Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Palatul Copiilor Slobozia, transformat în «fabrică de bani»

Palatul Copiilor Slobozia, transformat în «fabrică de bani»

Situație fără precedent la Palatul Copiilor din Slobozia. În urma unor verificări amănunțite, oficialii Inspectoratului Școlar Județean au descoperit faptul că instituția a închiriat în mod ilegal mai multe spații conexe acestuia. Demersul a fost considerat fără temei legal, întrucît pentru niciunul dintre contracte nu a fost solicitat avizul Ministerului Educației. Situația a fost reclamată și la Parchet, procurorii urmînd să facă investigații în acest caz.

Mozaicul care a tulburat apele
Scandalul public în care a fost implicat Palatul Copiilor Slobozia a apărut după ce una dintre societățile care au închiriat un spațiu conex al instituției a acoperit cu un banner mozaicul amplasat pe frontispiciul unității de învățămînt. Operă a artistului plastic Gheorghe Petre, acesta a sesizat Inspectoratul Școlar Județean Ialomița cu privire la acest demers, considerîndu-l inacceptabil. Oficialii din învățămîntul județean au făcut o serie de verificări în urma cărora au constatat o ilegalitate flagrantă. Concret, spațiul respectiv a fost supus închirierii fără a avea avizul Ministerului Educației, document necesar în astfel de situații. Cîteva zile mai tîrziu, situația a fost prezentată publicității printr-un comunicat de presă. «În urma verificării de către Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a modului în care a fost montată o reclamă comercială pe clădirea în care funcționează Palatul Copiilor Slobozia, s-a constatat că aceasta aparținea unei societăți comerciale care a închiriat un spațiu în incinta unității de învățămînt, în vederea amenajării unui salon de estetică. Avînd în vedere că prin această închiriere s-a schimbat destinația inițială a spațiului, din spațiu pentru desfășurarea activităților specifice Palatului Copiilor în spațiu pentru desfășurarea activității salonului de estetică, fără avizul conform al ministrului Educației, s-a luat măsura sesizării organelor de cercetare penală» se arată în comunicatul remis publicității de oficialii  Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

O asociație, paravan pentru afaceri ilegale
Demersul inițiat de reprezentanții IȘJ Ialomița scoate la lumină o adevărată ilegalitate despre care firmele chiriașe în spațiile conexe ale Palatului Copiilor cunosc foarte puține lucruri. Societățile nu au semnat direct cu oficialii instituției contractele de închiriere, ci cu o organizație neguvernamentală, respectiv Asociația «Copii pasionați, părinți implicați și profesori devotați». Mai mult decît atît, respectiva Asociație a primit cu titlu gratuit toate spațiile conexe care aparțin Palatului Copiilor din Slobozia. O dată ce a intrat în folosința spațiilor, Asociația «Copii pasionați, părinți implicați și profesori devotați» a început să le închirieze pe bani. În medie, pentru fiecare spațiu se percepea o taxă lunară de aproximativ 400 de euro! «În urma verificărilor pe care le-am făcut a ieșit la iveală această situație. Am luat toate măsurile legale care se impun de drept în astfel de cazuri, mai ales că ceea ce s-a constatat depășește atribuțiile noastre. Nu este un lucru de care să fim mîndri, însă legea trebuie aplicată corespunzător!» ne-a declarat Luminița Barcari, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

Anchetă la Palat
În timp ce procurorii învestiți prin sesizarea Inspectoratului Școlar Județean Ialomița să facă cercetări în scandalul închirierilor ilegale de la Palatul Copiilor caută probe, oficialii unității de învățămînt au demarat o anchetă internă. Cea care a făcut această dezvăluire a fost contabila instituției care, copleșită de insistențele reporterilor Independent, a răbufnit: «asta-i întrebare de șanț! Vreți să purtați o discuție de șanț cu mine?! Așteptați domnule să se termine cercetarea noastră internă și pe urmă vă spunem tot ce vreți să știți! Într-o săptămînă sîntem gata cu toate hîrtiile... Haideți că am treabă și doamna directoare nu este astăzi, este în concediu...».

