Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Majorarea tarifului pentru deșeurile menajere a fost respinsă

Vești bune pentru slobozeni

Majorarea tarifului pentru deșeurile menajere a fost respinsă

Consiliul Local Slobozia a respins vineri, 20 mai 2016, solicitarea Polaris M Holding de majorare a tarifului pentru depozitarea deșeurilor menajere. Solicitarea survine ca urmare a exercitării de către firma Vivani Salubritate a poziției de forță în care se află la acest moment. Reamintim că această firmă deține singurul depozit de colectare a deșeurilor menajere autorizat din regiune. Decizia consilierilor locali slobozeni adîncește criza în care se află Slobozia de peste 2 luni. La ședința de Consiliu Local a fost prezent și prefectul județului Ialomița, Gigi Petre. Acesta a pledat pentru «identificarea unei soluții imediate care să nu pericliteze sănătatea populației...».

Consiliul Local se leapădă de responsabilitate Vineri, 20 mai 2016, de la orele 14,00, Consiliul Local Slobozia s-a reunit în cadrul unei ședințe extraordinare. Deși pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat proiecte de hotărîre urgente, cele mai disputate dintre proiecte au fost cele privind «ajustarea tarifelor pentru activități specifice serviciului de salubrizare», incluse suplimentar pe ordinea de zi. În esență, fiecare dintre cele două proiecte prevede ajustarea tarifelor pentru activitățile de măturat manual, măturat mecanizat, răzuit manual rigole, întreținerea diurnă a curățeniei, colectare, transport și depozitare deșeuri stradale, stropit mecanizat străzi, etc. Primul dintre proiecte, realizat pe baza unei note de fundamentare furnizată de Polaris M Holding, prevedea majorarea tarifului de la 3,6 lei la 4,7 lei pentru fiecare beneficiar persoană fizică. Cel de-al doilea, realizat pe baza unei note de fundamentare internă, prevedea majorarea tarifului pînă la 4,3 lei pentru fiecare slobozean care beneficiază de aceste servicii. Înainte de a supune deciziei plenului cel de-al doilea proiect de hotărîre amintit, viceprimarul Valentin Băcanu a declarat public: «Nu știm care este soluția pentru problema cu care ne confruntăm și nu avem garanția că, dacă veți vota creșterea propusă de noi, respectiv pînă la 4,3 lei, vom evita blocarea serviciului de colectare a gunoiului menajer la Slobozia...». Cei 15 consilieri locali din care este format la acest moment Consiliul Local Slobozia (n.red.: ceilalți 6 au fost suspendați din motive electorale, ei fiind la acest moment candidați la alte partide) au respins însă cu majoritate de voturi proiectul, adîncind în acest fel criza serviciilor de salubritate locale.

O ședință extraordinară Dincolo de rezultatul previzibil al votului, merită consemnate pozițiile unora dintre consilierii locali prezenți: «Poate că soluția este să ținem o nouă licitație. Reziliem contractul și organizăm o nouă licitație... Pentru că majorarea tarifului nu e o soluție! Dacă Polaris și Vivani vin și anul viitor cu o majorare de tarif? Și în toți anii care mai rămîn pînă la finele celor 8 ani de contract?» a declarat consilierul PNL Andreea Conescu. «Faceți ce vreți, votați cum vreți, toți aveți dreptate, e o problemă între firme... dar eu vă întreb: cine ne ia gunoiul?!» a întrebat retoric primarul Alexandru Stoica. «Este un litigiu comercial, între două firme. Slobozenii nu au nicio calitate și nu trebuie să accepte majorarea de tarif. Polaris să se îndrepte împotriva Vivani, să decidă instanța cine are dreptate și de-abia apoi luăm noi o decizie, în conformitate cu prevederile legii...» a susținut consilierul Cezar Zamfir. De asemenea, edificatoare în procesul de respingere a majorării de tarif este poziția prefectului Gigi Petre, prezent la lucrările plenului: «Mă bucur că acest proiect de hotărîre a stîrnit pasiuni, dar problema trebuie rezolvată. Nu contează dacă va veni un alt operator pentru serviciile de salubritate. Credeți că Vivani va oferi atunci un alt tarif? Să nu uităm că Polaris a cîștigat licitația în anumite condiții. Adică în condițiile în care tariful de depozitare avea o valoare mai mică. Iar cu acest tarif Vivani a făcut între anii 2010-2013 un profit de 11 milioane de euro! Sînt date publice! Singura soluție pentru ieșirea din această criză o reprezintă aducerea la masa negocierilor a firmei Vivani. Contractul care va fi realizat trebuie să aibă trei reprezentanți. Adică Consiliul Local Slobozia, Polaris sau alt oprator și Vivani, care deține controlul asupra depozitului zonal de deșeuri. Altfel nu se poate! Iar viitorul Consiliu Județean are un rol determinat în medierea acestei situații!» a declarat Gigi Petre.

