Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

7 candidați pentru un concurs «fabricat»!

Începe cursa pentru șefia Spitalului Județean de Urgență Slobozia

7 candidați pentru un concurs «fabricat»!

Interimatul lui Adrian Berbece în fruntea Spitalului Județean de Urgență are zilele numărate. La finalul lunii viitoare, unitatea medicală va avea un nou șef, de data aceasta cu normă întreagă. El va fi ales pe baza unui concurs care urmează să se desfășoare peste cîteva săptămîni. Surse din cadrul aparatului administrativ al județului susțin însă că acest concurs este, în realitate, doar o formalitate prin care Consiliul Județean Ialomița încearcă să-și sporească controlul politic asupra spitalului. Totuși, concursul «fabricat» al oficialilor județeni a aliniat la linia de start 7 candidați. Independent vă prezintă în rîndurile următoare numele și calitățile care i-ar recomanda să ocupe această funcție!

Din culisele unui concurs
În timp ce instituțiile statului lucrează pentru recuperarea prejudiciilor și tragerea la răspundere a celor care au deturnat bugetul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, unitatea medicală își caută un nou director. Interimatul lui Adrian Berbece expiră în această lună și, potrivit informațiilor, reprezentanții Consiliului Județean Ialomița au refuzat să-i prelungească mandatul pentru următoarele 6 luni. Începînd cu 9 iulie 2014, se va organiza un concurs în urma căruia Spitalul Slobozia va fi condus, timp de 3 ani, de un manager cu normă întreagă. Toate acestea doar în teorie, întrucît practic concursul este doar o «formalitate». Surse din cadrul Consiliului Județean Ialomița susțin faptul că în urma testării nu va fi ales niciun candidat, insituția medicală urmînd să fie condusă de un alt director interimar, propus, ca și în cazul lui Adrian Berbece, de oficialii județeni. Astfel, Spitalul Județean de Urgență Slobozia va fi încă 6 luni «controlat» exclusiv după bunul plac al președintelui Silvian Ciupercă. Același președinte care în luna ianuarie comanda controale la Ministerul Sănătății pentru a-l înlătura de la conducerea Spitalului Județean de Urgență Slobozia pe doctorul Vasile Olaru. Deși a negat vehement implicarea sa în efectuarea auditului ministerial, în urmă cu o săptămînă, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă a recunoscut deschis că respectivul control a fost «opera» sa: «Eu am contactat Corpul de Control al Ministerului Sănătății și am decis să vină la spital în control. Situația atinsese apogeul și trebuiau luate măsuri!».

Sarabanda candidaților
Animați de mirajul acestei funcții, la linia de start a concursului pentru postul de director al Spitalului Județean de Urgență Slobozia sînt vehiculați 7 candidați. Cap de listă, doctorul Vasile Olaru, visează cu ochii deschiși să mai atenteze încă o dată la bugetul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, după modelul patentat în perioada 2011-2013. Despre prejudiciile financiare pe care le-a adus instituției, Independent a relatat pe larg în nenumărate ediții. Noutatea pe care astăzi o prezentăm cititorilor constă în faptul că organele de urmărire penală s-ar pregăti să-l cheme, în sfîrșit, la audieri pentru «jaful financiar» constatat la spital de Corpul de Control al Ministerului Sănătății și Camera de Conturi Ialomița. Doctorul Olaru este urmat de juristul Vasile Zamfir, cel cu ajutorul căruia a comis «jafurile financiare» pe vremea cînd era director. Ați ghicit, este vorba despre același Vasile Zamfir care și-a tras bani din bugetul spitalului pentru a deveni magistrat! Să sperăm că și de această dată nu va fi admis, pentru că sub conducerea sa spitalul ar intra în faliment într-o singură zi... La fel de mult își dorește să devină director al unității și doctorul Andrei Tron. La rîndu-i, doctorul Tron, spun auditorii Camerei de Conturi Ialomița, a atentat la bugetul spitalului oferindu-și singur sporuri salariale ilegale de ordinul cîtorva sute de milioane lei. Este urmat de obscurul Gherghe Proca, fost angajat al serviciului Statistică de la Spitalul Urziceni, actual jurist la Consiliul Județean Ialomița, al cărui singur merit este acela că e membru PSD. După ce s-a instruit în domeniul managementului sanitar, medicul Violeta Șapira a hotărît că este timpul să pună-n practică ce a învățat la școală. Așa se face că și-ar fi manifestat, la rîndu-i, intenția de a intra în cursa pentru șefia spitalului. De pe margine s-ar pregăti pentru examen și Anca Carmen Țenea, fosta director economic a Spitalului Slobozia și a Serviciului de Ambulanță Ialomița... Ultimul, dar nu cel din urmă candidat, este actualul manager interimar, încă în funcție, Adrian Berbece. Deși se jură că nu fură, Camera de Conturi Ialomița a confirmat că și acesta a atentat la bugetul unității medicale, acordîndu-și sporuri ilegale pe care acum trebuie să le dea înapoi. De asemenea, a cheltuit cîteva zeci de mii de lei pentru excursii, în interes de serviciu, în străinătate și cazări la hoteluri de fițe. Iar lista rămîne deschisă, pentru că înscrierile sînt abia la început!

