Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Procurorul Daniela Manolache a plecat la DIICOT–Structura Centrală

Schimbări la Parchetul Județean

Procurorul Daniela Manolache a plecat la DIICOT–Structura Centrală

Schimbări importante la vîrful celei mai mari unități de Parchet din județ. De o săptămînă, Parchetul de pe lîngă Tribunalul Ialomița are o nouă conducere. Toate acestea după ce procurorul Daniela Maria Manolache a fost delegată la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Structura Centrală. Acum șefia instituției este asigurată, prin delegare, de procurorul Verginica Buzoianu, șefa Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului Județean.

Activitate intensă
Procurorul Daniela Maria Manolache a fost delegată să ocupe funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomița în februarie 2014. Ea a preluat frîiele celei mai mari unități de Parchet din județ într-o perioadă «delicată» a instituției. De notorietate a fost scandalul iscat după arestarea de către DNA a fostului prim-procuror Cristian Hristescu, acuzat de trafic de influență. Într-un an și jumătate, procurorul Daniela Maria Manolache a reușit însă să recapete încrederea opiniei publice în instituția pe care a condus-o și să consolideze o echipă puternică alături de ceilalți colegi procurori și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița. De asemenea, importanța anchetelor penale demarate de Parchetul Județean, împreună cu Poliția, a sporit considerabil. În plasa organelor judiciare au căzut primari, patroni evazioniști sau polițiști și medici corupți. Cele mai importante dintre aceste anchete i-au vizat pe Vasile Liță, primarul comunei Bărbulești, Cristian Roman, primarul orașului Țăndărei, Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni sau pe comisarul Sorin Goagă, șeful Serviciului Rutier Ialomița, precum și pe medicul Adrian Ștefan, din cadrul Comisiei de Expertiză Medicală Ialomița. Activitatea profesională a magistratului Daniela Maria Manolache a debutat în 2010, cînd a fost desemnată în funcția de procuror al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Slobozia. În 2013 ea reușea să anihileze rețeaua de proxeneți și vandali constituită la Slobozia de frații Gheorghe Toma și Frusin Toma, cunoscuți sub numele de Gigi Piticu și Frusin. În prezent ambii se află în spatele gratiilor, unde își execută pedepsele. Mai mult, Daniela Maria Manolache se regăsește pe lista celor 319 procurori din România pe care Laura Codruța Koveși, în calitate de procuror general, i-a evidențiat pentru merite deosebite privind activitatea. În urmă cu o săptămînă, procurorul Daniela Maria Manolache a părăsit șefia Parchetului Județean, fiind delegată să ocupe funcția de procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Structura Centrală.

Un nou șef la Parchet
După plecarea procurorului Daniela Maria Manolache, funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomița i-a fost încredințată, prin delegare, procurorului Verginica Buzoianu. Aceasta ocupa funcția de șef al Secției de Urmărire Penală, din cadrul aceleiași instituții. Magistratul Verginica Buzoianu și-a început activitatea în cadrul Parchetului Județean în 2007, fiind singurul procuror criminalist al județului Ialomița. În toată această perioadă de timp, a supravegheat și coordonat activitatea de cercetare penală în cele mai importante și controversate cazuri de omor și fapte de violență petrecute pe raza județului Ialomița. Printre cele mai importante anchete pe care le-a condus se numără și cea care-i vizează pe Petre Buțoi, Robert Cristian Jecu și Mihail Roșca, infractori periculoși care încercau să facă legea la Slobozia. Aceștia au fost responsabili de nenumărate reglări de conturi petrecute pe străzile orașului, însă datorită manierei în care a fost instrumentat probatoriul care îi incrimina toți se află în prezent după gratii, ispășindu-și pedepsele.

