Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

RETROSPECTIVĂ

Evenimentele anului reflectate în paginile Independent (I)

RETROSPECTIVĂ 2015

Evenimentele anului reflectate în paginile Independent (I)

Ziarul Independent a oferit publicului și în 2015 cele bune informații despre evenimentele care au marcat județul pe parcursul celor 12 luni. Cel mai important eveniment al anului a debutat în februarie, atunci cînd procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au arestat pe Silvian Ciupercă, președintele Consiliului Județean Ialomița. Organele judiciare locale au continuat lupta cu infracționalitatea înregistrată la nivelul județului. Alături de interlopi, proxeneți sau cămătari, în plasa procurorilor au căzut și oficiali din administrație. Procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Slobozia deschid dosarul «Art Oil» prin intermediul căruia Alexandru Stoica, primarul Sloboziei, și trei dintre funcționarii din subordine au fost puși sub urmărire penală. Cîteva luni mai tîrziu, lor li s-a alăturat Constantin Sava, edilul Urziceniului. Anchetatorii au reținut pe numele tuturor fapte de «abuz în serviciu» sau «fals în înscrisuri oficiale». În plan administrativ, Ialomița a avut un an dificil. Multe dintre proiectele inițiate cu un an în urmă au început să scîrțîie în momentul în care au fost puse în practică. De notorietate au fost scandalurile publice în care a fost implicată Primăria Slobozia, în urma derulării lucrărilor de reabilitare a Pieței Revoluției, din centrul orașului. Denumit «Groapa lui Stoica», proiectul a evidențiat, încă o dată, incompetența și dezinteresul aleșilor din reședința județului. Sănătatea a fost, de asemenea, subiectul fierbinte pe care Independent l-a tratat în paginile sale în acest an. Spitalele au continuat să se confrunte cu lipsa medicilor specialiști, problemă din cauza căreia Secția Pediatrie a celui mai mare spital din județ a fost la un pas de închidere. De asemenea,  schimbările din sistemul medical au afectat activitatea celor 4 spitale din Ialomița, acestea neputînd să-și deconteze serviciile oferite pacienților mai multe luni la rînd. În plan politic, partidele au început să se pregătească pentru viitoarele alegeri locale, care se vor desfășura în 2016. Au fost făcute primele sondaje și prezentate primele profile ale candidaților. Dar, pentru a reflecta cît mai bine toate evenimentele petrecute în ultimele 12 luni, Independent vi le reamintește în Retrospectiva anului 2015.

Scandal la Slobozia în Ianuarie
Prima lună a anului 2015 începea la Slobozia cu un scandal public. Procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Slobozia anunțau începerea urmăririi penale pe numele lui Alexandru Stoica și a trei funcționari din subordine, după ce aceștia au avizat ilegal construcția benzinăriei «Art Oil» de la ieșirea din oraș. Anchetatorii susțineau că firma care deține benzinăria a beneficiat de autorizație de construcție înainte ca societatea să dețină toate avizele necesare deschiderii șantierului. Tot în Ianuarie 2015, doi polițiști ai Serviciului Poliție Transporturi Navale Hîrșova își pierdeau viața într-un accident rutier, petrecut la Bordușani. Mașina în care se aflau a fost lovită în plin de un autobuz, iar oamenii legii au murit pe loc. Sub titlul «Directori inculpați, în fruntea școlilor din județ», Independent publica în Ianuarie un articol în care prezenta faptul că o parte dintre profesorii cercetați penal în dosarul «Mită pentru Bac 2012» au fost numiți în funcții de conducere de către Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. Tot în cursul acestei luni, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia izbucnea un scandal public, iscat între medicii Violeta Șapira și Simona Berbece. De asemenea, Marin Cruțu, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret era acuzat public de un fost angajat că l-a demis, apoi l-a reangajat în baza unor documente fără legitimitate...

