Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

 Cornel Vasile, șeful Gărzii de Mediu, în vizorul procurorilor Anticorupție

Anchetă DNA la Slobozia

Cornel Vasile, șeful Gărzii de Mediu, în vizorul procurorilor Anticorupție

UPDATE Cornel Vasile, cercetat sub control judiciar

Percheziții ale Direcției Naționale Anticorupție-Structura Centrală la Slobozia. Procurorii au descins la sediul Gărzii de Mediu Ialomița și la firmele «controlate» de Cornel Vasile, șeful instituției. Anchetatorii instrumentează un dosar penal privind fapte asimilate corupției.

Percheziții la primele ore ale dimineții
Procurorii DNA au descins în biroul șefului Gărzii de Mediu, Cornel Vasile, joi, 10 septembrie 2015, în jurul orei 07,00. După aceea, anchetatorii au mers la sediul firmelor Euroinvest și Salubritate Comunală, «controlate» de Cornel Vasile. Anchetatorii au căutat probe într-un dosar penal privind infracțiuni asimilate corupției. Cercetările sînt în plină desfășurare.

UPDATE1 Sursejudiciare precizează faptul că ancheta DNA ar avea la bază o serie de contracte pe care societățile controlate de Cornel Vasile le-ar fi încheiat cu mai multe primării din Ialomița, pentru asigurarea serviciilor de salubrizare.

UPDATE2 Comunicat de presă DNA «Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvîrșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2015. În cursul zilei de 10 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sînt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate în municipiul Slobozia, județul Ialomița, reprezentînd sediul unei instituții publice și domiciliul unei persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci cînd împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare».

UPDATE3 Potrivit DNA, Cornel Vasile, șeful Gărzii de Mediu Ialomița, se află sub control judiciar. Procurorii Anticorupție i-au interzis să-și exercite funcția și să părăsească țara.
Potrivit unui nou comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție, «procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Secția de combatere a corupției, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începînd de la data de 10.09.2015 pînă la data de 08.11.2015, față de inculpatul VASILE CORNEL, comisar șef la Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Ialomița, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană.
În ordonanța de dispunere a controlului judiciar se arată că, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada februarie-iunie 2015, inculpatul Vasile Cornel, concomitent cu exercitarea funcției publice de comisar șef la Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Ialomița, a controlat, coordonat și condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a două societăți comerciale, unde, de altfel, deținea și calitatea de asociat.
Pe timpul cît se află sub control judiciar, inculpatul Vasile Cornel trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire, ori de cîte ori este chemat;
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de cîte ori este chemat;
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu exercite funcția de comisar șef la Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Ialomița în exercitarea căreia a săvîrșit fapta;

f) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea;
g) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.
De asemenea, inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații
Inculpatului Vasile Cornel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală».

10 Septembrie 2015, 13:30 (16188 vizualizări - 33 comentarii)

Citiți și:
Exclusiv: Adrian Popa, șeful ISU Ialomița, martor în ancheta DNA privind tragedia din Clubul Colectiv
CSM l-a suspendat din funcție pe prim-procurorul Parchetului Ialomița, Cătălin Hristescu!
Slobozia: Prim procurorul Parchetului Ialomița, Cătălin Hristescu, în vizorul DNA

Comentariile cititorilor:


Locuitor al Sloboziei:
(21 August 2017, 17:54)
Bună ziua oameni buni ! Știți careva când se va închide fabrica de la Ciulnita Sat ca nu mai putem respira în casele noastre. În fiecare seara începând cu orele 22:00 - 23:00 aerul devine irespirabil.pur și simplu ieri seara îmi venea sa vomit la propriu. Unde ar trebui sa fac o plangere/sesizare legata de acest aspect ?
Sorin 2:
(17 Septembrie 2015, 10:46)
Domnule locuitor al nu știu cărui oraș-ghicitor în stele,de data aceasta nu ți-au ieșit boghii bine. Și știi de ce? Pentru că, spre surprinderea ta, nu sunt Sorin la care faci referire. Dar cum v-ați adunat ca ulii să vă aflați comen tând, ce mai contează încă o aberație.Dacă ai fi citit atent comentariul meu anterior înțelegeai ca tocmai asta scriam: să se comenteze realități nu aberații, respectiv pentru cuvintele ,,șpagă,șpăgar,penal,hoț,,.. să se aducă argumente, așa cum e corect... Nu-i așa? Deci: NUME, SUMĂ, LOC... că să fie vorbă, nu lătrat! Hai să facem un exercițiu, vrei? Spune-ne tu CUM și CÂT s-a îmbogățit CV de pe urma funcției și poziției, dacă toy ai făcut afirmatia...Știi? Sunt ferm convins că nu ai răspuns! După cum se observă, domnule locuitor -din lotul celor care ,,nu sunt proști,,- așa-i că e plin orașul de....semințe-ntre dinți??? Iar tu, cel mai probabil, ... unul rămas doar cu cojile...?
locuitor al orasului:
(16 Septembrie 2015, 12:06)
Pentru Sorin 2: WGM-urile, Daca expresia,, de cand era lupul catel'' este de anul trecut, inseamna ca, Skoda cea noua, achizitionata anul trecut, de C.V. este VECHEEEEEEEE............. ,, de cand era catelul lup'' Stim cu totii ca esti catelusul fidel al lui C.V. de 20 ani, administrator, doar cu numele, al firmei Euroinvest, firma detinuta de la infiintare de C.V. Speram, ca justitia, sa-si faca datoria! Si cei, ce s-au imbogatit peste noapte pe banii contribuabililor, sa-si ispaseasca pedeapsa! Este momentul, ca toti, cei ce i-au dat spaga, ,,indiferent in ce a constat aceasta'' sa iasa si sa spuna!!!!!!!! Sa vada si cei ca C.V. ca nu toti sunt prosti, iar cei ca el profita de functie si de pozitia din partid, imbogatindu-se fara just temei!
Sorin 2:
(15 Septembrie 2015, 14:27)
Tu, Mary-cica neichii nene, de unde știi că @Sorin spune adevărul? Ai dat tu șpagă lui CV ? Hai spune-ne adevărul... că să vă putem crede că CV este ,,un șpăgar,,! Altfel... Marș la cratiță, că e plină lumea de mâncători de... dulceață!
Mary:
(15 Septembrie 2015, 11:01)
       @ Ninel & Sorin 2, de orice il puteti acuza pe Sorin, dar nu de prostie sau carecter indoielnic, a spus mereu lucrurilor pe nume si uneori adevarul doare. Personal va indemn sa mai puneti mana pe carte sa mai faceti ceva cornete.
Sorin 2:
(14 Septembrie 2015, 23:19)
Păi, îți spun eu cum ,,musiu,, @Gigel-neicanimeni, zis Atotștiutorul! Își făcea datoria foarte bine, pentru că WGM-urile sunt mașinile lui personale de pe vremea când era lupul cățel, nici de cum ale gărzii. Dar tu, cu Modzila ta bătrână, n-ai cum să găsești informația aceasta...oricât ai căta! Pffff...țâță de șanț... rămasă fără semințe, nu mai adresa întrebări idioate!
Ninel :
(14 Septembrie 2015, 17:31)
SORINE . ESTI UN JEG DE OM .
SORIN:
(14 Septembrie 2015, 12:26)
@ SORIN. Știi ce te trădează?! ANALFABETISMUL, PROSTULE!!! Vezi ce faci cu semnele de punctuație! Nu te mai da lebădă, că tot o cioară croncănitoare ești.
Sorin 2:
(14 Septembrie 2015, 11:04)
Comentarii de imbecili. Chiar nu are nimeni ceva concret și real, de spus? Doar aberații... și presupuneri? Mda, țațe de șanț... și fără preocupări...
SORIN :
(12 Septembrie 2015, 20:10)
CV. ESTE UN AROGANT, UN, SPAGAR ORDINAR .DZVSCB
radu:
(12 Septembrie 2015, 10:15)
Garda de mediu slobozia mai bine se numea garda spagara in frunte cu catelusu comisar P.D. si catelusa lui ce latra in zadar.Acestia nu trebuie uitati de d n a ca au facut multe abuzuri  contra cetatenilor sloboziei si sunt  foarte patati.
geo:
(11 Septembrie 2015, 15:13)
primarul de la ciulnita cu masinile lui cara hoiturile la fabrica si zau ca nu stiti ce bani frumosi se incaseaza la astfel de transport. Acum intelegeti de ce primarul nu ia nicio masura impotriva acestei fabrici ca doar este pe teritoriul administrativ al com. ciulnita
Nicu Rață:
(11 Septembrie 2015, 12:51)
