Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Vivani refuză colectarea deșeurilor menajere

Bombă cu ceas

Vivani refuză colectarea deșeurilor menajere

Negocierile purtate de atoritățile locale și firma Polaris M Holding cu Vivani Salubritate au intrat în impas. Potrivit informațiilor oficiale, începînd cu data de 13 aprilie 2016, operatorul privat de colectare a deșeurilor a refuzat colectarea gunoiului menajer la prețul de pînă acum, respectiv 9 euro/tonă. Autoritățile locale și județene susțin că această problemă este una privată, care vizează relațiile contractuale dintre cele două firme. În realitate însă, Ialomița nu are o soluție alternativă de depozitare a gunoiului menajer, iar creșterea de preț, 16 euro/tonă, se va reflecta în buzunarele beneficiarilor ialomițeni.

Termenul limită a expirat pe 13 aprilie
La jumătatea săptămînii precedente, joi, 7 aprilie 2016, conducerea Consiliului Județean Ialomița a mediat o întîlnire între reprezentații Vivani Salubritate, conducerea Polaris M Holding Slobozia, oficialii Primăriei Slobozia, precum și șefii instituțiilor publice care reglementează și controlează activitatea în acest domeniu. Extrem de tensionată (n.red.: primarul Alexandru Stoica a părăsit iritat sala înainte de finalul întîlnirii), întrunirea nu s-a soldat cu niciun rezultat palpabil. Ștefan Mușoiu, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, a declarat public că poziția reprezentanților Vivani Salubritate a fost inflexibilă. «Noi am avut doar rolul de a media acest conflict. Nu avem nicio responsabilitate directă. Ba, chiar am fost acuzați că susținem interesele firmei Polaris. Nu o facem! Dorim doar o soluție constructivă la o problemă care ar putea afecta întreaga populație...» susține Ștefan Mușoiu. Majorarea de preț solicitată de către Vivani Salubritate pentru depozitarea gunoiului menajer este de 7 euro, de la 9 la 16 euro! Acest preț nu a mai fost indexat din 2007, susțin reprezentanții firmei.

Polaris nu are soluții
Poziția de monopol a firmei Vivani pune în dificultate conducerea Polaris M Holding Slobozia. Mariana Iancu, directorul societății, susține că majorarea de preț nu poate fi acceptată în condițiile în care nu există un memoriu justificativ. «Am tot așteptat o fișă de fundamentare a prețului, un memoriu justificativ în baza căruia să putem lua o decizie... Nu a venit, dar de anunțat, ne-au anunțat că nu mai depozitează deșeurile decît dacă acceptăm prețul impus și plătim în avans. Nu e posibil așa ceva! Contractul nostru expiră... Dar Ordinul 109 prevede clar că altfel nu se poate. Pentru că altfel nu putem, la rîndul nostru, să cerem Primăriei să aprobe o creștere de tarif. În plus, din punctul nostru de vedere, creșterea de tarif nu poate fi mai mare de 20%... Contractul cu Vivani are 1 an și jumătate, nu se pot invoca indexări de tarif anterioare acestei date...». Creșterea de tarif la care face referire Mariana Iancu reprezintă o posibilă soluție pentru deblocarea situației. Concret, reprezentanții Polaris M Holding au propus municipalității să adopte o hotărîre de Consiliu Local care presupune acceptarea unei majorări a tarifului cu 1 leu de persoană, suma fiind considerată acoperitoare pentru majorarea impusă de Vivani Salubritate. Poziția primarului Alexandru Stoica rămîne însă neschimbată. «Nu e problema municipalității, să și-o rezolve singuri!» a declarat acesta în repetate rînduri.

Vina de sub preșul autorităților
Deși oficialii susțin că diferendul dintre Vivani Salubritate și Polaris M Holding nu privește județul, realitatea îi contrazice. Întîi de toate pentru că Vivani Salubritate, deși firmă cu capital integral privat, este partener strategic al Consiliului Județean Ialomița în cadrul Planului Județean de Gestiune a Deșeurilor. Situația este recunoscută oficial în cadrul unui raport remis recent publicității de către instituție. «Funcționarea depozitului a fost concepută în sistem integrat, cuprinzînd colectarea selectivă a deșeurilor prin intermediul celor 4 stații de transfer (Balaciu, Fetești, Țăndărei și Urziceni), transportul și depozitarea la depozitul zonal conform de deșeuri nepericuloase din municipiul Slobozia. În prezent, din cauza situației financiare, SC Vivani Salubritate SA a intrat în insolvență. În acest sens, Consiliul Județean Ialomița a făcut demersuri, prin întîlniri repetate cu operatorul depozitului zonal, SC Vivani Salubritate SA, în vederea găsirii unor soluții pentru continuarea în condiții optime a activității acestuia». Pe de altă parte, autoritățile slobozene nu pot risca, în preajma alegerilor, blocarea serviciilor de colectare a deșeurilor menajere din oraș. În aceste condiții, toți cei nominalizați mai sus, la care se adaugă operatorii de salubritate care deservesc comunitățile rurale, sînt legați ombilical.

