Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

Ion «Tera» Tămârjan, CONDAMNAT la închisoare cu executare

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis

Ion «Tera» Tămîrjan, CONDAMNAT la închisoare cu executare

După 4 ani de înfățișări și recursuri în instanță, procesul în care slobozeanul Ion «Tera» Tămîrjan este acuzat de «trafic de persoane» a ajuns la final. Instanța Supremă a dat un ultim verdict în cazul patronului agenției de modelling Star Models de la Slobozia. Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe «Tera» la executarea pedepsei cu închisoarea. El a fost adus luni dimineață la Penitenciarul Slobozia. Șansele ca acesta să-și ispășească pedeapsa în această închisoare depind acum de o comisie specială, care-i va analiza dosarul. Condamnat alături de Ion Tămîrjan este și Cornel Relu Costan, patronul agenției Diva Models din Constanța.

Dosarul «Sexgate cu politicieni și vip-uri»
În luna mai a anului 2010, procurorii DIICOT Ialomița reușeau destructurarea unei rețele specializată în prostituția de lux. «Fetițele» erau fotomodele la agențiile de modeling «Star Models» Slobozia, deținută de Ion «Tera» Tămîrjan, și «Diva Models» Constanța, patronată de Cornel Relu Costan. Cei doi au fost acuzați că și-au obligat fotomodelele să întrețină raporturi sexuale pe bani cu potenți oameni de afaceri și politicieni. Printre aceștia s-ar fi numărat Nicolae Bănicioiu, actualul ministru al Sănătății, Robert Negoiță, patronul Rin Grand Hotel și primar de sector în București, și chiar cîntărețul Adrian Enache... Scenele de sex se petreceau în cadrul unor petreceri private, unde erau organizate și prezentări de modă la care participau modelele lui «Tera» și Costan, care în actele de urmărire penală ale procurorilor DIICOT Ialomița devin «victime» ale rețelei de trafic de persoane. Mai mult, ancheta procurorilor DIICOT din Slobozia a ajuns tocmai în Austria. Potrivit anchetatorilor, «modelele» lui Ion Tămîrjan și Cornel Relu Costan erau duse în Clubul Babylon din Viena, acolo unde practicau prostituția. «Tinerele erau obligate să întrețină raporturi sexuale pe bani cu clienții respectivului Club. Multe dintre fetele care ajunseseră în Club prin intermediul inculpatului Costan Relu Cornel au exprimat un sentiment de repulsie față de acesta, față de modul în care se purtase pentru a le determina să rămînă și să lucreze în Clubul Babylon. Le mințea că vor participa la o ședință foto. O dată ajunse în Clubul Babylon din Viena erau preluate de Bretterklieber Peter, administratorul Clubului, care le explica ce trebuia să facă acolo efectiv și avantajele materiale ale opțiunii de a lucra în Club...» se arată în rechizitoriul procurorilor specializați în combaterea crimei organizate.