Arestarea președintelui Silvian Ciupercă, evenimentul lunii Februarie
În Februarie, administrația din Ialomița a fost zguduită din temelii în urma descinderii făcute de Direcția Națională Anticorupție la Consiliul Județean Ialomița. Procurorii au avut o țintă precisă! Este vorba despre președintele Silvian Ciupercă, pe care l-au ținut în arest preventiv timp de 66 de zile. Acesta a împărțit celula cu Cezar Vîlcan, șeful Serviciului Achiziții din cadrul aceleiași instituții. Pe numele lui Ciupercă, procurorii DNA au transcris 8 capete de acuzare, în actele de urmărire penale aceștia concluzionînd că Silvian Ciupercă se face vinovat de «trafic de influență». Arestarea acestuia a avut implicații și în plan politic. Rămași fără președinte, membrii Organizației PSD Ialomița au căutat debusolați un înlocuitor pentru Silvian Ciupercă. Tot în Februarie 2015, procurorii din Slobozia l-au trimis în judecată pe Nicolae Dobruțchi, considerat principalul vinovat în ancheta deschisă în 2011 după ce un apartament din zona Clubului Tineretului a sărit în aer. Tot în această lună, Independent lansa sintagma «Groapa lui Stoica» și anunța în exclusivitate eșecul investițional al Primăriei Slobozia, în urma derulării proiectului de reabilitare a Pieței Revoluției din municipiul reședință de județ. Amănuntele prezentate de Independent s-au concretizat în lunile următoare.

Haos administrativ în luna Martie
Prima lună de primăvară a dat startul haosului din administrație. Independent a relatat pe larg despre proiecte edilitare eșuate sau măsuri administrative proaste. Uniunea Județeană a Sindicatelor Libere a declarat război deschis Primăriei Slobozia, după ce municipalitatea și-a adjudecat o bucată din terenul instituției pentru a săpa groapa din centru. Ca reacție la această întîmplare, Elena Neagu, președintele UJSL, a făcut o plîngere penală în care a reclamat «tulburarea de posesie». Efectul acestui demers a constat în întîrzierea lucrărilor pe șantierul din centrul Sloboziei cu 3 luni! Tot la Slobozia, Independent relata despre haosul creat pe străzile orașului de polițiștii locali sau despre sistarea definitivă a lucrărilor la campusurile școlare din curtea Liceului de Arte «Ionel Perlea» și Liceului Tehnologic «Mihai Eminescu». Tot în Martie 2015, primarul Alexandru Stoica și-a făcut public raportul de activitate pe anul 2014. Cele 300 de file ale documentului au scos în evidență o singură preocupare a edilului: indiferența față de cetățeni! Pe final de lună, RAJA a anunțat deschiderea Centrului Zonal Slobozia. Sediul a fost amplasat în locația unde funcționase Urban SA. De asemenea, neînțelegerile dintre primarul localității Dridu și cel din Adîncata au făcut ca peste 30 de copii să rămînă fără transport școlar și să meargă la școală pe jos.

26 Decembrie 2015, 11:15 (5146 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Evenimentele anului reflectate în paginile Independent (IV)
Evenimentele anului reflectate în paginile Independent (III)
Evenimentele anului reflectate în paginile Independent (II)

Comentariile cititorilor:


hihi:
(28 Decembrie 2015, 23:22)
Dar de penalul Goaga..tiristul,patronul, orice, dar nu politist..nu pomeniti in acest articol.....chiar nu face parte din peisaj?
SORIN:
(28 Decembrie 2015, 08:53)
Chiar dacă subiectivismul, nu de puține ori, e la el acasă, totuși, "Independent" rămâne cel mai citit ziar din Ialomița. Echidistanța este întotdeauna îndoielnică, tocmai fiindcă e și greu de păstrat cu asemenea elemente nocive ce au penetrat adânc politica din România și, cu precădere, din Ialomița. Urez multă sănătate și viață lungă atât corpului redacțional, cât și ziarului. LA MULȚI ANI!
Ambro.....:
(27 Decembrie 2015, 11:58)
Sunteți poate singurul ziar din județ care nu aveți un aranjament pe față cu Psd Ialomița așa cum are o mare a presei locale în frunte cu televiziunea locală Antena 1 Slobozia îl are.Totuși nu pot să nu observ că aveți cu siguranță un interes în ceace înseamnă amestecul în selectarea comentariilor în evenimentul impunerii lui Tinel la conducerea unică a PNL Ialomița. Spun unică pentru că nici Drăgușin nici Martin nu mai contează acum la politica de vârf în Ialomița. Am observat că numai comentariile defavorabile și cu numele lui Tinel rastalmacit în "Cretinel" apar în comentariile publicate fără a face o selecție la atacul la persoană. Oare rastalmacirea "Cretinel" este o comparație decentă ce merită a fi publicată? Cu toate acestea vă propun acum să fim mai răbdători și mai suavi la trecerea dintre ani. La mulți ani! Independent.La mulți ani cititorilor ziarului Independent.
Gogu:
(27 Decembrie 2015, 11:47)
SF Independent ! (adica Sarbatori Fericite :D )
mario:
(26 Decembrie 2015, 23:25)
Sunteti nr 1 (unu). La multi ani Independent, la multi ani Slobozia
ADRIANA:
(26 Decembrie 2015, 18:31)
În general, eu cred că sunteți pe primul loc la numărul de cititori și promptitudinea informațiilor locale. Articolele, în funcție de interesul asupra temei abordate, sunt comentate de mulți cititori. Cei mai mulți, oameni isteți. Destui și....ceilalți! Libertatea opiniei este respectată, după lege. Eu apreciez echidistanța voastră. Informați și noi, cititorii, ne spunem părerile pe subiect sau pe-alături! Depinde! Problema mea este că nu sunt verificate reclamațiile pe fond, pentru a se lua măsuri. Uneori, apar sesizări grave, adevărate, cu scopul de a se trage un semnal de alarmă! Anonimul nu este întotdeauna vreun mincinos sau rău intenționat. Știu și că rezolvarea neregulei semnalate nu depinde de voi. Scurt, eu zic că sunteți profesioniști. M-ați cenzurat pe drept, când a trebuit! Niciodată nu-i veți mulțumi pe toți! Mă îngrozește călcarea în picioare a limbii române, din comentariile prea multor cititori. Succes echipei de la INDEPENDENT!
T.B.:
(26 Decembrie 2015, 13:21)
La Multi Ani, "Independent"!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 19 Aug 2019
179 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(491 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(478 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(611 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(569 vizualizări - 0 comentarii)


5

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(512 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(613 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(474 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(610 vizualizări - 0 comentarii)


9

ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(519 vizualizări - 0 comentarii)


10

DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(507 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


12

anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(755 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(724 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(712 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(719 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(789 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(893 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(851 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(829 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1275 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(810 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan cu un permis fals

Luni, 5 august a.c., polițiștii feteșteni au surprins în flagrant un bărbat, de 37 de ani, din Fetești, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu fără a deține permis de conducere. Șoferul a ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:55
(903 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție emise de polițiștii ialomițeni

Marți, 6 august a.c., polițiștii alobozeni au emis două ordine de protecție provizorii pe numele a doi bărbați, de 29 și 30 de ani. În primul caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:50
(853 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru depistarea transportatorilor neautorizați de persoane

În perioada 1-4 august a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au controlat 21291 autovehicule și 13 societăți comerciale în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:45
(783 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan și fără permis

În perioada 2-4 august a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 66 de ani, au fost depistați de polițiștii ialomițeni în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice deși anterior consumaseră ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:40
(869 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Dosar penal pentru un fals taximetrist


Sâmbătă, 3 august a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza municipiului Fetești un bărbat, de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism în regim «taxi» pe raza localității de domiciliu. La ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:35
(926 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordin de protecție provizoriu

Sâmbătă, 3 august a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii slobozeni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Slobozia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «violență în familie». În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:30
(874 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Movilița

Duminică, 4 august a.c., în jurul orelor 16,30, pe raza localității Movilița s-a produs o coliziune între un autoturism și o autoutilitară. Pentru salvarea celor trei victime, un minor de 7 ani, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:25
(861 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...