Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Vivani denunță contractele de colectare a deșeurilor menajere

Amenințările prind contur

Vivani denunță contractele de colectare a deșeurilor menajere

Vivani Salubritate nu renunță la intențiile sale de a majora cu 60% prețul per tonă la depozitarea deșeurilor menajere. Într-o notă remisă Consiliului Județean Ialomița, firma informează că intenționează să denunțe contractul cu Polaris M Holding SRL, operatorul care asigură salubrizarea orașului Slobozia. Decizia va afecta toți operatorii de colectare a deșeurilor menajere din Ialomița care depozitează acest tip de deșeuri pe platforma de gunoi a firmei Vivani. Oficialii Consiliului Județean susțin că măsura este ilegală și că o eventuală creștere de preț nu poate depăși 5 procente!

Pretenții nefondate
Deși licența de funcționare emisă de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice a expirat pe 23 iunie 2015, Vivani Salubritate profită de poziția sa monopolistă pe piața ialomițeană. Pe 14 martie 2016, firma a remis Consiliului Județean Ialomița, Consiliului Local Slobozia și Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița o informare prin care își anunță intenția de a majora tarifele «pentru depozitarea deșeurilor municipale în cadrul depozitului zonal conform pentru deșeuri nepericuloase». În acest scop, susține fîrma, «avînd în vedere eșecul demersurilor noastre de bună credință efectuate pe marginea majorării de tarif pentru activitatea de depozitare deșeuri menajere, am transmis către societatea Polaris M Holding SRL adresa noastră nr. 738 din 10.03.2016 prin care notificam cu privire la intenția noastră de denunțare a contractului de prestări servicii (...) în lipsa primirii acordului acesteia cu privire la majorarea de tarif. În acest timp, în caz de încetare a contractului, ne-am manifestat prin această adresă disponibilitatea pentru continuarea colaborării cu societatea Polaris M Holding SRL, în sensul încheierii unui nou contract de prestări servicii pentru depozitare deșeuri municipale în cadrul depozitului zonal conform pentru deșeuri nepericuloase în baza unor clauze, inclusiv tarifare, renegociabile». Renegocierea contractului presupune o majorare a tarifelor de depozitare a deșeurilor menajere de peste 60%, de la 9 euro la 16 euro per tonă. «Eșecul» amintit de către firma Vivani Salubritate constă în răspunsul oferit de către ANRSC la solicitarea firmei de a majora tarifele de depozitare: «ANRSC nu are competența să avizeze sau să aprobe tarifele pentru activitatea serviciilor de salubrizare...».

Războiul nervilor
Poziția de forță exprimată de firma Vivani Salubritate a iritat atît administrația județeană, cît și reprezentații firmei Polaris M Holding. Ștefan Mușoiu, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, susține că firmele de salubritate care deservesc comunitățile locale din Ialomița nu pot suporta o creștere așa de mare: «Am solicitat aparatului de specialitate din cadrul instituției să se verifice dacă Vivani poate invoca o indexare a prețului pentru ultimii 8-10 ani. Nu e firesc! Majorarea se poate face în limita legii. Din păcate, avem de-a face cu o situație unicat, în condițiile în care investiția a fost realizată exclusiv cu capital privat....» ne-a declarat acesta. La fel de revoltat de intențiile firmei Vivani Salubritate este primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica. «Nu i-a oprit nimeni să majoreze tarifele cu indicele anual de inflație. Pe de altă parte, nu există niciun fel de relație contractuală între municipalitate și Vivani. Dar, oricum ar fi, creșterea de tarif se va răsfrînge asupra prețurilor practicate acum de Polaris. Și nu putem accepta o creștere de tarif așa de mare pentru populație!» a declarat primarul Sloboziei. Termenul limită pentru acceptarea noilor tarife impuse de Vivani este sfîrșitul primei decade a lunii aprilie. Dat fiind volumul de deșeuri menajere colectate (40 de tone zilnic) este extrem de probabil ca Polaris M Holding SRL Slobozia să accepte majorarea de tarif, oricît de mare ar fi cuantumul acesteia. Însă în cazul celorlalți operatori locali, această creștere ar putea avea efecte grave. La acest moment în Ialomița funcționează 14 operatori de salubritate care deservesc majoritatea localităților din județ. De asemenea, Depozitul Zonal de deșeuri al firmei Vivani Salubritate asigură și preluarea deșeurilor din județul Călărași.

