Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Slobozia politică vrea primar nou pentru alegerile din 2016

Drumeți în calea lupilor politici

Slobozia politică vrea primar nou pentru alegerile din 2016

Unii vor spune că e prea devreme pentru a vorbi despre viitorul primar al Sloboziei. Dar, dacă e adevărat că niciodată nu e prea tîrziu, atunci trebuie că și reciproca este valabilă. Așa că astăzi vom prezenta primele scenarii ale anului 2015 despre alegerile locale din 2016, pentru Slobozia. Pe lista scurtă a posibililor candidați se înscriu, ca de obicei, obișnuiții casei, dar și nume noi, apărute din neantul calculelor politice de culise. Dacă nu ne credeți, așteptați alegerile. Dacă ne credeți, fugiți cît mai e vreme. Mîine, așa cum vă spuneam, ar putea fi prea tîrziu!

Troica Neacșu-Pavel-Stoica
Cel mai probabil dintre scenariile potențiale îi are ca protagoniști pe deputatul Marian Neacșu, senatorul Marian Pavel și, oricît ar părea de absurd, actualul primar Alexandru Stoica. Potrivit unor surse din interiorul Organizației, la acest moment, cei trei s-au decis să rupă căruța pesedistă în două. Pentru manevrele de culise a fost ales, din nou surprinzător, senatorul Marian Pavel. Deși este considerat «lipsit de tact și arogant», Marian Pavel speră să se autodepășească și să coaguleze în jurul fracțiunii pe care o reprezintă masa critică necesară pentru a impune viitorul primar al orașului Slobozia. Motivația lui Pavel e simplă. În actualul context (și cu un Silvian Ciupercă care va supraviețui politic ca președinte de Consiliu Județean), acesta este primul și ultimul său mandat de parlamentar. Pentru a obține un al doilea, Marian Pavel are nevoie, pe lîngă sprijinul «masei critice» despre care vorbeam mai devreme, și de o victorie electorală. Iar cea mai la îndemînă ar fi, după cum ați ghicit, securizarea Sloboziei prin susținerea unui candidat cu șanse reale. Pînă atunci însă, trebuie cîștigată bătălia pentru șefia Organizației, despre care vă povesteam săptămîna trecută. Dată fiind anvergura națională a deputatului Marian Neacșu, aceasta este o simplă formalitate. Lupta pentru Slobozia este însă o altă poveste. Cu un Stoica în declin și fără o alternativă viabilă, Marian Pavel caută cu disperare o soluție. Deși la acest moment este prea devreme pentru a confirma, fie și parțial, povestea de mai sus, l-am întrebat pe Alexandru Stoica dacă este dispus să susțină noua oligarhie a PSD Ialomița: «Toată lumea știe că eu fac ce e mai bine pentru partid. Acesta este obiectivul meu. Nu știu de ce-mi spuneți ce-mi spuneți și nu cred în scenarii... Eu l-am rugat pe domnul Neacșu să mă susțină pentru că are conexiuni la nivel central și, în felul ăsta, am rezolvat o mulțime de probleme pentru cetățeni!» ne-a declarat, franc, primarul Sloboziei.

Chinta la juvetele PSD
Cealaltă fracțiune politică din cadrul PSD se învîrte, firesc, în jurul lui Silvian Ciupercă. În cazul în care acesta nu va fi declarat indezirabil în martie, așa cum prognozam săptămîna trecută, el este obligat să ofere lupilor tineri din cadrul Organizației un debușeu. În condițiile în care Alexandru Stoica susține că va face «ce e mai bine pentru partid», acesta ar putea fi Valentin Băcanu. Disciplinat, docil, loial, Valentin Băcanu este la acest moment cea mai bună soluție pentru a aplica la PSD Slobozia butada «să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic». Una dintre celebrele noastre surse din cadrul PSD ne-au șoptit, anonim, că la acest moment «domnul președinte nu a luat încă o decizie. Dar, după cum știți, chinta se joacă în mai multe feluri. Azi, domnul Băcanu este în anturajul domnului Ciupercă, mîine, domnul Ciupercă poate alege alt candidat pentru Slobozia. Asta dacă apucă Paștele în funcție, evident!». Cu sau fără Ciupercă, Valentin Băcanu se bucură de susținerea colegilor de generație politică, de la Ștefan Mușoiu, considerat moștenitorul tronului PSD în Ialomița și pînă la eminența cenușie a pesediștilor locali, subprefectul apolitic Marin Constantin. Deocamdată însă, acest scenariu politic calchiat după cel al alegerilor din 2012, este blocat de situația incertă în care se află președintele. Și, de această dată nu vorbim despre decizia care urmează a fi luată în martie, ci de dosarul de la DNA, din cauza căruia domnul Ciupercă și-a pierdut supranumele de «cel mai competent și cinstit» președintete de consiliu județean din România.

