Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

Afacerea Agrofam Holding a fost protejată de Consiliul Județean Ialomița

Afacerea Agrofam Holding a fost protejată de Consiliul Județean Ialomița

Afacerile cu terenurile agricole aflate în domeniul public sau privat al Consiliului Județean ialomița au efect de bumerang. La un an de la suspendarea din funcție a lui Silvian Ciupercă pentru afacerea «Green Harvest», un nou scandal este pe cale să izbucnească. Declicul acestui nou scandal îl reprezintă decizia Consiliului Județean Ialomița de a transfera din domeniul privat al județului în domeniul public o suprafață de 3300 de hectare. Terenurile au fost exploatate de către firma Green Harvest, favorizată de fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița, potrivit DNA, dar și de una dintre firmele lui Ștefan Poienaru, un client mai vechi al ziarului nostru, dedulcit de zeci de ani la fondurile publice. Contractele firmei controlate de acesta, Agrofam Holding, au fost reziliate abia în septembrie 2015, iar Consiliul Județean Ialomița nu și-a recuperat nici pnă la acest moment redevența cuvenită pentru cele 700 de hectare exploatate. Nu-i așa că devine interesant?

Ce-i, mamă, cînd te-ntinzi?
La sfîrșitul lunii ianuarie 2016, Consiliul Județean Ialomița a decis, în cadrul primei ședințe ordinare a acestui an, trecerea în domeniul public a 3300 de hectare de teren aflate în domeniul privat al județului. Decizia, una contestată aprig și apriori de către Instituția Prefectului, redeschide un scandal mai vechi, închis de DNA prin acuzarea președintelui Silvian Ciupercă. Concret, o parte dintre cele 3300 de hectare de teren trecute în proprietatea publică a județului (n.red.: 1200 de ha) au fost exploatate pînă la declanșarea scandalului de către firma Green Harvest. Doar că, alături de această firmă, o altă parte din cele 3300 de hectare de teren, mai precis 709,31 ha, au fost exploatate de către firma Agrofam Holding, controlată de către un alt apropiat al lui Silvian Ciupercă, Ștefan Poienaru. Firma a încheiat cu Consiliul Județean Ialomița două contracte de concesiune, unul în 2007 pentru o suprafață de 425,27 ha și altul în 2009 pentru o suprafață de 284,04 ha, susținute ulterior de acte adiționale.

Agrofam Holding, protejata sistemului
În cazul Agrofam Holding însă acuzațiile pot merge mai departe de atît. Potrivit clauzelor prevăzute în cele două contracte de concesiune încheiate cu Consiliul Județean Ialomița pentru 10 și, respectiv, 15 ani, contractele pot fi reziliate imediat ce se constată neplata la termen a redevenței. Pentru Agrofam Holding, controlată de Ștefan Poienaru, această clauză nu a avut efect timp de mai bine de 2 ani. Așa se face că, deși Agrofam Holding nu a mai plătit redevența jenant de mică datorată județului încă din 2013, abia în 10 septembrie 2015 Consiliul Județean Ialomița găsește de cuviință să ceară rezilierea contractelor. Mai departe, în 21 octombrie 2015, Consiliul Județean Ialomița, printr-o cerere de înscriere la masa credală (n. red.: am uitat să vă menționăm că, între timp, Agrofam Holding a intrat în insolvență!), reclamă faptul că are de recuperat «suma de 581561,17 lei, reprezentînd redevența restantă, în valoare de 248192,35 lei, și majorări de întîrziere, în valoare de 333368,82 lei, calculate pînă la data prezentei (...)». Ei, și? Cum confirmă această informație absolut banală faptul că Agrofam Holding a fost protejata Consiliului Județean și după căderea lui Silvian Ciupercă la sfîrșitul anului 2014. Păi, confirmă, fiindcă aceeași cerere precizează faptul că, după cum am spus, abia la data de 10 septembrie 2015 (n.red.: adică la aproape 1 an după ce Silvian Ciupercă a fost percheziționat de mascați și 7 luni de la arestarea sa), Consiliul Județean Ialomița a reziliat cele două contracte de concesiune «preluînd în prezența unui reprezentant al Primăriei Vlădeni și în lipsa reprezentantului concesionarului care, deși a fost înștiințat, nu s-a prezentat, terenurile care au făcut obiectul concesiunii».

