Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

Afacerea Agrofam Holding a fost protejată de Consiliul Județean Ialomița

Afacerea Agrofam Holding a fost protejată de Consiliul Județean Ialomița

Afacerile cu terenurile agricole aflate în domeniul public sau privat al Consiliului Județean ialomița au efect de bumerang. La un an de la suspendarea din funcție a lui Silvian Ciupercă pentru afacerea «Green Harvest», un nou scandal este pe cale să izbucnească. Declicul acestui nou scandal îl reprezintă decizia Consiliului Județean Ialomița de a transfera din domeniul privat al județului în domeniul public o suprafață de 3300 de hectare. Terenurile au fost exploatate de către firma Green Harvest, favorizată de fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița, potrivit DNA, dar și de una dintre firmele lui Ștefan Poienaru, un client mai vechi al ziarului nostru, dedulcit de zeci de ani la fondurile publice. Contractele firmei controlate de acesta, Agrofam Holding, au fost reziliate abia în septembrie 2015, iar Consiliul Județean Ialomița nu și-a recuperat nici pnă la acest moment redevența cuvenită pentru cele 700 de hectare exploatate. Nu-i așa că devine interesant?

Ce-i, mamă, cînd te-ntinzi?
La sfîrșitul lunii ianuarie 2016, Consiliul Județean Ialomița a decis, în cadrul primei ședințe ordinare a acestui an, trecerea în domeniul public a 3300 de hectare de teren aflate în domeniul privat al județului. Decizia, una contestată aprig și apriori de către Instituția Prefectului, redeschide un scandal mai vechi, închis de DNA prin acuzarea președintelui Silvian Ciupercă. Concret, o parte dintre cele 3300 de hectare de teren trecute în proprietatea publică a județului (n.red.: 1200 de ha) au fost exploatate pînă la declanșarea scandalului de către firma Green Harvest. Doar că, alături de această firmă, o altă parte din cele 3300 de hectare de teren, mai precis 709,31 ha, au fost exploatate de către firma Agrofam Holding, controlată de către un alt apropiat al lui Silvian Ciupercă, Ștefan Poienaru. Firma a încheiat cu Consiliul Județean Ialomița două contracte de concesiune, unul în 2007 pentru o suprafață de 425,27 ha și altul în 2009 pentru o suprafață de 284,04 ha, susținute ulterior de acte adiționale.

Agrofam Holding, protejata sistemului
În cazul Agrofam Holding însă acuzațiile pot merge mai departe de atît. Potrivit clauzelor prevăzute în cele două contracte de concesiune încheiate cu Consiliul Județean Ialomița pentru 10 și, respectiv, 15 ani, contractele pot fi reziliate imediat ce se constată neplata la termen a redevenței. Pentru Agrofam Holding, controlată de Ștefan Poienaru, această clauză nu a avut efect timp de mai bine de 2 ani. Așa se face că, deși Agrofam Holding nu a mai plătit redevența jenant de mică datorată județului încă din 2013, abia în 10 septembrie 2015 Consiliul Județean Ialomița găsește de cuviință să ceară rezilierea contractelor. Mai departe, în 21 octombrie 2015, Consiliul Județean Ialomița, printr-o cerere de înscriere la masa credală (n. red.: am uitat să vă menționăm că, între timp, Agrofam Holding a intrat în insolvență!), reclamă faptul că are de recuperat «suma de 581561,17 lei, reprezentînd redevența restantă, în valoare de 248192,35 lei, și majorări de întîrziere, în valoare de 333368,82 lei, calculate pînă la data prezentei (...)». Ei, și? Cum confirmă această informație absolut banală faptul că Agrofam Holding a fost protejata Consiliului Județean și după căderea lui Silvian Ciupercă la sfîrșitul anului 2014. Păi, confirmă, fiindcă aceeași cerere precizează faptul că, după cum am spus, abia la data de 10 septembrie 2015 (n.red.: adică la aproape 1 an după ce Silvian Ciupercă a fost percheziționat de mascați și 7 luni de la arestarea sa), Consiliul Județean Ialomița a reziliat cele două contracte de concesiune «preluînd în prezența unui reprezentant al Primăriei Vlădeni și în lipsa reprezentantului concesionarului care, deși a fost înștiințat, nu s-a prezentat, terenurile care au făcut obiectul concesiunii».

