Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Procurorul Daniela Manolache a plecat la DIICOT–Structura Centrală

Schimbări la Parchetul Județean

Procurorul Daniela Manolache a plecat la DIICOT–Structura Centrală

Schimbări importante la vîrful celei mai mari unități de Parchet din județ. De o săptămînă, Parchetul de pe lîngă Tribunalul Ialomița are o nouă conducere. Toate acestea după ce procurorul Daniela Maria Manolache a fost delegată la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Structura Centrală. Acum șefia instituției este asigurată, prin delegare, de procurorul Verginica Buzoianu, șefa Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului Județean.

Activitate intensă
Procurorul Daniela Maria Manolache a fost delegată să ocupe funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomița în februarie 2014. Ea a preluat frîiele celei mai mari unități de Parchet din județ într-o perioadă «delicată» a instituției. De notorietate a fost scandalul iscat după arestarea de către DNA a fostului prim-procuror Cristian Hristescu, acuzat de trafic de influență. Într-un an și jumătate, procurorul Daniela Maria Manolache a reușit însă să recapete încrederea opiniei publice în instituția pe care a condus-o și să consolideze o echipă puternică alături de ceilalți colegi procurori și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița. De asemenea, importanța anchetelor penale demarate de Parchetul Județean, împreună cu Poliția, a sporit considerabil. În plasa organelor judiciare au căzut primari, patroni evazioniști sau polițiști și medici corupți. Cele mai importante dintre aceste anchete i-au vizat pe Vasile Liță, primarul comunei Bărbulești, Cristian Roman, primarul orașului Țăndărei, Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni sau pe comisarul Sorin Goagă, șeful Serviciului Rutier Ialomița, precum și pe medicul Adrian Ștefan, din cadrul Comisiei de Expertiză Medicală Ialomița. Activitatea profesională a magistratului Daniela Maria Manolache a debutat în 2010, cînd a fost desemnată în funcția de procuror al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Slobozia. În 2013 ea reușea să anihileze rețeaua de proxeneți și vandali constituită la Slobozia de frații Gheorghe Toma și Frusin Toma, cunoscuți sub numele de Gigi Piticu și Frusin. În prezent ambii se află în spatele gratiilor, unde își execută pedepsele. Mai mult, Daniela Maria Manolache se regăsește pe lista celor 319 procurori din România pe care Laura Codruța Koveși, în calitate de procuror general, i-a evidențiat pentru merite deosebite privind activitatea. În urmă cu o săptămînă, procurorul Daniela Maria Manolache a părăsit șefia Parchetului Județean, fiind delegată să ocupe funcția de procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Structura Centrală.

Un nou șef la Parchet
După plecarea procurorului Daniela Maria Manolache, funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomița i-a fost încredințată, prin delegare, procurorului Verginica Buzoianu. Aceasta ocupa funcția de șef al Secției de Urmărire Penală, din cadrul aceleiași instituții. Magistratul Verginica Buzoianu și-a început activitatea în cadrul Parchetului Județean în 2007, fiind singurul procuror criminalist al județului Ialomița. În toată această perioadă de timp, a supravegheat și coordonat activitatea de cercetare penală în cele mai importante și controversate cazuri de omor și fapte de violență petrecute pe raza județului Ialomița. Printre cele mai importante anchete pe care le-a condus se numără și cea care-i vizează pe Petre Buțoi, Robert Cristian Jecu și Mihail Roșca, infractori periculoși care încercau să facă legea la Slobozia. Aceștia au fost responsabili de nenumărate reglări de conturi petrecute pe străzile orașului, însă datorită manierei în care a fost instrumentat probatoriul care îi incrimina toți se află în prezent după gratii, ispășindu-și pedepsele.

25 August 2015, 16:35 (9054 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Prim-procurorii noului val
«Ne vom face datoria ireproșabil!»
EXCLUSIV: Procurorul Daniela Maria Manolache, noul șef al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomița

Comentariile cititorilor:


Sorin:
(2 Septembrie 2015, 21:19)
Stați liniștiți, B.L. este unul dintre cei trei denunțători din dosarul Ciupercă, a făcut pact cu procurorii, a băgat pe alții la fund ca să-și scape el pielea.Este la modă acum denunțurile ca să scape de acuzații. Oamenii ăștia sunt oameni de "mare caracter".
Zenobia:
(2 Septembrie 2015, 18:14)
În referatul procurorilor nu se vorbește la cât de bună este apa de la Ograda ci se vorbește despre sume imense de bani date pe hârtoage sub pomposul titlu de consultanță printre care și extindere de alimentare cu apă, pentru că în Ograda nu exista rețea de alimentare cu apă decât la trei pompe stradale care au fost făcute în 1998 pe vremea când Ograda era sat aparținător de Primaria Bucu iar primar era domnul Alexe.@unirea actualul primar de la Ograda nu are nici un merit în acea investiție,poate că are un merit în faptul că majoritatea cetățenilor din Ograda nu beneficiază cum ar fii normal de apa bună pentru ca nu exista nici rețea stradală, nici rețea pentru situații de urgență, rețea pe care ar fi putut să o facă în 12 ani de când încasează salariu de la primărie,de 12 ani de când are mașină la dispoziție cu taxe și carburanți de la comună, de 12 de când toată clica din primărie își renovează locuințele cu materiale cumparate de primărie, de 12 de când primarul și toată clica nu își mai cumpără lemne de foc pentru le iau gratis de la primărie și multe altele.În curând va apărea și rechizitoriul și acolo vor apare toate neregulile intenționat comise pentru a se trage foloase personale.Dacă tu ai putut pune punct pentru un lucru considerat bun dar neadevărat, pentru furaciuni nu se poate pune punct pentru că sunt prea multe iar prejudiciul imens.
unirea:
(2 Septembrie 2015, 01:07)
cea mai buna apa  este la ograda          se duce lumea si se aprovizioneaza  de la ceeace domnul primar  a creat punct         iar cind roadele cercetarii vor arata un nou lucru bun   sa vedem ce mai ziceti
Zenobia:
(31 August 2015, 12:50)
Bine spui Lupu Leonard,oamenii din justiția din Ialomița au făcut cercetare împotriva celor ce nu au dat bani și foloase lor procurorilor din fruntea parchetelor din județ, cazul Cristudor de la defunctul DNA Slobozia,cazul Hristescu de la Parchetul județean, procurori corupți, cercetați și condamnați pentru fapte de corupție. De ce oare să ne mai mirăm că o ducem rău noi prostimea și o duc bine hoții când cei ce trebuie să aplice legea o încalcă?Te contrazic un pic în legătură cu doamna procuror Manolache,de la arestarea lui Hristescu și lui Cristudor, de când a fost numită procuror șef lucrurile chiar a început să se schimbe, vezi cazul primarului corupt din Tandărei, al primarului din Barbulesti și mai nou toți primarii din dosarul Ciupercă care sunt cercetați pentru fapte de corupție disjunse de parchetul județean care are competența pe acele infracțiuni. Cele mai mari sume sifonate sunt în acest caz,bani dați pe consultanța fără finalitate în executarea proiectelor,deci neeligibile.Cineva care a studiat la Tribunalul București dosarul Ciupercă a spus că primarul din Traian, Fanel Năstase și primarul de la Ograda, Lilian Badea au dat cele mai mari sume pe consultanța și proiecte neeligibile ziaristei de la Jurnalul,spre exemplu cel de la Ograda a dat 4,2 miliarde de lei vechi.Sunt fapte grave cu prejudicii imense care trebuiesc cercetate.
Lupu Leonard:
(30 August 2015, 14:04)
Ce tot atâtea laude și felicitări pentru promovarea în structura centrala a DIICOT?? Oare nu vede nimeni că în Ialomița a trebuit să vină structura centrală a DNA să îngenuncheze clanul Ciupercă, primarii din Ialomița dau bani mulți pe consultanța cu paraindărăt de zece ani încoace și nimeni nu îi deranjează? În Tandărei răsar vile de milioane de euro una singură iar proprietarii sunt persoane fără nici un venit declarat,chiar uni sunt asistați social și nimeni nu aplică legea?Așa că mai încetați cu oameni din justiție competenți și capabili în Ialomița. Postul pe care a ajuns acum a fost probabil cumpărat. Oare cât costă un post de procuror în România?? Cazuri rezolvate,Frusin, Gigi Piticu...? Poate că ar trebui felicitat și promovat un procuror care trimite în instanță și sunt condamnați cei ce fura fără frică statul,vezi primarii din dosarul Ciupercă cu fapte din 2008, funcționari din primării,prefectură șamd...Oare unde a fost doamna competentă recent promovată de atunci încoace???
Jeni:
(28 August 2015, 17:45)
La Primărie și nu numai sunt angajate toate rudele, pilele și rebuturile care au ,,diplome" de la 2-3 facultăți. Unii sunt cu totul pe dinafara sarcinilor de serviciu. Sigur vor și ei mărire de salariu!
Sandup:
(28 August 2015, 10:02)
@andra. Asta ai zis-o la mișto, nu?! Așa da! Că nu prea a mișcat mare lucru! Sau știe cineva altfel?!
cetateat:
(28 August 2015, 09:52)
Sa speram sa  termine cu mafioti de la primaria slobozia ce fac abuzuri la comanda s-au de capul lor profitand de functile care le au  ei au uitat ca sunt platiti de cetateni sloboziei ce, a ce ar trebui sa onoreze cetateni asa cum trebuie legal nu sa sicaneze daca nu da ceva,s-au sa sponsorizeze partidul de mafioti care este la putere in primaria slobozia incepand cu primarul si gasca de maimute,si urangutani car stau pe scaun fumeaza, bea cafea si cind intri ca ai o problema cum are or ce om care plateste impozite iti spune sa vi mai incolo ca ...beau cafeaua ,si fumez tigarea cati vine sa le dai cu capu de toti pereti ma mir ca nu a dat de un nebun dar timpul nu este trecut daca mai procedeaza in scarba s-au la comanda sefului penal si al clanului mafiot din primarie.Sa speram ca se face curat in primarie si toti cei ce au gresit ,au incalcat legea la puscarie cu ei, sa nu se mai intample si alta data.
ANDRA:
(27 August 2015, 22:25)
Au promovat-o frate, ca la cate capete a executat,trebuia sa fie promovata.
Bula:
(27 August 2015, 11:02)
Sunteti chiar culmea...
Chiva:
(26 August 2015, 18:28)
D-na Manolache, imi pare rau ca plecati din municipiu, intr-adevar Slobozia este aproape de Bucuresti si toti care vin se retrag la Bucuresti.Succes la noul loc de munca.
@ely:
(26 August 2015, 14:09)
@ely. Cine, unde, cum se liniștise, dragă? Dă-ne un exemplu. Ce a făcut și nu mai face alta? Toate sunt cu ochii spre mai sus, după ciolan mai gras!
Ely:
(26 August 2015, 13:52)
Pacat ca pleaca doamna procuror Manolache. Avem si noi, aici in judet, nevoie de oameni care lupta pentru dreptate! Se mai linistise orasul. Succes in continuare doamnei procuror!
ahhhh:
(26 August 2015, 09:50)
Aaaaaaah! A plecat....? Si aici erau lucruri,situatii si oameni ce trebuiau corectati.Pe mana celeilalte...buzoianu...Vom vedea...Ca in afara de niste "facaturi"ordinare cu denuntatori fabricati....Cam atatica de putin a reusit vergi...