Oficialii județeni se disculpă
Situația este, evident, cunoscută la nivelul administrației județene, dar întrebările pe marginea acestui subiect primesc răspuns greu. Astfel, secretarul general al județului, Adrian Ionescu, susține că toate clauzele contractuale au fost respectate și că firma controlată de Ștefan Poienaru nu a fost protejată în niciun fel. «Nu vă pot oferi amănunte exacte, dar vă pot spune că legea a fost respectată! Îmi amintesc că Agrofam Holding a fost notificată cu privire la datoriile acumulate și că a justificat neplata redevenței susținînd că DNA a blocat conturile. Dar, pentru a primi răspunsuri exacte și în afara oricărui dubiu, vă rog să faceți o solicitare scrisă, potrivit Legii 544 privind accesul la informațiile de interes public...» a declarat acesta. De asemenea, Adrian Ionescu a respins categoric scenariul potrivit căruia cele 3300 de hectare de teren aflate în administrarea Consiliului Județean au fost transferate în proprietatea publică a județului pentru a nu fi solicitate de către Insituția Prefectului Ialomița la retrocedare. «Avem cărți funciare pentru 60% din suprafața de 8700 de hectare aflate în administrarea Consiliului Județean. Chiar și în cazul celor 3300 de hectare de teren despre care vorbim și chiar și în cazul terenurilor exploatate de Agrofam Holding, această procedură a fost declanșată anterior. Intenția noastră este de a concesiona aceste terenuri fără probleme, în interesul județului...» a mai declarat acesta.

Războiul uitat al retrocedărilor Intenția Instituției Prefectului Ialomița de a retroceda terenurile aflate în proprietatea județului Ialomița nu este nouă. În octombrie-noiembrie 2011, prefectul de la acel moment al județului, Mădălin Teculescu a cerut public oficialilor județeni să renunțe la exploatarea celor 8700 de hectare de teren din zona Giurgeni-Vlădeni susținînd că «acest teren aparține de drept foștilor proprietari și trebuie retrocedat». În replică, Consiliul Județean afirmă că acest teren este concesionat în totalitate, iar primele contracte nu expiră mai devreme de anul 2014. În luna noiembrie 2014 explodează scandalul Green Harvest. Potrivit informațiilor publice de la acel moment, în luna aprilie a anului 2013, în plină revoluție agrară pentru dezvoltarea orezăriilor, Silvian Ciupercă semna prelungirea a 4 contracte de concesiune, totalizînd o suprafață de 1380 ha, la un preț modic de 25 de euro pe hectar. Practica este dovedită a fi una curentă. Iată ce titra Independent la acel moment: «Cele 4 contracte semnate nu reprezintă un gest unic, ci o practică curentă. De-a lungul anilor, dar cu precădere în ultimul său mandat, președintele Ciupercă a mai semnat acte adiționale la contractele de concesiune moștenite de la fostul președinte Gheorghe Savu. În majoritatea lor, aceste contracte au valori derizorii, care nu depășesc 100 de euro pe hectar. Revenind la regimul preferențial de care se bucură Green Harvest, vom mai preciza doar faptul că cele 4 acte adiționale nu sînt singurele semnate în favoarea acestei firme. Alte 2 contracte, prin care se concesionează suprafețe mai mici de teren, au fost adjudecate de firmă fără aprobarea Consiliului Județean Ialomița la valoarea de 95 de euro pe hectar!». Ex-prefectul Mădălin Teculescu a pierdut «războiul retrocedărilor», iar după înlocuirea acestuia povestea a fost eclipsată de scandalurile care au urmat, respectiv scandalul Green Harvest și scandalul Ciupercă. Însă contractele de concesiune au rămas. Iată o listă a firmelor care au beneficiat de terenuri concesionate la prețuri preferențiale. Precizăm că această listă a fost publicată de Independent în noiembrie 2014 și că unele dintre aceste firme încă au contracte valide, prelungite prin acte adiționale: SC Green Harvest SRL 1200,28 ha, SC Padova Agricultura SRL 1037,66 ha, SC Agrofam Holding SRL Fetești 619,46 ha, SC Agricola Găina SRL 534,67 ha, SC Puntaplata Investment SRL 482,95 ha, SC Orezul Giurgeni SRL 459,25 ha, SC Romagri Investment SRL 282,91 ha, Șeitan Marius Eugen II 217,41 ha.

