Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

SPORT

«Veți vedea handbal frumos la Slobozia. E o promisiune!»

Handbal, CSM Unirea Slobozia, Victorina Bora

«Veți vedea handbal frumos la Slobozia. E o promisiune!»

Cu două victorii în cele două meciuri de baraj, Unirea Slobozia și-a păstrat locul în prima ligă. A fost un campionat lung și greu, cu un final de foc. Acum s-a intrat în binemeritata vacanță, dar din 9 iulie se reiau pregătirile cu ceva jucătoare noi și speranțe pentru o prestație superioară celei din sezonul recent încheiat, primul de Ligă pentru Slobozia. Salvarea de la retrogradare i se datorează în mare măsură și antrenoarei Victorina Bora, cea care ne-a acordat interviul de mai jos, chiar înainte de plecarea în vacanță. Nu va fi deloc o vacanță liniștită pentru că, veți vedea!, ambițiile pentru viitoarea toamnă handbalistică sînt mari.
-V-a fost vreun moment teamă de acest baraj?
-Întotdeauna trebuie tratate cu maximă seriozitate aceste meciuri. Ați văzut ce s-a întîmplat cu Deva, echipă cu jucătoare foarte bune, care însă a clacat chiar în meciul decisiv, cu Cisnădie. Noi ne-am pregătit foarte bine, dar mi-am făcut și griji pentru că aveam jucătoare importante accidentate, cum a fost cazul Anei Drăguț. De asemenea, Paula Pavăl și Geo Stoleru veneau după accidentări serioase.
-De la venirea dumneavoastră la echipă s-a văzut un plus de combativitate...
-Nu am făcut altceva decît să le dau fetelor de înțeles că au valoare și o pot demonstra. Dar, pentru asta, lucrul cel mai important, trebuie să fim o echipă! Timpul a fost foarte scurt și chiar mai erau multe de pus la punct, fetele au învățat rapid să aibă încredere în mine... Astfel, ne-am îndeplinit obiectivul, chiar dacă la început puțini erau cei care ne dădeau șanse.
-La nivel individual, Ana Drăguț și Maria Gavrilă au explodat în ultimele etape...
-Și Paula Pavăl a făcut un play-out bun. Și Camelia Carabulea sau Raluca Băcăoanu. Portarii au evoluat și s-au completat foarte bine! Deci, nu pot să spun că au contat doar 2-3 jucătoare, ci, repet, noi am cîștigat la capitolul echipă! Aici mă refer și la cei ce au muncit în afara terenului. Am avut o colaborare bună cu domnul Prepeliță, domnul Nica, cu Ilie Lemnaru sau cu preparatorul fizic Marius Milea. De mare ajutor în recuperare, mai ales că am avut și un program extrem de încărcat, au fost și maseurii Tudorel Sava și Gabriel Basarab. Fiecare pe partea lui și-a făcut treaba și astfel totul s-a terminat cu bine.
-Cînd va fi reunirea și care este, în linii mari, programul de pregătire?
-Ne reunim pe 9 iulie 2015, iar pe 10 iulie plecăm într-un cantonament de o săptămînă la mare. În perioada 20-30 iulie facem pregătirea la munte, iar apoi revenim în oraș și, cu siguranță, vom avea o serie de meciuri amicale. Totodată, fetele au primit și programul de pregătire pe care trebuie să-l efectueze în ultimele două săptămîni de vacanță...
-Ce jucătoare din actualul lot nu se vor regăsi la reunire?
-Există și momente delicate în viața unui sportiv. Într-adevăr vor fi jucătoare de care ne vom despărți. Aș vrea să le mulțumesc pentru tot ce au făcut în această perioadă de o lună și jumătate cît eu am fost la echipă și să le urez succes acolo unde vor merge. Sînt jucătoare valoroase care însă nu se pliază pe stilul pe care doresc eu să-l impun la Slobozia. Veți afla în curînd numele acestora, dar, deocamdată, dați-mi voie să nu le nominalizez...
-Noutăți?
-Sîntem în discuții cu mai multe jucătoare. Avem acordul lor verbal, dar nu putem divulga nimic pînă ce semnătura lor nu se va regăsi pe contract. Singura certitudine este pînă în acest moment Lorena Ostase...
-Cum apreciați publicul slobozean?
-Mi-a plăcut foarte mult ce s-a întîmplat în sală. Spectatorii au fost extraordinari și sînt convinsă că fără sprijinul lor nu reușeam meciuri atît de bune. Efectiv au fost momente cînd publicul a împins echipa de la spate. În general, oamenii din Slobozia par calzi, iar orașul este liniștit, ideal pentru a face performanță.
-Va mai trăi Slobozia periculos în următorul sezon?
-Dacă reușim să aducem jucătoarele pe care ni le-am propus, cu siguranță nu. O să vedeți un handbal frumos, o echipă frumoasă la Slobozia. Și asta e o promisiune!