25 August 2015, 16:35 (8488 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Prim-procurorii noului val
«Ne vom face datoria ireproșabil!»
EXCLUSIV: Procurorul Daniela Maria Manolache, noul șef al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomița

Comentariile cititorilor:


Sorin:
(2 Septembrie 2015, 21:19)
Stați liniștiți, B.L. este unul dintre cei trei denunțători din dosarul Ciupercă, a făcut pact cu procurorii, a băgat pe alții la fund ca să-și scape el pielea.Este la modă acum denunțurile ca să scape de acuzații. Oamenii ăștia sunt oameni de "mare caracter".
Zenobia:
(2 Septembrie 2015, 18:14)
În referatul procurorilor nu se vorbește la cât de bună este apa de la Ograda ci se vorbește despre sume imense de bani date pe hârtoage sub pomposul titlu de consultanță printre care și extindere de alimentare cu apă, pentru că în Ograda nu exista rețea de alimentare cu apă decât la trei pompe stradale care au fost făcute în 1998 pe vremea când Ograda era sat aparținător de Primaria Bucu iar primar era domnul Alexe.@unirea actualul primar de la Ograda nu are nici un merit în acea investiție,poate că are un merit în faptul că majoritatea cetățenilor din Ograda nu beneficiază cum ar fii normal de apa bună pentru ca nu exista nici rețea stradală, nici rețea pentru situații de urgență, rețea pe care ar fi putut să o facă în 12 ani de când încasează salariu de la primărie,de 12 ani de când are mașină la dispoziție cu taxe și carburanți de la comună, de 12 de când toată clica din primărie își renovează locuințele cu materiale cumparate de primărie, de 12 de când primarul și toată clica nu își mai cumpără lemne de foc pentru le iau gratis de la primărie și multe altele.În curând va apărea și rechizitoriul și acolo vor apare toate neregulile intenționat comise pentru a se trage foloase personale.Dacă tu ai putut pune punct pentru un lucru considerat bun dar neadevărat, pentru furaciuni nu se poate pune punct pentru că sunt prea multe iar prejudiciul imens.
unirea:
(2 Septembrie 2015, 01:07)
cea mai buna apa  este la ograda          se duce lumea si se aprovizioneaza  de la ceeace domnul primar  a creat punct         iar cind roadele cercetarii vor arata un nou lucru bun   sa vedem ce mai ziceti
Zenobia:
(31 August 2015, 12:50)
Bine spui Lupu Leonard,oamenii din justiția din Ialomița au făcut cercetare împotriva celor ce nu au dat bani și foloase lor procurorilor din fruntea parchetelor din județ, cazul Cristudor de la defunctul DNA Slobozia,cazul Hristescu de la Parchetul județean, procurori corupți, cercetați și condamnați pentru fapte de corupție. De ce oare să ne mai mirăm că o ducem rău noi prostimea și o duc bine hoții când cei ce trebuie să aplice legea o încalcă?Te contrazic un pic în legătură cu doamna procuror Manolache,de la arestarea lui Hristescu și lui Cristudor, de când a fost numită procuror șef lucrurile chiar a început să se schimbe, vezi cazul primarului corupt din Tandărei, al primarului din Barbulesti și mai nou toți primarii din dosarul Ciupercă care sunt cercetați pentru fapte de corupție disjunse de parchetul județean care are competența pe acele infracțiuni. Cele mai mari sume sifonate sunt în acest caz,bani dați pe consultanța fără finalitate în executarea proiectelor,deci neeligibile.Cineva care a studiat la Tribunalul București dosarul Ciupercă a spus că primarul din Traian, Fanel Năstase și primarul de la Ograda, Lilian Badea au dat cele mai mari sume pe consultanța și proiecte neeligibile ziaristei de la Jurnalul,spre exemplu cel de la Ograda a dat 4,2 miliarde de lei vechi.Sunt fapte grave cu prejudicii imense care trebuiesc cercetate.