Consiliul Județean este unul dintre vinovați Eforturile Consiliului Județean Ialomița de a limita efectele deciziei Vivani Salubritate vin însă în contextul apropiatei campanii electorale pentru alegerile locale. Deși este realizată de pe poziții de forță, soluția aleasă de  Vivani Salubritate, aceea de a denunța contractele existente și a încheia altele noi cu fiecare operator de salubritate în parte, este una legală. Impactul asupra populației putea fi însă evitat dacă oficialii Consiliului Județean Ialomița respectau Planul Județean de Gestiune a Deșeurilor. La începutul lunii februarie 2016, Ștefan Mușoiu a declarat că nu a putut actualiza acest plan în lipsa unui Plan Național de Gestiune a Deșeurilor. În realitate însă, în perioada 2007-2013 instituția a avut un Plan Județean de Gestiune a Deșeurilor viabil. Scopul acestui Plan a fost acela de «a asista județul în proiectarea fluxului de deșeuri printr-o viziune globală asupra etapelor din gestiunea deșeurilor, care ajută la identificarea lipsurilor și punctelor slabe ale sistemului ce urmează a fi rezolvate prin planificare integrată precum și prin identificarea soluțiilor durabile din punct de vedere economic și ecologic, adaptate la condițiile locale specifice». Inutil să precizăm că, în cadrul acestui Plan, firma Vivani Salubritate este unul dintre partenerii strategici ai administrației județene. Altfel spus, oficialii Consiliului Județean ar fi putut preveni această situație de criză dacă ar fi supravegheat respectarea PJGD în perioada 2007-2013. O altă informație interesantă conținută de PJGD vizează firma Vivani. Potrivit acestui document oficial, firma Vivani a fost înființată pentru a prelua exclusiv deșeurile menajere nepericuloase. «În conformitate cu Directiva UE privind depozitarea deșeurilor implementată prin HG nr. 349/2005, pentru județul Ialomița s-a realizat un depozit zonal de deșeuri nepericuloase la Slobozia, iar prima celulă a fost pusă în funcțiune în noiembrie 2004, de către SC VIVANI SALUBRITATE SA Slobozia. Acest depozit are rolul de a asigura un proces integrat de colectare, transport și depozitare a deșeurilor municipale și asimilabile din comerț industrie și instituții din localitățile urbane și rurale din județul Ialomița prin intermediul celor 4 stații de transfer din județ, deservind circa 311000 locuitori» se arată în document. Reamintim că, în perioada 2008-2015, Vivani Salubritate a neutralizat peste 320 mii de tone de deșeuri periculoase. Numai în anul 2015, cantitatea de deșeuri periculoase neutralizată a fost de 41 mii de tone, în condițiile în care capacitatea de ardere anuală a instalației de incinerare este de  23 mii de tone anual.

29 Martie 2016, 17:40 (3724 vizualizări - 4 comentarii)

Citiți și:
Bomba cu ceas de la Vivani ticăie: Groapa de gunoi a Sloboziei a luat foc!
Vivani, acuzată public de încălcarea legislației privind mediul
«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»

Comentariile cititorilor:


deseuri+incendiu+Fieni:
(31 Martie 2016, 18:52)
http://www.columnatv.ro/tv/incendiu-la-fieni/ - ca urmare dispareti cu deseurile de la Fieni pana  contextul "Deep hide warehowsing wastes" nu devine un dosar pe masa: DNA, PNA, SRI s.a.m.d. Si nea Mirele din "garda veche" nu poti spune ca dragomirii sunt oameni de valoare, doar ei au inceput rahatul in care se afla Vivani in acest moment.  Parca era vorba ca finul dragomirilor dispare de la Fieni!??  prostul asta in ziua de 29.03.2016, in care a fost incendiul a plecat acasa la 17.00, si a lasat muncitorii singuri, intrebati-va muncitorii!
Mirel :
(31 Martie 2016, 08:38)
Si peste zece ani tot vechea conducere va fi de vina pentru problemele voastre mai Mario.....Oamenii buni si profesionisti care au fost angajatii la Vivani au fost ,sant si vor fi curtati de cele maI mari  firme de profil pentru ca stiu meserie,nu-si bate nimeni capul cu prostiile si aberatiile voastre. 
Consecintele ecologiei voastre:
(30 Martie 2016, 18:19)
Puteti avea 1 mie de autorizatii si depozite, nu au nici o valoare! Sa va luati deseurile de la Ro Ecologic de la Fieni si sa vi le bagati undeva! Si acum arde focul la Fieni, de la incendiul de ieri! Voi si ecologia...
Mario:
(29 Martie 2016, 23:35)
Stimati domni ziaristi, nu mai dezinformati populatia, nu cred ca dvs nu stiti ca Vivani are doua depozite conforme, pentru deseuri nepericuloase si periculoase iar Pro Air Clean incineratorul, ati fost prezenti la fiecare inaugurare, ce sa inteleg ca daca fostii directori cucare aveati o colaborare nu buna , foarte buna nu mai sunt la conducerea Vivani si lucreaza acum la firme concurente pe piata de profil, aveti dreptul sa denigrati si sa prezentati informatii care nu corespund realitatii? sa inteleg ca ati ramas fideli fostei conduceri? daca nu inseamna rea vointa!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 12 Nov 2019
256 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Misiuni pentru siguranța desfășurării Alegerilor Prezidențiale

