Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Rechinii agricoli fac legea la Amara

Războiul arendașilor

Rechinii agricoli fac legea la Amara

După 25 de ani de tranziție și vreo 4-5 ani agricoli «foarte buni pentru toată lumea», afacerile cu terenuri se transformă într-un război deschis între arendașii care exploatează suprafețe agricole. Dintre zecile de cazuri semnalate în ultima vreme alegem să mediatizăm unul absolut clasic, la Amara, între SC Lăstun, o societate care exploatează 400 de hectare și SC Tritipan, un colos agricol care exploatează peste 5000 de hectare. Motivul oficial al conflictului îl reprezintă 5,7 hectare de teren agricol, revendicate la acest moment de ambele societăți. În spatele acestui litigiu, susține Constanța Scutelnicu, administratorul SC Lăstun, se ascunde dorința lui Valeriu Bulibașa, reprezentantul SC Tritipan, de a elimina orice formă de concurență.

Vestul sălbatic din spatele Legii 17
Conform Tratatului de aderare la UE, România s-a angajat ca la 1 ianuarie 2014 să liberalizeze piața funciară, astfel încît cetățenii străini-persoane fizice din Comunitatea Europeană să poată cumpăra fără restricții terenuri agricole. Dincolo de polemicile pro și contra, noile prevederi legislative reglementate de Legea 17/2014 au permis (este o certitudine!), escaladarea conflictelor între arendași. Concret, vînzătorul poate decide să vîndă celui care oferă mai mult, fiindcă normele de aplicare a legii stipulează clar că «terenul se poate vinde în orice condiții, cu excepția diminuării prețului, dacă în ofertă nu este prevăzută nicio condiție». Pentru vînzător, evident, reglementările impuse de aceste norme reprezintă un beneficiu incontestabil, prețul terenurilor agricole crescînd exponențial, în funcție de cerere și ofertă. Pentru micii arendași însă, în condițiile în care nu pot onora prețurile solicitate de vînzători, ele reprezintă primii pași către faliment. În acest context, multe dintre suprafețele exploatate compact riscă să fie fragmentate, litigiile dintre arendași blochează exploatarea suprafețelor agricole și, pe cale de consecință, apar pierderi financiare pe care micii arendași le suportă cu greutate sau nu le pot suporta. Situația se regăsește peste tot în țară, deci și în Ialomița. Iar cazul pe care am ales să vi-l prezentăm este un exemplu clasic.

Peștele cel mare îl înghite pe cel mic
Povestea Constanței Scutelnicu, administratorul SC Lăstun, este aproape incredibilă. Ea reclamă că Valeriu Bulibașa, reprezentantul firmei Tritipan, firma care exploatează peste 5000 de hectare de teren agricol, încearcă să îi blocheze activitatea firmei pe care o administrează și să o împingă spre faliment. «Dînsul a cumpărat, în 2013 și 2014, 5,7 hectare de teren. Și mi-a cerut să i-l dau. După noul Cod Civil, i-am făcut o comunicare prin care i-am spus că pămîntul pe care l-a cumpărat e arendat, iar dînsul, cumpărîndu-l, a acceptat ca acest teren să rămînă în arendă. I-am trimis copii după acte, i-am precizat că vînzătorii ar fi trebuit să-și anunțe intenția cu un an înainte... Sau măcar cu 3 luni... Dar pentru el nu a contat! A adus experți, a măsurat, a bătut țăruși și îmi face mari greutăți. Nu este prima dată cînd cumpără terenuri arendate la societatea mea. Dar pînă acum ne-am înțeles omenește, am fost în bună vecinătate și am exploatat terenurile ca toată lumea. Dar acum el încearcă să mă elimine de pe piață. Îmi cere, practic, și banii și terenurile, chiar dacă el le-a exploatat conform unei înțelegeri verbale pe care am avut-o. Și nu e drept!» explică Constanța Scutelnicu resorturile acestui conflict.

