Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Birocrația APIA gripează agricultura ialomițeană

Proteste publice

Birocrația APIA gripează agricultura ialomițeană

Nicolae Sitaru, vicepreședintele LAPAR: «Vor să ne lipsim de subvenții!»

De aproape 10 ani, sistemul de subvenții acordate agricultorilor din România creează probleme greu de surmontat. Și tot de atîta timp, marii agricultori caută soluții și fac presiuni pentru ca Ministerul Agriculturii și instituțiile din subordine să creeze un sistem de reglementări simple, clare și ușor de urmat. Prinși la mijloc în acest război fără sfîrșit, agricultorii care cultivă suprafețe de teren mai mici de 50 de hectare au ajuns la capătul puterilor. Ca de obicei în astfel de situații, soluțiile sînt simple, dar oficialii guvernamentali refuză să le ia în calcul. «Vor să ne lipsim de subvenții!» declară Nicolae Sitaru, vicepreședintele Ligii Asociației Producătorilor Agricoli din România și președinte al LAPAR Ialomița.

Mii de acte pentru subvențiile agricole
Pentru anul agricol 2015-2016 subvențiile agricole vin la pachet cu un sistem birocratic împovărător, făcut pe genunchi și schimbat des. Certificatul de producător agricol de anul trecut se înlocuiește în 2015 cu atestatul de producător și cu carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Producătorii sînt obligați să vină semestrial la primărie pentru avizarea noilor atestate, iar în cazul carnetelor de comercializare de cîte ori vor avea nevoie. Pentru subvențiile acordate prin APIA, procedurile sînt și mai complicate. Se cer hîrtii noi, copii după registrul agricol, declarații pe proprie răspundere pentru cei care nu au  titlu de proprietate, un tabel centralizator cu culturile (registrul agricol trebuie să bată cu datele APIA), etc. În plus, pentru fiecare dintre subvențiile acordate, fiecare fermier trebuie să depună un dosar separat care conține aceleași date. Neoficial, funcționarii APIA Ialomița se plîng că nu mai au spații pentru a stoca aceste dosare. Fermierii care cultivă între 1 și 10 hectare beneficiază de o plată unică pe suprafață de aproximativ 125 de euro. Ca să beneficieze de fonduri suplimentare, trebuie să îndeplinească o serie de condiții de ecocondiționalitate. De la 10 la 15 hectare, fermierul e obligat să aibe 2 culturi. Fermierii care cultivă mai mult de 15 hectare au obligația de a înființa 3 culturi și primesc 5% în plus pentru înființarea zonelor de interes ecologic. Acestea sînt condiții obligatorii minimale pentru obținerea subvenției, iar nerespectarea lor poate genera în anii următori penalități.

Mii de fermieri luptă pentru supraviețuire
La nivelul județului Ialomița există o suprafață eligibilă la plată de 359300 de hectare de teren agricol. Noile reglementări birocratice impuse pentru acordatea subvenției afectează peste 10 mii de agricultori. Dintre aceștia, doar 753 de agricultori cultivă suprafețe mai mari de 50 de hectare. Restul sînt agricultori care cultivă suprafețe mai mici de teren, iar un număr de circa 6000 cultivă între 1 și 5 hectare. În aceste condiții, mulți dintre ei renunță. Iar cei care nu renunță riscă să fie declarați infractori. «Suprafețele raportate sînt identificate cadastral, nu în blocurile fizice. Deci, din start, fermierul cînd vine și declară că exploatează un teren pentru care nu poate face dovada proprietății sau dreptului de folosință, poate fi suspicionat de infracțiune!» susține un oficial din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Chiar și cînd reușesc să facă dovada că exploatează legal terenurile, mulți dintre agricultori aleg să renunțe la subvenții. Pavel Miclea cultivă la Gheorghe Doja o suprafață de 40 de hectare. Și anul acesta a renunțat la subvenția pentru motorină, pentru că... este plătitor de TVA! «N-am putut să iau subvenția pentru că sînt plătitor de TVA. Mi-au spus că nu am dreptul. Dar eu de-asta am ales să plătesc TVA, ca să am dreptul la subvenții și să fac agricultură legal. Nu știu ce să mai spun... Fac agricultură din ’89, am fost primul din comună care am primit terenul înapoi, dar așa ceva n-am mai trăit. Părerea mea e că fac orice ca să ne lipsim de subvenții și să dăm faliment. Iar după aia se plîng că ne cumpără alții pămînturile!».