1 Martie 2016, 18:15 (8184 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Latifundiarul Ștefan Poienaru a primit 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare
Fiscul a pus sechestru pe bunurile firmelor lui Poienaru
Latifundiarul Ștefan Poienaru și fiica sa au fost puși sub control judiciar
ANIF Ialomița, păgubită cu 500 mii de lei
Curtea de Apel București l-a condamnat DEFINITIV pe Ștefan Poienaru

Comentariile cititorilor:


Dana:
(25 August 2016, 16:20)
Ma confrunt cu o mare nedreptate ( casa si terenul parintilor decedati s-a concesionat de primarie unuia care a pretins ca a cumparat de la mama, care nu avea cum sa vanda , nu dezbatusem succesiunea dupa tatal decedat, nu are acte si a gasit "intelegere" la primarul de Bordusani NICA si secretarul GHITA sa le concesioneze in anul 2007. Au sters parintii si l-au trecut pe Stoian. Am sesizat PARCHETUL pt ca indubitabil este o fapta penala ,"domnii" procurori au dat NUP si ma trimit sa-mi rezolv problema in proces civil. Domnilor procurori, eu nu ma judec in civil pt ca ma costa cat terenul un proces tergiversat pe 10 ani ( cum se practica in RO, cu taxa avocat , taxa timbru , taxa expert , etc). Eu vreau sa va arat HOTIA  pe care voi "procurorii " ati considerat-o fapta buna. SA VA FIE RUSINE PROCURORI CORUPTI DE FETESTI-GARA !! Cine doreste (din presa ) va pun la dispozitie acte doveditoare din care rezulta clar ca s-a infaptuit hotia de cei care de fapt trebuie sa vegheze la respectarea legilor statului si la drepturile omului. Alta neregula : mama mea a primit 4 ha teren agricol desi de la arhivele statului am primit ca a avut  o suprafata mult mai mare. Diferenta trebuie ceruta de noi copiii dar noi nu am avut cerere si trebuie si pt asta proces civil, nervi, cheltuiala si stres. URATA VIATA CU ASA MULTI CORUPTI, MURIM CU REGRETUL CA AM FOST FURATI SI CA NU AM REUSIT SA NE FACEM DREPTATE !VO 
Ecaterina:
(3 Martie 2016, 10:44)
Ehee APIA Ialomita cu al ei corp de control nu a stiut de magariile lui Poenaru, ma dao la naiba de gogoasa. Din anul 2010 APIA Ialomita cu al ei director S se chinuie prin tribunale sa recupereze aproape 500.000 lei de la alt mare latifundiar,pardon arendas pierzand timp si bani cu avocati.Bani care au fost obtinuti ilegal din fonduri europene adminiatrate de APIA ialomita. Este vorba de declararea unor culturi pentru care se obtineu subventii mai mari. Realitatea din teren fiind alta si uite asa de dadeau tunuri cu terenurile arendatorilor. In fapt APIA ialomita a inchis ochii si in loc sa-l dea pe mana DNA pentru frauda cu fonduri europene, a preferat si prefera sa se milogeasca de latifundiar prin instante. Raspunsul ar fii ca latifundiarul respectiv este inregimentat pilitic prin actualul pnl, ba chiar piua intai prin anturajul prefecturii. Cam asa au stat si stau lucrurile prin Ialomita noastra.De neinteles este cum si de ce nu sau depus plangeri penale, nici acum nu este tarziu pt.ca faptele nu sut prescrise.Actualmente dupa 6 ani de tergiversari si procese dosarul sa reantors pe la jdecatoria Urziceni.Delir total in institutiile statului. Siplu ar fii ca parchetul Ialomita sa verifice dosarele din instante ale APIA Ialomita si sa inceapa inrem urmarirea penala si impotriva celor ce au favorizat
Daniela Goroncenco:
(2 Martie 2016, 23:28)
