Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Ialomița, sub media pe țară la simulările examenelor naționale

Performanțele elevilor ialomițeni

Ialomița, sub media pe țară la simulările examenelor naționale

Rezultatele pe care elevii ialomițeni le-au obținut la simulările examenelor naționale confirmă încă o dată dezastrul din școli. Datele statistice arată că mai bine de jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a și a XII-a sînt total nepregătiți pentru a promova Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Învățatul, piatra de moară a elevilor Așa cum era de așteptat, și în acest an rezultatele pe care elevii ialomițeni care au susținut simulările pentru examenele naționale sînt slabe. Primii care au intrat în focurile testărilor au fost elevii de clasa a VIII-a. La simulările Evaluării Naționale s-au înscris 2606 elevi ialomițeni. 2446 dintre aceștia au susținut proba la Limba Română și 2447 la Matematică. Statisticile Inspectoratului Școlar Județean arată că la prima disciplină au fost obținute note de 5 în procent de 70,44% și doar 3 note de 10. Ceva mai multe note de 10 s-au obținut la Matematică, acolo unde elevii au primit 18 rezultate maxime. Procentul notelor de 5 a fost 33,06%. Per total, procentul de promovabilitate obținut de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale este de aproximativ 50%. Acest procent clasează județul Ialomița pe locul 11 la nivel național în ceea ce privește promovarea testării. Oficialii din cadrul Inspectoratului Școlar sînt însă convinși că elevii trebuie să muncească mai mult pentru a avea parte de rezultate mai bune la momentul examenelor. «Avem cu toții de lucru, profesori, elevi și, nu în ultimul rînd, familia, pentru a avea parte de rezultate mult mai bune. Poate părea dificil, dar nu este imposibil. Mai multă motivație, iar rezultatele vor apărea!» a declarat Ileana Condruț, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

Rezultate și mai slabe la simularea Bacalaureatului Începînd de anul acesta, simulări pentru Bacalaureat au susținut și elevii de clasa a XI-a, nu doar cei de a XII-a. Elevii de clasa a XI-a au susținut testări pentru disciplinele Limba Română și Matematică. Procentul de promovabilitate al elevilor de clasa a XI-a la disciplina Limba Română a fost de 37,55%, iar la Matematică de doar 29,58%. Ceva mai bine, însă insuficient, s-au descurcat elevii de clasa a XII-a. Astfel, pentru disciplina Limba Română aceștia au obținut un procent de promovabilitate de 48,40%, la Matematică 35,25%, iar la disciplina la alegere (unde s-au susținut testări pentru materiile Chimie, Fizică, Istorie, Geografie, Biologie, Psihologie sau Economie) a fost obținut un procent de promovabilitate de 50,86%. Calculele matematice ale oficialilor Inspectoratului Școlar arată că media totală a promovabilității elevilor de liceu la simulările pentru Bacalaureat atinge procentul de 33,76%. Toate rezultatele obținute la simulări vor fi analizate, iar concluziile vor fi prezentate în cadrul unor întîlniri pe care reprezentanții școlilor le vor purta alături de elevi și părinți. «Datele vor ajunge și la noi și vom căuta împreună soluții pentru a spori gradul de promovabilitate la examenele naționale!» a adăugat Ileana Condruț.

