Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

7 candidați pentru un concurs «fabricat»!

Începe cursa pentru șefia Spitalului Județean de Urgență Slobozia

7 candidați pentru un concurs «fabricat»!

Interimatul lui Adrian Berbece în fruntea Spitalului Județean de Urgență are zilele numărate. La finalul lunii viitoare, unitatea medicală va avea un nou șef, de data aceasta cu normă întreagă. El va fi ales pe baza unui concurs care urmează să se desfășoare peste cîteva săptămîni. Surse din cadrul aparatului administrativ al județului susțin însă că acest concurs este, în realitate, doar o formalitate prin care Consiliul Județean Ialomița încearcă să-și sporească controlul politic asupra spitalului. Totuși, concursul «fabricat» al oficialilor județeni a aliniat la linia de start 7 candidați. Independent vă prezintă în rîndurile următoare numele și calitățile care i-ar recomanda să ocupe această funcție!

Din culisele unui concurs
În timp ce instituțiile statului lucrează pentru recuperarea prejudiciilor și tragerea la răspundere a celor care au deturnat bugetul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, unitatea medicală își caută un nou director. Interimatul lui Adrian Berbece expiră în această lună și, potrivit informațiilor, reprezentanții Consiliului Județean Ialomița au refuzat să-i prelungească mandatul pentru următoarele 6 luni. Începînd cu 9 iulie 2014, se va organiza un concurs în urma căruia Spitalul Slobozia va fi condus, timp de 3 ani, de un manager cu normă întreagă. Toate acestea doar în teorie, întrucît practic concursul este doar o «formalitate». Surse din cadrul Consiliului Județean Ialomița susțin faptul că în urma testării nu va fi ales niciun candidat, insituția medicală urmînd să fie condusă de un alt director interimar, propus, ca și în cazul lui Adrian Berbece, de oficialii județeni. Astfel, Spitalul Județean de Urgență Slobozia va fi încă 6 luni «controlat» exclusiv după bunul plac al președintelui Silvian Ciupercă. Același președinte care în luna ianuarie comanda controale la Ministerul Sănătății pentru a-l înlătura de la conducerea Spitalului Județean de Urgență Slobozia pe doctorul Vasile Olaru. Deși a negat vehement implicarea sa în efectuarea auditului ministerial, în urmă cu o săptămînă, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă a recunoscut deschis că respectivul control a fost «opera» sa: «Eu am contactat Corpul de Control al Ministerului Sănătății și am decis să vină la spital în control. Situația atinsese apogeul și trebuiau luate măsuri!».

Sarabanda candidaților
Animați de mirajul acestei funcții, la linia de start a concursului pentru postul de director al Spitalului Județean de Urgență Slobozia sînt vehiculați 7 candidați. Cap de listă, doctorul Vasile Olaru, visează cu ochii deschiși să mai atenteze încă o dată la bugetul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, după modelul patentat în perioada 2011-2013. Despre prejudiciile financiare pe care le-a adus instituției, Independent a relatat pe larg în nenumărate ediții. Noutatea pe care astăzi o prezentăm cititorilor constă în faptul că organele de urmărire penală s-ar pregăti să-l cheme, în sfîrșit, la audieri pentru «jaful financiar» constatat la spital de Corpul de Control al Ministerului Sănătății și Camera de Conturi Ialomița. Doctorul Olaru este urmat de juristul Vasile Zamfir, cel cu ajutorul căruia a comis «jafurile financiare» pe vremea cînd era director. Ați ghicit, este vorba despre același Vasile Zamfir care și-a tras bani din bugetul spitalului pentru a deveni magistrat! Să sperăm că și de această dată nu va fi admis, pentru că sub conducerea sa spitalul ar intra în faliment într-o singură zi... La fel de mult își dorește să devină director al unității și doctorul Andrei Tron. La rîndu-i, doctorul Tron, spun auditorii Camerei de Conturi Ialomița, a atentat la bugetul spitalului oferindu-și singur sporuri salariale ilegale de ordinul cîtorva sute de milioane lei. Este urmat de obscurul Gherghe Proca, fost angajat al serviciului Statistică de la Spitalul Urziceni, actual jurist la Consiliul Județean Ialomița, al cărui singur merit este acela că e membru PSD. După ce s-a instruit în domeniul managementului sanitar, medicul Violeta Șapira a hotărît că este timpul să pună-n practică ce a învățat la școală. Așa se face că și-ar fi manifestat, la rîndu-i, intenția de a intra în cursa pentru șefia spitalului. De pe margine s-ar pregăti pentru examen și Anca Carmen Țenea, fosta director economic a Spitalului Slobozia și a Serviciului de Ambulanță Ialomița... Ultimul, dar nu cel din urmă candidat, este actualul manager interimar, încă în funcție, Adrian Berbece. Deși se jură că nu fură, Camera de Conturi Ialomița a confirmat că și acesta a atentat la bugetul unității medicale, acordîndu-și sporuri ilegale pe care acum trebuie să le dea înapoi. De asemenea, a cheltuit cîteva zeci de mii de lei pentru excursii, în interes de serviciu, în străinătate și cazări la hoteluri de fițe. Iar lista rămîne deschisă, pentru că înscrierile sînt abia la început!

