Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

A murit Gheorghe Glodeanu, simbolul comunist al Ialomiței

A murit Gheorghe Glodeanu, simbolul comunist al Ialomiței

În seara zilei de joi, 23 iulie 2015, Gheorghe Glodeanu, simbolul comunist al județului Ialomița, s-a stins din viață. Surse medicale apreciază faptul că decesul ar fi survenit în urma unei congestii cerebrale. Istoria comunistă a județului Ialomița se confundă cu Gheorghe Glodeanu. Acesta a fost primar al Sloboziei în perioada 1972-1974, ulterior deținînd funcția de secretar cu propaganda al Comitetului Județean PCR Ialomița și președinte al Comitetului Popular Județean Ialomița. În ultimii ani, acesta s-a retras din viața publică în orașul Oltenița-Călărași. Joi, 23 iulie 2015, Gheorghe Glodeanu a murit. Trecerea în neființă ar fi fost provocată de o congestie cerebrală. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face la capela de lîngă stadionul orașului Oltenița, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit, înmormîntarea urmînd să se producă sîmbătă, 24 iulie 2015.

24 Iulie 2015, 15:15 (9215 vizualizări - 29 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Maria:
(29 Ianuarie 2016, 09:35)
Dumnezeu sa va judece dupa vorbele voastre nedrepte uitati va in jur cite s au construit  acum se facmagazine tot in spatiile facute inainte de 1989
LETSOC:
(30 Iulie 2015, 07:43)
Stiti, doamna Adriana cine nu vede partea pozitiva  a comunismului? Cei ce au beneficiat de ea si le este teama sa nu se afle. Stiu cum s-a comportat Glodeanu deoare ce in acea perioada am lucrat in agricultura, dar indiferent de asta, Dumnezeu sa-l ierte.
pt nostalgici:
(29 Iulie 2015, 19:52)
daca vreti sa retraiti raiul comunist, plecati in Koreea de Nord, la "fratele"Kim. Daca nu va place ceea ce traiti, consolati-va cu gandul ca macar asta este capitalismul romanesc pur, construit de fostii comunisti si securisti, in care nomenclaturistii si odraslele lor au devenit milionari in dolari si euro doar in trei patru luni, nu in trei generatii cum ar fi normal din munca cinstita. Daca comunistii au fost atat de destepti, de buni si iubiti de popor, unde este comunismul azi si de ce s-a prabusit el in '89, de ce n-au invadat "oamenii muncii"din vest tarile socialiste in timp ce fenomenul se petrecea invers? Comunismul a fost pata neagra din istoria Romaniei, si nu numai. Azi am fi fost  una din tarile dezvoltate si civilizate ale lumii,fara cei 45 de ani de bolsevism, istoria tarii n-ar fi fost deformata, n-ar fi existat mii de gropi comune experimentele cumplite din puscariile cu detinuti politici si Canalul in care au disparut ucisi sute de mii de romani ce formau elita Romaniei..Dar nu e de mirare: si acum mai sunt nostalgici ai lui Stalin, cel care a ucis mai multi rusi decat al doilea razboi mondial..
VICOL:
(29 Iulie 2015, 07:37)
Glodeanu a ridicat blocuri și a unit malurile apelor prin poduri, a transformat o așezare deșertică într-o oază de verdeață în inima toridului Bărăgan, a salvat Lacul Amara și l-a transformat în Apă Vie tămăduitoare, a construit cămine culturale și școli, cinematografe și case memoriale, a fost sufletul festivalurilor artistice și manifestărilor științifice, a adus în Slobozia artiști plastici care au înfrumusețat orașul și viața oamenilor de aici. Toate acestea vor rămâne, toate sunt legate de el, va rămâne amintirea materială și spirituală a tot ceea ce a realizat pentru binele comunității. De aceea poate fi considerat un simbol al comunismului! După detractorii săi ce rămâne? Veninul și zgura unor suflete chinuite, incapabile să se realizeze, inimi chircite ca niște vinete răscoapte, bale revărsate la adăpostul anonimatului, o ură viscerală față de tot ce a fost bun și frumos, tocmai findcă ei sunt răi și urâți ca ,,wow’’ și ,,tovarășa Ana’’
Nostalgic:
(28 Iulie 2015, 22:16)
@tovarășa Adriana, puteai măcar un nume să-ți dai. Ai dreptate cu Comuniștii care încă mai zvâcnesc. Sunt scursurile! Cei buni s-au retras acum 25 de ani, au fost blamați, au murit de inimă rea sau se târăsc pe ultima sută de metri, istoviți, scuipând ,,realizările" Revoluției din 1989.
MARIAN:
(28 Iulie 2015, 21:04)
Mai marea rușinea: a ajuns un sferto-doct, de fapt un decelebrat, să maculeze internetul cu tot felul de afirmatii  tâmpite confirrmându-l astfel pe Umberto-Eco care scria că drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr si că rețelele de socializare au devenit o invazie a imbecililor. Un analfabet frustrat care nu știe că naționalizarea s-a facut în 1948, cooperativizarea s-a încheiat în 1962, că din 1958, după retragerea trupelor rusești din Romania, PMR, ulterior PCR s-a depărtat total de Moscova că atitudinea lui Ceaușescu din august 1968 a stârnit totala admirație a occidentului, că în fruntea PCR au fost promovați oameni cu totul deosebiți ca acest Gh. Glodeanu, pentru odihna căruia ar trebui să ne rugăm! Eu o fac și mă rog la Bunul Dumnezeu să te ierte și pe tine, necrofag nenorocit!