Oficialii județeni se disculpă
Situația este, evident, cunoscută la nivelul administrației județene, dar întrebările pe marginea acestui subiect primesc răspuns greu. Astfel, secretarul general al județului, Adrian Ionescu, susține că toate clauzele contractuale au fost respectate și că firma controlată de Ștefan Poienaru nu a fost protejată în niciun fel. «Nu vă pot oferi amănunte exacte, dar vă pot spune că legea a fost respectată! Îmi amintesc că Agrofam Holding a fost notificată cu privire la datoriile acumulate și că a justificat neplata redevenței susținînd că DNA a blocat conturile. Dar, pentru a primi răspunsuri exacte și în afara oricărui dubiu, vă rog să faceți o solicitare scrisă, potrivit Legii 544 privind accesul la informațiile de interes public...» a declarat acesta. De asemenea, Adrian Ionescu a respins categoric scenariul potrivit căruia cele 3300 de hectare de teren aflate în administrarea Consiliului Județean au fost transferate în proprietatea publică a județului pentru a nu fi solicitate de către Insituția Prefectului Ialomița la retrocedare. «Avem cărți funciare pentru 60% din suprafața de 8700 de hectare aflate în administrarea Consiliului Județean. Chiar și în cazul celor 3300 de hectare de teren despre care vorbim și chiar și în cazul terenurilor exploatate de Agrofam Holding, această procedură a fost declanșată anterior. Intenția noastră este de a concesiona aceste terenuri fără probleme, în interesul județului...» a mai declarat acesta.

Războiul uitat al retrocedărilor Intenția Instituției Prefectului Ialomița de a retroceda terenurile aflate în proprietatea județului Ialomița nu este nouă. În octombrie-noiembrie 2011, prefectul de la acel moment al județului, Mădălin Teculescu a cerut public oficialilor județeni să renunțe la exploatarea celor 8700 de hectare de teren din zona Giurgeni-Vlădeni susținînd că «acest teren aparține de drept foștilor proprietari și trebuie retrocedat». În replică, Consiliul Județean afirmă că acest teren este concesionat în totalitate, iar primele contracte nu expiră mai devreme de anul 2014. În luna noiembrie 2014 explodează scandalul Green Harvest. Potrivit informațiilor publice de la acel moment, în luna aprilie a anului 2013, în plină revoluție agrară pentru dezvoltarea orezăriilor, Silvian Ciupercă semna prelungirea a 4 contracte de concesiune, totalizînd o suprafață de 1380 ha, la un preț modic de 25 de euro pe hectar. Practica este dovedită a fi una curentă. Iată ce titra Independent la acel moment: «Cele 4 contracte semnate nu reprezintă un gest unic, ci o practică curentă. De-a lungul anilor, dar cu precădere în ultimul său mandat, președintele Ciupercă a mai semnat acte adiționale la contractele de concesiune moștenite de la fostul președinte Gheorghe Savu. În majoritatea lor, aceste contracte au valori derizorii, care nu depășesc 100 de euro pe hectar. Revenind la regimul preferențial de care se bucură Green Harvest, vom mai preciza doar faptul că cele 4 acte adiționale nu sînt singurele semnate în favoarea acestei firme. Alte 2 contracte, prin care se concesionează suprafețe mai mici de teren, au fost adjudecate de firmă fără aprobarea Consiliului Județean Ialomița la valoarea de 95 de euro pe hectar!». Ex-prefectul Mădălin Teculescu a pierdut «războiul retrocedărilor», iar după înlocuirea acestuia povestea a fost eclipsată de scandalurile care au urmat, respectiv scandalul Green Harvest și scandalul Ciupercă. Însă contractele de concesiune au rămas. Iată o listă a firmelor care au beneficiat de terenuri concesionate la prețuri preferențiale. Precizăm că această listă a fost publicată de Independent în noiembrie 2014 și că unele dintre aceste firme încă au contracte valide, prelungite prin acte adiționale: SC Green Harvest SRL 1200,28 ha, SC Padova Agricultura SRL 1037,66 ha, SC Agrofam Holding SRL Fetești 619,46 ha, SC Agricola Găina SRL 534,67 ha, SC Puntaplata Investment SRL 482,95 ha, SC Orezul Giurgeni SRL 459,25 ha, SC Romagri Investment SRL 282,91 ha, Șeitan Marius Eugen II 217,41 ha.

