Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Majorarea tarifului pentru deșeurile menajere a fost respinsă

Vești bune pentru slobozeni

Majorarea tarifului pentru deșeurile menajere a fost respinsă

Consiliul Local Slobozia a respins vineri, 20 mai 2016, solicitarea Polaris M Holding de majorare a tarifului pentru depozitarea deșeurilor menajere. Solicitarea survine ca urmare a exercitării de către firma Vivani Salubritate a poziției de forță în care se află la acest moment. Reamintim că această firmă deține singurul depozit de colectare a deșeurilor menajere autorizat din regiune. Decizia consilierilor locali slobozeni adîncește criza în care se află Slobozia de peste 2 luni. La ședința de Consiliu Local a fost prezent și prefectul județului Ialomița, Gigi Petre. Acesta a pledat pentru «identificarea unei soluții imediate care să nu pericliteze sănătatea populației...».

Consiliul Local se leapădă de responsabilitate Vineri, 20 mai 2016, de la orele 14,00, Consiliul Local Slobozia s-a reunit în cadrul unei ședințe extraordinare. Deși pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat proiecte de hotărîre urgente, cele mai disputate dintre proiecte au fost cele privind «ajustarea tarifelor pentru activități specifice serviciului de salubrizare», incluse suplimentar pe ordinea de zi. În esență, fiecare dintre cele două proiecte prevede ajustarea tarifelor pentru activitățile de măturat manual, măturat mecanizat, răzuit manual rigole, întreținerea diurnă a curățeniei, colectare, transport și depozitare deșeuri stradale, stropit mecanizat străzi, etc. Primul dintre proiecte, realizat pe baza unei note de fundamentare furnizată de Polaris M Holding, prevedea majorarea tarifului de la 3,6 lei la 4,7 lei pentru fiecare beneficiar persoană fizică. Cel de-al doilea, realizat pe baza unei note de fundamentare internă, prevedea majorarea tarifului pînă la 4,3 lei pentru fiecare slobozean care beneficiază de aceste servicii. Înainte de a supune deciziei plenului cel de-al doilea proiect de hotărîre amintit, viceprimarul Valentin Băcanu a declarat public: «Nu știm care este soluția pentru problema cu care ne confruntăm și nu avem garanția că, dacă veți vota creșterea propusă de noi, respectiv pînă la 4,3 lei, vom evita blocarea serviciului de colectare a gunoiului menajer la Slobozia...». Cei 15 consilieri locali din care este format la acest moment Consiliul Local Slobozia (n.red.: ceilalți 6 au fost suspendați din motive electorale, ei fiind la acest moment candidați la alte partide) au respins însă cu majoritate de voturi proiectul, adîncind în acest fel criza serviciilor de salubritate locale.

O ședință extraordinară Dincolo de rezultatul previzibil al votului, merită consemnate pozițiile unora dintre consilierii locali prezenți: «Poate că soluția este să ținem o nouă licitație. Reziliem contractul și organizăm o nouă licitație... Pentru că majorarea tarifului nu e o soluție! Dacă Polaris și Vivani vin și anul viitor cu o majorare de tarif? Și în toți anii care mai rămîn pînă la finele celor 8 ani de contract?» a declarat consilierul PNL Andreea Conescu. «Faceți ce vreți, votați cum vreți, toți aveți dreptate, e o problemă între firme... dar eu vă întreb: cine ne ia gunoiul?!» a întrebat retoric primarul Alexandru Stoica. «Este un litigiu comercial, între două firme. Slobozenii nu au nicio calitate și nu trebuie să accepte majorarea de tarif. Polaris să se îndrepte împotriva Vivani, să decidă instanța cine are dreptate și de-abia apoi luăm noi o decizie, în conformitate cu prevederile legii...» a susținut consilierul Cezar Zamfir. De asemenea, edificatoare în procesul de respingere a majorării de tarif este poziția prefectului Gigi Petre, prezent la lucrările plenului: «Mă bucur că acest proiect de hotărîre a stîrnit pasiuni, dar problema trebuie rezolvată. Nu contează dacă va veni un alt operator pentru serviciile de salubritate. Credeți că Vivani va oferi atunci un alt tarif? Să nu uităm că Polaris a cîștigat licitația în anumite condiții. Adică în condițiile în care tariful de depozitare avea o valoare mai mică. Iar cu acest tarif Vivani a făcut între anii 2010-2013 un profit de 11 milioane de euro! Sînt date publice! Singura soluție pentru ieșirea din această criză o reprezintă aducerea la masa negocierilor a firmei Vivani. Contractul care va fi realizat trebuie să aibă trei reprezentanți. Adică Consiliul Local Slobozia, Polaris sau alt oprator și Vivani, care deține controlul asupra depozitului zonal de deșeuri. Altfel nu se poate! Iar viitorul Consiliu Județean are un rol determinat în medierea acestei situații!» a declarat Gigi Petre.

