Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Epigonii administrativi ai președintelui Ciupercă

Epigonii administrativi ai președintelui Ciupercă

Deși finalizată și trimisă în judecată, ancheta care îl pe vizează Silvian Ciupercă continuă să valuri. Procurorii DNA au omis să prezinte și prejudiciul creat de primarii ialomițeni care au colaborat cu firma susținută de Silvian Ciupercă. În valoare de 1 milion de lei, suma reprezintă banii publici acordați pe proiecte de consultanță, niciodată concretizate. În scandal sînt implicați 10 primari din Ialomița, care au calitatea de martori în dosarul președintelui. Contactați telefonic, edilii au refuzat să recunoască faptul că Ciupercă i-a influențat să semneze hîrtiile, precizînd că «am ales firma aceea pentru că lucra ieftin!».

Primarii ialomițeni, chemați la audieri
În februarie 2015, 10 primari ialomițeni au fost chemați să dea declarații în dosarul președintelui Silvian Ciupercă, în calitate de martori. Este vorba despre Vasile Șincan (Primăria Sudiți), Lucian Corlău (Primăria Vlădeni), Lilian Badea (Primăria Ograda), Nelu Chițoiu (Primăria Miloșești), Fănel Năstase (Primăria Traian), Ion Cărbune (Primăria Alexeni), Florinel Negraru (Primăria Platonești), Gheorghe Stroe (Primăria Ciochina), Dănuț Sorin Lefter (Primăria Cocora) și Nicolae Stoene (Primăria Jilavele). Procurorii i-au întrebat de ce au ales să colaboreze cu societatea Consult Invest în ceea ce privește consultanța pe proiectele de utilitate publică din localitățile lor și dacă într-adevăr Silvian Ciupercă i-ar fi obligat să o facă. Deși pare greu de crezut, prejudiciul creat de primarii care au acceptat să colaboreze cu firma Consult Invest este de 1 milion de lei. Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, contractele privind asigurarea serviciilor de consultanță au fost semnate în perioada 2010-2014, pentru un număr de peste 20 de proiecte de utilitate publică. Respectivele proiecte vizau amenajarea de spații de joacă pentru copii, asfaltare de străzi, montarea de rețele de aducțiune apă sau reabilitarea de cămine culturale. Mai mult, Consult Invest a oferit servicii de consultanță și pentru realizarea Strategiilor de Dezvoltare Locală, documente obligatorii pentru atragerea fondurilor europene. Și mai interesant este faptul că deși au plătit sume cuprinse între 15000 de lei și pînă la 30000 de lei pentru servicii de consultanță, niciunul dintre aceste proiecte nu s-a concretizat în mod real fiind considerate neeligibile.

Edilii ridică din umeri
La 8 luni distanță de la momentul în care au dat declarații în fața procurorilor DNA de la București, cei 10 edili ialomițeni refuză să recunoască faptul că au fost obligați să plătească bani grei pentru consultanța oferită de firma Consult Invest. Lilian Badea, primarul comunei Ograda, este unul dintre edilii chemați la DNA. Acesta a plătit firmei Consult Invest 15000 de lei pentru întocmirea Strategiei de Dezvoltare a Comunei Ograda, în speranța că va beneficia de fonduri în ciclul programatic 2014-2020. El susține că nu Ciupercă l-a determinat să apeleze la serviciile acestei firme. «Pe mine m-au întrebat dacă am împărțit banii cu Ciupercă și cu firma aceasta... Vă spun sincer că pe mine nu m-a sunat nimeni să-mi zică cu ce firmă să lucrez! Am ales-o p-asta pentru că era mai ieftină, nimic altceva... Am avut zeci de oferte, și pe mail și pe fax. Fata asta care are firma a venit la mine, am discutat, avea prețul cel mai mic și am zis să colaborăm. Păi, fără o strategie d-asta iei vreun ban de la Europa?! De parcă ăștia de la DNA nu știu cum e legislația... Dar să facă și ei valuri...» susține primarul Lilian Badea. O opinie similară are și Fănel Năstase, edil de Traian. Pînă să intre DNA pe fir, el mai întocmise proiecte cu societatea Consult Invest. «Și dacă am văzut că sînt serioși și lucrează ieftin, am zis să-i mai accept o dată. Am plătit vrei 17000 lei pentru asfaltarea unui drum aici la mine în comună, dar vă spun sincer că nu m-a sunat nimeni să mă oblige să lucrez cu firma asta!» se jură primarul Fănel Năstase.

