Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Monumente istorice, trase pe linie moartă

În Ialomița, cultura intră în colaps

Monumente istorice, trase pe linie moartă

Un raport al Direcției Județene pentru Cultură Ialomița demonstrează, încă o dată, ceea ce cunoaștem de ani buni. Multe din monumentele istorice ale județului au fost abandonate definitiv de autoritățile care ar fi trebuit să le păstreze și să le redea circuitului turistic. Lipsa banilor necesari restaurării face imposibilă punerea lor în valoare.

Sumbra viață din Cultura ialomițeană
Direcția Județeană pentru Cultură Ialomița este singura instituție abilitată să promoveze obiectele de patrimoniu din județ și, totodată, să le protejeze. În realitate, unitatea are însă jurisdicție limitată în acest sens. În contextul actual, Direcției i-a revenit doar un rol consultativ și administrativ. Într-un raport de activitate înaintat Prefecturii Ialomița, instituția își prezintă planurile de acțiune pe care le-a realizat în cursul anului precedent. Una dintre acțiunile demarate a însemnat «completarea și actualizarea bazei de date privind monumentele de for public din județ (identificarea, localizarea și fotografierea acestora)». În ceea ce privește banii necesari restaurării și punerii în valoare a obiectivelor de patrimoniu din județ, sarcina distribuirii sumelor aparține doar Ministerului Culturii. «Nu noi gestionăm fondurile în ceea ce privește restaurarea. Există programe naționale gestionate direct de Minister în acest sens. Oricum banii pentru Cultură sînt destul de puțini!» precizează Elena Pacală, directorul Direcției Județene pentru Cultură a Județului Ialomița. Datele arată că instituția pe care o conduce este cea mai slab finanțată descentralizată din Ialomița. Fondurile care îi revin sînt suficiente doar pentru plata celor cîțiva angajați din subordine și nu depășesc 14000 de lei pe lună, cu tot cu achitarea salariilor și a utilităților.

Monumente istorice abandonate
Interesul manifestat de către Ministerul Culturii în ceea ce privește monumentele de patrimoniu din județul Ialomița este și el limitat. Datele statistice arată că în Ialomița există 90 de monumente de arhitectură și for public, din care în stare foarte bună se prezintă doar 22. Celelalte sînt într-o «stare mediocră, precolaps sau colaps». Dacă cele aflate într-o «stare mediocră» ar mai putea fi salvate doar printr-o minune, în cazul în care Ministerul s-ar decide să acorde o brumă de fonduri, cele aflate în ultimele categorii au fost abandonate definitiv. «Monumentele aflate în colaps sînt, de regulă, monumente în care nu se mai poate interveni. Iar o posibilă intervenție ar costa extraordinar de mult» mai spune directorul Elena Pacală. Ceea ce este și mai straniu este faptul că situația acestor monumente se cunoaște de ani buni înainte ca ele să ajungă la stadiul la care se află acum. Însă dezinteresul pentru Cultură a făcut autoritățile să le întoarcă spatele în tot acest timp. Pe lista monumentelor de patrimoniu abandonate definitiv se află o serie de biserici și conace printre care sînt amintite Conacul Bolomey și anexa Conacului Bolomey-comuna Cosîmbești, Conacul Aurel Bentoiu-comuna Făcăeni, Moara Țărănească-municipiul Fetești, curtea familiei Zappa-sat Broșteni, Biserica Cuvioasa Paraschiva-sat Ivănești sau ruinele Conacului Catargiu-comuna Maia. Puse în valoare, toate aceste monumente ar putea reprezenta un punct de atracție turistică într-un județ aflat într-o perpetuă căutare a identității culturale.