Slobozenii sînt victime colaterale în criza deșeurilor menajere
Conflictul comercial dintre Polaris M Holding și Vivani Salubritate a debutat în luna martie. La acel moment, Vivani Salubritate a denunțat unilateral contractul cu Polaris M Holding și și-a anunțat intenția de a majora tarifele «pentru depozitarea deșeurilor municipale în cadrul Depozitului Zonal Conform pentru deșeuri nepericuloase» de la 9 la 16 euro. Decizia a devenit definitivă vineri, 13 mai 2016, Vivani Salubritate a decis să refuze colectarea deșeurilor menajere, serviciu asigurat de către Polaris M Holding, punct de lucru  Slobozia. După 48 de ore, situația a fost deblocată, dar colectarea deșeurilor este condiționată de majorarea tarifelor. Reprezentații Polaris M Holding susțin că decizia unilaterală de majorare a tarifelor o pune în situația de a renunța la asigurarea serviciilor de colectare a deșeurilor menajere în Slobozia. Dincolo de riscul rezilierii contractului, atît Slobozia, cît și Ialomița, se confruntă cu o amenințare infinit mai serioasă. Vivani Salubritate deține singurul depozit regional de deșeuri din zonă și profită de poziția sa de monopol pentru a impune prețuri arbitrare. În aceste condiții, autoritățile județene din mandatul viitor se vor confrunta cu o criză care riscă să se generalizeze la nivelul județului. Un alt amănunt care ridică semne de întrebare îl reprezintă faptul că, pînă la acest moment, singurul operator căruia i s-a impus majorarea tarifului de depozitare a deșeurilor colectate este Polaris M Holding. Vom reveni!

Contribuabili, treziți-vă!
Consiliul RUȘINII de la Slobozia
Paradoxal, ședința de Consiliu Local de vineri, 20 mai 2016, a fost un prilej pentru a reconfirma interesele de grup care leagă consilierii locali, indiferent de partidul din care fac parte. Profitînd de eliminarea din Consiliul Local a unui număr de 6 consilieri, edilii locali au inclus pe ordinea de zi un proiect de hotărîre controversat. Acesta a fost susținut public de către consilierul PNL Cezar Zamfir, deși acesta se află în plină campanie electorală. «Hai, bă, Cezărică, că de cînd te așteptam...» au fost cuvintele cu care l-a întîmpinat primarul Alexandru Stoica pe acesta la intrarea în sală.
Terenurile orașului, la cheremul lor De-a lungul ultimilor 4 ani, administrația slobozeană a fost zguduită de numeroase scandaluri publice privitoare la modul ilegal în care s-au înstrăinat terenuri și clădiri aflate în proprietatea publică sau privată a orașului. Dar toate aceste ilegalități nu ar fi fost posibile dacă aleșii din cadrul Consiliului Local Slobozia s-ar fi opus în bloc legiferării unor decizii care au adus prejudicii majore orașului și bugetului acestuia. Vineri, 20 mai 2016, s-a consumat unul dintre ultimele episoade ale acestui proces deliberat de fraudare a bunurilor publice și private ale orașului. Proiectul despre care vorbim a vizat aprobarea inventarului public al domeniului privat al municipiului Slobozia. Proiectul, unul necesar pe fond, a fost respins în repetate rînduri ca urmare a refuzului autorităților locale de a propune votarea individuală a fiecărui teren aflat pe lista de inventar. Reamintim că disputa dintre consilierii Opoziției și cei ai PSD datează încă din luna octombrie a anului trecut. De această dată însă, profitînd de ieșirea din Consiliul Local a 6 dintre aleși (n.red.: Mădălin Teculescu-independent, Radu Paros-PER, Vasile Olaru-PSD, Vasile Zamfir-PSD, Luminița Croitoru-PNL și Mirela Dacici-PNL), mașina de vot a PSD a reușit să legifereze încă o ilegalitate. Înainte de vot, consilierul PNL Andreea Conescu a protestat public împotriva manierei de legiferare a acestui proiect de hotărîre. «Propunerea noastră, de fiecare dată, a fost ca în cazul unor astfel de hotărîri să votăm fiecare teren, bucată cu bucată, pentru că în unele cazuri putem fi de acord, iar în altele nu. Nu este normal să votăm acest inventar în bloc...» a declarat ea. Surprizător, cel care a trădat principiul enunțat de Andreea Conescu a fost colegul ei de partid, Cezar Zamfir, fost viceprimar timp de 2 ani. Acesta a susținut poziția consilierilor PSD, generînd majoritatea de două treimi de care avea nevoie proiectul pentru a fi legiferat. Trădarea lui Cezar Zamfir este cu atît mai evidentă, în condițiile în care acesta a întîrziat la lucrările ședinței, iar la intrarea lui în sală, primarul Alexandru Stoica a exclamat: «Hai, bă, Cezărică, că de cînd te așteptam...». Printre terenurile aflate pe lista de inventar aprobată vineri se numără și terenul de sub garajul viceprimarului Valentin Băcanu, dar și terenuri de mii de metri pătrați care au fost deja rezervate de către firmele abonate la contractele semnate de administrația locală. Vom reveni cu amănunte...

