Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Epigonii administrativi ai președintelui Ciupercă

Epigonii administrativi ai președintelui Ciupercă

Deși finalizată și trimisă în judecată, ancheta care îl pe vizează Silvian Ciupercă continuă să valuri. Procurorii DNA au omis să prezinte și prejudiciul creat de primarii ialomițeni care au colaborat cu firma susținută de Silvian Ciupercă. În valoare de 1 milion de lei, suma reprezintă banii publici acordați pe proiecte de consultanță, niciodată concretizate. În scandal sînt implicați 10 primari din Ialomița, care au calitatea de martori în dosarul președintelui. Contactați telefonic, edilii au refuzat să recunoască faptul că Ciupercă i-a influențat să semneze hîrtiile, precizînd că «am ales firma aceea pentru că lucra ieftin!».

Primarii ialomițeni, chemați la audieri
În februarie 2015, 10 primari ialomițeni au fost chemați să dea declarații în dosarul președintelui Silvian Ciupercă, în calitate de martori. Este vorba despre Vasile Șincan (Primăria Sudiți), Lucian Corlău (Primăria Vlădeni), Lilian Badea (Primăria Ograda), Nelu Chițoiu (Primăria Miloșești), Fănel Năstase (Primăria Traian), Ion Cărbune (Primăria Alexeni), Florinel Negraru (Primăria Platonești), Gheorghe Stroe (Primăria Ciochina), Dănuț Sorin Lefter (Primăria Cocora) și Nicolae Stoene (Primăria Jilavele). Procurorii i-au întrebat de ce au ales să colaboreze cu societatea Consult Invest în ceea ce privește consultanța pe proiectele de utilitate publică din localitățile lor și dacă într-adevăr Silvian Ciupercă i-ar fi obligat să o facă. Deși pare greu de crezut, prejudiciul creat de primarii care au acceptat să colaboreze cu firma Consult Invest este de 1 milion de lei. Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, contractele privind asigurarea serviciilor de consultanță au fost semnate în perioada 2010-2014, pentru un număr de peste 20 de proiecte de utilitate publică. Respectivele proiecte vizau amenajarea de spații de joacă pentru copii, asfaltare de străzi, montarea de rețele de aducțiune apă sau reabilitarea de cămine culturale. Mai mult, Consult Invest a oferit servicii de consultanță și pentru realizarea Strategiilor de Dezvoltare Locală, documente obligatorii pentru atragerea fondurilor europene. Și mai interesant este faptul că deși au plătit sume cuprinse între 15000 de lei și pînă la 30000 de lei pentru servicii de consultanță, niciunul dintre aceste proiecte nu s-a concretizat în mod real fiind considerate neeligibile.

Edilii ridică din umeri
La 8 luni distanță de la momentul în care au dat declarații în fața procurorilor DNA de la București, cei 10 edili ialomițeni refuză să recunoască faptul că au fost obligați să plătească bani grei pentru consultanța oferită de firma Consult Invest. Lilian Badea, primarul comunei Ograda, este unul dintre edilii chemați la DNA. Acesta a plătit firmei Consult Invest 15000 de lei pentru întocmirea Strategiei de Dezvoltare a Comunei Ograda, în speranța că va beneficia de fonduri în ciclul programatic 2014-2020. El susține că nu Ciupercă l-a determinat să apeleze la serviciile acestei firme. «Pe mine m-au întrebat dacă am împărțit banii cu Ciupercă și cu firma aceasta... Vă spun sincer că pe mine nu m-a sunat nimeni să-mi zică cu ce firmă să lucrez! Am ales-o p-asta pentru că era mai ieftină, nimic altceva... Am avut zeci de oferte, și pe mail și pe fax. Fata asta care are firma a venit la mine, am discutat, avea prețul cel mai mic și am zis să colaborăm. Păi, fără o strategie d-asta iei vreun ban de la Europa?! De parcă ăștia de la DNA nu știu cum e legislația... Dar să facă și ei valuri...» susține primarul Lilian Badea. O opinie similară are și Fănel Năstase, edil de Traian. Pînă să intre DNA pe fir, el mai întocmise proiecte cu societatea Consult Invest. «Și dacă am văzut că sînt serioși și lucrează ieftin, am zis să-i mai accept o dată. Am plătit vrei 17000 lei pentru asfaltarea unui drum aici la mine în comună, dar vă spun sincer că nu m-a sunat nimeni să mă oblige să lucrez cu firma asta!» se jură primarul Fănel Năstase.