Mihai Găină, compromisul care asigură liniștea Sloboziei? O informație venită la închiderea ediției avansează ideea că cele două fracțiuni din cadrul PSD ar putea agrea ideea unui primar «de compromis». Acesta este nimeni altul decît actualul deputat Mihai Găină, un parlamentar discret și atent la nevoile colegilor săi. Alegerea sa drept viitor candidat la Slobozia ar putea asigura liniștea atît de necesară într-o Organizație aflată în pragul unui război fratricid. Ca și alți parlamentari PSD ialomițeni, Mihai Găină are șanse mici la un nou mandat. În aceste condiții, fotoliul de primar al Sloboziei ar putea reprezenta pentru acesta o poliță de asigurare în cazul în care situația de la Centru devine explozivă...

Martinică îi trage preșul de sub picioare lui Cezărică
Bătălia pentru viitorul primar al Sloboziei nu se reduce însă la războiul dintre fracțiunile PSD Ialomița. La celălalt capăt al eșichierului politic, Cezar Zamfir, fost viceprimar PNL a Sloboziei și propunerea eternă a organizației PNL Slobozia la funcția de primar, se pregătește pentru ultimul său bal...
Martin visează o Slobozie liberală Deși în coaliție cu PD-L, liberalii din Slobozia nici măcar nu iau în calcul o eventuală candidatură a unui pedelist la funcția de primar al Sloboziei. Așa că nume precum Mirela Dacici sau, mai nou, Gigi Manea, irită deranjant urechile fine ale liderilor PNL. Dacă ne întrebați la sfîrșitul anului trecut, singura opțiune  viabilă a filialei conduse de Ioan Martin era Cezar Zamfir, un sinucigaș politic de profesie. La acest început de an însă, zvonurile noi confirmă că nu degeaba apare Ioan Martin în toate pozele cu președintele Iohannis. Acesta și-a propus să candideze în 2016 la Slobozia și, ce e surprinzător, să și cîștige. Obiectivul co-președintelui ACL, Ioan Martin, este însă imposibil de atins în condițiile în care nici organizația PD-L și nici măcar propria organizație nu este dispusă să-l susțină necondiționat. În aceste condiții, susțin surse din cadrul PNL, Ioan Martin este dispus să-l sacrifice în agora politică pe Cezar Zamfir, oaia neagră a ambelor organizații. Acum înțelegeți de ce fostul viceprimar al Sloboziei se pregătește pentru ultimul său bal politic?