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 11 Iul 2020
99 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 521 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 11 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 521, cu 7 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2020, 13:05
(88 vizualizări - 0 comentarii)


Marsilieni: A fost găsit ialomițeanul evadat din Penitenciarul Rahova

În seara zilei de vineri, 10 iulie 2020, polițiștii ialomițeni au reușit să-l identifice pe tânărul de 32 de ani care, în luna martie, a evadat din Penitenciarul Rahova. Acesta se afla pe un câmp din localitatea ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 20:20
(176 vizualizări - 2 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

10 Iulie 2020, 17:15


USR PLUS Ialomița susține strângerea de semnături on-line

Organizația USR PLUS Ialomița trage un puternic semnal de alarmă în ideea în care România se pregătește de Alegerile Locale care vor alea loc duminică, 27 septembrie 2020. Conform Legii 115/2015, fiecare ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 16:10
(76 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut după ce a furat portofelul unei bătrâne

Un bărbat de 53 de ani, din Slobozia, a fost reținut pentru 24 de ore după ce a furat portofelul unei bătrâne de 71 de ani, plecată la cumpărături la un supermarket din oraș. Femeia a sesizat dispariția ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 16:05
(114 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 514 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 10 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 514, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 13:05
(185 vizualizări - 0 comentarii)


Gura Ialomiței: Beat la volan, a derapat cu mașina

Un cetățean din Gura Ialomiței a sesizat joi dimineața, 9 iulie a.c., în jurul orei 3,00, faptul că un autoturism a derapat pe raza localității. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:25
(146 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Arestat pentru «furt calificat»

Miercuri, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:20
(143 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Miercuri, 8 iulie a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii rutieri din Fetești au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani. În urma verificării în bazele de date, s-a ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:15
(120 vizualizări - 0 comentarii)


9
Razie la Bărbulești

Razie la Bărbulești

Peste 160 de efective ale Poliției și Jandarmeriei au descins în dimineața zilei de joi, 9 iulie a.c., în comuna Bărbulești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:10
(153 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 503 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 9 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 503, cu 39 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 13:05
(260 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 464 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 8 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 464, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 13:05
(314 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fetești: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește municipiul Fetești/Ialomița, RAJA Constanța va sista furnizarea apei, joi, 9 iulie ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 09:40
(123 vizualizări - 0 comentarii)


13
Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Evenimentul a fost semnalat de un lucrător al unei firme marți, 7 iulie a.c., în jurul orelor 15,25. În sprijinul bărbatului de 43 de ani s-au deplasat de urgență 3 echipaje de salvare de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 08:40
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

7 Iulie 2020, 17:10


Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două utilaje agricole, puse în funcțiune pe un câmp din zona localității Ion Roată. Cel mai probabil flăcările au izbucnit ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 16:05
(266 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo-Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii (ce vor atinge în anumite intervale viteze de 80-90 km/h), averse ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:55
(108 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența alcoolului

În urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au identificat , pe raza localităților Rădulești, Slobozia și Țăndărei, 4 conducători auto care circulau pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:50
(158 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu la o casă din Movila

Incendiu la o casă din Movila

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și membrii serviciului voluntar cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu care ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:05
(130 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila incendiu


Grupul de Comunicare Strategică: 455 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 7 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 455, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 13:05
(204 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat

În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 21:20
(296 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 iulie a.c., în jurul orei 9,30, polițiștii din Slobozia au oprit pentru control, pe raza localității Misleanu, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate. În urma solicitării ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 16:10
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 444 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 6 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 444, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 13:05
(237 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni integrate pentru combaterea COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Ialomița se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2020, 08:20
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Șosele însângerate în județul Ialomița

Șosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița sâmbătă, 4 iulie 2020. Cinci persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(756 vizualizări - 5 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(241 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(270 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(179 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(221 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...