Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

A murit Gheorghe Glodeanu, simbolul comunist al Ialomiței

A murit Gheorghe Glodeanu, simbolul comunist al Ialomiței

În seara zilei de joi, 23 iulie 2015, Gheorghe Glodeanu, simbolul comunist al județului Ialomița, s-a stins din viață. Surse medicale apreciază faptul că decesul ar fi survenit în urma unei congestii cerebrale. Istoria comunistă a județului Ialomița se confundă cu Gheorghe Glodeanu. Acesta a fost primar al Sloboziei în perioada 1972-1974, ulterior deținînd funcția de secretar cu propaganda al Comitetului Județean PCR Ialomița și președinte al Comitetului Popular Județean Ialomița. În ultimii ani, acesta s-a retras din viața publică în orașul Oltenița-Călărași. Joi, 23 iulie 2015, Gheorghe Glodeanu a murit. Trecerea în neființă ar fi fost provocată de o congestie cerebrală. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face la capela de lîngă stadionul orașului Oltenița, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit, înmormîntarea urmînd să se producă sîmbătă, 24 iulie 2015.

24 Iulie 2015, 15:15 (9412 vizualizări - 29 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Maria:
(29 Ianuarie 2016, 09:35)
Dumnezeu sa va judece dupa vorbele voastre nedrepte uitati va in jur cite s au construit  acum se facmagazine tot in spatiile facute inainte de 1989
LETSOC:
(30 Iulie 2015, 07:43)
Stiti, doamna Adriana cine nu vede partea pozitiva  a comunismului? Cei ce au beneficiat de ea si le este teama sa nu se afle. Stiu cum s-a comportat Glodeanu deoare ce in acea perioada am lucrat in agricultura, dar indiferent de asta, Dumnezeu sa-l ierte.
pt nostalgici:
(29 Iulie 2015, 19:52)
daca vreti sa retraiti raiul comunist, plecati in Koreea de Nord, la "fratele"Kim. Daca nu va place ceea ce traiti, consolati-va cu gandul ca macar asta este capitalismul romanesc pur, construit de fostii comunisti si securisti, in care nomenclaturistii si odraslele lor au devenit milionari in dolari si euro doar in trei patru luni, nu in trei generatii cum ar fi normal din munca cinstita. Daca comunistii au fost atat de destepti, de buni si iubiti de popor, unde este comunismul azi si de ce s-a prabusit el in '89, de ce n-au invadat "oamenii muncii"din vest tarile socialiste in timp ce fenomenul se petrecea invers? Comunismul a fost pata neagra din istoria Romaniei, si nu numai. Azi am fi fost  una din tarile dezvoltate si civilizate ale lumii,fara cei 45 de ani de bolsevism, istoria tarii n-ar fi fost deformata, n-ar fi existat mii de gropi comune experimentele cumplite din puscariile cu detinuti politici si Canalul in care au disparut ucisi sute de mii de romani ce formau elita Romaniei..Dar nu e de mirare: si acum mai sunt nostalgici ai lui Stalin, cel care a ucis mai multi rusi decat al doilea razboi mondial..
VICOL:
(29 Iulie 2015, 07:37)
Glodeanu a ridicat blocuri și a unit malurile apelor prin poduri, a transformat o așezare deșertică într-o oază de verdeață în inima toridului Bărăgan, a salvat Lacul Amara și l-a transformat în Apă Vie tămăduitoare, a construit cămine culturale și școli, cinematografe și case memoriale, a fost sufletul festivalurilor artistice și manifestărilor științifice, a adus în Slobozia artiști plastici care au înfrumusețat orașul și viața oamenilor de aici. Toate acestea vor rămâne, toate sunt legate de el, va rămâne amintirea materială și spirituală a tot ceea ce a realizat pentru binele comunității. De aceea poate fi considerat un simbol al comunismului! După detractorii săi ce rămâne? Veninul și zgura unor suflete chinuite, incapabile să se realizeze, inimi chircite ca niște vinete răscoapte, bale revărsate la adăpostul anonimatului, o ură viscerală față de tot ce a fost bun și frumos, tocmai findcă ei sunt răi și urâți ca ,,wow’’ și ,,tovarășa Ana’’
Nostalgic:
(28 Iulie 2015, 22:16)
@tovarășa Adriana, puteai măcar un nume să-ți dai. Ai dreptate cu Comuniștii care încă mai zvâcnesc. Sunt scursurile! Cei buni s-au retras acum 25 de ani, au fost blamați, au murit de inimă rea sau se târăsc pe ultima sută de metri, istoviți, scuipând ,,realizările" Revoluției din 1989.
MARIAN:
(28 Iulie 2015, 21:04)
Mai marea rușinea: a ajuns un sferto-doct, de fapt un decelebrat, să maculeze internetul cu tot felul de afirmatii  tâmpite confirrmându-l astfel pe Umberto-Eco care scria că drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr si că rețelele de socializare au devenit o invazie a imbecililor. Un analfabet frustrat care nu știe că naționalizarea s-a facut în 1948, cooperativizarea s-a încheiat în 1962, că din 1958, după retragerea trupelor rusești din Romania, PMR, ulterior PCR s-a depărtat total de Moscova că atitudinea lui Ceaușescu din august 1968 a stârnit totala admirație a occidentului, că în fruntea PCR au fost promovați oameni cu totul deosebiți ca acest Gh. Glodeanu, pentru odihna căruia ar trebui să ne rugăm! Eu o fac și mă rog la Bunul Dumnezeu să te ierte și pe tine, necrofag nenorocit!
