Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Vivani denunță contractele de colectare a deșeurilor menajere

Amenințările prind contur

Vivani denunță contractele de colectare a deșeurilor menajere

Vivani Salubritate nu renunță la intențiile sale de a majora cu 60% prețul per tonă la depozitarea deșeurilor menajere. Într-o notă remisă Consiliului Județean Ialomița, firma informează că intenționează să denunțe contractul cu Polaris M Holding SRL, operatorul care asigură salubrizarea orașului Slobozia. Decizia va afecta toți operatorii de colectare a deșeurilor menajere din Ialomița care depozitează acest tip de deșeuri pe platforma de gunoi a firmei Vivani. Oficialii Consiliului Județean susțin că măsura este ilegală și că o eventuală creștere de preț nu poate depăși 5 procente!

Pretenții nefondate
Deși licența de funcționare emisă de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice a expirat pe 23 iunie 2015, Vivani Salubritate profită de poziția sa monopolistă pe piața ialomițeană. Pe 14 martie 2016, firma a remis Consiliului Județean Ialomița, Consiliului Local Slobozia și Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița o informare prin care își anunță intenția de a majora tarifele «pentru depozitarea deșeurilor municipale în cadrul depozitului zonal conform pentru deșeuri nepericuloase». În acest scop, susține fîrma, «avînd în vedere eșecul demersurilor noastre de bună credință efectuate pe marginea majorării de tarif pentru activitatea de depozitare deșeuri menajere, am transmis către societatea Polaris M Holding SRL adresa noastră nr. 738 din 10.03.2016 prin care notificam cu privire la intenția noastră de denunțare a contractului de prestări servicii (...) în lipsa primirii acordului acesteia cu privire la majorarea de tarif. În acest timp, în caz de încetare a contractului, ne-am manifestat prin această adresă disponibilitatea pentru continuarea colaborării cu societatea Polaris M Holding SRL, în sensul încheierii unui nou contract de prestări servicii pentru depozitare deșeuri municipale în cadrul depozitului zonal conform pentru deșeuri nepericuloase în baza unor clauze, inclusiv tarifare, renegociabile». Renegocierea contractului presupune o majorare a tarifelor de depozitare a deșeurilor menajere de peste 60%, de la 9 euro la 16 euro per tonă. «Eșecul» amintit de către firma Vivani Salubritate constă în răspunsul oferit de către ANRSC la solicitarea firmei de a majora tarifele de depozitare: «ANRSC nu are competența să avizeze sau să aprobe tarifele pentru activitatea serviciilor de salubrizare...».

Războiul nervilor
Poziția de forță exprimată de firma Vivani Salubritate a iritat atît administrația județeană, cît și reprezentații firmei Polaris M Holding. Ștefan Mușoiu, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, susține că firmele de salubritate care deservesc comunitățile locale din Ialomița nu pot suporta o creștere așa de mare: «Am solicitat aparatului de specialitate din cadrul instituției să se verifice dacă Vivani poate invoca o indexare a prețului pentru ultimii 8-10 ani. Nu e firesc! Majorarea se poate face în limita legii. Din păcate, avem de-a face cu o situație unicat, în condițiile în care investiția a fost realizată exclusiv cu capital privat....» ne-a declarat acesta. La fel de revoltat de intențiile firmei Vivani Salubritate este primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica. «Nu i-a oprit nimeni să majoreze tarifele cu indicele anual de inflație. Pe de altă parte, nu există niciun fel de relație contractuală între municipalitate și Vivani. Dar, oricum ar fi, creșterea de tarif se va răsfrînge asupra prețurilor practicate acum de Polaris. Și nu putem accepta o creștere de tarif așa de mare pentru populație!» a declarat primarul Sloboziei. Termenul limită pentru acceptarea noilor tarife impuse de Vivani este sfîrșitul primei decade a lunii aprilie. Dat fiind volumul de deșeuri menajere colectate (40 de tone zilnic) este extrem de probabil ca Polaris M Holding SRL Slobozia să accepte majorarea de tarif, oricît de mare ar fi cuantumul acesteia. Însă în cazul celorlalți operatori locali, această creștere ar putea avea efecte grave. La acest moment în Ialomița funcționează 14 operatori de salubritate care deservesc majoritatea localităților din județ. De asemenea, Depozitul Zonal de deșeuri al firmei Vivani Salubritate asigură și preluarea deșeurilor din județul Călărași.