Nicolae Sitaru, vicepreședintele LAPAR
«Vor să ne lipsim de subvenții!»
Vicepreședinte al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România-LAPAR și președinte al LAPAR Ialomița, consilier județean și unul dintre cei mai importanți fermieri din județ, Nicolae Sitaru afirmă că a încercat întotdeauna să atragă atenția Ministerului Agriculturii asupra derapajelor care apar. Uneori a reușit, alteori i s-a dat dreptate post factum. Consideră însă că lupta pentru reducerea birocrației și soluționarea problemelor care apar este un efort permanent.
-Ce înseamnă aceste măsuri pe care LAPAR le propune în acest moment?
-Tot atîtea soluții, evident. Problemele care apar sînt foarte multe. Uneori, cred, toate aceste proceduri birocratice apar pentru ca agricultorii să se lipsească de subvenții. De-asta am și decis să atragem în acest moment atenția asupra problemelor cu care ne confruntăm. Vă dau un exemplu de problemă care apare permanent... Motorina! Anul trecut hotărîrea a apărut pe la sfîrșitul lunii decembrie, pentru motorina de anul ăsta. S-a spus că o să intre în vigoare după 20 decembrie 2014. S-a crezut că toți cei care au cumpărat-o înainte de apariția deciziei nu vor primi sprijin. Așa că oamenii au ezitat să o cumpere. Ei bine, sprijinul a fost acordat. Dar cei care au cumpărat motorina după 20 decembrie nu au mai primit subvenția, sub pretextul că această motorină nu a fost consumată. Și ăsta e doar un exemplu...
-Ați apărut în spațiul public și ați declarat că mulți dintre agricultorii pe care îi reprezentați vor să renunțe la subvenții! Cîți agricultori sînt afectați direct de aceste schimbări?
-Asociația pe care o reprezint are 140 de membri. Și toți sînt afectați de aceste probleme. Absolut toți! Și nu doar membrii Asociației. Toți agricultorii, din toată țara, chiar dacă au 10 hectare, chiar dacă cultivă 10 mii de hectare... E drept, unii dintre ei nu pot renunța la această subvenție! Dar sîntem aduși în situația de a ne lipsi singuri de aceste subvenții...
-Sînteți de 25 de ani pe piață... De ce nu au putut fi reglementate aceste lucruri pînă la acest moment?
-Noi am discutat cu ei înainte de a apărea hotărîrea. Și am propus varianța corectă. Dar de apărut, a apărut strîmb. Atunci am spus din nou că e greșit și ce e greșit! Atunci au schimbat-o, dar n-au urmărit pînă la capăt dacă se poate aplica. Eu m-am dus mai devreme și am descoperit că, de fapt, acordul prealabil este pentru anul care tocmai se închide... E o nebunie, pe onoarea mea!
-Care este soluția în acest moment?
-Soluția e simplă. Am făcut o declarație la APIA potrivit căreia lucrez o anumită suprafață de pămînt?! Pentru suprafața respectivă primesc subvențiile! De ce să mai fac o mie și una de hîrtii?! Oricum APIA verifică aceste suprafețe la sînge! Nu au ce face cu atîtea hîrtii, în fiecare an aceleași...
-De ce nu se aplică această soluție?
-Pentru că nu se vrea! Vor să ne lipsim, aceasta este opinia mea. Sînt situații în care aceste subvenții nu sînt acordate în procent de 100%. În cazul motorinei, despre care vorbește acum toată lumea, e vorba de un sprijin de 20 și ceva de euro la hectar... Un ajutor care compensează lipsa sprijinului național. Dar ei pun niște bariere pe care nu le mai putem depăși, oricît am încerca să ne conformăm. Vor să ne lipsim de subvenții!
-Cît pierd agricultorii!?
-Cam 20% din subvenții, aș aprecia eu. Asta înseamnă un nivel de capitalizare mai lent, investiții mai puține... E un lanț care se strînge și gîtuie fermierii mici într-o primă etapă. Iar ulterior pe toți ceilalți. Nimeni nu scapă!