Legea lui Bulibașa
Prețul pe hectar oferit de către Valeriu Bulibașa pentru terenurile aflate în arendă la SC Lăstun este de 25 mii de lei. Prin comparație, explică Constanța Scutelnicu, valoarea «de piață» în zonă nu depășește 15 mii de lei. «Mi-a spus că, dacă vreau, îmi dă terenul pe care l-a cumpărat la prețul de 35 mii de lei... Dar eu am o declarație de la unul dintre vînzători, prin care recunoaște că a plătit 17 mii de lei! Iar cel care mi-a dat declarația, om cu frica lui Dumnezeu, m-a sunat a doua zi și mi-a spus că s-a dus la el și l-a amenințat, ca nu cumva să se răzgîndească... Acesta e adevăratul Bulibașa!». Acuzațiile făcute de Constanța Scutelnicu sînt susținute, neoficial, și de către alți arendași și proprietari de terenuri din Amara. Potrivit lor, în ultimii 10 ani, Valeriu Bulibașa, bazîndu-se pe forța pe care i-o dau banii și relațiile preferențiale cu autoritățile, a construit un imperiu agricol. «Domnule, omul acesta nu ține cont de nimeni și de nimic. M-am izbit și eu de el. A călcat peste mine doar pentru că a putut, fără niciun cîștig. Și am dat înapoi, pentru că el își poate permite să nu exploateze 10 sau 20 de hectare! Eu, fără hectarele astea, ajung la faliment!» ne explică un alt arendaș din zonă. Pentru administratorul SC Lăstun, Constanța Scutelnicu, litigiul are însă o miză dublă. «Faptul în sine nu e grav. Dar aceste 5,7 hectare de teren sînt supradeclarate. Din cauza acestei supradeclarări, nu pot primi o adeverință de la APIA, pentru un proiect pe fonduri europene... Așa că pierderea mea nu e doar de un miliard, cît cere el. E mult mai mare! Iar domnul Bulibașa, cînd vrea să o facă, știe și cum și unde să lovească!» explică Constanța Scutelnicu.

Dreptatea umblă cu capul spart
Litigiul dintre cele două societăți a ajuns în instanță, pe rolul Judecătoriei Slobozia. Conform motivelor invocate în cerere, subscrisa SC Tritipan susține că «societatea a dobîndit în proprietate mai multe suprafețe de teren (...) în anumite situații prin contract de vînzare-cumpărare autentificat de notarul public, iar în alte situații a fost dobîndit dreptul de proprietate prin sentință civilă. (...) În toate cele 4 situații, vînzarea s-a realizat liberă, nefiind înscrisă vreo sarcină, ipotecă sau vreo interdicție de înstrăinare a terenului. În atare situație nu există niciun motiv pentru ca pîrîta să folosească suprafețele de teren. (...) Menționăm faptul că anterior promovării prezentei acțiuni am solicitat pîrîtei să ne lase în deplină proprietate terenurile pentru care, la nivel teoretic, avem dreptul de a ne exercita toate prerogativele dreptului de proprietate. (...) Acțiunea în revendicare este o acțiune pe care proprietarul o poate exercita pentru a înlătura atingerile aduse dreptului său de către terți (...) admiterea ei depinzînd de producerea în fața instanței a unui titlu de proprietate. În situația noastră, depunem alăturat prezentei cereri dovada deținerii acestor titluri pentru toate suprafețele de teren pe care dorim a le prelua în posesie de la pîrîta». Referitor la acuzațiile care i se aduc, Valeriu Bulibașa a declarat sec pentru ziarul nostru: «Doamna Scutelnicu să învețe să respecte proprietatea și apoi să facă reclamații la ziar!».

Ialomița, o Românie mai mică În Ialomița, potrivit datelor oficiale, circa 10% din terenurile agricole exploatate sînt deținute de către străini. Cele mai mari suprafețe sînt deținute de către italieni, urmați la mică distanță de către portughezi, danezi și austrieci. Dat fiind prețul mic pe hectar, tendința de vînzare a terenurilor agricole, susțin specialiștii în domeniu, va continua și în anii următori, investitorii străini aflîndu-se într-o concurență acerbă cu arendașii autohtoni. În prezent, în România, prețul unui hectar de teren agricol este semnificativ mai mic fața de alte state europene, în condițiile în care un hectar se vinde cu sume cuprinse între 3500 și 6000 de euro, iar în Germania sau Danemarca poate ajunge la 11000 de euro, respectiv 22000 de euro. În Olanda, pămîntul agricol este extrem de valoros pentru că un hectar poate ajunge și la 48000 de euro. Cele mai mari suprafețe de terenuri, în România, sînt deținute de cetățeni italieni, cu o pondere de 24,29%, urmați de germani cu 15,48% și de cei din țările arabe, cu 9,98%. Totodată, Ungaria deținea 8,17% din cele peste 700000 de hectare de teren agricol cumpărat în România, Spania (6,22%), Austria (6,13%), Danemarca (4,52%), Grecia și Olanda cîte 2,4% și Turcia 0,78%.

