Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Silvian Ciupercă, trimis în «concediu» de DNA

1,5 milioane de euro prejudiciu în afacerea «Green Harvest»

Silvian Ciupercă, trimis în «concediu» de DNA

Direcția Națională Anticorupție îl trimite în «concediu» forțat pe Silvian Ciupercă. La începutul acestei săptămîni, printr-o adresă oficială,  DNA i-a interzis președintelui Ciupercă să-și exercite prerogativele funcției pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, procurorii anticorupție au stabilit că în afacerea «Green Harvest» inculpații din dosar ar fi creat un prejudiciu estimat la 1,5 milioane de euro.

Uite președintele, nu e președintele
Revenit la birou după 66 de zile de arest, președintele Ciupercă este obligat să renunțe la prerogativele funcției pentru 30 de zile. Procurorul de caz a solicitat Consiliului Județean Ialomița, printr-o adresă oficială, să ia act de «interdicția exercitării funcției» pînă la data de 14 iunie 2015. Motivul invocat de DNA are legătură cu bunul mers al anchetei în afacerea «Green Harvest». Reamintim că unul dintre principalele capete de acuzare formulat de DNA a fost că «în perioada aprilie-mai 2014, abuzînd de prerogativele funcției sale, avînd un ascendent asupra subordonaților săi, i-a determinat pe membri comisiei de licitație din cadrul Consiliului Județean Ialomița să-și îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul atribuirii, în mod nelegal, a contractului de concesiune unei societăți SC Green Harvest SRL (ofertant clasat pe locul 2) și a încheiat cu această societate contractul de concesiune, producînd astfel un prejudiciu bugetului Consiliului Județean Ialomița de 6.939.216,2 de lei (pe toată durata contractului de 35 de ani)».

Sechestre asiguratorii pentru un prejudiciu de 1,5 milioane de euro
Prejudiciul estimat de DNA în afacerea «Green Harvest» reprezintă echivalentul a 1,577 milioane de euro, iar pentru a-l recupera DNA a solicitat impunerea mai multor sechestre asiguratorii. Inculpații vizați de această măsură dispusă de procurorul de caz sînt Silvian Ciupercă, președintele Consiliului Județean Ialomița, Cezar Vîlcan, șeful Direcției Achiziții și Patrimoniu al instituției, și Marinela Neacșu, consilier juridic în  cadrul respectivei entități. Astfel, DNA a trimis primăriilor Țăndărei și Slobozia înștiințări cu privire la impunerea sechestrelor asiguratorii. În cazul lui Ciupercă, procurorii DNA au impus sechestre pe o casă moștenită, un apartament, un autoturism marca Opel Astra, precum și pe o suprafață de 5 hectare de teren. Bunurile puse sub sechestru care aparțin lui Cezar Vîlcan sînt un apartament de 110 metri pătrați, un teren extravilan de 5000 metri pătrați și un altul intravilan de 400 metri pătrați. Marinelei Neașcu i-a fost impus sechestru pe un apartament cu suprafața de 93 metri pătrați. Cercetările în dosarul președintelui Silvian Ciupercă sînt în plină desfășurare, DNA făcînd demersuri pentru a determina Consiliul Județean Ialomița să se constituie parte civilă în procesul penal. Consilierii aleși vor lua o decizie în acest sens joi, 28 mai 2015, în cadrul ședinței ordinare.

20 Mai 2015, 13:35 (11931 vizualizări - 26 comentarii)

Citiți și:
Președintele Moraru semnează contractele ex-președintelui Ciupercă
Fața nevăzută a președintelui Moraru în afacerea «Green Harvest»
Comisie de analiză pentru recuperarea prejudiciului din afacerea «Green Harvest»
15 funcționari sînt anchetați de procurorii anticorupție
Eugen Nicolăescu și Nicolae Bănicioiu, martori în dosarul DNA al președintelui Ciupercă

Comentariile cititorilor:


anti-pesede:
(29 Mai 2015, 23:10)
se aude la noi prin sat ca: pe nea nego beton  de la concivic l-a cautat niscaiva organe judiciare de prin constanta. ce sa insemne asta? 
dan:
(29 Mai 2015, 12:29)
@Sorin,dvs aveti unele dintre cele mai bune comentarii care se pot citi pe acest forum ,sunt de acord ca anchetele jurnalistice sa contina nume si prenume dar eu ma refeream strict la uni comentatori hiena care se folosesc de numele real al altor persoane in incercarea de a-l jigni si denigra pe adevaratul posesor de nume si prenume.
SORIN:
(29 Mai 2015, 09:47)
@ dan. Aveți și n-aveți dreptate. La câte mizerii se pot citi ... Problema e că detaliile pe care eu le-am dat, sunt publice, pot fi verificate ușor. Tocmai de aceea am sugerat o anchetă jurnalistică mai de anvergură. Sigur, dacă vor apărea numele în ziar, chiar online, totul e în regulă, nu?!
dan:
(28 Mai 2015, 16:24)
Va raspund eu la intrebare domnule Sorin.Admnistratorii site-ului au luat decizia de a cenzura numele intregi pentru ca exista persoane care dau comentarii cu numele real al altor persoane incercand in acest fel sa faca rau.  Vi s-ar pare normal ca cineva sa posteze tot felul de mizerii in numele si cu numele dvs?
SORIN:
(28 Mai 2015, 08:45)
Știți ce nu'nțeleg eu, d-lor "independenți"?! De ce atunci când cineva postează nume și prenume reale, precum și denumiri de firme, numere de mașini etc., dv. publicați doar inițialele?! Ce-ar fi, ca atunci când dv. realizați o anchetă jurnalistică, să publicați numai inițialele, cine v-ar citi?! Dacă puteți să-mi explicați logica, predau armele. Sigur, e saitul dv. dar, totuși, nu vi se pare corect să publicați în întregime postările noastre?! Nu cred că este în regulă această cenzură, în condiția în care apar tot felul de postări agramate, mii de elucubrații ale unor postaci analfabeți care scriu așa, ca să se vadă și ei pe ecranele monitoarelor. Cred că anumite postări pot însemna demararea unor anchete jurnalistice mai de anvergură, cu dezvoltarea subiectelor în paginile ziarului dv.. Ce ziceți?
...:
(27 Mai 2015, 19:01)
S.D. a facut si face trafic de influenta in numele nasului si finului si incaseaza la greu de la primariile din judet. Unii mici au ajuns mari si au acces la informatii pe care le stoarce prin santajul cu publicarea in ziar tot S.
SORIN:
(27 Mai 2015, 14:58)
O doamnă procuror din cadrul DNA a pus sechestru pe zece părți sociale ale numitei T.E.C.- CO..S 2000 S.R.L. Amara. Madama este acuzată că l-ar fi determinat pe dom' profesor să exercite presiuni asupra numitului S.D., expert ADR Sud Muntenia. În cauză se mai află și unii angajați ai CON..LT IN..ST S.R.L., printre care U.M.-manager proiect, D.D. (B.), G.E.-diriginte de șantier. S-a mai pus sechestru și asupra unui bolid Jaguar cu nr. IL .. DAV. Nu cumva musiu S. este cel care cândva, din postura de șef OPC, vindea mărfuri expirate la magazinul pe care-l deținea ilegal la parterul blocului unde a fost florăria, lângă Actaș?! Ce mai, numa' unu' și unu'! Și nici dl. A.C. nu se simte prea bine după țeapa care i-a tras-o un "partener". Ce-ți e și cu sponsorii ăștia, dom'le!
Gigel:
(26 Mai 2015, 09:15)
Acum văd că au scris pe afiș numele judecătorului în cauză, ca și cum judecătorul ar fi vinovat pentru faptele lui Silvian Ciupercă. Ce mizerie!
Titel:
(25 Mai 2015, 11:07)
@Gigel. Și pe mine mă deranjează! Nu știu de ce, dar mă deranjează al dracului de mult și nu pot face mai nimic...
anti-psd:
(25 Mai 2015, 09:35)
Ciuperca a pus umarul din greu la crearea grupului mafiot psd din Ialomita.Nu e suficient sa plateasca doar el.Trebuie stors tot puroiul.
Gigel:
(25 Mai 2015, 08:28)
Pentru Geo: Fa si tu inmultirea. 35 de ani X 35.000 euro = 1.225.000 euro. Actualizat peste 35 de ani cu rata inflatiei (de astazi, dar am avut si inflatie de 120% pe an!) iti da valoarea de 1.5 milioane euro. Este o estimare extrem de blanda, daca depui anual la banca 35.000 euro, peste 35 de ani vei ajunge la o suma mult mai consistenta. Sau poate pentru tine Silvian Ciuperca este tot "domnul" presedinte al Consiliului Judetean? Banii astia sunt furati de la noi toti, dar pe tine se pare ca nu prea te deranjeaza. Pe mine ma deranjeaza.
marian:
(22 Mai 2015, 21:35)
Silvian , te-ai facut de MARO !  RUSINEEEEE  !!!!!!!
geo:
(22 Mai 2015, 13:15)
Contractul cu pricina este încheiat pe 35 de ani având ca redevență cca 35 de mii de euro pe an. A trecut un an. Ca atare, de unde paguba de 1,542 mil. euro?.
ptr mircea si Gogu:
(22 Mai 2015, 10:26)
D ACA NU RIDICAM OCHII DIN FATA D- LUI ERAM CU EI,DAR MI-A PLACUT SA LE SPUN LUCRURILOR PE NUME SI IN FATA FAPT CE I-AU DERANJAT. NU AM FOST DE ACORD CU EI SI CU MINCIUNILE LOR. EU NU-L JUDEC PE DOMN PROFESOR CA NU-S JUDECATOR CI CONTEST DOAR FAPTELE DUMNEALUI ,IAR IN POSTURA CARE SE AFLA D-LUI ACUM DE A FI DAT AFARA  CHIAR DE PROPRIUL PARTID PE CARE L-A SLUJIT ATATA VREME ASA AM FOST SI EU SI ALTII CA MINE SI VROIAM SA RASPUNDA SI SA SPUNA CUM E CUM SE SIMTE SA FIE EXCLUS CHIAR DE CEI PE CARE I-AU CRESCUT IAR PENTRU FAPTELE DE CARE E INVINOVATIT AVEM JUSTITIA CARE O SA-I DEA VERDICTUL
toma:
(21 Mai 2015, 20:03)
Ciuperca sa răspunde ptr faptele sale daca e vinovat. Dacă nu e să vadă de viața lui liniștit. E bine ca acum să se retragă că nu mai rezolvă nimic, zic.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 19 Oct 2019
118 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(69 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(92 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(64 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(66 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(100 vizualizări - 0 comentarii)


8

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(116 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(89 vizualizări - 0 comentarii)


10

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(183 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


12

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(152 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(138 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(110 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(212 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(191 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(217 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(216 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(412 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(303 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(293 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...