Circuitul ilegal al banilor
Sistemul în baza căruia s-a reușit crearea prejudiciului de aproape 1 milion de lei este foarte simplu și aparent legal. Astfel, potrivit legii, la fiecare început de an, Consiliul Județean Ialomița aloca fonduri pentru nevoile fiecărei administrații locale din județ. Destinația acestor bani este decisă de consiliile locale ale primăriilor în vistieria cărora ajung. În cazul celor 10 administrații locale vizate de DNA, banii au fost utilizați (și) pentru plata serviciilor prestate de societatea Consult Invest, susțin surse judiciare din cadrul anchetei. După ce au împărțit banii, Silvian Ciupercă ar fi verificat apoi dacă plățile către firma Consult Invest ar fi fost realizate integral. «Dom’le, eu vă spun că pe mine nu m-a sunat nimeni și nu mi-a zis nimeni nici cu cine să lucrez și nici cui să plătesc! Eu tot nu înțeleg de unde a scos DNA treaba asta... Dar acum dosarul este în instanță, care cu siguranță va lămuri cum au stat lucrurile!» este poziția lui Sorin Lefter, primarul comunei Cocora, în legătură cu acest punct al anchetei.

22 Septembrie 2015, 17:30 (5668 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Silvian Ciupercă, fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița, a fost achitat de Tribunalul București
Ministerul Dezvoltării, parte civilă în dosarul penal al lui Silvian Ciupercă
Consiliul Județean Ialomița, din nou în vizorul DNA

Comentariile cititorilor:


vlad ţepeş:
(24 Septembrie 2015, 08:56)
   Pe 1 decembrie vin si eu in tara o sa va caut pe toti
Ograda :
(23 Septembrie 2015, 19:30)
Ok.Pe data de 2 octombrie vin în România și am să vă caut.Vă mulțumesc.
Independent:
(23 Septembrie 2015, 18:58)
Pentru comentatorul cu numele «Ograda»: vă rugăm să vă deplasați la sediul redacției noastre pentru a vă susține cele afirmate. Noi vă promitem astfel că vom publica acel comentariu și, suplimentar, vom redacta un nou articol.
Ograda :
(23 Septembrie 2015, 18:34)
Comentariul de aseară vă rog să îl publicați dacă sunteți o publicație impartială.Părerea marei mase a cititorilor va fii ușor schimbată atunci când prin articole care sunt la prima vedere reale sunt viciate de selecția incorectă a publicării comentariilor.Mesajul de seara trecută este trimis spre publicare sub numele Ograda,vă rog fiți corecți și publicati-l Vă mulțumesc.
Ograda :
(23 Septembrie 2015, 18:00)
Măi ziariști incorecți de ce nu îmi publicați comentariul.Este un comentariu decent cu cifre reale pe care și voi le puteți verifica la ADR.
Alibaba:
(23 Septembrie 2015, 14:16)
Cristian Obrejan, atasat cultural cu buzele tuguiate pe ciuperca otravitoare, in ce categorie intra? Ciuperci superioare (bureti), nu cred, sau ciuperci inferioare (mucegaiul, drojdia de bere) nici aici nu se incadreaza. Poate dottore in inginerii financiare scrise pe portativ cu cheia sol la purtator, cu pretentii de succesor al lumii artistice dar lipsit de valoare, adica epigon.
Ambro.....:
(23 Septembrie 2015, 13:44)
"Face DNA valuri" spune unul dintre primarii epigoni, că nu au nici un aranjament pe contracte, 15000 lei dați pe hârtii fără valoare.Ce credeți că s-ar aștepta cineva să recunoască parveniții ăștia că au încălcat legea primind probabil foloase necuvenite.
ciuperca:
(23 Septembrie 2015, 10:59)
    Primarul comunei Ograda este un baiat deosebit care s-a tinut de cuvant. Mai rar in ziua de azi asemenea oameni.
SORIN:
(23 Septembrie 2015, 09:41)
În general, epigonii sunt acei scriitori mai puțin valoroși decât înaintașii lor, sau niște urmași nedemni de iluștrii lor înaintași. În context, nu este corect folosit cuvântul, fiindcă s-ar recunoaște faptul că dl. Ciupercă ar fi fost un ilustru manager într-ale administrației locale, lucru infirmat de D.N.A..
citizen:
(23 Septembrie 2015, 08:30)
     Daca il vezi pe primarul de ograda pare modest dar eu nu cred a cautat sa nu iasa in evidenta si a lucrat.
Eminescu:
(22 Septembrie 2015, 22:49)
Epigoni, nimerită comparația cu cei 10 primari,cred că procurorii nu îi citau așa să le facă publicitate.Cu siguranță există dovezi, monitorizarea de 1 an al președintelui Ciupercă a surprins și convorbiri cu cei 10 primari făcând aranjamente pentru contracte vezi doamne ieftine cu firma dedicată. Comparați Strategia de dezvoltare a comunei Traian cu Strategia de dezvoltare a comunei Ograda și o să vedeți că sunt identice diferă numai datele pe fiecare localitate în parte, toate datele despre localități sunt date de către funcționarii din primărie.15000 lei la Ograda pentru un dosar cu 14 file și la Traian la fel, hoție pe față, aranjamente cu paraindărăt Epigoni prin definiție înseamnă urmaș fără valoare adică primari care moștenesc avere publică consistentă dar care voit o înstrăinează defectuos în paguba comunității.
alex:
(22 Septembrie 2015, 21:11)
la niciun primar nu-i mai pute gura. ai dracu

