Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Monumente istorice, trase pe linie moartă

În Ialomița, cultura intră în colaps

Monumente istorice, trase pe linie moartă

Un raport al Direcției Județene pentru Cultură Ialomița demonstrează, încă o dată, ceea ce cunoaștem de ani buni. Multe din monumentele istorice ale județului au fost abandonate definitiv de autoritățile care ar fi trebuit să le păstreze și să le redea circuitului turistic. Lipsa banilor necesari restaurării face imposibilă punerea lor în valoare.

Sumbra viață din Cultura ialomițeană
Direcția Județeană pentru Cultură Ialomița este singura instituție abilitată să promoveze obiectele de patrimoniu din județ și, totodată, să le protejeze. În realitate, unitatea are însă jurisdicție limitată în acest sens. În contextul actual, Direcției i-a revenit doar un rol consultativ și administrativ. Într-un raport de activitate înaintat Prefecturii Ialomița, instituția își prezintă planurile de acțiune pe care le-a realizat în cursul anului precedent. Una dintre acțiunile demarate a însemnat «completarea și actualizarea bazei de date privind monumentele de for public din județ (identificarea, localizarea și fotografierea acestora)». În ceea ce privește banii necesari restaurării și punerii în valoare a obiectivelor de patrimoniu din județ, sarcina distribuirii sumelor aparține doar Ministerului Culturii. «Nu noi gestionăm fondurile în ceea ce privește restaurarea. Există programe naționale gestionate direct de Minister în acest sens. Oricum banii pentru Cultură sînt destul de puțini!» precizează Elena Pacală, directorul Direcției Județene pentru Cultură a Județului Ialomița. Datele arată că instituția pe care o conduce este cea mai slab finanțată descentralizată din Ialomița. Fondurile care îi revin sînt suficiente doar pentru plata celor cîțiva angajați din subordine și nu depășesc 14000 de lei pe lună, cu tot cu achitarea salariilor și a utilităților.

Monumente istorice abandonate
Interesul manifestat de către Ministerul Culturii în ceea ce privește monumentele de patrimoniu din județul Ialomița este și el limitat. Datele statistice arată că în Ialomița există 90 de monumente de arhitectură și for public, din care în stare foarte bună se prezintă doar 22. Celelalte sînt într-o «stare mediocră, precolaps sau colaps». Dacă cele aflate într-o «stare mediocră» ar mai putea fi salvate doar printr-o minune, în cazul în care Ministerul s-ar decide să acorde o brumă de fonduri, cele aflate în ultimele categorii au fost abandonate definitiv. «Monumentele aflate în colaps sînt, de regulă, monumente în care nu se mai poate interveni. Iar o posibilă intervenție ar costa extraordinar de mult» mai spune directorul Elena Pacală. Ceea ce este și mai straniu este faptul că situația acestor monumente se cunoaște de ani buni înainte ca ele să ajungă la stadiul la care se află acum. Însă dezinteresul pentru Cultură a făcut autoritățile să le întoarcă spatele în tot acest timp. Pe lista monumentelor de patrimoniu abandonate definitiv se află o serie de biserici și conace printre care sînt amintite Conacul Bolomey și anexa Conacului Bolomey-comuna Cosîmbești, Conacul Aurel Bentoiu-comuna Făcăeni, Moara Țărănească-municipiul Fetești, curtea familiei Zappa-sat Broșteni, Biserica Cuvioasa Paraschiva-sat Ivănești sau ruinele Conacului Catargiu-comuna Maia. Puse în valoare, toate aceste monumente ar putea reprezenta un punct de atracție turistică într-un județ aflat într-o perpetuă căutare a identității culturale.

Scandal la Ferma Model Perieți Potrivit datelor Direcției Județene pentru Cultură Ialomița, Ministerul Culturii n-a mai investit bani pentru restaurarea monumentelor de patrimoniu din Ialomița de ani buni. Ultima dată cînd mai marii Culturii au investit într-un obiectiv de importanță națională din județul Ialomița s-a întîmplat în anul 2005. La data respectivă, Ministerul Culturii a oferit autorităților județene suma de 1,3 milioane de lei pentru reabilitarea integrală a Fermei Model de la Perieți. În urma unui control al Direcției Județene de Cultură, Culte și Patrimoniu Național Ialomița s-a constatat faptul că banii ministerului de resort au fost risipiți în van. Reabilitarea fermei din Perieți a fost făcută de mîntuială. Experții instituției au constatat faptul că proiectul de reabilitare nu a fost respectat. În 2010, Muzeul Național al Agriculturii cheltuie 55 mii de lei, din bugetul județului Ialomița, pentru studiul de fezabilitate necesar atragerii fondurilor de reabilitare oferite de autoritățile norvegiene. În prezent, monumentul continuă să se deprecieze, oficialii Muzeului Național al Agriculturii promițînd să facă eforturi pentru a-l reabilita.