24 Martie 2014, 09:20 (8487 vizualizări - 16 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Adriana:
(11 Mai 2014, 05:34)
Rebuturile școlii românești sunt și în bănci, și la catedre, și la IȘJ, și sus de tot! Motivul pentru care educația este dezastruoasă e diabolic: Desființarea Națiunii! Cam cu două generații în urmă, toți sunt rebuturi irecuperabile! Cei care realizați, obiectiv, că " nu vă încadrați", fugiți că, altfel, vă înghite cumva gloata, prin cantitate!!
Aurel:
(10 Mai 2014, 18:44)
Examenele nu au de unde să fie mai mulțumitoare anu ăsta, 2014. Se va continua experiența ,,Bolintineanu'' mai perfecționată, Bac 2012 Ialomița, cu alți actori...te pui cu românu?? E inventiv la furat și se descurcă. Profesorii sunt de la an de an mai slab pregătiți.
Denissa:
(10 Mai 2014, 09:49)
De vina sunt colegii nostri, care ar trebui exmatriculatii (cei fara bun-simt si galagiosii). Ministeru ii lasa repetentii, dar asa nu castia nimeni nimic. Ar trebui se se ia alte masuri asupra acestor ''neghiobii''!
Trandafir Marian:
(28 Aprilie 2014, 13:14)
De ce doriti sa le treceti in catalog daca Dom ministru a spus sa nu se treaca aa de ce ???
ics:
(27 Martie 2014, 16:24)
@ toti, va multumesc pentru sustinere
Rita:
(27 Martie 2014, 12:59)
Anul acesta examenele din Ialomița, inclusiv de titularizare a cadrelor, vor fi sub orice procent de până acum. Și nu din cauza ghinionului!
Premiantul:
(27 Martie 2014, 12:17)
 Nu se mai face scoala. Asta se vrea. Cu cati mai multi prosti, cu atat mai bine pentru cei care ne conduc.
Steluța:
(26 Martie 2014, 19:31)
@ics așa zici? Ești mare, omule! Ai băgat pe șpăgari la apă! Fala școlii cnmv. Bagă banii elevilor in buzunar?! Au mult curaj, sunt antrenați de ani de zile! Huoooo!
Popa:
(26 Martie 2014, 18:29)
Te felicit @ics! Acum era momentul să-l executați pe Buzu Vitalie! Banchetele sunt demult niște afaceri ale unor profesori și directori! Deci, de la 400, au rămas 250...tot e mult! Mai negociați! Mai mult de 125 nu este! Scoateți profesorii! Nu merită!
Radu:
(26 Martie 2014, 18:20)
Nenorocit CNMV !! Vedeți cum se fac banii?! Rușine, Directori, diriginți! Hoție! Jecmăneală! Nu le-a ieșit afacerea! Rușine!!!
ics:
(26 Martie 2014, 18:11)
revin cu o tema pe care nu o vreau abandonta, azi a fost scandal mare la cnmv pe tema banchetului, ala de la hermes care costa 400 lei de elev, acum se zice ca s-a negociat si s-a ajuns la 250 lei....mai sa fie...cum a disparut diferenta??? tov diriginti si tov pofesori sunt tare suparati pe chestia asta...si e normal sa fie pentru ca nu le mai iese nimic...de....paguba la potofel...., acum serios vorbind, se vedea de la o posta ca este manareala, ca vor sa-si traga banutul si nu prea le-a iesit invartalea, drept pentru care sunt tare suparati...un sfat pentru cei de-a XII-a, duceti-va cu cine va place si distrati-va, nu trebuie sa fie toti bosorogii cu voi...simtiti-va bine in lumea voasta, asa puteti avea amintiri frumoase, s-a dus vremea "Liceeni"-lor...asta nu intelege madam istrate si alti pensionari din generatia ei...
Dubluve:
(26 Martie 2014, 13:38)
@Igrec. Ai perfectă dreptate! Felicitări! La dracu, de ce să mai învățăm? Acum, tâmpiții sunt apreciați. E greu să te faci tâmpit când nu ești...totuși! Aici e Buba!
Igrec:
(26 Martie 2014, 11:06)
Pai de ce dracu sa mai inveti cand ai de model un doctor plagiator ajuns in fruntea Guvernului cu cei mai incopetenti ministri,pai de ce dracu sa mai inveti cand poti intra intr-un cacat de partid si hop-top poti ajunge director oricand si oriunde  acolo unde spagile de milioane de euro au ajuns o banalitate,pai de ce dracu sa inveti si sa muncesti o viata intreaga,cand poti sa dai un tun statului si sa-ti mai traiasca si vreo trei generatii  dupa tine in lux ,pai de ce sa mai inveti cand "valorile" sunt in coada clasamentului si aprecierilor "publicului",iar rebuturile societatii defileaza sfidatoare prin functii inalte jongland cu destinele tuturor.Acestea sunt modele prezentate generatiilor actuale,acestea sunt vremurile bulversante ce le traiesc in care nu munca si cinstea nu sunt  pretuite;nu sunt de condamnat ei,cat mai ales cei care,cu al lor discernamant si a lor alegere,au creat mediul propice degradarii societatii si mediului in care nu ai cum sa dezvolti o generatie "sanatoasa" nici fizic,nici spiritual,nu vei avea o generatie pe care sa te poti baza intr-un viitor destul de sumbru in asemenea conditii...
Profesor :
(25 Martie 2014, 20:04)
Cine pe cine să sancționeze? ISJ, Inspectorul "de zonă"? Păi, el abia așteaptă eliberarea unei catedre ca să intre la liceu. Care liceu? Acolo unde "se retrag" foștii, așa-ziși, inspectori. Legat de banchet, nu e.....proști...cine cere! Sunteți la cheremul cuiva?! Suma e scandalos de umflată. Se fac ședințe cu părinții absolvenților. Faceți "listă cu semnături", că aceasta este multifuncțională!
ics:
(25 Martie 2014, 18:26)
pai....domni profesori sunt mai interesati de banchet (CNMV=400 lei ron de elev) decat de calitate muncii lor...daca eu as avea rebut la acolo unde lucrez, as fi sanctionat...ei cum sunt sanctionati????