În perioada 9-10 noiembrie 2019, polițiștii, jandarmii și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor asigura paza și protecția a 220 secții de votare ce s-au constituit pe raza județului ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:25
(189 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 11-15 noiembrie a.c., E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:20
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor în zona Urziceni

Marți, 7 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie în municipiul Urziceni și comuna Bărbulești pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:15
(121 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de prevenire în unitățile de învățământ din Fetești

Aproximativ 800 de elevi din cadrul a 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Fetești au participat la activități preventive în cadrul cărora au fost dezbătute diferite teme care să conducă la prevenirea ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:10
(106 vizualizări - 0 comentarii)


4

Atenție, se oprește apa în municipiul Fetești pentru lucrări E-Distribuție Dobrogea!

Pentru efectuarea lucrărilor anuale de reparații și întreținere a unor instalații și rețele electrice din municipiul Fetești, E-Distribuție Dobrogea va întrerupe furnizarea energiei electrice vineri, 8 ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2019, 17:10
(225 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Jandarmii, prezenți la «Târgul de Toamnă»

În perioada 8-9 noiembrie a.c., jandarmii ialomițeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în localitatea Munteni Buzău cu ocazia «Târgului de Toamnă». În plus, în cadrul acestui eveniment ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2019, 16:10
(188 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Marți, 5 noiembrie a.c., 49 de polițiști  ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Slobozia. Astfel, au fost efectuate percheziții domiciliare ce au vizat documentarea activității ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:20
(332 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia razie


Slobozia: Tânăr reținut după ce a fost prins la volanul mașinii pe care o furase

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii slobozeni au reținut pentru 24 ore doi tineri bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de «furt calificat», «tentativă de furt calificat» și «distrugere», fapte săvârșite ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:15
(227 vizualizări - 0 comentarii)


8

Bărbat din Fetești, arestat pentru conducere fără permis

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Fetești au identificat pe raza municipiului Fetești un bărbat, de 37 de ani, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:10
(142 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești arestare


9

Slobozia: Cercetat pentru «deținere de obiecte periculoase»

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza municipiului Slobozia un tânăr de 19 ani care avea asupra sa un baston metalic cu 3 elemenți. Cel în cauză a fost sancționat contravențional ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:05
(209 vizualizări - 0 comentarii)


10

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

5 Noiembrie 2019, 19:15


Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Adam, la Slobozia

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Adam, la Slobozia

Marți, 5 noiembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu toți preoții Eparhiei noastre și peste 4000 de credincioși au întâmpinat la Catedrala Episcopală «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 19:05
(388 vizualizări - 1 comentariu)


12
S-a stins din viață antrenorul de handbal Liviu Paraschiv

S-a stins din viață antrenorul de handbal Liviu Paraschiv

Ziua de 5 noiembrie 2019 a început cu o veste extrem de tristă pentru handbalul românesc. S-a stins din viață, la vârsta de 72 de ani, unul dintre cei mai longevivi și valoroși antrenori pe care i-a avut ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:45
(513 vizualizări - 2 comentarii)


Movilița: Persoane intoxicate cu monoxid de carbon

Luni, 4 noiembrie a.c., în jurul orelor 23,00, o femeie de 52 de ani, din localitatea Movilița, a apelat numărul de urgență 112 sesizând faptul că fiul ei, în vârstă de 31 de ani, are stări de leșin. În ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:40
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Beat la volan, a provocat un accident