Slobozenii sînt victime colaterale în criza deșeurilor menajere
Conflictul comercial dintre Polaris M Holding și Vivani Salubritate a debutat în luna martie. La acel moment, Vivani Salubritate a denunțat unilateral contractul cu Polaris M Holding și și-a anunțat intenția de a majora tarifele «pentru depozitarea deșeurilor municipale în cadrul Depozitului Zonal Conform pentru deșeuri nepericuloase» de la 9 la 16 euro. Decizia a devenit definitivă vineri, 13 mai 2016, Vivani Salubritate a decis să refuze colectarea deșeurilor menajere, serviciu asigurat de către Polaris M Holding, punct de lucru  Slobozia. După 48 de ore, situația a fost deblocată, dar colectarea deșeurilor este condiționată de majorarea tarifelor. Reprezentații Polaris M Holding susțin că decizia unilaterală de majorare a tarifelor o pune în situația de a renunța la asigurarea serviciilor de colectare a deșeurilor menajere în Slobozia. Dincolo de riscul rezilierii contractului, atît Slobozia, cît și Ialomița, se confruntă cu o amenințare infinit mai serioasă. Vivani Salubritate deține singurul depozit regional de deșeuri din zonă și profită de poziția sa de monopol pentru a impune prețuri arbitrare. În aceste condiții, autoritățile județene din mandatul viitor se vor confrunta cu o criză care riscă să se generalizeze la nivelul județului. Un alt amănunt care ridică semne de întrebare îl reprezintă faptul că, pînă la acest moment, singurul operator căruia i s-a impus majorarea tarifului de depozitare a deșeurilor colectate este Polaris M Holding. Vom reveni!

Contribuabili, treziți-vă!
Consiliul RUȘINII de la Slobozia
Paradoxal, ședința de Consiliu Local de vineri, 20 mai 2016, a fost un prilej pentru a reconfirma interesele de grup care leagă consilierii locali, indiferent de partidul din care fac parte. Profitînd de eliminarea din Consiliul Local a unui număr de 6 consilieri, edilii locali au inclus pe ordinea de zi un proiect de hotărîre controversat. Acesta a fost susținut public de către consilierul PNL Cezar Zamfir, deși acesta se află în plină campanie electorală. «Hai, bă, Cezărică, că de cînd te așteptam...» au fost cuvintele cu care l-a întîmpinat primarul Alexandru Stoica pe acesta la intrarea în sală.
Terenurile orașului, la cheremul lor De-a lungul ultimilor 4 ani, administrația slobozeană a fost zguduită de numeroase scandaluri publice privitoare la modul ilegal în care s-au înstrăinat terenuri și clădiri aflate în proprietatea publică sau privată a orașului. Dar toate aceste ilegalități nu ar fi fost posibile dacă aleșii din cadrul Consiliului Local Slobozia s-ar fi opus în bloc legiferării unor decizii care au adus prejudicii majore orașului și bugetului acestuia. Vineri, 20 mai 2016, s-a consumat unul dintre ultimele episoade ale acestui proces deliberat de fraudare a bunurilor publice și private ale orașului. Proiectul despre care vorbim a vizat aprobarea inventarului public al domeniului privat al municipiului Slobozia. Proiectul, unul necesar pe fond, a fost respins în repetate rînduri ca urmare a refuzului autorităților locale de a propune votarea individuală a fiecărui teren aflat pe lista de inventar. Reamintim că disputa dintre consilierii Opoziției și cei ai PSD datează încă din luna octombrie a anului trecut. De această dată însă, profitînd de ieșirea din Consiliul Local a 6 dintre aleși (n.red.: Mădălin Teculescu-independent, Radu Paros-PER, Vasile Olaru-PSD, Vasile Zamfir-PSD, Luminița Croitoru-PNL și Mirela Dacici-PNL), mașina de vot a PSD a reușit să legifereze încă o ilegalitate. Înainte de vot, consilierul PNL Andreea Conescu a protestat public împotriva manierei de legiferare a acestui proiect de hotărîre. «Propunerea noastră, de fiecare dată, a fost ca în cazul unor astfel de hotărîri să votăm fiecare teren, bucată cu bucată, pentru că în unele cazuri putem fi de acord, iar în altele nu. Nu este normal să votăm acest inventar în bloc...» a declarat ea. Surprizător, cel care a trădat principiul enunțat de Andreea Conescu a fost colegul ei de partid, Cezar Zamfir, fost viceprimar timp de 2 ani. Acesta a susținut poziția consilierilor PSD, generînd majoritatea de două treimi de care avea nevoie proiectul pentru a fi legiferat. Trădarea lui Cezar Zamfir este cu atît mai evidentă, în condițiile în care acesta a întîrziat la lucrările ședinței, iar la intrarea lui în sală, primarul Alexandru Stoica a exclamat: «Hai, bă, Cezărică, că de cînd te așteptam...». Printre terenurile aflate pe lista de inventar aprobată vineri se numără și terenul de sub garajul viceprimarului Valentin Băcanu, dar și terenuri de mii de metri pătrați care au fost deja rezervate de către firmele abonate la contractele semnate de administrația locală. Vom reveni cu amănunte...

