Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

RETROSPECTIVĂ

Evenimentele anului reflectate în paginile Independent (I)

RETROSPECTIVĂ 2015

Evenimentele anului reflectate în paginile Independent (I)

Ziarul Independent a oferit publicului și în 2015 cele bune informații despre evenimentele care au marcat județul pe parcursul celor 12 luni. Cel mai important eveniment al anului a debutat în februarie, atunci cînd procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au arestat pe Silvian Ciupercă, președintele Consiliului Județean Ialomița. Organele judiciare locale au continuat lupta cu infracționalitatea înregistrată la nivelul județului. Alături de interlopi, proxeneți sau cămătari, în plasa procurorilor au căzut și oficiali din administrație. Procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Slobozia deschid dosarul «Art Oil» prin intermediul căruia Alexandru Stoica, primarul Sloboziei, și trei dintre funcționarii din subordine au fost puși sub urmărire penală. Cîteva luni mai tîrziu, lor li s-a alăturat Constantin Sava, edilul Urziceniului. Anchetatorii au reținut pe numele tuturor fapte de «abuz în serviciu» sau «fals în înscrisuri oficiale». În plan administrativ, Ialomița a avut un an dificil. Multe dintre proiectele inițiate cu un an în urmă au început să scîrțîie în momentul în care au fost puse în practică. De notorietate au fost scandalurile publice în care a fost implicată Primăria Slobozia, în urma derulării lucrărilor de reabilitare a Pieței Revoluției, din centrul orașului. Denumit «Groapa lui Stoica», proiectul a evidențiat, încă o dată, incompetența și dezinteresul aleșilor din reședința județului. Sănătatea a fost, de asemenea, subiectul fierbinte pe care Independent l-a tratat în paginile sale în acest an. Spitalele au continuat să se confrunte cu lipsa medicilor specialiști, problemă din cauza căreia Secția Pediatrie a celui mai mare spital din județ a fost la un pas de închidere. De asemenea,  schimbările din sistemul medical au afectat activitatea celor 4 spitale din Ialomița, acestea neputînd să-și deconteze serviciile oferite pacienților mai multe luni la rînd. În plan politic, partidele au început să se pregătească pentru viitoarele alegeri locale, care se vor desfășura în 2016. Au fost făcute primele sondaje și prezentate primele profile ale candidaților. Dar, pentru a reflecta cît mai bine toate evenimentele petrecute în ultimele 12 luni, Independent vi le reamintește în Retrospectiva anului 2015.

Scandal la Slobozia în Ianuarie
Prima lună a anului 2015 începea la Slobozia cu un scandal public. Procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Slobozia anunțau începerea urmăririi penale pe numele lui Alexandru Stoica și a trei funcționari din subordine, după ce aceștia au avizat ilegal construcția benzinăriei «Art Oil» de la ieșirea din oraș. Anchetatorii susțineau că firma care deține benzinăria a beneficiat de autorizație de construcție înainte ca societatea să dețină toate avizele necesare deschiderii șantierului. Tot în Ianuarie 2015, doi polițiști ai Serviciului Poliție Transporturi Navale Hîrșova își pierdeau viața într-un accident rutier, petrecut la Bordușani. Mașina în care se aflau a fost lovită în plin de un autobuz, iar oamenii legii au murit pe loc. Sub titlul «Directori inculpați, în fruntea școlilor din județ», Independent publica în Ianuarie un articol în care prezenta faptul că o parte dintre profesorii cercetați penal în dosarul «Mită pentru Bac 2012» au fost numiți în funcții de conducere de către Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. Tot în cursul acestei luni, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia izbucnea un scandal public, iscat între medicii Violeta Șapira și Simona Berbece. De asemenea, Marin Cruțu, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret era acuzat public de un fost angajat că l-a demis, apoi l-a reangajat în baza unor documente fără legitimitate...

Arestarea președintelui Silvian Ciupercă, evenimentul lunii Februarie
În Februarie, administrația din Ialomița a fost zguduită din temelii în urma descinderii făcute de Direcția Națională Anticorupție la Consiliul Județean Ialomița. Procurorii au avut o țintă precisă! Este vorba despre președintele Silvian Ciupercă, pe care l-au ținut în arest preventiv timp de 66 de zile. Acesta a împărțit celula cu Cezar Vîlcan, șeful Serviciului Achiziții din cadrul aceleiași instituții. Pe numele lui Ciupercă, procurorii DNA au transcris 8 capete de acuzare, în actele de urmărire penale aceștia concluzionînd că Silvian Ciupercă se face vinovat de «trafic de influență». Arestarea acestuia a avut implicații și în plan politic. Rămași fără președinte, membrii Organizației PSD Ialomița au căutat debusolați un înlocuitor pentru Silvian Ciupercă. Tot în Februarie 2015, procurorii din Slobozia l-au trimis în judecată pe Nicolae Dobruțchi, considerat principalul vinovat în ancheta deschisă în 2011 după ce un apartament din zona Clubului Tineretului a sărit în aer. Tot în această lună, Independent lansa sintagma «Groapa lui Stoica» și anunța în exclusivitate eșecul investițional al Primăriei Slobozia, în urma derulării proiectului de reabilitare a Pieței Revoluției din municipiul reședință de județ. Amănuntele prezentate de Independent s-au concretizat în lunile următoare.