Măsuri urgente pentru debirocratizarea sistemului de acordare a subvențiilor
Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din Romania-LAPAR este o federație la nivel național, constituită prin asocierea, liber consimțită, a asociațiilor profesionale teritoriale din agricultură și a producătorilor. LAPAR reprezintă interesele producătorilor agricoli, stabilite prin hotărîri proprii și hotărîri ale organizațiilor profesionale componente, în relațiile cu organele administrației centrale, cu alte asociații și federații, interne și internaționale, gestionare de politici și programe pentru agricultură, fonduri destinate activității din agricultură și alte asemenea. Filiala Ialomița a LAPAR a decis să protesteze public ca reacție la noile reglementări birocratice impuse de APIA. Iată care sînt principalele revendicări făcute publice:
-flexibilitate din partea UAT-urilor la eliberarea adeverințelor de proprietate și realizarea de tabele care să certifice fără echivoc dreptul de utilizare a terenului
-identificarea unei modalități de măsurare performantă pentru identificarea terenurilor agricole cultivate
-dosar comun pentru toate tipurile de subvenții
-acordarea sprijinului național, fără condiționările existente la acest moment
-reducerea birocrației prin proceduri simple, clare și eficiente

27 Noiembrie 2015, 17:45 (4529 vizualizări - 7 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Marcu, cel cu arcu':
(4 Decembrie 2015, 11:53)
  Si nu este corect sa nu se mai dea subventie, domnule Sitaru? Plimbati-va mai putin, iar cu banii economisiti investiti in recoltele viitoare. Romanul a fost invatat sa ia, dar cand a venit randul sa dea, s-a codit sau i-a murit vitelu'. A venit vremea sa se faca agricultura stand pe picioare voastre si nu cu mana intinsa.Toti agricultorii se vaita cand nu fac nimic intr-un an prost, in schimb cand au din abundenta tac malc. Trebuie sa va schimbati mentalitatea, mai bine spus hotia de doi bani. Toti arendasii se plimba in masini luxoase, isi petrec concediile in locurile cele mai exotice, si-au cumparat utilaje de top si tot se vaita sau vezi cum ii prostesc pe arendatori de ani de zile. Sa va intreb cum ati facut primul milion de lei?, sau cum ati ajuns mari latifundiari?. Ciocul mic.
micul fermier:
(3 Decembrie 2015, 17:35)
Lasa sa ia el toate subventiile ca nu-l mai saturi..apropo a se verifica unde se duc banii de la GAL CAZANESTI,cica ajuta fermierii(doar pe unii) care au relatii.Daca vrei sa accesezi un fond nu ai loc de astia.
geta:
(29 Noiembrie 2015, 21:56)
DNA,APIA,ANI nu aveti ochi si pentru primarul LEfTER de la Cocora? Are in declaratiile de avere venituri din agricultura si cresterea animalelor. Verificati si corectitudinea acestor declaratii! Nu vi se pare curios sa agoniseasca fix aceleasi venituri ani la rand cum nu-i iese cu virgula deloc? 400000 lei cresterea animalelor, 150000 lei agricultura. Are documente, ANAF si ANTIFRAUDA nu va intereseaza? Politia doarme sigur atat timp cat fratiorul Cristi Lefter este adjunctul comandantului.
Romania Reala:
(28 Noiembrie 2015, 18:57)
O intrebare am si eu: Daca nu se mai dau subventii ,renunta domnu Sitaru sau alti agricultori la pamant? Niciodata. Pai in Ialomita este o bataie pe pamant , jale mare. Se lupta intre ei si dau in preturi ca sa poata cumpara. Suntem nebuni domnule, cei mai multi bani la ora actuala ,agricultorii ii au. Pai majoritatea nu stiu sa scrie, sa vb si nu mai au ce face cu banii, epateaza in case , masini, etc. Agricultorii sunt nr. 1 la ora actuala la capitolul BANI.
Cici:
(28 Noiembrie 2015, 14:16)
Ma lasati cu agricultorii astia care ragaie de bani.....?!!
tudor65:
(28 Noiembrie 2015, 11:27)
dl.Sitaru vorbiti despre sacrificiile agricultorilor ,de unde vorbiti din Peru,Argentina,Brazilia,Japonia,India,canada.......cap pe aceste meleaguri dv si agricultori va-ti petrecut vacantele sau din superba vila aflata in capatul strazi Nisipuri? gata m-am prins din unul dintre SUVurile aflate in dotare. Ce inseamna sa fii milionar( ipocrit) luati exemplul dl.Sitaru.
gogu:
(27 Noiembrie 2015, 19:35)
Lasa frate  sa va ceara justificari ca nu va mai satura ....Nea Sitarule nu mai zic nimica de matale ca macar ai fost vertical si te-ai comportat demn in cazul Ghe Tinel, negustand gluma buldogului .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 19 Nov 2019
212 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Slobozia: Accident cu două victime