Iertați la Slobozia, condamnați la București
Dosarul «Saxegate cu politicieni și vip-uri» s-a aflat pe masa judecătorilor timp de 4 ani. Acesta și-a urmat calea de la Tribunalul Ialomița, la Curtea de Apel București și a ajuns tocmai la Înalta Curte de Casație și Justiție. Inculpații, Ion Tămîrjan și Cornel Relu Costan, au folosit toate căile de atac pentru a-și demonstra nevinovăția. În cele din urmă, ei au fost condamnați definitiv la pedeapsa închisorii cu executare miercuri, 25 iunie 2014. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție, instanță care a menținut sentința dată de Curtea de Apel București, pe data de 3 octombrie 2013. Magistrații acestei instanțe
au decis, la data respectivă : «(...) În temeiul art. 33 lit. a), și art. 34, lit. b), Cod Penal, inculpatul Tămîrjan Ion Valeriu execută pedeapsa cea mai grea de 4 ani și 6 luni închisoare și pedeapsa complementară de 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64, al. 1, lit. a), teza a-II-a, și b), și lit. e), Cod Penal, ce se execută după executarea pedepsei închisorii. (...) În temeiul art. 33, lit. a, și art. 34, lit. b, Cod Penal, inculpatul Costan Relu Cornel execută pedeapsa cea mai grea, de 4 ani și 6 luni închisoare și pedeapsa complementară de 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64, al. 1, lit. a), teza a-II-a și b), și lit. e), Cod Penal, ce se execută după executarea pedepsei închisorii (...)». Toate acestea în condițiile în care înainte de pronunțarea Curții de Apel București, Tribunalul Ialomița dăduse o pedeapsă mai favorabilă inculpaților. Instanța ialomițeană a apreciat că cei doi condamnați merită să-și ispășească pedepsele în stare de libertate și i-a condamnat pe fiecare dintre ei la cîte 3 ani de închisoare cu suspendare. La începutul acestei săptămîni, Ion «Tera» Tămîrjan a fost încarcerat la Penitenciarul Slobozia. După ce va sta 30 de zile în perioada de carantină, o comisie specială va analiza dacă va rămîne permanent la Slobozia sau va fi mutat în alt penitenciar. De menționat este și faptul că din totalul pedepsei de 4 ani și 6 luni închisoare, îi vor fi deduse cele 6 luni petrecute în arest preventiv pe toată durata urmării penale, declanșată de DIICOT. Astfel, «Tera» ar putea petrece în închisoare cel mult 2 ani și jumătate. Aceleași condiții se vor impune și în cazul lui Cornel Relu Costan.

Mărturiile lui «Tera» În așteptarea sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție, Ion «Tera» Tămîrjan a făcut ultimele declarații publice cu privire la ancheta în care a fost implicat. El a trimis pe adresa redacției Independent o serie de concluzii pe care le-a înaintat și Instanței Supreme, referitoare la modul în care a decurs cercetarea penală a procurorilor DIICOT Ialomița. În mărturiile sale, Ion «Tera» Tămîrjan a specificat faptul că dosarul în care a fost implicat conține foarte multe erori. El a solicitat instanței să-i reanalizeze cauza, precizînd că «domnul procuror Spiridon, din cadrul DIICOT Ialomița, oferea  presei „muniție mediatică“ pentru manevrarea instanțelor, imediat după „audierile“ unor martori, audieri făcute fără înștiințarea avocaților părților recurente, pentru a realiza o imagine negativă în presă, sugerînd că prin articolele care apar în presă privind gravitatea presupuselor fapte reprezentam pericol public și social, pentru a nu putea fi eliberați. Prin aceste procedee am stat în arest cinci luni și jumătate». Mai mult, Ion Tămîrjan a reclamat instanței faptul că de multe ori audierile din sediul DIICOT Ialomița se făceau sub presiune psihică: «Audierea la sediul DIICOT Ialomița (...) s-a realizat  prin procedee de presiuni de intimidare și cedare psihică, în care mi se cerea de către procurorul Spiridon: „Spune-ne despre Negoiță, despre Bănicioiu, despre Ponta, ce vrem să aflăm, așa înțelegem să colaborăm, altfel stai ca varza la murat, din două în două luni, ți se va schimba mentalul, vei ceda...». Cît despre procurorul DIICOT Ionuț Spiridon, cel care a instrumentat ancheta modelelor transformate în prostituate de lux, el a părăsit biroul teritorial de la Slobozia, pentru cel al DIICOT Serviciul Teritorial Craiova. Mai mult, s-ar părea faptul că numele lui ar apărea pe o listă de 500 de procurori români care și-au însușit prin metode mai puțin legale funcția de procuror în cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Organizate și Terorism și în alte unități de Parchet.

Modele fierbinți și telefoane compromițătoare La momentul izbucnirii scandalului declanșat de dosarul «Sexgate cu politicieni și vip-uri», interceptările telefonice surprinse de procurori au fost senzația întregii anchete. Pentru cei care au ratat discuțiile private ale modelelor și ale clienților lor, redăm cîteva dintre stenogramele atașate la dosar.