1 Iulie 2014, 07:15 (6375 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
Juristul Vasile Zamfir cere anularea concursului de manager organizat la Spitalul Slobozia
Doi candidați pentru șefia Spitalului Județean de Urgență Slobozia
Spitalul din Slobozia își caută manager

Comentariile cititorilor:


GG:
(14 Iulie 2014, 18:00)
LA JURIST NU I O FII RUSINE?BN A FACUT PLATRU CA APLECAT IN ANGLIA SI L-A LASAT SA TRAGA DE TOATE
Un cetatean :
(8 Iulie 2014, 08:47)
Atata vreme , cat Ciuperca  tine ciolanul , finu... Adrian Berbecea ....pentru ca este  cu adevarat finul  baronului.... sta linistit .
sju:
(3 Iulie 2014, 20:19)
Sunt 2 cadidati ! Juristul zamfir si dk berbece!ambii respinsi din diferite nmotive!
SORIN:
(3 Iulie 2014, 10:03)
Și, care sunt ăia, putem să știm și noi, boii care mai și scriem?! Ia spune, măi informatule, luminează-ne, că tare suntem în întuneric. Poate știi tu numele candidaților ăia neprihăniți.
pentru boii care au scris:
(3 Iulie 2014, 07:12)
idiotilor, sunt doar doi candidati!Mancatori de rahat ce sunteti!
dada:
(3 Iulie 2014, 03:38)
Nesimtitiii!!!Astia chiar s-au inscris la concurs!!! Si Olaru si Zamfir au ridicat la paroxism culmea nesimtirii si tupeului!Se gandesc la vorba lui Lapusneanu : de vor castiaga pe multi ii vor popi.... manca".
doina:
(2 Iulie 2014, 14:10)
cine a baut mai bea .cine a furat mai fura . cine a facut prostii mai face incazul acesta cine a fost mai vrea RUSINE LOR HOTILOR DE DIRECTORI
pacientul:
(2 Iulie 2014, 09:48)
Toti miros precum grupurile sanitare din spital adica a rahat si urina.
cetatean:
(2 Iulie 2014, 05:24)
Acest articol sper ca este o gluma din partea ziarului pentru ca nu pot sa cred ca olaru si zamfir mai au aceasta nesimtire sa participe la acest concurs chiar ca umplutura pentru ca sigur jocurile sunt deja facute de catre ciuperca. Doamne nu pot sa cred !!!!!!!!!!!!!!!!! Atatia incompetenti, ne meritam soarta oameni buni. Toata lumea este disperata dupa ciolan. Rog pe cei de la ziar sa mearga la etajul 7, sectia din partea stanga de la liflt, si sa filmeze grupul sanitar pentru pacienti sa vedeti ce este in spital. Pacat ca nu puteti filma si mirosul ca sa simta lumea iti vine sa versi cand intri acolo. Sunt convinsa ca toate grupurile sanitare sunt in starea aia. Put nu se simte ca acolo se face dezinfectie zilnica. Am fost internata cu copilul in luna iunie 2014. Sa verifice cineva daca apa care se distribuie la robinete in spital este potabila.  
Jinga:
(1 Iulie 2014, 20:16)
Anca Carmen Stanciu ar fi avut mai multe șanse! Țenea visează, i-a orbit pe amândoi, funcția! Orgolii fără fundamente reale! Oricum, interesant de știut ar fi dacă va fi corect concursul.
Ha! Ha!:
(1 Iulie 2014, 18:45)
Spagarii astia nu au limita. Pe principiul... "noi de aicea nu plecam, nu plecam acasa, chiar de vine DNA cu dubita aleasa.." Cat tupeu au unii!
Faceti pariurile!:
(1 Iulie 2014, 18:09)
Deschidem cu Olaru, miza sub 5%, secondeaza Tronache cu 3%, Proca? complicat, sa-l DISCREDITAM cu  un 1%! Țenea , cu de la noi indulgenta un NEMERITAT 8%, pentru doamna SAPIRA tot RESPECTUL! dar... ca sa dam citate: nu este astazi randul ei! Berbece? a strans multi dusmani in jur cu interimatul, poate un 20%, si nu in cele din urma v-ar mira ca Zamfir sa fie listat la bursa noastra cu o cota de 30%, din care vom deduce la final urmarirea penala, care speram ca se va concretiza dupa toate povestile siropoase dezvaluite de presa. Rezulta: o singura persoana ramasa pe din afara cercului! Oare cine o fi? FACETI JOCURILE!
cocolino:
(1 Iulie 2014, 18:08)
Pfff,  a tunat si i-a adunat !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 19 Aug 2019
189 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(492 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(479 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(613 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(570 vizualizări - 0 comentarii)


5

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(513 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(614 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(475 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(612 vizualizări - 0 comentarii)


9

ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(530 vizualizări - 0 comentarii)


10

DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(518 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


12

anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(756 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(725 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(713 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(720 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(790 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(894 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(852 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(830 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1276 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(811 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan cu un permis fals

Luni, 5 august a.c., polițiștii feteșteni au surprins în flagrant un bărbat, de 37 de ani, din Fetești, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu fără a deține permis de conducere. Șoferul a ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:55
(904 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție emise de polițiștii ialomițeni

Marți, 6 august a.c., polițiștii alobozeni au emis două ordine de protecție provizorii pe numele a doi bărbați, de 29 și 30 de ani. În primul caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:50
(854 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru depistarea transportatorilor neautorizați de persoane

În perioada 1-4 august a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au controlat 21291 autovehicule și 13 societăți comerciale în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:45
(784 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan și fără permis

În perioada 2-4 august a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 66 de ani, au fost depistați de polițiștii ialomițeni în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice deși anterior consumaseră ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:40
(870 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Dosar penal pentru un fals taximetrist


Sâmbătă, 3 august a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza municipiului Fetești un bărbat, de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism în regim «taxi» pe raza localității de domiciliu. La ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:35
(927 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordin de protecție provizoriu

Sâmbătă, 3 august a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii slobozeni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Slobozia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «violență în familie». În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:30
(875 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Movilița

Duminică, 4 august a.c., în jurul orelor 16,30, pe raza localității Movilița s-a produs o coliziune între un autoturism și o autoutilitară. Pentru salvarea celor trei victime, un minor de 7 ani, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:25
(862 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...