Parcă au mai început oamenii ,,să răsufle". S-a umplut paharul cu venin. Urlați degeaba aici. Nu este procedură sigură. Deloc! Totuși, scrieți, poate...
Mary:
(11 Septembrie 2015, 11:45)
        Pentru edili: INVESTITI IN PUSCARII DE LUX. 
Nero:
(11 Septembrie 2015, 11:40)
Nu trebuie sa fii cine stie ce exper sa iti da seama de aerul viciat, mai bine spus ca pute a hoit, in oras datorat activitatii SC CLEAN TECH INTERNATIONAL SRL Ciulnita, mai ales cand bate vantul din S-V, iar Garda de Mediu, trebuia sa intervina si sa se mearga cu sanctiuni pana la inchiderea unitatii. Facem pe plac la toti smecherii cu bani, se ia spaga cand se merge in control si toata lumea este multmita. Transporturi ilegale, arderile sub parametrii prescrisi pentru a face economie la gazul metan ( cauza principala care duce la mirosurile degajate in cauza ) pentru a produce faina proteica, totul pentru profit in conditii inumane si daunatoare sanatatii. Cu ce s-a implicat Garda de Mediu? Toti stiu, prefect, presedinte de CJ, primar, ori viceprimar. Se lucreaza cumva ca la Primaria Capitalei? Eu sunt convins ca da. De locuitorii din Ciulnita, nu mai vorbim. Primarul din Ciulnita, nu misca nimic, ciocul mic si atat. Se multumeste chipurile cu o sponsorizare de Craciun sau de sf. asteapta, in rest le sufla in ciorba celor cu pricina pentru simplul motiv ca aduc bani la bugetul local. Cu ce pret? CU BANI NEGRII SI SPAGA.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 26 Aug 2019
143 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(304 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Peste 60 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești și Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în cadrul unei ample acțiuni pe linia pisciculturii, combaterii ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:10
(275 vizualizări - 0 comentarii)


Accident între Movila și Fetești, patru victime

Miercuri, 21 august a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Fetești au intervenit la un eveniment rutier produs pe DJ212, în afara municipiului Fetești, soldat cu rănirea a patru ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:15
(380 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație

Miercuri, 21 august a.c., polițiștii ialomițeni au întocmit dosare penale unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Astfel, un bărbat, de 36 de ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:10
(357 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Acțiune împotriva «taximetriștilor-pirat»

Joi, 22 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat în flagrant delict un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Mărculești, în timp ce efectua transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:05
(365 vizualizări - 0 comentarii)


5

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(401 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(371 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(417 vizualizări - 2 comentarii)


8

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(574 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(434 vizualizări - 0 comentarii)


10

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(447 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(493 vizualizări - 0 comentarii)


12

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(1065 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(924 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(1111 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(1025 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(928 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(1068 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(890 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(1088 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(963 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(959 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(1183 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(1157 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(1156 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(1137 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(1213 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...