25 Mai 2016, 08:40 (2923 vizualizări - 1 comentariu)

Citiți și:
Ajutor financiar pentru case fără autorizație de construire din Cartierul Bora
Revolta din Consiliul Local Slobozia
Slobozia: Bani publici pentru consilierul local Gigi Manea
Nota de plată a sensului giratoriu din Slobozia crește la 3,2 milioane de lei
Consiliul Local a aprobat bugetul Sloboziei pentru 2020

Comentariile cititorilor:


mmmmmmmm:
(28 Mai 2016, 20:39)
Acum in campanie electorala nu dar dupa sigur se va mari

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 30 Mai 2020
245 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

AJOFM Ialomița: Bursa locurilor de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă informează cu privire la locurile de muncă disponibile în Ialomița. Astfel, la nivelul județului, există un total de 164 de locuri de muncă, cele mai multe ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2020, 12:20
(329 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Rețea avariată la Dridu

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Molidului, din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2020, 11:30
(384 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Un bărbat de 48 de ani, din județul Prahova, a fost reținut pentru 24 de ore, miercuri 6 mai 2020, de către polițiștii ialomițeni. Acesta a încălcat prevederile ordinului de protecție emis de Judecătoria ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2020, 14:45
(381 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Depistați în trafic cu permise suspendate

Doi șoferi, de 29 ș 35 de ani, din Slobozia și Țăndărei, s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificați în trafic având dreptul de a conduce suspendat. Acum, ambii participanți la trafic riscă ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2020, 14:40
(343 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Verificări ale polițiștilor la persoanele aflate în carantină și autoizolare

Polițiștii ialomițeni, alături de cei din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat miercuri, 6 mai 2020, o acțiune de amploare pe raza localităților Slobozia, Urziceni și Bărbulești ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2020, 14:35
(346 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 274 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 7 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 274 de cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2020, 13:05
(380 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Muncitor lovit de un utilaj în timp ce lucra la reparația Autostrăzii Soarelui

Miercuri, 6 mai 2020, în jurul orelor 16,00, traficul rutier pe Autostrada Soarelui, în zona Fetești, este întrerupt din cauza unui accident. Unul dintre muncitorii care efectuează lucrări de întreținere ...[citește_toată_știrea]

6 Mai 2020, 16:10
(604 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 266 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Ialomița se confruntă cu o creștere semnificativă a cazurilor de infecție COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică transmite că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost raportate 22 de noi ...[citește_toată_știrea]

6 Mai 2020, 13:00
(513 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Depistați de polițiști cu adeverințe false

Luni, 4 mai a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din Slobozia, în timp ce acționau pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile Ordonanțelor Militare, au oprit în trafic pe DN2A, la intrare ...[citește_toată_știrea]

5 Mai 2020, 15:40
(540 vizualizări - 0 comentarii)


9

AJOFM Ialomița: Plăți pentru șomajul tehnic de peste 1,14 milioane de lei

Urmare a implementării la nivel județean a prevederilor OUG nr. 30/2020, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în ...[citește_toată_știrea]

5 Mai 2020, 15:30
(380 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 244 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 5 mai 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița sunt înregistrate 244 cazuri de infecție cu COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

5 Mai 2020, 13:05
(417 vizualizări - 1 comentariu)


Coșereni: Mașină răsturnată într-un șanț

Pompierii din Urziceni și paramedicii SMURD au intervenit vineri, 1 mai 2020, pentru a acorda sprijin victimelor unui accident rutier petrecut în zona localității Coșereni. Este vorba de doi tineri, de ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 15:05
(357 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ivănești: A intrat cu mașina într-o casă

Un tânăr de 24 de ani a ajuns sâmbătă, 2 mai 2020, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Victimă a unui accident de circulație, acesta a pierdut controlul mașinii în care se afla și a intrat într-o ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 15:00
(319 vizualizări - 1 comentariu)


13

Fetești: Incendiu provocat de o cratiță uitată pe aragaz

Pompierii din Fetești au intervenit sâmbără, 2 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu. Focul a izbucnit la un apartament situat la etajul 4 al unui bloc din localitate. La sosirea echipei de intervenție ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:55
(338 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Andrășești: Ordin de protecție emis de polițiști