Robert Negoiță-Relu Costan
NR-Bă, pă... parcă eu o simt bine p-asta. Eu o simt combinabilă p-asta.
CRC-Arată bine?
NR-Cam, cum să zic... arată bine, da. Arată bine, dar are ceva... nașpa, nu știu exact ce. E slabă și e, e slabă așa osoasă, da’ cu țîțele mari.
CRC-Slabă cu țîțele mari?
NR-Îhî.
CRC-Și cîți ani are?
NR-Ă, douăzeci și unu parcă, douăzeci sau douăzeci și unu, ceva de genul ăsta.
CRC-E înaltă?
NR-Nu e, nu prea e înaltă.
CRC-Dar la față e frumoasă?
NR-Oricum e cum e IONELA ta de asta.
CRC-La față e frumoasă?
NR-La față, la față e, are ceva sim... nu, nu-mi convine mie, dar nu-i nașpa, mă. Deci nu-i o tipă nașpa. Are buze, are... trebuie să trimit niște poze cu ea.
(...)
CRC-Așa facem!
NR-O echipă de zece așa!
CRC-De zece?
NR-Păi, doi, cinci, nouă, nu știu! Șase, șapte, opt!
CRC-Ok!
NR-Da?
CRC-Îhî.
NR-Păi, sigur că da!

Robert Negoiță-Ion Tămîrjan
NR-A! De ALEXANDRA mă ziceam! De la SLOBOZIA.
TIV-ALEXANDRA o să vorbesc cu ea acum! Dacă e. Ea e la mare acum cu mama ei...
NR-Ea e a XII-a?
TIV-E a XI-a. Ar putea merge și ea.
NR-Păi, hai mă, să o luăm pe ea că e ok ALEXANDRA.
TIV-Da! E super. Îți dai seama. ALEXANDRA. Și, și cam asta e echipa de 5 fete dacă vrei.
NR-Păi, da, da, da. E foarte ok așa. Și încă trei? S-o mai luăm pe IRINA și?
TIV-IRINA! A! Pe cine mai vrei tu. Eu știu dintre celelalte fete! SIMONA vrei? De la Oradea? Blonda?
NR-Blonda vorbește aiurea mă, aia vorbește aiurea cu, cu RALUCA.
(...)
NR-Zi-le la... Auzi! Pregătește tu fetele, te rog mult de tot.
TIV-Da.
NR-În costum de baie. Le văd și eu, s-arunc și eu un ochi.
TIV-Perfect! Perfect! Gata, gata! OK!

8 Iulie 2014, 15:15 (11122 vizualizări - 8 comentarii)

Comentariile cititorilor:


marin:
(10 August 2014, 17:57)
Oare sunt alegeri anul asta de au fost arestati iar si dosarul redeschis? Nu ii iau apararea lui Tera dar el a ramas prins intr-un razboi politic mult prea mare si este folosit asemeni unui berbec de politie care se loveste cu capul de portile lui Negoita...pe cacatu ala chel de Negoita de ce nu il ia nimeni si e bn merci primar?"
mircea:
(11 Iulie 2014, 19:08)
cred ca, mai mult de jumatate din vina o poarta parintii....ei s-au dus cu fetele de mana (asta dupa ce s-au zgait ca tonti la toate "vedetele" promovate pe sticla tlevizoarelor) in speranta ca vor putea traii bine merci de pe urma pustoaicelor ce abia invatasera sa scrie si sa citeasca, de...educatie de cocalari, asa ca, autorii morali ai depravarii "modelelor" si impingerea lor in patul bosorogilor si libidinosilor mondeni sunt de fapt parintii inconstienti care acum, se dau de ceasul mortii ca vezi doamne, le-au furat nenorocitii inocenta si fecioria copilelor....sa nu ma intelegeti gresit, nu ii iau apararea lui tera, dar, alaturi de el, ar trebuii bagati si parintii....parerea mea
dan angel:
(10 Iulie 2014, 16:04)
Capu sus fratioare ! Si curu si mai sus !
cetatean2:
(9 Iulie 2014, 19:10)
Parca era vorba de Alexandra Saghin?
BOBUTz:
(9 Iulie 2014, 13:09)
Farmacia Catena este cantaretul Enache. Face orice sa apara pe sticla bosorogul. Ii plac si lui pasaricile, dar vad ca el nu a patit nimic in acest dosar. Zic io ......
MIimi:
(9 Iulie 2014, 11:56)
Ce vrea sa spuna BOBUTz despre farmacia Catena?
cetetean:
(9 Iulie 2014, 09:30)
Alexandra este este cumva Alexandra Agapie de la Primarie. Halal oameni avem in primarie. Bravo pentru cel ce a angajato.
BOBUTz:
(9 Iulie 2014, 04:50)
Dar de ce doar cei doi sunt condamnati? Restul de BAROSANI pe cand? Mai ales Banicioiu, Negoita, si farmacia CATENA. Zic io .......