Un accident s-a produs la Slobozia, în dimineața zilei de sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orei 8,05, între două autoturisme. Pentru salvarea victimelor au intervenit o descarcerare și o ambulanță ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:30
(148 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Incendiu la Mihail Kogălniceanu

În vineri spre sâmbătă, 15/16 noiembrie a.c., în jurul orei 3,45, a izbucnit un incendiu la un garaj auto din incinta unei gospodării din localitatea Mihail Kogălniceanu. La fața locului s-au deplasat ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:25
(99 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: A ars un autoturism

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 18,45, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu de autoturism din localitatea Moldoveni. La fața ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:20
(63 vizualizări - 0 comentarii)


Pompierii slobozeni au deblocat ușa unei bătrâne

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 23,30, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei persoane de 73 ani. Pompierii ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:15
(140 vizualizări - 0 comentarii)


4
Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Grivița au acceptat invitația de a participa la o acțiune de împădurire, desfășurată sub deviza «România plantează pentru mâine ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:15
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Duminică,17 noiembrie a.c, polițiștii feteșteni au depistat doi șoferi conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În primul caz, un tânăr de 25 de ani, din Fetești, a ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:10
(70 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinți-Târg: Produse contrafăcute, confiscate

Zeci de produse cosmetice și articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate de polițiștii Orașului Fierbinți Târg. Vineri, 15 noiembrie a.c., polițiștii au oprit, pentru control ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:05
(63 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Pete 700 mii de fermieri, autorizați la plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova informează că, începând cu data de 16 octombrie 2019, în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2019, s-a autorizat la plată la nivel național ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 13:40
(83 vizualizări - 0 comentarii)


8

Proiecte europene implementate de DSVSA Ialomița

Printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează asupra semnării a două Contracte de finanțare cu fonduri europene nerambursabile prin Programul ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 11:05
(82 vizualizări - 0 comentarii)


9
DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

Direcția de Sănătate Publică Ialomița anunță faptul că a doua tranșă de vaccin antigripal a fost distribuită de la finalul săptămânii trecute în cabinetele medicilor de familie din județ. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 16:10
(214 vizualizări - 4 comentarii)


10
Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în preajma hramului bisericii «Sfântul Evanghelist Matei», vineri, 15 noiembrie 2019, la orele 17,00, o delegație de la ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:55
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Proiect de promovare a școlilor de pompieri în liceele din Ialomița

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița au desfășurat o amplă campanie de promovare a școlilor de pompieri în liceele din județ. Campania a debutat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:50
(136 vizualizări - 1 comentariu)


12

Jilavele: Arestat pentru «evaziune fiscală»

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au reușit identificarea unui bărbat, de 52 de ani, din comuna Jilavele, pe numele căruia Tribunalul Ialomița a emis un mandat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:45
(155 vizualizări - 0 comentarii)


Deficit de personal la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița

Concursurile din sursă externă organizate de Inspec­toratul de Poliție al Județului Ialomița au rezolvat pro­blema lipsei de personal doar parțial. Instituția continuă să aibă probleme din cauza deficitului ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:40
(269 vizualizări - 2 comentarii)


Accidente la Slobozia și Urziceni, trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 6,00, pe raza municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:35
(232 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: «Voluntar, implică-te!»

