Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Majorarea tarifului pentru deșeurile menajere a fost respinsă

Vești bune pentru slobozeni

Majorarea tarifului pentru deșeurile menajere a fost respinsă

Consiliul Local Slobozia a respins vineri, 20 mai 2016, solicitarea Polaris M Holding de majorare a tarifului pentru depozitarea deșeurilor menajere. Solicitarea survine ca urmare a exercitării de către firma Vivani Salubritate a poziției de forță în care se află la acest moment. Reamintim că această firmă deține singurul depozit de colectare a deșeurilor menajere autorizat din regiune. Decizia consilierilor locali slobozeni adîncește criza în care se află Slobozia de peste 2 luni. La ședința de Consiliu Local a fost prezent și prefectul județului Ialomița, Gigi Petre. Acesta a pledat pentru «identificarea unei soluții imediate care să nu pericliteze sănătatea populației...».

Consiliul Local se leapădă de responsabilitate Vineri, 20 mai 2016, de la orele 14,00, Consiliul Local Slobozia s-a reunit în cadrul unei ședințe extraordinare. Deși pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat proiecte de hotărîre urgente, cele mai disputate dintre proiecte au fost cele privind «ajustarea tarifelor pentru activități specifice serviciului de salubrizare», incluse suplimentar pe ordinea de zi. În esență, fiecare dintre cele două proiecte prevede ajustarea tarifelor pentru activitățile de măturat manual, măturat mecanizat, răzuit manual rigole, întreținerea diurnă a curățeniei, colectare, transport și depozitare deșeuri stradale, stropit mecanizat străzi, etc. Primul dintre proiecte, realizat pe baza unei note de fundamentare furnizată de Polaris M Holding, prevedea majorarea tarifului de la 3,6 lei la 4,7 lei pentru fiecare beneficiar persoană fizică. Cel de-al doilea, realizat pe baza unei note de fundamentare internă, prevedea majorarea tarifului pînă la 4,3 lei pentru fiecare slobozean care beneficiază de aceste servicii. Înainte de a supune deciziei plenului cel de-al doilea proiect de hotărîre amintit, viceprimarul Valentin Băcanu a declarat public: «Nu știm care este soluția pentru problema cu care ne confruntăm și nu avem garanția că, dacă veți vota creșterea propusă de noi, respectiv pînă la 4,3 lei, vom evita blocarea serviciului de colectare a gunoiului menajer la Slobozia...». Cei 15 consilieri locali din care este format la acest moment Consiliul Local Slobozia (n.red.: ceilalți 6 au fost suspendați din motive electorale, ei fiind la acest moment candidați la alte partide) au respins însă cu majoritate de voturi proiectul, adîncind în acest fel criza serviciilor de salubritate locale.

O ședință extraordinară Dincolo de rezultatul previzibil al votului, merită consemnate pozițiile unora dintre consilierii locali prezenți: «Poate că soluția este să ținem o nouă licitație. Reziliem contractul și organizăm o nouă licitație... Pentru că majorarea tarifului nu e o soluție! Dacă Polaris și Vivani vin și anul viitor cu o majorare de tarif? Și în toți anii care mai rămîn pînă la finele celor 8 ani de contract?» a declarat consilierul PNL Andreea Conescu. «Faceți ce vreți, votați cum vreți, toți aveți dreptate, e o problemă între firme... dar eu vă întreb: cine ne ia gunoiul?!» a întrebat retoric primarul Alexandru Stoica. «Este un litigiu comercial, între două firme. Slobozenii nu au nicio calitate și nu trebuie să accepte majorarea de tarif. Polaris să se îndrepte împotriva Vivani, să decidă instanța cine are dreptate și de-abia apoi luăm noi o decizie, în conformitate cu prevederile legii...» a susținut consilierul Cezar Zamfir. De asemenea, edificatoare în procesul de respingere a majorării de tarif este poziția prefectului Gigi Petre, prezent la lucrările plenului: «Mă bucur că acest proiect de hotărîre a stîrnit pasiuni, dar problema trebuie rezolvată. Nu contează dacă va veni un alt operator pentru serviciile de salubritate. Credeți că Vivani va oferi atunci un alt tarif? Să nu uităm că Polaris a cîștigat licitația în anumite condiții. Adică în condițiile în care tariful de depozitare avea o valoare mai mică. Iar cu acest tarif Vivani a făcut între anii 2010-2013 un profit de 11 milioane de euro! Sînt date publice! Singura soluție pentru ieșirea din această criză o reprezintă aducerea la masa negocierilor a firmei Vivani. Contractul care va fi realizat trebuie să aibă trei reprezentanți. Adică Consiliul Local Slobozia, Polaris sau alt oprator și Vivani, care deține controlul asupra depozitului zonal de deșeuri. Altfel nu se poate! Iar viitorul Consiliu Județean are un rol determinat în medierea acestei situații!» a declarat Gigi Petre.

