Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Apa slobozenilor NU are autorizație sanitară

Trihalometanii dau bătăi de cap Urban SA

Apa slobozenilor NU are autorizație sanitară

În vara acestui an, analizele lunare efectuate de către Urban SA au confirmat faptul că nivelul de trihalometani din apa furnizată populației înregistrează depășiri peste limitele legale admise. Informația a fost făcută publică abia în luna octombrie, de către presa locală. La acest moment, Urban SA nu a reușit să readucă apa în parametrii de potabilitate impuși de către programul de conformare asumat în anul 2013. Direcția de Sănătate Publică Ialomița refuză să semneze autorizația sanitară de funcționare pentru următorul an.

Autoritățile ascund trihalometanii
Tributară conducerii politice din cadrul Adunării Generale a Acționarilor, Urban SA continuă să se afle între ciocan și nicovală. Pe de o parte, societatea trebuie să asigure cu orice preț apa necesară funcționării orașului, iar pe de altă parte, se încearcă intrarea în legalitate, în condițiile în care apa înregistrează depășiri ale nivelului de trihalometani peste limitele legale admise. Primul semnal de alarmă a fost lansat în presa locală la începutul lunii octombrie 2015. La acel moment, ziarul nostru a semnalat faptul că edilii locali și conducerea Urban SA ascund de mai bine de 3 luni faptul că apa furnizată populației înregistrează depășiri ale nivelului de trihalometani. La momentul respectiv directorul Urban SA, Valentin Cilibeanu, declara: «A fost o situație generată de caniculă!». La alte 2 luni distanță, în prag de iarnă, analizele realizate lunar de către Urban SA continuă să confirme depășiri la nivelul de trihalometani din apă.

Urban SA vrea autorizație
În timp ce autoritățile refuză evidența, iar consilierii din cadrul AGA Urban SA dorm în front, conducerea societății caută soluții pentru obținerea autorizației anuale de funcționare. La jumătatea lunii noiembrie, Urban SA a înaintat către Direcția de Sănătate Publică Ialomița o adresă prin care solicita obținerea «vizei anuale la Autorizația Sanitară Nr. 524/28.10.2014». În sprijinul solicitării, Urban SA susține oficial că «în vederea eliminării cauzelor care au contribuit la depășirea valorilor admise la parametrul THM s-au luat următoarele măsuri: igienizarea/dezinfecția bazinelor de stocare de 10000 mc și 6000 mc în perioada 06-10.10.2015; igienizarea/dezinfecția celor două trepte ale stației de tratare în perioada 14-16.10.2015; spălarea/igineizarea filtrelor de nisip în data de 13.10.2015; spălarea/igienizarea a 10 foraje ale frontului de captare (care vor fi utilizate cu precădere în perioada următoare) în data de 05.11.2015. În prezent, s-au recoltat probe și sperăm ca rezultatele să indice o îmbunătățire a calității apei. În caz contrar se vor lua toate măsurile necesare restabilirii calității apei furnizate beneficiarilor».

DSP refuză, dar nu acuză
Dan Noel, directorul Direcției de Sănătate Publică Ialomița susține că Urban SA nu va primi viza pentru autorizația sanitară de funcționare atît timp cît analizele nu corespund normelor legale. «Urban SA a înaintat documentația. Acum se așteaptă întocmirea referatului în baza căruia urmează să fie eliberată viza. Dar atît timp cît analizele nu corespund, viza nu poate fi acordată!» ne-a declarat acesta. Referitor la obligația instituțiilor implicate în asigurarea siguranței și sănătății populației de a informa public cu privire la această situație, Dan Noel a declarat: «Este obligația Urban SA de a informa populația cu privire la această situație!». În luna octombrie, la ultimele analize efectuate de către Urban SA, față de nivelul legal de 100 ug/litru s-au înregistrat depășiri cu pînă la 50% mai mari la probele prelevate în cele 6 puncte din oraș (Școala Generală Slobozia Nouă-116,9 ug/litru, Policlinica cu Plată-140,7 ug/litru, Școala Generală Bora-156,5 ug/litru, Slobozia Nouă-market-173,5 ug/litru, Bora-Sanalact-145,8 ug/litru, ieșire stație-153,5 ug/litru).