1 Martie 2016, 18:15 (7230 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Latifundiarul Ștefan Poienaru a primit 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare
Fiscul a pus sechestru pe bunurile firmelor lui Poienaru
Latifundiarul Ștefan Poienaru și fiica sa au fost puși sub control judiciar
ANIF Ialomița, păgubită cu 500 mii de lei
Curtea de Apel București l-a condamnat DEFINITIV pe Ștefan Poienaru

Comentariile cititorilor:


Dana:
(25 August 2016, 16:20)
Ma confrunt cu o mare nedreptate ( casa si terenul parintilor decedati s-a concesionat de primarie unuia care a pretins ca a cumparat de la mama, care nu avea cum sa vanda , nu dezbatusem succesiunea dupa tatal decedat, nu are acte si a gasit "intelegere" la primarul de Bordusani NICA si secretarul GHITA sa le concesioneze in anul 2007. Au sters parintii si l-au trecut pe Stoian. Am sesizat PARCHETUL pt ca indubitabil este o fapta penala ,"domnii" procurori au dat NUP si ma trimit sa-mi rezolv problema in proces civil. Domnilor procurori, eu nu ma judec in civil pt ca ma costa cat terenul un proces tergiversat pe 10 ani ( cum se practica in RO, cu taxa avocat , taxa timbru , taxa expert , etc). Eu vreau sa va arat HOTIA  pe care voi "procurorii " ati considerat-o fapta buna. SA VA FIE RUSINE PROCURORI CORUPTI DE FETESTI-GARA !! Cine doreste (din presa ) va pun la dispozitie acte doveditoare din care rezulta clar ca s-a infaptuit hotia de cei care de fapt trebuie sa vegheze la respectarea legilor statului si la drepturile omului. Alta neregula : mama mea a primit 4 ha teren agricol desi de la arhivele statului am primit ca a avut  o suprafata mult mai mare. Diferenta trebuie ceruta de noi copiii dar noi nu am avut cerere si trebuie si pt asta proces civil, nervi, cheltuiala si stres. URATA VIATA CU ASA MULTI CORUPTI, MURIM CU REGRETUL CA AM FOST FURATI SI CA NU AM REUSIT SA NE FACEM DREPTATE !VO 
Ecaterina:
(3 Martie 2016, 10:44)
Ehee APIA Ialomita cu al ei corp de control nu a stiut de magariile lui Poenaru, ma dao la naiba de gogoasa. Din anul 2010 APIA Ialomita cu al ei director S se chinuie prin tribunale sa recupereze aproape 500.000 lei de la alt mare latifundiar,pardon arendas pierzand timp si bani cu avocati.Bani care au fost obtinuti ilegal din fonduri europene adminiatrate de APIA ialomita. Este vorba de declararea unor culturi pentru care se obtineu subventii mai mari. Realitatea din teren fiind alta si uite asa de dadeau tunuri cu terenurile arendatorilor. In fapt APIA ialomita a inchis ochii si in loc sa-l dea pe mana DNA pentru frauda cu fonduri europene, a preferat si prefera sa se milogeasca de latifundiar prin instante. Raspunsul ar fii ca latifundiarul respectiv este inregimentat pilitic prin actualul pnl, ba chiar piua intai prin anturajul prefecturii. Cam asa au stat si stau lucrurile prin Ialomita noastra.De neinteles este cum si de ce nu sau depus plangeri penale, nici acum nu este tarziu pt.ca faptele nu sut prescrise.Actualmente dupa 6 ani de tergiversari si procese dosarul sa reantors pe la jdecatoria Urziceni.Delir total in institutiile statului. Siplu ar fii ca parchetul Ialomita sa verifice dosarele din instante ale APIA Ialomita si sa inceapa inrem urmarirea penala si impotriva celor ce au favorizat
Daniela Goroncenco:
(2 Martie 2016, 23:28)