25 Iunie 2015, 09:40 (12589 vizualizări - 18 comentarii)

Citiți și:
Scandal la Amara. S-a încuiat în casă cu copilul în semn de protest!
«Șmecherul» Gîță și-a făcut de cap într-un bar din Amara

Comentariile cititorilor:


Teodor :
(17 Septembrie 2020, 22:01)
Am ajuns in țara , după toate cele in lume ! Întâmplator căutând mi-a ieșit articolul asta ?!
destinul:
(7 Octombrie 2016, 23:31)
Am dat din intamplare si eu de discutiile astea! Ce se intampla , nu ne mai ajunge fratilor nimic. Ce e drept , trebuie sa ne pastram terenurile printre noi , altfel ajungem slugi in tara noastra . Diferenta dintre noi si straini stiti care e? Noi ne facem rau unii la altii si ei profita de prostime .Muncim la atii , daca'i intrebi cand vin de acolo cica e bine tare, nimeni nu vrea sa recunoasca jugul, si bataia de joc. Noi murim de grija altora si d'aia nu merge ! E o rusine ca se plimba cu bicicleta ?eu nu cred ! In afara e o moda si sanatos, dar noi ne-am invatat , masini la greu! Daca muncesti ,nimic nu-i rusinos, si oameni care mai fac ceva in tara asta fratilor , lasatii sa mai faca , ca de'alde mucea pe marginea comentariilor sunt destui ,ca si dl anonim , nu stie sa scrie , dar comenteaza ! Ma intreb cate impozite plateste el ?! Cate locuri de munca asigura ?! Stie sa fac ceva ? Ca de scis nu ! Alooo limba romana are inca abecedar !!!
anonim:
(20 Iulie 2016, 17:22)
ce i mai batrani stiu  ca bulibasa pe timpu lui ceausescu [89]  se ducea la munca cu bicicleta ,an  toti acesti ani a pacalit amareni toate utilajele , masinile masinile agric, sant trecute pe numele lui  ,  nu pe numele asociatiei de aceea nu iese an evidenta parea  mea  , ar trebui controlat  riguros,
Anonim:
(7 Ianuarie 2016, 19:35)
Bai mă lasati?M-ati inebunit cu arendele voastre!Domnul Bulibasa este un agricultor foarte drept !As vrea sa fiu ca el !Sunt din Amara ...il cunosc foarte bine pe dânsul!Grâul pe care îl ia oamenii care au arenda la dansul ,este grâul din care seamănă el toamna ...bai fratilor ...voi vreti multe !Daca nu stiti nu mai vorbiti!Asa ca tăceți din gura !Mult succes Domnului Valeriu Bulibașa si tuturor agricultorilor din AMARA si din Tara!
Necunoscut:
(4 Noiembrie 2015, 17:53)
Cică Peștele mare i-l înghite pe cel mic, logic, daca ascultați si va interesați bine , e normal , Cum sa nu-l înghită cand anul asta mr Bulibasa a fost laudat si premiat de Madr cu cele mai bune recolte pe 2015 ! Pana o învață băiatul mamei agricultura .... normal ca alții ajung departe unde nasul dnei Tanta nu poate mirosii.... Mie unul imi plac oamenii de succes , daca sunt buni , sa fie , iar amatorii sa trăiască cu dorința ..
Anonim:
(6 Septembrie 2015, 18:09)
De acord cu tine , ce e de haram ....de haram se duce.....cazul lor ca d'aia au dat faliment . Poate ca nu a fost de vina doar d-na Tanta, au dat faliment ca nu au știut sa aprecieze si sa păstreze ce moșteniseră , clădiri din CAP, utilaje ....s-au dus pe apa sâmbetei .In afara de Popescu si Bulibasa , din vechiul CAP nu mai găsești nimic. Ei am văzut ca mai funcționează pe vechile locuri si in vechile clădiri . D-na Tanta cu tot clanul lor ....ce au facut ?! Au vândut cat au putut, si-a bătut joc de fraierul de Maita , si ele si-au facut cu toatele afaceri pietru bieții copii ......! Cine nu o cunoaște pe aceasta Tanta chiar o crede ! Dar părerea mea e ca trebuie văzut nu criticat cine va rezista , cine muncește ,normal , ca banii chiar si in agricultura se fac cu ffff multă munca , nu-i usor .Eu am o bucățică si stiu cat muncesc, asa ca fiecare cat muncește atat are . Dna Tanta te-ai apucat mai târziu de agricultura,de , din cauza asta esti invidioasa ? Ai timp sa-i faci si tu lui Mihăiță avere, daca ne gândim mai bine Bulibasa are tractoare ,cam de 20 de ani ! Cam de pe atunci lucreaza el teren daca nu mai bine , deci ......daca nu era meseriaș eu cred ca pierea si el ca nea Maita .La astfel de oameni trebuie sa zicem un DA , ca de nenorociri ne-am saturat .Concluzia mea e ,, mai ai pana-l ajungi , e un fffffff bun specialist " nu o spun doar eu ci mulți .Veziti de contabilitatea ta Dna .....socotește daca ai ce ,,,,dar nu munca altora !!!!!!
Sosit curand:
(30 August 2015, 12:41)
