținute, amenzi de peste 79 mii de lei

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 24 de evenimente, dintre care 23 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, au fost sesizate 8 infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:40
(425 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,38%

La sfârșitul lunii noiembrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4094 șomeri (din care 1867 femei), rata șomajului fiind de 4,38%, cu 0,97 pp ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 10:20
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Cipi în Inflație de candidați pentru șefia Consiliului Județean Ialomița marean în Slobozia bea apă cu trihalometani PSD ist de Slobozia în Slobozia bea apă cu trihalometani Gogu în Slobozia bea apă cu trihalometani Vio în Slobozia bea apă cu trihalometani Cici în Inflație de candidați pentru șefia Consiliului Județean Ialomița Catalin în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 15 ianuarie 2020 Nuuu în Inflație de candidați pentru șefia Consiliului Județean Ialomița la vremuri noi, tot noi în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Dorel în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației @alt/votant în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu cetatean în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia cetatean în Ialomița: Neglijată de familie, a ajuns în grija statului Sax în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! @cetatean în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației @Ialomiten(!?)psd în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Simi On Line în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! plătitor de taxe în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia sandu în Reținut pentru că vindea ilegal icre negre cetatean în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...