1 Iulie 2014, 07:15 (6446 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
Juristul Vasile Zamfir cere anularea concursului de manager organizat la Spitalul Slobozia
Doi candidați pentru șefia Spitalului Județean de Urgență Slobozia
Spitalul din Slobozia își caută manager

Comentariile cititorilor:


GG:
(14 Iulie 2014, 18:00)
LA JURIST NU I O FII RUSINE?BN A FACUT PLATRU CA APLECAT IN ANGLIA SI L-A LASAT SA TRAGA DE TOATE
Un cetatean :
(8 Iulie 2014, 08:47)
Atata vreme , cat Ciuperca  tine ciolanul , finu... Adrian Berbecea ....pentru ca este  cu adevarat finul  baronului.... sta linistit .
sju:
(3 Iulie 2014, 20:19)
Sunt 2 cadidati ! Juristul zamfir si dk berbece!ambii respinsi din diferite nmotive!
SORIN:
(3 Iulie 2014, 10:03)
Și, care sunt ăia, putem să știm și noi, boii care mai și scriem?! Ia spune, măi informatule, luminează-ne, că tare suntem în întuneric. Poate știi tu numele candidaților ăia neprihăniți.
pentru boii care au scris:
(3 Iulie 2014, 07:12)
idiotilor, sunt doar doi candidati!Mancatori de rahat ce sunteti!
dada:
(3 Iulie 2014, 03:38)
Nesimtitiii!!!Astia chiar s-au inscris la concurs!!! Si Olaru si Zamfir au ridicat la paroxism culmea nesimtirii si tupeului!Se gandesc la vorba lui Lapusneanu : de vor castiaga pe multi ii vor popi.... manca".
doina:
(2 Iulie 2014, 14:10)
cine a baut mai bea .cine a furat mai fura . cine a facut prostii mai face incazul acesta cine a fost mai vrea RUSINE LOR HOTILOR DE DIRECTORI
pacientul:
(2 Iulie 2014, 09:48)
Toti miros precum grupurile sanitare din spital adica a rahat si urina.
cetatean:
(2 Iulie 2014, 05:24)
Acest articol sper ca este o gluma din partea ziarului pentru ca nu pot sa cred ca olaru si zamfir mai au aceasta nesimtire sa participe la acest concurs chiar ca umplutura pentru ca sigur jocurile sunt deja facute de catre ciuperca. Doamne nu pot sa cred !!!!!!!!!!!!!!!!! Atatia incompetenti, ne meritam soarta oameni buni. Toata lumea este disperata dupa ciolan. Rog pe cei de la ziar sa mearga la etajul 7, sectia din partea stanga de la liflt, si sa filmeze grupul sanitar pentru pacienti sa vedeti ce este in spital. Pacat ca nu puteti filma si mirosul ca sa simta lumea iti vine sa versi cand intri acolo. Sunt convinsa ca toate grupurile sanitare sunt in starea aia. Put nu se simte ca acolo se face dezinfectie zilnica. Am fost internata cu copilul in luna iunie 2014. Sa verifice cineva daca apa care se distribuie la robinete in spital este potabila.  
Jinga:
(1 Iulie 2014, 20:16)
Anca Carmen Stanciu ar fi avut mai multe șanse! Țenea visează, i-a orbit pe amândoi, funcția! Orgolii fără fundamente reale! Oricum, interesant de știut ar fi dacă va fi corect concursul.
Ha! Ha!:
(1 Iulie 2014, 18:45)
Spagarii astia nu au limita. Pe principiul... "noi de aicea nu plecam, nu plecam acasa, chiar de vine DNA cu dubita aleasa.." Cat tupeu au unii!
Faceti pariurile!:
(1 Iulie 2014, 18:09)
Deschidem cu Olaru, miza sub 5%, secondeaza Tronache cu 3%, Proca? complicat, sa-l DISCREDITAM cu  un 1%! Țenea , cu de la noi indulgenta un NEMERITAT 8%, pentru doamna SAPIRA tot RESPECTUL! dar... ca sa dam citate: nu este astazi randul ei! Berbece? a strans multi dusmani in jur cu interimatul, poate un 20%, si nu in cele din urma v-ar mira ca Zamfir sa fie listat la bursa noastra cu o cota de 30%, din care vom deduce la final urmarirea penala, care speram ca se va concretiza dupa toate povestile siropoase dezvaluite de presa. Rezulta: o singura persoana ramasa pe din afara cercului! Oare cine o fi? FACETI JOCURILE!
cocolino:
(1 Iulie 2014, 18:08)
Pfff,  a tunat si i-a adunat !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 19 Oct 2019
141 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(86 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(123 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(75 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(81 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(112 vizualizări - 0 comentarii)


8

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(137 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(99 vizualizări - 0 comentarii)


10

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


12

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(140 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(137 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(154 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(154 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(143 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(213 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(196 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(221 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(414 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(305 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...