Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Majorarea tarifului pentru deșeurile menajere a fost respinsă

Vești bune pentru slobozeni

Majorarea tarifului pentru deșeurile menajere a fost respinsă

Consiliul Local Slobozia a respins vineri, 20 mai 2016, solicitarea Polaris M Holding de majorare a tarifului pentru depozitarea deșeurilor menajere. Solicitarea survine ca urmare a exercitării de către firma Vivani Salubritate a poziției de forță în care se află la acest moment. Reamintim că această firmă deține singurul depozit de colectare a deșeurilor menajere autorizat din regiune. Decizia consilierilor locali slobozeni adîncește criza în care se află Slobozia de peste 2 luni. La ședința de Consiliu Local a fost prezent și prefectul județului Ialomița, Gigi Petre. Acesta a pledat pentru «identificarea unei soluții imediate care să nu pericliteze sănătatea populației...».

Consiliul Local se leapădă de responsabilitate Vineri, 20 mai 2016, de la orele 14,00, Consiliul Local Slobozia s-a reunit în cadrul unei ședințe extraordinare. Deși pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat proiecte de hotărîre urgente, cele mai disputate dintre proiecte au fost cele privind «ajustarea tarifelor pentru activități specifice serviciului de salubrizare», incluse suplimentar pe ordinea de zi. În esență, fiecare dintre cele două proiecte prevede ajustarea tarifelor pentru activitățile de măturat manual, măturat mecanizat, răzuit manual rigole, întreținerea diurnă a curățeniei, colectare, transport și depozitare deșeuri stradale, stropit mecanizat străzi, etc. Primul dintre proiecte, realizat pe baza unei note de fundamentare furnizată de Polaris M Holding, prevedea majorarea tarifului de la 3,6 lei la 4,7 lei pentru fiecare beneficiar persoană fizică. Cel de-al doilea, realizat pe baza unei note de fundamentare internă, prevedea majorarea tarifului pînă la 4,3 lei pentru fiecare slobozean care beneficiază de aceste servicii. Înainte de a supune deciziei plenului cel de-al doilea proiect de hotărîre amintit, viceprimarul Valentin Băcanu a declarat public: «Nu știm care este soluția pentru problema cu care ne confruntăm și nu avem garanția că, dacă veți vota creșterea propusă de noi, respectiv pînă la 4,3 lei, vom evita blocarea serviciului de colectare a gunoiului menajer la Slobozia...». Cei 15 consilieri locali din care este format la acest moment Consiliul Local Slobozia (n.red.: ceilalți 6 au fost suspendați din motive electorale, ei fiind la acest moment candidați la alte partide) au respins însă cu majoritate de voturi proiectul, adîncind în acest fel criza serviciilor de salubritate locale.

O ședință extraordinară Dincolo de rezultatul previzibil al votului, merită consemnate pozițiile unora dintre consilierii locali prezenți: «Poate că soluția este să ținem o nouă licitație. Reziliem contractul și organizăm o nouă licitație... Pentru că majorarea tarifului nu e o soluție! Dacă Polaris și Vivani vin și anul viitor cu o majorare de tarif? Și în toți anii care mai rămîn pînă la finele celor 8 ani de contract?» a declarat consilierul PNL Andreea Conescu. «Faceți ce vreți, votați cum vreți, toți aveți dreptate, e o problemă între firme... dar eu vă întreb: cine ne ia gunoiul?!» a întrebat retoric primarul Alexandru Stoica. «Este un litigiu comercial, între două firme. Slobozenii nu au nicio calitate și nu trebuie să accepte majorarea de tarif. Polaris să se îndrepte împotriva Vivani, să decidă instanța cine are dreptate și de-abia apoi luăm noi o decizie, în conformitate cu prevederile legii...» a susținut consilierul Cezar Zamfir. De asemenea, edificatoare în procesul de respingere a majorării de tarif este poziția prefectului Gigi Petre, prezent la lucrările plenului: «Mă bucur că acest proiect de hotărîre a stîrnit pasiuni, dar problema trebuie rezolvată. Nu contează dacă va veni un alt operator pentru serviciile de salubritate. Credeți că Vivani va oferi atunci un alt tarif? Să nu uităm că Polaris a cîștigat licitația în anumite condiții. Adică în condițiile în care tariful de depozitare avea o valoare mai mică. Iar cu acest tarif Vivani a făcut între anii 2010-2013 un profit de 11 milioane de euro! Sînt date publice! Singura soluție pentru ieșirea din această criză o reprezintă aducerea la masa negocierilor a firmei Vivani. Contractul care va fi realizat trebuie să aibă trei reprezentanți. Adică Consiliul Local Slobozia, Polaris sau alt oprator și Vivani, care deține controlul asupra depozitului zonal de deșeuri. Altfel nu se poate! Iar viitorul Consiliu Județean are un rol determinat în medierea acestei situații!» a declarat Gigi Petre.

