Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Slobozia politică vrea primar nou pentru alegerile din 2016

Drumeți în calea lupilor politici

Slobozia politică vrea primar nou pentru alegerile din 2016

Unii vor spune că e prea devreme pentru a vorbi despre viitorul primar al Sloboziei. Dar, dacă e adevărat că niciodată nu e prea tîrziu, atunci trebuie că și reciproca este valabilă. Așa că astăzi vom prezenta primele scenarii ale anului 2015 despre alegerile locale din 2016, pentru Slobozia. Pe lista scurtă a posibililor candidați se înscriu, ca de obicei, obișnuiții casei, dar și nume noi, apărute din neantul calculelor politice de culise. Dacă nu ne credeți, așteptați alegerile. Dacă ne credeți, fugiți cît mai e vreme. Mîine, așa cum vă spuneam, ar putea fi prea tîrziu!

Troica Neacșu-Pavel-Stoica
Cel mai probabil dintre scenariile potențiale îi are ca protagoniști pe deputatul Marian Neacșu, senatorul Marian Pavel și, oricît ar părea de absurd, actualul primar Alexandru Stoica. Potrivit unor surse din interiorul Organizației, la acest moment, cei trei s-au decis să rupă căruța pesedistă în două. Pentru manevrele de culise a fost ales, din nou surprinzător, senatorul Marian Pavel. Deși este considerat «lipsit de tact și arogant», Marian Pavel speră să se autodepășească și să coaguleze în jurul fracțiunii pe care o reprezintă masa critică necesară pentru a impune viitorul primar al orașului Slobozia. Motivația lui Pavel e simplă. În actualul context (și cu un Silvian Ciupercă care va supraviețui politic ca președinte de Consiliu Județean), acesta este primul și ultimul său mandat de parlamentar. Pentru a obține un al doilea, Marian Pavel are nevoie, pe lîngă sprijinul «masei critice» despre care vorbeam mai devreme, și de o victorie electorală. Iar cea mai la îndemînă ar fi, după cum ați ghicit, securizarea Sloboziei prin susținerea unui candidat cu șanse reale. Pînă atunci însă, trebuie cîștigată bătălia pentru șefia Organizației, despre care vă povesteam săptămîna trecută. Dată fiind anvergura națională a deputatului Marian Neacșu, aceasta este o simplă formalitate. Lupta pentru Slobozia este însă o altă poveste. Cu un Stoica în declin și fără o alternativă viabilă, Marian Pavel caută cu disperare o soluție. Deși la acest moment este prea devreme pentru a confirma, fie și parțial, povestea de mai sus, l-am întrebat pe Alexandru Stoica dacă este dispus să susțină noua oligarhie a PSD Ialomița: «Toată lumea știe că eu fac ce e mai bine pentru partid. Acesta este obiectivul meu. Nu știu de ce-mi spuneți ce-mi spuneți și nu cred în scenarii... Eu l-am rugat pe domnul Neacșu să mă susțină pentru că are conexiuni la nivel central și, în felul ăsta, am rezolvat o mulțime de probleme pentru cetățeni!» ne-a declarat, franc, primarul Sloboziei.

Chinta la juvetele PSD
Cealaltă fracțiune politică din cadrul PSD se învîrte, firesc, în jurul lui Silvian Ciupercă. În cazul în care acesta nu va fi declarat indezirabil în martie, așa cum prognozam săptămîna trecută, el este obligat să ofere lupilor tineri din cadrul Organizației un debușeu. În condițiile în care Alexandru Stoica susține că va face «ce e mai bine pentru partid», acesta ar putea fi Valentin Băcanu. Disciplinat, docil, loial, Valentin Băcanu este la acest moment cea mai bună soluție pentru a aplica la PSD Slobozia butada «să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic». Una dintre celebrele noastre surse din cadrul PSD ne-au șoptit, anonim, că la acest moment «domnul președinte nu a luat încă o decizie. Dar, după cum știți, chinta se joacă în mai multe feluri. Azi, domnul Băcanu este în anturajul domnului Ciupercă, mîine, domnul Ciupercă poate alege alt candidat pentru Slobozia. Asta dacă apucă Paștele în funcție, evident!». Cu sau fără Ciupercă, Valentin Băcanu se bucură de susținerea colegilor de generație politică, de la Ștefan Mușoiu, considerat moștenitorul tronului PSD în Ialomița și pînă la eminența cenușie a pesediștilor locali, subprefectul apolitic Marin Constantin. Deocamdată însă, acest scenariu politic calchiat după cel al alegerilor din 2012, este blocat de situația incertă în care se află președintele. Și, de această dată nu vorbim despre decizia care urmează a fi luată în martie, ci de dosarul de la DNA, din cauza căruia domnul Ciupercă și-a pierdut supranumele de «cel mai competent și cinstit» președintete de consiliu județean din România.

