Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Monumente istorice, trase pe linie moartă

În Ialomița, cultura intră în colaps

Monumente istorice, trase pe linie moartă

Un raport al Direcției Județene pentru Cultură Ialomița demonstrează, încă o dată, ceea ce cunoaștem de ani buni. Multe din monumentele istorice ale județului au fost abandonate definitiv de autoritățile care ar fi trebuit să le păstreze și să le redea circuitului turistic. Lipsa banilor necesari restaurării face imposibilă punerea lor în valoare.

Sumbra viață din Cultura ialomițeană
Direcția Județeană pentru Cultură Ialomița este singura instituție abilitată să promoveze obiectele de patrimoniu din județ și, totodată, să le protejeze. În realitate, unitatea are însă jurisdicție limitată în acest sens. În contextul actual, Direcției i-a revenit doar un rol consultativ și administrativ. Într-un raport de activitate înaintat Prefecturii Ialomița, instituția își prezintă planurile de acțiune pe care le-a realizat în cursul anului precedent. Una dintre acțiunile demarate a însemnat «completarea și actualizarea bazei de date privind monumentele de for public din județ (identificarea, localizarea și fotografierea acestora)». În ceea ce privește banii necesari restaurării și punerii în valoare a obiectivelor de patrimoniu din județ, sarcina distribuirii sumelor aparține doar Ministerului Culturii. «Nu noi gestionăm fondurile în ceea ce privește restaurarea. Există programe naționale gestionate direct de Minister în acest sens. Oricum banii pentru Cultură sînt destul de puțini!» precizează Elena Pacală, directorul Direcției Județene pentru Cultură a Județului Ialomița. Datele arată că instituția pe care o conduce este cea mai slab finanțată descentralizată din Ialomița. Fondurile care îi revin sînt suficiente doar pentru plata celor cîțiva angajați din subordine și nu depășesc 14000 de lei pe lună, cu tot cu achitarea salariilor și a utilităților.

Monumente istorice abandonate
Interesul manifestat de către Ministerul Culturii în ceea ce privește monumentele de patrimoniu din județul Ialomița este și el limitat. Datele statistice arată că în Ialomița există 90 de monumente de arhitectură și for public, din care în stare foarte bună se prezintă doar 22. Celelalte sînt într-o «stare mediocră, precolaps sau colaps». Dacă cele aflate într-o «stare mediocră» ar mai putea fi salvate doar printr-o minune, în cazul în care Ministerul s-ar decide să acorde o brumă de fonduri, cele aflate în ultimele categorii au fost abandonate definitiv. «Monumentele aflate în colaps sînt, de regulă, monumente în care nu se mai poate interveni. Iar o posibilă intervenție ar costa extraordinar de mult» mai spune directorul Elena Pacală. Ceea ce este și mai straniu este faptul că situația acestor monumente se cunoaște de ani buni înainte ca ele să ajungă la stadiul la care se află acum. Însă dezinteresul pentru Cultură a făcut autoritățile să le întoarcă spatele în tot acest timp. Pe lista monumentelor de patrimoniu abandonate definitiv se află o serie de biserici și conace printre care sînt amintite Conacul Bolomey și anexa Conacului Bolomey-comuna Cosîmbești, Conacul Aurel Bentoiu-comuna Făcăeni, Moara Țărănească-municipiul Fetești, curtea familiei Zappa-sat Broșteni, Biserica Cuvioasa Paraschiva-sat Ivănești sau ruinele Conacului Catargiu-comuna Maia. Puse în valoare, toate aceste monumente ar putea reprezenta un punct de atracție turistică într-un județ aflat într-o perpetuă căutare a identității culturale.

Scandal la Ferma Model Perieți Potrivit datelor Direcției Județene pentru Cultură Ialomița, Ministerul Culturii n-a mai investit bani pentru restaurarea monumentelor de patrimoniu din Ialomița de ani buni. Ultima dată cînd mai marii Culturii au investit într-un obiectiv de importanță națională din județul Ialomița s-a întîmplat în anul 2005. La data respectivă, Ministerul Culturii a oferit autorităților județene suma de 1,3 milioane de lei pentru reabilitarea integrală a Fermei Model de la Perieți. În urma unui control al Direcției Județene de Cultură, Culte și Patrimoniu Național Ialomița s-a constatat faptul că banii ministerului de resort au fost risipiți în van. Reabilitarea fermei din Perieți a fost făcută de mîntuială. Experții instituției au constatat faptul că proiectul de reabilitare nu a fost respectat. În 2010, Muzeul Național al Agriculturii cheltuie 55 mii de lei, din bugetul județului Ialomița, pentru studiul de fezabilitate necesar atragerii fondurilor de reabilitare oferite de autoritățile norvegiene. În prezent, monumentul continuă să se deprecieze, oficialii Muzeului Național al Agriculturii promițînd să facă eforturi pentru a-l reabilita.