Eu doresc a spune # Din pacate in unele sate,comune,orase,cei angajati in politie , parchet, sa apere si sa apere sa infaptuiasca respectarea legilor sunt de mult timp frati cu imfractorii. Avem exemple destule cu prim procurori sef politie si pot enumera.Ce te faci ca cetateam de rand atunci cand aparatorul legii nu isi face datoria? De acest Poienaru se stie de mult timp. Cum se stie actualmente de altii.La cine din Ialomita sa mergi sa faci o reclamatie? Unde ? Cand politia te trimite la plimbare , procurorul scrie in rezolutie NUP in necunostiinta de cauza calcand in picioare codul penal.In ialomita sunt zeci de Poienaru pe care politia ii ocroteste. Crunta bataie de joc in acest judet.Oare ne cred atat de naivi cat sa mai suportam.Am citit undeva mai jos ca politia anunta infractorul atunci cand sunt plangeri facute. Da asa este si daca redactia acestui ziar accepta va pot arata concret. Nici DNA nu face fata in Ialomita .
Mihail C C:
(2 Martie 2016, 18:24)
Ascultati aici ce va spun din srsa sigura.Inainte de alegeri cu doua,trei saptamani se vor face multe retineri si arestari printre primari cu state vechi.Se va face tot pentru a inlatura ciuma PSD.ista. Vizari sunt si mari,arendasi pe care APIA Ialomita ia ascuns de bratul DNA. Se va face un soi de curatenie in judet si vor pica multe capete.Adevarul ca incepand de la institutiile de forta pana la unii gascani de primarii legea nu mai exista, coruptia din institutiile statului a devenit metastaza. Veti auzi de perchezitii chiar pentru mult timp si sus,sus la judet.Se fac acum ascultari si urmariri la greu. Eu zic cai bine d.voastra cetatenii ce spuneti ? Indemnul meu este sa-i parati pe toti coruptii. La co cu ei
ion:
(2 Martie 2016, 16:16)
DNA, ce face? Se uita cum hotii de acum de la Consiliu Judetian continua hotiile incepute de Ciuperca si nu intervine? Nu le e frica ca odata vor da si ei cu subsemnatul pentru nepasare?
Mary:
(2 Martie 2016, 12:15)
       Am mai spus ca prefectul doarme si in acelasi timp "vegheaza" la aplicarea legilor. Somn usor domnule prefect, dupa masa de pranz sa nu uitati de somnul de frumusete. Este foarte important.
revin Aglaia:
(1 Martie 2016, 21:03)
In ialomita de reclami astfel de cazuri autoritatilor , nici bine nu termini reclamatia si bugetarul te da in primire si anunta hotul. Cand ajungi in sat hotul iti spune verde in fata..... Ce faci ba ma reclami....La noi ca la nimeni- zii bai absolventule de drept ..... Cand va ia DNA cu iregisyrari va smulgeti parul din cap.... Mama lor de hoti
Aglaia:
(1 Martie 2016, 20:56)
Hotiile acestor arendasi iau imbogatit. De ce nu spune nimeni cum arendasii ia terenurile de la batranii judetului,dupa care ia subventi apia/ ha. Nu ara terenurile nimic,nimic pur si siplu. Le inchiriaza la negru cu 5000-6000 lei / ha. Adunati subventia / ha + 60.000.000 lei vechi/ ha . Beneficiu nu gluma - . Mai sunt alti mari fermieri care impreuna cu unii secretari de comuna fac presiuni,amenintari la adresa unora mai mici. Nasol ca politia+ apia cunosc situatia dar nu denunta conform legea 78/2000. In ialomita se ciordeste cu avizul multora. Prefectul o mare dezamagire ba chiar mai spre penal. De retrocedari - Prefectul are calitate de presedinte comisie fond funciar. Imi asum ce scriu = UN MARE PENAL ! Vrei dovada prefectule ? Facem dovada cand vrei ! Dar sa fie publica ori la DNA