Consiliul Județean este unul dintre vinovați Eforturile Consiliului Județean Ialomița de a limita efectele deciziei Vivani Salubritate vin însă în contextul apropiatei campanii electorale pentru alegerile locale. Deși este realizată de pe poziții de forță, soluția aleasă de  Vivani Salubritate, aceea de a denunța contractele existente și a încheia altele noi cu fiecare operator de salubritate în parte, este una legală. Impactul asupra populației putea fi însă evitat dacă oficialii Consiliului Județean Ialomița respectau Planul Județean de Gestiune a Deșeurilor. La începutul lunii februarie 2016, Ștefan Mușoiu a declarat că nu a putut actualiza acest plan în lipsa unui Plan Național de Gestiune a Deșeurilor. În realitate însă, în perioada 2007-2013 instituția a avut un Plan Județean de Gestiune a Deșeurilor viabil. Scopul acestui Plan a fost acela de «a asista județul în proiectarea fluxului de deșeuri printr-o viziune globală asupra etapelor din gestiunea deșeurilor, care ajută la identificarea lipsurilor și punctelor slabe ale sistemului ce urmează a fi rezolvate prin planificare integrată precum și prin identificarea soluțiilor durabile din punct de vedere economic și ecologic, adaptate la condițiile locale specifice». Inutil să precizăm că, în cadrul acestui Plan, firma Vivani Salubritate este unul dintre partenerii strategici ai administrației județene. Altfel spus, oficialii Consiliului Județean ar fi putut preveni această situație de criză dacă ar fi supravegheat respectarea PJGD în perioada 2007-2013. O altă informație interesantă conținută de PJGD vizează firma Vivani. Potrivit acestui document oficial, firma Vivani a fost înființată pentru a prelua exclusiv deșeurile menajere nepericuloase. «În conformitate cu Directiva UE privind depozitarea deșeurilor implementată prin HG nr. 349/2005, pentru județul Ialomița s-a realizat un depozit zonal de deșeuri nepericuloase la Slobozia, iar prima celulă a fost pusă în funcțiune în noiembrie 2004, de către SC VIVANI SALUBRITATE SA Slobozia. Acest depozit are rolul de a asigura un proces integrat de colectare, transport și depozitare a deșeurilor municipale și asimilabile din comerț industrie și instituții din localitățile urbane și rurale din județul Ialomița prin intermediul celor 4 stații de transfer din județ, deservind circa 311000 locuitori» se arată în document. Reamintim că, în perioada 2008-2015, Vivani Salubritate a neutralizat peste 320 mii de tone de deșeuri periculoase. Numai în anul 2015, cantitatea de deșeuri periculoase neutralizată a fost de 41 mii de tone, în condițiile în care capacitatea de ardere anuală a instalației de incinerare este de  23 mii de tone anual.

29 Martie 2016, 17:40 (3792 vizualizări - 4 comentarii)

Citiți și:
Bomba cu ceas de la Vivani ticăie: Groapa de gunoi a Sloboziei a luat foc!
Vivani, acuzată public de încălcarea legislației privind mediul
«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»

Comentariile cititorilor:


deseuri+incendiu+Fieni:
(31 Martie 2016, 18:52)
http://www.columnatv.ro/tv/incendiu-la-fieni/ - ca urmare dispareti cu deseurile de la Fieni pana  contextul "Deep hide warehowsing wastes" nu devine un dosar pe masa: DNA, PNA, SRI s.a.m.d. Si nea Mirele din "garda veche" nu poti spune ca dragomirii sunt oameni de valoare, doar ei au inceput rahatul in care se afla Vivani in acest moment.  Parca era vorba ca finul dragomirilor dispare de la Fieni!??  prostul asta in ziua de 29.03.2016, in care a fost incendiul a plecat acasa la 17.00, si a lasat muncitorii singuri, intrebati-va muncitorii!
Mirel :
(31 Martie 2016, 08:38)
Si peste zece ani tot vechea conducere va fi de vina pentru problemele voastre mai Mario.....Oamenii buni si profesionisti care au fost angajatii la Vivani au fost ,sant si vor fi curtati de cele maI mari  firme de profil pentru ca stiu meserie,nu-si bate nimeni capul cu prostiile si aberatiile voastre. 
Consecintele ecologiei voastre:
(30 Martie 2016, 18:19)
Puteti avea 1 mie de autorizatii si depozite, nu au nici o valoare! Sa va luati deseurile de la Ro Ecologic de la Fieni si sa vi le bagati undeva! Si acum arde focul la Fieni, de la incendiul de ieri! Voi si ecologia...
Mario:
(29 Martie 2016, 23:35)
Stimati domni ziaristi, nu mai dezinformati populatia, nu cred ca dvs nu stiti ca Vivani are doua depozite conforme, pentru deseuri nepericuloase si periculoase iar Pro Air Clean incineratorul, ati fost prezenti la fiecare inaugurare, ce sa inteleg ca daca fostii directori cucare aveati o colaborare nu buna , foarte buna nu mai sunt la conducerea Vivani si lucreaza acum la firme concurente pe piata de profil, aveti dreptul sa denigrati si sa prezentati informatii care nu corespund realitatii? sa inteleg ca ati ramas fideli fostei conduceri? daca nu inseamna rea vointa!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
19 Ian 2020
313 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(134 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(109 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

