Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Procurorul Daniela Manolache a plecat la DIICOT–Structura Centrală

Schimbări la Parchetul Județean

Procurorul Daniela Manolache a plecat la DIICOT–Structura Centrală

Schimbări importante la vîrful celei mai mari unități de Parchet din județ. De o săptămînă, Parchetul de pe lîngă Tribunalul Ialomița are o nouă conducere. Toate acestea după ce procurorul Daniela Maria Manolache a fost delegată la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Structura Centrală. Acum șefia instituției este asigurată, prin delegare, de procurorul Verginica Buzoianu, șefa Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului Județean.

Activitate intensă
Procurorul Daniela Maria Manolache a fost delegată să ocupe funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomița în februarie 2014. Ea a preluat frîiele celei mai mari unități de Parchet din județ într-o perioadă «delicată» a instituției. De notorietate a fost scandalul iscat după arestarea de către DNA a fostului prim-procuror Cristian Hristescu, acuzat de trafic de influență. Într-un an și jumătate, procurorul Daniela Maria Manolache a reușit însă să recapete încrederea opiniei publice în instituția pe care a condus-o și să consolideze o echipă puternică alături de ceilalți colegi procurori și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița. De asemenea, importanța anchetelor penale demarate de Parchetul Județean, împreună cu Poliția, a sporit considerabil. În plasa organelor judiciare au căzut primari, patroni evazioniști sau polițiști și medici corupți. Cele mai importante dintre aceste anchete i-au vizat pe Vasile Liță, primarul comunei Bărbulești, Cristian Roman, primarul orașului Țăndărei, Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni sau pe comisarul Sorin Goagă, șeful Serviciului Rutier Ialomița, precum și pe medicul Adrian Ștefan, din cadrul Comisiei de Expertiză Medicală Ialomița. Activitatea profesională a magistratului Daniela Maria Manolache a debutat în 2010, cînd a fost desemnată în funcția de procuror al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Slobozia. În 2013 ea reușea să anihileze rețeaua de proxeneți și vandali constituită la Slobozia de frații Gheorghe Toma și Frusin Toma, cunoscuți sub numele de Gigi Piticu și Frusin. În prezent ambii se află în spatele gratiilor, unde își execută pedepsele. Mai mult, Daniela Maria Manolache se regăsește pe lista celor 319 procurori din România pe care Laura Codruța Koveși, în calitate de procuror general, i-a evidențiat pentru merite deosebite privind activitatea. În urmă cu o săptămînă, procurorul Daniela Maria Manolache a părăsit șefia Parchetului Județean, fiind delegată să ocupe funcția de procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Structura Centrală.

Un nou șef la Parchet
După plecarea procurorului Daniela Maria Manolache, funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomița i-a fost încredințată, prin delegare, procurorului Verginica Buzoianu. Aceasta ocupa funcția de șef al Secției de Urmărire Penală, din cadrul aceleiași instituții. Magistratul Verginica Buzoianu și-a început activitatea în cadrul Parchetului Județean în 2007, fiind singurul procuror criminalist al județului Ialomița. În toată această perioadă de timp, a supravegheat și coordonat activitatea de cercetare penală în cele mai importante și controversate cazuri de omor și fapte de violență petrecute pe raza județului Ialomița. Printre cele mai importante anchete pe care le-a condus se numără și cea care-i vizează pe Petre Buțoi, Robert Cristian Jecu și Mihail Roșca, infractori periculoși care încercau să facă legea la Slobozia. Aceștia au fost responsabili de nenumărate reglări de conturi petrecute pe străzile orașului, însă datorită manierei în care a fost instrumentat probatoriul care îi incrimina toți se află în prezent după gratii, ispășindu-și pedepsele.