Slobozenii sînt victime colaterale în criza deșeurilor menajere
Conflictul comercial dintre Polaris M Holding și Vivani Salubritate a debutat în luna martie. La acel moment, Vivani Salubritate a denunțat unilateral contractul cu Polaris M Holding și și-a anunțat intenția de a majora tarifele «pentru depozitarea deșeurilor municipale în cadrul Depozitului Zonal Conform pentru deșeuri nepericuloase» de la 9 la 16 euro. Decizia a devenit definitivă vineri, 13 mai 2016, Vivani Salubritate a decis să refuze colectarea deșeurilor menajere, serviciu asigurat de către Polaris M Holding, punct de lucru  Slobozia. După 48 de ore, situația a fost deblocată, dar colectarea deșeurilor este condiționată de majorarea tarifelor. Reprezentații Polaris M Holding susțin că decizia unilaterală de majorare a tarifelor o pune în situația de a renunța la asigurarea serviciilor de colectare a deșeurilor menajere în Slobozia. Dincolo de riscul rezilierii contractului, atît Slobozia, cît și Ialomița, se confruntă cu o amenințare infinit mai serioasă. Vivani Salubritate deține singurul depozit regional de deșeuri din zonă și profită de poziția sa de monopol pentru a impune prețuri arbitrare. În aceste condiții, autoritățile județene din mandatul viitor se vor confrunta cu o criză care riscă să se generalizeze la nivelul județului. Un alt amănunt care ridică semne de întrebare îl reprezintă faptul că, pînă la acest moment, singurul operator căruia i s-a impus majorarea tarifului de depozitare a deșeurilor colectate este Polaris M Holding. Vom reveni!

Contribuabili, treziți-vă!
Consiliul RUȘINII de la Slobozia
Paradoxal, ședința de Consiliu Local de vineri, 20 mai 2016, a fost un prilej pentru a reconfirma interesele de grup care leagă consilierii locali, indiferent de partidul din care fac parte. Profitînd de eliminarea din Consiliul Local a unui număr de 6 consilieri, edilii locali au inclus pe ordinea de zi un proiect de hotărîre controversat. Acesta a fost susținut public de către consilierul PNL Cezar Zamfir, deși acesta se află în plină campanie electorală. «Hai, bă, Cezărică, că de cînd te așteptam...» au fost cuvintele cu care l-a întîmpinat primarul Alexandru Stoica pe acesta la intrarea în sală.
Terenurile orașului, la cheremul lor De-a lungul ultimilor 4 ani, administrația slobozeană a fost zguduită de numeroase scandaluri publice privitoare la modul ilegal în care s-au înstrăinat terenuri și clădiri aflate în proprietatea publică sau privată a orașului. Dar toate aceste ilegalități nu ar fi fost posibile dacă aleșii din cadrul Consiliului Local Slobozia s-ar fi opus în bloc legiferării unor decizii care au adus prejudicii majore orașului și bugetului acestuia. Vineri, 20 mai 2016, s-a consumat unul dintre ultimele episoade ale acestui proces deliberat de fraudare a bunurilor publice și private ale orașului. Proiectul despre care vorbim a vizat aprobarea inventarului public al domeniului privat al municipiului Slobozia. Proiectul, unul necesar pe fond, a fost respins în repetate rînduri ca urmare a refuzului autorităților locale de a propune votarea individuală a fiecărui teren aflat pe lista de inventar. Reamintim că disputa dintre consilierii Opoziției și cei ai PSD datează încă din luna octombrie a anului trecut. De această dată însă, profitînd de ieșirea din Consiliul Local a 6 dintre aleși (n.red.: Mădălin Teculescu-independent, Radu Paros-PER, Vasile Olaru-PSD, Vasile Zamfir-PSD, Luminița Croitoru-PNL și Mirela Dacici-PNL), mașina de vot a PSD a reușit să legifereze încă o ilegalitate. Înainte de vot, consilierul PNL Andreea Conescu a protestat public împotriva manierei de legiferare a acestui proiect de hotărîre. «Propunerea noastră, de fiecare dată, a fost ca în cazul unor astfel de hotărîri să votăm fiecare teren, bucată cu bucată, pentru că în unele cazuri putem fi de acord, iar în altele nu. Nu este normal să votăm acest inventar în bloc...» a declarat ea. Surprizător, cel care a trădat principiul enunțat de Andreea Conescu a fost colegul ei de partid, Cezar Zamfir, fost viceprimar timp de 2 ani. Acesta a susținut poziția consilierilor PSD, generînd majoritatea de două treimi de care avea nevoie proiectul pentru a fi legiferat. Trădarea lui Cezar Zamfir este cu atît mai evidentă, în condițiile în care acesta a întîrziat la lucrările ședinței, iar la intrarea lui în sală, primarul Alexandru Stoica a exclamat: «Hai, bă, Cezărică, că de cînd te așteptam...». Printre terenurile aflate pe lista de inventar aprobată vineri se numără și terenul de sub garajul viceprimarului Valentin Băcanu, dar și terenuri de mii de metri pătrați care au fost deja rezervate de către firmele abonate la contractele semnate de administrația locală. Vom reveni cu amănunte...