Circuitul ilegal al banilor
Sistemul în baza căruia s-a reușit crearea prejudiciului de aproape 1 milion de lei este foarte simplu și aparent legal. Astfel, potrivit legii, la fiecare început de an, Consiliul Județean Ialomița aloca fonduri pentru nevoile fiecărei administrații locale din județ. Destinația acestor bani este decisă de consiliile locale ale primăriilor în vistieria cărora ajung. În cazul celor 10 administrații locale vizate de DNA, banii au fost utilizați (și) pentru plata serviciilor prestate de societatea Consult Invest, susțin surse judiciare din cadrul anchetei. După ce au împărțit banii, Silvian Ciupercă ar fi verificat apoi dacă plățile către firma Consult Invest ar fi fost realizate integral. «Dom’le, eu vă spun că pe mine nu m-a sunat nimeni și nu mi-a zis nimeni nici cu cine să lucrez și nici cui să plătesc! Eu tot nu înțeleg de unde a scos DNA treaba asta... Dar acum dosarul este în instanță, care cu siguranță va lămuri cum au stat lucrurile!» este poziția lui Sorin Lefter, primarul comunei Cocora, în legătură cu acest punct al anchetei.

22 Septembrie 2015, 17:30 (5530 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Silvian Ciupercă, fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița, a fost achitat de Tribunalul București
Ministerul Dezvoltării, parte civilă în dosarul penal al lui Silvian Ciupercă
Consiliul Județean Ialomița, din nou în vizorul DNA

Comentariile cititorilor:


vlad ţepeş:
(24 Septembrie 2015, 08:56)
   Pe 1 decembrie vin si eu in tara o sa va caut pe toti
Ograda :
(23 Septembrie 2015, 19:30)
Ok.Pe data de 2 octombrie vin în România și am să vă caut.Vă mulțumesc.
Independent:
(23 Septembrie 2015, 18:58)
Pentru comentatorul cu numele «Ograda»: vă rugăm să vă deplasați la sediul redacției noastre pentru a vă susține cele afirmate. Noi vă promitem astfel că vom publica acel comentariu și, suplimentar, vom redacta un nou articol.
Ograda :
(23 Septembrie 2015, 18:34)
Comentariul de aseară vă rog să îl publicați dacă sunteți o publicație impartială.Părerea marei mase a cititorilor va fii ușor schimbată atunci când prin articole care sunt la prima vedere reale sunt viciate de selecția incorectă a publicării comentariilor.Mesajul de seara trecută este trimis spre publicare sub numele Ograda,vă rog fiți corecți și publicati-l Vă mulțumesc.
Ograda :
(23 Septembrie 2015, 18:00)
Măi ziariști incorecți de ce nu îmi publicați comentariul.Este un comentariu decent cu cifre reale pe care și voi le puteți verifica la ADR.
Alibaba:
(23 Septembrie 2015, 14:16)
Cristian Obrejan, atasat cultural cu buzele tuguiate pe ciuperca otravitoare, in ce categorie intra? Ciuperci superioare (bureti), nu cred, sau ciuperci inferioare (mucegaiul, drojdia de bere) nici aici nu se incadreaza. Poate dottore in inginerii financiare scrise pe portativ cu cheia sol la purtator, cu pretentii de succesor al lumii artistice dar lipsit de valoare, adica epigon.
Ambro.....:
(23 Septembrie 2015, 13:44)
"Face DNA valuri" spune unul dintre primarii epigoni, că nu au nici un aranjament pe contracte, 15000 lei dați pe hârtii fără valoare.Ce credeți că s-ar aștepta cineva să recunoască parveniții ăștia că au încălcat legea primind probabil foloase necuvenite.
ciuperca:
(23 Septembrie 2015, 10:59)
    Primarul comunei Ograda este un baiat deosebit care s-a tinut de cuvant. Mai rar in ziua de azi asemenea oameni.
SORIN:
(23 Septembrie 2015, 09:41)
În general, epigonii sunt acei scriitori mai puțin valoroși decât înaintașii lor, sau niște urmași nedemni de iluștrii lor înaintași. În context, nu este corect folosit cuvântul, fiindcă s-ar recunoaște faptul că dl. Ciupercă ar fi fost un ilustru manager într-ale administrației locale, lucru infirmat de D.N.A..
citizen:
(23 Septembrie 2015, 08:30)
     Daca il vezi pe primarul de ograda pare modest dar eu nu cred a cautat sa nu iasa in evidenta si a lucrat.
Eminescu:
(22 Septembrie 2015, 22:49)
Epigoni, nimerită comparația cu cei 10 primari,cred că procurorii nu îi citau așa să le facă publicitate.Cu siguranță există dovezi, monitorizarea de 1 an al președintelui Ciupercă a surprins și convorbiri cu cei 10 primari făcând aranjamente pentru contracte vezi doamne ieftine cu firma dedicată. Comparați Strategia de dezvoltare a comunei Traian cu Strategia de dezvoltare a comunei Ograda și o să vedeți că sunt identice diferă numai datele pe fiecare localitate în parte, toate datele despre localități sunt date de către funcționarii din primărie.15000 lei la Ograda pentru un dosar cu 14 file și la Traian la fel, hoție pe față, aranjamente cu paraindărăt Epigoni prin definiție înseamnă urmaș fără valoare adică primari care moștenesc avere publică consistentă dar care voit o înstrăinează defectuos în paguba comunității.
alex:
(22 Septembrie 2015, 21:11)
la niciun primar nu-i mai pute gura. ai dracu