Lupu Leonard:
(30 August 2015, 14:04)
Ce tot atâtea laude și felicitări pentru promovarea în structura centrala a DIICOT?? Oare nu vede nimeni că în Ialomița a trebuit să vină structura centrală a DNA să îngenuncheze clanul Ciupercă, primarii din Ialomița dau bani mulți pe consultanța cu paraindărăt de zece ani încoace și nimeni nu îi deranjează? În Tandărei răsar vile de milioane de euro una singură iar proprietarii sunt persoane fără nici un venit declarat,chiar uni sunt asistați social și nimeni nu aplică legea?Așa că mai încetați cu oameni din justiție competenți și capabili în Ialomița. Postul pe care a ajuns acum a fost probabil cumpărat. Oare cât costă un post de procuror în România?? Cazuri rezolvate,Frusin, Gigi Piticu...? Poate că ar trebui felicitat și promovat un procuror care trimite în instanță și sunt condamnați cei ce fura fără frică statul,vezi primarii din dosarul Ciupercă cu fapte din 2008, funcționari din primării,prefectură șamd...Oare unde a fost doamna competentă recent promovată de atunci încoace???
Jeni:
(28 August 2015, 17:45)
La Primărie și nu numai sunt angajate toate rudele, pilele și rebuturile care au ,,diplome" de la 2-3 facultăți. Unii sunt cu totul pe dinafara sarcinilor de serviciu. Sigur vor și ei mărire de salariu!
Sandup:
(28 August 2015, 10:02)
@andra. Asta ai zis-o la mișto, nu?! Așa da! Că nu prea a mișcat mare lucru! Sau știe cineva altfel?!
cetateat:
(28 August 2015, 09:52)
Sa speram sa  termine cu mafioti de la primaria slobozia ce fac abuzuri la comanda s-au de capul lor profitand de functile care le au  ei au uitat ca sunt platiti de cetateni sloboziei ce, a ce ar trebui sa onoreze cetateni asa cum trebuie legal nu sa sicaneze daca nu da ceva,s-au sa sponsorizeze partidul de mafioti care este la putere in primaria slobozia incepand cu primarul si gasca de maimute,si urangutani car stau pe scaun fumeaza, bea cafea si cind intri ca ai o problema cum are or ce om care plateste impozite iti spune sa vi mai incolo ca ...beau cafeaua ,si fumez tigarea cati vine sa le dai cu capu de toti pereti ma mir ca nu a dat de un nebun dar timpul nu este trecut daca mai procedeaza in scarba s-au la comanda sefului penal si al clanului mafiot din primarie.Sa speram ca se face curat in primarie si toti cei ce au gresit ,au incalcat legea la puscarie cu ei, sa nu se mai intample si alta data.
ANDRA:
(27 August 2015, 22:25)
Au promovat-o frate, ca la cate capete a executat,trebuia sa fie promovata.
Bula:
(27 August 2015, 11:02)
Sunteti chiar culmea...
Chiva:
(26 August 2015, 18:28)
D-na Manolache, imi pare rau ca plecati din municipiu, intr-adevar Slobozia este aproape de Bucuresti si toti care vin se retrag la Bucuresti.Succes la noul loc de munca.
@ely:
(26 August 2015, 14:09)
@ely. Cine, unde, cum se liniștise, dragă? Dă-ne un exemplu. Ce a făcut și nu mai face alta? Toate sunt cu ochii spre mai sus, după ciolan mai gras!
Ely:
(26 August 2015, 13:52)
Pacat ca pleaca doamna procuror Manolache. Avem si noi, aici in judet, nevoie de oameni care lupta pentru dreptate! Se mai linistise orasul. Succes in continuare doamnei procuror!
ahhhh:
(26 August 2015, 09:50)
Aaaaaaah! A plecat....? Si aici erau lucruri,situatii si oameni ce trebuiau corectati.Pe mana celeilalte...buzoianu...Vom vedea...Ca in afara de niste "facaturi"ordinare cu denuntatori fabricati....Cam atatica de putin a reusit vergi...