ADRIANA:
(28 Iulie 2015, 20:33)
NU AM FOST MEMBRĂ PCR. Crezi sau nu, e mai puțin important. Altceva. ROMÂNIA nu va avea nevoie de o sută de ani pentru.... ce scrii tu acolo. Acest stat va pierde granițele și identitatea foarte curând. Așa-zișii români de azi sau de mâine vor fi poimâine altceva. Nu știu cum, dar ne vom pierde. Regretul este sincer. Previziunea? De la o percepție nefardată a realității de azi!
tovarasa "Adriana":
(28 Iulie 2015, 19:33)
"Pecinginea de nestapanit" de azi este rezultatul "omului nou",socialist, creat de comunisti. Prin teroare si prin frica au construit o societate inumana  a caror ramasite le vedem azi ca ne conduc prin politicieni(toti "fosti" cu carnete rosii), incepand cu criminalul KGBIliescu si toata sleahta de capitalisti de cumetrie formata din cadrele de partid si securistii lui Ceausescu. Romania are nevoie de o suta de ani sa se curete definitiv de pegra comunista, de urmasii si mentalitatile ei .
ADRIANA:
(28 Iulie 2015, 14:54)
Oamenii care au ceva in capul lor, câți au mai rămas, judecă acele vremuri cu TOATE părțile inumane care au fost! Și au fost destule! DAR Hoția, derapajul, imoralitatea, ilegalitățile pe față, răsturnarea scării valorilor umane, VIOLAREA bunului simț, lipsa de patriotism, vânzarea pe bucăți a țării, umilirea tinerilor capabili, lipsa locurilor de muncă, rateurile voite ale justițiarilor, desființarea strategică a școlii cu tot ce implică ea, jalea din sistemul sanitar................ETC. Acestea nu erau pe-atunci o pecingine de nestăpânit! Partea pozitivă a comunismului n-o știu toți cocalarii, n-o recunosc snobii, parveniții și Analfabeții! Ne sugrumă țigănia. Se vor duce NOSTALGICII și veți face voi, ROMALINELE ȘI MÂRLANII LOR...rahatul praf! Din acel praf să vi se înalțe statui. Aveți modelul! Țara asta este pierdută.
multi nostalgici:
(28 Iulie 2015, 13:55)
nostalgia unora nu e altceva decat reactia cainelui inlantuit("da, domn'e, mai lipsea cate ceva, nu era nici libertate,dar aveam locuri de munca"..). Ceea ce nu vor sa priceapa nostalgicii este ca "Epoca de aur"a fost construita pe cadavre. Crime si genocid. Elita Romaniei a fost decimata doar pt ca bolsevismul cu formele lui hidoase(stalinismul si ceausismul) sa stearga adevarata istorie a romanilor si sa devenim un lagar urias in aer liber in care armata tinea armele indreptate spre interior, sa nu scape romanii dinraiul comunist. Comunistii au avut"realizari": si azi, cele mai disciplinate si mai eficiente munci se realizeaza cu detinutii. Asta era Romania! Faceam de toate pe stoc si nimeni dar nimeni nu le cumpara decat daca le vindeam pe pret de nimic(dumping): si atunci exportam mancare si petrol. Dumnezeu sa-l ierte pe Glodeanu(desi el si tovarasii lui n-au actionat ca niste crestini, altfel eroii Marii Unirii n-ar fi fost inchisi, omorati si aruncati in gropi comune ca niste animale!)... A facut canalizari si a pus flori..Din banii lui? Nu : cu teroare si cu banii romanilor flamanzi, fara lapte la copii, fara curent si fara televizor, cuindicatii"mai puneti o haina pe voi daca va e frig"etc,doar cu cantece patriotice si de adulare a lui Ceausecu! Asa cum stiau sa faca doar comunistii, acesti burghezi rosii!
victoria:
(28 Iulie 2015, 08:28)
Cel care te declari "Hahaha" , nu degeaba. Daca stii dar nu cred,ce fel aratau cladirile vechi din Slobozia nu ai mai zice Hahaha. Probabil trebuia pastrate vreo doua trei de pe crivaie. Ce a fost de pastrat s-a pastrat. Restul au fost Hahaha.
Mary:
(27 Iulie 2015, 10:37)
        Pe langa multe pacate, a facut si lucruri bune. A initiat plantarea sutelor de pomi de specii diferite in Slobozia, a pus bazele actualului parc de la Catedrala. Indraznea cineva sa taie vreun pom, asa cum fac azi,  tampitii care conduc orasul? A condus cu mana de fier. A fost bine, a fost rau, istoria il va judeca. 
SORIN:
(27 Iulie 2015, 08:50)
Așa cum am mai scris, România a fost  construită de "cizmari" și furată de UNIVERSITARI!!! Gheorghe Glodeanu, cu toate tarele sale, a fost un om de acțiune, un adevărat gospodar cu mare grijă de Slobozia și județul Ialomița. Nu se mai pune problema nostalgiei, ci comparația cu realitatea actuală. Norocul nostru e că Slobozia este un oraș mic, altfel pățea ca Timișoara. Dacă slobozenii l-ar fi ales pe Glodeanu primar, municipiul nostru ar fi fost departe acum. Așa ... Dumnezeu să-l ierte!
Hahaha:
(26 Iulie 2015, 21:27)
Comunisti au distrus centrul vechi si cladirile de valoare din oras si le au inlocuit cu betoane sterpe si lipsite de stil sau culoare. Puteau sa le construiasca in jurul acelor zone. Ex vezi fosta cladire a ocolul silvic.
dada:
(26 Iulie 2015, 18:23)
Dumnezeu sa-l ierte!SUBSCRIU CU TOT CE A SCRIS"biograf".