16 Ianuarie 2020, 18:55


4

DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(276 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(233 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(181 vizualizări - 1 comentariu)


8

Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(219 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


9

Bucu: La volan cu permisul suspendat

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din București, care a ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:35
(242 vizualizări - 1 comentariu)


10

Acțiune a polițiștilor feteșteni

Marți, 14 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:30
(221 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă în Germania pentru studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita anunță ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:15
(188 vizualizări - 0 comentarii)


12
Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul «Zilei Culturii Naționale» și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu» din Slobozia, elevii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:10
(262 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

În noaptea de marți spre miercuri, 14/15 ianuarie 2020, puțin trecut de miezul nopții, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Moldoveni. La ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 11:20
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

14 Ianuarie 2020, 17:10


Amara: Biciclist acroșat de un autoturism

Luni, 13 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs în localitatea Amara, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2020, 11:50
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cu permisul suspendat și beat la volan a produs un accident rutier

Sâmbătă, 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe raza localității Bucu, pe linia depistării persoanelor care conduc autovehicule aflate sub influența băuturilor ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:50
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Secției 6 Ion Roată au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Ion Roată, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de «tăiere ilegală ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:45
(262 vizualizări - 0 comentarii)


Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în seara zilei de vineri, 10 ianuarie 2020, în zona Chirana. Se pare că șoferul unui autovehicul, identificat în persoana unui bărbat de 68 de ani, cu domiciliul în ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 20:20
(770 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Chirana accident


Taximetriștii din Fetești, amendați de polițiști

Taxiurile din Fetești au fost verificate de polițiștii ialomițeni. În urma controalelor, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, dar și faptul ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:20
(294 vizualizări - 1 comentariu)


Ajutoare de peste 500 mii de lei, acordate de Epsicopia Sloboziei și Călărașilor

Reprezentanții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au realizat un bilanț al ajutoarelor pe care le-au acordat persoanelor aflate în dificultate din cadrul Episcopiei în ultimul trimestru al anului 2019 ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:05
(289 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au depistat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată» săvârșită în data de 3 noiembrie 2019, asupra unei femei din municipiul Slobozia. Bărbatul în cauză a ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 14:35
(474 vizualizări - 0 comentarii)


Două fete din Amara, dispărute

Două fete din Amara, dispărute

Polițiștii din Ialomița caută două minore, de 14 și 15 ani, care au plecat de la domiciliu. Persoanele care pot oferi informații care să conducă la depistarea acestora, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:40
(938 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara dispărute


Tânăr din Slobozia, arestat

Miercuri, 8 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:35
(278 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia arestare


Primăria Slobozia: Obligativitatea de înscriere în Registrul Agricol

Primăria Municipiului Slobozia aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice obligația acestora de a declara următoarele date pentru înscrierea în Registrul Agricol. Astfel, între 5 ianuarie și ultima ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2020, 11:20
(583 vizualizări - 0 comentarii)


Cosâmbești: Bătrână de 77 de ani, acroșată de o mașină

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Cosâmbești, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 14:50
(431 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Constănțean reținut pentru «înșelăciune» și «fals în înscrisuri sub semnătură privată»

Un bărbat de 34 de ani a fost reținut luni, 6 ianuarie 2020, de polițiștii ialomițeni, pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și de fals în înscriuri sub semnătură privată ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:55
(346 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Făcăeni, depistat băut la volan

Luni, 6 decembrie a.c., polițiștii din Fetești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu în timp ce se afla sub influența alcoolului. ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:45
(211 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 5 permise reținute, amenzi de peste 79 mii de lei

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 24 de evenimente, dintre care 23 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, au fost sesizate 8 infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:40
(411 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,38%

La sfârșitul lunii noiembrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4094 șomeri (din care 1867 femei), rata șomajului fiind de 4,38%, cu 0,97 pp ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 10:20
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
@cetatean în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației @Ialomiten(!?)psd în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Simi On Line în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! plătitor de taxe în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia sandu în Reținut pentru că vindea ilegal icre negre cetatean în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației Ialomiten în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia alegator în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia curiosul în Întrerupere voluntară a activității la fostul Combinat Chimic Chelu în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! Trilogia din fundu curtii în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! @haiduc în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia A în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! Alegator în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Denzel W în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia PSD ist în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia PSD ist de Slobozia în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Anda Vasile în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia Raquell de Marakes în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia dojean în Primărie «în familie» la Gheorghe Doja și Albești
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...