1 Decembrie 2015, 18:10 (10405 vizualizări - 24 comentarii)

Citiți și:
Amonil SA cere indexarea debitelor plătite cu rata inflației
Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit
«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»

Comentariile cititorilor:


Parvenitu:
(11 Decembrie 2015, 22:06)
DRAGI SLOBOZENI, anul trecut a venit de la constanta firma de casa a psd recte polaris care cu surle si trambite a spus ca vom avea cel mai curat oras au schimbat 3 garduri la pubelele de gunoi au ieftinit gunoiul cu un leu pt populatie si lau scumpit de 10 ori pt persoanele juridice si probabil instituti  publice.Pentru cine nu a observat in locul sedilu icentral al urban sa a aparut sediul regional al raja constanta.Vreti sa va spun ce se va intampla?Sau deja intuiti dupa cazanesti fetesti si tandarei urmeaza perla coroanei orasul resedinta de judet unde se va potabiliza apa pe hartie si se va taxa cu 8 ron pe metru cub cine nu crede sa intrebe. Atunci cand veti privi factura o sa va doriti o viata mai scurta. S
Andrei:
(7 Decembrie 2015, 09:39)
Se stie ca barbatii din Slobozia, sunt adevarate busole, indicand nordul mai ales dimineata, de la atata fier ce rezulta din apa "buna" de baut. Mai nou au inceput sa ramana "blocati" in acesta "stare"semnalmentele fiind ochii iesiti din orbite, vezi mai sus direcorul SC Urban SA, Valentin Cilibeanu. Asa da, "efecte secundare"!!!!!
Cetateanu':
(4 Decembrie 2015, 22:39)
Putintica rabdare ca vine RAJA si apa va fi POTABILA... URAAAAAA!
slobozean:
(4 Decembrie 2015, 12:23)
BINE CA IMPUNETI PENALITATI. NE-AM SATURAT DE EI SI DE APA MENAJERA DE LA ROBINET.
George:
(4 Decembrie 2015, 10:53)
@Orbiti de massmedia: Ești un chimist iresponsabil, la fel ca și doctorul care îți face operație deși nu este nevoie (dar are și el nevoie de bani). Ai auzit cumva de LEGE? Cea care stabilește concentrațiile maxim admise de compuși în apa potabilă? Legea este încălcată, și asta contează cel mai mult - mai mult decât părerea mea sau a ta despre cât de nocivi sunt compușii în exces.
pentru TRI BOI:
(4 Decembrie 2015, 08:50)
@orbiti..Esti bun.Ca este trihalometan ori altceva,nu ma intereseaza!Nu suntem tara bananiera,am avut apa potabila si ce este cel mai important:De ce platim pret de potabil pentru ceva impropriu consumului?De ce platim de atatia ani asa sume si nu s a remediat situatia?Un lucru e clar:apa nu e potabila!Dupa uragane,alte state refac conducte,nu asteapta cu mana intinsa spaga!La Slobozia fara cataclism de zece ani un proiect tembel ne a adus apa ce nu se poate consuma.Apoi nu snt bune tevile de aductiune.Apoi s a utilizat mult clor sa spele conductele si au "razuit" tevile..INCOMPETENTA pentru care sufera un oras!Nu substantele snt importante!Ci ca sunt! Ce cauta in apa? VREM APA POTABILA LA ROBINET!! Ai calculat tu repede cat rezistam cu trihalometan...Calculeaza cu puscariabili ce au aprobat cum vom avea apa potabila! Sa bei tu cu aia apa ce curge azi la robinet.Calculeaza si BENEFICIILE apei POTABILE pentru organism!
vai :
(4 Decembrie 2015, 08:13)
chimistule, io vreau sa traiesc 100 de ani. si nu accept sa pierd din viata macar o zi din cauza incompetentei si prostiei  unora. daca tu cu neamul tau de chimisti va sacrificati de dragul lor, e problema voastra. La puscarie Ionascu 2 comp !!!!!!!!!!!!!!
Orbiti de massmedia:
(3 Decembrie 2015, 20:08)
Domnilor, tot vad ca spuneti aici de trihalometani si alte cele...nu aveti habar ce sunt aceeia dar totusi va plangeti ca muriti... Stiati ca :  La aceste depasiri , sau chiar si de 2 ori mai mari decat ce spuneti ca exista in apa acum SE MOARE in 80 de ani de consum zilnic ??? Chimie pura. Dar, sigur, nu pentru voi, slobozenii. Peste 80 de ani oricum sunteti dusi de suflet din alte motive, tigari, bautura, femei, etc.  Reveniti cu picioarele pe pamant si nu mai mancati aici ce nu trebuie si nu va mai lasati intoxicati de aceasta massmedie care vrea sa faca ciolanul mare pe prostia altora. Cu stima,  Un chimist.
dalida:
(3 Decembrie 2015, 13:16)
protectia consumatorului ce face? prin oras magazine murdare....marfa necorespunzatoare sau salam sters cu pansament (cel expirat).............alo...........hai treziti-va..........
Relu:
(3 Decembrie 2015, 12:57)
SA  NE  AJUTE  GUVERNUL.
dorina:
(3 Decembrie 2015, 10:15)
Chiar nu ii putem da in judecata pe acesti hoti care ne ea bani pe apa,,,
Logică:
(2 Decembrie 2015, 22:55)
Domnilor, m-am dumirit! Pe noi ne ucide apa potabilă! Și noi acceptăm. Deci, in Slobozia este fenomen general de sinucidere! Te sinucizi singur, cum ar zice una cu facultate la SH. Chiar dacă bem și gătim cu apă cumpărată, mai cumpărăm preparate, dulciuri etc. Astea cu ce ape sunt făcute? Cine vrea să murim otrăviți? Poate avem alte variante, personalizate!
gogu:
(2 Decembrie 2015, 22:30)
IONASCU LA BRUTARIE! DE CE INSTITUTIILE STATULUI NU IAU MASURI CU CEL RESPONSABIL DE ACEASTA SITUATIE??????
slobozean:
(2 Decembrie 2015, 21:12)
AR TREBUI CA URBANUL SA PLATEASCA FACTURILE TUTUROR FAMILIILOR  LA APA POTABILA CARE O CUMPARAM LA BIDOANE PENTRU GATIT SI BAUT
Mortii snt de vina:
(2 Decembrie 2015, 18:36)
Strigator la cer! Medicina Legala nu are voie sa noteze in certificatul deces substantele din juma de tabel Mendeleev pe care le gaseste in organismele numite clar"cadavre"la Slobozia!! La fel ca si la capuse!Asa se manipuleaza totul!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 15 Aug 2020
384 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 15 august a.c., între localitățile Movila și Fetești. Cinci persoane au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Printre ...[citește_toată_știrea]

