Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

Moșierul Poienaru a primit sprijin financiar ILEGAL pentru 1000 de hectare

DLAF confirmă ilegalitățile de la AGROFAM

Moșierul Poienaru a primit sprijin financiar ILEGAL pentru 1000 de hectare

După 20 de ani de tranziție în vestul sălbatic din Balta Ialomiței, latifundiarul Poienaru dă semne de oboseală. Imperiul agricol construit de domnia sa, legal sau mai puțin legal, este pe cale de a se dezintegra. Cu peste 10 milioane de euro datorii la stat și peste 100 de procese pe rol, Ștefan Poienaru își privește neputincios afacerea, aflată acum în pragul dezastrului. Ultima lovitură (după știința noastră, cel puțin) a fost aplicată în această primăvară de către Departamentul pentru Luptă Antifraudă, care a confirmat faptul că SC Agrofam Holding SRL «a obținut sprijin financiar ilegal». În aceste condiții, singura soluție pentru salvarea societății de la faliment o reprezintă vînzarea acesteia. În așteptarea unui cumpărător care să-i acopere pierderile, Ștefan Poienaru continuă să colecționeze procese și avocați...

DLAF confirmă tentativa de fraudă
În urma unei sesizări înregistrate pe 3 aprilie 2014 la Departamentul pentru Lupta Antifraudă, angajații acestei structuri au confirmat faptul că SC Agrofam Holding SRL a solicitat și «a obținut sprijin financiar ilegal» pentru o suprafață de aproape 1000 de hectare de teren agricol, situat pe raza localității Borcea. Concret, din analiza documentelor prezentate echipei de control a DLAF, cît și APIA Călărași, «a rezultat că, în anul 2012, numitul Ștefan Poienaru, în calitate de administrator al SC Agrofam Holding SRL, l-a împuternicit pe numitul Lilică Voicu să semneze și să depună la APIA-Centrul județean Călărași, documentele necesare obținerii sprijinului agricol pe suprafață pentru campania agricolă 2012. (...) Numitul Ștefan Poienaru a omis să furnizeze informații cu privire la pierderea dreptului de folosință a SC Agrofam Holding SRL asupra unei suprafețe de 991,58 ha teren agricol (...) ca urmare a Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție. (...) Respectiva obligație îi revenea solicitantului sprijinului financiar în baza art. 7, lit. j din OUG 125/2006. (...) Omisiunea furnizării respectivelor informații către APIA Călărași a fost de natură să conducă la un sprijin financiar necuvenit în campania agricolă 2012, sprijin care însă nu a fost acordat de către APIA Călărași». Infracțiunea de care se face vinovat Ștefan Poienaru nu este singulară, constată echipa DLAF. «De asemenea, numitul Ștefan Poienaru a declarat în Registrul Agricol al primăriei comunei Borcea, în mod nereal, că SC Agrofam Holding SRL exploata o suprafață de 5.407,42 de ha, din care însă nu fusese scăzută suprafața care a făcut obiectul Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3. 534 din 20. 09.2012, faptă care poate întruni elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute la art. 326 Cod Penal. Prin respectiva declarație, numitul Ștefan Poienaru l-a determinat pe primarul Theodor Aniel Nedelcu să emită o adeverință care conținea date nereale, faptă care poate întruni elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 52, alin. 1, Cod Penal (...)».

Moșia lui Poienaru se dezintegrează
Acuzațiile formulate de către Departamentul pentru Lupta Antifraudă încununează lungul șir al ilegalităților confirmate de-a lungul anilor de către organele de anchetă ale statului la SC Agrofam Holding SRL. În ultimii 4 ani, ziarul Independent a făcut numeroase dezvăluiri de presă privind situația existentă la nivelul societății, precum și ilegalitățile de care se face vinovat Ștefan Poienaru. Reamintim că acesta a intrat în atenția opiniei publice în urmă cu 4 ani, cînd reclamanta SC Agrozootehnica Pietroiu Călărași i-a solicitat permisiunea de a folosi drumul care duce către Balta Ialomiței, pentru a-și putea exploata terenurile agricole în zona Borcea-Jegălia-Unirea, județul Călărași. După 4 ani de termene și procese, în luna ianuarie 2014, magistrații călărășeni decid să-i aplice lui Ștefan Poienaru o amendă penală în cuantum de 10 mii de lei, pentru încălcarea dispozițiilor prevăzute de o hotărîre judecătorească. În iulie 2014, după recurs și apel, Curtea de Apel București decide să transforme amenda penală, în pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare. Este prima dată cînd Ștefan Poienaru primește o condamnare definitivă și momentul în care acesta constată că, în pofida armatei de avocați pe care o are, nu este imun la rigorile legii. În aceste condiții, constatarea făcută de către comisia DLAF complică situația juridică a lui Ștefan Poienaru și, implicit, afectează situația grupului de firme pe care îl conduce. Potrivit unor date neoficiale, valoarea datoriilor acumulate către stat se ridică la peste 10 milioane de euro, fapt care transformă societatea într-una falimentară. Potrivit unor surse din anturajul lui Ștefan Poienaru, acesta ar fi interesat să vîndă grupul de firme Agrofam. Însă, pînă la acest moment, nimeni nu i-ar fi oferit suma dorită de el...