25 Mai 2016, 08:40 (2921 vizualizări - 1 comentariu)

Citiți și:
Ajutor financiar pentru case fără autorizație de construire din Cartierul Bora
Revolta din Consiliul Local Slobozia
Slobozia: Bani publici pentru consilierul local Gigi Manea
Nota de plată a sensului giratoriu din Slobozia crește la 3,2 milioane de lei
Consiliul Local a aprobat bugetul Sloboziei pentru 2020

Comentariile cititorilor:


mmmmmmmm:
(28 Mai 2016, 20:39)
Acum in campanie electorala nu dar dupa sigur se va mari

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 30 Mai 2020
247 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 148 de ialomițeni sunt infectați cu noul Coronavirus

Joi, 23 aprilie 2020, conform informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 148 de cazuri de infecție cu COVID-19. Totodată, potrivit datelor ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2020, 13:10
(469 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Adăpost de păsări cuprins de flăcări

Miercuri, 22 aprilie a.c., în timp ce încerca să igienizeze adăpostul de păsări pe care îl avea în curte, un localnic din Țăndărei a provocat un incendiu. Bărbatul a folosit pentru lucrările de igienizare ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2020, 10:25
(949 vizualizări - 0 comentarii)


Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni: Scandalagiul din Bărbulești, arestat preventiv pentru 30 de zile

Bărbatul care a provocat scandalul din Bărbulești, în a doua zi de Paște, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Solicitarea a fost făcută de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2020, 14:10
(455 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 141 de ialomițeni sunt infectați cu noul Coronavirus

Miercuri, 22 aprilie 2020, conform informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 141 de cazuri de infecției COVID-19. Totodată, potrivit datelor ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2020, 14:05
(423 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Circulau pe șosele fără permis de conducere

Un tânăr de 23 de ani, din Slobozia, și un bărbat de 49 de ani, din Stelnica, s-au ales cu dosare penale în ziua de marți, 21 aprilie 2020, întrucât au fost identificați în trafic fără a avea permis de ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2020, 13:55
(433 vizualizări - 0 comentarii)


Respectarea Ordonanțelor Militare, verificată de polițiștii ialomițeni

Respectarea Ordonanțelor Militare, verificată de polițiștii ialomițeni

Polițiștii din Ialomița au desfășurat marți, 21 aprilie 2020, o amplă acțiune pe raza orașelor Slobozia, Fetești, Urziceni, dar și a comunei Bărbulești. Oamenii legii au verificat modul în care se respectă ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2020, 13:50
(426 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 128 cazuri de infecție cu COVID-19 în Ialomița