25 August 2015, 16:35 (8751 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Prim-procurorii noului val
«Ne vom face datoria ireproșabil!»
EXCLUSIV: Procurorul Daniela Maria Manolache, noul șef al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomița

Comentariile cititorilor:


Sorin:
(2 Septembrie 2015, 21:19)
Stați liniștiți, B.L. este unul dintre cei trei denunțători din dosarul Ciupercă, a făcut pact cu procurorii, a băgat pe alții la fund ca să-și scape el pielea.Este la modă acum denunțurile ca să scape de acuzații. Oamenii ăștia sunt oameni de "mare caracter".
Zenobia:
(2 Septembrie 2015, 18:14)
În referatul procurorilor nu se vorbește la cât de bună este apa de la Ograda ci se vorbește despre sume imense de bani date pe hârtoage sub pomposul titlu de consultanță printre care și extindere de alimentare cu apă, pentru că în Ograda nu exista rețea de alimentare cu apă decât la trei pompe stradale care au fost făcute în 1998 pe vremea când Ograda era sat aparținător de Primaria Bucu iar primar era domnul Alexe.@unirea actualul primar de la Ograda nu are nici un merit în acea investiție,poate că are un merit în faptul că majoritatea cetățenilor din Ograda nu beneficiază cum ar fii normal de apa bună pentru ca nu exista nici rețea stradală, nici rețea pentru situații de urgență, rețea pe care ar fi putut să o facă în 12 ani de când încasează salariu de la primărie,de 12 ani de când are mașină la dispoziție cu taxe și carburanți de la comună, de 12 de când toată clica din primărie își renovează locuințele cu materiale cumparate de primărie, de 12 de când primarul și toată clica nu își mai cumpără lemne de foc pentru le iau gratis de la primărie și multe altele.În curând va apărea și rechizitoriul și acolo vor apare toate neregulile intenționat comise pentru a se trage foloase personale.Dacă tu ai putut pune punct pentru un lucru considerat bun dar neadevărat, pentru furaciuni nu se poate pune punct pentru că sunt prea multe iar prejudiciul imens.
unirea:
(2 Septembrie 2015, 01:07)
cea mai buna apa  este la ograda          se duce lumea si se aprovizioneaza  de la ceeace domnul primar  a creat punct         iar cind roadele cercetarii vor arata un nou lucru bun   sa vedem ce mai ziceti
Zenobia:
(31 August 2015, 12:50)
Bine spui Lupu Leonard,oamenii din justiția din Ialomița au făcut cercetare împotriva celor ce nu au dat bani și foloase lor procurorilor din fruntea parchetelor din județ, cazul Cristudor de la defunctul DNA Slobozia,cazul Hristescu de la Parchetul județean, procurori corupți, cercetați și condamnați pentru fapte de corupție. De ce oare să ne mai mirăm că o ducem rău noi prostimea și o duc bine hoții când cei ce trebuie să aplice legea o încalcă?Te contrazic un pic în legătură cu doamna procuror Manolache,de la arestarea lui Hristescu și lui Cristudor, de când a fost numită procuror șef lucrurile chiar a început să se schimbe, vezi cazul primarului corupt din Tandărei, al primarului din Barbulesti și mai nou toți primarii din dosarul Ciupercă care sunt cercetați pentru fapte de corupție disjunse de parchetul județean care are competența pe acele infracțiuni. Cele mai mari sume sifonate sunt în acest caz,bani dați pe consultanța fără finalitate în executarea proiectelor,deci neeligibile.Cineva care a studiat la Tribunalul București dosarul Ciupercă a spus că primarul din Traian, Fanel Năstase și primarul de la Ograda, Lilian Badea au dat cele mai mari sume pe consultanța și proiecte neeligibile ziaristei de la Jurnalul,spre exemplu cel de la Ograda a dat 4,2 miliarde de lei vechi.Sunt fapte grave cu prejudicii imense care trebuiesc cercetate.