Haos administrativ în luna Martie
Prima lună de primăvară a dat startul haosului din administrație. Independent a relatat pe larg despre proiecte edilitare eșuate sau măsuri administrative proaste. Uniunea Județeană a Sindicatelor Libere a declarat război deschis Primăriei Slobozia, după ce municipalitatea și-a adjudecat o bucată din terenul instituției pentru a săpa groapa din centru. Ca reacție la această întîmplare, Elena Neagu, președintele UJSL, a făcut o plîngere penală în care a reclamat «tulburarea de posesie». Efectul acestui demers a constat în întîrzierea lucrărilor pe șantierul din centrul Sloboziei cu 3 luni! Tot la Slobozia, Independent relata despre haosul creat pe străzile orașului de polițiștii locali sau despre sistarea definitivă a lucrărilor la campusurile școlare din curtea Liceului de Arte «Ionel Perlea» și Liceului Tehnologic «Mihai Eminescu». Tot în Martie 2015, primarul Alexandru Stoica și-a făcut public raportul de activitate pe anul 2014. Cele 300 de file ale documentului au scos în evidență o singură preocupare a edilului: indiferența față de cetățeni! Pe final de lună, RAJA a anunțat deschiderea Centrului Zonal Slobozia. Sediul a fost amplasat în locația unde funcționase Urban SA. De asemenea, neînțelegerile dintre primarul localității Dridu și cel din Adîncata au făcut ca peste 30 de copii să rămînă fără transport școlar și să meargă la școală pe jos.

26 Decembrie 2015, 11:15 (5309 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Evenimentele anului reflectate în paginile Independent (IV)
Evenimentele anului reflectate în paginile Independent (III)
Evenimentele anului reflectate în paginile Independent (II)

Comentariile cititorilor:


hihi:
(28 Decembrie 2015, 23:22)
Dar de penalul Goaga..tiristul,patronul, orice, dar nu politist..nu pomeniti in acest articol.....chiar nu face parte din peisaj?
SORIN:
(28 Decembrie 2015, 08:53)
Chiar dacă subiectivismul, nu de puține ori, e la el acasă, totuși, "Independent" rămâne cel mai citit ziar din Ialomița. Echidistanța este întotdeauna îndoielnică, tocmai fiindcă e și greu de păstrat cu asemenea elemente nocive ce au penetrat adânc politica din România și, cu precădere, din Ialomița. Urez multă sănătate și viață lungă atât corpului redacțional, cât și ziarului. LA MULȚI ANI!
Ambro.....:
(27 Decembrie 2015, 11:58)
Sunteți poate singurul ziar din județ care nu aveți un aranjament pe față cu Psd Ialomița așa cum are o mare a presei locale în frunte cu televiziunea locală Antena 1 Slobozia îl are.Totuși nu pot să nu observ că aveți cu siguranță un interes în ceace înseamnă amestecul în selectarea comentariilor în evenimentul impunerii lui Tinel la conducerea unică a PNL Ialomița. Spun unică pentru că nici Drăgușin nici Martin nu mai contează acum la politica de vârf în Ialomița. Am observat că numai comentariile defavorabile și cu numele lui Tinel rastalmacit în "Cretinel" apar în comentariile publicate fără a face o selecție la atacul la persoană. Oare rastalmacirea "Cretinel" este o comparație decentă ce merită a fi publicată? Cu toate acestea vă propun acum să fim mai răbdători și mai suavi la trecerea dintre ani. La mulți ani! Independent.La mulți ani cititorilor ziarului Independent.
Gogu:
(27 Decembrie 2015, 11:47)
SF Independent ! (adica Sarbatori Fericite :D )
mario:
(26 Decembrie 2015, 23:25)
Sunteti nr 1 (unu). La multi ani Independent, la multi ani Slobozia
ADRIANA:
(26 Decembrie 2015, 18:31)
În general, eu cred că sunteți pe primul loc la numărul de cititori și promptitudinea informațiilor locale. Articolele, în funcție de interesul asupra temei abordate, sunt comentate de mulți cititori. Cei mai mulți, oameni isteți. Destui și....ceilalți! Libertatea opiniei este respectată, după lege. Eu apreciez echidistanța voastră. Informați și noi, cititorii, ne spunem părerile pe subiect sau pe-alături! Depinde! Problema mea este că nu sunt verificate reclamațiile pe fond, pentru a se lua măsuri. Uneori, apar sesizări grave, adevărate, cu scopul de a se trage un semnal de alarmă! Anonimul nu este întotdeauna vreun mincinos sau rău intenționat. Știu și că rezolvarea neregulei semnalate nu depinde de voi. Scurt, eu zic că sunteți profesioniști. M-ați cenzurat pe drept, când a trebuit! Niciodată nu-i veți mulțumi pe toți! Mă îngrozește călcarea în picioare a limbii române, din comentariile prea multor cititori. Succes echipei de la INDEPENDENT!
T.B.:
(26 Decembrie 2015, 13:21)
La Multi Ani, "Independent"!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 19 Oct 2019
141 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(86 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(123 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(75 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(79 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(112 vizualizări - 0 comentarii)


8

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(137 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(99 vizualizări - 0 comentarii)


10

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


12

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(153 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(154 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(143 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(138 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(213 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(195 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(239 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(221 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(218 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(413 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(305 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...