Mihai Găină, compromisul care asigură liniștea Sloboziei? O informație venită la închiderea ediției avansează ideea că cele două fracțiuni din cadrul PSD ar putea agrea ideea unui primar «de compromis». Acesta este nimeni altul decît actualul deputat Mihai Găină, un parlamentar discret și atent la nevoile colegilor săi. Alegerea sa drept viitor candidat la Slobozia ar putea asigura liniștea atît de necesară într-o Organizație aflată în pragul unui război fratricid. Ca și alți parlamentari PSD ialomițeni, Mihai Găină are șanse mici la un nou mandat. În aceste condiții, fotoliul de primar al Sloboziei ar putea reprezenta pentru acesta o poliță de asigurare în cazul în care situația de la Centru devine explozivă...

Martinică îi trage preșul de sub picioare lui Cezărică
Bătălia pentru viitorul primar al Sloboziei nu se reduce însă la războiul dintre fracțiunile PSD Ialomița. La celălalt capăt al eșichierului politic, Cezar Zamfir, fost viceprimar PNL a Sloboziei și propunerea eternă a organizației PNL Slobozia la funcția de primar, se pregătește pentru ultimul său bal...
Martin visează o Slobozie liberală Deși în coaliție cu PD-L, liberalii din Slobozia nici măcar nu iau în calcul o eventuală candidatură a unui pedelist la funcția de primar al Sloboziei. Așa că nume precum Mirela Dacici sau, mai nou, Gigi Manea, irită deranjant urechile fine ale liderilor PNL. Dacă ne întrebați la sfîrșitul anului trecut, singura opțiune  viabilă a filialei conduse de Ioan Martin era Cezar Zamfir, un sinucigaș politic de profesie. La acest început de an însă, zvonurile noi confirmă că nu degeaba apare Ioan Martin în toate pozele cu președintele Iohannis. Acesta și-a propus să candideze în 2016 la Slobozia și, ce e surprinzător, să și cîștige. Obiectivul co-președintelui ACL, Ioan Martin, este însă imposibil de atins în condițiile în care nici organizația PD-L și nici măcar propria organizație nu este dispusă să-l susțină necondiționat. În aceste condiții, susțin surse din cadrul PNL, Ioan Martin este dispus să-l sacrifice în agora politică pe Cezar Zamfir, oaia neagră a ambelor organizații. Acum înțelegeți de ce fostul viceprimar al Sloboziei se pregătește pentru ultimul său bal politic?

Ben TEN-ul lui Macovei
Un alt candidat la viitoarele alegeri locale este Mădălin Teculescu. Acesta se pregătește să construiască o trambulină politică care să-l propulseze automat la funcția de primar al Sloboziei.
M10, un proiect independent politic Mădălin Teculescu, fost membru al PD-L și candidat al acestei formațiuni la Primăria Slobozia în 2012, acum consilier local independent în Consiliul Local Slobozia, pregătește un nou proiect politic. El se numește M10 și este, pentru cei care încă nu știu, o asociație civică înființată sub patronajul Monicăi Macovei, asociație care precede înființarea partidului politic cu care aceasta intenționează să acceadă în Parlament. Proiectul se potrivește mănușă justițiarului Teculescu, izolat politic în acest moment tocmai din cauza intransigenței sale exprimată public în repetate rînduri. Deși se jură că nu este interesat de Primăria Slobozia, Mădălin Teculescu nu neagă faptul că pînă în 2016 mai e suficient timp pentru a-și schimba opinia. «Vreau să ofer locuitorilor județului Ialomița dovada că politica se poate face fără compromisuri și în interesul comunităților. Nu sînt interesat în acest moment de candidatura la Slobozia... Și consider că, deocamdată, este prea devreme pentru nominalizarea unui contracandidat la oferta PSD, oricare ar fi ea!» a declarat el pentru Independent. Deși extrem de firavă la acest moment (membrii asociației M10 din Ialomița se numără lejer pe degetele celor două mîini pe care le avem fiecare), inițiativa Monicăi Macovei ar putea reprezenta, într-o lume ideală, o alternativă la actualul sistem clientelar care sufocă orașul. Rămîne de văzut dacă mai există slobozeni care să creadă îl minuni!