ADRIANA:
(28 Iulie 2015, 20:33)
NU AM FOST MEMBRĂ PCR. Crezi sau nu, e mai puțin important. Altceva. ROMÂNIA nu va avea nevoie de o sută de ani pentru.... ce scrii tu acolo. Acest stat va pierde granițele și identitatea foarte curând. Așa-zișii români de azi sau de mâine vor fi poimâine altceva. Nu știu cum, dar ne vom pierde. Regretul este sincer. Previziunea? De la o percepție nefardată a realității de azi!
tovarasa "Adriana":
(28 Iulie 2015, 19:33)
"Pecinginea de nestapanit" de azi este rezultatul "omului nou",socialist, creat de comunisti. Prin teroare si prin frica au construit o societate inumana  a caror ramasite le vedem azi ca ne conduc prin politicieni(toti "fosti" cu carnete rosii), incepand cu criminalul KGBIliescu si toata sleahta de capitalisti de cumetrie formata din cadrele de partid si securistii lui Ceausescu. Romania are nevoie de o suta de ani sa se curete definitiv de pegra comunista, de urmasii si mentalitatile ei .
ADRIANA:
(28 Iulie 2015, 14:54)
Oamenii care au ceva in capul lor, câți au mai rămas, judecă acele vremuri cu TOATE părțile inumane care au fost! Și au fost destule! DAR Hoția, derapajul, imoralitatea, ilegalitățile pe față, răsturnarea scării valorilor umane, VIOLAREA bunului simț, lipsa de patriotism, vânzarea pe bucăți a țării, umilirea tinerilor capabili, lipsa locurilor de muncă, rateurile voite ale justițiarilor, desființarea strategică a școlii cu tot ce implică ea, jalea din sistemul sanitar................ETC. Acestea nu erau pe-atunci o pecingine de nestăpânit! Partea pozitivă a comunismului n-o știu toți cocalarii, n-o recunosc snobii, parveniții și Analfabeții! Ne sugrumă țigănia. Se vor duce NOSTALGICII și veți face voi, ROMALINELE ȘI MÂRLANII LOR...rahatul praf! Din acel praf să vi se înalțe statui. Aveți modelul! Țara asta este pierdută.
multi nostalgici:
(28 Iulie 2015, 13:55)
nostalgia unora nu e altceva decat reactia cainelui inlantuit("da, domn'e, mai lipsea cate ceva, nu era nici libertate,dar aveam locuri de munca"..). Ceea ce nu vor sa priceapa nostalgicii este ca "Epoca de aur"a fost construita pe cadavre. Crime si genocid. Elita Romaniei a fost decimata doar pt ca bolsevismul cu formele lui hidoase(stalinismul si ceausismul) sa stearga adevarata istorie a romanilor si sa devenim un lagar urias in aer liber in care armata tinea armele indreptate spre interior, sa nu scape romanii dinraiul comunist. Comunistii au avut"realizari": si azi, cele mai disciplinate si mai eficiente munci se realizeaza cu detinutii. Asta era Romania! Faceam de toate pe stoc si nimeni dar nimeni nu le cumpara decat daca le vindeam pe pret de nimic(dumping): si atunci exportam mancare si petrol. Dumnezeu sa-l ierte pe Glodeanu(desi el si tovarasii lui n-au actionat ca niste crestini, altfel eroii Marii Unirii n-ar fi fost inchisi, omorati si aruncati in gropi comune ca niste animale!)... A facut canalizari si a pus flori..Din banii lui? Nu : cu teroare si cu banii romanilor flamanzi, fara lapte la copii, fara curent si fara televizor, cuindicatii"mai puneti o haina pe voi daca va e frig"etc,doar cu cantece patriotice si de adulare a lui Ceausecu! Asa cum stiau sa faca doar comunistii, acesti burghezi rosii!
victoria:
(28 Iulie 2015, 08:28)
Cel care te declari "Hahaha" , nu degeaba. Daca stii dar nu cred,ce fel aratau cladirile vechi din Slobozia nu ai mai zice Hahaha. Probabil trebuia pastrate vreo doua trei de pe crivaie. Ce a fost de pastrat s-a pastrat. Restul au fost Hahaha.
Mary:
(27 Iulie 2015, 10:37)
        Pe langa multe pacate, a facut si lucruri bune. A initiat plantarea sutelor de pomi de specii diferite in Slobozia, a pus bazele actualului parc de la Catedrala. Indraznea cineva sa taie vreun pom, asa cum fac azi,  tampitii care conduc orasul? A condus cu mana de fier. A fost bine, a fost rau, istoria il va judeca. 
SORIN:
(27 Iulie 2015, 08:50)
Așa cum am mai scris, România a fost  construită de "cizmari" și furată de UNIVERSITARI!!! Gheorghe Glodeanu, cu toate tarele sale, a fost un om de acțiune, un adevărat gospodar cu mare grijă de Slobozia și județul Ialomița. Nu se mai pune problema nostalgiei, ci comparația cu realitatea actuală. Norocul nostru e că Slobozia este un oraș mic, altfel pățea ca Timișoara. Dacă slobozenii l-ar fi ales pe Glodeanu primar, municipiul nostru ar fi fost departe acum. Așa ... Dumnezeu să-l ierte!
Hahaha:
(26 Iulie 2015, 21:27)
Comunisti au distrus centrul vechi si cladirile de valoare din oras si le au inlocuit cu betoane sterpe si lipsite de stil sau culoare. Puteau sa le construiasca in jurul acelor zone. Ex vezi fosta cladire a ocolul silvic.
dada:
(26 Iulie 2015, 18:23)
Dumnezeu sa-l ierte!SUBSCRIU CU TOT CE A SCRIS"biograf".