25 Mai 2016, 08:40 (2920 vizualizări - 1 comentariu)

Citiți și:
Ajutor financiar pentru case fără autorizație de construire din Cartierul Bora
Revolta din Consiliul Local Slobozia
Slobozia: Bani publici pentru consilierul local Gigi Manea
Nota de plată a sensului giratoriu din Slobozia crește la 3,2 milioane de lei
Consiliul Local a aprobat bugetul Sloboziei pentru 2020

Comentariile cititorilor:


mmmmmmmm:
(28 Mai 2016, 20:39)
Acum in campanie electorala nu dar dupa sigur se va mari

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 30 Mai 2020
249 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Axintele: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Axintele, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «amenințare», «nerespectare ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:40
(232 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Se prelungește perioada de acordare a indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că beneficiarii de indemnizație de șomaj, aflați în plată la data de 22 mai 2020, dreptul la indemnizație de șomaj ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:20
(279 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 346 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 22 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 346 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:05
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 342 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 21 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 342 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2020, 13:10
(377 vizualizări - 0 comentarii)


Feteși: Lovit de tren la trecerea de cale ferată

Un bărbat de 49 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la București după ce a fost lovit de un tren de marfă. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:20
(377 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Modele de bună practică privind educația on-line

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a dat publicității lista localităților unde administrațiile locale au făcut eforturi pentru a-i sprijini pe elevii fără posibilități materiale să aibă acces la resursele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:10
(421 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pasagera unui taxi, victimă a unui accident rutier

O femeie de 29 de ani, din Fetești, pasageră a unui taxi, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier produs miercuri, 20 mai 2020. Șoferul taxiului nu a respectat ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 14:05
(304 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Țăndărei: Anexă gospodărească cuprinsă de flăcări

Pompierii din Țăndărei au intervenit miercuri, 20 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodăria unui localnic. Flăcările au cuprins o anexă și au ars aproximativ 5 mp din acoperișul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:45
(254 vizualizări - 0 comentarii)


8

Stelnica: Incendiu de vegetație uscată

Pompierii din Fetești au intervenit marți, 19 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în zona localității Stelnica. Flăcările au distrus un hectar cultivat cu grâu. Cel mai probabil ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:30
(246 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stelnica incendiu


9

ITM Ialomița: Măsuri de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în căminele pentru bătrâni

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că administratorii centrelor dedicate îngrijirii vârstnicilor trebuie să ia măsuri de prevenire a infectării cu ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:20
(260 vizualizări - 1 comentariu)


10

Grupul de Comunicare Strategică: Niciun alt caz de COVID-19 înregistrat în Ialomița în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Ialomița nu au fost înregistrate cazuri noi de COVID-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor este ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:05
(304 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Panică pe Secția Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, din cauza unei candele rămasă aprinsă. Flăcările au cuprins o ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 08:05
(578 vizualizări - 0 comentarii)


12

IPJ Ialomița: «Pomana regelui Cioabă», o nouă metodă de înșelăciune

Polițiștii ialomițeni atrag atenția cu privire la o nouă metodă de înșelăciune pe care escrocii o folosesc. Este vorba despre metoda «Pomana regelui Cioabă». Potrivit oamenilor legii, infractorii acostează ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 16:05
(483 vizualizări - 0 comentarii)