29 Ianuarie 2015, 14:45 (5977 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Ruinele culturale ale Ialomiței

Comentariile cititorilor:


SORIN:
(5 Februarie 2015, 10:16)
@Gogu. Ești jalnic!
Gogu:
(4 Februarie 2015, 12:45)
Am terminat cu toate nenorocirile, țigănia, furtul, sărăcia lucie, și ne arde rău simțul artistic! Monumente, faraoni, schelete....mă lasă rece! Când vom avea ce mânca și nu vom mai deplânge viitorul copiilor, poate, va veni rândul și hrănirii sufletului! Și puneți la dracu mâna la muncă, nu vă mai fandosiți cu zidurile jerpelite ale paleoliticului... Mai dați jos pe la Mânăstire, ziduri și fundație, arheologii li Pește!
Grigore I.:
(3 Februarie 2015, 20:42)
Cele douî Emilii nu trebuie confundate! Profa de istorie, oportunista, este mare pișicheră. Mai mult piișșș...contra vântului! Celeilalte, îi dorim succes în lupta( inegală) cu micul cameleon vicios (3 în 1 ).....se aude prin urbe că ar fost model pentru statuie.
neica nimeni:
(3 Februarie 2015, 17:46)
          Referitor la scandalul pentru reabilitarea Fermei Model de la Perieti, fostul director Razvan Ciuca, stie multe. Domnii de la DNA, sa-l mai intrebe de sanatate pe acest fost director.
Emilia:
(2 Februarie 2015, 15:59)
Nu confundați cele două Emilii, vă rog frumos. Emilia C. aflată în conflict cu directorul MJI și Emilia V, soția acestuia. @Sorin Nu stiam că s-a vorbit și pe postul RTV de conacul Bolomei. Dacă există pe net, vă rog să dați un link. De reținut că de 12 ani este secție a Muzeului Județean Ialomița. Deci, lucrurile sunt foarte complicate! Intr-adevăr Conservatorul lui J. Cheptea nu ține de loc și de studiile în domeniul conservării și restaurării monumentelor. Doar în fundul satului, la Ialomița, se putea face confuzia aceasta.
Nelu:
(2 Februarie 2015, 13:32)
@Steluța se referă la profesoara noastră de istorie, Emilia V. Nu-i mai merge cu sponsori, gen Bălan, cu fondul clasei, decât pentru un coș de gunoi ( pentru care a făcut chiar o ședință seacă), nu-i mai merge cu cadouri de ziua ei, in iunie, doar cu 8 Martie, adus direct acasă la ea! Singura speranță, excursii! Dacă nu curge, pică! Garda moare, dar nu se predă! E penibilă!
Steluța:
(2 Februarie 2015, 11:03)
@Emilia. Ești miorlăita excursionistă pentru șperț?! Și asta a săpat pe la Mânăstire! Se pare că monumentele vizitate și Muzeul Jud. îi aduc ceva mărunțiș prin buzunare. Face excursii, din suflet și din plictiseală! S-au cam dumirit și elevii din Ialomița!
SORIN:
(2 Februarie 2015, 10:47)
Iată că acest castel a ajuns și pe postul central RTv. Comentariul era precum că furturile ar fi fost făcute tocmai de constructorul contractant. Ce să fie așa greu deschiderea unei anchete referitoare la "tocarea" banilor?! Imposibil ca furtul să fi fost făcut fără complicitatea Inspectoratului  pentru Cultură, recte C.J., poate chiar cu știința Primăriei Cosâmbești. Dl. Ilie Cioacă încerca să explice, în stilu-i caracteristic, eșecul acestei renovări. Oare câte firme de construcții din Ialomița se pricep la a restaura un atare obiectiv?! Că Emilia ar fi vrut să ia locul Elenei Pacală, nu e așa important, oricum se pricepe mai bine la restaurări decât cei de la Inspectorat. Cherchez la femme.
Emilia:
(2 Februarie 2015, 10:31)
Pentru  @emilia  Dacă ai ceva de spus, de ce nu ai curajul să îți dai un nume, chiar și fictiv? Adică ești chiar nimeni! 1. Mie chiar îmi pasă de patrimoniul cultural care este obiectul meu de activitate. Profesia mea depinde de patrimoniul cultural. Eu nu am o avere căzută din cer, așa inexplicabil, ca madam pacală, ci trăiesc dintr-un salariu de arheolog.Apropo, de unde are atâția bani, de vreme ce salariul e așa de mic? 2.Dumnezeu îmi e martor că nu mă interesează funcția lui Păcală. Am o funcție și o profesie mult mai bună. 3. Mă deranjează nesimțirea și puturoșenia din instituția respectivă, lipsa de rezultate, starea jalnică a monumentelor, balivernele îndrugate și lipsa de implicare.