Povești de pe moșia lui Ștefan
Șirul ilegalităților comise de către  Ștefan Poienaru este mult mai lung. Reamintim cîteva dintre acestea.
-În anul 2000, Poienaru&Agrofam Holding achiziționează activele fostului IAS Grădiștea la un preț derizoriu și fără a le plăti integral. Licitația de achiziționare a activelor fostului IAS Grădiștea este anulată de DGFP Călărași, dar Agenția Domeniilor Statului încheie un contract de concesiune, cu încredințare directă, pentru o suprafață de 5500 hectare. Ulterior, Poienaru&Agrofam Holding extind concesiunea cu alte 1000 de hectare care aparțineau Agenției Domeniilor Statului. Acționat în instanță de către ADS, Poienaru reușește, ani buni, tergiversarea procesului prin care Agenția Domeniilor Statului îl acuza de «îmbogățire fără justă cauză». Într-un final, pierde procesul.
-Un alt scandal public este cel dintre Agrofam și A&S Internațional pentru controlul celor 8500 de hectare de teren ale IAS Stelnica. Scandalul a fost tranșat în instanță pe 29 noiembrie 2012, cînd Înalta Curte de Casație și Justiție a decis «admiterea recursurilor declarate de pîrîta ADS București de interveniență în interesul pîrîtei SC A&S Internațional 2000 SRL București și de Ministerul Public-Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel București».
-În luna noiembrie a anului 2011, după cum rezultă dintr-un raport al angajaților APIA, un altul al Serviciului de Investigare a Fraudelor, dar și din cel al inspectorilor Direcției Agricole și cel al inspectorilor Gărzii de Mediu, Ștefan Poienaru și-a incendiat culturile de anghinare într-o încercare disperată de a elibera terenurile aparținînd firmei DENRO «fără a mai cheltui bani pentru curățarea acestora». Același raport confirmă, de asemenea, faptul că pe terenurile respective culturile de anghinare declarate erau aproape inexistente, «terenurile nefiind cultivate și nici întreținute în bune condiții».

1 Septembrie 2014, 07:05 (9271 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Latifundiarul Ștefan Poienaru și fiica sa au fost puși sub control judiciar
Neînceperea urmăririi penale pentru Ștefan Poienaru
Ultimul mohican al vinului ialomițean

Comentariile cititorilor:


CUCU:
(12 Mai 2018, 11:57)
SE AUDE CLINCHETUL DE LA CATUSE ANIELE!!!!!!!!!
cucu:
(16 Februarie 2017, 09:28)
la puscarie aniele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eu:
(21 Ianuarie 2015, 15:07)
dati salariile la oameni nu va mai bateti  joc?nu ati mai dat banii de 2 luni,cand aveti de gand sa dati salariile rusine sa va fie
Dănuț:
(5 Septembrie 2014, 06:13)
Am văzut la răfuieli d astea între boieri...d astea cu asmuțitul haitelor de milițieni de la antifraudă..de mă doare capul:) Mie mi-e clar, după ce a decis justiția...prima dată amendă și apoi un an cu suspendare...că au vrut să-l facă pe boier Poienaru..alți boieri..psdiști, unpriști:))Uite boierii ăștia corup polițiștii...că dau cu bani în ei până-i fac zdrențe de milițiewni de la economică:)) Bine să nu înțelegeți că-l plâng pe Poienaru, doar are și el d alde Chewbacca de la economică..și-i pune și el pe concurență)) Dă-i în pln..lasă-i să se facă între ei..să mai circule banii și pe la avocați, experți și milițieni..și presăă:)) Dar asta e făcătură...asta-i impresia mea după prima lecturare a oprobiului la care e supus boierul ăsta:))
SORIN:
(3 Septembrie 2014, 07:04)
Numai un "american" putea să scrie năzbâtiile astea. Sărmanul Fane Poienaru, ce-mi e milă de el! Dacă semnai "Din Alaska", tot părerea asta o aveai?! Cred că ți-au luat mințile căldurile "Din Florida". Îți recomand să te muți la Fetești și să postezi "Din Vlașca" sau "Din Buliga", ha, ha, ha!
Din Florida!:
(2 Septembrie 2014, 17:32)
Aveti si voi unul mai gospodar si-l loviti din toate pozitiile! Fane Poienaru este un om cinstit, nu este hraparet, nu are avere cum au altii si ajuta oamenii din zona, asa cum se pricepe el mai bine! Mitocanii il invidiaza ca a devenit proprietar de terenuri, dar uita ca este creatia lui Dumitru Dumitru, un alt mare agricultor care a hranit mii de tarani din zona Borcea. Daca Fane Poienaru nu lua taurul de coarne sa creeze prosperitate in acea zona, praful s-ar fi ales de tot si cine stie ce hoti ar fi pus mana pe acele pamanturi. Dar asa este romanul invidios si nerecunoscator! O gloata de bovine invidioase unde colcaie prostia!!!
SORIN:
(2 Septembrie 2014, 07:36)
Poate-l salvează marele horticultor, cu patalama la mână, Vasile Olaru, specializat la cursuri intensive organizate de OFICIUL JUDEȚEAN DE CONSULTANȚĂ AGRICOLĂ (O.J.C.A.) IALOMIȚA, adică 776 ore, din care pregătire teoretică 264, iar practică, 512. Și acolo a învățat omu' și multe altele, cum ar fi: igiena și securitatea muncii, prevenirea și combaterea poluării mediului, elemente de contabilitate, economie și marketing, exploatarea agregatelor și instalațiilor folosite în horticultură, irigarea culturilor horticole, tehnologia de cultivare a speciilor legumicole, floricole, pomicole și a viței de vie. Ce mai, un medic chirurg care a absolvit I.M.F. BUCUREȘTI,  specializarea, ATENȚIE, PEDIATRIE. Ce mai, un om multilateral dezvoltat. Acum înțeleg eu cum de a asigurat murăturile pentru spitalul pe care l-a păstorit o vreme, voluntar, beneficiind de aprecierea fără margini a managerului interimar, director economic, musiu Berbece/Care-l și întrece. Să știi, dragă @cico, medicul pediatru Olaru, cu o asemenea policalificare, ar duce-o bine și după gratii. Horticultura e mama agriculturii.
cico:
(1 Septembrie 2014, 11:24)
 La Puscarie cu el!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 09 Apr 2020
135 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

anunț angajare

RISO SCOTTI DANUBIO SRL angajează
-ambalator manual-3 persoane
-electromecanic -1 persoana

Cerință specială: să locuiască în Slobozia
Persoana de contact: Mihai Nedelcu,
tel. 0729/167.293

8 Aprilie 2020, 13:50


Grupul de Comunicare Strategică: Numărul infecțiilor COVID-19 în Ialomița a ajuns la 79

În ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost depistate 7 noi cazuri de infecție COVID-19. Astfel, numărul persoanelor bolnave a ajuns la 79. Totodată ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:25
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Percheziții la locuințele unor hoți

Polițiștii din Urziceni au efectuat marți, 7 aprilie 2020, două percheziții domiciliare pe raza orașului. Oamenii legii au descins la locuințele a doi bărbați, suspecți de spargerea sediului unei firme ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:20
(91 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier

Un bărbat de 52 de ani din București este cercetat penal pentru «conducere în stare de ebrietate» și «vătămare corporală din culpă». În seara zilei de 7 aprilie 2020, în timp ce venea de la București către ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:15
(51 vizualizări - 0 comentarii)


4

Slobozia: Amenzi de 57 mii de lei aplicate de polițiști

Polițiștii din Slobozia au organizat marți, 7 aprilie 2020, o acțiune de verificare a modului în care se respectă măsurile legale impuse pe perioada stării de urgență. Cu această ocazie au fost aplicate ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:10
(73 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Foreței de Muncă Ialomița oferă 147 de noi locuri de muncă persoanelor aflate în căutarea unui serviciu. Cele mai multe dintre oferte sunt destinate șomerilor calificați ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:05
(68 vizualizări - 0 comentarii)


Prefectura Ialomița, Coronavirus: 73 persoane, confirmate cu COVID-19

Potrivit Instituției Prefectului Ialomița, la data de 7 aprilie 2020, conform raportului operativ al Direcției de Sănătate Publică Ialomița, 428  persoane se află în carantină. De asemenea, alte 1 ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 16:40
(240 vizualizări - 1 comentariu)


Axintele: Reținut pentru că și-a amenințat soția

Un bărbat de 50 de ani din localitatea Axintele a fost reținut luni, 6 aprilie 2020, după ce a mers la locuința concubinei sale și a amenințat-o. Femeia în vârstă de 49 de ani a sunat la 112 și a cerut ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 15:45
(64 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în județul Ialomița