13

S-a răsturnat cu mașina într-un șanț între Slobozia și Amara

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de luni, 18 mai 2020. Evenimentul rutier s-a petrecut pe șoseaua care leagă orașele Amara și Slobozia din cauza unui șofer de 45 de ani. Acesta s-a angajat ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:55
(338 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Măsuri de asigurare la locul de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la măsurile de protecție pe care trebuie să le ia atât angajatorii, cât și angajații, pentru a preveni riscul infectării cu SARS-CoV-2 în ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:50
(333 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 336 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 19 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 336 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 13:00
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Vineri, 15 mai a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, pe raza comunei Valea Măcrișului, un șofer, de 47 de ani, ce emana halenă ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:55
(283 vizualizări - 0 comentarii)


În afara Mărculeștiului, s-a răsturnat cu mașina în șanț. La Adâncata, un biciclist a intrat frontal într-un autoturism!

La sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente de circulație, soldate cu rănirea a două persoane. Primul accident de circulație s-a produs sâmbătă, 16 mai a.c., în jurul ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:45
(321 vizualizări - 0 comentarii)


Poiana: Beat la volan, a izbit gardul unei case și a fugit de la locul accidentului

Un bărbat de 29 de ani din comuna Albești este cercetat de polițiștii ialomițeni pentru mai multe infracțiuni după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice, a lovit gardul unui imobil și a părăsit ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:35
(267 vizualizări - 0 comentarii)


Enel reia activitatea cu publicul in unele magazine

O parte din magazinele Enel Energie și Enel Energie Muntenia, precum și cele ale partenerilor, își vor relua activitatea cu publicul, începând de luni, 18 mai 2020. Pentru a preveni riscul răspândirii ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:20
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Gimbășani: Accident rutier cu trei victime

Gimbășani: Accident rutier cu trei victime

Sâmbătă, 16 mai 2020, în jurul orelor 17,50, pompierii au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Gimbășani, în incident fiind implicate două autoturisme. În sprijinul persoanelor implicate ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 13:35
(302 vizualizări - 0 comentarii)


Casă în flăcări la Țăndărei

Casă în flăcări la Țăndărei

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița a fost anunțat duminică dimineață, 17 mai a.c., despre izbucnirea unui incendiu la o casă a unui cetățean din orașul Țăndărei. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 13:15
(296 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 332 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 18 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 332 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 13:05
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Ghica: Pompierii au salvat o pisică dintr-o fântână

Duminică, 17 mai a.c., în jurul orelor 13,30, pompierii au fost solicitați să intervină la Ion Ghica pentru salvarea unei pisici căzută într-o fântână dezafectată cu o adâncime de aproximativ 30 m. La locul ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 11:25
(185 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Păltinișu

Duminică, 17 mai 2020, în jurul orelor 15,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din satul Păltinișu. La locul solicitării s ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 11:10
(229 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 321 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 17 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 321 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2020, 13:05
(339 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat înecat în zona Barajului Dridu

Pompieiri din Urziceni și Slobozia au fost solicitați să intervină în dimineața zilei de vineri, 15 mai 2020, în zona Barajului Dridu, unde un bărbat s-ar fi înecat. Militarii ISU au desfășurat o misiune ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2020, 13:30
(419 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 319 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 15 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 319 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2020, 13:20
(320 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Ion Roată

În noaptea de joi spre vineri, 14/15 mai a.c., spre miezul nopții, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Ion Roată. La locul solicitării s ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2020, 09:50
(304 vizualizări - 0 comentarii)


Accident rutier în afara localității Căzănești

Joi, 14 mai, a.c., în jurul orelor 19,20, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs în afara localității Căzănești, un autoturism părăsind partea carosabilă și răsturnându ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2020, 09:45
(301 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Teo în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta pacientul curios în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 Alin în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta liviu în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Paul în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Ialomitean în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Viorel în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Pe bune în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 trist adevar în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 De fapt în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Luminita în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Mary în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor colocatar cartier katanga în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Mary în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Mary în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Gore în Slobozia: Campanie de donații pentru copiii nevoiași Multumiri preș ului CJ! în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Flatulențe pă fir în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate mi-am luat izoleta noua în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Ion nedumeritul în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...