@emilia:
(31 Ianuarie 2015, 22:31)
Frustrareaprovine din dorinta neimplinita de a-i lua locul E.Pacala ??? Ce te mai doare pe tine de patrimoniul cultural.....
Dan:
(30 Ianuarie 2015, 16:12)
Pacală Păcală ?
SORIN:
(30 Ianuarie 2015, 15:58)
@Emilia. Chiar nu ți-ai dat seama?! Jan a crezut că e vorba de vreunul cu "conservatorul", așa ca el, ha, ha, ha!
Emilia:
(30 Ianuarie 2015, 10:33)
Când în 2013 am depus un memoriu în care acuzam printre altele condițiile improprii în care sunt ținute o parte din colecțiile muzeului și faptul grav că instituția nu are un conservator și faptul de-a dreptul penal că pe post de conservator a fost trecut un angajat a cărei singură pregătire profesională este un liceu terminat la seral, ce a făcut Direcția? A emis o pagină în care Cheptea, care nu are nici o abilitare să se pronunțe în chestiuni de conservare a patrimoniului, a scris că la MJI totul este în regulă și legal. Adică ,,specialistul ,, direcției habar nu are că în România conservatorii trebuie să fie absolvenți ai unei facultă de profil. Că există facultate de restarare-conservare patrimoniu cultural. Habar  nu are că până și temperatura din depozite este prevăzută în lege.  Cum vreți să obțină acești indivizi bani pentru monumente, când ei nu cunosc lucruri elementare. Așa a rezolvat direcția o problemă gravă. In urma ,,rezolvării,, lor, eu sunt hărțuită de peste 18 luni. Am fost sancționată disciplinar, activitatea mi-a fost subevaluată, fișa postului mi-a fost încălcată. Am avut două procese pe care le-am câștigat dar asta a însemnat nervi, bani, pierdere de timp. Și asta pentru că Direcția nu își face datoria, nici atunci când este sesizată! Cum vreți voi să muncească din proprie inițiativă și să inițieze proeicte pentru monumente.
Emilia:
(30 Ianuarie 2015, 09:56)
MInisterul Culturii alocă bani doar dacă există solicitări și doar pe baza depunerii unor proiecte serioase și bine întocmite. Nu dă bani pe ochi frumoși și nici pe cariere politice. Spun asta în calitate de beneficiară a unor fonduri primite de la minister de-a lungul mai multor ani. Este adevărat că fondurile au fost puține, dar au venit doar pentru un singur obiectiv de cercetare din cadrul șantierului arheologic pe care îl conduc. Și nu este singurul șantier din județ care beneficiază de fonduri de la Minister. Ministerul Culturii dă bani dacă vede interes și rezultate. Dar existau și alte surse de finanțare, cum sunt fondurile europene. De pildă un GAL adică un grup de acțiune locală parte a Rețelei naționale de dezvolare rurală a obținut bani pentru restaurarea unei biserici. Monumentele din Moldova au fost restaurate și pe fonduri destinate dezvoltării turismului. Zidul Mănăstirii a fost restaurat pentru că s-a implicat Sf. Episcopie. Dacă Direcția pentru (in)cultură nu a capacitat instituțiile abilitate din județ și nu a depus proiecte, de unde să obțină bani? In ziua de azi, banii numai pică pleașcă așa cum i-a picat funcția de director Elenei P. dacă Direcția aceea nu are rezultate și asta de ani de zile, pentru ce mai există? Ca să aibă de unde ieși la pensie niște cucoane? Ia, schimbați directoarea și veți vedea cum se mișcă lucrurile!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 27 Mai 2020
213 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