Slobozenii sînt victime colaterale în criza deșeurilor menajere
Conflictul comercial dintre Polaris M Holding și Vivani Salubritate a debutat în luna martie. La acel moment, Vivani Salubritate a denunțat unilateral contractul cu Polaris M Holding și și-a anunțat intenția de a majora tarifele «pentru depozitarea deșeurilor municipale în cadrul Depozitului Zonal Conform pentru deșeuri nepericuloase» de la 9 la 16 euro. Decizia a devenit definitivă vineri, 13 mai 2016, Vivani Salubritate a decis să refuze colectarea deșeurilor menajere, serviciu asigurat de către Polaris M Holding, punct de lucru  Slobozia. După 48 de ore, situația a fost deblocată, dar colectarea deșeurilor este condiționată de majorarea tarifelor. Reprezentații Polaris M Holding susțin că decizia unilaterală de majorare a tarifelor o pune în situația de a renunța la asigurarea serviciilor de colectare a deșeurilor menajere în Slobozia. Dincolo de riscul rezilierii contractului, atît Slobozia, cît și Ialomița, se confruntă cu o amenințare infinit mai serioasă. Vivani Salubritate deține singurul depozit regional de deșeuri din zonă și profită de poziția sa de monopol pentru a impune prețuri arbitrare. În aceste condiții, autoritățile județene din mandatul viitor se vor confrunta cu o criză care riscă să se generalizeze la nivelul județului. Un alt amănunt care ridică semne de întrebare îl reprezintă faptul că, pînă la acest moment, singurul operator căruia i s-a impus majorarea tarifului de depozitare a deșeurilor colectate este Polaris M Holding. Vom reveni!

Contribuabili, treziți-vă!
Consiliul RUȘINII de la Slobozia
Paradoxal, ședința de Consiliu Local de vineri, 20 mai 2016, a fost un prilej pentru a reconfirma interesele de grup care leagă consilierii locali, indiferent de partidul din care fac parte. Profitînd de eliminarea din Consiliul Local a unui număr de 6 consilieri, edilii locali au inclus pe ordinea de zi un proiect de hotărîre controversat. Acesta a fost susținut public de către consilierul PNL Cezar Zamfir, deși acesta se află în plină campanie electorală. «Hai, bă, Cezărică, că de cînd te așteptam...» au fost cuvintele cu care l-a întîmpinat primarul Alexandru Stoica pe acesta la intrarea în sală.
Terenurile orașului, la cheremul lor De-a lungul ultimilor 4 ani, administrația slobozeană a fost zguduită de numeroase scandaluri publice privitoare la modul ilegal în care s-au înstrăinat terenuri și clădiri aflate în proprietatea publică sau privată a orașului. Dar toate aceste ilegalități nu ar fi fost posibile dacă aleșii din cadrul Consiliului Local Slobozia s-ar fi opus în bloc legiferării unor decizii care au adus prejudicii majore orașului și bugetului acestuia. Vineri, 20 mai 2016, s-a consumat unul dintre ultimele episoade ale acestui proces deliberat de fraudare a bunurilor publice și private ale orașului. Proiectul despre care vorbim a vizat aprobarea inventarului public al domeniului privat al municipiului Slobozia. Proiectul, unul necesar pe fond, a fost respins în repetate rînduri ca urmare a refuzului autorităților locale de a propune votarea individuală a fiecărui teren aflat pe lista de inventar. Reamintim că disputa dintre consilierii Opoziției și cei ai PSD datează încă din luna octombrie a anului trecut. De această dată însă, profitînd de ieșirea din Consiliul Local a 6 dintre aleși (n.red.: Mădălin Teculescu-independent, Radu Paros-PER, Vasile Olaru-PSD, Vasile Zamfir-PSD, Luminița Croitoru-PNL și Mirela Dacici-PNL), mașina de vot a PSD a reușit să legifereze încă o ilegalitate. Înainte de vot, consilierul PNL Andreea Conescu a protestat public împotriva manierei de legiferare a acestui proiect de hotărîre. «Propunerea noastră, de fiecare dată, a fost ca în cazul unor astfel de hotărîri să votăm fiecare teren, bucată cu bucată, pentru că în unele cazuri putem fi de acord, iar în altele nu. Nu este normal să votăm acest inventar în bloc...» a declarat ea. Surprizător, cel care a trădat principiul enunțat de Andreea Conescu a fost colegul ei de partid, Cezar Zamfir, fost viceprimar timp de 2 ani. Acesta a susținut poziția consilierilor PSD, generînd majoritatea de două treimi de care avea nevoie proiectul pentru a fi legiferat. Trădarea lui Cezar Zamfir este cu atît mai evidentă, în condițiile în care acesta a întîrziat la lucrările ședinței, iar la intrarea lui în sală, primarul Alexandru Stoica a exclamat: «Hai, bă, Cezărică, că de cînd te așteptam...». Printre terenurile aflate pe lista de inventar aprobată vineri se numără și terenul de sub garajul viceprimarului Valentin Băcanu, dar și terenuri de mii de metri pătrați care au fost deja rezervate de către firmele abonate la contractele semnate de administrația locală. Vom reveni cu amănunte...