«Activitatea salonului este legală!» Ilegalitățile constatate de Inspectoratul Școlar Județean Ialomița la Palatul Copiilor au fost relatate de ziarul Independent într-un articol anterior, în care s-a prezentat faptul că unitatea de învățămînt a închiriat spațiul în care funcționează salonul de înfrumusețare fără a avea avizul Ministerului Educației. Reprezentanții societății l-au împuternicit pe avocatul Alin Marinescu să pună la dispoziția ziarului Independent o serie de documente prin care să justifice neimplicarea în scandalul public iscat la Palatul Copiilor din Slobozia. Este vorba despre contractul de închiriere încheiat cu Asociația «Copii pasionați, părinți implicați și profesori devotați», precum și alte avize și documente prin care demonstrează că activitatea comercială pe care o întreprinde firma este cît se poate de legală. «Firma pe care o reprezint nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întîmplat cu spațiile. Contractul de închiriere pe care l-a semnat este perfect legal. Activitatea pe care o desfășoară este perfect legală. Societatea are toate avizele necesare funcționării. Totul este legal!» a precizat avocatul Alin Marinescu.

Chiriașii, forțați să renunțe la contracte
Cu organele judiciare în control și cu o anchetă internă în plină desfășurare, reprezentanții Palatului Copiilor Slobozia încearcă să șteargă urmele unei ilegalități care dăinuie de ani buni în cadrul instituției. Cu aproximativ o săptămînă în urmă, aceștia ar fi notificat toate firmele care au închiriat spațiile conexe ale unității de învățămînt să semneze declarații în baza cărora renunță la contractele pe care le-au semnat. «Și noi am auzit că s-au inițiat demersuri în acest sens, însă sînt tardive în contextul în care faptele au fost  deja consumate și au produs efecte juridice. Este treaba organelor abilitate să remedieze toată această situație. Competențele noastre sînt limitate!» a mai declarat Luminița Barcari, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

19 Ianuarie 2016, 14:15 (5662 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Palatul Copiilor din Slobozia, tratat cu indiferență de Ministerul Educației
VESTITORII PRIMĂVERII
Coaforul clandestin de la Palatul Copiilor Slobozia

Comentariile cititorilor:


Daniel C.:
(16 Mai 2017, 19:35)
Am lucrat la palatul copiilor Slobozia până în data de 31 decembrie 2016 am și eu o întrebare se poate lua concediu fără plată 2 ani să pleci să lucrezi afară și după aceea să vii fii angajat totul sa întâmplat sub conducerea doamnei zainea Emanuela aș dori și eu un răspuns de la ce e care știu legislație mulțumesc
Rodica, Alexandria:
(29 Ianuarie 2016, 21:40)
MANUELA  mi a fost colega de facultate. E o persoana extraordinara, e un om bun și foarte capabil,are o familie Cum mulți ar dori sa aibă, își iubește mult orașul și e un om înțelept. Slobozia trebuie sa se mândrească  cu astfel de om! 
TRIBUNAL:
(26 Ianuarie 2016, 10:46)
MINCINOSILOR , UUUUUUU !!!!!! DE CE NU SPUNETI ADEVARUL CA ATI FOST DATI IN JUDECATA DE CATRE SOCIETATEA ESTETICA GIO EVOLUTION SI ASFEL VI SA TRIMIS SESIZARE SPRE A PUBLICA O DEZMINTIRE A ARTICOLULUI MINCINOS PE CARE L-ATI SCRIS  DESPRE ACEASTA SOCIETATE , CE LEGATURA ARE SI AVOCATUL ACUM !!!!!!
un cetatean:
(24 Ianuarie 2016, 11:52)
Ce a mai fugit dupa functia de director.....se comporta cu oamenii de zici ca e pe mosia ei....
Copil:
(20 Ianuarie 2016, 22:52)
Banii se duc la Împărat, ca doar el are Palat! 
carmen:
(19 Ianuarie 2016, 21:19)
Ce firme inchiriază spații de la Palatul Copiilor și unde se duc banii încasați din chirii?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 28 Mai 2020
200 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Fetești: Tânăr rănit într-un accident rutier

Un accident rutier s-a produs miercuri, 27 mai 2020, în sensul giratoriu de la breteaua către Autostrada Soarelui. În timp ce un bărbat, de 24 de ani, din Făcăeni, conducea un autoturism dinspre breteaua ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:25
(54 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


IPJ Ialomița: Programul ghișeelor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar/integritate comportamentală

IPJ Ialomița informează cu privire la programul hișeelor de  eliberare a certificatelor de  cazier judiciar/integritate comportamentală. Acesta este:
-Ghișeu POLIȚIA MUNICIPIULUI SLOBOZIA ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:20
(62 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Campanie de donații pentru copiii nevoiași

Centrul Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia, în parteneriat cu voluntarii Crucii Roșii-filiala Ialomița, dă startul unei campanii de sprijin a copiilor nevoiași, denumită «Cutiuța cu surprize». «Cutiuța ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:15
(46 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 359 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 28 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 359 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 13:05
(57 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 355 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 27 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 355 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 13:10
(140 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Arestat pentru «refuz de prelevare a mostrelor biologice»

Polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:40
(123 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza comunei Sinești, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, din București. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:35
(69 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Slobozia au confiscat 1,3 metri cubi de material lemnos, transportat fără documente legale de un tânăr, de 31 de ani, din județul Vrancea. Acesta a fost identificat pe raza localității Bucu ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:30
(144 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

26 Mai 2020, 18:10


9
Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Joi, 28 mai 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători hramul de primăvară al Catedralei Episcopale «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 14:05
(250 vizualizări - 0 comentarii)


10

Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au acționat luni, 25 mai 2020, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. În urma activităților desfășurate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:30
(128 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la decesul unui bătrân, de 87 de ani, din județul Ialomița, din cauza infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2). Acesta a fost confirmat pozitiv pentru ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:20
(284 vizualizări - 2 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 354 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 26 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 354 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:10
(153 vizualizări - 0 comentarii)


13

Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței

«În ședința de Guvern din data de 21 mai 2020 a fost aprobată Hotărârea nr. 399, publicată în Monitorul Oficial nr. 431 din 22.05.2020, privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 16:25
(510 vizualizări - 3 comentarii)


Accident rutier pe centura Sloboziei

Accident rutier pe centura Sloboziei

Pompierii din Slobozia, împreună cu paramedicii SMURD au intervenit în după amiaza zilei de luni, 25 mai 2020, pentru a acorda îngrjiri medicale victimelor unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 14:10
(390 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a izbit de un alt autoturism și a fost proiectat cu mașina într-un copac

Sâmbătă, 23 mai 2020, în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri au intervenit, pe raza comunei Movilița, la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:35
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic, pe raza municipiului, un șofer de 25 de ani, cu domiciliul în Grivița, în timp ce conducea un autoturism sub ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:30
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 352 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 25 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 352 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:10
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 347 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 23 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 347 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2020, 13:05
(388 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: S-a răsturnat cu mașina

Manasia: S-a răsturnat cu mașina

O tânără de 19 ani și un bărbat de 23 de ani au fost victimele unui accident rutier petrecut în dimineața zilei de vineri, 22 mai 2020, pe raza localității Manasia. Aflat la volan, bărbatul de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:40
(354 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


Audiențe digitale pentru clienții ENEL

Începând de luni, 25 mai 2020, companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Enel în România, vor introduce o soluție digitală pentru audiențe, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:25
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Rată de vindecare a pacienților COVID-19 de 64% în Spitalul Fetești

Reprezentanții Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești au precizat faptul că 64% dintre pacienții bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Estimativ, în cadrul unității medicale, au fost internați 187 de ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:05
(223 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Axintele, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «amenințare», «nerespectare ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:40
(197 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Se prelungește perioada de acordare a indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că beneficiarii de indemnizație de șomaj, aflați în plată la data de 22 mai 2020, dreptul la indemnizație de șomaj ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:20
(245 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 346 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 22 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 346 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:05
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 342 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 21 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 342 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2020, 13:10
(340 vizualizări - 0 comentarii)


Feteși: Lovit de tren la trecerea de cale ferată

Un bărbat de 49 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la București după ce a fost lovit de un tren de marfă. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:20
(339 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Modele de bună practică privind educația on-line

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a dat publicității lista localităților unde administrațiile locale au făcut eforturi pentru a-i sprijini pe elevii fără posibilități materiale să aibă acces la resursele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:10
(371 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pasagera unui taxi, victimă a unui accident rutier

O femeie de 29 de ani, din Fetești, pasageră a unui taxi, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier produs miercuri, 20 mai 2020. Șoferul taxiului nu a respectat ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 14:05
(268 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Țăndărei: Anexă gospodărească cuprinsă de flăcări

Pompierii din Țăndărei au intervenit miercuri, 20 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodăria unui localnic. Flăcările au cuprins o anexă și au ars aproximativ 5 mp din acoperișul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:45
(221 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Ha ha ha în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Chelbosul în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate cetatean în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate #pasajladrajna în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor Puscasu în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 27 mai 2020 Sandel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 27 mai 2020 Andreea în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Andreea în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta dufu în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 @Nutu în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene spaţiu birou de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 27 mai 2020 cetatean în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor tratat cu tratament în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Gigel în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor despagubitu în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor tratat cu tratament în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor Cici în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor gigi friptu în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor Vio în Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19 Unul din Braila în În căutarea brand-ului pierdut
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...