Am venit de curând in tara , si văzând certurile dintre doi oameni pe pământ nu-mi vine sa cred ! Zic doi oameni pentru ca specialist nu e decat unul din zvonurile adunate ,.Dna in cauza am înțeles ca e pârâta , dupa ce a învârtit CAP-ul , acum învârte o fosta afacere furată de ea si clan ... a lui nea Maita ....m-am lămurit ca nu știam. Vreau sa ma apuc si eu de agricultura la noi in tara , sper sa nu întâmpin probleme , dar înainte de a prelua pământul bunicilor si al parinților mei o sa ma documentez. Dar, ma repet, sunt de partea celor care stiu ca luru bine facut ramane fff bine , nu a amatorilor ci toate babele apropiate de pensie care nu se gândesc decat la ......cum sa mai faca bani ! Nu-l cunosc bine pe acest rechin decat din descrierile parinților , dar ei spun. , ce zic si alții , daca vezi anul asta lanul de porumb al lui si le vezi si pe al altora , îți dai vedictul singur ! El e ,, meserie te halesc " , ceilalți plângi cu vorbe ! Bravo ii zic si eu , .....poate i-l caut pentru o consultată !
Anonim:
(28 August 2015, 20:28)
Mai fraților , nu ' i e mila la nimeni de Dna Tanta ca o bagă meseria in faliment ! Ca ei nu i-a fost mila de Smoala ca l-a băgat ! Dar ca o mămica grijulie , a încercat sa faca ptr puiul mami avere, întâi arenda si apoi proprietăți .......chiar mi-e mila de ea. Cu mr Buli , nu am glume, dar ....e cel mai tare dintre agricultorii de pe Amara , el n'are treaba cu cârciuma , cu primăria , cu politica.......e la locul lui .....si sta bine ....liniștit si pe meserie omul. Daca mergi ziua pe câmpuri , dai de el, daca esti seara ,nu poti sa iei un porumb de fiert ca dai de el ......e tare , si nu-l ia nimeni la nimic . Concluzia ! Ptr Dna Tanta , te înghite ca pe un dumicat fiinca ii di bun in meserie. Vb romanului...meserie te halesc, asta o fumează de mult ...cei ce vor agricultura copiate-l frate ca nici fisu' nu-i calcă pe urme ....... E bun, cei al lui spus de-o parte !
Fara:
(28 August 2015, 00:52)
Ce discuții !!!! Bunica mea are la ei terenul , dar e f mulțumită , nu am avut probleme de grau , bă din contra au cel mai bun grau de panificație si cea mai buna făina,!!!! Face bunica niște gogoși .....deja mi-e pofta. Sunt tari in agricultura si inginerul e foarte de treaba, si șut si muncitor , mie-mi place """""" Iar de corecți nu se pune problema , toți ii lauda ca sunt f corecți . Iar de partea care-i critica ....fisuu Mihaitaaaaaa, ii urez sa bea mai puțin, cand el e ' n cârciuma , alții muncesc .
Miss tara :
(28 August 2015, 00:33)
Toți comentați in necunoștință de cauza ! Ati interogat vre-odată un angajat , toți sunt multumiți, si nu exista la ei munca la negru ... Am vrut sa ma angajez , si doua ore daca intri in curte ti se face contract, nu calci la ei fara contract ! V-ati întrebat câți angajați are D-na Scutelnicu , marea agricultoare ?! Hmmm....câți bani da ea la stat din salariați ......putini , aproape nimic , pentru ca lucreaza ..........cum lucreaza . Mai bine tăcea .....! Pana la urma bine ca se duce pământul catre un înrăit in agricultura si pasionat de ce face , ăla e tot timpul pe câmp cu mâinile ' n pământ , si langa tractoriști , nu-i scapă ceva . Adică de'ade D-na Tanta ,,,,,suntem sătui
Cristi:
(6 Iulie 2015, 10:28)
KARMA
fara :
(3 Iulie 2015, 14:32)
Nu va mai dati cocosi , pentru ca si voi faceti la fel , .! Invidia roade incet si nevazut!!!! Iar cu d-na Scutelnicu aduceti amintirile la suprafata si povestitile cum la falimentat pe ing. Maita zis smoala cu gasca de hoti de pe vremea dinainte cand si Maita era cocos !!
no name:
(3 Iulie 2015, 10:55)
Saraca d-na. Tanta cum la mai falimentat pe Maita ( smoala ) si acum face ce fac toti arendasii , nu va mai dati cocosi ! Ce e de haram de haram se duce !
No Name:
(30 Iunie 2015, 15:47)
Daca ar intra la mine si as da faliment cum spune d-Scutelnicu eu va garantez ca pt el m-as duce la PUȘCĂRIE..poate cumpara pamânt si pe lumea cealaltă.
agricultor:
(28 Iunie 2015, 12:54)
A incercat sa faca cineva vreo analiza la graul care se da la arenda de la firma sc tritipan? La aceasta firma totul merge spre avantajul lor si isi bat joc de oameni platindu-le arenda in luna noiembrie ( cu toate ca in contracte scrie clar ca termenul de plata este de maxim 45 zile de la recoltare). deoarece tot graul care nu este bun de panificatie este dat la oameni. O pleava de grau si numai sparturi. Cam asta e onestitatea lui fata de oamenii care au avut incredere si i-au dat ternurile spre arendare. Asta e concurenta cu care se confrunta restul de agricultori. A marit arenda la 1400 kg doar din gura nu si pe acte.... ( chiar ar trebui verificat de autoritati acest lucru) dar chiar si asa grau este doar spartura ce curge la tararea morii.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 27 Oct 2020
332 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Slobozia: Trei persoane «izolate», amendate pentru că nu au fost găsite la domiciliu