Marți, 21 aprilie 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de infecție COVID-19 înregistrate în județul Ialomița a ajuns la 128. Mai mult decât atât, din totalul cazurilor din ...[citește_toată_știrea]

21 Aprilie 2020, 13:05
(630 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Sărbători cu sancțiuni

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița a dat publicității o serie de date cu privire la activitățile pe care le-a desfășurat în perioada Sărbătorilor de Paște, în ceea ce privește respectarea prevederilor ...[citește_toată_știrea]

21 Aprilie 2020, 12:50
(479 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 119 cazuri de infecție COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 20 aprilie 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de infecție COVID-19 înregistrate în județul Ialomița a ajuns la 119. Mai mult decât atât, din totalul cazurilor din județul ...[citește_toată_știrea]

20 Aprilie 2020, 13:10
(563 vizualizări - 0 comentarii)


9
Grupul de Comunicare Strategică: Ialomițeancă de 58 de ani, deces din cauza infecției cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică: Ialomițeancă de 58 de ani, deces din cauza infecției cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat al 12-lea deces înregistrat în Ialomița din cauza infecției COVID-19. Este vorba despre o femeie de 58 de ani, internată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2020, 17:45
(1028 vizualizări - 0 comentarii)


10
IPJ Ialomița: Acțiune caritabilă a polițiștilor din cadrul Secției 1 Slobozia

IPJ Ialomița: Acțiune caritabilă a polițiștilor din cadrul Secției 1 Slobozia

În pragul Sărbătorilor de Paște, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Slobozia au oferit ajutoare mai multor familii cu o situație materială precară de pe raza localităților Misleanu, ...[citește_toată_știrea]

18 Aprilie 2020, 16:15
(446 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 115 ialomițeni sunt infectați cu COVID-19

Sâmbătă, 18 aprilie 2020, Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că 115 persoane din Ialomița sunt infectate cu noul Coronavirus. În ceea ce privește numărul celor care s-au vindecat ...[citește_toată_știrea]

18 Aprilie 2020, 12:30
(558 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: Prima zi fără noi cazuri confirmate de infecție COVID-19 în Ialomița

Vineri, 17 aprilie 2020, la nivelul județului Ialomița nu au mai fost confirmate alte cazuri noi de infecție COVID-19. Astfel, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului 114 ialomițeni ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2020, 13:00
(564 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 114 ialomițeni sunt infectați cu COVID-19

Joi, 16 aprilie 2020, Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că 114 persoane din Ialomița sunt infectate cu noul Coronavirus. În ceea ce privește numărul celor care s-au vindecat ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2020, 13:40
(613 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Rănit într-un accident rutier

Un bărbat de 42 de ani din județul Iași, pasager al unui autovehicul condus de un tânăr de 33 de ani, a fost rănit după ce șoferul a provocat un accident rutier. În ziua de 15 aprilie 2020, acesta a intrat ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2020, 13:20
(462 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Lilieci accident


Stelnica: La volan, fără a avea permis

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Stelnica a fost identificat în trafic, în dimineața zilei de 16 aprilie 2020, fără a avea permis de conducere. Mai mult, acesta a fost sancționat și pentru nerespectarea ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2020, 13:10
(431 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Recomandări privind conduita preventivă în timpul Sărbătorilor

Dacă aveți până în 65 de ani, încercați pe cât de mult posibil să evitați intervalul orar 11,00-13,00 pentru cumpărături. Este extrem de important ca persoanele din grupele de vârstă vulnerabile să folosească ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2020, 13:05
(396 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A murit în propria locuință

Intervenție a pompierilor din Slobozia în seara zilei de miercuri, 15 aprilie 2020. Aceștia au fost solicitați pentru a debloca ușa unui apartament în care se afla un bătrân, în vârstă de 71 de ani, cu ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2020, 10:50
(659 vizualizări - 1 comentariu)


Ministerul Sănătății crește numărul persoanelor testate pentru COVID-19

Conform Grupului de Comunicare Strategică, reprezentanții Ministerului Sănătății au aprobat includerea pe lista priorităților de testare pentru COVID-19 a unei categorii mai mari de pacienți. Este vorba ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2020, 10:45
(439 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 110 ialomițeni sunt infectați cu COVID-19