Ben TEN-ul lui Macovei
Un alt candidat la viitoarele alegeri locale este Mădălin Teculescu. Acesta se pregătește să construiască o trambulină politică care să-l propulseze automat la funcția de primar al Sloboziei.
M10, un proiect independent politic Mădălin Teculescu, fost membru al PD-L și candidat al acestei formațiuni la Primăria Slobozia în 2012, acum consilier local independent în Consiliul Local Slobozia, pregătește un nou proiect politic. El se numește M10 și este, pentru cei care încă nu știu, o asociație civică înființată sub patronajul Monicăi Macovei, asociație care precede înființarea partidului politic cu care aceasta intenționează să acceadă în Parlament. Proiectul se potrivește mănușă justițiarului Teculescu, izolat politic în acest moment tocmai din cauza intransigenței sale exprimată public în repetate rînduri. Deși se jură că nu este interesat de Primăria Slobozia, Mădălin Teculescu nu neagă faptul că pînă în 2016 mai e suficient timp pentru a-și schimba opinia. «Vreau să ofer locuitorilor județului Ialomița dovada că politica se poate face fără compromisuri și în interesul comunităților. Nu sînt interesat în acest moment de candidatura la Slobozia... Și consider că, deocamdată, este prea devreme pentru nominalizarea unui contracandidat la oferta PSD, oricare ar fi ea!» a declarat el pentru Independent. Deși extrem de firavă la acest moment (membrii asociației M10 din Ialomița se numără lejer pe degetele celor două mîini pe care le avem fiecare), inițiativa Monicăi Macovei ar putea reprezenta, într-o lume ideală, o alternativă la actualul sistem clientelar care sufocă orașul. Rămîne de văzut dacă mai există slobozeni care să creadă îl minuni!

4 Februarie 2015, 11:40 (11501 vizualizări - 19 comentarii)

Citiți și:
Războiul politic pentru Slobozia a început
Oraș de provincie, liber de contract în 2016, caut primar
Min(ci)uni electorale
Stoica-Martin, primarii Sloboziei

Comentariile cititorilor:


radu:
(13 Februarie 2015, 08:54)
ACEASTA ESTE O POZA  MAFIOTA NUMITA CARACATITA.
xxxx:
(10 Februarie 2015, 20:31)
la puscarieeee
eu:
(10 Februarie 2015, 17:06)
Huuuoooo, rușine nesatuilor !afară din județ cu voi!
Radu:
(8 Februarie 2015, 23:20)
Uitați-vă la băcanu! Scuipați-l! Să nu-l deocheați. Mândru-i, Doamne, de pică! Sau...va pica.
mnb:
(8 Februarie 2015, 20:12)
ce mutra amarata are Otilica. stia de atunci ca intra la parnaie
Dino:
(8 Februarie 2015, 12:45)
Dumitru Otilia pe primul rând. Foarte relevant pentru ce titlu poate avea poza: "NOI SUNTEM ȘPĂGARI ". Morala: din școală se aliniază corupții.
radu d.n.a.:
(8 Februarie 2015, 12:28)
o poza cu corupti,penali sloboziei foarte frumos .
Relu:
(8 Februarie 2015, 10:59)
Ce salarii au?... de bugetari, minim pe economie, ca noi, cei multi...
Mara:
(6 Februarie 2015, 16:14)
Penali, lingai si infractori, toti in jurul lui Pinoochio. Pai, cine se aseamana  se aduna. Huooooooooooooo.......................
Mary:
(6 Februarie 2015, 12:46)
         Zimbiti, va rog! - pasarica!.. muta-ti cuibul si te du!
SORIN:
(5 Februarie 2015, 10:13)
E bine că ați publicat această fotografie, ca să știe tot slobozeanu' pe cine să nu aleagă în 2016.
D.N.A:
(5 Februarie 2015, 09:08)
...alo,D.N.A,pe ciuperca cand il ridicati?A facut trafic de influenta la greu,nemernicul asta.
carmen:
(4 Februarie 2015, 18:23)
doamna cu sacou alb din primul rand cine este?
T.B.:
(4 Februarie 2015, 15:58)
Fotografia e facuta in 21 septembrie, in ziua cand Ponta vizita Slobozia(in plina campanie electorala) cu ocazia sfintirii picturii Catedralei episcopale. Multe figuri de"marca",care-i stau alaturi si-au pus nadejdea scaparii de dosarele penale prin reusita plagiatorului la presedintie; dar n-a fost sa fie..
CORLEONE:
(4 Februarie 2015, 15:02)
Din cauza fețelor astea din fotografie a ajuns orașul și județul ăsta unde a ajuns votații că merită. 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 19 Oct 2019
98 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(66 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(90 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(62 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(64 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(162 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(119 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(98 vizualizări - 0 comentarii)


8

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(94 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(87 vizualizări - 0 comentarii)


10

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


12

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(150 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(108 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(211 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(210 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(245 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(188 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(218 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(410 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(301 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...