15 August 2020, 11:00
(380 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor

Joi, 13 august a.c., polițiștii din Slobozia au organizat o razie de amploare cu scopul de a preveni și combate faptele antisociale pe raza orașului. Astfel, au fost controlate 333 de autovehicule și legitimate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:30
(162 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Urziceni: «Alături de oameni... pentru oameni»

Protopopiatul Urziceni continuă și în acest an programul social, lansat în urmă cu 11 ani, «Alături de oameni... pentru oameni». Astfel, joi, 13 august a.c., preoții din zona Urziceniului au donat bunuri ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:25
(73 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Transporta ilegal peste 2 tone de roșii

Un bărbat s-a ales cu un dosar penal după ce a fost depistat în trafic transportând peste 2 tone de roșii, fără a avea documente de proveniență a mărfii. În valoare de peste 2300 de lei, întreaga cantitate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:20
(133 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie în zona Cartierului Buliga din Fetești

Ca urmare a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Călarași din orașul Fetești, RAJA Constanța a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:15
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2020, 17:10


Slobozia: Minor surprins la volan

Polițiștii din Slobozia au identificat miercuri, 12 august a.c., pe raza orașului, un minor de 17 ani care se afla la volanul unei mașini. Acesta s-a deplasat de la Amara către Slobozia, chiar dacă era ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:50
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Lazăr: Cinci persoane, rănite într-un accident rutier

Cinci persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Accidentul rutier s-a petrecut miercuri, 12 august a.c., în localitatea Gheorghe Lazăr. Victimele au primit ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:45
(237 vizualizări - 0 comentarii)