25 Mai 2016, 08:40 (2922 vizualizări - 1 comentariu)

Citiți și:
Ajutor financiar pentru case fără autorizație de construire din Cartierul Bora
Revolta din Consiliul Local Slobozia
Slobozia: Bani publici pentru consilierul local Gigi Manea
Nota de plată a sensului giratoriu din Slobozia crește la 3,2 milioane de lei
Consiliul Local a aprobat bugetul Sloboziei pentru 2020

Comentariile cititorilor:


mmmmmmmm:
(28 Mai 2016, 20:39)
Acum in campanie electorala nu dar dupa sigur se va mari

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 30 Mai 2020
248 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Eleve, victime ale traficului de minori

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Biroul Teritorial Ialomița, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității ...[citește_toată_știrea]

24 Decembrie 2009, 16:01
(7699 vizualizări - 0 comentarii)


Șoferi băuți implicați în accident

Doi conducători auto, aflați sub influența băuturilor alcoolice, au fost implicați într-un accident rutier. De reținut că unul dintre aceștia nu poseda permis de conducere. Așadar, miercuri, 23 decembrie ...[citește_toată_știrea]

24 Decembrie 2009, 15:12
(9923 vizualizări - 0 comentarii)


S-a predat singur

Miercuri, 24 decembrie a.c., în jurul orei 7.30, la Poliția Municipiului Slobozia s-a prezentat Marian P., de 36 ani, din municipiul Slobozia, urmărit din luna februarie 2009. Bărbatul se sustrăgea executării ...[citește_toată_știrea]

24 Decembrie 2009, 13:00
(9801 vizualizări - 2 comentarii)


Moș Crăciun jandarm

Moș Crăciun jandarm

Cu ocazia Sărbătorilor Crăciunului, jandarmii ialomițeni i-au luat locul lui Moș Crăciun și au împărțit cadouri copiilor cu dizabilități din cadrul Fundației «Trebuie» Fetești. Copiii, într-un cadru emoționant ...[citește_toată_știrea]

24 Decembrie 2009, 12:27
(8345 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție la bani!

Marți, 23 decembrie, o femeie din Urziceni a fost victima unei tîlhării. Femeia, în vîrstă de 36 ani, administrator a două magazine din localitate, a fost atacată de doi indivizi ce, prin violență, i-au ...[citește_toată_știrea]

23 Decembrie 2009, 14:06
(8142 vizualizări - 0 comentarii)


Expoziție stradală dedicată Revoluției

Expoziție stradală dedicată Revoluției

Cele mai importante 48 de fotografii exclusive realizate de AGERPRES în timpul Revoluției din Decembrie 1989 pot fi văzute începînd din 21 decembrie 2009, pînă pe 12 ianuarie 2010, în cadrul expoziției ...[citește_toată_știrea]