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 17 Sep 2019
241 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2091 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(179 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(190 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Septembrie 2019, 17:10


4
DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(318 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(449 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(325 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


8

Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(259 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(416 vizualizări - 1 comentariu)


10

Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(265 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(363 vizualizări - 0 comentarii)


12
IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

Marți, 3 septembrie 2019, polițiștii rutieri au desfășurat sesiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi către unitățile de învățământ. În cadrul activităților au ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:05
(422 vizualizări - 0 comentarii)


Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, au fost la un pas de moarte după ce au fost implicati într-un accident rutier. Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 31 august 2 ...[citește_toată_știrea]

31 August 2019, 11:35
(1265 vizualizări - 11 comentarii)

Taguri: Reviga accident


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 2-6 septembrie a.c., între orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 17:20
(640 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional, depistat la Bărbulești

Joi, 29 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat pe raza comunei Bărbulești un bărbat, de 46 de ani, din Craiova, care era urmărit internațional. Autoritățile judiciare din Germania au emis pe ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:50
(490 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal în apropiere de Urziceni

Joi, 29 august a.c., în jurul orelor 2,30, în apropiere de localitatea Urziceni s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un tânăr, de 21 de ani, din comuna Coșereni ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:35
(519 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, joi, 29 august a.c., un bărbat de 48 de ani, din Sărățeni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității de ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:25
(474 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA-mai mult timp pentru abonați, mai multă grijă față de mediul înconjurător

Sigur, ușor, rapid, ... oricând ! Un singur click, mai multe facilități! Cu platforma on-line Contul meu RAJA clienții noștri, indiferent de ...[citește_toată_știrea]

29 August 2019, 14:20
(469 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Protopopiatul Urziceni: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 28 august a.c., în intervalul orar 8,00-12,00, Protopopiatul Urziceni, din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, împreună cu membrii Biroului de Asistență Socială și Serviciul Social acreditat ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 17:20
(583 vizualizări - 0 comentarii)


Lipsă apă în Cartierul Sinistrați din orașul Țăndărei

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Armanului, din orașul Țăndărei, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri, ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 10:55
(628 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție aniversară «Închinare Sfintei Cruci»

Marți, 27 august 2019, PS Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de consilieri eparhiali, a mers la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia la vernisajul celei de-a doua ediții a expoziției ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 16:10
(645 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Țăndărei

Razie de amploare la Țăndărei

Marți, 27 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o razie pe raza localității Țăndărei, în cadrul căreia au fost efectuate 6 percheziții domiciliare pe linia nerespectării regimului armelor și ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:50
(854 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Țăndărei razie


Bărcănești: Deținere ilegală de arme

Marți, 27 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au depistat, în urma unei percheziții domiciliare, în casa unui bărbat de 50 de ani, din Bărcănești, o pușcă cu aer comprimat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:45
(596 vizualizări - 0 comentarii)


Minor urmărit internațional, depistat în Țăndărei

Luni, 26 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr de 16 ani, din Țăndărei, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare. Minorul este cercetat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:40
(792 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Produse contrafăcute, confiscate

Luni, 26 august a.c., polițiștii slobozeni au depistat, în urma unui control, un tânăr de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea pe raza municipiului Slobozia un autoturism ce avea inspecția tehnică ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:35
(628 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

În perioada 24-25 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau  fără permis de conducere. Este cazul a doi bărbați, de 21 și ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:20
(690 vizualizări - 0 comentarii)


Pietoni accidentați la Dridu și Sinești

La sfârșitul de săptămână precedent, doi pietoni au fost răniți ca urmare a unor accidente rutiere produse pe raza județului. Astfel, vineri, 23 august a.c., un bărbat de 34 de ani, din localitatea Jilavele ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:10
(577 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Focare de Pestă Porcină Africană la Gheorghe Doja și Mărculești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, cu privire la ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 12:15
(683 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(983 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...