Eu doresc a spune # Din pacate in unele sate,comune,orase,cei angajati in politie , parchet, sa apere si sa apere sa infaptuiasca respectarea legilor sunt de mult timp frati cu imfractorii. Avem exemple destule cu prim procurori sef politie si pot enumera.Ce te faci ca cetateam de rand atunci cand aparatorul legii nu isi face datoria? De acest Poienaru se stie de mult timp. Cum se stie actualmente de altii.La cine din Ialomita sa mergi sa faci o reclamatie? Unde ? Cand politia te trimite la plimbare , procurorul scrie in rezolutie NUP in necunostiinta de cauza calcand in picioare codul penal.In ialomita sunt zeci de Poienaru pe care politia ii ocroteste. Crunta bataie de joc in acest judet.Oare ne cred atat de naivi cat sa mai suportam.Am citit undeva mai jos ca politia anunta infractorul atunci cand sunt plangeri facute. Da asa este si daca redactia acestui ziar accepta va pot arata concret. Nici DNA nu face fata in Ialomita .
Mihail C C:
(2 Martie 2016, 18:24)
Ascultati aici ce va spun din srsa sigura.Inainte de alegeri cu doua,trei saptamani se vor face multe retineri si arestari printre primari cu state vechi.Se va face tot pentru a inlatura ciuma PSD.ista. Vizari sunt si mari,arendasi pe care APIA Ialomita ia ascuns de bratul DNA. Se va face un soi de curatenie in judet si vor pica multe capete.Adevarul ca incepand de la institutiile de forta pana la unii gascani de primarii legea nu mai exista, coruptia din institutiile statului a devenit metastaza. Veti auzi de perchezitii chiar pentru mult timp si sus,sus la judet.Se fac acum ascultari si urmariri la greu. Eu zic cai bine d.voastra cetatenii ce spuneti ? Indemnul meu este sa-i parati pe toti coruptii. La co cu ei
ion:
(2 Martie 2016, 16:16)
DNA, ce face? Se uita cum hotii de acum de la Consiliu Judetian continua hotiile incepute de Ciuperca si nu intervine? Nu le e frica ca odata vor da si ei cu subsemnatul pentru nepasare?
Mary:
(2 Martie 2016, 12:15)
       Am mai spus ca prefectul doarme si in acelasi timp "vegheaza" la aplicarea legilor. Somn usor domnule prefect, dupa masa de pranz sa nu uitati de somnul de frumusete. Este foarte important.
revin Aglaia:
(1 Martie 2016, 21:03)
In ialomita de reclami astfel de cazuri autoritatilor , nici bine nu termini reclamatia si bugetarul te da in primire si anunta hotul. Cand ajungi in sat hotul iti spune verde in fata..... Ce faci ba ma reclami....La noi ca la nimeni- zii bai absolventule de drept ..... Cand va ia DNA cu iregisyrari va smulgeti parul din cap.... Mama lor de hoti
Aglaia:
(1 Martie 2016, 20:56)
Hotiile acestor arendasi iau imbogatit. De ce nu spune nimeni cum arendasii ia terenurile de la batranii judetului,dupa care ia subventi apia/ ha. Nu ara terenurile nimic,nimic pur si siplu. Le inchiriaza la negru cu 5000-6000 lei / ha. Adunati subventia / ha + 60.000.000 lei vechi/ ha . Beneficiu nu gluma - . Mai sunt alti mari fermieri care impreuna cu unii secretari de comuna fac presiuni,amenintari la adresa unora mai mici. Nasol ca politia+ apia cunosc situatia dar nu denunta conform legea 78/2000. In ialomita se ciordeste cu avizul multora. Prefectul o mare dezamagire ba chiar mai spre penal. De retrocedari - Prefectul are calitate de presedinte comisie fond funciar. Imi asum ce scriu = UN MARE PENAL ! Vrei dovada prefectule ? Facem dovada cand vrei ! Dar sa fie publica ori la DNA