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița se constată o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19. Astfel, dacă luni, 6 aplie 2020, erau înregistrate 63 de cazuri, marți ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 13:05
(190 vizualizări - 0 comentarii)


9

RAJA SA Constanța răspunde provocărilor COVID-19

A trecut aproape o lună de când societatea noastră a impus primele măsuri de prevenire și de limitare a diseminării virusului SARS-CoV-2, atât pentru angajații RAJA SA Constanța cât și pentru comunitate ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 12:55
(84 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 63 de cazuri de infecție COVID-19

Numărul cazurilor de infecție COVID-19 este în creștere la nivelul județului Ialomița. Potrivit estimărilor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, în Ialomița există 63 de cazuri confirmate pozitiv ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:15
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat, descoperit la Armășești

Lucrările agricole de primăvară scot la iveală elemente de muniție neexplodată. Astfel, un cetățean din comuna Armășești ce executa în cursul dimineții de luni, 6 aprilie a.c., săpături pe un teren de pe ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:10
(115 vizualizări - 0 comentarii)


12

Roșiori: Bătrân de 88 de ani, carbonizat în propria casă

În cursul nopții de duminică spre luni, 5/6 aprilie a.c., un incendiu a curmat viața unui bărbat de 88 de ani, din Roșiori. Alarma s-a dat în jurul orelor 21,30, când casa bătrânului a fost cuprinsă de ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:05
(93 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Roșiori incendiu


13

Firmă din Fetești, controlată de polițiști după ce ar fi vândut măști neconforme

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei un operator economic din Fetești care comercializa măști de protecție și mănuși ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:35
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție provizorii emise de polițiști la Slobozia și Axintele

Sâmbătă, 4 aprilie a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie, de 45 de ani, din Slobozia, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 46 de ani. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:30
(112 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat, pe raza comunei Bărbulești, un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:25
(114 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 56 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 56 de persoane ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 13:10
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

În cadrul unor acțiuni de amploare desfășurate sâmbătă, 4 aprilie a.c., între orele 14,00-22,00, pe raza orașului Țăndărei și a municipiului Slobozia, au fost constituite 20 de dispozitive de ordine și ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 11:15
(1102 vizualizări - 1 comentariu)


Amara: Incendiu la o fermă de animale. Un bărbat a ars de viu!

Un incendiu puternic a curpins în seara zilei de sâmbătă, 4 aprilie 2020, o fermă de animale din localitatea Amara. Pompierii Detașamentului Slobozia s-au luptat mai bine de 3 ore să stingă flăcările. ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2020, 23:15
(465 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 45 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 45 de persoane ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 13:10
(433 vizualizări - 3 comentarii)


Intervenții ale pompierilor ialomițeni

Intervenții ale pompierilor ialomițeni

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 13 intervenții destinate protecției comunității, din care 8 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență. Astfel ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 11:05
(141 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Detalii despre șomajul tehnic

Pentru a facilita accesul în ceea ce privește depunerea documentelor de către agenții economici care vor beneficia de prevederile art. XI din OUG nr. 30/2020, pentru modificarea și completarea unor acte ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 10:40
(195 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 37 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 37 de persoane ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:10
(389 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de protecție emis pe numele unui bărbat care și-ar fi lovit concubina

Polițiștii ialomițeni au emis miercuri, 1 aprilie .a.c., un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 34 de ani, din comuna Ograda, care și-ar fi lovit concubina. Poliția Municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:05
(170 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan fără permis și amendați pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare

Joi, 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de bărbat de 48 de ani din orașul Amara. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 12:40
(305 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Miercuri, 1 aprilie, a.c., în jurul orelor 13,10, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Drăgoești. ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 10:20
(127 vizualizări - 0 comentarii)


Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit. Dacă în perioada 11-20 martie 2020 retragerile de numerar, de la BNR, ale instituțiilor de credit, ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:40
(266 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Sancțiuni aplicate de peste 414000 de lei

Marți, 31 martie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 65 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au constatat 14 infracțiuni și au aplicat peste 250 de sancțiuni contravenționale. Valoarea ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:35
(178 vizualizări - 1 comentariu)


Roșiori: Fără permis și beat la volan

Marți, 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au oprit pentru control, pe DJ02, pe raza comunei Roșiori, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Drăgoești ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:30
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Federația «Solidaritatea Sanitară»: Strategia de protecție a salariaților din sănătate este eronată, crescând riscul de infectare

Federația «Solidaritatea Sanitară» solicită Ministerului Sănătății introducerea purtării măștii chirurgicale și a mănușilor ca precauțiune minimă împotriva COVID-19 pentru toți salariații din spitalele ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:10
(128 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...