Scandal la Ferma Model Perieți Potrivit datelor Direcției Județene pentru Cultură Ialomița, Ministerul Culturii n-a mai investit bani pentru restaurarea monumentelor de patrimoniu din Ialomița de ani buni. Ultima dată cînd mai marii Culturii au investit într-un obiectiv de importanță națională din județul Ialomița s-a întîmplat în anul 2005. La data respectivă, Ministerul Culturii a oferit autorităților județene suma de 1,3 milioane de lei pentru reabilitarea integrală a Fermei Model de la Perieți. În urma unui control al Direcției Județene de Cultură, Culte și Patrimoniu Național Ialomița s-a constatat faptul că banii ministerului de resort au fost risipiți în van. Reabilitarea fermei din Perieți a fost făcută de mîntuială. Experții instituției au constatat faptul că proiectul de reabilitare nu a fost respectat. În 2010, Muzeul Național al Agriculturii cheltuie 55 mii de lei, din bugetul județului Ialomița, pentru studiul de fezabilitate necesar atragerii fondurilor de reabilitare oferite de autoritățile norvegiene. În prezent, monumentul continuă să se deprecieze, oficialii Muzeului Național al Agriculturii promițînd să facă eforturi pentru a-l reabilita.

29 Ianuarie 2015, 14:45 (6138 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Ruinele culturale ale Ialomiței

Comentariile cititorilor:


SORIN:
(5 Februarie 2015, 10:16)
@Gogu. Ești jalnic!
Gogu:
(4 Februarie 2015, 12:45)
Am terminat cu toate nenorocirile, țigănia, furtul, sărăcia lucie, și ne arde rău simțul artistic! Monumente, faraoni, schelete....mă lasă rece! Când vom avea ce mânca și nu vom mai deplânge viitorul copiilor, poate, va veni rândul și hrănirii sufletului! Și puneți la dracu mâna la muncă, nu vă mai fandosiți cu zidurile jerpelite ale paleoliticului... Mai dați jos pe la Mânăstire, ziduri și fundație, arheologii li Pește!
Grigore I.:
(3 Februarie 2015, 20:42)
Cele douî Emilii nu trebuie confundate! Profa de istorie, oportunista, este mare pișicheră. Mai mult piișșș...contra vântului! Celeilalte, îi dorim succes în lupta( inegală) cu micul cameleon vicios (3 în 1 ).....se aude prin urbe că ar fost model pentru statuie.
neica nimeni:
(3 Februarie 2015, 17:46)
          Referitor la scandalul pentru reabilitarea Fermei Model de la Perieti, fostul director Razvan Ciuca, stie multe. Domnii de la DNA, sa-l mai intrebe de sanatate pe acest fost director.
Emilia:
(2 Februarie 2015, 15:59)
Nu confundați cele două Emilii, vă rog frumos. Emilia C. aflată în conflict cu directorul MJI și Emilia V, soția acestuia. @Sorin Nu stiam că s-a vorbit și pe postul RTV de conacul Bolomei. Dacă există pe net, vă rog să dați un link. De reținut că de 12 ani este secție a Muzeului Județean Ialomița. Deci, lucrurile sunt foarte complicate! Intr-adevăr Conservatorul lui J. Cheptea nu ține de loc și de studiile în domeniul conservării și restaurării monumentelor. Doar în fundul satului, la Ialomița, se putea face confuzia aceasta.
Nelu:
(2 Februarie 2015, 13:32)
@Steluța se referă la profesoara noastră de istorie, Emilia V. Nu-i mai merge cu sponsori, gen Bălan, cu fondul clasei, decât pentru un coș de gunoi ( pentru care a făcut chiar o ședință seacă), nu-i mai merge cu cadouri de ziua ei, in iunie, doar cu 8 Martie, adus direct acasă la ea! Singura speranță, excursii! Dacă nu curge, pică! Garda moare, dar nu se predă! E penibilă!
Steluța:
(2 Februarie 2015, 11:03)
@Emilia. Ești miorlăita excursionistă pentru șperț?! Și asta a săpat pe la Mânăstire! Se pare că monumentele vizitate și Muzeul Jud. îi aduc ceva mărunțiș prin buzunare. Face excursii, din suflet și din plictiseală! S-au cam dumirit și elevii din Ialomița!
SORIN:
(2 Februarie 2015, 10:47)
Iată că acest castel a ajuns și pe postul central RTv. Comentariul era precum că furturile ar fi fost făcute tocmai de constructorul contractant. Ce să fie așa greu deschiderea unei anchete referitoare la "tocarea" banilor?! Imposibil ca furtul să fi fost făcut fără complicitatea Inspectoratului  pentru Cultură, recte C.J., poate chiar cu știința Primăriei Cosâmbești. Dl. Ilie Cioacă încerca să explice, în stilu-i caracteristic, eșecul acestei renovări. Oare câte firme de construcții din Ialomița se pricep la a restaura un atare obiectiv?! Că Emilia ar fi vrut să ia locul Elenei Pacală, nu e așa important, oricum se pricepe mai bine la restaurări decât cei de la Inspectorat. Cherchez la femme.
Emilia:
(2 Februarie 2015, 10:31)
Pentru  @emilia  Dacă ai ceva de spus, de ce nu ai curajul să îți dai un nume, chiar și fictiv? Adică ești chiar nimeni! 1. Mie chiar îmi pasă de patrimoniul cultural care este obiectul meu de activitate. Profesia mea depinde de patrimoniul cultural. Eu nu am o avere căzută din cer, așa inexplicabil, ca madam pacală, ci trăiesc dintr-un salariu de arheolog.Apropo, de unde are atâția bani, de vreme ce salariul e așa de mic? 2.Dumnezeu îmi e martor că nu mă interesează funcția lui Păcală. Am o funcție și o profesie mult mai bună. 3. Mă deranjează nesimțirea și puturoșenia din instituția respectivă, lipsa de rezultate, starea jalnică a monumentelor, balivernele îndrugate și lipsa de implicare.
@emilia:
(31 Ianuarie 2015, 22:31)
Frustrareaprovine din dorinta neimplinita de a-i lua locul E.Pacala ??? Ce te mai doare pe tine de patrimoniul cultural.....
Dan:
(30 Ianuarie 2015, 16:12)
Pacală Păcală ?
SORIN:
(30 Ianuarie 2015, 15:58)
@Emilia. Chiar nu ți-ai dat seama?! Jan a crezut că e vorba de vreunul cu "conservatorul", așa ca el, ha, ha, ha!
Emilia:
(30 Ianuarie 2015, 10:33)
Când în 2013 am depus un memoriu în care acuzam printre altele condițiile improprii în care sunt ținute o parte din colecțiile muzeului și faptul grav că instituția nu are un conservator și faptul de-a dreptul penal că pe post de conservator a fost trecut un angajat a cărei singură pregătire profesională este un liceu terminat la seral, ce a făcut Direcția? A emis o pagină în care Cheptea, care nu are nici o abilitare să se pronunțe în chestiuni de conservare a patrimoniului, a scris că la MJI totul este în regulă și legal. Adică ,,specialistul ,, direcției habar nu are că în România conservatorii trebuie să fie absolvenți ai unei facultă de profil. Că există facultate de restarare-conservare patrimoniu cultural. Habar  nu are că până și temperatura din depozite este prevăzută în lege.  Cum vreți să obțină acești indivizi bani pentru monumente, când ei nu cunosc lucruri elementare. Așa a rezolvat direcția o problemă gravă. In urma ,,rezolvării,, lor, eu sunt hărțuită de peste 18 luni. Am fost sancționată disciplinar, activitatea mi-a fost subevaluată, fișa postului mi-a fost încălcată. Am avut două procese pe care le-am câștigat dar asta a însemnat nervi, bani, pierdere de timp. Și asta pentru că Direcția nu își face datoria, nici atunci când este sesizată! Cum vreți voi să muncească din proprie inițiativă și să inițieze proeicte pentru monumente.
Emilia:
(30 Ianuarie 2015, 09:56)
MInisterul Culturii alocă bani doar dacă există solicitări și doar pe baza depunerii unor proiecte serioase și bine întocmite. Nu dă bani pe ochi frumoși și nici pe cariere politice. Spun asta în calitate de beneficiară a unor fonduri primite de la minister de-a lungul mai multor ani. Este adevărat că fondurile au fost puține, dar au venit doar pentru un singur obiectiv de cercetare din cadrul șantierului arheologic pe care îl conduc. Și nu este singurul șantier din județ care beneficiază de fonduri de la Minister. Ministerul Culturii dă bani dacă vede interes și rezultate. Dar existau și alte surse de finanțare, cum sunt fondurile europene. De pildă un GAL adică un grup de acțiune locală parte a Rețelei naționale de dezvolare rurală a obținut bani pentru restaurarea unei biserici. Monumentele din Moldova au fost restaurate și pe fonduri destinate dezvoltării turismului. Zidul Mănăstirii a fost restaurat pentru că s-a implicat Sf. Episcopie. Dacă Direcția pentru (in)cultură nu a capacitat instituțiile abilitate din județ și nu a depus proiecte, de unde să obțină bani? In ziua de azi, banii numai pică pleașcă așa cum i-a picat funcția de director Elenei P. dacă Direcția aceea nu are rezultate și asta de ani de zile, pentru ce mai există? Ca să aibă de unde ieși la pensie niște cucoane? Ia, schimbați directoarea și veți vedea cum se mișcă lucrurile!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 24 Sep 2020
256 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