30 de zile de grație pentru Slobozia
Administrația locală a Sloboziei mai are la dispoziție 30 de zile pentru a rezolva problema depozitării deșeurilor, colectate la nivelul orașului, în groapa de gunoi a firmei Vivani Salubritate. Potrivit unui comunicat de presă remis publicității de societatea Polaris M Holding, care asigură în prezent salubrizarea orașului, în cadrul unei întîlniri s-a luat în discuție amînarea deciziei de sistare a activității la groapa de gunoi. O nouă dezbatere privind această situație urmează să desfășoare la expirarea termenului.
Problemă rezolvată temporar Reamintim faptul că în data de 13 aprilie 2016, reprezentanții societății Vivavi Salubritate au anunțat public faptul că vor închide groapa de gunoi a Sloboziei. Totul ca urmare a faptului că administrația locală de la Slobozia a refuzat să susțină demersul societății de a majora tarifele pentru colectarea deșeurilor. La scurt timp de la această decizie, operatorul de salubrizare Polaris M Holding a dat publicității un comunicat prin care a explicat faptul că suspendarea activității gropii de gunoi se amînă pentru 30 de zile: «Ca urmare a comunicatului de presă, transmis în data de 13.04.2016, prin care s-a menționat că serviciul de salubrizare va fi sistat din cauza suspendării contractului de depozitare a deșeurilor cu SC Vivani Salubritate SA-în insolvență, compania Polaris M Holding face următoarele mențiuni: În urma ședinței din data de 13.04.2016, orele 13,30, la care au luat parte reprezentanții tuturor părților implicate, s-a hotărît remedierea temporară a situației actuale privind sistarea serviciului de salubrizare. Contractul de prestări servicii de depozitare a deșeurilor, dintre compania Polaris M Holding și SC Vivani Salubritate SA, se va derula pe o perioadă de încă 30 de zile, în aceleași condiții stabilite în contract. În acest interval, propunerea de majorarea a tarifului pentru depozitarea deșeurilor municipale la Depozitul Zonal Conform pentru deșeuri periculoase al județului Ialomița, solicitată de către SC Vivani Salubritate SA, va urma să fie analizată și aprobată de către Consiliul Local Municipal Slobozia la solicitarea operatorului de salubrizare» se arată în comunicatul transmis de Polaris M Holding.

Vivani este protejata sistemului Dincolo de situația explozivă generată de pretențiile hegemonice ale firmei Vivani Salubritate, rămîne problema legalității. Independent a demonstrat că timp de 10 luni Vivani Salubritate a operat fără licență de funcționare din partea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Aceasta situație, inadmisibilă în condițiile legii, nu a putut fi justificată nici de către conducerea Vivani Salubritate, care a refuzat să răspundă public întrebărilor noastre, și nici de către conducerea ANRSC. Mai mult decît atît, conducerea ANRSC susține că, fiind operator privat, «Vivani Salubritate nu a avut nevoie de licență de funcționare». Acest răspuns neverosimil a fost oferit conducerii Consiliului Județean Ialomița de către Doru Ciocan, președintele ANRSC. Aceeași instituție s-a grăbit însă să elibereze la începutul lunii aprilie 2016 o nouă licență de funcționare firmei Vivani Salubritate... O altă întrebare rămasă fără răspuns este: unde a dispărut fondul de garanție impus de lege pentru situația în care firma intră în faliment? Potrivit informațiilor oficiale, sumele aflate la începutul anului în acest cont sînt derizorii (n.red.: circa 700 mii de lei) și nimeni nu știe unde au dispărut banii colectați în acest fond înainte de intrarea în insolvență a firmei în 2014. Potrivit informațiilor oficiale, în cazul în care firma își declară falimentul, situație posibilă în contextul dificil prin care trece, pentru intrarea în conservare a depozitului de deșeuri al firmei Vivani Salubritate ar fi nevoie de mai mult de un milion de euro. Acești bani nu există și nici nu vor putea fi recuperați atît timp cît autoritățile locale nu revendică plata acestor sume. Și, în sfîrșit, o altă problemă care ridică semne de întrebare asupra legalității activității firmei este cea a colectării deșeurilor periculoase și toxice. Reamintim că, în perioada 2008-2015, Vivani Salubritate a neutralizat peste 320 mii de tone de deșeuri periculoase. Numai în anul 2015, cantitatea de deșeuri periculoase neutralizată a fost de 41 mii de tone, în condițiile în care capacitatea de ardere anuală a instalației de incinerare este de 23 mii de tone anual. Ce se întîmplă cu diferența? Cum neutralizează firmele satelit ale Vivani Salubritate acest tip de deșeuri? Cine verifică modul în care au fost neutralizate aceste deșeuri? Sînt întrebări fără răspuns. Și vor rămîne așa atît timp cît instituțiile statului și autoritățile publice continuă să accepte monopolul Vivani Salubritate pe piața locală de colectare a deșeurilor menajere.