Pe parcursul zilei de duminică, 25 octombrie 2020, forțele de ordine au continuat acțiunile pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2020, 13:40
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1919 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 26 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1919, cu 12 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2020, 13:05
(166 vizualizări - 1 comentariu)


SJA Ialomița: A luat «mită» pentru a nu constata defecțiunile unui autoturism la ITP

Polițiștii Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au ...[citește_toată_știrea]

26 Octombrie 2020, 10:10
(309 vizualizări - 2 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1907 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 25 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1907, cu 29 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2020, 13:05
(70 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: S-au luat la bătaie după producerea unui accident. Cinci bărbați din Bărbulești, reținuți de polițiști!

Cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 41 de ani, toți din localitatea Bărbulești, au fost reținuți de către polițiști urmare a unei altercații produse sâmbătă, 24 octombrie a.c., în afara localității ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2020, 12:15
(91 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Botez întrerupt de polițiști

În cursul zilei de sâmbătă, 24 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și ...[citește_toată_știrea]

25 Octombrie 2020, 12:10
(110 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1878 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 24 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1878, cu 20 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

24 Octombrie 2020, 13:05
(77 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

23 Octombrie 2020, 19:10


8

Slobozia: Arestat pentru «proxenetism»

Joi, 22 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 14:20
(446 vizualizări - 1 comentariu)


Tânăr din Sălcioara, suprins la volan fără permis

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Coșereni, fiind în serviciul de patrulare și control al traficului rutier, pe raza comunei Axintele, au oprit un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 14:15
(135 vizualizări - 0 comentarii)


10

SJA Ialomița: Surprins în flagrant când dădea «mită»

Joi, 22 octombrie 2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, împreună cu lucrătorii de Poliție Judiciară ai Diecției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 13:25
(443 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1858 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 23 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1858, cu 50 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 13:05
(217 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fetești: Eveniment privat întrerupt de forțele de ordine

În cursul zilei de joi, 23 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și a ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 12:20
(186 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Verificarea documentară a contribuabililor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informeză contribuabilii interesați că potrivit prevederilor art. 148 din Codul de procedură fiscală, pentru stabilirea corectă a situației fiscale ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 11:50
(205 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada Nordului din orașul Căzănești

Ca urmare a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Nordului din orașul Căzănești, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 23 octombrie 2020, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