8

Țăndărei: Autocamion cuprins de flăcări

Un autocamion care transporta sticlă a luat foc în ziua de joi, 13 august 2020. Autotrenul se afla parcat pe marginea dreaptă a drumului, cel care a observat flăcările fiind șoferul. Acesta a sunat la ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:40
(157 vizualizări - 0 comentarii)


9

Slobozia: În trafic, băut și fără permis

Polițiștii ialomițeni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat, de 56 de ani, din localitatea Albești. Acesta a fost identificat în trafic miercuri, 12 august a.c., la volanul unui autovehicul, ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:35
(124 vizualizări - 0 comentarii)


10

Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști

Polițiștii ialomițeni au organizat miercuri, 12 august a.c., o acțiune preventivă pe raza municipiului Urziceni. Scopul său a fost acela de a asigura un climat de ordine și siguranță publică. Astfel, au ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:30
(137 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 856 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 13 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 856, cu 18 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 13:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 838 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 12 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 838, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 13:05
(203 vizualizări - 2 comentarii)


13

Fetești: Șoferi beți la volan, prinși de aceeași patrulă de polițiști

Polițiștii ialomițeni au întocmit noaptea trecută două dosare penale pentru refuz de recoltare a probelor biologice de sânge, pe numele a doi bărbați din Fetești, depistați în trafic în stare vădită de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 11:20
(190 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «TEZAUR» continuă în perioada 10-31 august 2020

Românii pot subscrie, începând de luni, 10 august 2020 pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 09:35
(213 vizualizări - 0 comentarii)


APIA Ialomița: Interdicția arderii miriștilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:20
(190 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Trei bărbați, reținuți pentru «lovire sau alte violențe» și «violare de domiciliu»

Polițiștii ialomițeni au identificat și reținut pentru 24 de ore trei persoane, bănuite că ar fi intrat în curtea unui bărbat din localitatea Miloșești, pe care l-ar fi lovit. Astfel, polițiștii Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:10
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căutat de autoritățile germane, identificat de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza orașului Țăndărei, un tânăr de 17 ani, din comuna Săveni, pe numele căruia autoritățile judiciare din  Germania au emis un mandat european de arestare ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:20
(159 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajatori amendați pentru «muncă la negru»

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna iulie 2020, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:10
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Brăilean prins șofând beat, fără permis și la volanul unei mașini furate

Un tânăr de 21 de ani din județul Brăila este cercetat penal de polițiști pentru furtul unui autoturism, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. La data de 9 august a.c., polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:05
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 829 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 11 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 829, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 13:10
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 824 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 10 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 824, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

10 August 2020, 13:10
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: A murit încercâd să-și salveze soția de la înec

Tragedie în localitatea Vlădeni, în după-amiaza zilei de Duminică, 9 august 2020. Pompierii ialomițeni au intervenit pentru a salva din apele brațului Borcea un bărbat care a intrat în apă pentru a-și salva ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 17:30
(544 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 822 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 822, cu 35 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 13:05
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Pompierii din Ialomița și Călărași acționează de mai bine de 48 de ore pentru stingerea unui incendiu, produs în satul Horia, comuna Axintele. Focul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7/8 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 12:00
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(636 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(245 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(491 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Mecanic în Alexandru Potor, primul care a depus dosarul de candidat Cetatean sincer în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia Gica în Partidele ialomițene și-au stabilit candidații pentru Consiliul Județean Relu în Spitalul Județean de Urgență Slobozia are nevoie de teste pentru depistarea COVID-19 cetatean în Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști cetatean în Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor Cunostinta în Fotografii care NU au făcut istorie Potorist în Alexandru Potor, primul care a depus dosarul de candidat Io în Fotografii care NU au făcut istorie vasile în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia Viitor ancorat in Trecut în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro M&M's în Fotografii care NU au făcut istorie garsonieră de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 august 2020 Benoit în Unirea Slobozia a promovat în «B» Gigel în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia lovrin în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tratat cu tratament în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tandarean în «Împreună pentru Țăndărei!»: PSD l-a lansat în cursa electorală pe Cristian Roman Mitu în Fotografii care NU au făcut istorie Ialomitean în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...