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 16 Sep 2019
171 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(1646 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(146 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(154 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Septembrie 2019, 17:10


4
DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(289 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(427 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(299 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


8

Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(240 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(385 vizualizări - 0 comentarii)


10

Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(246 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(344 vizualizări - 0 comentarii)


12
IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

Marți, 3 septembrie 2019, polițiștii rutieri au desfășurat sesiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi către unitățile de învățământ. În cadrul activităților au ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:05
(404 vizualizări - 0 comentarii)


Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, au fost la un pas de moarte după ce au fost implicati într-un accident rutier. Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 31 august 2 ...[citește_toată_știrea]

31 August 2019, 11:35
(1233 vizualizări - 11 comentarii)

Taguri: Reviga accident


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 2-6 septembrie a.c., între orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 17:20
(617 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional, depistat la Bărbulești

Joi, 29 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat pe raza comunei Bărbulești un bărbat, de 46 de ani, din Craiova, care era urmărit internațional. Autoritățile judiciare din Germania au emis pe ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:50
(472 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal în apropiere de Urziceni

Joi, 29 august a.c., în jurul orelor 2,30, în apropiere de localitatea Urziceni s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un tânăr, de 21 de ani, din comuna Coșereni ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:35
(509 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, joi, 29 august a.c., un bărbat de 48 de ani, din Sărățeni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității de ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:25
(454 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA-mai mult timp pentru abonați, mai multă grijă față de mediul înconjurător

Sigur, ușor, rapid, ... oricând ! Un singur click, mai multe facilități! Cu platforma on-line Contul meu RAJA clienții noștri, indiferent de ...[citește_toată_știrea]

29 August 2019, 14:20
(452 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Protopopiatul Urziceni: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 28 august a.c., în intervalul orar 8,00-12,00, Protopopiatul Urziceni, din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, împreună cu membrii Biroului de Asistență Socială și Serviciul Social acreditat ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 17:20
(561 vizualizări - 0 comentarii)


Lipsă apă în Cartierul Sinistrați din orașul Țăndărei

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Armanului, din orașul Țăndărei, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri, ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 10:55
(610 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție aniversară «Închinare Sfintei Cruci»

Marți, 27 august 2019, PS Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de consilieri eparhiali, a mers la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia la vernisajul celei de-a doua ediții a expoziției ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 16:10
(625 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Țăndărei

Razie de amploare la Țăndărei

Marți, 27 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o razie pe raza localității Țăndărei, în cadrul căreia au fost efectuate 6 percheziții domiciliare pe linia nerespectării regimului armelor și ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:50
(834 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Țăndărei razie


Bărcănești: Deținere ilegală de arme

Marți, 27 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au depistat, în urma unei percheziții domiciliare, în casa unui bărbat de 50 de ani, din Bărcănești, o pușcă cu aer comprimat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:45
(577 vizualizări - 0 comentarii)


Minor urmărit internațional, depistat în Țăndărei

Luni, 26 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr de 16 ani, din Țăndărei, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare. Minorul este cercetat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:40
(773 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Produse contrafăcute, confiscate

Luni, 26 august a.c., polițiștii slobozeni au depistat, în urma unui control, un tânăr de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea pe raza municipiului Slobozia un autoturism ce avea inspecția tehnică ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:35
(609 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

În perioada 24-25 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau  fără permis de conducere. Este cazul a doi bărbați, de 21 și ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:20
(667 vizualizări - 0 comentarii)


Pietoni accidentați la Dridu și Sinești

La sfârșitul de săptămână precedent, doi pietoni au fost răniți ca urmare a unor accidente rutiere produse pe raza județului. Astfel, vineri, 23 august a.c., un bărbat de 34 de ani, din localitatea Jilavele ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:10
(560 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Focare de Pestă Porcină Africană la Gheorghe Doja și Mărculești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, cu privire la ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 12:15
(666 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(961 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...