19 Aprilie 2016, 08:20 (3823 vizualizări - 3 comentarii)

Citiți și:
Vivani are autorizație de construire pentru extinderea gropii de deșeuri periculoase
Bomba cu ceas de la Vivani ticăie: Groapa de gunoi a Sloboziei a luat foc!
Vivani, acuzată public de încălcarea legislației privind mediul
Dictatura Vivani scumpește tarifele pentru deșeurile menajere
Vivani denunță contractele de colectare a deșeurilor menajere

Comentariile cititorilor:


ionut:
(21 Aprilie 2016, 09:35)
Domnule ziarist face-ti de curiozitate un tur pe la statiile de transfer pe care le-ati enumerat si o sa va apuce groaza! Garda de mediu sau cine dracu ii controleaza pe astia unde  sant,in campanie electorala?
LA DREACU!!!:
(20 Aprilie 2016, 19:25)
DEEP HIDE WAREHOUSING WASTES!!!!
andrei:
(19 Aprilie 2016, 19:53)
Primarica - grenadica pleaca - gunoiul lui ramane. Cum a iesit de la sedinta nu poate iesi si din primarie?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 04 Iul 2020
113 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

3 Iulie 2020, 17:10


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(105 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(91 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(101 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(72 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(95 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(93 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(175 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(227 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(124 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(162 vizualizări - 0 comentarii)


12

IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(161 vizualizări - 0 comentarii)


13
Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(271 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 432 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 1 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 432, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:05
(155 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Principală din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile joi, 2 iulie 2020, în intervalul orar 9,00-15.00. ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 11:40
(58 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

30 Iunie 2020, 19:10


Țăndărei: Copil de 9 ani, rănit într-un accident rutier

Un tânăr de 17 ani din orașul Țăndărei s-a ales cu un dosar penal după ce a provocat un accident rutier. Acesta se deplasa pe un moped înmatriculat cu un număr fals și fără a avea permis de conducere, moment ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:25
(160 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Razie a polițiștilor

În cursul zilei de luni, 29 iunie 2020, polițiștii din cadrul tuturor serviciilor Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au organizat o razie de amploare pe străzile din Slobozia. În urma acțiunii ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:10
(185 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: 4,13%-rata șomajului în mai 2020

La sfârșitul lunii mai 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3864 șomeri (din care 1777 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:20
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 430 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 30 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 430, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:05
(182 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 425 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 29 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 425, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 13:05
(227 vizualizări - 1 comentariu)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește localitatea Dridu, RAJA Constanța va sista furnizarea apei marți, 30 iunie 202 ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 11:55
(124 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Borănești

Razie de amploare la Borănești

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat vineri după amiază, 26 iunie a.c., în comuna Borănești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea climatului de ordine publică. Au ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2020, 10:40
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Un mort și trei răniți, este bilanțul unui accident petrecut în urmă cu aproximativ 40 de minute, în zona Urziceni. Din primele informații, se pare că două mașini s-au ciocnit. La fața locului au intervenit ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 19:15
(610 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căruță implicată într-un accident rutier

Trei tineri din Țăndărei, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, au ajuns la spitalul din oraș fiind victime ale unui accident rutier. Aceștia se aflau într-o căruță care a fost lovită de o mașină. În cauză ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:20
(202 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Scânteia, arestat pentru «conducere fără permis»

Un bărbat, de 49 de ani, din localitatea Scânteia, care se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani și 20 de zile, a ajuns după gratii. El a fost identificat de polițiștii din Grivița vineri, 26 mai ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:15
(231 vizualizări - 0 comentarii)


Bărcănești: 3 hectare de grâu, incendiate

Pompierii din Urziceni au intervenit joi, 25 iunie 2020, pentru stingerea unui incediu produs într-un lan de grâu de pe raza localității Bărcănești. Flăcările au distrus aproximativ 3 hectare de grâu, cauza ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:10
(225 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 420 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 26 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 420, cu 2 cazuri mai mult față de ziua precedentă ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 13:05
(204 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Livia în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» @haiduc în «Slobozia merită un primar dedicat comunității!» Telesperiat în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» Ana în Administrația Mocioniu încalcă abuziv proprietatea fraților Petrache fane în Primăria Sfântu Gheorghe a intrat în carantină! Eu în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» Slobozean în Statul are de recuperat 127 milioane de lei de la Chemgas Holding Corporation pentru neplata taxelor de mediu tratat cu tratament în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» veorica 20-20 în Evaluări «magna cum laude» pentru directorii instituțiilor din subordinea Consiliului Județean mi-am luat izoleta noua în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» miratul degeaba în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» Taran de la Traian în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» anca în Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial @besting în Absolvenții de liceu s-au făcut de râs la Bacalaureat 2020 Toma în Evaluări «magna cum laude» pentru directorii instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Garda în Viceprimarul Urziceniului, Liviu Cazan a fost reținut pentru 24 de ore! @colocatar catanga în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia colocatar katanga în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia tratat cu tratament în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia @colocatar cartier katanga în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...