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
22 Sep 2019
184 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

20 Septembrie 2019, 16:15


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 23-27 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2019, 15:20
(178 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

Servicii Publice Slobozia SRL
vă face cunoscut faptul că,
în perioada 05-06.10.2019,
se vor desfășura
«Zilele Recoltei»
în incinta Pieței Agroalimentare Ialomița

20 Septembrie 2019, 08:10


3

Biciclist acroșat de o mașină între Bucu și Ograda

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe DN2A, între localitățile Bucu și Ograda. În timp ce un bărbat, de 39 de ani, din Țăndărei, conducea ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:10
(206 vizualizări - 0 comentarii)


4

Urziceni: Acțiune de prevenire a furturilor de și din autovehicule

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de și din autovehicule pe raza localităților ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:05
(165 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea de apă în Fetești

Pentru remedierea unei avarii survenite joi, 19 septembrie 2019, la nivelul unui branșament de pe strada Garofiței, din orașul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea de ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:55
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Miercuri, 18 septembrie 2019, părintele protopop Laurențiu Cioranu, împreună cu părintele Daniel Ferbințeanu de la Parohia Ograda au săvârșit Slujba sfeștaniei, Sfințirea cea mică a apei și au rostit rugăciuni ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:50
(254 vizualizări - 3 comentarii)


DSVSA Ialomița: 21 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, la data de 18.09.2019, pe raza județului Ialomița sunt declarate 21 focare de Pestă Porcină Africană. Acestea au fost ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:30
(185 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat din Manasia


Marți, 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 41 de ani, din Manasia, și-ar fi agresat și amenințat fosta soție. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:25
(167 vizualizări - 0 comentarii)


9

APM Ialomița: Zi pentru combaterea ambroziei

Conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului a propus ziua de sâmbătă, 28 septembrie a.c., o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională când, într-o singură zi, prin ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:20
(161 vizualizări - 0 comentarii)


10

Gheorghe Lazăr: Beat la volan

Marți, 17 septembrie 2019, polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 29 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:15
(191 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Clean Stations»

Miercuri, 18 septembrie a.c., la nivel național, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi a desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor CFR. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:10
(173 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Septembrie 2019, 18:20


AJOFM Ialomița: 320 locuri de muncă în Europa

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 320 locuri de muncă vacante. Țările vizate sunt Austria, Franța, Germania, Irlanda, Norvegia, Olanda, Polonia și ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 17:10
(257 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 83 mii de lei, 12 permise reținute

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, polițiștii au intervenit la 98 evenimente, cele ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:55
(255 vizualizări - 0 comentarii)


Târgul «Pâinea și Vinul» la Muzeul Agriculturii

În perioada 20-22 septembrie 2019, orele 11,00-18,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va desfășura, în cadrul Târgului «Pâinea și Vinul», expoziția și lansarea albumului «Pâinea noastră cea de toate ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:50
(240 vizualizări - 0 comentarii)


«Săptămâna Mobilității Europene», la Slobozia

În perioada 16-22 septembrie a.c., se desfășoară la nivel european Campania «Săptămâna Mobilității Europene». Astfel, Primăria municipiului Slobozia, prin Direcția Educație, Cultură și Tineret, în parteneriat ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:45
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic doi conducători auto, de 22 și 39 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice fără a avea acest drept. În fapt, polițiștii Secției ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:40
(219 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie vaccinare vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează locuitorii județului că, începând cu data de 23 septembrie 2019, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:35
(324 vizualizări - 0 comentarii)


Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2368 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(292 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(342 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(471 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(393 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(570 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(457 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(381 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(542 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(371 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(490 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...