Miercuri, 15 aprilie 2020, Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că 110 persoane din Ialomița sunt infectate cu noul Coronavirus. În ceea ce privește numărul celor care s-au vindecat ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2020, 13:10
(572 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Programul casieriilor în perioada Sărbătorilor Pascale

Reprezentanții societății RAJA Constanța informează cu privire la faptul că, în perioada 17-20 aprilie 2020, casieriile unității vor fi închise. Astfel, cei care doresc să efectueze plata facturilor la ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2020, 12:30
(427 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiune preventivă a polițiștilor

În cursul zilei de marți, 14 aprilie a.c., pe raza municipiului Fetești au fost aplicate peste 90 de sancțiuni contravenționale, atât persoanelor care au încălcat prevederile Ordonanțelor Militare cât și ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2020, 11:40
(463 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: 10 hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări

Un incendiu de proporții a fost semnalat în noaptea de marți spre miercuri, 14/15 aprilie 2020, la numărul de urgență 112. Potrivit oficialilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, flăcările ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2020, 11:20
(482 vizualizări - 0 comentarii)


DN2: Accident rutier provocat din cauza unei butelii

DN2: Accident rutier provocat din cauza unei butelii

Pompierii din Urziceni, alături de paramecidii SMURD au intervenit marți, 14 aprilie 2020, în cazul unui accident rutier petrecut pe DN2, în apropiere de satul Căldărușanca, din județul Buzău. Șoferul unei ...[citește_toată_știrea]

14 Aprilie 2020, 14:10
(552 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Grenadă de artilerie, scoasă din pământ

Un localnic din comuna Alexeni, în timp ce săpa în propria gospodărie a scos la suprafață o grenadă de artilerie rămasă neexplodată. Elementul de muniție a fost descoperit luni, 13 aprilie 2020, și se afla ...[citește_toată_știrea]

14 Aprilie 2020, 14:00
(461 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: La un pas de a-și incendia locuința

Coșereni: La un pas de a-și incendia locuința

În ziua de luni, 13 aprilie 2020, după ce a ars gunoiul pe care l-a strâns din gospodărie, un localnic din comuna Coșereni a aruncat cenușa rezultată în urma arderii în apropierea unor materiale combustibile ...[citește_toată_știrea]

14 Aprilie 2020, 13:50
(415 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 108 infecții COVID-19 în județul Ialomița

Numărul infecțiilor COVID-19 la nivelul județului Ialomița este în creștere. Marți, 14 aprilie 2020, Grupul de Comunicare Strategică a confirmat faptul că în Ialomița există 108 cazuri de infecții respiratorii ...[citește_toată_știrea]

14 Aprilie 2020, 13:05
(511 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi pentru nerespectarea Ordonațelor Militare la Slobozia și Țăndărei

Amenzi pentru nerespectarea Ordonațelor Militare la Slobozia și Țăndărei

Polițiștii ialomițeni au acționat luni, 13 aprilie a.c., cu efective mărite, pentru siguranța comunității și impunerea respectării Ordonanțelor Militare, în cadrul unor acțiuni de prevenire în municipiul ...[citește_toată_știrea]

14 Aprilie 2020, 12:55
(474 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rețeaua de recrutare EURES nu are disponibile locuri de muncă

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează faptul că, în urma apelurilor primite din partea persoanelor care caută locuri de muncă în străinătate, prin rețeaua ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2020, 16:00
(495 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Anchetat de polițiști pentru că și-a bătut mama

Polițiștii din Stelnica au emis în data de 11 aprilie 2020 un ordin de protecție pe numele unui tânăr de 22 de ani, din localitate. Acesta a intrat în vizorul oamenuilor legii pentru că și-a lovit mama ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2020, 15:50
(453 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Teo în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta pacientul curios în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 Alin în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta liviu în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Paul în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Ialomitean în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Viorel în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Pe bune în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 trist adevar în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 De fapt în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Luminita în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Mary în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor colocatar cartier katanga în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Mary în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Mary în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Gore în Slobozia: Campanie de donații pentru copiii nevoiași Multumiri preș ului CJ! în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Flatulențe pă fir în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate mi-am luat izoleta noua în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Ion nedumeritul în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...