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 05 Aug 2020
377 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(33 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(34 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(77 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(103 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(119 vizualizări - 1 comentariu)


9

IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(116 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(147 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(153 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(527 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Slobozia: Femeie agresată de soț

Joi, 30 iulie a.c., în jurul orelor 12,00, polițiștii din Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că este agresată fizic de soțul său.
În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:30
(291 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,34%-rata șomajului în iunie 2020

La sfârșitul lunii iunie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4060 șomeri (din care 1896 femei), rata șomajului fiind de 4,34%, cu 0,49% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 10:45
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto

Printr-un comunicat de presă, prefectul Tonița Manea aduce în discuție «atribuția prefectului de stabilire a modului de organizare la nivel local a examinării în vederea obținerii permisului de conducere ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:45
(433 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 724 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 724, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:30
(376 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tânăr de 19 ani, arestat preventiv întrucât conducea o mașină fără a avea permis

Miercuri, 29 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au observat în trafic un autoturism condus de un șofer despre care se cunoștea că nu deține permis auto. În momentul în care a sesizat echipajul Poliției ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 11:20
(267 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Proba scrisă la Titularizare 2020

Miercuri, 29 iulie 2020, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2020. În județul Ialomița ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 21:35
(471 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Zilierii, introduși în REVISAL

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița anunță beneficiarii care utilizează zilieri că, în condițiile Legii nr.52/2011, modificată, prin Ordinul Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr.1140/23.0 ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:20
(309 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 715 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 29 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 715, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:10
(311 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Pe raza municipiului Urziceni, au fost constituite filtre rutiere pentru verificarea documentelor necesare circulației pe drumurile publice, în conformitate cu legislația în vigoare. La activitățile desfășurate ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 11:20
(347 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi aplicate de inspectorii ITM Ialomița pentru «muncă la negru»

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii, stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2020, în perioada 20-22.07.2020 s-a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 09:50
(350 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajați chemați la muncă deși se aflau în șomaj tehnic

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat în această lună o serie de acțiuni de control pentru a verifica modul în care angajatorii respectă legislația în domeniu. Controlul a vizat acele situații ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:55
(439 vizualizări - 0 comentarii)


Vitezoman în localitatea Ciochina

Un bărbat, de 42 de ani, s-a aleds cu un dosar penal după ce a fost depistat conducând în interiorul localității Ciochina cu o viteză de 106 kilometri la oră. În aceeași mașină se aflau alți patru tineri ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:45
(374 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Șofer de autobuz cu alcoolemie de 1,13 mg/l

Un accident rutier a fost semnalat polițiștilor marți, 28 iulie 2020, în zona localității Coșereni. Cel care l-a provocat este un bărbat de 44 de ani, șofer al unui autobuz. În timp ce se deplasa pe DN ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:35
(335 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița, Titlularizare 2020: Emoții pentru 271 de profesori

Miercuri, 29 iulie 2020, la Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia se desfășoară proba scrisă a examenului de Titularizare 2020. Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:30
(379 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 710 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 28 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 710, cu 15 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 13:05
(480 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...