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 26 Iun 2019
227 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

25 Iunie 2019, 17:50


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

25 Iunie 2019, 17:20


Fetești: Adolescent de 15 ani, înecat în Brațul Borcea

Luni, 24 iunie a.c., începând cu orele 15,30, pe raza municipiului Fetești, un echipaj de pompieri din cadrul Stației Fetești a intervenit cu o barcă pneumatică pentru căutarea unui adolescent de 15 ani ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 17:15
(182 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești înecat


Platonești: A intrat cu mașina în copac

Luni, 24 iunie a.c., în jurul orelor 14,30, un bărbat de 50 de ani care se deplasa cu un aututurism pe direcția de mers Țăndărei-Platonești a derapat și a intrat într-un copac. Victimei i s-a acordat primul ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 17:10
(188 vizualizări - 1 comentariu)


4

Armășești: Accident rutier soldat cu cinci victime

Luni, 24 iunie a.c., în jurul orei 13,30, s-a produs o coliziune între două autoturisme în localitatea Armășești. Echipele de intervenție și prim ajutor au intervenit în salvarea victimelor, patru adulți ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 17:05
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: Recuperare cadavru din Dunăre

Duminică, 23 iunie a.c., în jurul orelor 13,00, în zona localității Vlădeni, un echipaj de căutare-salvare din cadrul Stației de Pompieri Fetești a intervenit cu o barcă pneumatică pentru recuperarea unui ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:35
(160 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Vlădeni înecat


Slobozia: Pompieri chemați pentru deblocări de uși

Sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orelor 12,00, pompierii au fost solicitați să intervină cu mijloacele din dotare pentru deblocarea intrării în apartament a unei femei de 85 de ani. Bătrâna a fost găsită ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:30
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Pieton acroșat de un autoturism

Sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orelor 14,30, un pieton a fost acroșat de un autoturism pe raza localității Borănești. Victima, un bărbat de 25 de ani, a fost transportat în stare stabilă la spitalul din ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:25
(142 vizualizări - 0 comentarii)