29 Ianuarie 2015, 14:45 (5475 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Ruinele culturale ale Ialomiței

Comentariile cititorilor:


SORIN:
(5 Februarie 2015, 10:16)
@Gogu. Ești jalnic!
Gogu:
(4 Februarie 2015, 12:45)
Am terminat cu toate nenorocirile, țigănia, furtul, sărăcia lucie, și ne arde rău simțul artistic! Monumente, faraoni, schelete....mă lasă rece! Când vom avea ce mânca și nu vom mai deplânge viitorul copiilor, poate, va veni rândul și hrănirii sufletului! Și puneți la dracu mâna la muncă, nu vă mai fandosiți cu zidurile jerpelite ale paleoliticului... Mai dați jos pe la Mânăstire, ziduri și fundație, arheologii li Pește!
Grigore I.:
(3 Februarie 2015, 20:42)
Cele douî Emilii nu trebuie confundate! Profa de istorie, oportunista, este mare pișicheră. Mai mult piișșș...contra vântului! Celeilalte, îi dorim succes în lupta( inegală) cu micul cameleon vicios (3 în 1 ).....se aude prin urbe că ar fost model pentru statuie.
neica nimeni:
(3 Februarie 2015, 17:46)
          Referitor la scandalul pentru reabilitarea Fermei Model de la Perieti, fostul director Razvan Ciuca, stie multe. Domnii de la DNA, sa-l mai intrebe de sanatate pe acest fost director.
Emilia:
(2 Februarie 2015, 15:59)
Nu confundați cele două Emilii, vă rog frumos. Emilia C. aflată în conflict cu directorul MJI și Emilia V, soția acestuia. @Sorin Nu stiam că s-a vorbit și pe postul RTV de conacul Bolomei. Dacă există pe net, vă rog să dați un link. De reținut că de 12 ani este secție a Muzeului Județean Ialomița. Deci, lucrurile sunt foarte complicate! Intr-adevăr Conservatorul lui J. Cheptea nu ține de loc și de studiile în domeniul conservării și restaurării monumentelor. Doar în fundul satului, la Ialomița, se putea face confuzia aceasta.
Nelu:
(2 Februarie 2015, 13:32)
@Steluța se referă la profesoara noastră de istorie, Emilia V. Nu-i mai merge cu sponsori, gen Bălan, cu fondul clasei, decât pentru un coș de gunoi ( pentru care a făcut chiar o ședință seacă), nu-i mai merge cu cadouri de ziua ei, in iunie, doar cu 8 Martie, adus direct acasă la ea! Singura speranță, excursii! Dacă nu curge, pică! Garda moare, dar nu se predă! E penibilă!
Steluța:
(2 Februarie 2015, 11:03)
@Emilia. Ești miorlăita excursionistă pentru șperț?! Și asta a săpat pe la Mânăstire! Se pare că monumentele vizitate și Muzeul Jud. îi aduc ceva mărunțiș prin buzunare. Face excursii, din suflet și din plictiseală! S-au cam dumirit și elevii din Ialomița!
SORIN:
(2 Februarie 2015, 10:47)
Iată că acest castel a ajuns și pe postul central RTv. Comentariul era precum că furturile ar fi fost făcute tocmai de constructorul contractant. Ce să fie așa greu deschiderea unei anchete referitoare la "tocarea" banilor?! Imposibil ca furtul să fi fost făcut fără complicitatea Inspectoratului  pentru Cultură, recte C.J., poate chiar cu știința Primăriei Cosâmbești. Dl. Ilie Cioacă încerca să explice, în stilu-i caracteristic, eșecul acestei renovări. Oare câte firme de construcții din Ialomița se pricep la a restaura un atare obiectiv?! Că Emilia ar fi vrut să ia locul Elenei Pacală, nu e așa important, oricum se pricepe mai bine la restaurări decât cei de la Inspectorat. Cherchez la femme.
Emilia:
(2 Februarie 2015, 10:31)
Pentru  @emilia  Dacă ai ceva de spus, de ce nu ai curajul să îți dai un nume, chiar și fictiv? Adică ești chiar nimeni! 1. Mie chiar îmi pasă de patrimoniul cultural care este obiectul meu de activitate. Profesia mea depinde de patrimoniul cultural. Eu nu am o avere căzută din cer, așa inexplicabil, ca madam pacală, ci trăiesc dintr-un salariu de arheolog.Apropo, de unde are atâția bani, de vreme ce salariul e așa de mic? 2.Dumnezeu îmi e martor că nu mă interesează funcția lui Păcală. Am o funcție și o profesie mult mai bună. 3. Mă deranjează nesimțirea și puturoșenia din instituția respectivă, lipsa de rezultate, starea jalnică a monumentelor, balivernele îndrugate și lipsa de implicare.
@emilia:
(31 Ianuarie 2015, 22:31)
Frustrareaprovine din dorinta neimplinita de a-i lua locul E.Pacala ??? Ce te mai doare pe tine de patrimoniul cultural.....
Dan:
(30 Ianuarie 2015, 16:12)
Pacală Păcală ?
SORIN:
(30 Ianuarie 2015, 15:58)