Duminică, 3 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au intervenit la un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În fapt, în timp ce se afla la volanul unui autoturism ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:35
(147 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 500 sancțiuni contravenționale aplicate

În perioada 1-3 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 155 evenimente și au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale. Astfel, în urma activităților au fost constatate 37 infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:30
(163 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: 15 focare active de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine atât din exploatațiile comerciale, cât și din gospodăriile populației despre situația ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:25
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Lansare de carte pentru copii

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, începând cu orele 12,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia va avea loc lansarea de carte pentru copii «Povestea Mimozei». ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:20
(155 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Percheziție la un hoț din locuințe

Luni, 4 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Axintele au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Axintele pentru documentarea activității infracționale a unei persoane bănuite ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:15
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Scânteia: Ordin de protecție emis pe numele unui brăilean

Luni, 4 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Grivița au fost sesizați cu privire la un scandal în familie produs în localitatea Scânteia. În fapt, un bărbat, de 36 de ani, din ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:10
(217 vizualizări - 0 comentarii)


Femeie acroșată de o mașină la Lăcusteni

Luni, 4 noiembrie a.c., în jurul orelor 17,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Lăcusteni, soldat cu rănirea unui pieton. Concret, în timp ce un bărbat, de 31 de ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:05
(254 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,49%-rata șomajului în luna septembrie 2019

La sfârșitul lunii septembrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4194 șomeri (dintre care 1947 femei), rata șomajului fiind de 4,49%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

1 Noiembrie 2019, 16:20
(218 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 4-8 noiembrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

1 Noiembrie 2019, 15:15
(299 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Avarie la conducta principală de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă, de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 1 noiembrie ...[citește_toată_știrea]

1 Noiembrie 2019, 15:05
(311 vizualizări - 0 comentarii)


Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Adam, la Slobozia

În perioada 5-11 noiembrie 2019, Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi Hramului «Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil» al străvechiului așezământ ...[citește_toată_știrea]

31 Octombrie 2019, 16:15
(501 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Învăț, știu să mă apăr!»

Miercuri, 30 octombrie a.c., Protopopiatul Slobozia, în colaborare cu Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Ialomiță a organizat acțiunea «Învăț, știu să mă apăr!». Evenimentul s-a desfășurat la ...[citește_toată_știrea]

31 Octombrie 2019, 16:10
(357 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție provizoriu pentru un bărbat din Rădulești

Luni, 28 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 41 de ani, din Rădulești, și-ar fi agresat soția. În urma formularului de evaluare a riscului întocmit ...[citește_toată_știrea]

29 Octombrie 2019, 16:15
(506 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Arestat pentru «efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice»

Luni, 28 octombrie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 32 de ani, din Amara, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul ...[citește_toată_știrea]

29 Octombrie 2019, 16:10
(996 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara arestare


Protopopiatul Slobozia: Campania «Donează sânge, salvează o viață!»

Luni, 28 octombrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Slobozia, Protopopiatul Slobozia a organizat ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2019, 15:20
(669 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Avarie la conducta principală de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA  a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile luni, 28 octombrie ...[citește_toată_știrea]

28 Octombrie 2019, 14:25
(538 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Paula în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean @Om în Ialomița a votat: Diferență de puțin peste 500 de voturi între Dăncilă (PSD) și Iohannis (PNL) Flori Dicianu în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean Mihai în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean Ucenic în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean Om în Ialomița a votat: Diferență de puțin peste 500 de voturi între Dăncilă (PSD) și Iohannis (PNL) @Ion în Ialomița a votat: Diferență de puțin peste 500 de voturi între Dăncilă (PSD) și Iohannis (PNL) Neconcordante în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate #pasajladrajna în USR crede în voturile ialomițenilor goe în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate anonim în S-a stins din viață antrenorul de handbal Liviu Paraschiv veorica vot mishto în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate Traditii psdiste în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate State în Dispensar modern în Cartierul Strachina din Țăndărei mirel în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate Ion în Ialomița a votat: Diferență de puțin peste 500 de voturi între Dăncilă (PSD) și Iohannis (PNL) Menumorut în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate GOGU în Ialomița a votat: Diferență de puțin peste 500 de voturi între Dăncilă (PSD) și Iohannis (PNL) mariana în La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate Curiosul în Ialomița a votat: Diferență de puțin peste 500 de voturi între Dăncilă (PSD) și Iohannis (PNL)
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...