23 Decembrie 2009, 14:04
(7406 vizualizări - 0 comentarii)


Achizițiile intracomunitare și importurile de legume-fructe, în atenția polițiștilor

Începînd cu data de 15 decembrie 2009, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomița, în colaborare cu comisarii Gărzii Financiare și inspectori ai Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor ...[citește_toată_știrea]

22 Decembrie 2009, 16:10
(8108 vizualizări - 0 comentarii)


Dosare pentru produse contrafăcute

Polițiștii feteșteni au început urmărirea penală în șapte dosare penale în care sînt cercetați reprezentanții unor agenți economici, societăți comerciale sau persoane fizice, cu puncte de lucru în localitățile ...[citește_toată_știrea]

22 Decembrie 2009, 16:05
(7786 vizualizări - 0 comentarii)


8

Infractori după gratii

Doi ialomițeni, cu domiciliul în comuna Jilavele, pe numele cărora existau mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, au fost identificați de polițiștii ialomițeni, fiind încarcerați în Penitenciarul ...[citește_toată_știrea]

22 Decembrie 2009, 15:59
(8085 vizualizări - 0 comentarii)


9

APIA notifică fermierii

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură revine cu apelul către fermierii notificați pentru clarificarea datelor declarate în cererea de plată. Aceștia sînt obligați să se prezinte în cel mai ...[citește_toată_știrea]

22 Decembrie 2009, 15:38
(9901 vizualizări - 0 comentarii)


10
Unirea Urziceni vs Liverpool

Unirea Urziceni vs Liverpool

Ghinion teribil pentru Unirea Urziceni la tragerea la sorți Europa League. Singura echipă din România calificată în primăvara europeană, Unirea Urziceni, și-a aflat adversarul din «16»-imile Ligii Europa ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 13:09
(8569 vizualizări - 0 comentarii)


ANM-Sîmbătă și duminică, în sud-est reîncep ninsorile

Prognoza meteorologică pe următoarele trei zile, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, prevede că în cursul zilei sîmbătă, 19 decembrie, în cursul nopții și duminică, 20 decembrie, în sud ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 12:13
(7562 vizualizări - 0 comentarii)


12
DRUMURI ÎNCHISE

DRUMURI ÎNCHISE

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița informează că peste 150 de polițiști, din care 34 din structurile de siguranță rutieră, sînt angrenați în măsuri de deblocare/dirijare a traficului rutier ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 10:00
(9396 vizualizări - 0 comentarii)


13
Jandarmii ialomițeni, în sprijinul oamenilor înzăpeziți

Jandarmii ialomițeni, în sprijinul oamenilor înzăpeziți

Peste 25 de jandarmi din cadrul Detașamentului Urziceni au acționat, în zilele de 16 și 17 decembrie a.c., pentru deszăpezirea participanților la trafic surprinși de viscol. Pe segmentul de șosea Urziceni ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 09:52
(7983 vizualizări - 1 comentariu)


Brazi confiscați la Fetești

Brazi confiscați la Fetești

8 brazi pentru care nu existau documente de proveniență potrivit legii au fost confiscați de polițiștii feteșteni. Aceștia au acționat joi, 17 decembrie a.c., pe raza municipiului pentru prevenirea și combaterea ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 09:47
(7392 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea SPORT a fost actualizată!

Nu ratați cele mai noi articole despre sportul ialomițean. ...[citește_toată_știrea]

18 Decembrie 2009, 09:40
(8109 vizualizări - 0 comentarii)


În Ialomița se circulă în condiții de iarnă

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița informează că pe majoritatea arterelor de pe raza județului Ialomița se circulă în condiții de iarnă. Nu există tronsoane de drum închise circulației, traficul ...[citește_toată_știrea]

17 Decembrie 2009, 12:46
(8338 vizualizări - 0 comentarii)


Hoți din mașini, prinși în flagrant

Hoți din mașini, prinși în flagrant

Polițiștii au identificat un grup format din patru suspecți, acuzați că au acționat pe raza municipiului Slobozia și orașului Țăndărei, săvîrșind zece furturi din autoturisme. În cursul zilei de miercuri ...[citește_toată_știrea]

17 Decembrie 2009, 12:44
(9044 vizualizări - 0 comentarii)


Viscolul-41 de localități fără energie electrică, Slobozia fără apă

Potrivit subprefectului Gigi Petre, «viscolul a afectat rețelele electrice din întreg județul Ialomița, parțial sau integral 41 de localități rămînînd fără energie electrică». «Noaptea trecută a fost un ...[citește_toată_știrea]