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 21 Sep 2019
87 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

20 Septembrie 2019, 16:15


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 23-27 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2019, 15:20
(94 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

Servicii Publice Slobozia SRL
vă face cunoscut faptul că,
în perioada 05-06.10.2019,
se vor desfășura
«Zilele Recoltei»
în incinta Pieței Agroalimentare Ialomița

20 Septembrie 2019, 08:10


3

Biciclist acroșat de o mașină între Bucu și Ograda

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe DN2A, între localitățile Bucu și Ograda. În timp ce un bărbat, de 39 de ani, din Țăndărei, conducea ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:10
(181 vizualizări - 0 comentarii)


4

Urziceni: Acțiune de prevenire a furturilor de și din autovehicule

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de și din autovehicule pe raza localităților ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea de apă în Fetești

Pentru remedierea unei avarii survenite joi, 19 septembrie 2019, la nivelul unui branșament de pe strada Garofiței, din orașul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea de ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:55
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Miercuri, 18 septembrie 2019, părintele protopop Laurențiu Cioranu, împreună cu părintele Daniel Ferbințeanu de la Parohia Ograda au săvârșit Slujba sfeștaniei, Sfințirea cea mică a apei și au rostit rugăciuni ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:50
(218 vizualizări - 3 comentarii)


DSVSA Ialomița: 21 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, la data de 18.09.2019, pe raza județului Ialomița sunt declarate 21 focare de Pestă Porcină Africană. Acestea au fost ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:30
(155 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat din Manasia


Marți, 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 41 de ani, din Manasia, și-ar fi agresat și amenințat fosta soție. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:25
(137 vizualizări - 0 comentarii)


9

APM Ialomița: Zi pentru combaterea ambroziei

Conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului a propus ziua de sâmbătă, 28 septembrie a.c., o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională când, într-o singură zi, prin ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:20
(142 vizualizări - 0 comentarii)


10

Gheorghe Lazăr: Beat la volan

Marți, 17 septembrie 2019, polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 29 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:15
(148 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Clean Stations»

Miercuri, 18 septembrie a.c., la nivel național, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi a desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor CFR. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:10
(143 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Septembrie 2019, 18:20


AJOFM Ialomița: 320 locuri de muncă în Europa

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 320 locuri de muncă vacante. Țările vizate sunt Austria, Franța, Germania, Irlanda, Norvegia, Olanda, Polonia și ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 17:10
(224 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 83 mii de lei, 12 permise reținute

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, polițiștii au intervenit la 98 evenimente, cele ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:55
(229 vizualizări - 0 comentarii)


Târgul «Pâinea și Vinul» la Muzeul Agriculturii

În perioada 20-22 septembrie 2019, orele 11,00-18,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va desfășura, în cadrul Târgului «Pâinea și Vinul», expoziția și lansarea albumului «Pâinea noastră cea de toate ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:50
(204 vizualizări - 0 comentarii)


«Săptămâna Mobilității Europene», la Slobozia

În perioada 16-22 septembrie a.c., se desfășoară la nivel european Campania «Săptămâna Mobilității Europene». Astfel, Primăria municipiului Slobozia, prin Direcția Educație, Cultură și Tineret, în parteneriat ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:45
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic doi conducători auto, de 22 și 39 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice fără a avea acest drept. În fapt, polițiștii Secției ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:40
(187 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie vaccinare vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează locuitorii județului că, începând cu data de 23 septembrie 2019, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:35
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2335 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(255 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(308 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(443 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(533 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(425 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(342 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(509 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(342 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(459 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...