ITM Ialomița: Campanie europeană de conștientizare a lucrătorilor și angajatorilor cu privire la beneficiile muncii declarate

În cadrul campaniei lansate de European Commission și de European Labour  Authority, începând cu data de 21.09.2020 și până vineri 25.09.2020 vor avea loc evenimente și activități pentru promovarea ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 15:50
(109 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1183 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 23 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1183, cu 1 caz mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 13:10
(61 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programarea on-line, un nou serviciu electronic la dispoziția contribuabililor

Ministerul Finanțelor Publice, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, și ANAF au colaborat la dezvoltarea și implementarea unui nou serviciu electronic, Programarea on-line, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 12:55
(88 vizualizări - 0 comentarii)


Probleme tehnice la APM Ialomița

Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița informează publicul interesat asupra faptului că, în urma unor defecțiuni tehnice la nivel național, nu sunt funcționale atât pagina web a instituției și e-mailul ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2020, 15:50
(77 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1182 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 22 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1182, cu 13 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2020, 13:05
(165 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1169 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Luni, 21 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1169, cu 8 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 13:05
(139 vizualizări - 0 comentarii)


6

Incendii intenționate pe miriști de porumb la Armășești și Balaciu

În cursul zilei de duminică, 20 septembrie a.c, în jurul orelor 20,30, pompierii ialomițeni au fost solicitați, printr-un apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu de miriște de porumb care ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 11:20
(186 vizualizări - 0 comentarii)


11,13 tone de tutun, confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă

De la începutul lunii septembrie a.c., inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au confiscat 11138 kg de tutun brut, provenit din Bulgaria ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 09:10
(190 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 1161 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Duminică, 20 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1161, cu 20 cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2020, 13:05
(125 vizualizări - 0 comentarii)


9

Grupul de Comunicare Strategică: 1141 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Sâmbătă, 19 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1141, cu 12 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2020, 13:05
(231 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 1129 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Vineri, 18 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1129, cu 19 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2020, 13:10
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1110 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 17 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1110, cu 21 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2020, 13:05
(310 vizualizări - 1 comentariu)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 1089 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 16 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1089, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

16 Septembrie 2020, 13:10
(227 vizualizări - 0 comentarii)


13

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Septembrie 2020, 19:10


14

Grupul de Comunicare Strategică: 1086 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 15 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1086, cu 10 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2020, 13:05
(241 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Urziceni: «Educația-prioritate a Bisericii»

Protopopiatul Urziceni: «Educația-prioritate a Bisericii»

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 1-11 septembrie 2020, s-a organizat cea de a V-a ediție a acțiunii «Educația-prioritate a Bisericii» ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2020, 12:05
(256 vizualizări - 0 comentarii)


Patru salariați ai DSP Ialomița, infectați cu COVID-19

Patru salariați ai DSP Ialomița au fost confirmați pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. «Aceștia au fost izolați și s-au aplicat măsurile prevăzute în Metodologia INSP!» se arată într-un comunicat de presă ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 14:45
(612 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: Două ordine de protecție provizorii, emise pentru «violență în familie»

Duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orelor 21,30, polițiștii din Slobozia au fost sesizați prin 112 de o tânără de 41 ani, din Slobozia, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soțul său ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:55
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Case mistuite de flăcări la Amara și Căzănești

Case mistuite de flăcări la Amara și Căzănești

Un incendiu violent a cuprins în cursul zilei de duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orelor 15,20, o locuință din orașul Amara. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:25
(398 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Gura Văii

Accident la Gura Văii

Pompierii militari au intervenit duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orelor 19,40, la un accident rutier produs pe DJ201, pe raza satului Gura Vării, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:20
(396 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o șiră de baloți în Ograda, furaje arse la Misleanu

În cursul zilei de duminică, 13 septembrie a.c, în jurul orelor 23,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o șiră de baloți în incinta unei societăți agricole ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:10
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1076 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Luni, 14 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1076, cu 18 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:05
(272 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Cal căzut în canal și salvat de pompieri

Grivița: Cal căzut în canal și salvat de pompieri

Un apel pentru salvarea unei cabaline s-a primit în noaptea de duminică spre luni, 13/14 septembrie a.c., în jurul orei 1,15, de la un cetățean din comuna Grivița. La locul intervenției s-a deplasat un ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:00
(293 vizualizări - 0 comentarii)


2 cazuri de COVID-19 la Prefectura Ialomița!

Printr-un comunicat de presă, Instituția Prefectului Ialomița aduce la cunoștință că la nivelul instituției au fost confirmare 2 cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, potrivit anchetei epidemiologice ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 10:50
(408 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1058 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Sâmbătă, 12 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1058, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

12 Septembrie 2020, 13:10
(630 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: La mulți ani, pompieri români!

Sărbătorim la 13 septembrie Ziua Pompierilor din România, un eveniment prin care, de 172 de ani se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri. Povestea pompierilor ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 13:15
(379 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1054 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Vineri, 11 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1054, cu 7 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 13:05
(297 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Șoim scos la vânzare pe un site de anunțuri, confiscat de polițiști

Ialomița: Șoim scos la vânzare pe un site de anunțuri, confiscat de polițiști

250 de euro este suma pe care ar fi trebuit să o încaseze un bărbat de 35 de ani din București care a postat pe o rețea de anunțuri o ofertă «protejată de lege». Polițiștii în rol de cumpărători au confiscat ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 12:50
(365 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Țăndărei pe lina deținerii ilegale de arme

Polițiștii din Ialomița au descoperit la domiciliul unui bărbat din Țăndărei un pistol și 8 butelii CO2, în urma unor percheziții domiciliare pe linia deținerii ilegale de arme. La data de 10 septembrie ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 12:45
(345 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiune de amploare a polițiștilor la Grivița și Traian

Acțiune de amploare a polițiștilor la Grivița și Traian

Joi, 10 septembrie a.c., în intervalul orar 15,00-19,00, 56 de polițiști , precum și 16 jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 12:40
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Locuitor în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Pro Golănia în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Costel în Percheziții la Țăndărei pe lina deținerii ilegale de arme Costel în Apă potabilă în 2021 la Slobozia Gigel în Apă potabilă în 2021 la Slobozia Nesimtire în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Oarecare în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Un cetatean în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi colocatar katanga în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Utilitati în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi gradea în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi dixi în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Pacient în «Rețeaua sanitară din Ialomița suferă din cauza unui management deficitar. Noi vom atrage medicii, nu îi vom îndepărta!» colocatar cartier katanga în Apă potabilă în 2021 la Slobozia cetatean în Apă potabilă în 2021 la Slobozia Radu P în Apă potabilă în 2021 la Slobozia Mihai în Apă potabilă în 2021 la Slobozia ION în Victor Moraru a tipărit «Ialomița noastră» în 50 mii de exemplare diciu în Apă potabilă în 2021 la Slobozia Gigi în Clean Tech produce ilegal și nu respectă condițiile de funcționare impuse de autorități
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...