4 Februarie 2015, 11:40 (11831 vizualizări - 19 comentarii)

Citiți și:
Războiul politic pentru Slobozia a început
Oraș de provincie, liber de contract în 2016, caut primar
Min(ci)uni electorale
Stoica-Martin, primarii Sloboziei

Comentariile cititorilor:


radu:
(13 Februarie 2015, 08:54)
ACEASTA ESTE O POZA  MAFIOTA NUMITA CARACATITA.
xxxx:
(10 Februarie 2015, 20:31)
la puscarieeee
eu:
(10 Februarie 2015, 17:06)
Huuuoooo, rușine nesatuilor !afară din județ cu voi!
Radu:
(8 Februarie 2015, 23:20)
Uitați-vă la băcanu! Scuipați-l! Să nu-l deocheați. Mândru-i, Doamne, de pică! Sau...va pica.
mnb:
(8 Februarie 2015, 20:12)
ce mutra amarata are Otilica. stia de atunci ca intra la parnaie
Dino:
(8 Februarie 2015, 12:45)
Dumitru Otilia pe primul rând. Foarte relevant pentru ce titlu poate avea poza: "NOI SUNTEM ȘPĂGARI ". Morala: din școală se aliniază corupții.
radu d.n.a.:
(8 Februarie 2015, 12:28)
o poza cu corupti,penali sloboziei foarte frumos .
Relu:
(8 Februarie 2015, 10:59)
Ce salarii au?... de bugetari, minim pe economie, ca noi, cei multi...
Mara:
(6 Februarie 2015, 16:14)
Penali, lingai si infractori, toti in jurul lui Pinoochio. Pai, cine se aseamana  se aduna. Huooooooooooooo.......................
Mary:
(6 Februarie 2015, 12:46)
         Zimbiti, va rog! - pasarica!.. muta-ti cuibul si te du!
SORIN:
(5 Februarie 2015, 10:13)
E bine că ați publicat această fotografie, ca să știe tot slobozeanu' pe cine să nu aleagă în 2016.
D.N.A:
(5 Februarie 2015, 09:08)
...alo,D.N.A,pe ciuperca cand il ridicati?A facut trafic de influenta la greu,nemernicul asta.
carmen:
(4 Februarie 2015, 18:23)
doamna cu sacou alb din primul rand cine este?
T.B.:
(4 Februarie 2015, 15:58)
Fotografia e facuta in 21 septembrie, in ziua cand Ponta vizita Slobozia(in plina campanie electorala) cu ocazia sfintirii picturii Catedralei episcopale. Multe figuri de"marca",care-i stau alaturi si-au pus nadejdea scaparii de dosarele penale prin reusita plagiatorului la presedintie; dar n-a fost sa fie..
CORLEONE:
(4 Februarie 2015, 15:02)
Din cauza fețelor astea din fotografie a ajuns orașul și județul ăsta unde a ajuns votații că merită. 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
16 Feb 2020
183 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Țăndărei: Minoră de 13 ani, apel fals la 112 sub pretextul de răpire

Zeci de polițiști și jandarmi s-au mobilizat joi, 13 februarie a.c., pentru a localiza o minoră în vârstă de 13 ani care a apelat, la orele 14,00, numărul unic de urgență pentru a anunța că ar fi fost răpită ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:35
(194 vizualizări - 1 comentariu)


Alexeni: Bărbat de 56 de ani, mort după ce a traversat prin loc nepermis

Joi, 13 februarie a.c., în jurul orelor 19,00, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit pe raza localității Alexeni după ce un bărbat, în vârstă de 47 de ani, a accidentat mortal un altul în vârstă de ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:25
(104 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Accident rutier pe raza municipiului Slobozia, în dimineața zilei de joi, 13 februarie 2020. O mașină în care se aflau un adult și doi minori a intrat într-o țeavă de gaze. Pompierii Detașamentului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2020, 14:05
(300 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

Întrucât condițiile meteorologice s-au îmbunătățit, miercuri, 12 februarie a.c., în jurul orelor 10,00, s-au reluat căutările pe Brațul Borcea al Dunării, în zona localității Vlădeni, pentru cele două persoane ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 16:10
(330 vizualizări - 0 comentarii)


4

Fierbinții de Jos: Avarie la conducta de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Podgoriilor, din localitatea Fierbinții de Jos, județul Ialomița, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 15:20
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

11 Februarie 2020, 17:20


Coșereni: Pieton acroșat de un autoturism

Luni, 10 februarie 2020, polițiștii din Urziceni au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Coșereni, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 16:10
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 10 februarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii au oprit în trafic pe DN2C, pe raza localității Grivița, un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din județul Mureș. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:50
(173 vizualizări - 1 comentariu)


8

DSVSA Ialomița: Focare de pestă stinse oficial

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează cu privire la faptul că, în perioada 30 ianuarie-3 februarie 2020, la nivelul județului au fost stinse 17 focare de pestă ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:45
(205 vizualizări - 0 comentarii)


9

Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA Constanța ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:40
(175 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița/Prahova: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă

Polițiștii specializați în Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au indisponibilizat peste 4300 de țigarete, 25 litri de băuturi ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:40
(255 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă și duminică, 8/9 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza județului patru șoferi ialomițeni care au condus pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorii ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:25
(210 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fetești: Polițiștii au amendat cerșetorii

Duminică, 9 februarie a.c., polițiștii din Fetești au acționat pe linia prevenirii și combaterii parazitismului stradal, depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:20
(140 vizualizări - 0 comentarii)


13

Ialomița: Infractori arestați

Miercuri, 5 februarie a.c., polițiștii din Jilavele, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite și a celor care posedă mandate de executare a pedepsei, au identificat, pe raza comunei ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2020, 13:40
(357 vizualizări - 0 comentarii)


Cod Roșu de viscol și ninsori în Ialomița

Cod Roșu de viscol și ninsori în Ialomița

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi vizate de Cod Roșu de viscol și ninsori. Astfel, Ialomița va intra sub incidența Codului Roșu de viscol și ninsori de miercuri, 5 februarie 2020, orele 22,00, până joi, 6 februarie 2020, orele 8,00. Să precizăm că fenomenele vizate de Codul Roșu de viscol și ninsori fac referire la intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85-90 km/h, viscol, ninsori relativ abundente, vizibilitatea fiind redusă semnificativ. ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 11:50
(1059 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Marți, 4 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente de circulație, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul accident rutier s-a produs în jurul orei 9,00, pe DJ213, în afara ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 11:45
(372 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: Bărbat de 60 de ani, mort în casa incendiată

Miloșești: Bărbat de 60 de ani, mort în casa incendiată

În noaptea de marți spre miercuri, 4/5 februarie 2020, în jurul orelor 23,45, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Miloșești. La locul intervenției ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 09:10
(394 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal la Căzănești: Pieton lovit de o mașină!

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DN2A, în localitatea Căzănești, soldat cu decesul unei persoane. Din primele cercetări ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 16:40
(474 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, drogat la volan

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din Urziceni, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza de competență, au oprit în trafic un tânăr, de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 16:35
(430 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Arestat pentru «vătămare corporală»

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din Coșereni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:25
(313 vizualizări - 0 comentarii)


AJPIS Ialomița: Modificări privind cuantumul alocației de stat pentru copii

În conformitate cu prevederile Legii nr. 214/2019, pentru completarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, începând cu data de 1 ianuarie 2020, cuantumul alocației de stat ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:20
(461 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA SA Constanța activează Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de intensificări ale vântului (cu rafale ce vor depăși 60-70 km/h) și ninsori viscolite, la nivelul RAJA SA Constanța s-a decis activarea Comandamentului pentru ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:15
(433 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție, se oprește apa în localitatea Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA este ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:10
(314 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Gârbovi

Incendiu la o casă din Gârbovi

În noaptea de luni spre marți, 3/4 februarie 2020, în jurul orei 00,25, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Gârbovi. La locul intervenției ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:05
(370 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


Vlădeni: S-au înecat în apele Borcei

Doi bărbați, de 42 și 48 de ani, din comuna Vlădeni, s-au înecat în cursul zilei de luni, 3 februarie 2020, în apele Brațului Borcea. Aceștia se aflau într-o barcă alături de alți doi bărbați, de 36 și ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 14:35
(511 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Accident rutier cu 3 autoturisme

Coșereni: Accident rutier cu 3 autoturisme

Trei autoturisme au fost avariate și o femeie de 41 de ani a fost rănită ușor, în urma unui accident rutier petrecut în zona localității Coșereni. Evenimentul rutier s-a produs marți, 4 februarie 2020, ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 11:09
(425 vizualizări - 0 comentarii)


Autoturism furat din Buzău, descoperit la Gârbovi

În data de 31 ianuarie 2019, în jurul orelor 19,30, polițiștii ialomițeni au identificat în localitatea Gârbovi un autoturism declarat furat de către polițiștii din Buzău. Un tânăr de 18 ani, din Pogoanele ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:50
(469 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Femei agresate de soți

Sâmbătă, 1 februarie a.c., o femeie din comuna Dridu a sunat la 112 solicitând ajutor împotriva soțului de 45 de ani care ar fi agresat-o. La fața locului s-au deplasat polițiștii din orașul Fierbinți- ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:40
(362 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Sâmbătă, 1 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat și oprit în trafic un bărbat ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. După ce a fost testat cu alcooltestul ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:15
(320 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Dosar penal după ce a condus fără permis

În timpul acționării pe linia de prevenire a accidentelor rutiere în comuna Borănești, sâmbătă, 1 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 4 Coșereni au oprit pentru control un ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:10
(387 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...