Polițiștii ialomițeni au emis un ordin de protecție sâmbătă, 2 mai 2020, pe numele unui bărbat de 43 de ani din localitatea Andrășești, acuzat că și-ar fi lovit și amenințat soția, o femeie de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:50
(374 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: O tonă de grâu s-a făcut scrum

O cantitate de o tonă de grâu, depozitată într-o anexă gospodărească din comuna Moldoveni, a ars în ziua de duminică, 3 mai 2020. La locul solicitării s-au deplasat de urgență pompierii din cadrul Detașamentului ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:45
(316 vizualizări - 0 comentarii)


Animale transportate fără documente legale la Slobozia și Urziceni

Animale transportate fără documente legale la Slobozia și Urziceni

Polițiștii ialomițeni au idenficat, pe raza localităților Slobozia și Urziceni, în data de 3 mai 2020, doi tineri de 27 și 37 de ani, care încercau să comercializeze animale fără documente legale. În primul ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:40
(378 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbulești: Aflat în izolare, depistat în trafic de polițiști

Un tânăr de 19 ani din Bărbulești a fost plasat în carantină forțată de polițiști după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu. Tânărul a fost identificat în trafic în timp ce încerca să ajungă la Urziceni ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:35
(407 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Vindea pește ilegal

Făcăeni: Vindea pește ilegal

Sâmbătă, 2 mai 2020, polițiștii ialomițeni, în timp ce desfășurau activități pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor pe linie de piscicultură, au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:30
(358 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 217 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 4 mai 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 217 cazuri de infecție cu COVID-19. În ceea ce privește numărul persoanelor ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 12:50
(336 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Trimis în judecată pentru «dare de mită»

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de «dare de mită». În data de 12 martie 2020, ofițerii ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 10:00
(499 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 214 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 3 mai 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 214 cazuri de infecții cu COVID-19. În ceea ce privește numărul ...[citește_toată_știrea]

3 Mai 2020, 13:05
(394 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 191 de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 2 mai 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 191 de cazuri de infecție cu COVID-19. În ceea ce privește numărul ...[citește_toată_știrea]

2 Mai 2020, 13:05
(387 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 188 de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 1 mai 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 188 de cazuri de infecție cu COVID-19. În ceea ce privește numărul ...[citește_toată_știrea]

1 Mai 2020, 13:05
(333 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 180 de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 aprilie 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 180 de cazuri de infecție cu COVID-19. În ceea ce privește numărul ...[citește_toată_știrea]

30 Aprilie 2020, 13:10
(502 vizualizări - 1 comentariu)


Bordușani: Minoră de 16 ani, dispărută de la domiciliu

Bordușani: Minoră de 16 ani, dispărută de la domiciliu

Polițiștii ialomițeni caută o minoră de 16 ani care a dispărut de la domiciliul pe care îl are în comuna Bordușani. Rudele fetei au sesizat dispariția la 112 în data de 29 aprilie 2020. Minora, pe numele ...[citește_toată_știrea]

30 Aprilie 2020, 12:45
(403 vizualizări - 0 comentarii)


Cocora: Circula cu documente auto expirate

Polițiștii ialomițeni au întocmit un dosar penal pe numele unui tânăr, de 21 de ani, din Căzănești. Pe 29 aprilie 2020, acesta a fost surprins în trafic la volanul unui automobil al cărui ITP era expirat ...[citește_toată_știrea]

30 Aprilie 2020, 12:40
(341 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Recomandări privind conduita preventivă de 1 Mai

Pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus, cu ocazia zilei de 1 Mai, polițiștii ialomițeni le recomandă cetățenilor să respecte măsurile de distanțare socială. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să ...[citește_toată_știrea]

30 Aprilie 2020, 12:35
(390 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Ajutoare pentru semenii nevoiași în valoare de 53 mii de lei

În perioada 2-30 aprilie 2020, reprezentanții Protopopiatului Slobozia, cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, au venit în sprijinul familiilor nevoiașe și a vârstnicilor greu încercați de soartă ...[citește_toată_știrea]

30 Aprilie 2020, 12:30
(301 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Programul casieriilor de 1 Mai

RAJA Constanța informează cu privire la faptul că, în perioada 1-3 mai 2020, toate casieriile unității vor fi închise. Cei care doresc să-și achite facturile, o pot face apelând la serviciile on-line. ...[citește_toată_știrea]

30 Aprilie 2020, 12:25
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Teo în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta pacientul curios în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 Alin în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta liviu în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Paul în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Ialomitean în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Viorel în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Pe bune în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 trist adevar în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 De fapt în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Luminita în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Mary în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor colocatar cartier katanga în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Mary în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Mary în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Gore în Slobozia: Campanie de donații pentru copiii nevoiași Multumiri preș ului CJ! în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Flatulențe pă fir în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate mi-am luat izoleta noua în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Ion nedumeritul în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...