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 17 Iul 2019
190 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Iulie 2019, 18:50


IPJ Ialomița: Nereguli constatate la taximetriștii slobozeni

Luni, 15 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:50
(150 vizualizări - 1 comentariu)


Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Luni, 15 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe raza localității Cotorca s-a produs o coliziune între 5 autovehicule. Pentru salvarea celor două victime, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 41 de ani, au ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:35
(136 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


Gârbovi: Tânăr prins la volan cu un pistol

Sâmbătă, 13 iulie a.c., în jurul orelor 21,00, în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au depistat un tânăr, de 18 ani, care deținea în habitaclul autoturismului ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:30
(161 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi pistol


4

Ordin de protecție pentru un tată agresor din Cosâmbești

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cosâmbești după ce acesta și-ar fi agresat fiica. În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:25
(137 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:20
(138 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permis de conducere pe drumurile publice

Doi bărbați, de 32 de ani, din Țăndărei, și de 44 de ani, din Căzănești, au fost depistați de polițiștii ialomițeni vineri, 12 iulie a.c., în timp ce șofau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:15
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Bărbat depistat la volanul unui vehicul neînmatriculat

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din Urziceni au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Urziceni, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:10
(129 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Campania «Fii inteligent, nu fi violent!»

În perioada 1 iulie-30 septembrie 2019, Poliția Municipiului Slobozia desfășoară campania «Fii inteligent, nu fi violent!». Principalele obiective ale polițiștilor de Ordine Publică sunt reprezentate de ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:05
(150 vizualizări - 0 comentarii)


9
deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(768 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(560 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(465 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(542 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(555 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(544 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(495 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(645 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(957 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(920 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Axintele

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat 6 percheziții pe raza localității Axintele la persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuința unei persoane din localitatea Horia. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:40
(967 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni premiază spiritul civic

Vineri, 5 iulie a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul IPJ Ialomița au premiat doi ialomițeni pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Astfel, un tânăr de 15 ani, din Slobozia, și o femeie de 26 ani ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:35
(934 vizualizări - 1 comentariu)


Stejaru: Autoturism răsturnat, patru persoane rănite

Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița au intervenit în cazul unui accident rutier petrecut vineri, 5 iunie 2019, la intrare în localitatea Stejaru. Din primele informații, este vorba despre un automobil ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 15:20
(965 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stejaru accident


Incendiu la o stână din Făcăeni

Miercuri, 3 iulie a.c., în jurul orelor 18,30, două adăposturi de animale ale unui localnic din Făcăeni au luat foc. Pompierii Stației Fetești s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:30
(964 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: A murit după ce a căzut din mașină

Miercuri, 3 iulie a.c., pe drumul județean ce leagă localitățile Hagiești de Lilieci, în timp ce un șofer conducea o autoutilitară, pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față al autovehicului s-ar fi sprijinit ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:25
(1005 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Beat la volan

Un bărbat de 53 de ani, din Săveni, a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Săveni, miercuri, 3 iulie a.c., în timp ce conducea un autovehicul, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:20
(944 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Bărbat din Vrancea, sancționat pesntru transport ilegal de lemne

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bucu au depistat pe raza comunei Bucu un bărbat, de 52 de ani, din județul Vrancea, în timp ce transporta, cu ajutorul unei utilitare, o cantintate mai mare de ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:15
(952 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, patru răniți

Marți, 2 iulie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente de circulație soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 17,00, în afara localității Grivița ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 16:00
(964 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, surprins cu un cuțit asupra sa

Marți, 2 iulie a.c., polițiștii de Ordine Publică din Urziceni au depistat un tânăr, de 18 ani, din Urziceni, care avea asupra sa un cuțit. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 15:55
(1089 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni cuțit


Țăndărei: I-a furat banii din geantă

Marți, 2 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată de o tânără, de 19 ani, din Mihail Kogălniceanu, cu privire la faptul că un bărbat, de 29 de ani, din Țăndărei, i-ar fi sustras suma de 400 de lei și ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 15:50
(937 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Țăndărei furt


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...