Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Ialomița, sub media pe țară la simulările examenelor naționale

Performanțele elevilor ialomițeni

Ialomița, sub media pe țară la simulările examenelor naționale

Rezultatele pe care elevii ialomițeni le-au obținut la simulările examenelor naționale confirmă încă o dată dezastrul din școli. Datele statistice arată că mai bine de jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a și a XII-a sînt total nepregătiți pentru a promova Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Învățatul, piatra de moară a elevilor Așa cum era de așteptat, și în acest an rezultatele pe care elevii ialomițeni care au susținut simulările pentru examenele naționale sînt slabe. Primii care au intrat în focurile testărilor au fost elevii de clasa a VIII-a. La simulările Evaluării Naționale s-au înscris 2606 elevi ialomițeni. 2446 dintre aceștia au susținut proba la Limba Română și 2447 la Matematică. Statisticile Inspectoratului Școlar Județean arată că la prima disciplină au fost obținute note de 5 în procent de 70,44% și doar 3 note de 10. Ceva mai multe note de 10 s-au obținut la Matematică, acolo unde elevii au primit 18 rezultate maxime. Procentul notelor de 5 a fost 33,06%. Per total, procentul de promovabilitate obținut de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale este de aproximativ 50%. Acest procent clasează județul Ialomița pe locul 11 la nivel național în ceea ce privește promovarea testării. Oficialii din cadrul Inspectoratului Școlar sînt însă convinși că elevii trebuie să muncească mai mult pentru a avea parte de rezultate mai bune la momentul examenelor. «Avem cu toții de lucru, profesori, elevi și, nu în ultimul rînd, familia, pentru a avea parte de rezultate mult mai bune. Poate părea dificil, dar nu este imposibil. Mai multă motivație, iar rezultatele vor apărea!» a declarat Ileana Condruț, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

Rezultate și mai slabe la simularea Bacalaureatului Începînd de anul acesta, simulări pentru Bacalaureat au susținut și elevii de clasa a XI-a, nu doar cei de a XII-a. Elevii de clasa a XI-a au susținut testări pentru disciplinele Limba Română și Matematică. Procentul de promovabilitate al elevilor de clasa a XI-a la disciplina Limba Română a fost de 37,55%, iar la Matematică de doar 29,58%. Ceva mai bine, însă insuficient, s-au descurcat elevii de clasa a XII-a. Astfel, pentru disciplina Limba Română aceștia au obținut un procent de promovabilitate de 48,40%, la Matematică 35,25%, iar la disciplina la alegere (unde s-au susținut testări pentru materiile Chimie, Fizică, Istorie, Geografie, Biologie, Psihologie sau Economie) a fost obținut un procent de promovabilitate de 50,86%. Calculele matematice ale oficialilor Inspectoratului Școlar arată că media totală a promovabilității elevilor de liceu la simulările pentru Bacalaureat atinge procentul de 33,76%. Toate rezultatele obținute la simulări vor fi analizate, iar concluziile vor fi prezentate în cadrul unor întîlniri pe care reprezentanții școlilor le vor purta alături de elevi și părinți. «Datele vor ajunge și la noi și vom căuta împreună soluții pentru a spori gradul de promovabilitate la examenele naționale!» a adăugat Ileana Condruț.

24 Martie 2014, 09:20 (8767 vizualizări - 16 comentarii)

Citiți și:
16500 de elevi ialomițeni intră în focurile Simulărilor

Comentariile cititorilor:


Adriana:
(11 Mai 2014, 05:34)
Rebuturile școlii românești sunt și în bănci, și la catedre, și la IȘJ, și sus de tot! Motivul pentru care educația este dezastruoasă e diabolic: Desființarea Națiunii! Cam cu două generații în urmă, toți sunt rebuturi irecuperabile! Cei care realizați, obiectiv, că " nu vă încadrați", fugiți că, altfel, vă înghite cumva gloata, prin cantitate!!
Aurel:
(10 Mai 2014, 18:44)
Examenele nu au de unde să fie mai mulțumitoare anu ăsta, 2014. Se va continua experiența ,,Bolintineanu'' mai perfecționată, Bac 2012 Ialomița, cu alți actori...te pui cu românu?? E inventiv la furat și se descurcă. Profesorii sunt de la an de an mai slab pregătiți.
Denissa:
(10 Mai 2014, 09:49)
De vina sunt colegii nostri, care ar trebui exmatriculatii (cei fara bun-simt si galagiosii). Ministeru ii lasa repetentii, dar asa nu castia nimeni nimic. Ar trebui se se ia alte masuri asupra acestor ''neghiobii''!
Trandafir Marian:
(28 Aprilie 2014, 13:14)
De ce doriti sa le treceti in catalog daca Dom ministru a spus sa nu se treaca aa de ce ???
ics:
(27 Martie 2014, 16:24)
@ toti, va multumesc pentru sustinere
Rita:
(27 Martie 2014, 12:59)
Anul acesta examenele din Ialomița, inclusiv de titularizare a cadrelor, vor fi sub orice procent de până acum. Și nu din cauza ghinionului!
Premiantul:
(27 Martie 2014, 12:17)
 Nu se mai face scoala. Asta se vrea. Cu cati mai multi prosti, cu atat mai bine pentru cei care ne conduc.
Steluța:
(26 Martie 2014, 19:31)
@ics așa zici? Ești mare, omule! Ai băgat pe șpăgari la apă! Fala școlii cnmv. Bagă banii elevilor in buzunar?! Au mult curaj, sunt antrenați de ani de zile! Huoooo!
Popa:
(26 Martie 2014, 18:29)
Te felicit @ics! Acum era momentul să-l executați pe Buzu Vitalie! Banchetele sunt demult niște afaceri ale unor profesori și directori! Deci, de la 400, au rămas 250...tot e mult! Mai negociați! Mai mult de 125 nu este! Scoateți profesorii! Nu merită!
Radu:
(26 Martie 2014, 18:20)
Nenorocit CNMV !! Vedeți cum se fac banii?! Rușine, Directori, diriginți! Hoție! Jecmăneală! Nu le-a ieșit afacerea! Rușine!!!
ics:
(26 Martie 2014, 18:11)
revin cu o tema pe care nu o vreau abandonta, azi a fost scandal mare la cnmv pe tema banchetului, ala de la hermes care costa 400 lei de elev, acum se zice ca s-a negociat si s-a ajuns la 250 lei....mai sa fie...cum a disparut diferenta??? tov diriginti si tov pofesori sunt tare suparati pe chestia asta...si e normal sa fie pentru ca nu le mai iese nimic...de....paguba la potofel...., acum serios vorbind, se vedea de la o posta ca este manareala, ca vor sa-si traga banutul si nu prea le-a iesit invartalea, drept pentru care sunt tare suparati...un sfat pentru cei de-a XII-a, duceti-va cu cine va place si distrati-va, nu trebuie sa fie toti bosorogii cu voi...simtiti-va bine in lumea voasta, asa puteti avea amintiri frumoase, s-a dus vremea "Liceeni"-lor...asta nu intelege madam istrate si alti pensionari din generatia ei...
Dubluve:
(26 Martie 2014, 13:38)
@Igrec. Ai perfectă dreptate! Felicitări! La dracu, de ce să mai învățăm? Acum, tâmpiții sunt apreciați. E greu să te faci tâmpit când nu ești...totuși! Aici e Buba!
Igrec:
(26 Martie 2014, 11:06)
Pai de ce dracu sa mai inveti cand ai de model un doctor plagiator ajuns in fruntea Guvernului cu cei mai incopetenti ministri,pai de ce dracu sa mai inveti cand poti intra intr-un cacat de partid si hop-top poti ajunge director oricand si oriunde  acolo unde spagile de milioane de euro au ajuns o banalitate,pai de ce dracu sa inveti si sa muncesti o viata intreaga,cand poti sa dai un tun statului si sa-ti mai traiasca si vreo trei generatii  dupa tine in lux ,pai de ce sa mai inveti cand "valorile" sunt in coada clasamentului si aprecierilor "publicului",iar rebuturile societatii defileaza sfidatoare prin functii inalte jongland cu destinele tuturor.Acestea sunt modele prezentate generatiilor actuale,acestea sunt vremurile bulversante ce le traiesc in care nu munca si cinstea nu sunt  pretuite;nu sunt de condamnat ei,cat mai ales cei care,cu al lor discernamant si a lor alegere,au creat mediul propice degradarii societatii si mediului in care nu ai cum sa dezvolti o generatie "sanatoasa" nici fizic,nici spiritual,nu vei avea o generatie pe care sa te poti baza intr-un viitor destul de sumbru in asemenea conditii...
Profesor :
(25 Martie 2014, 20:04)
Cine pe cine să sancționeze? ISJ, Inspectorul "de zonă"? Păi, el abia așteaptă eliberarea unei catedre ca să intre la liceu. Care liceu? Acolo unde "se retrag" foștii, așa-ziși, inspectori. Legat de banchet, nu e.....proști...cine cere! Sunteți la cheremul cuiva?! Suma e scandalos de umflată. Se fac ședințe cu părinții absolvenților. Faceți "listă cu semnături", că aceasta este multifuncțională!
ics:
(25 Martie 2014, 18:26)
pai....domni profesori sunt mai interesati de banchet (CNMV=400 lei ron de elev) decat de calitate muncii lor...daca eu as avea rebut la acolo unde lucrez, as fi sanctionat...ei cum sunt sanctionati????