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 18 Iul 2019
121 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Țăndărei: Arme găsite în casă

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare la Țăndărei. În urma ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:35
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gârbovi

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orelor 12,30, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni și un echipaj SMURD au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:30
(108 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


Platonești: Accident rutier soldat cu o victimă

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orei 13,50, un autoturism care se deplasa pe direcția de mers Movila-Platonești a părăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un parapet aflat pe marginea șoselei. ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:25
(103 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 21 de ani, din Făcăieni, în timp ce șofa pe raza localității de domiciliu deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:20
(121 vizualizări - 0 comentarii)


4

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Iulie 2019, 18:50


IPJ Ialomița: Nereguli constatate la taximetriștii slobozeni

Luni, 15 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:50
(317 vizualizări - 1 comentariu)


Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Luni, 15 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe raza localității Cotorca s-a produs o coliziune între 5 autovehicule. Pentru salvarea celor două victime, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 41 de ani, au ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:35
(268 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


Gârbovi: Tânăr prins la volan cu un pistol

Sâmbătă, 13 iulie a.c., în jurul orelor 21,00, în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au depistat un tânăr, de 18 ani, care deținea în habitaclul autoturismului ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:30
(300 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi pistol


8

Ordin de protecție pentru un tată agresor din Cosâmbești

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cosâmbești după ce acesta și-ar fi agresat fiica. În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:25
(254 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: La volan sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:20
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permis de conducere pe drumurile publice

Doi bărbați, de 32 de ani, din Țăndărei, și de 44 de ani, din Căzănești, au fost depistați de polițiștii ialomițeni vineri, 12 iulie a.c., în timp ce șofau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:15
(256 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Bărbat depistat la volanul unui vehicul neînmatriculat

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din Urziceni au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Urziceni, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:10
(249 vizualizări - 0 comentarii)


12

IPJ Ialomița: Campania «Fii inteligent, nu fi violent!»

În perioada 1 iulie-30 septembrie 2019, Poliția Municipiului Slobozia desfășoară campania «Fii inteligent, nu fi violent!». Principalele obiective ale polițiștilor de Ordine Publică sunt reprezentate de ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:05
(253 vizualizări - 0 comentarii)


deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(917 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(641 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(544 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(625 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(630 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(637 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(572 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(717 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(1032 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(984 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Axintele

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat 6 percheziții pe raza localității Axintele la persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuința unei persoane din localitatea Horia. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:40
(1068 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni premiază spiritul civic

Vineri, 5 iulie a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul IPJ Ialomița au premiat doi ialomițeni pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Astfel, un tânăr de 15 ani, din Slobozia, și o femeie de 26 ani ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:35
(1012 vizualizări - 1 comentariu)


Stejaru: Autoturism răsturnat, patru persoane rănite

Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița au intervenit în cazul unui accident rutier petrecut vineri, 5 iunie 2019, la intrare în localitatea Stejaru. Din primele informații, este vorba despre un automobil ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 15:20
(1052 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stejaru accident


Incendiu la o stână din Făcăeni

Miercuri, 3 iulie a.c., în jurul orelor 18,30, două adăposturi de animale ale unui localnic din Făcăeni au luat foc. Pompierii Stației Fetești s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:30
(1027 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: A murit după ce a căzut din mașină

Miercuri, 3 iulie a.c., pe drumul județean ce leagă localitățile Hagiești de Lilieci, în timp ce un șofer conducea o autoutilitară, pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față al autovehicului s-ar fi sprijinit ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:25
(1091 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Beat la volan

Un bărbat de 53 de ani, din Săveni, a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Săveni, miercuri, 3 iulie a.c., în timp ce conducea un autovehicul, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:20
(1018 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...