23 Octombrie 2020, 09:30
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Cei mai noi pompieri ialomițeni au depus Jurământul Militar

Candidații selectați din sursă externă în luna septembrie a.c., angajati pe perioadă determinată, au depus astăzi Jurământul Militar, în cadrul unui ceremonial restrâns, impus de contextul epidemiologic ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 18:05
(158 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Persoană trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de «trafic de influență»

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița a dispus, la data de 16 octombrie a.c., trimiterea în judecată a unei persoane, fără calitate specială, față de care s-a luat măsura ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 17:40
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru șofat fără permis

Miercuri, 21 octombrie a.c., în jurul orei 12,00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dridu, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza comunei Dridu, au oprit pentru control, un autoturism condus ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 14:05
(407 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1808 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 22 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1808, cu 21 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

22 Octombrie 2020, 13:05
(228 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 82 de ani din Bărcănești, dispărut

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat, în vârstă de 82 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliul său din comuna Bărcănești într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni. Persoanele care pot oferi ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 15:45
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Bordușani, arestat pentru producerea unui accident

Marți, 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală  Stelnica au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 15:20
(199 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de protecție emis de polițiști pe numele unui bărbat care și-a bătut concubina

Marți, 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin apel 112 de o femeie, de 56 de ani, din Ograda, cu privire la faptul că a fost lovită de concubinul ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 14:55
(176 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1787 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 21 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1787, cu 46 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

21 Octombrie 2020, 13:05
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

20 Octombrie 2020, 19:10


Urziceni: Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

Luni, 19 octombrie a.c., în jurul orelor 14,00, polițiștii rutieri din Urziceni au oprit pentru control, pe Calea București din Urziceni, un autoturism condus de un bărbat de 51 ani. Întrucât șoferul emana ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2020, 14:35
(214 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a desfășurat acțiunea Truck&Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activitățile de control s-au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2020, 14:25
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1741 cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 20 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1741, cu 45 cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2020, 13:05
(338 vizualizări - 0 comentarii)


Se constituie noul Consiliu Județean Ialomița

Prin Ordinul prefectului județului Ialomița nr. 500/19.10.2020, se va constitui noul Consiliu Județean Ialomița. Evenimentul de constituire se va produce marți, 20 octombrie 2020, la Sala «Europa» a Consiliului ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 17:40
(722 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru infracțiuni rutiere

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., în jurul orei 23,30, polițiștii din Amara, în timp ce efectuau activități de supraveghere a traficului rutier, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 13:20
(285 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Movilița, arestat pentru «tulburarea ordinii și liniștii publice»

Vineri, 16 octombrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la ...[citește_toată_știrea]

19 Octombrie 2020, 13:15
(350 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
cetatean în Deputatul Trotinetă rămâne șomer Cristi în Deputatul Trotinetă rămâne șomer cetatean în Deputatul Trotinetă rămâne șomer @Contribuabil ones în Directorul economic al Primăriei Slobozia, obligat să returneze sporuri acordate ilegal covid19 în Deputatul Trotinetă rămâne șomer pOaLiTiA în SJA Ialomița: A luat «mită» pentru a nu constata defecțiunile unui autoturism la ITP Maria în Elevii din Ialomița așteaptă tabletele electronice promise de Ministerul Educației @george în Ialomițenii au plătit 300 mii de lei pentru activitatea asociațiilor și fundațiilor din județ Succesuri în Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița a omis să evalueze 8313 hectare de teren calamitate de secetă DAN în Grupul de Comunicare Strategică: 1919 cazuri de COVID-19 în Ialomița sandu în SJA Ialomița: A luat «mită» pentru a nu constata defecțiunile unui autoturism la ITP Un ialomitean în Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița a omis să evalueze 8313 hectare de teren calamitate de secetă Marian Calota în S-a stins din viață Mihai Enciu... George în Ialomițenii au plătit 300 mii de lei pentru activitatea asociațiilor și fundațiilor din județ fermier în Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița a omis să evalueze 8313 hectare de teren calamitate de secetă Georgiana în Programul «A doua șansă», un succes și anul acesta @Avram A în Directorul economic al Primăriei Slobozia, obligat să returneze sporuri acordate ilegal George în Ialomițenii au plătit 300 mii de lei pentru activitatea asociațiilor și fundațiilor din județ Avram A în Directorul economic al Primăriei Slobozia, obligat să returneze sporuri acordate ilegal lucian în Ialomița: Partidele politice, cuprinse de febra Alegerilor Parlamentare
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...