Lupu Leonard:
(30 August 2015, 14:04)
Ce tot atâtea laude și felicitări pentru promovarea în structura centrala a DIICOT?? Oare nu vede nimeni că în Ialomița a trebuit să vină structura centrală a DNA să îngenuncheze clanul Ciupercă, primarii din Ialomița dau bani mulți pe consultanța cu paraindărăt de zece ani încoace și nimeni nu îi deranjează? În Tandărei răsar vile de milioane de euro una singură iar proprietarii sunt persoane fără nici un venit declarat,chiar uni sunt asistați social și nimeni nu aplică legea?Așa că mai încetați cu oameni din justiție competenți și capabili în Ialomița. Postul pe care a ajuns acum a fost probabil cumpărat. Oare cât costă un post de procuror în România?? Cazuri rezolvate,Frusin, Gigi Piticu...? Poate că ar trebui felicitat și promovat un procuror care trimite în instanță și sunt condamnați cei ce fura fără frică statul,vezi primarii din dosarul Ciupercă cu fapte din 2008, funcționari din primării,prefectură șamd...Oare unde a fost doamna competentă recent promovată de atunci încoace???
Jeni:
(28 August 2015, 17:45)
La Primărie și nu numai sunt angajate toate rudele, pilele și rebuturile care au ,,diplome" de la 2-3 facultăți. Unii sunt cu totul pe dinafara sarcinilor de serviciu. Sigur vor și ei mărire de salariu!
Sandup:
(28 August 2015, 10:02)
@andra. Asta ai zis-o la mișto, nu?! Așa da! Că nu prea a mișcat mare lucru! Sau știe cineva altfel?!
cetateat:
(28 August 2015, 09:52)
Sa speram sa  termine cu mafioti de la primaria slobozia ce fac abuzuri la comanda s-au de capul lor profitand de functile care le au  ei au uitat ca sunt platiti de cetateni sloboziei ce, a ce ar trebui sa onoreze cetateni asa cum trebuie legal nu sa sicaneze daca nu da ceva,s-au sa sponsorizeze partidul de mafioti care este la putere in primaria slobozia incepand cu primarul si gasca de maimute,si urangutani car stau pe scaun fumeaza, bea cafea si cind intri ca ai o problema cum are or ce om care plateste impozite iti spune sa vi mai incolo ca ...beau cafeaua ,si fumez tigarea cati vine sa le dai cu capu de toti pereti ma mir ca nu a dat de un nebun dar timpul nu este trecut daca mai procedeaza in scarba s-au la comanda sefului penal si al clanului mafiot din primarie.Sa speram ca se face curat in primarie si toti cei ce au gresit ,au incalcat legea la puscarie cu ei, sa nu se mai intample si alta data.
ANDRA:
(27 August 2015, 22:25)
Au promovat-o frate, ca la cate capete a executat,trebuia sa fie promovata.
Bula:
(27 August 2015, 11:02)
Sunteti chiar culmea...
Chiva:
(26 August 2015, 18:28)
D-na Manolache, imi pare rau ca plecati din municipiu, intr-adevar Slobozia este aproape de Bucuresti si toti care vin se retrag la Bucuresti.Succes la noul loc de munca.
@ely:
(26 August 2015, 14:09)
@ely. Cine, unde, cum se liniștise, dragă? Dă-ne un exemplu. Ce a făcut și nu mai face alta? Toate sunt cu ochii spre mai sus, după ciolan mai gras!
Ely:
(26 August 2015, 13:52)
Pacat ca pleaca doamna procuror Manolache. Avem si noi, aici in judet, nevoie de oameni care lupta pentru dreptate! Se mai linistise orasul. Succes in continuare doamnei procuror!
ahhhh:
(26 August 2015, 09:50)
Aaaaaaah! A plecat....? Si aici erau lucruri,situatii si oameni ce trebuiau corectati.Pe mana celeilalte...buzoianu...Vom vedea...Ca in afara de niste "facaturi"ordinare cu denuntatori fabricati....Cam atatica de putin a reusit vergi...