16 Decembrie 2009, 14:28
(8096 vizualizări - 0 comentarii)


Camioanele de peste 7,5 tone, interzise în trafic de prefectul Teculescu

Camioanele de peste 7,5 tone, interzise în trafic de prefectul Teculescu

Din cauza blocajelor din trafic, prefectul Mădălin Teculescu a emis astăzi, la orele 10,45, o dispoziție prin care interzice circulația autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone pe raza județului ...[citește_toată_știrea]

16 Decembrie 2009, 12:47
(7309 vizualizări - 0 comentarii)


Permanență 24 din 24 la sediul DSV

Printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, în perioada 19 decembrie 2009-3 ianuarie 2010, în scopul prevenirii apariției unor evenimente ...[citește_toată_știrea]

16 Decembrie 2009, 12:37
(8548 vizualizări - 0 comentarii)


Atenționare pentru șoferi

Atenționare pentru șoferi

Polițiștii ialomițeni avertizează conducătorii autovehiculelor de mare tonaj că la intrare în localitățile Slobozia și Urziceni au fost instituite filtre ce restricționează accesul mașinilor neechipate ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 14:55
(6813 vizualizări - 1 comentariu)


Bătrân omorât pe loc

Bătrîn omorît pe loc

În localitatea Coșereni s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unui pieton. Astfel, luni, 14 decembrie a.c., în jurul orelor 18,00, pe DN 2, un pieton, în timp ce se angajase în traversarea ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 12:37
(7966 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi în trafic de peste 500 de milioane

Serviciul Rutier Ialomița a monitorizat, în perioada 7-13 decembrie 2009, traficul rutier pe toate arterele importante ale județului. Astfel, polițiștii au aplicat 207 sancțiuni contravenționale, 109 dintre ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 12:28
(7534 vizualizări - 0 comentarii)


Birou pentru eliberarea de caziere judiciare, la Urziceni

De marți, 15 decembrie a.c., și municipiul Urziceni are un Birou pentru eliberarea de certificate de cazier judiciar. Așadar, de la orele 14,00, la sediul Poliției Municipiului Urziceni, a fost inaugurat ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 12:18
(10356 vizualizări - 0 comentarii)


Selecție pentru studenții care doresc să lucreze în Germania

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București anunță organizarea selecției pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 11:40
(7832 vizualizări - 0 comentarii)


«Sărbătoarea colindului», la Slobozia

«Sărbătoarea colindului», la Slobozia

Vineri, 18 decembrie, autoritățile locale dau startul sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, Consiliul Județean Ialomița, Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Consiliul Local Slobozia ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 11:38
(7369 vizualizări - 0 comentarii)


Polei și zăpadă

Polei și zăpadă

În Ialomița se acționează deja cu 16 utilaje dotate cu lamă și răspînditori material antiderapant și 6 unimoguri, fiind permanent ținută legătura cu reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Ialomița ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 11:36
(8308 vizualizări - 0 comentarii)


Direcția Sanitară-Veterinară atenționează

Direcția Sanitară-Veterinară atenționează

Printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița atenționează populația, în scopul prevenirii de îmbolnăvire cu Trichinella spiralis (Trichineloză). Astfel ...[citește_toată_știrea]

15 Decembrie 2009, 11:22
(10103 vizualizări - 0 comentarii)


Locuri de muncă în Anglia

Locuri de muncă în Anglia

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin Direcția EURES, va organiza anul următor, o bursă a locurilor de muncă sezoniere în sectorul agricol din Marea Britanie. Marea Britanie are nevoie ...[citește_toată_știrea]

14 Decembrie 2009, 14:47
(9539 vizualizări - 1 comentariu)


Ultimele comentarii
Teo în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta pacientul curios în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 Alin în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta liviu în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Paul în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Ialomitean în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Viorel în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Pe bune în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 trist adevar în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 De fapt în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Luminita în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Mary în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor colocatar cartier katanga în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Mary în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Mary în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Gore în Slobozia: Campanie de donații pentru copiii nevoiași Multumiri preș ului CJ! în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Flatulențe pă fir în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate mi-am luat izoleta noua în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Ion nedumeritul în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...