Joi, 7 noiembrie 2019, la Sala de Festivități a Colegiului Național «Mihai Viteazul» din Slobozia s-a desfășurat cea de a V-a ediție a evenimentului «Voluntar, implică-te!», eveniment organizat de Agenția ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:30
(107 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 18-22 noiembrie a.c., E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în localitățile ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:25
(115 vizualizări - 0 comentarii)


«Ziua Mondială a Diabetului», marcată și la Slobozia

Slobozia se alătură orașelor din țară care în noiembrie marchează «Ziua Mondială a Diabetului». Cu acest prilej, Direcția de Sănătate Publică și medicii diabetologi din județ organizează până pe data de ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:20
(107 vizualizări - 0 comentarii)


O nouă campanie la Crucea Roșie Ialomița

Crucea Roșie Ialomița este înscrisă în Programul «Colgate», o campanie ce se desfășoară în perioada noiembrie 2019-februarie 2020. Alături de alte 10 județe din țară, peste 77 mii de copii din clasele primare ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:15
(121 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

Un polițist rutier ialomițean a reușit să cucerească toate cele 13 vârfuri de peste 2500 metri din România, atingând înălțimile amețitoare ale Alpilor Italieni, Munților Balcani sau Muntele Olimp. Agentul ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:10
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

În cursul zilei de miercuri, 13 noiembrie a.c., pe raza municipiului Slobozia au fost angrenate aproximativ 40 de efective de Ordine Publică, Poliție Rutieră și Investigații Criminale, precum și luptători ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:15
(270 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Slobozia razie


DN21: Accident rutier soldat cu trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 6,20, s-a produs o coliziune între două autoturisme pe Drumul Național 21. Pentru salvarea victimelor, au acționat salvatorii de la Detașamentul Slobozia cu o autospecială ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:10
(313 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN21 accident


Căzănești: «Cupa Bărăganului la Oină»

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la Sala de Sport a orașului Căzănești se va desfășura, începând cu orele 10,00, prima ediție «Cupa Bărăganului la Oină». Competiția, organizată de Federația Română de Oină împreună ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:05
(322 vizualizări - 4 comentarii)


La volan prin Urziceni, fără permis de conducere

Marți, 12 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat un tânăr, de 18 ani, din județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, fără a deține permis de conducere pentru ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:25
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Peste 200 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, care transporta pe DN2A pește fără documente de proveniență ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:20
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Accident rutier soldat cu cinci victime pe DJ212

Evenimentul s-a produs marți, 12 noiembrie a.c., în jurul orelor 19,30, când un autoturism a părărăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un pom aflat pe marginea șoselei. La locul intervenției au ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 13:05
(202 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Salonul de toamnă 2019»

Vineri, 15 noiembrie 2019, începând cu orele 13,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Salonul de toamnă 2019». Evenimentul este organizat de Consiliul Județean ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 12:10
(243 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Noiembrie 2019, 17:10


Slobozia: Și-a înscenat singur o tâlhărie după ce a pierdut banii la păcănele

Polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Slobozia, care și-ar fi înscenat singur o tâlhărie calificată. În fapt, luni, 11 noiembrie 2019, în jurul orelor 18,00, un bărbat a apelat numărul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:15
(357 vizualizări - 0 comentarii)


Beat și fără permis: Tânăr din Săveni, prins de polițiști la volanul unei mașini pe care o furase!

Luni, 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au fost sesizați de o femeie, de 40 de ani, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras autoturismul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:10
(260 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...