@Emilia. Chiar nu ți-ai dat seama?! Jan a crezut că e vorba de vreunul cu "conservatorul", așa ca el, ha, ha, ha!
Emilia:
(30 Ianuarie 2015, 10:33)
Când în 2013 am depus un memoriu în care acuzam printre altele condițiile improprii în care sunt ținute o parte din colecțiile muzeului și faptul grav că instituția nu are un conservator și faptul de-a dreptul penal că pe post de conservator a fost trecut un angajat a cărei singură pregătire profesională este un liceu terminat la seral, ce a făcut Direcția? A emis o pagină în care Cheptea, care nu are nici o abilitare să se pronunțe în chestiuni de conservare a patrimoniului, a scris că la MJI totul este în regulă și legal. Adică ,,specialistul ,, direcției habar nu are că în România conservatorii trebuie să fie absolvenți ai unei facultă de profil. Că există facultate de restarare-conservare patrimoniu cultural. Habar  nu are că până și temperatura din depozite este prevăzută în lege.  Cum vreți să obțină acești indivizi bani pentru monumente, când ei nu cunosc lucruri elementare. Așa a rezolvat direcția o problemă gravă. In urma ,,rezolvării,, lor, eu sunt hărțuită de peste 18 luni. Am fost sancționată disciplinar, activitatea mi-a fost subevaluată, fișa postului mi-a fost încălcată. Am avut două procese pe care le-am câștigat dar asta a însemnat nervi, bani, pierdere de timp. Și asta pentru că Direcția nu își face datoria, nici atunci când este sesizată! Cum vreți voi să muncească din proprie inițiativă și să inițieze proeicte pentru monumente.
Emilia:
(30 Ianuarie 2015, 09:56)
MInisterul Culturii alocă bani doar dacă există solicitări și doar pe baza depunerii unor proiecte serioase și bine întocmite. Nu dă bani pe ochi frumoși și nici pe cariere politice. Spun asta în calitate de beneficiară a unor fonduri primite de la minister de-a lungul mai multor ani. Este adevărat că fondurile au fost puține, dar au venit doar pentru un singur obiectiv de cercetare din cadrul șantierului arheologic pe care îl conduc. Și nu este singurul șantier din județ care beneficiază de fonduri de la Minister. Ministerul Culturii dă bani dacă vede interes și rezultate. Dar existau și alte surse de finanțare, cum sunt fondurile europene. De pildă un GAL adică un grup de acțiune locală parte a Rețelei naționale de dezvolare rurală a obținut bani pentru restaurarea unei biserici. Monumentele din Moldova au fost restaurate și pe fonduri destinate dezvoltării turismului. Zidul Mănăstirii a fost restaurat pentru că s-a implicat Sf. Episcopie. Dacă Direcția pentru (in)cultură nu a capacitat instituțiile abilitate din județ și nu a depus proiecte, de unde să obțină bani? In ziua de azi, banii numai pică pleașcă așa cum i-a picat funcția de director Elenei P. dacă Direcția aceea nu are rezultate și asta de ani de zile, pentru ce mai există? Ca să aibă de unde ieși la pensie niște cucoane? Ia, schimbați directoarea și veți vedea cum se mișcă lucrurile!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 19 Oct 2019
64 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(57 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(73 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(53 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(53 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(154 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(93 vizualizări - 0 comentarii)


8

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(92 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(83 vizualizări - 0 comentarii)


10

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


12

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(146 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(106 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(208 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(243 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(186 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(216 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(213 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(408 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(300 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(290 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...