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 05 Aug 2020
406 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(33 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(34 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(76 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(158 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(110 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(103 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(118 vizualizări - 1 comentariu)


9

IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(116 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(147 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(153 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(527 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Slobozia: Femeie agresată de soț

Joi, 30 iulie a.c., în jurul orelor 12,00, polițiștii din Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că este agresată fizic de soțul său.
În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:30
(290 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,34%-rata șomajului în iunie 2020

La sfârșitul lunii iunie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4060 șomeri (din care 1896 femei), rata șomajului fiind de 4,34%, cu 0,49% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 10:45
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto

Printr-un comunicat de presă, prefectul Tonița Manea aduce în discuție «atribuția prefectului de stabilire a modului de organizare la nivel local a examinării în vederea obținerii permisului de conducere ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:45
(433 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 724 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 724, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:30
(376 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tânăr de 19 ani, arestat preventiv întrucât conducea o mașină fără a avea permis

Miercuri, 29 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au observat în trafic un autoturism condus de un șofer despre care se cunoștea că nu deține permis auto. În momentul în care a sesizat echipajul Poliției ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 11:20
(266 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Proba scrisă la Titularizare 2020

Miercuri, 29 iulie 2020, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2020. În județul Ialomița ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 21:35
(471 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Zilierii, introduși în REVISAL

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița anunță beneficiarii care utilizează zilieri că, în condițiile Legii nr.52/2011, modificată, prin Ordinul Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr.1140/23.0 ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:20
(308 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 715 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 29 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 715, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:10
(311 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Pe raza municipiului Urziceni, au fost constituite filtre rutiere pentru verificarea documentelor necesare circulației pe drumurile publice, în conformitate cu legislația în vigoare. La activitățile desfășurate ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 11:20
(347 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi aplicate de inspectorii ITM Ialomița pentru «muncă la negru»

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii, stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2020, în perioada 20-22.07.2020 s-a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 09:50
(350 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajați chemați la muncă deși se aflau în șomaj tehnic

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat în această lună o serie de acțiuni de control pentru a verifica modul în care angajatorii respectă legislația în domeniu. Controlul a vizat acele situații ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:55
(439 vizualizări - 0 comentarii)


Vitezoman în localitatea Ciochina

Un bărbat, de 42 de ani, s-a aleds cu un dosar penal după ce a fost depistat conducând în interiorul localității Ciochina cu o viteză de 106 kilometri la oră. În aceeași mașină se aflau alți patru tineri ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:45
(374 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Șofer de autobuz cu alcoolemie de 1,13 mg/l

Un accident rutier a fost semnalat polițiștilor marți, 28 iulie 2020, în zona localității Coșereni. Cel care l-a provocat este un bărbat de 44 de ani, șofer al unui autobuz. În timp ce se deplasa pe DN ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:35
(335 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița, Titlularizare 2020: Emoții pentru 271 de profesori

Miercuri, 29 iulie 2020, la Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia se desfășoară proba scrisă a examenului de Titularizare 2020. Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:30
(379 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 710 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 28 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 710, cu 15 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 13:05
(480 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...