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 28 Ian 2020
191 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Incendii la Dridu, Gura Ialomiței, Slobozia și Bordușelu

Incendii la Dridu, Gura Ialomiței, Slobozia și Bordușelu

În curzul zilei de vineri, 24 ianuarie a.c., pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din localitatea Dridu. La locul solicitării s-au deplasat ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2020, 14:20
(106 vizualizări - 0 comentarii)


Greci: Accident produs de un șofer băut cu permisul suspendat

Duminică, 26 ianuarie a.c., polițiștii din Fierbinți Târg au intervenit la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din verificări a reieșit că un bărbat, de 44 de ani, din județul Ilfov, în timp ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2020, 13:20
(101 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Greci accident


IPJ Ialomița: 37 permise reținute, amenzi de peste 244 mii de lei

În perioada 24-26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au acționat, pe raza județului, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere. Pe parcursul celor 3 zile, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2020, 13:15
(88 vizualizări - 1 comentariu)


Fetești: Condamnat de Tribunalul Militar pentru «ucidere din culpă», arestat

Joi, 23 ianuarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Fetești au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2020, 13:10
(121 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești arestare


4

Slobozia: A fost jefuit magazinul Altex

Polițiștii din Slobozia caută mai mulți suspecți care, în noaptea de miercuri spre joi, 22/23 ianuarie 2020, au pătruns prin efracție în incinta Magazinului Alex, din zona Value Centre Slobozia. Hoții au ...[citește_toată_știrea]

25 Ianuarie 2020, 20:05
(865 vizualizări - 3 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

24 Ianuarie 2020, 14:50


Fetești: Pieton în scaun cu rotile, lovit de o mașină

Un bătrân de 72 de ani, aflat în scaunul cu rotile, din localitatea Făcăeni, a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină. Accidentul s-a petrecut miercuri, 22 ianuarie 2020, pe raza municipiului ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:25
(258 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Ialomița: A intrat cu mopedul într-o mașină

Un bărbat de 40 de ani, din localitatea Valea Ciorii, s-a ales marți, 22 ianuarie 2020, cu un dosar penal fiind identificat în trafic fără permis de conducere. Polițiștii s-au sesizat după ce acesta a provocat ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:20
(263 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: «Hora Unirii» la Grădinița «Piticiot»

Preșcolarii Grădiniței «Piticot» din Slobozia au participat la un eveniment organizat de Protopopiatul Slobozia, cu scopul de a marca Ziua Micii Unirii. La finalul manifestărilor, copiii s-au prins de mâini ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:15
(196 vizualizări - 0 comentarii)


9

Făcăeni: La volan sub influența alcoolului

Un tânăr de 26 de ani, din localitatea Făcăeni, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost depistat în trafic sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat de asemenea să se prezinte la spital pentru ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:10
(176 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Lemne de foc vândute ilegal

Miercuri, 22 ianuarie 2020, polițiștii din Ialomița au desfășurat o amplă acțiune de combatere a infracțiunilor la regimul silvic. Astfel, oamenii legii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:05
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Pietonii, victime ale șoferilor grăbiți

În cursul zilei de marți, 21 ianuarie 2020, trei pietoni au ajuns la spital, fiind victime ale accidentelor de circulație. În primul caz este vorba despre un bărbat, de 47 de ani, domiciliat în Amara, care ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2020, 18:10
(316 vizualizări - 2 comentarii)


12

IPJ Ialomița: Simulare VR pentru prevenirea furturilor din locuințe

Acțiune inedită a polițiștilor ialomițeni în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuințe «Hoții îți invadează intimitatea». Miercuri, 22 ianuarie 2020, oamenii legii le-au prezentat clienților ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2020, 18:05
(254 vizualizări - 1 comentariu)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Ianuarie 2020, 17:15


Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Aproape 300 de kilograme de pește din speciile crap și somn precum și o barcă pneumatică și plase de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în localitatea Valea Ciorii. Astfel, luni, 20 ianuarie ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:15
(366 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 20 ianuarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Stelnica, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza comunei Vlădeni, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:10
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: 16 persoane evacuate dintr-un bloc cu 4 etaje

16 persoane au fost evacuate în cursul zilei de marți, 21 ianuarie 2020, dintr-un bloc cu 4 etaje din Fetești, din cauza unei butelii care a luat foc. La locul intervenției au participat pompierii Gărzii ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 12:35
(272 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că luni, 20 ianuarie 2020, pe raza județului Ialomița, sunt declarate 17 focare de pestă porcină africană. Astfel, în localitatea ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 15:10
(320 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: 190 kg de pește, confiscate

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii au oprit pentru control, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din județul Ilfov. În urma verificării autovehiculului, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:45
(304 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Săli de jocuri de noroc, verificate de polițiști

Duminică, 19 ianuarie a.c., polițiștii de Ordine Publică și Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat o acțiune preventivă pentru creșterea gradului de siguranță al ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:40
(303 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au oprit pentru control, pe raza comunei Săveni, un autoturism condus de un bărbat de 60 ani. În urma testării cu aparatul ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:35
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 accidente, cinci victime

În ultimele 48 ore, la nivelul județului Ialomița, pompierii au acționat pentru gestionarea a 62 intervenții destinate protecției comunității, din care 57 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 10:40
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(420 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(280 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(250 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(440 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(445 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(696 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(366 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(388 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...