Greu cu Știința, ușor cu Slatina
Primul meci al Unirii la barajul de menținere de la Rîmnicu Vîlcea, cel cu Știința București, a fost unul destul de dificil. Echipa noastră s-a dezmorțit greu, iar în minutul 16 scorul era 9-7 pentru bucureștence. S-a evidențiat apoi plusul de valoare al Unirii și la pauză era 13-11 pentru echipa noastră. Am trăit periculos și în partea secundă, chiar dacă în minutul 52 aveam 22-18. A urmat o serie de 3 goluri ale Științei, iar soarta jocului devenea incertă. Din fericire, Dăscălete și Gavrilă au semnat două goluri izbăvitoare care au stabilit scorul final: 24-21 pentru Unirea. Au conturat această victorie Gavrilă-8 goluri, Dăscălete-7, Băcăoanu-4, Carabulea-2, Moroianu-1, Artean-1, Pavăl-1. Cu Slatina am etalat o partitură mult mai sigură și este suficient să spunem că, în minutul 6, conduceam deja cu 5-0. La pauză a fost 22-13, iar la final 37-30 pentru Unirea. Au marcat Artean-7 goluri, Simion-6, Gavrilă-6, Băcăoanu-6, Dăscălete-4, Stănciulescu-4, Moroianu-3, Carabulea-1.

Start de sezon cu nou promovatele
Chiar dacă noul sezon competițional începe abia pe 29 august, țintarul acestuia s-a tras deja la sorți. Astfel, în prima etapă Unirea se deplasează la Sebeș, pentru ca în a doua etapă să primească acasă vizita altei nou promovate, Rapid. În etapa a 11-a, la Slobozia vine campioana CSM București, iar în etapa a 12-a Unirea joacă la Baia Mare. Menționăm că sistemul competițional se va baza doar pe cele 26 de etape ale sezonului regulat, renunțîndu-se la faza de play-off/play-out pentru a i se da răgaz Echipei Naționale să se pregătească în vederea Olimpiadei de la Rio.

Primul transfer, Lorena Ostase
Unirea Slobozia și-a început campania de achiziții aducînd-o sub comanda Victorinei Bora pe una dintre cele mai promițătoare handbaliste din România, pivotul Lorena Ostase. În vîrstă de 19 ani, Lorena a devenit în 2014 campioană mondială de junioare cu naționala României. Tot atunci jucătoarea originară din Vaslui a fost desemnată cel mai bun pivot din lume la categoria ei de vîrstă. Conform conducerii slobozene în circa o săptămînă se vor concretiza și celelalte transferuri. La capitolul plecări sînt deocamdată două certitudini: Jeni Drăgan și Ramona Urse.

16 Iunie 2015, 13:40 (5231 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
«Întotdeauna îmi propun să mă autodepășesc!»
Dublă victorie cu Știința București
Au împărțit victoriile cu Rapid

Comentariile cititorilor:


dark:
(30 Iunie 2015, 00:18)
Jeni Dragan simbol al handbalului local?pe bune?nu a mai jucat de doi ani sau .....a jucat vreodata?simbol al handbalului local si judetean este domnul profesor Simion Marian care chiar face performanta in handbal cu copii Ialomiteni
ex csm:
(22 Iunie 2015, 08:47)
Excelent fetelor,interesul pentru voi a inceput sa creasca ,numarul mare de vizualizari si chiar numarul mare de mesaje(chiar daca sunt multe prostii),arata asta!  Asadar:"...sa plece hotul de Prepelita","Nica nu face nimic si fura","Lemnaru e papagal si vorbeste mult prin oras"  ,"Primare nu te mai votam!",  sunt numai cateva dintre prostiile scrise pe aici si se repeta de cativa ani buni! Mergeti fratilor la club,la primarie, si ca "barbati adevarati",rezolvati lucrurile fata in fata!Spuneti-va toate nemultumirile pentru ca asa este corect! Mesajele ,in general,in presa mondiala sunt pentru incurajare,sugestii,nu pentru a refula toti neavenitii care nu au personalitatea suficient de dezvoltata sa abordeze lucrurile fata in fata!! Totusi ,sunt prea multi ani de cand se scriu aceleasi prostii despre aceeasi oameni si nu ajuta la nimic DAR sa nu uitam ca cei mai multi(care nu scriu pe aici) ,iubesc sportul si apreciaza faptul ca in orasul nostru,exsista o echipa de LIGA NATIONALA in detrimentul altor orase precum ,Timisoara,Iasi,Constanta,Arad,Oradea e.t.c.
fotbal plus:
(21 Iunie 2015, 23:39)
hai si cu echipa de fotbal,trebuie sa revenim dar nu cu aceeasi conducere,felicitari si echipei de handbal care merge mult mai bine dupa plecarea bunicului-antrenor.sa plece prepelita!putem sa facem sport la un nivel mai inalt!rezultatele si performanta aduc oameni in arene,minciuna si grandomania ,niciodata!
pro sport de calitate:
(21 Iunie 2015, 20:17)
BRAVO fetelor,ati demonstrat ca aveti puterea sa reveniti chiar daca erau multi care asteptau cu mainile incrucisate sa nu se intample asta!!!!! Unii ,nu sunt in stare sa aprecieze si se leaga ,de primar,  de conducatori,de tot felul de motive care nu au nicio legatura cu subiectul articolului...
suporter neconditionat:
(21 Iunie 2015, 09:23)
ii recomand doamnei Victorina Bora sa pupe mai putin persoanele din conducerea CSM. Daca erau capabili echipa de fotbal nu avea cum sa retrogradeze. Dl prepelita (care are un salariu enorm de  cca 6.000 ron/luna) depinde de banii nostrii si nici nu cres ca a facut eforturi extraordinare pt echipa.Ce a facut dl prepelita??? a incurajat echipa, a dat prime de la el, a adus mingii de acasa?? NU. Probabil s-a mai dus la dl primar Stoica, ia mai pupat mana sau a dat cu sarumana si a mai cerut o marire de leafa pt el , pt ca echipa a ramas in Liga Nationala. Dl nica cred ca vine la munca ca sa-si ia banii. Felicitari fetelor pt ramanerea in Liga Nationala si bafta pt sezonul viitor.
parvu :
(18 Iunie 2015, 19:12)
aceiasi oameni au distrus si sectia de lupte-libere .dar nu mai au mult si vor raspunde in fata legii ..echipei  de hanbal  mult suces  antrenoarei a-i recomand  ,multa atentie la cei din jur .
melu:
(18 Iunie 2015, 14:26)
jeni a plecat cu lacrimi in ochi iar cel care ia tot bagat strambe pe langa antrenoare a fost NICA sustinut de PREPELITA doi mafioti hua jegosilor afara cu voi impreuna cu Stocica ati desfiintat si fotbalul la bulau cu voi.
iulian:
(17 Iunie 2015, 23:28)
bravooooo fetelor!!!!!!!!!!!! vrem echipa mai buna!!!!!!!!!!!!
Daca....??????..:
(17 Iunie 2015, 19:57)
Toate fetele s-au autodepasit,echipa a aratat mult mai bine de la venirea doamnei dar sa vedem acum ce jucatoare vin pentru ca aici scrie ca va fi altceva,daca....vor fi achizitii....
lora:
(17 Iunie 2015, 19:36)
Felicitari,obiectiv indeplinit cand nimeni nu mai credea!!!!!!
traian:
(17 Iunie 2015, 10:18)
Felicitări echipei și Victorinei!
slobozean:
(17 Iunie 2015, 09:55)
Dragan Jeni este un simbol al handbalului local si nu cred ca ar trebui sa plece sub nicio forma !
gigel:
(17 Iunie 2015, 09:53)
Doamna antrenoare ati avut si vetiavea o colaborare buna pentru ca Nica nu s-a mai bagat in handbal a fost inlaturat ca altfel era o pacoste acum sta acasa pe banii publici ai nostri ai slobozenilor si pe bani multi nu gluma vinovat este Prepelita el il sustine autoritati sesizativa la alegeri mai pupati un mandat .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 19 Aug 2019
147 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(454 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(457 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(580 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(545 vizualizări - 0 comentarii)


5

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(488 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(578 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(454 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(583 vizualizări - 0 comentarii)


9

ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(498 vizualizări - 0 comentarii)


10

DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(486 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


12

anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(735 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(704 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(681 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(699 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(767 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(872 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(828 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(808 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1254 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(789 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan cu un permis fals

Luni, 5 august a.c., polițiștii feteșteni au surprins în flagrant un bărbat, de 37 de ani, din Fetești, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu fără a deține permis de conducere. Șoferul a ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:55
(881 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție emise de polițiștii ialomițeni

Marți, 6 august a.c., polițiștii alobozeni au emis două ordine de protecție provizorii pe numele a doi bărbați, de 29 și 30 de ani. În primul caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:50
(833 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru depistarea transportatorilor neautorizați de persoane

În perioada 1-4 august a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au controlat 21291 autovehicule și 13 societăți comerciale în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:45
(761 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan și fără permis

În perioada 2-4 august a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 66 de ani, au fost depistați de polițiștii ialomițeni în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice deși anterior consumaseră ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:40
(840 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Dosar penal pentru un fals taximetrist


Sâmbătă, 3 august a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza municipiului Fetești un bărbat, de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism în regim «taxi» pe raza localității de domiciliu. La ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:35
(894 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordin de protecție provizoriu

Sâmbătă, 3 august a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii slobozeni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Slobozia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «violență în familie». În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:30
(854 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Movilița

Duminică, 4 august a.c., în jurul orelor 16,30, pe raza localității Movilița s-a produs o coliziune între un autoturism și o autoutilitară. Pentru salvarea celor trei victime, un minor de 7 ani, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:25
(841 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...