8

O magazie a luat foc la Valea Măcrișului

Sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orelor 22,30, pompierii au acționat cu 2 autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la o magazie de 70 mp. Incendiul a fost provocat de jarul ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:20
(147 vizualizări - 0 comentarii)


9

Armășești: Arestat pentru «tentativă de omor»

Vineri, 21 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit identificarea unui bărbat, de 25 de ani, din comuna Amășești, pe numele căruia Tribunalul Ialomița a emis un mandat de executare a pedepsei privative ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:15
(156 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: 12 porci uciși

Vineri, 21 iunie a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a fost sesizată de agenții Postului de Poliție Făcăeni despre prezența în localitate a unei autoutilitare care ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:10
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan și fără permis

Duminică, 22 iunie a.c., din cauza alcoolemiei, un bărbat de 37 de ani, din Fetești, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în impact cu gardul unui imobil. Șoferul a fost testat alcoolscop ...[citește_toată_știrea]

25 Iunie 2019, 08:05
(140 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 24-28 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:50
(625 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Stimulente pentru angajarea elevilor și studenților

Angajatorii care încadrează elevi sau studenți pe perioada vacanței de vară beneficiază, pentru fiecare elev sau student, de un stimulent lunar în cuantum de 250 lei/lună. Perioada maximă de acordare a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:20
(462 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Slobozia

Joi, 20 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente de circulație soldate cu rănirea a două persoane. Primul dintre acestea s-a petrecut pe raza localității Fetești, unde un bărbat ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:10
(488 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, trei persoane rănite

Miercuri, 19 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente de circulație soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 15,30, la Slobozia, și s-a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:15
(455 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Arestat pentru «tentativă de furt calificat»

Miercuri, 19 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au reșit identificarea unui bărbat, de 47 de ani, din Fetești, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:10
(426 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Americanii au intrat cu blindatele în culturile agricole

Zeci de hectare cultivate cu cereale în Balta Ialomiței au fost distruse de mașinile de luptă blindate ale soldaților americani. Incidentul s-a petrecut joi, 20 iunie 2019, în zona cuprinsă între localitățile ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2019, 20:07
(817 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbați din Slobozia, cercetați pentru «șantaj»

Doi bărbați, de 27 și 46 de ani, din Slobozia, au fost identificați de polițiștii ialomițeni și arestați pentru infracțiuni de «șantaj». În fapt, în perioada februarie-martie 2019, cei în cauză au pretins ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:45
(755 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia șantaj


IPJ Ialomița: Campania «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!»

Miercuri, 19 iunie a.c., Poliția Română în parteneriat cu EUCPN-Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității a desfășurat, în cadrul campaniei «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!», evenimentul ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:40
(538 vizualizări - 0 comentarii)


Festivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia «Sfântul Dumitru» Slobozia

Vineri, 14 iunie 2019, la Parohia «Sfântul Dumitru» din Slobozia, în prezența preoților parohiilor din municipiu în frunte cu părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, părintele protopop Ionuț Butu ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:15
(645 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de siguranță pentru Examenele Naționale 2019

Marți, 18 iunie 2019, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar polițiștii ialomițeni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:05
(614 vizualizări - 0 comentarii)


Trei slobozeni, reținuți pentru «tâlhărie»

Polițiștii ialomițeni au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, după ce, la data de 10 iunie a.c., ar fi tâlhărit două persoane, pe raza municipiului Slobozia. Doi dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 16:35
(717 vizualizări - 0 comentarii)


Elevii din Ialomița susțin Evaluarea Națională

Marți, 18 iunie 2019, elevii de clasa a VIII-a  susțin prima probă a Evaluării Naționale la disciplina Limba și Literatura Română. Datale Inspectoratului Școlar Județean arată că la acest examen s ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 09:50
(626 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Intervenție a pompierilor din Urziceni în zona localității Manasia. Militarii ISU au acordat primul ajutor în cazul unui accident rutier. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului cinci ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2019, 20:25
(831 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(1156 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(1217 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(1121 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(960 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(928 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...