26 Mai 2020, 18:10


Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Joi, 28 mai 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători hramul de primăvară al Catedralei Episcopale «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 14:05
(171 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au acționat luni, 25 mai 2020, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. În urma activităților desfășurate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:30
(92 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la decesul unui bătrân, de 87 de ani, din județul Ialomița, din cauza infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2). Acesta a fost confirmat pozitiv pentru ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:20
(158 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 354 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 26 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 354 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:10
(114 vizualizări - 0 comentarii)


Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței

«În ședința de Guvern din data de 21 mai 2020 a fost aprobată Hotărârea nr. 399, publicată în Monitorul Oficial nr. 431 din 22.05.2020, privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 16:25
(430 vizualizări - 3 comentarii)


Accident rutier pe centura Sloboziei

Accident rutier pe centura Sloboziei

Pompierii din Slobozia, împreună cu paramedicii SMURD au intervenit în după amiaza zilei de luni, 25 mai 2020, pentru a acorda îngrjiri medicale victimelor unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 14:10
(343 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a izbit de un alt autoturism și a fost proiectat cu mașina într-un copac

Sâmbătă, 23 mai 2020, în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri au intervenit, pe raza comunei Movilița, la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:35
(132 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic, pe raza municipiului, un șofer de 25 de ani, cu domiciliul în Grivița, în timp ce conducea un autoturism sub ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:30
(107 vizualizări - 0 comentarii)


9

Grupul de Comunicare Strategică: 352 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 25 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 352 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:10
(166 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 347 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 23 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 347 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2020, 13:05
(351 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: S-a răsturnat cu mașina

Manasia: S-a răsturnat cu mașina

O tânără de 19 ani și un bărbat de 23 de ani au fost victimele unui accident rutier petrecut în dimineața zilei de vineri, 22 mai 2020, pe raza localității Manasia. Aflat la volan, bărbatul de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:40
(323 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


12

Audiențe digitale pentru clienții ENEL

Începând de luni, 25 mai 2020, companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Enel în România, vor introduce o soluție digitală pentru audiențe, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:25
(190 vizualizări - 0 comentarii)


13

Rată de vindecare a pacienților COVID-19 de 64% în Spitalul Fetești

Reprezentanții Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești au precizat faptul că 64% dintre pacienții bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Estimativ, în cadrul unității medicale, au fost internați 187 de ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:05
(207 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Axintele, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «amenințare», «nerespectare ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:40
(169 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Se prelungește perioada de acordare a indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că beneficiarii de indemnizație de șomaj, aflați în plată la data de 22 mai 2020, dreptul la indemnizație de șomaj ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:20
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 346 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 22 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 346 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:05
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 342 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 21 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 342 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2020, 13:10
(316 vizualizări - 0 comentarii)


Feteși: Lovit de tren la trecerea de cale ferată

Un bărbat de 49 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la București după ce a fost lovit de un tren de marfă. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:20
(312 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Modele de bună practică privind educația on-line

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a dat publicității lista localităților unde administrațiile locale au făcut eforturi pentru a-i sprijini pe elevii fără posibilități materiale să aibă acces la resursele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:10
(334 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pasagera unui taxi, victimă a unui accident rutier

O femeie de 29 de ani, din Fetești, pasageră a unui taxi, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier produs miercuri, 20 mai 2020. Șoferul taxiului nu a respectat ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 14:05
(230 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Țăndărei: Anexă gospodărească cuprinsă de flăcări

Pompierii din Țăndărei au intervenit miercuri, 20 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodăria unui localnic. Flăcările au cuprins o anexă și au ars aproximativ 5 mp din acoperișul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:45
(196 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Incendiu de vegetație uscată

Pompierii din Fetești au intervenit marți, 19 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în zona localității Stelnica. Flăcările au distrus un hectar cultivat cu grâu. Cel mai probabil ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:30
(207 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stelnica incendiu


ITM Ialomița: Măsuri de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în căminele pentru bătrâni

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că administratorii centrelor dedicate îngrijirii vârstnicilor trebuie să ia măsuri de prevenire a infectării cu ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:20
(222 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun alt caz de COVID-19 înregistrat în Ialomița în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Ialomița nu au fost înregistrate cazuri noi de COVID-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor este ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:05
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Panică pe Secția Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, din cauza unei candele rămasă aprinsă. Flăcările au cuprins o ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 08:05
(530 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Pomana regelui Cioabă», o nouă metodă de înșelăciune

Polițiștii ialomițeni atrag atenția cu privire la o nouă metodă de înșelăciune pe care escrocii o folosesc. Este vorba despre metoda «Pomana regelui Cioabă». Potrivit oamenilor legii, infractorii acostează ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 16:05
(439 vizualizări - 0 comentarii)


S-a răsturnat cu mașina într-un șanț între Slobozia și Amara

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de luni, 18 mai 2020. Evenimentul rutier s-a petrecut pe șoseaua care leagă orașele Amara și Slobozia din cauza unui șofer de 45 de ani. Acesta s-a angajat ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:55
(305 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Măsuri de asigurare la locul de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la măsurile de protecție pe care trebuie să le ia atât angajatorii, cât și angajații, pentru a preveni riscul infectării cu SARS-CoV-2 în ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:50
(293 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 336 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 19 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 336 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 13:00
(290 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Un părinte în Controale amănunțite în școlile și liceele din Ialomița Mimi în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 Om în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți SILLY în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Gabi în Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței @Nuti spaima Constitutii în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți Viorel în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți ciu matu în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița garsonieră de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 27 mai 2020 ciudat în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 nedumerit în Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19 Fetestean cu traditii în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți Cristi în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 Mihai G în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Nuti spaima Constitutii în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți Vax în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița @urzicean în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Agricultor în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 Didina în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți Gigi în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...