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 20 Ian 2020
221 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(160 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

16 Ianuarie 2020, 18:55


4

DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(307 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(408 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(216 vizualizări - 1 comentariu)


8

Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(231 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


9

Bucu: La volan cu permisul suspendat

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din București, care a ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:35
(277 vizualizări - 1 comentariu)


10

Acțiune a polițiștilor feteșteni

Marți, 14 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:30
(251 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă în Germania pentru studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita anunță ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:15
(209 vizualizări - 0 comentarii)


12
Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul «Zilei Culturii Naționale» și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu» din Slobozia, elevii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:10
(320 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

În noaptea de marți spre miercuri, 14/15 ianuarie 2020, puțin trecut de miezul nopții, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Moldoveni. La ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 11:20
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

14 Ianuarie 2020, 17:10


Amara: Biciclist acroșat de un autoturism

Luni, 13 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs în localitatea Amara, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2020, 11:50
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cu permisul suspendat și beat la volan a produs un accident rutier

Sâmbătă, 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe raza localității Bucu, pe linia depistării persoanelor care conduc autovehicule aflate sub influența băuturilor ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:50
(217 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Secției 6 Ion Roată au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Ion Roată, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de «tăiere ilegală ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:45
(273 vizualizări - 0 comentarii)


Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în seara zilei de vineri, 10 ianuarie 2020, în zona Chirana. Se pare că șoferul unui autovehicul, identificat în persoana unui bărbat de 68 de ani, cu domiciliul în ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 20:20
(804 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Chirana accident


Taximetriștii din Fetești, amendați de polițiști

Taxiurile din Fetești au fost verificate de polițiștii ialomițeni. În urma controalelor, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, dar și faptul ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:20
(301 vizualizări - 1 comentariu)


Ajutoare de peste 500 mii de lei, acordate de Epsicopia Sloboziei și Călărașilor

Reprezentanții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au realizat un bilanț al ajutoarelor pe care le-au acordat persoanelor aflate în dificultate din cadrul Episcopiei în ultimul trimestru al anului 2019 ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:05
(317 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au depistat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată» săvârșită în data de 3 noiembrie 2019, asupra unei femei din municipiul Slobozia. Bărbatul în cauză a ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 14:35
(492 vizualizări - 0 comentarii)


Două fete din Amara, dispărute

Două fete din Amara, dispărute

Polițiștii din Ialomița caută două minore, de 14 și 15 ani, care au plecat de la domiciliu. Persoanele care pot oferi informații care să conducă la depistarea acestora, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:40
(1026 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara dispărute


Tânăr din Slobozia, arestat

Miercuri, 8 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:35
(287 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia arestare


Primăria Slobozia: Obligativitatea de înscriere în Registrul Agricol

Primăria Municipiului Slobozia aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice obligația acestora de a declara următoarele date pentru înscrierea în Registrul Agricol. Astfel, între 5 ianuarie și ultima ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2020, 11:20
(600 vizualizări - 0 comentarii)


Cosâmbești: Bătrână de 77 de ani, acroșată de o mașină

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Cosâmbești, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 14:50
(464 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Constănțean reținut pentru «înșelăciune» și «fals în înscrisuri sub semnătură privată»

Un bărbat de 34 de ani a fost reținut luni, 6 ianuarie 2020, de polițiștii ialomițeni, pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și de fals în înscriuri sub semnătură privată ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:55
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Făcăeni, depistat băut la volan

Luni, 6 decembrie a.c., polițiștii din Fetești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu în timp ce se afla sub influența alcoolului. ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:45
(217 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 5 permise reținute, amenzi de peste 79 mii de lei

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 24 de evenimente, dintre care 23 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, au fost sesizate 8 infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:40
(426 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,38%

La sfârșitul lunii noiembrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4094 șomeri (din care 1867 femei), rata șomajului fiind de 4,38%, cu 0,97 pp ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 10:20
(290 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Sfântul Petru în Inflație de candidați pentru șefia Consiliului Județean Ialomița Cipi în Inflație de candidați pentru șefia Consiliului Județean Ialomița marean în Slobozia bea apă cu trihalometani PSD ist de Slobozia în Slobozia bea apă cu trihalometani Gogu în Slobozia bea apă cu trihalometani Vio în Slobozia bea apă cu trihalometani Cici în Inflație de candidați pentru șefia Consiliului Județean Ialomița Catalin în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 15 ianuarie 2020 Nuuu în Inflație de candidați pentru șefia Consiliului Județean Ialomița la vremuri noi, tot noi în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Dorel în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației @alt/votant în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu cetatean în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia cetatean în Ialomița: Neglijată de familie, a ajuns în grija statului Sax în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! @cetatean în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației @Ialomiten(!?)psd în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Simi On Line în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! plătitor de taxe în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia sandu în Reținut pentru că vindea ilegal icre negre
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...